|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
zapytaj czy ona się nie odda do adopcji ![]() Deli-wow, super, ja też ostatnio miałam wkręta,że może zaciążyłam hehe w sumie kto wie okresu ani widu ani słychu idę w środę do gina
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
tz wpadl do domu "na kontrole"
![]() z reguly jak widze w oknie, ze podjezdza to udaje, ze cos sprzatam, albo myje ;P a dzisiaj mnie zaskoczyl, dziecko spi, a jak kawka i laptop a on na to, ze widzi jak strasznie sie mecze, tyle ze pewnie za piec minut dziecko sie obudzi jak zawsze
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
hej paple
nie cytuję, bo chybaby mnie to zabiło, za dużo tematów było poruszanych ![]() wczoraj zaczęłam Was nadrabiać, ale około północy wymiekłam i dopiero teraz mi się udało; skończyłam właśnie jeść śniadanie, bo jakoś się wcześniej nie złożyło ![]() byłam z samego rana w biedronce i kupiłam dwa komplety bodziaków dla małego, super są no i kapcie balerinki sobie kupiłam, od razu 2 pary, bo fajne są; no i jeszcze chciałam pieluszki flanelowe, ale zapomniałam i mamuśka ma mi kupićno i hit: młody mi przespał całą noc, od 21:00 do 06:20 ![]() no i byliśmy z nim u neurologa, napiszę Wam co i jak, ale muszę mu butelki umyć póki śpi
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja jak uspokaja Małego, to daje go w pozycji jak do karmienia i majta nim na wszystkie strony, tak gwałtownie, on najpierw jest zszokowany i się uspokaja a potem znowu w ryk, ale dobrze, że przynajmniej na pomysł herbatek uspokajających nie wpadła ![]() do do pogrubionego to Ty jesteś bardzo tolerancyjna raz w tygodniu widzenia, u mnie raz w m-cu i koniec, bo ja nie wytrzymuje nerwowo tych wizyt :/ Cytat:
nie no wiesz, ona tak wspaniale by się nim zajęła, na pewno lepiej ode mnie... |
||
|
|
|
#2736 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak tam problemy brzuszkowe? kochana ja odciągam 1 faze mleka i widzę mega poprawę!! Sylwiettaaaaaaaaaaa cudny awatar!! <3<3
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-05-13 o 13:36 |
||
|
|
|
#2738 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, przecież wcale nie musisz słoika
dla mnie po prostu zwyczajnie opłacalniej, szybciej, łatwiej niż gotowanie na razie takich malutkich ilości. Jeśli masz ochotę to gotuj swoje, pewnie.
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje z okazji skonczonych miesiecy
![]() Jest KUPAAAAA Odtanczylismy z TZ taniec radosci na jej widok ![]() Ogromniasta, ledwo sie zmiescila w pampka. I teraz nie wiem czy to jednorazowa akcja czy to po tym mleku BD (8 dni temu zaczelismy podawac...). A u Was dziewczyny - silver, Black, meduzza - dzialo sie cos po tym mleku? PODOBNO od 23 do bodajze 25 czy 26 maja bedzie w Rossie promocja -40% na kolorowke i pielegnacje twarzy. silver, Aga, wiecie cos o tym?
|
|
|
|
#2740 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała siostrzyczkę albo braciszka dla Darii. Ale myślę że dopiero jak Daria będzie miała 3 latka.
A o trójce nie myślałam ![]() Marsi, a czemu dziewczynki byś nie chciała?? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja dałam jej w 1 i się dziwiłam co tak wolno jej leci Cytat:
![]() moja spała ostatnio całą godzinkę! Pierwszy raz w dzień jej się tak zdarzyło! Bo tak to tylko drzemki po 10 min. I też sprawdzałam czy oddycha. Cytat:
A tak serio....co oni myślą że ciągle będziemy zapie..lać?? ![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-13 o 13:18 |
|||||
|
|
|
#2741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do promocji to odkąd mam wolne od pracy to nie jestem na bieżąco z promo w rossie ![]() A Ty Aga???
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Przywitam się na początek bo mam mnóstwo zaległości
![]() Mój dziec dał mi przez ostatnie dwa tygodnie niesamowicie podpalić, tak, ze byłam na skraju wyczerpania fizycznego i psychicznego. W piątek rano pojechałam do moich rodziców, oddałam dziadkom wnuka a sama schowalam się w łazience i wylam z bezsilności, ale wzięłam się w garść i stanowczo oznajmilam tz, ze zostajemy tu na weekend bo inaczej dłużej nie pociągnie. Trochę kręcił nosem, ale udało się i co ja dzisiaj jak nowonarodzona trochę odpepnilam się od syna, ale bardzo było mi i tz- jak pózniej przyznał potrzebne. Odespalismy, wyszliśmy we dwójkę na randkę i z tego wszystkiego nawet dziecko jakieś spokojniejsze. Pierwszy raz od ponad 2tygodni sam bez krzyku pozwolił wyciągnąć sobie pierś z buzi i spał dalej uffffPolecam takie rozwiazanie, nie ma jak to dziadki ![]() To się wyglądałaby, a teraz lecę was nadrabiac
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do problemów brzuszkowych to śluzowate kupki dalej są, ale przez kilka dni nie było kolej, bolących bączków, był super spokojny ale przez weekend jadłam inaczej i do dzisiaj są efekty, Mały się pręży, jest niespokojny. Ja już nie wiem, czy to faktycznie ta nietolerancja, czy co ![]() a ściągasz laktatorem czy ręcznie? I ile ściągasz? |
|
|
|
|
#2746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie nie pracuje to o takich rzeczach też się dowiaduję ostatnia ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40787100]Nawijko, przecież wcale nie musisz słoika
dla mnie po prostu zwyczajnie opłacalniej, szybciej, łatwiej niż gotowanie na razie takich malutkich ilości. Jeśli masz ochotę to gotuj swoje, pewnie.[/QUOTE]Ja tam srednio mam ochote, ale TZ sobie wymyslil, ze tak lepiej... ![]() Jasne, juz widze jak stoi nad garnkiem i gotuje pol ziemniaka... Serio, chcecie juz nastepne dzieci? ![]() Ja nie wiem co bym zrobila, gdyby trafil mi sie drugi taki wymagajacy bobasek jak Kubus... |
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
marsi pytałaś, o to ile chciałybyśmy dzieciątek, ja zawsze marzyłam o dużej rodzinie dlatego trójkę bym mogła mieć
z tym, że teraz muszę poczekać aż wrócę do pracy, trochę popracuję i jak mi tylko przedłużą umowę to rach ciach i Kubuś będzie miał rodzeństwo
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
No to czekam dalej na jakies oficjalne info, bo juz sie napalilam na kilka rzeczy z Rossa
![]() U nas to chyba nie kwestia odciegniecia poczatkowego mleka... Wczoraj odciagalam, bo maly przespal karmienie, dzis TZ podal mu to w butli i ladnie zjadl bez cudowania. Kubus ma jakis problem z samym ciagnieciem, leniwy czy co? ![]() Albo pewnie woli butle... |
|
|
|
#2751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
A jutro ruszam do pracy- wszystko już załatwione. Ale będę tęsknić za Domcią ![]() Cytat:
A co do faceta walącego sobie konia to ja w swoim życiu widziałam wiele razy takie widoki. Najczęście w praku pod mostem ![]() Cytat:
Cytat:
jak to w tyłek?!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
no więc o neurologu:
podsumowując całą wizytę, to wszystko jest ok, tylko młody ma ciut bardziej sztywną lewą stronę (ale to się ma samo wyrównać) i wg pani dr jest troszkę niedojrzały jak na swój wiek mam mu podawać syrop Wamag i wit. B6 i pokazać się u niej za miesiąc; pytała co już mały potrafi sam robić, opukiwała go młoteczkiem , prawie na głowie go postawiła no i jest ok, odruchy ma dobre, także nie ma się co martwić i już nie panikuję z tym jego sztywnieniem; tylko jak go "postawiła" na stole, to paluszki prawej nóżki podwija i mam to obserwować; był bardzo grzeczny, uśmiechał się do niej cały czas, ale jak mu trzymała główkę za długo przegiętą w jedną stronę, to taką histerię urządził, że hoho no koniec dobrego wrażenia
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40786175]Wstyd! ani czapki, ani kocyka, i o zgrozo! bez skarpet...
Nie wiedziałaś? kolejny wstyd ![]() Dziewczyny, ale to naprawdę nie ma żadnego znaczenia. Możecie, jeśli dziecko butelkowe, dodać kleik do butelki - będzie do picia, tylko tu sprawdźcie z któego smoczka poleci, bo butle różne są. Możecie zrobić gęściejsze, wówczas dacie łyżeczką. Możecie na swoim mleku - i paiętajcie, że wówczas nie gęstnieje. I tak. teoretycznie zaczyna się od warzyw, ale ja raczej na zmianę robię - na pierwszy ogień poszła dynia z ziemniakiem, a dzisiaj jabłko (jutro i pojutrze też jabłko), potem dam marchew i jabłko. Potem mam ziemniaka ze szpinakiem. Potem znów owoc jakiś, może jabłko z bananem bo mam? Kaszkę, holle bg, dam może za jakiś czas. To samo co teraz, no baby ![]() Koło roku dopiero. padłam Fajna impreza ![]() No a co ma zrobić, jeśli np. dziecko je tylko nutramigen czy pepti, i tego nie ma gotowego ![]() No pewnie, że nie świadczy, nie wiedziałaś ![]() Aga i blogerka, gratulacje 4mcy dla Was [/QUOTE]Nie |
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą niedojrzałością to co miała na myśli?gratuluję wszystkim dzieciaczkom skończonych miesięcy
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mój synuś dziś śpi wstał o 5. Spał od 6:30 do 9 i od 10:30 do teraz znowu śpi A na spacerze nie byliśmy bo pogoda do du.py. Może właśnie ta aura tak na niego wpływa sennie. A w czasie tej przerwy od 9 do 10:30 jak nie spał to chyba ze 20 razy przekręcił się z plecków na brzuch. Popisywał się skubaniec bo tylko się przekręcił to łepek w górę, spojrzenie na mnie i uśmiech Któraś mi narobiła ochoty na oszukane gołąbki jak nadrabiałam (chyba silver ) Myślę sobie oooo pyszotka, mam za.je.biaszczy przepis to zrobię bo mam akurat składniki. A tu niestety...ryżu nie mam a nie chce mi się iść do sklepu w taką pogodę bo tyle zachodu żeby z młodym się wybrać a nie pospacerujemy nawet. No to piekę udziec z indyka a jak mąż wróci to polecę po ryż i zrobię na jutro bo mi ślina do podłogi zwisa jak myślę o tych kotlecikach
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
I moja tyle śpi. A rzadko jej się zdarza tyle spać w dzień. Chyba naprawdę ta pogoda tak wpływa, choć u mnie dziś w miarę ciepło i słońce niekiedy wychodzi.
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam wlasnie ktoras z pracownic napisala o tym, tylko wlasnie niewiadomo na ktore produkty. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

on raczej wyznaje zasadę, że niech sobie swoje gada a on robi po swojemu. Oczywiście potem mówiła, że ona wie, że my byśmy go nie oddali, ale może by zaadoptowali inne dzieciątko...

no i kapcie balerinki sobie kupiłam, od razu 2 pary, bo fajne są; no i jeszcze chciałam pieluszki flanelowe, ale zapomniałam i mamuśka ma mi kupić
a ta strona mi się nie wyświetla
ale mam jeszcze trochę czasu, to będę polowała, może się jeszcze pojawi jakaś promocja