|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Spaceroholiczka
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40789351]Co Wy taką nagonkę na te grzywki robicie? Jak ma dziewczyna ochotę na zmianę, to niech sobie ciachnie, przynajmniej nie będzie żałować, że nie spróbowała. Jak jej się znudzi ta cała stylizacja grzywkowa, to zapuści i po problemie
[/QUOTE]Może niech koleżanka sprawdzi czy wzięła szampon czy odżywkę ![]() Tak jak ja kiedyś: Wzięłam cztery szampony Babassu, myśląc, że to odżywka w większym opakowaniu |
|
|
|
#1712 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie całe zycie wszyscy mówili: masz za niskie czoło, nie masz prostych włosów, jak Ty będziesz wyglądać, grzywka nie dla Ciebie. A potem stwierdziłam, że to w końcu moja decyzja i moje włosy, które od zawsze były dla mnie poligonem do eksperymentów i nie żałuję. Grzywkę prostuję, ba, muszę do niej nawet używać lakieru do włosów i mam to gdzieś, bo długość jest wolna od podobnych zabiegów a grzywka jeszcze żyje. Wszystko jest dla ludzi
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Raczkowanie
|
Ja widziałam dziś w rossie na własne oczy, ze odżywki również
![]() Masz takie ładne włosy... Ja nie będę Ci odradzać grzywki, ale mogę powiedzieć na swoim przykładzie, że żałuję grzywki do dziś, choć mam proste włosy... Nie dość, że codzień musiałam ją myć i układać (o zgrozo!), to jeszcze do dziś odczuwam tego skutki, jakoś nie mogę jej zapuścić do całkiem długiej, bo wciąż mi się ta pozostałość po grzywce wykrusza i nie chce rosnąć tak jak reszta włosów... ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Nacięłam się już tak też kiedyś, zamiast olejku BDFM wzięłam lotion... Teraz już czytam ;p
|
|
#1714 |
|
Nindżopesz
|
Zdołuję Was, co się będę sama dołować:
http://24.media.tumblr.com/tumblr_me...x8pno3_500.jpg http://24.media.tumblr.com/tumblr_me...x8pno2_500.jpg Co prawda cięłabym końcówki - tak ze 20 cm ![]() Tak że tego... za 5 lat chcę takie mieć! ![]() EDIT: eee, pochrzaniły mi się linki, flickr zbędny. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-05-14 o 17:01 |
|
|
|
#1715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kav nie rób grzywki, na upały to beznadziejna sprawa, więc i tak będziesz podpinać, a ostatnio cieszyłaś się że nie musisz już wsuwek używać ![]()
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie doradzić łatwo dostępną i mocno emolientowaną odżywkę? Tak aby opanowała puch kręconych, przesuszonych ostatnio włosków, bez protein i olei wnikających? Patrzyłam na spis Kascysko, ale większości nazw kompletnie nie kojarzę ze sklepów
|
|
|
|
#1719 | |
|
Nindżopesz
|
Masz plusa
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40789557]Się zdziwiłam po prostu
Mnie całe zycie wszyscy mówili: masz za niskie czoło, nie masz prostych włosów, jak Ty będziesz wyglądać, grzywka nie dla Ciebie. A potem stwierdziłam, że to w końcu moja decyzja i moje włosy, które od zawsze były dla mnie poligonem do eksperymentów i nie żałuję. Grzywkę prostuję, ba, muszę do niej nawet używać lakieru do włosów i mam to gdzieś, bo długość jest wolna od podobnych zabiegów a grzywka jeszcze żyje. Wszystko jest dla ludzi [/QUOTE]Wiadomo, że nie u każdego musi tak być. Ja wieeele razy robiłam grzywkę i na różne sposoby i na ukos, i na prosto, i cienką, i grubą i za każdym razem gdy chciałam zapuścić to żałowałam, bo włosy od prostowania i układania jej miałam poniszczone no i codziennie musiałam ją myć, żeby ładnie wyglądała ![]() A teraz gdy zapuściłam na tyle, że mogę ją związać to mam problem z głowy i duużo wygodniej mi jest ![]() No i też wszystko zależy od włosia, ja mam cienkie i bardzo delikatne, łatwo je uszkodzić, dlatego zawsze grzywka mi się kruszyła i nie chciała rosnąć.
|
#1722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dam znać Idę nałożyć olej kokosowy i granatową Isanę
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
25 maja mamy z Tż 7 rocznicę związku a ja nie mam pomysłu jak moglibyśmy to uczcić i jaką niespodziankę zrobić Tż
Pomóżcie coś
|
#1724 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Włosy piękne, ale jeśli chodzi o kolor, to wolę Twój. |
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
i zapomniałam dodać, że dzisiaj zamówiłam w takim zielarskim sklepie olej migdałowy dla Ciebie
jutro powinien już być do odbioru
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() limone do tego co masz dowaj może troszke oleju. A maski bingo są w auchan np.
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40789557]Się zdziwiłam po prostu
Mnie całe zycie wszyscy mówili: masz za niskie czoło, nie masz prostych włosów, jak Ty będziesz wyglądać, grzywka nie dla Ciebie. A potem stwierdziłam, że to w końcu moja decyzja i moje włosy, które od zawsze były dla mnie poligonem do eksperymentów i nie żałuję. Grzywkę prostuję, ba, muszę do niej nawet używać lakieru do włosów i mam to gdzieś, bo długość jest wolna od podobnych zabiegów a grzywka jeszcze żyje. Wszystko jest dla ludzi [/QUOTE]Ja tam grzywkę posiadam i widzę, że ona żyje swoim życiem. Wyprostować dziada na szczocie, gorącym nawiewem i na żelu to mało, gdy mamy taką pogodę jak dzisiaj, więc z reguły żyję o wsuwkach. ![]() A najlepsze jest to, że chciałabym ją zapuścić, naprawdę! Tylko, że kiedy nachodzi mnie diobeł i mówi: "Laska, pofarbuj się na rudo! Laska, zetnij się na boba!" to ja chwytam nożyczki, tnę grzywkę i to parcie na zrobienie czegoś z włosami mi przechodzi.
|
#1728 |
|
Nindżopesz
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40790082]Widziałam ale zawsze miałam dylemat - to nie jest peruka?
Włosy piękne, ale jeśli chodzi o kolor, to wolę Twój.[/QUOTE] Stawiam na naturalne... Chociaż grom wie, ona ma chyba soczewki, sztuczne rzęsy, to i sztucznych włosów można się spodziewać. W sumie - aż się dziwię, że to piszę - też wolę swoje kłaki pod kątem koloru i faktury, jej zazdroszczę długości, gęstości i... twarzy
|
|
|
|
#1729 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co kto woli, wiadomo. Sama jestem ciekawa, kiedy moja strzecha mi się znudzi.Pogrubione - jak ja Cię rozumiem ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Red, podczas pozsukiwań sukni ślubnej trafiłam na taką kolekcję: http://twojasuknia.pl/Papilio,Alena-...13,75,147.html
stylizacja i ten cały bajkowy klimat na maksa przypomina mi twoją urodę fakt, że modelka nie ma takich pięknych włosów jak ty, ale chyba już na zawsze długie, rude fale i będą mi Ciebie przypominać
|
#1731 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie bądź już taka skromna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ją lubiłamByłam dzisiaj pierwszy dzień w pracy po 12 dniach wolnego ehhh chce znów urlop
|
|||
|
|
|
#1732 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Ta odżywka to maska do włosów Oriflame). Cytat:
![]() Mój cel to wyglądać jak gwiazda Hollywood Cytat:
Też tego Bingacza chcę ![]() Cytat:
|
|
|
#1734 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dzisiaj je w szpitalu przy górczewskiej widziałam. A wgl melduję się z burdelem na głowie i okropnym bólem. Ale się dzisiaj dziewczyny zachwycały tym moim burdelem SŁUCHAJCIE. TŻ zdał ustny 12/20 pkt chyba najwięcej z całej swojej klasy
|
|
|
#1735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama próbuję opanować puch... z marnym skutkiem.. ![]() Ty z Czech jesteś ? Więc chyba nie masz dostępu do Natury? Artiste wzmacniająca tam jest nawet spoko emolientowa. Ja zakupiłam Bingo i jedno testuję bo one są emolientowe..
|
|
#1736 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domiwika, mam podobny problem, z tym, że z końcówkami przy twarzy. Dalej nie wiem czy to czasem nie są jeszcze resztki rozjaśnianych włosów, bo różnie to wygląda przy słońcu. A kolejne podejście do odżywki Chantal zrobię chyba przy następnym myciu i wtedy zdam moje osobiste relacje...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tempaeatura podobna czyli kolo 13 stopni :P Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Okazałam się dobrym nauczycielem i zdał ufff. Bałam się że mu to źle ocenią całą prezentacje mu napisała Ale przynajmniej mam już swoją na za rok gotową ![]() A z włosowych. Po szamponach Schaumy chyba mi bardziej włosy wypadają. Tak jakoś skojarzyłam że jak umyję którąś szałmą to przy następnym myciu wypada ich wiecej....
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zdziwię się jak będę mieć mniej punktów niż Twój tż Ale już mi się niedobrze robi jak tą prezentację czytam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

[/QUOTE]

ja wiem po sobie jak mnie korci, żeby ściąć lecę zadowolona do fryzjera wszystko super ładnie, a później, żeby grzywka się ładnie układała muszę prostować :/ i zawsze włosy na grzywce mam najbardziej zniszczone przez to, no i też ciężej zapuścić, teraz mam grzywkę do brody i żałuję, że w listopadzie obcięłam właśnie kiedy sięgała mi już do brody, teraz miałabym długą 

i nie chce rosnąć tak jak reszta włosów... 

)

ja ? TAM? Zasługuję? 

Ale przynajmniej mam już swoją na za rok gotową