|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Pospałam 2 h i mi lepiej
Wstawiłam rosołek,przyszykowałam ziemnaki na frytki dla Tza i czekam bo ma mi jakis jogurt kupic.Laura sie upomina o nabiał,rzuce sie na niego jak szalona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
masz tego troszke super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
ale pogoda pod psem.. no jaaaaa cie
Tż wróci z pracy to go wyganiam na ogródek żeby trawę siał, bo miał to zrobić wczoraj to powiedział że nie, że dzisiaj... to niech sobie brodzi w tym błocie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#663 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:slina :Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale slodziak! ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=madi82;40784256] zdrówka dla Mery!ale kicha....:/ oby Ci nie wykupili... brawo!!! Gratuleńki za piękny tydzień Gonię Cię![]() Czarusia...gratulacje za tydzień, skompletowaną wyprawkę... Biedna Ty jesteś z tymi bólami.... jeszcze troszkę, momencik i będzie bosko Cytat:
Jeszcze nie zlozylismy, ale w sklepie dokladnie obejrzelismy i wydaje mi sie, ze sa stabilne, nic sie nie chwieje, a konstrukcja nie wyglada jak taki 'cinki' szkielet, ale solidnie. Co do ceny to my zamowilismy w sklepie internetowym malutek (kalisz) bo z tego co wiem nie da rady kupic bezposrednio u producenta. Lozeczko kosztowalo 297zl, szuflada 78zl, a przykrycie do szuflady 35zl. My zamawialismy tam sporo rzeczy( w tym wozek na ktory jeszcze czekamy) wiec przesylke mielismy darmowa.Dziewczyny nie smigajcie tak z tymi postami. Nie nadazam nadrabiac! Co przeczytam strone to juz nowa sie pojawia do nadrabiania ![]() ![]() Ja dzisiaj w swietnym humorze bo po miesiacu poszukiwan znalezlismy stol i krzesla do jadalni. I to gdzie? W Ikei po drugiej stronie ulicy, jak sie okazuje pod latarnia najciemniej... Moj Tz rozanielony, bo przylozyl reke do brzucha, jak wrocilam ze szkoly, a Franek tak go mocno kopnal, az mu reka podskoczyla! Od razu mu sie maslane oczy zrobily i mowi 'o jaaaa kopnal mnie, przywital sie z tata' Chyba pierwszy raz to sie zdazylo bo przewaznie jak chce brzuch poglaskac to maly ani drgnie Kocham tych moich dwoch facetowNadrabiam dalej...
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo: ketchup
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże, ale rzygnęłam
![]() aż mnie całe gardło piecze ![]() Ide te frykasy robić, bo mnie dziecko zmaltretuje Na ten ambitny dodatek padł mój wybór ![]() Wszystko przez to, że mój tż jest tak mało wybredny! ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
chciał posłuchać, jak synek sobie pływa, a ten mu takiego kopa zasadził, że aż tż podskoczył moja szkoła
|
|
#666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze juz jestescie z nami a BABSKO rzeczywiscie rzezniczka Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny rzyguś ![]() Idę z TŻ przygotować pokój Małego do malowania
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj po SR jedziemy po brykę dla Basi - trzymać kciuki!
|
#670 | |||
|
Zakorzenienie
|
TAK!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale masz kolekcje ![]() Dziewczyny musiałybysmy obadac w klubie mamy ktore dołączyły a fotek nie dały.........
|
|
#671 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Więc ja z kiloma sprawami:
po 1. obwód 80 to idealnie dla mnie ![]() po 2. przepraszam, ale aktualnie nie widzę Waszych zdjęć i nie mam dostępu do Klubu. Przeglądarka mi się ZAMYKA jak otwieram wizaż (chyba ma jakąś ukrytą wiadomość dla mnie, np. chwyć się roboty :P) i nie umiem tego obejść, muszę pokombinować z TŻem, póki co korzystam z apki, która ma wiele wieeeele wad. Również przepraszam, jeśli moje posty się dublują, bo ja u siebie je czasami widzę po 3 razy :/ po 3. co do sików, ja dzisiaj miałam jazdę... Poszłam spać koło 24, sikanie nr 1 - 1.23, sikanie nr 2 - i tu się zaczynają schody.. Miałam iść zanieść mocz do labu, a siki nie mogą tyle leżeć, więc obudziłam się z pełnym pęcherzem i tak se myślę, która może być godzina, oby była już 6... Patrzę na zegarek, a tam 5 :/ Musiałam zasnąć, a przy potrzebie same wiecie, jakie to łatwe.. Z jaką ulgą obudziłam się o 6.30 i czym prędzej popędziłam do łazienki, jeszcze ten szybki prysznic i jaka ulga... Nie wiem, skąd tam się wzięło tyle tych sików, jak byłam o 1 przecież... W każdym razie - wyniki mam OK, jak zwkle za mało czerwonych i hematokryt za niski, ale reszta OK. Pojedyncze bakterie w moczu - mówią Wam na coś takiego lekarze? Bo nigdy nie miałam... po 4. zrobiłam dzisiaj porządek z wyprawką. Mam dość dużo ubranek, gratisowe pampki, pieluszki tetrowe i flanelowe z Biedry, 2 kocyki z Biedry+2 inne, 2 ręczniczki-kapturki + inne, normalne, 2 Bepantheny, 2 mini Sudocremy, 2 mini Jelpy, jakieś tam śliniaczki próbki i tyle.... Wszystko do ogarnięcia. Wiem, że temat był wałkowany 10000 razy, ale widzę, że nie tylko ja jestem w lesie z wyprawką - czy jest taka opcja, żeby listy wyprawkowe pojawiły się w tym 3 czy 4 poście? PLIS po 5. czy czyjeś dziecko jest dzisiaj równie leniwe co moje? Coś tam się odezwie, ale 1 kop na godzinę to maks... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
dziewczyny jeżeli oczywiście możecie bo też nie chcę kopiować na przysłowiowego "chama" z innych watków, gdzie te listy zostały stworzone X msc temu-
Prześlijcie tutaj swoje listy wyprawkowe te które juz są gotowe, a ja je dołączę do postu na 1 stronie Tak chyba będzie najlepiej
|
|
|
|
#673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no wiesz ja juz niejednokrotnie pisalam ze w Irl nie jest latwo o zwolnienie dl a ciezarowek - jakbym mogla to bym poszla juz na poczatku ciazy ale nie gdzie tam tu Ci ktos da zwolnienie - wiec niestety bede musiala troche nasciemniac zebym dostala Cytat:
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale listy wyprawkowe
ja wam swoje ciuszki pokaze jak uloze w szafie, to moze i przelicze je wtedy. Poki co wstawilam tylko jedno pranko Aleksowych rzeczy.Ponadto popakowalam do pudel ciuchy do rozmiaru 68 jedne i powyzej drugie. Te male zostaja, czekaja na potrzebujaca kolezanke, te wieksze juz w weekend jada do kolezanki do Pruszkowa. ![]() Mialam jesc pomidorowa, ale zjadlam platki z mlekiem, przegyzlam Laysami cebulowymi i popilam jogurtem. pekam w szwach.
|
#675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*lozeczko *materac do lozeczka do wyboru: latex, gryka-kokos itp.... ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
#676 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40785219]Ja robię sama hummus, nigdy nie jadłam w restauracji, więc mój jest dość intensywny, czosnkowy.
Szok z tą wanienką, pierwszy raz słyszę taki argument o sikach[/QUOTE] E no pewnie jak robisz sama to doprawiasz jak chcesz ale taki arabski hummus jest bez smaku (tzn wg mnie). Cytat:
Cytat:
No i zostały rzeczy, które nie były na liście "must have" i bez których przeżyjemy ale i tak chę mieć, czyli huśtawka z bujaczkiem, koszyk itp. Cytat:
Cytat:
Dlatego nie cisne się ani na 1str ani do klubu. Raczej tutaj zagladam, chociaz i tak przeżywam wszystkie historie szpitalne, choroby czy zwykłe smutki. |
||||
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam bo tz wrocił i kupił mo jogurty i maslanke brzoskwiniową
![]() Laura od paru dni jest mega aktywna
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
WYPRAWKA Dla dziecka: SPANIE: łóżeczko z szufladą, materacyk lateksowy, kołderka i podusia antyalergiczna pościel: poszwa na podusię, kołderkę prześcieradło, organizer, falbanka maskująca (2 zmiany), ochraniacz na materac Motherhood (2szt.), rożek miękki Motherhood (1szt.), kocyk cienki naturalny (2szt.), kocyk gruby naturalny (bez dodatku wełny) (1szt.), KĄPIEL i PIELĘGNACJA: wanienka, termometr do mierzenia tem. wody, ręczniki 100x100 (2szt. z kapturkiem) płyn do kąpieli Babydreama, szampon Babydream, oliwka Babydream, krem Bambino, maść na odparzenia Sudocrem, ???? płatki kosmetyczne, patyczki z ogranicznikiem, sól fizjologiczna do przemywania oczu, miękka szczotka i grzebyczek do włosów, nożyczki do paznokci dla dzieci, przemywanie pępuszka: Octenistep, aspirator Katarek do noska (być może jeszcze Frida dodatkowo???), proszek do prania dla niemowląt (np. Jelp, Lovela, Dzidziuś), delikatny płyn do płukania ubranek mokre chusteczki do przecierania pupy (Pampers lub Babydream), pieluszki jednorazowe rozm. 1 (Pampers zwykły lub białe 2 op.), pieluszki tetrowe małe (5szt.), pieluszki tetrowe duże (10szt.), pieluszki tetrowe kolorowe (5szt.), pieluszki flanelowe (3szt.). podkłady do przewijania UBRANKA: kaftaniki rozm. 56 + śpioszki (3szt.) - w tym śpioszki całe 2 szt. i pół śpiochy 1szt. kaftaniki rozm. 62 + śpioszki (3szt.) - w tym śpioszki całe 2 szt. i pół śpiochy 1 szt. body z krótkim rękawkiem rozm. 56 (5szt.), body z krótkim rękawkiem rozm. 62 (5szt.), body z długim rękawkiem rozm. 56 (3 szt.), body z długim rękawkiem rozm. 62 (3 szt.) pajace rozm. 56 (2 szt.) pajace rozm. 62 (3 szt.) cienka kurteczka/bluza rozm. 62 (1szt.) czapeczka cienka (2 szt.), czapeczka grubsza (1 szt.), skarpetki (3szt.), łapki niedrapki (2szt.) Reszta jak dzidzia się urodzi, bo nie wiem jakie rozmiar brać. SPACERY: wózek (jedo fyn lub nevington cadet, chyba, że jeszcze zmienimy zdanie … eh) parasolka do wózka, moskitiera do wózka, folia przeciwdeszczowa do wózka, termoopakowanie na butelkę, opakowanie na smoczek, KARMIENIE: wkładki laktacyjne, osłonki na brodawki, herbatka Bocianek (3 op.), butelka Tommee Tippee ze smoczkiem antykolkowym 0+ 150ml (1 szt.), butelka Tommee Tippee ze smoczkiem antykolkowym 0+ 260ml (1szt.), myjka do butelek, smoczki antykolkowe Tomme Tippee 3m+ (2szt.), smoczek uspokajający 0+ (1 lub 2 szt.), mleko modyfikowane Bebilon od 1 dnia (1op.), śliniaczek (2szt.), herbatka koperkowa na kolki (1 op.) INNE: fotelik 0-13kg (maxi-cosi, mysle nad modelem jeszcze), termometr do uszka (jaka firma-nie wiem) Dla mamy, do szpitala: dowod osobisty, karta ciazy + badania 5 koszul, szlafrok, 2 reczniki duze, 1 recznik maly, kapcie, klapki pod prysznic, bepanhen, majtki jednorazowe, podkłady poporodowe, telefon i ładowarka, woda w butelce 0,5l z ustnikiem, recznik papierowy szare mydlo lub biały jeleń
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-13 o 16:32 |
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. a ja sie pałuję z tymi muffinkami, robię z rabarbarem 1 spróbowałam nawet niezła, któraś chce spróbować?:P
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
ita wstawcie wszystkie te co mogą póki co swoją listę a każda zainteresowana wtedy bedzie mogła sobie porównac
Dzieki z góry
|
|
|
|
#681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: to ty juz prawie wszystko maszja bym dodala FOTELIK do auta ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() ja musze ciuszki policzyc bo juz nie pamietam ile mam - a wiece ze mam tez kilka dziewczynskich ubranek - moja biedna mama nakupila jak jeszcze nie wiedzielismy ze prawdopodobnie drugi chlop wiec teraz sie smieje ze znow odloze - i moze sie postaramy trzeci raz kiedys - jak nam cierpliwosci starczy
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A co do chojnosci znajomych - sama dostalam wszystko od 56-74, wiec wiem jaka to ulga . wiele dostalam tez pozniej, a reszte kupuje na biezaco (czytaj na wyrost - czyli jesli letnie juz mam, to szukam na jesien dresikow, spodni, bluz, bluzek z dlugim)ja do szpitala dodalabym Tantum Rosa - dla tych po porodzie SN, mnie bardzo pomoglo polewanie krocza tym specyfikiem - ulga i ukojenie. do pupki dla malego kupie chyba Sudocrem, bo przy Marysi uzywalam i spoko. A co do ciuchow, jak zobaczylam, szafe, torbe i reklamowke od znajomej - to mam tego ogrom. Chyba upiore tylko swoje i od bratowej, kolezance oddam, bo po co mi tyle tego.
|
|
#683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
Zgagi mi tylko do pełni szczęścia brakuje, ale wolę nie zapeszać![]() ![]() Właśnie kochane, mam pytanko do tych z Was, które tak jak i ja, będą musiały tachać wózek z wyższych pięter: Na jaki się decydujecie??? : D bo ja oczywiście w ilości się gubię
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocił tż i sie skonczyło spamowanie.odniosę sie potem do listy.teraz wcinam lody.a potem obiadek 2gie danie bede robić
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moglabym wstawić wyprawkę ale bez ciuszkow, bo w tej chwili nie mam aktualnie pospisywanych ile czego mam. Zrobie to dopiero, jak już wczesniej pisałam, jak hydraulik zrobi swoje a pralkarz przejrzy pralkę. Dokopie się wtedy do spakowanych ciuszków.
|
|
|
|
#686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do zgagi to juz bylo kilka chetnych do oddania - i to za free wiec sie nie przechwalaj ![]() co do wozka ja bym jakis leciutki szukala - jedyne co byc moze minusem lekkie wozki zazwyczaj maja male gondolki (nie wiem czy to ma jakies znaczenie dla Ciebie akurat)
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 30 min i wraca tz
) do biedry. Czyste szaleństwo |
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed, ja Ci chętnie podrzucę trochę zgagi
tak zupelnie bezinteresownie |
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica- wrzuć listę bez ubranek, bo ubranka to każda wg własnego uznania tak czy tak kupuje
|
|
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z małych zakupów.
Kupiłam z TŻ: wanienke + gąbka do wanienki aby dziecko położyć przewijak + pokrowiec na przewijak (teraz się zastanawiam po co skoro mam pieluszki flanelowe) rożek usztywniany nożyczki do pazurków grzebyk i szczoteczka do włosków a rano w biedrze jak pisałam kupiłam kocyk, pieluchy tetrowe i flanelowe. Jutro dalsze szaleństwo, chcemy jechać do hurtowni z artykułami dziecięcymi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

Wstawiłam rosołek,przyszykowałam ziemnaki na frytki dla Tza i czekam bo ma mi jakis jogurt kupic.Laura sie upomina o nabiał,rzuce sie na niego jak szalona 

masz tego troszke super 

bo myślałam, że będzie można na sztuki brać, a tu całe w paczkach popakowane, a nie potrzebne mi tyle aż bo już kilka szt. mam zakupione.
35 days to go!!!!
:slina :

12.06.2010
klask i: to ty juz prawie wszystko masz