W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 14:17   #571
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
nie do końca.
w planie porodu może się znajdować informacja i zapisek, że lekarz okulista widzi przeciwwskazania do porodu naturalnego i zalecana jest cesarka.
tak jak napisałaś to wymóg więcej powinien być w planie porodu na pierwszym miejscu.
Nie wiem jak w innych szpitalach, ale u mnie w przypadku wskazania do cc, trzeba mieć osobny papier- zaświadczenie od lekarza. Nie rozumiem mimo to, dlaczego lekarz to zbagatelizował. Skoro są przeciwwskazania do porodu sn, to znaczy, że jest zagrożenie. Tak logicznie myśląc, co za lekarz, który sam siebie naraża. Może przecież stracić uprawnienia, trafić za kratki jeśli coś się stanie...
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:19   #572
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w innych szpitalach, ale u mnie w przypadku wskazania do cc, trzeba mieć osobny papier- zaświadczenie od lekarza.
jasne, że trzeba mieć osobny papier; skierowanie do cc. samo zaznaczenie w planie porodu nic nie da.
Stary 2013-05-13, 14:19   #573
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Z mniej przyjemnych rzeczy w piątek rodziła młoda dziewczyna, miała wskazanie do cesarki z powodu wady wzroku a "pani doktor" która była na dyżurze oświadczyła jej że ona nie robi cesarek!!
Dziewczyna rodziła z nie pełnym rozwarciem i ta koszmarna wariatka tak ją ponacinała że założyła jej 27 szwów
Nie wiem dokładnie jak tam ta cała sytuacja wyglądała ale porządnie się przestraszyłam
Nie miałam pojęcia że coś takiego w ogóle może się zdarzyć. Słyszałam o niej wcześniej złe opinie ale to przeszło wszelkie granice. Jeżeli pojadę rodzić i ta rzeźniczka będzie na dyżurze to przysięgam że wolę urodzić na ulicy
Biedna dziewczyna, oby żadnej z nas to nie spotkało.
A lekarka do wywalenia i to czym prędzej.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:19   #574
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
po godzinie jesteś poza normą. reszta ok, więc nie wiem jak na to patrzeć.
aż zaczęłam szperać

"Do 180 mg/dl po 1 godzinie i do 140 g/dl po 2 godzinach> wynik prawidłowy"

Coś takiego znalazłam
No nic i tak mam zamiar do środowej wizyty ograniczać cukier, zbaczymy, co gin powie

Dziewczyny, pytanie ratunkowe:

Co do frytek?????
Stary 2013-05-13, 14:19   #575
mela1234
Zakorzenienie

Ja nie wiem co dziś za dzień. No taka senna jestem. Ledwo posprzątałam.
Poleżałam troszkę, teraz obiadek zjadłam, Malgosia jeszcze męczy i czekamy na mojego męża. Ciekawe o której wróci?

Domi przepraszam, że wcześniej nie napisałam, ale co post to zapominałam. Piękny brzuszek.

Co do zaparć wczoraj ciotka mi pokazała kupiła sobie Inkę z inuliną i mówi, że ją goni niesamowicie (a ona ma z tym problemy cały czas). Jutro idę rano na morfo to zrobię zakupy. Myślę też, żeby skoczyć do Smyka outlet, podobno są bardzo fabryczne ceny. Okaże się. I ciekawe czy w Biedrze będą jeszcze te bodziaki?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:20   #576
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Nie wiem Tez się właśnie zdziwiłam... ale chyba trzecie kłucie jest najistotniejsze?
gdzie nasze specjalistki..PErse, itp????

Ja :niewiem:

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:20   #577
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A i nie wiem czy któraś z Was przeglądała gazetkę Lidla obowiązująca od 20 maja. Będą jeansy ciążowe za 39,99zł, spodnie ciążowe (takie jakby dresowe), legginsy ciążowe, bezszwowe biustonosze i majtki ciążowe oraz biustonosze do karmienia. A dla naszych pociech dwupaki body za 14,99zł od rozmiaru 50 i dwupaki spodni niemowlęcych za 15,99zł też od rozmiaru 50. To tak w ramach informacji, gdyby któraś była zainteresowana.

A ja rozpoczynam 36 tydzień ciąży!!!! 35 days to go!!!!
za tygodnie
rozmiary w obwodzie biustonoszy 80 jakieś żarty chyba

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Pan nie odpisuje poki co no nie wiem, nawet jesli All mu napisze, ze aukcja byla ok i powinien sprzedac, to i tak moze NIE sprzedac, takie zycie, najwyzej dostanie ostrzezenie i co mu wiecej zrobia wiec probuje po dobroci i po dobrej woli.... zobaczymy..... tak mi to popsulo humor, ze ledwo cos porobic moge i nawet mi sie pisac nie chce glupia jestem, wiem, to tylko wozek, ale mimo wszystko no!.... smutno, bo sie cieszylam jak durna jakas echhhh.
oby było po Twojej myśli i

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
w ogole mam do was glupie pytanie - czy wy tez dluzej sikacie
wiem jak to brzmi ale ja mam wrazenie ze teraz sikam strasznie dlugo tzn strasznie pomalu mi mocz leci....-
wiem wiem jakie to pytanie jest nienormalne - ale kto mowil ze ja jestem normalna
ja częściej chodzę, ale mniej oddaję, raz się zdarzyło, że strasznie długo siedziałam, aż mnie zirytowało

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyneczki
Witamy się z Kacperkiem w 32 tygodniu czyli 8 miesiącu
No i witamy się z domku już na szczęście
A no i witamy się w nowym wątku
To się przywitałam chyba ze wszystkich okazji

Dzisiaj wyszłam ze szpitale bo na weekend jednak nie chcieli mnie wypuścić.
Z maluszkiem wszystko dobrze, rośnie mi chłop jak dąb i podobno taka jego uroda że mamę bardzo główką w pęcherz uciska i tak nisko łobuziak sobie siedzi

Odpoczęłam sobie w szpitalu, wyspałam się za wszystkie czasy, moja znajoma leżała ze mną na sali i okazało się że nawet w tym samym tygodniu jesteśmy więc było o czym gadać i tak bardzo mi się nie dłużyło.
W sobotę inna znajoma z pracy urodziła 3 tygodnie przed terminem śliczną córeczkę i już jej zazdroszczę tego maleństwa słodziachnego. Malutka miała 52 cm i 2900 i podobno ma być Adrianna bo koleżance się moje imię spodobało

Z mniej przyjemnych rzeczy w piątek rodziła młoda dziewczyna, miała wskazanie do cesarki z powodu wady wzroku a "pani doktor" która była na dyżurze oświadczyła jej że ona nie robi cesarek!!
Dziewczyna rodziła z nie pełnym rozwarciem i ta koszmarna wariatka tak ją ponacinała że założyła jej 27 szwów
Nie wiem dokładnie jak tam ta cała sytuacja wyglądała ale porządnie się przestraszyłam
Nie miałam pojęcia że coś takiego w ogóle może się zdarzyć. Słyszałam o niej wcześniej złe opinie ale to przeszło wszelkie granice. Jeżeli pojadę rodzić i ta rzeźniczka będzie na dyżurze to przysięgam że wolę urodzić na ulicy

Zrobię sobie herbatkę i poczytam trochę co tam naskrobałyście od środy
super, że jesteś już w domu i wszystko w porządku, odpoczywaj dalej

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a gdzie Wy widzicie tę ofertę ciezarna w lidlu???
na stronie nie ma nic o ciężarówkach...
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl po prawej str gazetka sklepowa

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:20   #578
czarownica1
Zakorzenienie

Lachryma to mnie na wzrok padło bo na stronie nie widze gazetki dzien dziecka
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:20   #579
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Rzuciła mi się w oczy (zaspane, więc nie mam pewności) reklama w telewizji, że będą chyba też Pampersy w jakiejś mega cenie.

