|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
Pradip dziekuje za gratulacje
![]() ![]() Gegee oj kiedys wiecej trenowalam po pracy od 16,30 body space (30 min bieżnia pod cisnieniem 9 km przebiegalam ),a potem to zalezy 3 albo 4 godz fitnesu np step , brzuch uda posladki, zumba ,interval, wtedy to mialam plaski brzuch ale taki maraton cwiczeniowy robilam prze 5 dni w tygodniu jak mialam na rano bo chodzilam tydzien na rabo tydzien na popludniejak cos to moge Wam wkleic fotke jak wygladalam 3 lata temu.Trzymam kciuki za usg pisz co wyszlo moj gim mowil ze najlepiej co 2 dzien sie przytulac i nie o tej samej porze .To wyslij meza na badania jak chce mojego zapisze jak @ bede miec zeby odpoczoł bo musi miec 3 dni przerwy od przutulanek` [B]patrycjja[B/] trzymm kciuki zeby nie przszla moze to dobry znak i przelamiesz zła passe . A co do sprawy to wszystko sie uloży na twoja korzyść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na szybko, bo juz szykuje się do spania.
Patrycjja - jak Cię sąd wezwał do uzupełnienia brakow to pozwani jeszcze nie powinni wiedzieć o sprawie. Odpis pozwu doręcza się pozwanym dopiero jak juz będzie wszystko ok. Bo jeśli w terminie tego prawidłowo nie oznaczysz to pozew zostanie zwrócony i sprawy w ogóle nie będzie, wiec nie miałoby sensu zawiadamiać pozwanych tak od razu. Nie przejmuj się, moze nie tyle maja jakieś kontakty, co moze ktoś 'przyjazny' ich poinformował ![]()
![]() |
#2854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() te dane, może to ma jakieś znaczenie, to zmiana pozwanego. bo ja mam wszędzie "nazwa firmy s.c" (tak jak w umowach i in. firmowych dokumentach) a oni kazali wymienić wspólników i podać ich adresy. na dobrą sprawę nie mam nawet pewności, że tylko państwo D. są wspólnikami a nie ktoś trzeci. dopiero wróciłam, mąż z pracy wrócił i pojechaliśmy na szybkie nocne zakupy. padam ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc!
![]() |
#2855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gegee o której masz wizytę? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Rozeznanie
|
trzymam mocno daj znac jak wrócisz
![]() właśnie odebrałam wyniki na stronie lux medu dziś robiłam jeszcze prolaktynę po obciążeniu i wyszlo 400,8 masakra jakas reszta wydaje się w porządku tych hormonow robionych w 3 dniu cylku Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-05-10 o 17:32 Powód: PPP |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Zadomowienie
|
Gegee - możesz u mnie zmienić na liście:
5cs, OM 10.05.2013 Dziewczyny, ile płacicie za USG? Jest w ramach wizyty czy poza nią płatne? Bo ja się dzisiaj załamałam - za samo USG liczą sobie 120 zł + 120 wizyta. Chciałam sobie zrobić na własną rękę to usg 2-3 razy żeby sprawdzić owu, no i teraz nie wiem czy to są takie ceny wszędzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Rozeznanie
|
Ppatinka
![]() No wiec ja juz po wizycie. Zbankrutuje na to wszystko ![]() ![]() Jeżeli chodzi o tsh to najlepiej żebym powtórzyła. Generalnie ok jest od 0,82, ale jak miałam tak na granicy to lepiej dla spokoju zrobić jeszcze raz. Tak wiec czeka mnie tsh i ft4 tylko zapomniałam się spytać, w którym dniu cyklu ![]() PPPatinka - jeżeli chodzi o prolaktyne po obciążeniu to chyba nie jest tak najgorzej, ile miałaś na początku?
![]() |
#2860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Rozeznanie
|
No i właśnie jest ryzyko, ze nie pęka
![]() jeżeli chodzi o płatności, to niestety tak to wygląda, jak teraz się nie uda to tz musi się przebadać, bo to kurde taniej wyjdzie ![]() Ale ja nie place juz teraz za wizytę,a za samo usg, trwa to dosłownie pol minuty, wiec jakbym jeszcze musiała płacić za wizytę to masakra. Chociaż i tak dużo wychodzi...
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-05-10 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
A ile płacisz za same USG?
Bo tu generalnie znalazłam też przychodnie, w których można zrobić właśnie samo USG, bez wizyty no ale poniżej 100 to jeszcze nie znalazłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Raczkowanie
|
Pradip pewnie zaraz wrzuce linki z ćw zeby kregoslupa nie obciazac http://www.youtube.com/watch?v=2pzg6DiknLY tylko pamiej zeby napiac brzuch i wciagnac pepek do kregosłupa i najwazniejsze oddychac
![]() ag9ja chodze do gin na nfz czekam maks 14 dni na wizyte i zawsze mam robione usg podochwowe a jak bylam u niego 1 raz i bylam prywatnie to placilam 80zl za wizyte +20 za usg Gegee to dzialajcie w ten weekend mnie tez nie zawsze pekaja pecherzyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Rozeznanie
|
Też chciałam zapisać się na NFZ, ale najbliższy termin był na za 3 miesiące
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz co nie bardzo wiem jak mam odczytywać ten wynik wiem ze po obciążeniu jest tyle a to 15razy więcej niż powinno 21/05 znow ide do endykrynologa z tymi wynikami zobaczymy co powie ale leki już mam na zbicie bo zwykla bez obciążenia tez mam za duza a jeśli chodzi to TSH i FT4 możesz robic w dowolnym czasie tak mowila moja lekarka a prolaktyna bez obiazenia 29,9 wiec tez za duza swoja droga dziewczyny te wizyty sa mega drogie ja tez chodziłam prywatnie wcześniej placilam 150zl z usg dopochwowym piersi i tarczycy w cenie wizyty to i tak uważam ze nie drogo ale jak mi probowal wkecic ciaze po zamaciczna już do niego nie chodze teraz poszukałam lekarza w przychodni na NFZ i ma same dobre opinie wiec chodze do niego i nie place za nic dosłownie a endykrynologa mam w lux med. i tez za nic nie place wiec super Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-05-11 o 06:52 Powód: ppp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do L4, przypuszczam że diewczyną chodziło o to, że jednego dnia w pracy wypadłam' z obiegu i nie byłam w stanie nic zrobić, lekarze kazali odpoczywać, było to w 12 tygodniu jak się nie mylę. Jako że pracuję nawet kilka dni pod rząd po 12h więc jest to dla mnie duuuże zmęczenie. Wyjechalam na tydzień na urlop, bo musiałam odpocząć i sporo dał mi ten urlop, jednak do pracy musiałam wrócić. Teraz nie jest tak ciężko, szef chyba zrozumiał co nieco i trochę mi obowiązków odpuścił, jednego dnia miałam 'zapieprz'' bo po urlopach papierkowa robota dodatkowo. Teraz czuję się ok, oprócz jakiegoś lekkiego przygnębienia. Brzuch mi urósł ..... na dole focia ![]()
![]() |
#2868 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak są osoby co ledwo dowiedzą się o ciąży i już idą na L4 chociaż nie potrzebują.. no ale jak mogą i mają 100% płatne to czemu nie, z tym że bez przesady potem pracodawcy mają o nas- kobietach w ciąży, starających sie- takie zdanie a nie inne. A marudzić każdy potrafi.[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A za pracę ![]() Cytat:
![]() 2. Też polecam tego antywirusa! mam go i jest świetny ![]() 3. Ja się boję, że za niedługo książki wycofają, bo teraz tak mało osób czyta- a też lubię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i oroszę nie śmiac sie z mojego wielkiego tyłka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2869 |
Rozeznanie
|
Rybko,brzuszek piekny,a pupy sie nie czepiaj,bo bardzo ksztaltna ![]() tylko nad jedna rzecza sie zastanawiam...piszesz,ze to 18tc,z tego co podejrzalam na liscie to miedzy nami jest niecaly tydzien roznicy w tp(ty 17.10,ja 21.10),a ja uwazam,ze wchodze teraz w 16tc ![]() co do czytania ksiazek,ja jestem jak najbardziej za,wczesniej pochlanialam ich naprawde sporo,od tego roku zwolnilam niestety-niestety zasypiam czytajac ![]() no,ale jedno jest pewne,nie mozna zmuszac nikogo na sile i zaprogramowac sobie dzieciaka "na czytnie",moze zachety mamusi starcza ![]() a i jescze:ryba...imie wybrane? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc te liczenie jest tak: jak masz 14t3d to dla gina skończyłaś 14 tydzień, ale jesteś w 15-> gin wpisuje zawsze skończone tygodnie. Ja mam teraz 17t2d czyliskończony 17 i leci mi 18sty. Mi gin jak byłam na wizycie 15t5d to wpisał 15t bo był skończony i tak kazał liczyć, że jestem w 16 tygodniu ale skończe go za dwa dni wiec on musi wpisać skończone tygodnie . ![]() U mojego męża też nie ma takiego spędzania czasu na czytaniu, dla nich to troche szkoda czasu. I mój mąż nie czyta prawie w ogóle. 1 Książkę na pól roku/rok. Co do książek dla dzieci, faktyczie- badziew za badziewiem- bądź tu mary i kup cos odpowiedniego A imię.. hm. Jak dziewczynka to Lena , Amelia albo Nadia ( jescze nie wiemy, choć od początku miała być Amelia-> ale pełno teraz Amelek...) Jak chłopiec to miałbyć Kacper Igor, no ale Kacperków tez się teraz porodziło, że hohoho, więc mąż stwierdził, że chyba musimy pomyśleć nad innym i myślałam o Mikołaju, ale nie wiem ![]() ![]() a Wy macie jakieś konkretne? bo wyczytalam ze nie chcesz mówić jakie Ci teściowa imię wybrałą, a wasze?
![]() |
#2871 |
Zadomowienie
|
Niestety nie mogę znaleźć żadnego sensownego gina na NFZ, kolejki są takie że za miesiąc bym mogła iść, więc chciał nie chciał trzeba płacić :/
Muszę chyba trochę odpocząć od wizażu, znowu mam kryzys ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
Ryba - ja niestety nie mam takiego dostępu do książek, dlatego ściągam sobie książki na telefon (oczywiście w specjalnym programie... co jest niesamowicie wygodne) i czytam sobie kiedy mogę
![]() ![]() U mnie tato jakoś wiele książek nigdy nie czytał, ale czasami na dobranoc czytał mojemu bratu Potop, albo Pana Wołodyjowskiego ![]() ![]() ![]() A co lubicie czytać? Ag9 - jeśli czujesz potrzebę odpoczęcia od wizażu to zrób to, jak zatęsknisz to wróć, ale będzie sprawiało ci to wtedy więcej przyjemności. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 | ||
Rozeznanie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Mój mężulek wybył dzisiaj, ja spotkałam się z koleżanką i jestem w imprezowym nastroju ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze że się dobrze czujesz i że wszystko u Was ok. Uważaj na siebie. Dobrze, że szef zrozumiał w jakim jesteś stanie i że masz nieco lżej. imiona śliczne, daj znać jak już będziecie znali płeć i zdecydujecie się w 100% na imię. Mega ci zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pradip - a Ty gdzie się podziewasz? Czyżbyś weekendowo balowała? ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-05-11 o 22:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
No właśnie gdzie Pradip??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A MOŻE PRADIP zajmuje się mężem przez weekend ![]()
![]() |
#2877 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kochana rób co dla Ciebie jest najlepsze mu tu zawsze będziemy na Ciebie czekać ![]() Cytat:
![]() Jestem już kochane z Wami ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Rozeznanie
|
Ale tu ostatnio była cisza.
Dochodzę do wniosku, ze jestem mega zmienna kobieta, a mój nastrój szaleje.. Nie wiem co to będzie jak ja juz będę w tej ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana, dobrze ze się odnalazlas i ze wrocilas ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-05-13 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Ja pędzę zaraz do lekarza, zobaczymy co mi powie na moje wyniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Raczkowanie
|
ryba91 piekny brzuszek
![]() ![]() [B]Pradip[B/] nie ma za co dziekować własnie ten tłuszczyk jest najgorszy do usuniecia tez próbuje sie go pozbyc ale trzeba cierpliwie czekac na efekty damy rade usunac fałdkę albo nie bedziemy musialy bo zobaczymy 2 kreski na tescie ![]() ag9 jak potrzebujesz się odprezyc to rób tylko co chcesz zebys sie czuła sie najlepiej i czekamy na Ciebie ![]() ![]() Gegee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.