W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 15:38   #661
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Pospałam 2 h i mi lepiej Wstawiłam rosołek,przyszykowałam ziemnaki na frytki dla Tza i czekam bo ma mi jakis jogurt kupic.Laura sie upomina o nabiał,rzuce sie na niego jak szalona

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam pytanie. Zastanawiam się bo:

Miałam robione USG 28 tygodniu. Wszystko było ok.

Teraz w szpitalu tez miałam USG robione w 30 tygodniu . Babeczka sprawdzała:

łożysko, pępowinę, wymiary, przepływy, wody płodowe, tętnice pępowinowe, masę Dzidka, czaszkę, mózg ()komory, sierp, móżdżek). kręgosłup, serduszko, Odejścia naczyniowe, płuca, brzuszek, żołądek, wątroba, nerki, pęcherz.

Czy warto iść na umówione USG 3 trymestru???

Jeśli nie, to kiedy teraz powinnam iść na USG?

Nie ukrywam, ze to koszt 200 zł a pewnie jeszcze przed porodem będę chciał iść zobaczyć czy wszystko ok.

Co myślicie?
Kocurku ja teraz bym sobie darowała i poszła pozniej.Ja mam podobną sytuacje,miałam usg w szpitalu 28/29tc i ginek mowi ze jest aktualne i pozniej jakby co sie zrobi
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
U nas jest funkcja wyłączenia poduszki i włączenia "na już", więc nie będzie to stanowiło problemu żeby ustawić je pod konfigurację w jakiej jedziemy, że tak powiem.

podliczyłam ubranka dla BEZA! Jedyne co mamy, Wy juz konczycie wyprawki, a my czekamy z wiekszymi zakupami do konca czerwca jak $ spłynie
Chociaż dzisiaj się dowiedziałam, że nie musimy kupować fotelika 0-13 bo dostaniemy od bliskiej znajomej, która praktycznie dziecka w nim nie woziła i nie było żadnego wypadku. Jeżeli jest zaufane źródło to jak najbardziej biorę, a od 9kg kupi się mu już recaro i będzie super.

a więc:

-3x buciki
- 9x czapeczki
- 1x niedrapki
- 6x ciepłe skarpetki (3-6msc)
- 6x skarpetki 0- 3 msc
- 2x pajacyk 56cm
- 6x body z długim rękawem 56cm
- 8x body z krótkim rękawem 62 cm
- 1x body z długim rękawem 62 cm
- 1x body z długim rękawem 68 cm
- 8x body z krótkim rękawem 68 cm
- 2x bluza 62cm (jedna rozpinana na zamek, druga zakładana)
- 3x półspiochy 62 cm
- 1x spodenki 62 cm dresowe
- 1x jeansy 62 cm
- 2x bluza 68 cm rozpinana na zamek
- 8x pajacyki 68cm
- 1x ogrodniczki ocieplane 68 cm
- 1x bezrękawnik powyżej 3msc

No, chociaż tyle, że ubraniowo chyba źle to nie wygląda?
masz tego troszke super
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Wróciłam niedawno z biedrony
Udało mi się zakupić dwa kocyki. U mnie w biedronce było ich mnóstwo. Do wyboru, do koloru, z każdego wzoru po kilka sztuk. Cała sterta ich leżała, aż w szoku byłam. I jeszcze trzypak body w rozmiarze 68 udało mi się wyhaczyć, choć nie było łatwo bo w tym rozmiarze mało egzemplarzy było (kupiłam te w kolorach bieli i beżu bo strasznie mi się podobały, a nie chciałam znów różowych brać ). Pieluch tetrowych nie kupiłam bo myślałam, że będzie można na sztuki brać, a tu całe w paczkach popakowane, a nie potrzebne mi tyle aż bo już kilka szt. mam zakupione.

No i myślałam, że koszule biedronkową sobie dziś kupię, a tu lipa bo dopiero od przyszłego poniedziałku. Gapa za mnie. Będzie trzeba za tydzień też jechać

A i nie wiem czy któraś z Was przeglądała gazetkę Lidla obowiązująca od 20 maja. Będą jeansy ciążowe za 39,99zł, spodnie ciążowe (takie jakby dresowe), legginsy ciążowe, bezszwowe biustonosze i majtki ciążowe oraz biustonosze do karmienia. A dla naszych pociech dwupaki body za 14,99zł od rozmiaru 50 i dwupaki spodni niemowlęcych za 15,99zł też od rozmiaru 50. To tak w ramach informacji, gdyby któraś była zainteresowana.

Gratuluję rozpoczętych tygodni
Domi i Mela Śliczne brzuszeczki macie

A ja rozpoczynam 36 tydzień ciąży!!!! 35 days to go!!!!
Kochana ty niedługo rodzisz
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
w ogole mam do was glupie pytanie - czy wy tez dluzej sikacie
wiem jak to brzmi ale ja mam wrazenie ze teraz sikam strasznie dlugo tzn strasznie pomalu mi mocz leci....-
wiem wiem jakie to pytanie jest nienormalne - ale kto mowil ze ja jestem normalna
Dłużej nie ale duuuuuuuuuzo
Stary 2013-05-13, 15:43   #662
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

ale pogoda pod psem.. no jaaaaa cie

Tż wróci z pracy to go wyganiam na ogródek żeby trawę siał, bo miał to zrobić wczoraj to powiedział że nie, że dzisiaj... to niech sobie brodzi w tym błocie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:48   #663
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam się porannie.
Widzę wreszcie nowy wątek.
Jestem wykończona po wczorajszej komunii. W domu byłam po 21 bo moje dziecko tak świetnie się bawiło, że nie miała ochoty wracać. Poza tym po komunii było after party i czas do spędzenia z własną bliską rodziną i z siostrą która dziś spowrotem do Szwajcarii jedzie.
Obiadku dziś nie muszę robić bo dostałam wałówkę z komunii więc dziś serwujemy ziemniaczki, tartą marchewkę i kaczkę w sosie żurawinowym, oraz polędwicę cielęcą w sosiku... mniam. Idę nadrabiać.
Kaczka w sosie zurawionowym:slina :

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Któraś kupiła kocyk?
Bo ja jestem zła, czekałam grzecznie o 7 pod Biedronką, wchodzę a tam nie ma kocyków, nie dostali mówię zaryzykuję i podejdę do innej biedry ( ok 15 min drogi szybszym tempem). Wchodzę patrzę są, uradowana wszystkie wzory dostępne, więc wybrałam sobie zielony i niebieski na co podchodzi do mnie Pani i mówi, ze na razie ich nie mogą sprzedać bo wbijają się im złe ceny. Kazała nie czekać tylko przyjść później bo nie wiadomo ile to potrwa. I tym sposobem jestem zła, zmęczona i późnej muszę iść jeszcze raz po te kocyki, Pani mi na szczęście odłożyła
Uff dobrze, ze odlozone. Juz myslalam, ze nici beda z zakupow bo nim sie wybierzesz 2 raz wszystko bedzie wykupione

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny (i chłopaki w brzuszkach )

Wróciłam z biedry, upolowałam co chciałam, zjadłam śniadanko i się cieszę. Jeszcze tylko chętnie bym się wyspała . Czy was też tak biodra bolą od leżenia na boku?

Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję tygodni

stokrotka, współczuję, u mnie nie było problemu
Tak, tak! Mnie bola biodra rano, szczegolnie wtedy gdy spie z Tz (on pracuje na nocki wiec spimy razem 2 razy w tyg) bo nie moge sobie koldry miedzy nogi wsadzic

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tylko proszę nie zrzucaj mnie
Ale slodziak!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja zapomniałam się powitać w 31 tygodniu)
z tej okazji foto, jeszcze ciepłe!
wyżywam się artystycznie
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcia.
Jutro zaczynamy 30 t.c.
Slicznie wygladacie dziewczyny!!!

[QUOTE=madi82;40784256] sił eveewe!!!! dasz radę! zdrówka dla Mery!

ale kicha....:/ oby Ci nie wykupili...

brawo!!!

Gratuleńki za piękny tydzień Gonię Cię

Czarusia...gratulacje za tydzień, skompletowaną wyprawkę...
Biedna Ty jesteś z tymi bólami.... jeszcze troszkę, momencik i będzie bosko

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

Witam nowe MAmcię i resztę Wizazowych brzuchatków

PS. MArionette też mi sie łóżeczka podobają te co dałaś namiar...Złożyliscie je...jest w marę solidne...i ile kosztowało takie z szufladą bo nie widzę tam cen....
Ciesze sie, ze namiary komus posluzyly Jeszcze nie zlozylismy, ale w sklepie dokladnie obejrzelismy i wydaje mi sie, ze sa stabilne, nic sie nie chwieje, a konstrukcja nie wyglada jak taki 'cinki' szkielet, ale solidnie. Co do ceny to my zamowilismy w sklepie internetowym malutek (kalisz) bo z tego co wiem nie da rady kupic bezposrednio u producenta. Lozeczko kosztowalo 297zl, szuflada 78zl, a przykrycie do szuflady 35zl. My zamawialismy tam sporo rzeczy( w tym wozek na ktory jeszcze czekamy) wiec przesylke mielismy darmowa.

Dziewczyny nie smigajcie tak z tymi postami. Nie nadazam nadrabiac! Co przeczytam strone to juz nowa sie pojawia do nadrabiania

Ja dzisiaj w swietnym humorze bo po miesiacu poszukiwan znalezlismy stol i krzesla do jadalni. I to gdzie? W Ikei po drugiej stronie ulicy, jak sie okazuje pod latarnia najciemniej...

Moj Tz rozanielony, bo przylozyl reke do brzucha, jak wrocilam ze szkoly, a Franek tak go mocno kopnal, az mu reka podskoczyla! Od razu mu sie maslane oczy zrobily i mowi 'o jaaaa kopnal mnie, przywital sie z tata' Chyba pierwszy raz to sie zdazylo bo przewaznie jak chce brzuch poglaskac to maly ani drgnie Kocham tych moich dwoch facetow

Nadrabiam dalej...

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:49   #664
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pytanie ratunkowe:

Co do frytek?????
Wiadomo: ketchup

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Moj Tz rozanielony, bo przylozyl reke do brzucha, jak wrocilam ze szkoly, a Franek tak go mocno kopnal, az mu reka podskoczyla! Od razu mu sie maslane oczy zrobily i mowi 'o jaaaa kopnal mnie, przywital sie z tata' Chyba pierwszy raz to sie zdazylo bo przewaznie jak chce brzuch poglaskac to maly ani drgnie Kocham tych moich dwoch facetow

Nadrabiam dalej...
Faaaajnie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:51   #665
tweedledee
Zakorzenienie

Boże, ale rzygnęłam
aż mnie całe gardło piecze
Ide te frykasy robić, bo mnie dziecko zmaltretuje
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wiadomo: ketchup
Na ten ambitny dodatek padł mój wybór
Wszystko przez to, że mój tż jest tak mało wybredny!

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Mój tż był ostatnio w 7 niebie, jak go mały z całej pary w ucho kopnął chciał posłuchać, jak synek sobie pływa, a ten mu takiego kopa zasadził, że aż tż podskoczył moja szkoła
Stary 2013-05-13, 15:51   #666
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyneczki
Witamy się z Kacperkiem w 32 tygodniu czyli 8 miesiącu
No i witamy się z domku już na szczęście
A no i witamy się w nowym wątku
To się przywitałam chyba ze wszystkich okazji

Dzisiaj wyszłam ze szpitale bo na weekend jednak nie chcieli mnie wypuścić.
Z maluszkiem wszystko dobrze, rośnie mi chłop jak dąb i podobno taka jego uroda że mamę bardzo główką w pęcherz uciska i tak nisko łobuziak sobie siedzi

Odpoczęłam sobie w szpitalu, wyspałam się za wszystkie czasy, moja znajoma leżała ze mną na sali i okazało się że nawet w tym samym tygodniu jesteśmy więc było o czym gadać i tak bardzo mi się nie dłużyło.
W sobotę inna znajoma z pracy urodziła 3 tygodnie przed terminem śliczną córeczkę i już jej zazdroszczę tego maleństwa słodziachnego. Malutka miała 52 cm i 2900 i podobno ma być Adrianna bo koleżance się moje imię spodobało

Z mniej przyjemnych rzeczy w piątek rodziła młoda dziewczyna, miała wskazanie do cesarki z powodu wady wzroku a "pani doktor" która była na dyżurze oświadczyła jej że ona nie robi cesarek!!
Dziewczyna rodziła z nie pełnym rozwarciem i ta koszmarna wariatka tak ją ponacinała że założyła jej 27 szwów
Nie wiem dokładnie jak tam ta cała sytuacja wyglądała ale porządnie się przestraszyłam
Nie miałam pojęcia że coś takiego w ogóle może się zdarzyć. Słyszałam o niej wcześniej złe opinie ale to przeszło wszelkie granice. Jeżeli pojadę rodzić i ta rzeźniczka będzie na dyżurze to przysięgam że wolę urodzić na ulicy

Zrobię sobie herbatkę i poczytam trochę co tam naskrobałyście od środy
ciesze sie ze juz jestescie z nami a BABSKO rzeczywiscie rzezniczka toz nic tylko z nią masakre zrobic :/
Cytat:
Dziewczyny tak w ogóle zastanawiam się jak się tam sprawy mają u katarzynkijg??
no wlasnie,kiedys o nią tez pytałam
Cytat:
no ja właśnie wstałam, 1,5h, nie jest źle

Mam już wyniki glukozy:
na czczo 82 (norma do 106)
po 1 h 174
po 2 h 77

Do reszty nie mam norm... chyba ok, nie?
Duzo po tej 1 h
Stary 2013-05-13, 15:52   #667
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż był ostatnio w 7 niebie, jak go mały z całej pary w ucho kopnął chciał posłuchać, jak synek sobie pływa, a ten mu takiego kopa zasadził, że aż tż podskoczył moja szkoła
Mój też miał ostatnio radochę jak Mały go skopał w ucho. Aż dalej się nadstawiał

Biedny rzyguś

Idę z TŻ przygotować pokój Małego do malowania
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:52   #668
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Boże, ale rzygnęłam
Smacznego rzygający biedaku

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-13, 15:56   #669
krysiaa2608
Raczkowanie

Dzisiaj po SR jedziemy po brykę dla Basi - trzymać kciuki!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:57   #670
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Co do frytek?????
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
jajko sadzone i mizeria!!!
TAK!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
UWAGA Zrobiłam statystyki
Jest parę aspektów:
całe żółte wiersze-dziewczyny których dawno u nas nie było
moonlightdancer-pisze z nami, a nie ma jej na 1str
Sofina-zaginęła, ale po dłuższej przerwie wróciła

Nie wzięłam pod uwagę nowych mam.
jestes wielka
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jestem glupia, jestem............... bo tak sie denerwuje teraz, ze co chwila mi brzuch twardnieje.............. bez sensu, ale nie umiem sie uspokoic, no nie wiem, chyba czas no-spe wziac................ przez taka pierdołę cala jestem roztrzesiona
kochana nie denerwuj sie tak
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
rozmiar 56:
Body krótki rękaw - 9
Body długi rękaw - 3
Śpiochy - 2
Śpiochy dł. rękaw - 2
Rampersy grubsze - 2
Rampersy cienkie - 3
Kaftanik wiązany - 1
Kaftanik(bluza) - 3
Półśpiochy - 1

Rozmiar 62

Body krótki rękaw - 11
Body długi rękaw - 3
Śpiochy - 1
Śpiochy dł. rękaw - 2
Rampersy grubsze - 2
Rampersy cienkie - 1
Koszulki - 3
Kaftanik(bluza) - 9
Wełniany dresik - 1
Bluza - 2
Kombinezon polarowy - 1

Rozmiar 68

Body krótki rękaw - 8
Body długi rękaw - 0
Śpiochy - 0
Śpiochy dł. rękaw - 0
Rampersy grubsze - 1
Rampersy cienkie - 3
Koszulki - 3
Kaftanik(bluza) - 1
Spodnie - 2
Śpiworek - 1

Do tego 8 czapeczek i kilka par skarpetek.
Strasznie dużo tego wyszło, a nowych rzeczy, bodziaków mam tylko 6. Reszta używki.
Na pewno kupię jeszcze jakieś 2 komplety śpioszków, skarpeteczki iii nie wiem co jeszcze,bo zakupy w sumie zaczną mi się w rozmiarze 68

Wstawiam próbkę
ale masz kolekcje

Dziewczyny musiałybysmy obadac w klubie mamy ktore dołączyły a fotek nie dały.......
..
Stary 2013-05-13, 15:57   #671
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Więc ja z kiloma sprawami:

po 1. obwód 80 to idealnie dla mnie

po 2. przepraszam, ale aktualnie nie widzę Waszych zdjęć i nie mam dostępu do Klubu. Przeglądarka mi się ZAMYKA jak otwieram wizaż (chyba ma jakąś ukrytą wiadomość dla mnie, np. chwyć się roboty :P) i nie umiem tego obejść, muszę pokombinować z TŻem, póki co korzystam z apki, która ma wiele wieeeele wad.
Również przepraszam, jeśli moje posty się dublują, bo ja u siebie je czasami widzę po 3 razy :/

po 3. co do sików, ja dzisiaj miałam jazdę... Poszłam spać koło 24, sikanie nr 1 - 1.23, sikanie nr 2 - i tu się zaczynają schody.. Miałam iść zanieść mocz do labu, a siki nie mogą tyle leżeć, więc obudziłam się z pełnym pęcherzem i tak se myślę, która może być godzina, oby była już 6... Patrzę na zegarek, a tam 5 :/ Musiałam zasnąć, a przy potrzebie same wiecie, jakie to łatwe.. Z jaką ulgą obudziłam się o 6.30 i czym prędzej popędziłam do łazienki, jeszcze ten szybki prysznic i jaka ulga... Nie wiem, skąd tam się wzięło tyle tych sików, jak byłam o 1 przecież...
W każdym razie - wyniki mam OK, jak zwkle za mało czerwonych i hematokryt za niski, ale reszta OK.
Pojedyncze bakterie w moczu - mówią Wam na coś takiego lekarze? Bo nigdy nie miałam...

po 4. zrobiłam dzisiaj porządek z wyprawką. Mam dość dużo ubranek, gratisowe pampki, pieluszki tetrowe i flanelowe z Biedry, 2 kocyki z Biedry+2 inne, 2 ręczniczki-kapturki + inne, normalne, 2 Bepantheny, 2 mini Sudocremy, 2 mini Jelpy, jakieś tam śliniaczki próbki i tyle.... Wszystko do ogarnięcia. Wiem, że temat był wałkowany 10000 razy, ale widzę, że nie tylko ja jestem w lesie z wyprawką - czy jest taka opcja, żeby listy wyprawkowe pojawiły się w tym 3 czy 4 poście? PLIS

po 5. czy czyjeś dziecko jest dzisiaj równie leniwe co moje? Coś tam się odezwie, ale 1 kop na godzinę to maks...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:05   #672
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

dziewczyny jeżeli oczywiście możecie bo też nie chcę kopiować na przysłowiowego "chama" z innych watków, gdzie te listy zostały stworzone X msc temu-

Prześlijcie tutaj swoje listy wyprawkowe te które juz są gotowe, a ja je dołączę do postu na 1 stronie

Tak chyba będzie najlepiej

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-13, 16:07   #673
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
rozmiar 56:
Body krótki rękaw - 9
Body długi rękaw - 3
Śpiochy - 2
Śpiochy dł. rękaw - 2
Rampersy grubsze - 2
Rampersy cienkie - 3
Kaftanik wiązany - 1
Kaftanik(bluza) - 3
Półśpiochy - 1

Rozmiar 62

Body krótki rękaw - 11
Body długi rękaw - 3
Śpiochy - 1
Śpiochy dł. rękaw - 2
Rampersy grubsze - 2
Rampersy cienkie - 1
Koszulki - 3
Kaftanik(bluza) - 9
Wełniany dresik - 1
Bluza - 2
Kombinezon polarowy - 1

Rozmiar 68

Body krótki rękaw - 8
Body długi rękaw - 0
Śpiochy - 0
Śpiochy dł. rękaw - 0
Rampersy grubsze - 1
Rampersy cienkie - 3
Koszulki - 3
Kaftanik(bluza) - 1
Spodnie - 2
Śpiworek - 1

Do tego 8 czapeczek i kilka par skarpetek.
Strasznie dużo tego wyszło, a nowych rzeczy, bodziaków mam tylko 6. Reszta używki.
Na pewno kupię jeszcze jakieś 2 komplety śpioszków, skarpeteczki iii nie wiem co jeszcze,bo zakupy w sumie zaczną mi się w rozmiarze 68

Wstawiam próbkę
sorki - co to jest spiochy dl. rekaw - ja myslalam ze spiochy ni emaja rekawow

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ita wybacz, ale wydaje mi się, że zawaliłaś sprawę z tym l4. Trzeba było iść i już. Wyszło na koncu, że inni sobie poszli, a ty w ciazy robisz za wszystkich. Bez sensu i tyle. Chyba, że czujesz sie tak rewelacyjnie, ale z postów wynika, że nie.

no wiesz ja juz niejednokrotnie pisalam ze w Irl nie jest latwo o zwolnienie dl a ciezarowek - jakbym mogla to bym poszla juz na poczatku ciazy ale nie gdzie tam tu Ci ktos da zwolnienie -
wiec niestety bede musiala troche nasciemniac zebym dostala

Cytat:
Boże, ale rzygnęłam

Na ten ambitny dodatek padł mój wybór
Wszystko przez to, że mój tż jest tak mało wybredny!

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

widze ze my z wymiotami idziemy po rowno - ja zaledwie 2 razy w dodatku zgaga chce mnie wykonczyc a mlode daje czadu - impreze mam dzis na sto dwa
Stary 2013-05-13, 16:07   #674
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

dziewczyny ale listy wyprawkowe ja wam swoje ciuszki pokaze jak uloze w szafie, to moze i przelicze je wtedy. Poki co wstawilam tylko jedno pranko Aleksowych rzeczy.

Ponadto popakowalam do pudel ciuchy do rozmiaru 68 jedne i powyzej drugie. Te male zostaja, czekaja na potrzebujaca kolezanke, te wieksze juz w weekend jada do kolezanki do Pruszkowa. takim sposobem oproznilam wieksza czesc szafek i moge wreszcie zrobic przemeblowanie w ciuchach i innych ☠☠☠☠☠☠☠ach, zeby pomiescic Aleksa ciuszki. Marysie tez przejrzalam, wychodzi na to ze ma dorodny zapas ciuchow i super.Cosik sie pewnie w trakcie dokupi.

Mialam jesc pomidorowa, ale zjadlam platki z mlekiem, przegyzlam Laysami cebulowymi i popilam jogurtem. pekam w szwach.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:10   #675
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny jeżeli oczywiście możecie bo też nie chcę kopiować na przysłowiowego "chama" z innych watków, gdzie te listy zostały stworzone X msc temu-

Prześlijcie tutaj swoje listy wyprawkowe te które juz są gotowe, a ja je dołączę do postu na 1 stronie

En - ale co kazda swoja czy robimy jedna glowna typu

*lozeczko
*materac do lozeczka do wyboru: latex, gryka-kokos itp....

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dziewczyny ale listy wyprawkowe ja wam swoje ciuszki pokaze jak uloze w szafie, to moze i przelicze je wtedy. Poki co wstawilam tylko jedno pranko Aleksowych rzeczy.

Ponadto popakowalam do pudel ciuchy do rozmiaru 68 jedne i powyzej drugie. Te male zostaja, czekaja na potrzebujaca kolezanke, te wieksze juz w weekend jada do kolezanki do Pruszkowa. takim sposobem oproznilam wieksza czesc szafek i moge wreszcie zrobic przemeblowanie w ciuchach i innych ☠☠☠☠☠☠☠ach, zeby pomiescic Aleksa ciuszki. Marysie tez przejrzalam, wychodzi na to ze ma dorodny zapas ciuchow i super.Cosik sie pewnie w trakcie dokupi.

Mialam jesc pomidorowa, ale zjadlam platki z mlekiem, przegyzlam Laysami cebulowymi i popilam jogurtem. pekam w szwach.
moze zrobimy glowna liste wyprawkowa i dodamy ze wszystko zalezy od szpitala i rodzicow dziecka oraz chojnosci znajomych
Stary 2013-05-13, 16:11   #676
moonlightdancer
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40785219]Ja robię sama hummus, nigdy nie jadłam w restauracji, więc mój jest dość intensywny, czosnkowy.

Szok z tą wanienką, pierwszy raz słyszę taki argument o sikach[/QUOTE]
E no pewnie jak robisz sama to doprawiasz jak chcesz ale taki arabski hummus jest bez smaku (tzn wg mnie).

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam pytanie. Czy warto iść na umówione USG 3 trymestru???

Jeśli nie, to kiedy teraz powinnam iść na USG?

Nie ukrywam, ze to koszt 200 zł a pewnie jeszcze przed porodem będę chciał iść zobaczyć czy wszystko ok.

Co myślicie?
Ja myślę tak samo jak poprzedniczki. Sama pójdę na USG 3d/4d tylko jak dostanę skierowanie bo wtedy wszystko będzie na ubezpieczenie i za darmo. Moja ginka robi co wizytę ale takie normalne i tyle raczej mi wystarczy.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
myślę, że całkiem dobrze jak na początek.
mi wszyscy mówią, że te małe maluszki rosną tak syzbko, że nawet połowy z tego nie ubierzemy a dziecko już będzie potrzebować większych rozmiarów
My mamy juz wszystkie ciuszki ale tylko w rozmiarach NB i 0-3. Teraz chyba pomyśle o tych większych już bo z tymi przesadzilismy. Poza tym mamy już prawie cała wyprawkę poza kosmetykami i pieluchami tetrowymi (kupiłam tylko 3 i sprawdzę jakie będą po wypraniu wtedy dokupie jeszcze 7 sztuk, bo najtańsze były po 9zł/szt i nie wiem jak z ich jakością).
No i zostały rzeczy, które nie były na liście "must have" i bez których przeżyjemy ale i tak chę mieć, czyli huśtawka z bujaczkiem, koszyk itp.

Cytat:
w ogole mam do was glupie pytanie - czy wy tez dluzej sikacie
wiem jak to brzmi ale ja mam wrazenie ze teraz sikam strasznie dlugo tzn strasznie pomalu mi mocz leci....-
wiem wiem jakie to pytanie jest nienormalne - ale kto mowil ze ja jestem normalna
Tak, w nocy nie chodzę ale jak wstanę to mam wrażenie że leci kropelkami.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
UWAGA Zrobiłam statystyki
Jest parę aspektów:
całe żółte wiersze-dziewczyny których dawno u nas nie było
moonlightdancer-pisze z nami, a nie ma jej na 1str
Sofina-zaginęła, ale po dłuższej przerwie wróciła

Nie wzięłam pod uwagę nowych mam.
Bo ja jestem z wami głównie jak maz jest w pracy a później znikam na 2 tyg. Poza tym nawet jak jestem to i tak głównie podczytuję i mimo że nie pracuję prawie nigdy nie jestem w stanie byc na bieżąco. Wystarczy chwilka na książkę i ogarniecie domu a tu już min 5 stron
Dlatego nie cisne się ani na 1str ani do klubu. Raczej tutaj zagladam, chociaz i tak przeżywam wszystkie historie szpitalne, choroby czy zwykłe smutki.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:12   #677
Rockyyy
Zakorzenienie

Mykam bo tz wrocił i kupił mo jogurty i maslanke brzoskwiniową

Laura od paru dni jest mega aktywna
Stary 2013-05-13, 16:13   #678
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:

Moja:

WYPRAWKA

Dla dziecka:

SPANIE:
łóżeczko z szufladą,
materacyk lateksowy,
kołderka i podusia antyalergiczna
pościel: poszwa na podusię, kołderkę prześcieradło, organizer, falbanka maskująca (2 zmiany),
ochraniacz na materac Motherhood (2szt.),
rożek miękki Motherhood (1szt.),
kocyk cienki naturalny (2szt.),
kocyk gruby naturalny (bez dodatku wełny) (1szt.),

KĄPIEL i PIELĘGNACJA:
wanienka,
termometr do mierzenia tem. wody,
ręczniki 100x100 (2szt. z kapturkiem)
płyn do kąpieli Babydreama,
szampon Babydream,
oliwka Babydream,
krem Bambino,
maść na odparzenia Sudocrem, ????
płatki kosmetyczne,
patyczki z ogranicznikiem,
sól fizjologiczna do przemywania oczu,
miękka szczotka i grzebyczek do włosów,
nożyczki do paznokci dla dzieci,
przemywanie pępuszka: Octenistep,
aspirator Katarek do noska (być może jeszcze Frida dodatkowo???),
proszek do prania dla niemowląt (np. Jelp, Lovela, Dzidziuś),
delikatny płyn do płukania ubranek
mokre chusteczki do przecierania pupy (Pampers lub Babydream),
pieluszki jednorazowe rozm. 1 (Pampers zwykły lub białe 2 op.),
pieluszki tetrowe małe (5szt.),
pieluszki tetrowe duże (10szt.),
pieluszki tetrowe kolorowe (5szt.),
pieluszki flanelowe (3szt.).
podkłady do przewijania

UBRANKA:

kaftaniki rozm. 56 + śpioszki (3szt.) - w tym śpioszki całe 2 szt. i pół śpiochy 1szt.
kaftaniki rozm. 62 + śpioszki (3szt.) - w tym śpioszki całe 2 szt. i pół śpiochy 1 szt.
body z krótkim rękawkiem rozm. 56 (5szt.),
body z krótkim rękawkiem rozm. 62 (5szt.),
body z długim rękawkiem rozm. 56 (3 szt.),
body z długim rękawkiem rozm. 62 (3 szt.)
pajace rozm. 56 (2 szt.)
pajace rozm. 62 (3 szt.)
cienka kurteczka/bluza rozm. 62 (1szt.)
czapeczka cienka (2 szt.),
czapeczka grubsza (1 szt.),
skarpetki (3szt.),
łapki niedrapki (2szt.)

Reszta jak dzidzia się urodzi, bo nie wiem jakie rozmiar brać.

SPACERY:
wózek (jedo fyn lub nevington cadet, chyba, że jeszcze zmienimy zdanie … eh)
parasolka do wózka,
moskitiera do wózka,
folia przeciwdeszczowa do wózka,
termoopakowanie na butelkę,
opakowanie na smoczek,

KARMIENIE:

wkładki laktacyjne,
osłonki na brodawki,
herbatka Bocianek (3 op.),
butelka Tommee Tippee ze smoczkiem antykolkowym 0+ 150ml (1 szt.),
butelka Tommee Tippee ze smoczkiem antykolkowym 0+ 260ml (1szt.),
myjka do butelek,
smoczki antykolkowe Tomme Tippee 3m+ (2szt.),
smoczek uspokajający 0+ (1 lub 2 szt.),
mleko modyfikowane Bebilon od 1 dnia (1op.),
śliniaczek (2szt.),
herbatka koperkowa na kolki (1 op.)

INNE:
fotelik 0-13kg (maxi-cosi, mysle nad modelem jeszcze),
termometr do uszka (jaka firma-nie wiem)

Dla mamy, do szpitala:

dowod osobisty,
karta ciazy + badania
5 koszul,
szlafrok,
2 reczniki duze,
1 recznik maly,
kapcie,
klapki pod prysznic,
bepanhen,
majtki jednorazowe,
podkłady poporodowe,
telefon i ładowarka,
woda w butelce 0,5l z ustnikiem,
recznik papierowy
szare mydlo lub biały jeleń

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-13 o 16:32
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:17   #679
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Mykam bo tz wrocił i kupił mo jogurty i maslanke brzoskwiniową

Laura od paru dni jest mega aktywna
grzeczna dziewczynka

PS. a ja sie pałuję z tymi muffinkami, robię z rabarbarem 1 spróbowałam nawet niezła, któraś chce spróbować?:P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:18   #680
enlevee
Zakorzenienie

ita wstawcie wszystkie te co mogą póki co swoją listę a każda zainteresowana wtedy bedzie mogła sobie porównac Dzieki z góry

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-13, 16:22   #681
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Moja:

WYPRAWKA

Dla dziecka:

SPANIE:
łóżeczko z szufladą,
materacyk lateksowy,
kołderka i podusia antyalergiczna
pościel: poszwa na podusię, kołderkę prześcieradło, organizer, falbanka maskująca (2 zmiany),
ochraniacz na materac Motherhood (2szt.),
rożek miękki Motherhood (1szt.),
kocyk cienki naturalny (2szt.),
kocyk gruby naturalny (bez dodatku wełny) (1szt.),

KĄPIEL i PIELĘGNACJA:
wanienka,
termometr do mierzenia tem. wody,
ręczniki 100x100 (2szt. z kapturkiem)
płyn do kąpieli Babydreama,
szampon Babydream,
oliwka Babydream,
krem Bambino,
maść na odparzenia Sudocrem, ????
płatki kosmetyczne,
patyczki z ogranicznikiem,
sól fizjologiczna do przemywania oczu,
miękka szczotka i grzebyczek do włosów,
nożyczki do paznokci dla dzieci,
przemywanie pępuszka: Octenistep,
aspirator Katarek do noska (być może jeszcze Frida dodatkowo???),
proszek do prania dla niemowląt (np. Jelp, Lovela, Dzidziuś),
delikatny płyn do płukania ubranek
mokre chusteczki do przecierania pupy (Pampers lub Babydream),
pieluszki jednorazowe rozm. 1 (Pampers zwykły lub białe 2 op.),
pieluszki tetrowe małe (5szt.),
pieluszki tetrowe duże (10szt.),
pieluszki tetrowe kolorowe (5szt.),
pieluszki flanelowe (3szt.).
podkłady do przewijania

UBRANKA:

kaftaniki rozm. 56 + śpioszki (3szt.) - w tym śpioszki całe 2 szt. i pół śpiochy 1szt.
kaftaniki rozm. 62 + śpioszki (3szt.) - w tym śpioszki całe 2 szt. i pół śpiochy 1 szt.
body z krótkim rękawkiem rozm. 56 (5szt.),
body z krótkim rękawkiem rozm. 62 (5szt.),
body z długim rękawkiem rozm. 56 (3 szt.),
body z długim rękawkiem rozm. 62 (3 szt.)
pajace rozm. 56 (2 szt.)
pajace rozm. 62 (3 szt.)
cienka kurteczka/bluza rozm. 62 (1szt.)
czapeczka cienka (2 szt.),
czapeczka grubsza (1 szt.),
skarpetki (3szt.),
łapki niedrapki (2szt.)

Reszta jak dzidzia się urodzi, bo nie wiem jakie rozmiar brać.

SPACERY:
wózek (jedo fyn lub nevington cadet, chyba, że jeszcze zmienimy zdanie … eh)
parasolka do wózka,
moskitiera do wózka,
folia przeciwdeszczowa do wózka,
termoopakowanie na butelkę,
opakowanie na smoczek,

KARMIENIE:

wkładki laktacyjne,
osłonki na brodawki,
herbatka Bocianek (3 op.),
butelka Tommee Tippee ze smoczkiem antykolkowym 0+ 150ml (1 szt.),
butelka Tommee Tippee ze smoczkiem antykolkowym 0+ 260ml (1szt.),
myjka do butelek,
smoczki antykolkowe Tomme Tippee 3m+ (2szt.),
smoczek uspokajający 0+ (1 lub 2 szt.),
mleko modyfikowane Bebilon od 1 dnia (1op.),
śliniaczek (2szt.),
herbatka koperkowa na kolki (1 op.)

Dla mamy, do szpitala:

dowod osobisty,
karta ciazy + badania
5 koszul,
szlafrok,
2 reczniki duze,
1 recznik maly,
kapcie,
klapki pod prysznic,
bepanhen,
majtki jednorazowe,
podkłady poporodowe,
telefon i ładowarka,
woda w butelce 0,5l z ustnikiem,
recznik papierowy
szare mydlo lub biały jeleń

klask i: to ty juz prawie wszystko masz

ja bym dodala FOTELIK do auta

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
ita wstawcie wszystkie te co mogą póki co swoją listę a każda zainteresowana wtedy bedzie mogła sobie porównac Dzieki z góry
no moze rzeczywiscie - bedzie wiecej do porownania

ja musze ciuszki policzyc bo juz nie pamietam ile mam - a wiece ze mam tez kilka dziewczynskich ubranek - moja biedna mama nakupila jak jeszcze nie wiedzielismy ze prawdopodobnie drugi chlop
wiec teraz sie smieje ze znow odloze - i moze sie postaramy trzeci raz kiedys - jak nam cierpliwosci starczy
Stary 2013-05-13, 16:22   #682
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

moze zrobimy glowna liste wyprawkowa i dodamy ze wszystko zalezy od szpitala i rodzicow dziecka oraz chojnosci znajomych
liste mozemy zawsze zrobic swoja. A co do chojnosci znajomych - sama dostalam wszystko od 56-74, wiec wiem jaka to ulga. wiele dostalam tez pozniej, a reszte kupuje na biezaco (czytaj na wyrost - czyli jesli letnie juz mam, to szukam na jesien dresikow, spodni, bluz, bluzek z dlugim)

ja do szpitala dodalabym Tantum Rosa - dla tych po porodzie SN, mnie bardzo pomoglo polewanie krocza tym specyfikiem - ulga i ukojenie.

do pupki dla malego kupie chyba Sudocrem, bo przy Marysi uzywalam i spoko.

A co do ciuchow, jak zobaczylam, szafe, torbe i reklamowke od znajomej - to mam tego ogrom. Chyba upiore tylko swoje i od bratowej, kolezance oddam, bo po co mi tyle tego.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:24   #683
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mój też miał ostatnio radochę jak Mały go skopał w ucho. Aż dalej się nadstawiał

Biedny rzyguś

Idę z TŻ przygotować pokój Małego do malowania
Małe charakterne od samego początku
Cytat:
Smacznego rzygający biedaku
Dziękujemy fryteczki dochodzą
Cytat:
widze ze my z wymiotami idziemy po rowno - ja zaledwie 2 razy w dodatku zgaga chce mnie wykonczyc a mlode daje czadu - impreze mam dzis na sto dwa
A jak, nie ma odpoczynku Zgagi mi tylko do pełni szczęścia brakuje, ale wolę nie zapeszać

Właśnie kochane, mam pytanko do tych z Was, które tak jak i ja, będą musiały tachać wózek z wyższych pięter:

Na jaki się decydujecie???: D bo ja oczywiście w ilości się gubię
Stary 2013-05-13, 16:28   #684
fiazo
Zakorzenienie

Wrocił tż i sie skonczyło spamowanie.odniosę sie potem do listy.teraz wcinam lody.a potem obiadek 2gie danie bede robić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:31   #685
czarownica1
Zakorzenienie

Ja moglabym wstawić wyprawkę ale bez ciuszkow, bo w tej chwili nie mam aktualnie pospisywanych ile czego mam. Zrobie to dopiero, jak już wczesniej pisałam, jak hydraulik zrobi swoje a pralkarz przejrzy pralkę. Dokopie się wtedy do spakowanych ciuszków.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:33   #686
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
liste mozemy zawsze zrobic swoja. A co do chojnosci znajomych - sama dostalam wszystko od 56-74, wiec wiem jaka to ulga. wiele dostalam tez pozniej, a reszte kupuje na biezaco (czytaj na wyrost - czyli jesli letnie juz mam, to szukam na jesien dresikow, spodni, bluz, bluzek z dlugim)

ja do szpitala dodalabym Tantum Rosa - dla tych po porodzie SN, mnie bardzo pomoglo polewanie krocza tym specyfikiem - ulga i ukojenie.

do pupki dla malego kupie chyba Sudocrem, bo przy Marysi uzywalam i spoko.

A co do ciuchow, jak zobaczylam, szafe, torbe i reklamowke od znajomej - to mam tego ogrom. Chyba upiore tylko swoje i od bratowej, kolezance oddam, bo po co mi tyle tego.
tantum lub kora debu - must have

Cytat:
Małe charakterne od samego początku

Dziękujemy fryteczki dochodzą

A jak, nie ma odpoczynku Zgagi mi tylko do pełni szczęścia brakuje, ale wolę nie zapeszać

Właśnie kochane, mam pytanko do tych z Was, które tak jak i ja, będą musiały tachać wózek z wyższych pięter:

Na jaki się decydujecie???: D bo ja oczywiście w ilości się gubię

co do zgagi to juz bylo kilka chetnych do oddania - i to za free wiec sie nie przechwalaj

co do wozka ja bym jakis leciutki szukala - jedyne co byc moze minusem lekkie wozki zazwyczaj maja male gondolki (nie wiem czy to ma jakies znaczenie dla Ciebie akurat)
Stary 2013-05-13, 16:34   #687
idzia111
Zakorzenienie

Jeszcze 30 min i wraca tz zjemy i idziemy powoli (co by szyjce nie zaszkodzic) do biedry. Czyste szaleństwo
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:37   #688
czarownica1
Zakorzenienie

Tweed, ja Ci chętnie podrzucę trochę zgagi
tak zupelnie bezinteresownie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:40   #689
enlevee
Zakorzenienie

czarownica- wrzuć listę bez ubranek, bo ubranka to każda wg własnego uznania tak czy tak kupuje

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-13, 16:40   #690
Charlize89
Rozeznanie

Właśnie wróciłam z małych zakupów.
Kupiłam z TŻ:
wanienke + gąbka do wanienki aby dziecko położyć
przewijak + pokrowiec na przewijak (teraz się zastanawiam po co skoro mam pieluszki flanelowe)
rożek usztywniany
nożyczki do pazurków
grzebyk i szczoteczka do włosków

a rano w biedrze jak pisałam kupiłam kocyk, pieluchy tetrowe i flanelowe.

Jutro dalsze szaleństwo, chcemy jechać do hurtowni z artykułami dziecięcymi
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości