|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
połozna polecala bepanthen zarowno na brodawki nasze jak i pupki maluszkow i twierdzi ze to najlepsze rozwazanie 2w1
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i przy każdej zmianie tego "pampersa" trzeba zanieść położnej/lekarzowi i pokazać jak się ładnie zachlapało krwią???????? Coś okropnego .... bleeeeeeee!!!!!
|
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienić będziesz mogła, ale im chodzi o kontrolę czy dobrze ci się macica obkurcza i czyści. Naprawdę po porodzie będzie ci wszystko jedno.
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- no i jeszcze mi teraz potrzeba głupawki z której przejde w stan wycia po kątach, na myśl co mnie czeka, czyli klasyczna panika.... niech już Tż wraca mnie uspakajać! |
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#728 | |||
|
Wtajemniczenie
|
byliśmy w Biedrze i kupiłam jeden kocyk i ręczniczek z kapturkiem. Kocyk kupie drugi bo w domku sprawdziłam i jest super mieciutki
Przy balerinach była taka obstawa że nawet nie mialam jak zajrzeć a oczywiście baby tak się rozpychały że bałam się o brzuszek więc dalam sobie siana. No i bodziaki fajne były ale chłopięce chciałam te beż/krem/brąz jak dobrze pamiętam ale nie bylo rozmiaru.Potem podjechaliśmy do Pepco i kupiłam sobie majtusie i biustonosz sportowy no i oczywiście jedne bodziaki 56 w bordowo-siwe paseczki za 4.99 zł Cytat:
nastawiłam się na Maritę i innych nawet nie ,,tykam".A proszę ![]() Cytat:
za zakupyCytat:
tez już Ci niewiele zostało![]() Bardzo dobry pomysł Kejt sporo masz tych ciuszków
|
|||
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu po porodzie sprawdza się jakie są odchody połogowe, bo łatwo można stracić dużą ilość krwi. Później już tak w majty nie zaglądają:P |
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak, to prawda. |
||
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umyć dokładnie, i DOBRZE wysuszyć i wywietrzyć pupę i wtedy do pieluchy. nie smarować kremów, talków dopóki nie ma zaczerwienienia. nie obciążać skóry puki nie ma potrzeby. |
|
|
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahah już sobie to wyobrażam jak macham im przed oczami moją zużytą pieluchą |
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też w domu starców musimy kontrolować stolec naszych rezydentów i ilość/stężenie moczu/zapach i kolor. |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam z Medeli - Purelan. Podobno dobry i nie trzeba właśnie zmywać. |
|
|
|
|
#737 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje, toż za niedługo synka będziesz w rękach miałą![]() ![]() Cytat:
![]() A fryteczki były pierwsza klasa!! Ale mi dobrze TŻ też wniebowzięty A teraz znowu siedzę sama i tak sobie myślę, jak by tu sobie samej kopa do prasowania zasadzić
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Tak kochanie, ale jak będą upały to lepiej natłuścić, szczególnie te fałdki, które mogą się zaparzyć.
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
hihihii to jak tak to masz za swoje
Adbor Ring - 16 kg Adbor Ring Max - 20 kg Adbor Baby Lux - 20 kg Adbor Piccolino - 17,5 kg JEDO BARTATINA CLASSIC na kolach piankowych 11kg Deltim X-Lander XT - 18,35 kg Inglesina Magnum - 16,5 kg Kaps3 Irys II - 17,5 kg Kaps3 Cyprys Lux - 17 kg Tutek Max - 16 kg Babyactive (Wychamet) Ballerina - 14 kg Teutonia Elegance - 16,5 kg Teutonia Primus - 15 kg Mutsy 3Rider - 15 kg Retrus Basket - 14 kg Peg Perego Young - 12,5 kg Coneco Galaxy - 14 kg Prokids Venice - 18,1 kg Classic-Eko (z wiklinową gondolą) - 14 kg Emmaljunga Cerox Combi - 18 kg Inglesina Magnum na stelażu Allum - 11,3 kg Inglesina Sofia na podwoziu Comfort - 13,8 kg Peg-Perego Culla na stelażu Classe 4 Alu - 15,7 kg Casual Play S4 - 15,1 kg Inglesina Vittoria na stelażu Ergo Bike - 14,2 kg Bebe Confort Loola z gondolą Prelude - 11,8 kg Sawex magical 4x - 15 kg Inglesina Classic Ballestrino - 18,5 kg Bebecar Vector - 15,7 kg
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba jednak się wycofam z tego porodu niech ktoś inny za mnie te wszystkie przyjemności przeżyje |
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam za dużo się nie będę wymądrzać, bo ile osób tyle opinii- zapewne będę robiła tak jak robiła moja mama i na bieżąco będę rady od niej brała
no i jeszcze z wątku jak coś będę chciała skonsultować
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Całkiem pokaźna. I całkiem konkretna zresztą jak wszystkie tu. CO ja bym bez Was zrobiła??
Cytat:
![]() O proszę i jak naturalnie. Oliath doczytałam o tej aukcji. Daj znać jak sprawa wygląda na bieżąco bo tu kwestia jest taka, że Ty wygrałaś aukcję. Koleś ma obowiązek sprzedać Ci wózek za taka kwotę za jaką wylicytowałaś. Jeśli uważa, że dostałby więcej to już jest kwestia udowodnienia tego przez tego kolesia allegro. Ciebie to nie obchodzi. To na takiej samej zasadzie jak jest cena błędna przylepiona do towaru, kasjerka się tłumaczy że to pomyłka, klienta to nie obchodzi bo klient ma prawo kupić za cenę przytwierdzoną do towaru. Zdarzyło mi sie wykłócić o takie coś w sklepie. |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed, to w ramach wolontariatu moge Ci tego kopa zasunąć
albo mam tu przed sobą super specjaliste od tęgich kopniaków - mój Syn![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Malinka, właśnie kombinuję co by komuś brzuch podrzucić i wrócić na gotowe po porodzie... lasu rąk nie widzę
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
no to dopiero się oliwka zagotuje i dopiero odparzysz dupsko
|
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Marionette18 zazdroszcze Ci tej IKEI obok ja mam 30 km do mojej
![]() Persephone co do bakterii w moczu to byłam dzis u ginekologa i tez mialam i i pielegniaka mowila zeby sie nie martwic bo to bardzo czesto sie zdarza w ciazy i lekarz tez nic nie przepisal najlepiej ograniczyc cukier przez pare dni (bo bakterie sie odzywiaja cukrem) i zakwasic wit C albo zurawina organizm ![]() bylam dzis na wizycie u ginekologa wg niego to 32 tydz a wg mnie 31 dziecko jest ułozone pośladkowo i wazy 1,6kg nie wiem czy to mało?? mam juz taki duzy ten brzuch myslalam ze juz z 2 kg wazy.. co do ulozenia mam nadzieje ze maly zrobi fikołka czasem czyje jakby robił a przeszłam sie tez do Biedronki bo tak wczoraj o tym mówiłyscie dużo i wybrałam ten turkusowy kocyk chciałam tez kupić pieluchy bo nie mam jeszcze ale te tetrowe były złej jakosci a flanelowych juz nie było ![]() aha mam pytanie czy któras z was będzie używać pieluszcek wielorazowych zamiast pampersow po domu czy jestem sama?? moja siostra używa już 8 miesiecy na zmiane z jednorazowymi (na wyjscia i na noc zakłada pampersy) i jest zadowolona ona ma takie otulacze pul które sie nie brudza i szybko schną i sa odychajace i do tego wsadza tetrowe pieluszki albo wkłady
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-05-13 o 17:56 |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
EVA ja nie będę używać wielorazówek
w każdym bądź razie nie mam w planie |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci różnie już rosną na tym etapie za wizytę no i trzymam kciuki żeby mały fiknął koziołka główką na dół- jeszcze chwilę na to ma więc spokojnie ![]() Odnośnie pytania- Ja nie zamierzam używać pieluszek wielorazowych ![]() Odnośnie bakterii- ja miałam w badaniach bardzo dużo bakterii i mi ginek przepisał antybiotyk- monural
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-13 o 17:56 |
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
EVAgwiazdka ja chciałam na początku, ale Tż wybił mi to z głowy, może jak będzie starsze a za małe jeszcze na nocnik to kto wie... może...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

i przy każdej zmianie tego "pampersa" trzeba zanieść położnej/lekarzowi i pokazać jak się ładnie zachlapało krwią????????
Coś okropnego .... bleeeeeeee!!!!!

ale nie bylo rozmiaru.
za zakupy