Gratuluję łupów i tygodni oczywiście Już końcóweczka.
Pampersy już są na promocji i nawet je dziś przeglądałam, ale nie dla naszych niemowlaczków Też chciałam zakupić, ale w promocji są same większe rozmiarówki Rozmiary 4 i 5 widziałam. Mniejszych nie ma A cena to 33zł (z groszami).

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
MALINKA!!!!!!!!!!!!
36 td WOW jak Ty to wogole ogarniasz?
Duży już masz brzuszek? Pisz nam tu predziutko
Jakoś daje radę jeszcze Gorzej będzie jak upały od środy nadejdą Brzuszek chyba jakoś specjalnie się teraz już nie powiększa (przynajmniej tak mi się wydaje). Jak dorwę tż to zmolestuję go żeby mi zdjęcie zrobił Ale jak tak sobie pomyślę, że to już ostatnie tygodnie z brzuszkiem i kopniakami to już mi się tak jakoś tęskni.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
no niech to same promocje same dzieciowe rzeczy, a pewnei jak trzeb abedzie cos kupic to nic nie znajde, a z tymi kocykami mnie kusicie

jeju Ty juz masz torbe spakowana?? jakos mnie przeraziły Twoje tygodnie
Torby jeszcze nie spakowałam Musze majtki poporodowe jeszcze dokupić, ale czekam aż mój rozmiar dowiozą

Cytat:
przejrzałam gazetkę lidla i nie wiem czy coś kupię. spodni długich ciążowych mi nie brakuje, te staniki ciążowe takie se, a do karmienia zaczynają się od obwodu 80
No właśnie szkoda, że te biustonosze do karmienia zaczynają się od obwodu 80 bo kupiłabym sobie, a tak to lipa.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:21   #580
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
aż zaczęłam szperać

Co do frytek?????
jajko sadzone i mizeria!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-05-13, 14:22   #581
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
aż zaczęłam szperać

Co do frytek?????
do frytek ketchup i majonez :P

ja mam coś takiego:
1 godzina – 120 – 140 mg% (6,7 – 7,8 mmol/l)
2 godziny – 100 – 120 mg% (5,6 – 6,7 mmol/l)
Stary 2013-05-13, 14:22   #582
czarownica1
Zakorzenienie

Fiazo dziękuję
chyba mi Synek przykopał jednak i w oczy

Tweed masz trochę za duzo po 1h... nie wiem jak odniesie się do tego Twoj lekarz, mój kazał dietować (183 po 1 h przy 50 g, a przy 75 g ok 160 już dokładnie nie pamiętam, muysiałabym do notatek sięgnąć i właśnie wtedy kazał zacząć diete), po 2 h miałam 108 przy 75 więc to już niby norma a jednak dietowanie.
sorry że piszę tak może nieskładnie i chaotycznie ale mam dziś taki dzień, nic na lepsze nie idzie, wręcz przeciwnie dołek se kopie co raz większy...

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-05-13 o 14:26
Stary 2013-05-13, 14:23   #583
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
aż zaczęłam szperać

Coś takiego znalazłam
No nic i tak mam zamiar do środowej wizyty ograniczać cukier, zbaczymy, co gin powie

Co do frytek?????
jajko sadzone
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:24   #584
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
mniam gdyby nie to, że mam jeszcze sporo komunijnego ciacha w lodówce pewnie bym to przyrządziła moja mama kiedyś robiła chyba coś podobnego z herbatnikami własnie
Mnie również. Ale chyba w środę zrobię.

Cytat:
Nie wiem jak w innych szpitalach, ale u mnie w przypadku wskazania do cc, trzeba mieć osobny papier- zaświadczenie od lekarza. Nie rozumiem mimo to, dlaczego lekarz to zbagatelizował. Skoro są przeciwwskazania do porodu sn, to znaczy, że jest zagrożenie. Tak logicznie myśląc, co za lekarz, który sam siebie naraża. Może przecież stracić uprawnienia, trafić za kratki jeśli coś się stanie...
Tym bardziej, że w tym przypadku skoro od okulisty to istnieje ryzyko pogorszenia wzroku!

Cytat:

Co do frytek?????
SÓL
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:25   #585
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Domi przepraszam, że wcześniej nie napisałam, ale co post to zapominałam. Piękny brzuszek.
wybaczam hahaha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:25   #586
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Lachryma to mnie na wzrok padło bo na stronie nie widze gazetki dzien dziecka
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=l2KjID
Stary 2013-05-13, 14:26   #587
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

DO FRYTEK: wegeta i suszony koperek!!!

Stary 2013-05-13, 14:26   #588
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Załączam zdjęcia.
Jutro zaczynamy 30 t.c.
jaka lasencja nie pogadasz, a jaka chudziutka - szok.

Oli co za szit!!!!!!!!!!!!!!!!!! no zobaczymy co allegro mu odpowie. Wiadomo jak sie uprze to nie wysle, dostanie ostrzezenie od all, y wystawisz negatywa i tyle. Ehhhhhhhhhh pacan jeden

adriana szok jak to przeczytalam, co za lekarka, nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji, chyba bym sie przejechala do innego szpitala. Ja pierdziele, a pozniej zrobila mega dym w tym szpitalu.

domi jaki masz juz pokazny brzus - super

Moj dziec usnal. Z tesciowa zrobilysmy jej inhalacje (z ciezkim trudem ale jednak), dalam jej antybiotyk i na 17.40 wizyta i lekarza, ide prywatnie (60 zl ) za wizyte bo mam juz dosc ja meczyc tymi lekami co daja u nas w przychodni, a efektu nie widac. Ponadto przebralam ciuchy Marysine, czesc odlozylam dla Aleksa, do 68 spkowalam oddzielnie (beda czekac na to az moja ktoras kolezanka bedzie miala corke) a od 74 daje innej kolezance, bo jej sie przydadza, a ja nie mam juz gdzie tego trzymac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:28   #589
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Co do frytek?????
mielone i keczup

Synek
Stary 2013-05-13, 14:29   #590
madi82
Zakorzenienie

A ja się zastanawiam...boooo..kupi łam sobie kiedyś muffinki bananowe i jeszcze jakieś...i słyszałam, ze nie są smaczne...od mamy przywiozłam rabarbar i tak kombinuję jakbym zamiast tych podanych przez nich owoców dała rabarbar czy byłoby ok? hmmmm

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-15 o 11:56
Stary 2013-05-13, 14:29   #591
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

no i teraz mi się frytek zachciało, takich z oleju, tłustych, niezdrowych, eh

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

domi jaki masz juz pokazny brzus - super
dziękujemy!

Stary 2013-05-13, 14:29   #592
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie nasze specjalistki..PErse, itp????

Ja :niewiem:
NO poczekam, zobaczymy, co napiszą
Cytat:
jajko sadzone i mizeria!!!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jajko sadzone
Cytat:
SÓL
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
DO FRYTEK: wegeta i suszony koperek!!!
Cytat:
do frytek ketchup i majonez :P

ja mam coś takiego:
1 godzina – 120 – 140 mg% (6,7 – 7,8 mmol/l)
2 godziny – 100 – 120 mg% (5,6 – 6,7 mmol/l)
Hahahahah Ależ jesteście dziewczyny w tej kwestii pomocne Wykorzystam każdy pomysł na swój sposób!

malinko Jesteś moim ciążowym mount everestem! Jestem tak daleko za Tobą, że nawet nie mogę sobie wyobrazić, że i8 my kiedyś do końcówki ciąży dojdziemy Trzymam kciuki, żebyś czuła się dobrze do samego terminu i obyś jakoś te upały przeżyła (z których się swoją drogą cieszę, bo mam urodziny szwagra i chrześnicy na weekend, także super)
Stary 2013-05-13, 14:31   #593
madi82
Zakorzenienie

Enlevee....zapomniałąbym wpisz mi proszę wizytę na 07.06 g. 13...bo zawsze zapominam na którą mama tu nie zginie

28.07.2013r.
Stary 2013-05-13, 14:32   #594
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:

Co do frytek?????
Cycek z kurczaka i surówka z marchewki

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:32   #595
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
mielone i keczup
Też właśnie kombinowałam z takim mięskiem, ale TŻ był tak przed chwilą zachwycony wizją zjedzenia domowych frytek, że chyba właśnie sam ketchup mu wystarczy Colesława bym do tego zjadła, ale nie chce mi się robić, bo skroję 1/4 kapusty, a nie będę miała co robić z resztą
Cytat:
A ja się zastanawiam...boooo..kupi łam sobie kiedyś muffinki bananowe i jeszcze jakieś...i słyszałam, ze nie są smaczne...od mamy przywiozłam rabarbar i tak kombinuję jakbym zamiast tych podanych przez nich owoców dała rabarbar czy byłoby ok? hmmmm

PS. jutro idę do pracy zanieść L4 to bym łasuchom coś dobrego przyniosła
Ja bym robiła z rabarbarem
Sama bym takie zjadła, wieki go nie jazdłam
Stary 2013-05-13, 14:33   #596
czarownica1
Zakorzenienie

Tweed, no czuję się sfochowana, bo nie zauważyłaś mojej odp na temat wyników...
tak się napracowalam lezac na dowolnie wybranym przez... syna boku...
Stary 2013-05-13, 14:35   #597
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed, no czuję się sfochowana, bo nie zauważyłaś mojej odp na temat wyników...
tak się napracowalam lezac na dowolnie wybranym przez... syna boku...
he h eh ehe

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-15 o 12:00
Stary 2013-05-13, 14:36   #598
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie zaprosiłam znajomków Krakuskowych, coby nas w week odwiedzili, bo już się tak umawiamy i nie ma kiedy...a mi coraz ciężej...więc czekam na decyzję i zobaczę...najwyżej będę potrzebowac inspiracji co by tu ugotować im dobrego.....
Ty Madi odpoczywaj a nie przy garach bedziesz stała, niech sie inni zatroszcza jak Tobie dogodzic
Stary 2013-05-13, 14:36   #599
fiazo
Zakorzenienie

UWAGA Zrobiłam statystyki
Jest parę aspektów:
całe żółte wiersze-dziewczyny których dawno u nas nie było
moonlightdancer-pisze z nami, a nie ma jej na 1str
Sofina-zaginęła, ale po dłuższej przerwie wróciła

Nie wzięłam pod uwagę nowych mam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (229,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (191,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (138,7 KB, 34 załadowań)

Synek
Stary 2013-05-13, 14:37   #600
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie wstałam, 1,5h, nie jest źle

Mam już wyniki glukozy:
na czczo 82 (norma do 106)
po 1 h 174
po 2 h 77

Do reszty nie mam norm... chyba ok, nie?
Nie chce Cie martwic, ale mysle, ze cukier bedzie do ograniczania. Jakies dziwne te wyniki, bo po godzinie masz sporo, a juz po dwoch malutko. Wyglada na to, ze powinnas jesc weglowodany zlozone, malo a czesciej. Mozesz tez miec malusie cukry rano na czczo i wtedy posilek w nocy konieczny. Bo w labie na czczo masz 82, a zaloze sie ze po obudzeniu jak bys zmierzyla w ciagu 5 min. bedzie jeszcze mniejszy i to tez nie jest dobre w sumie.

A o ktorej wczoraj jadłas ostatni posilek?

Może Twój gin inaczej powie, bo ja po godzinie 168, a po 2 godz. 133 i mój mówił, ze to nie jest prawidłowa tolerancja cukrów, a ze w ciazy nie ma takiego pojecia to mam diete. Dwóch diabetologów potwierdziło.

A i miałas robiony mocz? Nie ma ketonów? One lubia pojawiac sie przy malusim cukrze na czczo i przy duzych wahaniach glukozy.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-13 o 14:40
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości