Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 14:40   #601
Katate
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
rozumiem, że ze względu na karmienie piersią ?
to aż tak trzeba uważać ?
Wczoraj na rodzinnym obiedzie jadłam surówkę z kapusty i bratowa mi dogadywała, że to ostatnie dni że mogę jeść takie rzeczy.. później jak będę karmiła to będę musiałą mieć dietkę..
Myślałam, że można jeść wszystko,ale z umiarem.. no i raczej wystrzegać się potraw wzdymających (takich jak bigos) i uczulających- truskawek, nadmiaru czekolad, cytrusów, orzechów
No niby tak, ale ja wolę bardziej uważać jeszcze z miesiąc. Nie jem smażonego, surowe warzywa i owoce mocno ograniczam, czekolad itp.w ogóle nie jem. Wiem, że niektóre mamusku jedzą wszystko i jest ok a inne prawie nic i brzuch dziecko boli ale u mnie dietka sie sprawdziła przy starszym to i teraz sie przemecze troche.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Usg w porzadku. Czekamy na wypisy. Dziewczyn i mój

Sluchajcie ja to tetry używam w ilościach hurtowych. Podkladam jak karmie, jak kładę do łóżeczka ba wszelki wypadek gdyby któraś ulala, podkladam pod cycek jak odciagam żeby mi nie kapalo wszędzie....i milion innych zastosowań.
Dziewczyny jeszcze średnio ciepło trzymają (10 min karmienia w body+pajac i już stopy i ręce zimne...) więc są prawie non stop zawiniete w rożek + kocyk. Więc używamy patentu z patologii - na rozek nakladamy flanele (ta ikeowa) i jak przebieramy i jest "awaria" to do prania jest tylko pielucha a nie cały rożek
W końcu do domu
Tez tak robie z rożkami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:40   #602
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Extra!

Do tego matka w koszulce z tekstem "Jak będę potrzebowała rad, to o nie poproszę!" i można zapraszać teściów, tudzież ich odwiedzić

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:43   #603
banka26
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Michas na dzis
i Dawid po dentyscie , wczoraj zauwazylam ze 1 stala mu wyrosla a mleczna dalej na swoim miejscu .. i dzisiaj rwanko bylo Dawid byl bardzo dzielny..

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1368448901037.jpg (49,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1368449012159.jpg (54,9 KB, 34 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:43   #604
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaa mam już swój wypis!
Teraz jeszcze wypis dziewczyn...
Ty po takim czasie to już na prawdę nie możesz się pewnie doczekać.
Super, że już dziś będziecie wszyscy w domu

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:47   #605
Katate
Raczkowanie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
moj ma to samo ., na szczescie jutro lekarz i moze doradzi jakies kropelki czy mleko zmieni zobaczymy....
trzymajcie kciuki zeby przybral cos .... a i oko mu ropieje na.maxa przemywam mu herbata , mysle ze moze na dworze mu oko przewialo...
Mój też się tak pręży i stęka. Daje mu od 2 dni tą Bio Gaie. Może będzie lepiej.

Stary 2013-05-13, 14:49   #606
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Mój też się tak pręży i stęka. Daje mu od 2 dni tą Bio Gaie. Może będzie lepiej.

a co to jest?

Stary 2013-05-13, 14:53   #607
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja na obiad mam pieczeń cielęcą. pierwszy raz robiłam cielęcinę, a drugi raz pieczeń - ale się taka pyszna udała, że muszę znowu
to już wyższa szkoła jazdy.. nie na moje umiejętności kulinarne

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
lonely , leć do jakiejś innej biedry. Naprawdę warto. Body też fajne, ale mam ich milion i nie brałam.
no właśnie dzisiaj nie mam już jak

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
aaa brzuch mi sie obnizyl i to tak konkretnie czuje go juz prawie miedzy kolanami

ja już dawno myślałam, że mi się obniżył i każdy mi to mówił..
a w zeszłym tygodniu chyba poszedł do góry

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kapcie kupiłam x 2, ale bodziaków nie było Kocyki były, ale nie zwracałam na nie uwagi, bo mam 3 grubsze i 3 cienkie, więc chyba wystarczy tyle
no widzisz to odwrotnie niż u mnie.. bodziaki były a kocyków nie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Rób, rób, może na Ciebie podziała tak dobrze jak na mnie. Zrobiłam w poniedziałek i tylko jedną porcję zdążyłam zjeść bo potem pojechałam rodzić Tak więc TŻ miał wyżerkę
oooo
teraz to mnie zachęciłaś jeszcze bardziej
może jeszcze dziś zrobię ten chłodniczek

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja zjadłam pierogi z twarogiem, które dostałam od mamy w sobotę, a co zje Mąż to mnie średnio interesuje
no i bardzo dobrze

hahahah SUPER !!!

Cytat:
No niby tak, ale ja wolę bardziej uważać jeszcze z miesiąc. Nie jem smażonego, surowe warzywa i owoce mocno ograniczam, czekolad itp.w ogóle nie jem. Wiem, że niektóre mamusku jedzą wszystko i jest ok a inne prawie nic i brzuch dziecko boli ale u mnie dietka sie sprawdziła przy starszym to i teraz sie przemecze troche.
nie, no pewnie że tak..
a co jesz ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:56   #608
Veronic
Wtajemniczenie

Ja mojemu daję bobotic, ale nie wiem czy to coś daje czy nie
pręży się i krzyczy przed zrobieniem bączka lub kupki, potem już jest ok

on jest po prostu niemożliwy, w dzień prawie w ogóle nie śpi !
(Tak jak Przemek Vil)
chciałby non stop być przytulany i non stop jeść

cycki mam już wyssane na maksa

wkurzyłam się, odciągnęłam 60ml na szybko i dałam Małemu- wypił- myślałam, że mu wystarczy, odłożyłam do łóżeczka, a za chwilę ryk- potem 1 cyc, odbeknięcie, 2 cyc, odbeknięcie, niby zasnął, położyłam do łóżeczka, znowu płacz, i znowu do cycka, potem znowu łóżeczko- ale spać nadal nie chciał, wiercił się tylko tak z 5 min, potem płacz , no i tata musiał go zabrać na rączki teraz tak sobie gadają razem
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:57   #609
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Aaa i wczoraj oczywiście babki macały mój brzuch... stwierdziły, że jest wysoko, więc ze 2 tygodnie jeszcze pochodzę z brzuchem Normalnie czułam się jak u wróżbity Macieja

Cytat:
co dzisiaj robicie na obiadek ?
łososia smażonego

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nasze dzieciaki nie chcą wychodzić to chociaż jedzeniem się zajmiemy

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
też wam sie chce tak pić ? bo ja to mam sachare w buzi a pije non stop wode teraz ta zupa bo nie chce nic suchego i jablaka to jem kilogramami juz nie wspomne o lodach zeby tylko mogre i wilgotne bylo to taki etap ciąży z tym piciem czy co przeciez upaly dopiero przed nami
mam dokładnie to samo... zastanawiam się czy nie przypiąć sobie gdzieś do cycków bidona z rurką, żeby prościej było niż łazić z butlą wody...

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja mam dziś niezdrowy ale pyyyszny obiad, filet z kurczaka w panierce z krakersów, frytki i sos czosnkowy
frytki...

Cytat:
odsyłam do motta, które już dziś podawałam:
Proszę się nie smutać, bo kto smutas ten kut*s !!!
no i od razu się humor poprawia jak się czyta cos takiego

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
aaa brzuch mi sie obnizyl i to tak konkretnie czuje go juz prawie miedzy kolanami

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
1. ja od rana szaleje, pojechałam na badania, wstąpiłam do koleżanek w pracy na pogaduchy, wbiłam do biedronki, apteki, urzędu skarbowego i ogrodniczego i maż mówi że mam reisefieber

2. Między kolanami to za niedługo będziemy miały cycki, także lepiej się przyzwyczaić, że coś tam dynda

3. Diabli mam dla Ciebie patent na biznes Bierz się dziewczyno za szycie bluzek dla ciężarnych z nadrukiem "chcesz dostać w ryj, to zapytaj kiedy zamierzam rodzić" albo "za dobre rady moherowym beretom serdeczne Bóg zapłać" albo "Tak tak wiem, mam odpocząć bo potem się nie wyśpię"
myślę, że byłby to hit i kazda z nas miałaby ochotę taką bluzkę założyc
1. podziwiam za ilość energii...
2. racja!
3. za*ebisty pomysł!!!! diabli, do dzieła

-----------------------------------------------------------

Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś

U nas dzisiaj w miarę dobrze, zdecydowanie lepiej niż w sobotę, chociaż i tak nic mi sie nie chce

Młody wyciąga się na okrągło pod prawymi żebrami i już z bólu przestaję czuć te okolice... no cóż, nie będę narzekać, bo jakby się mniej ruszał, to bym sie martwiła

Wczoraj mąż był w pracy, więc zabrałam moją mamę na "odchamienie się", czyli lody w kawiarni i kino (w końcu tak mi pomaga z przygotowaniami, że chwila relasku tez jej się przydała) uśmiałyśmy sie strasznie, kiedy, stojąc w kolejce po bilety, odwróciłam się, a zaraz za mną stały jeszcze dwie ciężarówki tak więc "odchamiłyśmy się" porządnie i wróciłyśmy do domu wieczorem...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:59   #610
Katate
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie tr

Cytat:
a co to jest?

Bio Gaia baby - kropelki z żywymi bakteriami na dolegliwości brzuszkowe. Zapytaj sie lekarza. Mi poleciła je bardzo dobra pediatra.

Stary 2013-05-13, 15:02   #611
Veronic
Wtajemniczenie

AAŚ- super , że wychodzicie do domku !! nareszcie !! PARTY TIME !!

diabli- mi wszyscy mówili: "Tobie w ogóle nie obniżył się brzuch" a za kilka dni urodziłam:P
więc z tym brzuchem to jest różnie
Stary 2013-05-13, 15:04   #612
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Zastanawiałam się nad tymi co wrzuciłaś, ale ostatecznie wzięłam ten żółty, bo niebieski już mam
A dla dziewczynki był takie jeden różowiutki piękny w serduszka
Wybierałam też pomiędzy żółtym. A te dla dziewczynek były cudowne. Kremowy w kropeczki żółte, różowe, i bodaj błękitne albo zielone. Albo ten w serduszka, no i jeszcze chyba był kremowy w różowe kwiaty. Boskie i wcale nie mega-cukierkowe.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Rewelacja. W necie można też zamówić body z nadrukiem, to byłby hit.

Wróciłam. Idąc do pierdonki spotkałam koleżankę, która rodziła w styczniu. Ale ma aniołeczka. Przejeżdżały obok nas samochody, nawet mega-hałaśliwa koparka i ona się nie obudziła. Cudowna. No i nasłuchałam się tyle ochów i achów nad moim lekarzem, że chyba go siłą ściągnę na sznurku do szpitala jak zacznę rodzić. Trafiła na jego dyżur, nie była jego pacjentką, a bardzo go chwaliła. Miło się słucha takich rzeczy. Teraz zamierza się do niego wybrać na wizytę. Aaa i powiedziała, że jak ktoś mi powie, że podczas karmienia piersią zanika okres, to mam nie wierzyć. Ona karmi tylko piersią i już miała 2x.

Gdzie ten małż.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:06   #613
Katate
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

nie, no pewnie że tak..
a co jesz ?
Mięso na parze lub gotowane, ryż, kasze, makaron, marchewke i buraczki gotowane, zupy delikatne typu krupnik. Z owoców to jabłka sobie piekę w foli, banany jem bo pomagają na "strzelające kupy". Z nabiałem też nie można przesadzac więc zjem jakiś serek raz dziennie i tyle. Ze słodyczy to suchary bez cukru i biszkopty. A z używek to kawa inka

Stary 2013-05-13, 15:07   #614
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywa

Znajoma zadzwoniła i zaproponowała mi basen.. no nie powiem, na basen to ja zawsze mam ochotę a już dawno nie byłam
skuszona tą propozycją zgodziłam się bez zastanowienia..
ale teraz przemyślałam i chyba jednak sobie daruję, może nie będę się już wygłupiała...

Stary 2013-05-13, 15:07   #615
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Uciekam lulu
Młody mi od godziny takie figle i harce odstawia, że zaraz mi brzuch pęknie... Może jak matka zechce się zdrzemnąć to i On się zdrzemnie chociaż troszkę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:12   #616
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie tr

Cytat:
Michas na dzis
i Dawid po dentyscie , wczoraj zauwazylam ze 1 stala mu wyrosla a mleczna dalej na swoim miejscu .. i dzisiaj rwanko bylo Dawid byl bardzo dzielny..

Michaś słodziak Dawidek oczywiście też dzielny chłopczyk

Cytat:
Mięso na parze lub gotowane, ryż, kasze, makaron, marchewke i buraczki gotowane, zupy delikatne typu krupnik. Z owoców to jabłka sobie piekę w foli, banany jem bo pomagają na "strzelające kupy". Z nabiałem też nie można przesadzac więc zjem jakiś serek raz dziennie i tyle. Ze słodyczy to suchary bez cukru i biszkopty. A z używek to kawa inka

dzięki
nie wiedziałam, że banany pomagają na strzelające kupy
no a z tą używką w postaci kawy inki to już zaszalałaś
W sumie ta dieta nie jest taka zła, ja tam lubię wszystkie ww. rzeczy więc nie powinnam mieć problemu.
A ile już schudłaś od porodu ?

Stary 2013-05-13, 15:13   #617
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To Wy już jedną nogą w domu. A co do opinii o pieluchach to podpisuję się obiema rękami
ale to ile ich w końcu trzeba mieć do takiego pomocniczego użytku właśnie? i lepiej zwykłe tetrówki, czy jakieś flanelki?
Cytat:
Ale jestem dzisiaj leniwa Czy lenistwo to zwiastun zbliżającego się porodu? Wicie gniazda już było

Kurde już 14, więc trzeba zabierać się za obiad...
termin mamy tak samo... wicie gniazda u mnie też było, tylko akurat nie miałam gdzie wić. a teraz mi przeszło i jestem po prostu zmęczona tylko spać się nie da, bo na dworze jest przygotowywane podłoże na taras/ogród/wjazd i cały dom się trzęsie...
ogólnie lepiej, żeby te zwiastuny zwiastowały coś za najwcześniej 2 tygodnie. a najlepiej to za 3! plus 2, 3 dni na ogarnięcie... mnie się naprawdę nie spieszy...
Cytat:
Diabli mam dla Ciebie patent na biznes Bierz się dziewczyno za szycie bluzek dla ciężarnych z nadrukiem "chcesz dostać w ryj, to zapytaj kiedy zamierzam rodzić" albo "za dobre rady moherowym beretom serdeczne Bóg zapłać" albo "Tak tak wiem, mam odpocząć bo potem się nie wyśpię"
myślę, że byłby to hit i kazda z nas miałaby ochotę taką bluzkę założyc
świetne hasła, ale pierwsze wymiata!
Cytat:
Ja zjadłam pierogi z twarogiem, które dostałam od mamy w sobotę, a co zje Mąż to mnie średnio interesuje
no, załapałaś w końcu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:18   #618
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywan

Cytat:
Michaś słodziak Dawidek oczywiście też dzielny chłopczyk

dzięki
nie wiedziałam, że banany pomagają na strzelające kupy
no a z tą używką w postaci kawy inki to już zaszalałaś
W sumie ta dieta nie jest taka zła, ja tam lubię wszystkie ww. rzeczy więc nie powinnam mieć problemu.
A ile już schudłaś od porodu ?
dzieki my wlasnie zamawiamy kropelki z niemiec na kolki wzdecia itp. oby dzialyyyy

Stary 2013-05-13, 15:18   #619
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

Jak miło, mała budzi się co 1,5 h a Ty piszesz że cisza i spokój Kwintesencja macierzyństwa
Wiem, smiesznie to brzmi ale dla matki drzacej o to by waga dziecka,raczej rosla niz spadala to miod na obolale cycki a jeszcze jak wszystko odbywa sie w ciszy i spokoju, nie budzac tatusia to czego chciec wiecej

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:20   #620
vil84
Wtajemniczenie

podczytuje od rana a potem mi neta wcięło i zapomniałam połowę rzeczy co miałam napisać

Color super że jesteś, martwiłam się troszkę

Ash Sofcia jest cudowna

Katate daj znać potem czy sprawdzają się te kropelki chociaż wiadomo, u każdego dziecka co innego się sprawdzi.

Veronic Twój pewnie chociaż jak jest przytulony to spokojny Przemek wytrzymuje bez płaczu czasem kilka min ale najczęściej popłakuje ciągle jak nie je i nie ma smoczka i obojętnie czy się go tuli czy nie mam nadzieję że szybko zacznie się koncentrować na przedmiotach różnych to chociaż czymś się go zajmie bo teraz tulenia nie, lulania nie, pielucha sucha, najedzony, smoczek wypluwa i nadal coś mu się nie podoba Diabełek wcielony

a ja sobie robię dziś dzień lenia, posegregowałam ciuszki Młodego, poprałam, czekam z jeszcze jednym praniem na kuriera a paczką, mąż się gdzieś szlaja a ja mam wszystko gdzieś, leżę sobie z książką i jakoś wyjątkowo mi bałagan nie przeszkadza

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:25   #621
Katate
Raczkowanie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Schudłam 15kg z czego 12 zaraz po szpitalu i teraz jeszcze 3.
A i jeszcze bardzo dużo wody piję i herbatki takie dla karmiących z Herbapolu. One nie sa na laktacje tylko dla karmiących. Soki na razie odpuściłam.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Ja mam tetrowych 20 i to jest tak na styk. I mam flanowych z 8 takich różnej wielkości i te większe prostokątne to do przykrywania i otulania super.

Stary 2013-05-13, 15:25   #622
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale to ile ich w końcu trzeba mieć do takiego pomocniczego użytku właśnie? i lepiej zwykłe tetrówki, czy jakieś flanelki?
my mamy ok. 15 + kilka takich małych "ściereczek" do przecierania np. zaplutego pyszczka + 5 flanelek których używam do przykrywania w upał albo wyłożenia leżaczka bo już dwa razy był prany i uważam że ilość jest wystarczająca

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:26   #623
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie tr

Cytat:
(...)Ze słodyczy to suchary bez cukru i biszkopty. A z używek to kawa inka
ale szalejeeeeeesz!!!
Stary 2013-05-13, 15:30   #624
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
A i jeszcze bardzo dużo wody piję i herbatki takie dla karmiących z Herbapolu. One nie sa na laktacje tylko dla karmiących. Soki na razie odpuściłam.

wow Nieźle
ja schudłam 10kg i waga stoi w miejscu, a jeszcze 5kg mi zostało i tłuszcz na brzuchu i udach wkurza mnie to strasznie
muszę zacząć ćwiczyć <jak mi Mały pozwoli:P>
z tym, że ja się nie ograniczam z jedzeniem jem normalnie słodycze
tylko wzdymających i smażonych rzeczy nie jem/nie piję

Młody w końcu zasnął i już 2 godziny jest bez jedzonka
grzeczniutki leży koło mnie

Vil- jak się go weźmie to nie płacze, patrzy się, wodzi wzrokiem, próbuje coś tam "gadać", wyraźnie jest zadowolony
no chyba, że idzie bączek- to wtedy się pręży i krzyczy
Stary 2013-05-13, 15:31   #625
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
no to ładnie Ci waga poleciała

Stary 2013-05-13, 15:31   #626
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Ja mojemu daję bobotic, ale nie wiem czy to coś daje czy nie
pręży się i krzyczy przed zrobieniem bączka lub kupki, potem już jest ok

on jest po prostu niemożliwy, w dzień prawie w ogóle nie śpi !
(Tak jak Przemek Vil)
chciałby non stop być przytulany i non stop jeść

cycki mam już wyssane na maksa

wkurzyłam się, odciągnęłam 60ml na szybko i dałam Małemu- wypił- myślałam, że mu wystarczy, odłożyłam do łóżeczka, a za chwilę ryk- potem 1 cyc, odbeknięcie, 2 cyc, odbeknięcie, niby zasnął, położyłam do łóżeczka, znowu płacz, i znowu do cycka, potem znowu łóżeczko- ale spać nadal nie chciał, wiercił się tylko tak z 5 min, potem płacz , no i tata musiał go zabrać na rączki teraz tak sobie gadają razem
a ile mial mlody jak zaczelas mu dawac te kropeli?
Katate a ty od ktorego dnia zycia podajesz?
Stary 2013-05-13, 15:31   #627
cloche
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, to sobie na pewno dokupię tetrówek. na razie w ogóle nie myślałam o pieluszkach, znaczy wiem, że muszę kupić, ale jeszcze się za to nie wzięłam mam tylko dwie tetrówki i dwie flanelki z takiego kompletu, który dostałam gratis do jednego zamówienia... wiem, że to mało, no ale zawsze coś
Stary 2013-05-13, 15:32   #628
becik_4
Zadomowienie

tż odebral mi badanie na paciora i wyszło że jest ale znikome ilości wiec co beda podawac antybiotyk czy nie ? kurcze lekarza dopiero mam pod koniec tygodnia zeby sie spytać
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:34   #629
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a ile mial mlody jak zaczelas mu dawac te kropeli?
Katate a ty od ktorego dnia zycia podajesz?
zaczęłam mu dawać 9 maja, to jeszcze 3 tygodni nie miał skończonych, na ulotce jest napisane, że podaje się od 28 dnia życia, ale wiem , że niektórzy podają wcześniej i jest ok

szczerze mówiąc, to nie wiem czy ten "symetykon" cokolwiek daje, chociaż jak ja kiedyś brałam ulgix wzdęcia (też symetykon w składzie) to mi pomagał
Stary 2013-05-13, 15:35   #630
Katate
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wow Nieźle
ja schudłam 10kg i waga stoi w miejscu, a jeszcze 5kg mi zostało i tłuszcz na brzuchu i udach wkurza mnie to strasznie
muszę zacząć ćwiczyć <jak mi Mały pozwoli:P>
z tym, że ja się nie ograniczam z jedzeniem jem normalnie słodycze
tylko wzdymających i smażonych rzeczy nie jem/nie piję

Młody w końcu zasnął i już 2 godziny jest bez jedzonka
grzeczniutki leży koło mnie

Vil- jak się go weźmie to nie płacze, patrzy się, wodzi wzrokiem, próbuje coś tam "gadać", wyraźnie jest zadowolony
no chyba, że idzie bączek- to wtedy się pręży i krzyczy
Mi też jeszcze 5 kilo zostało do zgubienia i to chyba będzie najtrudniejsze.
My z bączkami mamy identycznie a i rączki tak samo lubimy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości