W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 17:56   #751
malinka0525
Zadomowienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Malinka, właśnie kombinuję co by komuś brzuch podrzucić i wrócić na gotowe po porodzie... lasu rąk nie widzę
U mnie też jakoś chętnych brak niestety A przecież to sama przyjemność

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 17:57   #752
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

EVA, 1,6 to kawałeczek klocuszka trzymam kciuki żeby fiknął i się łądnie ułożył
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 17:57   #753
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed, to w ramach wolontariatu moge Ci tego kopa zasunąć albo mam tu przed sobą super specjaliste od tęgich kopniaków - mój Syn
Takiego specjalistę to ja też mam
Ale wydaje mi się, że mogę błędnie je interpretować Bo zawsze mam wrażenie, że synuś chce, żeby mama odpoczęła
Stary 2013-05-13, 17:58   #754
enlevee
Zakorzenienie

Twee- dodałaś sobie do podpisu, że ćwiczysz Kegla żeby się pochwalić, czy żeby nie zapomnieć? hahahah

U mnie dzisiaj stały ulubiony zestaw ostatnio Tżta- kurczak w panierce a'la kfc+ domowe frytki+ sałatka
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 17:59   #755
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Twee- dodałaś sobie do podpisu, że ćwiczysz Kegla żeby się pochwalić, czy żeby nie zapomnieć? hahahah

U mnie dzisiaj stały ulubiony zestaw ostatnio Tżta- kurczak w panierce a'la kfc+ domowe frytki+ sałatka
Żeby nie zapomnieć i Wam przypominać Tak o Was dbam!

Też miałam taki ambitny obiadowy plan, ale za dużo przy tym było roboty
Stary 2013-05-13, 17:59   #756
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Tylko bepanthen chyba trzeba za każdym razem zmywać.
Ja kupiłam z Medeli - Purelan. Podobno dobry i nie trzeba właśnie zmywać.
Podobno właśnie nie trzeba bepanthenu zmywać
Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
Marionette18 zazdroszcze Ci tej IKEI obok ja mam 30 km do mojej a uwielbiam tam jezdzic i ogladac te przykłady duzo mebli jest fajna jakosciowo teraz kupilismy komode na ubranka dla małego i jest naprawde super bo jest długa, szeroka i odpowiedniej wysokosci wiec posluzy jako przewijak

Persephone co do bakterii w moczu to byłam dzis u ginekologa i tez mialam i i pielegniaka mowila zeby sie nie martwic bo to bardzo czesto sie zdarza w ciazy i lekarz tez nic nie przepisal najlepiej ograniczyc cukier przez pare dni (bo bakterie sie odzywiaja cukrem) i zakwasic wit C albo zurawina organizm

bylam dzis na wizycie u ginekologa wg niego to 32 tydz a wg mnie 31 dziecko jest ułozone pośladkowo i wazy 1,6kg nie wiem czy to mało?? mam juz taki duzy ten brzuch myslalam ze juz z 2 kg wazy.. co do ulozenia mam nadzieje ze maly zrobi fikołka czasem czyje jakby robił

a przeszłam sie tez do Biedronki bo tak wczoraj o tym mówiłyscie dużo i wybrałam ten turkusowy kocyk chciałam tez kupić pieluchy bo nie mam jeszcze ale te tetrowe były złej jakosci a flanelowych juz nie było

aha mam pytanie czy któras z was będzie używać pieluszcek wielorazowych zamiast pampersow po domu czy jestem sama?? moja siostra używa już 8 miesiecy na zmiane z jednorazowymi (na wyjscia i na noc) i jest zadowolona ona ma takie otulacze pul które sie nie brudza i szybko schną i sa odychajace i do tego wsadza tetrowe pieluszki albo wkłady
No widzisz co do bakterii to co lekarz to opinia. Ja jednak dostałam lek jak mi wyszły bakterie w moczu. Taki jednorazowy do picia saszetkę, ale nie pamiętam jak się nazywał.
Co do ułożenia to widzę, że jedziemy na tym samym wózku. Mój Antek też pośladkowo ułozony, a w 30 tyg na wizycie ważył 1,5 kg i lekarka powiedziała, że jest w normie więc mam nadzieję, że ok. Podobno dzieci skokowo rosną w brzuszkach i tydzień później może być już zdecydowanie większy.
No i ten otulaczek fajna koncepcja tylko czy się sprawdzi?? A Gdzie Twoja siostra to kupowała??
Stary 2013-05-13, 18:00   #757
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
U mnie też jakoś chętnych brak niestety A przecież to sama przyjemność
no ponoć damy radę, tak faceci gadają
Stary 2013-05-13, 18:01   #758
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Żeby nie zapomnieć i Wam przypominać Tak o Was dbam!

Też miałam taki ambitny obiadowy plan, ale za dużo przy tym było roboty
Mi Tż nie odpuści- bo obiad bez mięsa to nie obiad..

Chyba, że pizza, no ale tam też szynka i salami lub pepperoni być MUSI

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

No widzisz co do bakterii to co lekarz to opinia. Ja jednak dostałam lek jak mi wyszły bakterie w moczu. Taki jednorazowy do picia saszetkę, ale nie pamiętam jak się nazywał.
Co do ułożenia to widzę, że jedziemy na tym samym wózku. Mój Antek też pośladkowo ułozony, a w 30 tyg na wizycie ważył 1,5 kg i lekarka powiedziała, że jest w normie więc mam nadzieję, że ok. Podobno dzieci skokowo rosną w brzuszkach i tydzień później może być już zdecydowanie większy.
No i ten otulaczek fajna koncepcja tylko czy się sprawdzi?? A Gdzie Twoja siostra to kupowała??
Ghia właśnie pisałam przed chwilą o bakteriach w moczu i leku przypadkiem nie dostałaś monuralu? bo ja właśnie tak i 3 dni temu wypiłam saszetkę rozpuszczoną w wodzie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-13, 18:03   #759
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

EVA o właśnie Neni mi przypomniała dostałam Monural na te bakterie.

A ja wysłałam mamę do Biedry i kupiła mi te kocyki i pieluszki flanelowe i ręczniczek z myjką

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

No dokładnie Neni co za synchro
Stary 2013-05-13, 18:03   #760
czarownica1
Zakorzenienie

a miałyście już robione posiewy te przedporodowe?
Stary 2013-05-13, 18:04   #761
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
EVA o właśnie Neni mi przypomniała dostałam Monural na te bakterie.

A ja wysłałam mamę do Biedry i kupiła mi te kocyki i pieluszki flanelowe i ręczniczek z myjką

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

No dokładnie Neni co za synchro
NENI? Ghia, Ty to serio w ciąży jesteś

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-13, 18:06   #762
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Mi Tż nie odpuści- bo obiad bez mięsa to nie obiad..

Chyba, że pizza, no ale tam też szynka i salami lub pepperoni być MUSI

Ghia właśnie pisałam przed chwilą o bakteriach w moczu i leku przypadkiem nie dostałaś monuralu? bo ja właśnie tak i 3 dni temu wypiłam saszetkę rozpuszczoną w wodzie
Nie no, mój też woli mięsko, bo później myszkuje po lodówce i tak Ale dzisiaj wpadł do domu na szybciocha, bo w planach od razu po pracy miał próbę i żarcie z McDonalda... a tak domowe fryteczki z ketchupem i twarożkiem Nachwalił mnie, jakbym obiad 3-daniowy przed nim postawiła
Stary 2013-05-13, 18:06   #763
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
EVAgwiazdka ja chciałam na początku, ale Tż wybił mi to z głowy, może jak będzie starsze a za małe jeszcze na nocnik to kto wie... może...
ja z moim jeszcze nie rozmawialam o tym wiec on nie wie.. moja siostra jak zaczynala to jej maz bardzo byl przeciwny a tesciowa powiedziala "sredniowiecze" ale ona sie uparła... bo przeczytała ze to jest zdrowe dla skóry dziecka i ze taniej wychodzi (koszt uzywania jednorazowek to 5 tys przez okres pieluszkowania) i ze dzieci szybciej na nocniczek zaczynaja same chodzic bo czuja kiedy maja mokro tylko ze te pieluszki trzeba prac a nie wyrzucac do smieci wiec to jest mniej wygodne dla matki
Stary 2013-05-13, 18:06   #764
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
NENI? Ghia, Ty to serio w ciąży jesteś
No tak, bo do tej pory mogłyśmy mieć jeszcze wątpliwości
Stary 2013-05-13, 18:06   #765
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Ja przez to, że się już chyba pogodziłam z cesarką to nawet kegla nie ćwiczę a jak mi mały zrobi psikusa to będę miała za swoje lenistwo
Stary 2013-05-13, 18:08   #766
d0tkaaa
Zakorzenienie

Eva moja mala tez w 31 tyg na wizycie wazyla 1620 lekarz powiedzial ze to dobra waga,znowu mojej kuzynki chlopczyk w 31 tyg wazyl 1200 to dopiero mało :P ale i tak jest zdrowy itp ( chodziaz urodzony w 33 tyg...)

macie fajne wyprawki,ja musze w ktorys dzien siasc i pospisywac wszystko itp to tez Wam wkleje.

co do bepanthena to jest to jeden zwykly czy sa jakies rozne? i co do pupki dla dziecka i dla mnie do sutow? ( tylko trzeba zmywac?)

Jest mi smutno przyszlam do domu i siadlam i sie rozplakalam jakos mam takie dni kijowe ..wszystko mnie denerwuje eh

Bylam w biedronce kupilam posciel dla małej bialo rozowa w koniki my little pony ) i blekitny kocyk jest super.

a teraz na pocieszenie sobie zrobilam fryty i popije je zimna pepsi.Zyc nie umierac

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:08   #767
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przez to, że się już chyba pogodziłam z cesarką to nawet kegla nie ćwiczę a jak mi mały zrobi psikusa to będę miała za swoje lenistwo
Ja tam nie wiem, w jaki sposób mały wydostanie się na świat, ćwiczę, żeby było na już, bo średnio mi przyjemnie, jak kichnę, zaśmieję się mocniej czy wymiotuję i coś popuszczę
Stary 2013-05-13, 18:09   #768
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

aha mam pytanie czy któras z was będzie używać pieluszcek wielorazowych zamiast pampersow po domu czy jestem sama?? moja siostra używa już 8 miesiecy na zmiane z jednorazowymi (na wyjscia i na noc zakłada pampersy) i jest zadowolona ona ma takie otulacze pul które sie nie brudza i szybko schną i sa odychajace i do tego wsadza tetrowe pieluszki albo wkłady
chyba Margosia będzie używać tych wielorazowych

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:09   #769
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

SORRRRY ENLEVEE wybacz ciężarnej ślepocie
Stary 2013-05-13, 18:09   #770
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
bylam dzis na wizycie u ginekologa wg niego to 32 tydz a wg mnie 31 dziecko jest ułozone pośladkowo i wazy 1,6kg nie wiem czy to mało?? mam juz taki duzy ten brzuch myslalam ze juz z 2 kg wazy.. co do ulozenia mam nadzieje ze maly zrobi fikołka czasem czyje jakby robił

a przeszłam sie tez do Biedronki bo tak wczoraj o tym mówiłyscie dużo i wybrałam ten turkusowy kocyk chciałam tez kupić pieluchy bo nie mam jeszcze ale te tetrowe były złej jakosci a flanelowych juz nie było

aha mam pytanie czy któras z was będzie używać pieluszcek wielorazowych zamiast pampersow po domu czy jestem sama?? moja siostra używa już 8 miesiecy na zmiane z jednorazowymi (na wyjscia i na noc zakłada pampersy) i jest zadowolona ona ma takie otulacze pul które sie nie brudza i szybko schną i sa odychajace i do tego wsadza tetrowe pieluszki albo wkłady
Waga, chyba taka w sam raz.
Pieluszek wielorazowych nie mam zamiaru używać, ale Małgosia ma zamiar. Pojawi się zapracowana nasza mamusia wreszcie, to się pewnie w tym temacie wypowie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:10   #771
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a teraz na pocieszenie sobie zrobilam fryty i popije je zimna pepsi.Zyc nie umierac

jezu, ja mam takie potworne wyrzuty sumienia, jak wypiję pepsi czy colę, że szkoda gadać
A ja widzę, że wy tu sobie ładnie folgujecie
Stary 2013-05-13, 18:10   #772
czarownica1
Zakorzenienie

jesuuu, co Wy dzis z tymi frytkami, jakieś wyposzczone jesteście
u mnie kopytka z mielonym od Tesciowej Tż będzie jadł
Stary 2013-05-13, 18:11   #773
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, mój też woli mięsko, bo później myszkuje po lodówce i tak Ale dzisiaj wpadł do domu na szybciocha, bo w planach od razu po pracy miał próbę i żarcie z McDonalda... a tak domowe fryteczki z ketchupem i twarożkiem Nachwalił mnie, jakbym obiad 3-daniowy przed nim postawiła
Mój to już mnie nawet nie chwali, więc zawsze dopytuję 10 razy w trakcie jak je czy mu smakuje

Cytat:
ja z moim jeszcze nie rozmawialam o tym wiec on nie wie.. moja siostra jak zaczynala to jej maz bardzo byl przeciwny a tesciowa powiedziala "sredniowiecze" ale ona sie uparła... bo przeczytała ze to jest zdrowe dla skóry dziecka i ze taniej wychodzi (koszt uzywania jednorazowek to 5 tys przez okres pieluszkowania) i ze dzieci szybciej na nocniczek zaczynaja same chodzic bo czuja kiedy maja mokro tylko ze te pieluszki trzeba prac a nie wyrzucac do smieci wiec to jest mniej wygodne dla matki
Ja nie będę używała bo po pierwsze dla mnie to będzie mega niewygodne, dwa- koszt wody, prądu, proszków itp to wcale nie mało i mogłabym się tu kłócić czy aby na pewno są to takie oszczędności straszliwe, a po trzecie jakoś nie widzę prania zapapranych pieluszek, które niezbyt ładnie pachną z innymi rzeczami
Cytat:
No tak, bo do tej pory mogłyśmy mieć jeszcze wątpliwości
Już chyba nie będziecie koleżankami z Neni za to zdanie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-13, 18:11   #774
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:

ja jej kupiłam w prezencie jak sie mały urodził 3 takie otulacze. Ja kupowałam w tym sklepie http://www.milovia.eu/pl/ te są super... ale drogie wiem ze sa tez inne firmy które szyja takie pieluchy albo dziewczyny same szyją pełno tego na necie
Stary 2013-05-13, 18:11   #775
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam nie wiem, w jaki sposób mały wydostanie się na świat, ćwiczę, żeby było na już, bo średnio mi przyjemnie, jak kichnę, zaśmieję się mocniej czy wymiotuję i coś popuszczę
ja sobie kegla chyba daruję, bo ja mam problem, żeby zacząć siusiać, tak mi mocno trzymają
Stary 2013-05-13, 18:12   #776
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

SORRRRY ENLEVEE wybacz ciężarnej ślepocie
sorry mała, ale od dzisiaj mów mi NENI żadna Enlevee

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-13, 18:12   #777
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
No i racja, ale ja jakaś taka nieogarnięta jestem
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Eva moja mala tez w 31 tyg na wizycie wazyla 1620 lekarz powiedzial ze to dobra waga,znowu mojej kuzynki chlopczyk w 31 tyg wazyl 1200 to dopiero mało :P ale i tak jest zdrowy itp ( chodziaz urodzony w 33 tyg...)

macie fajne wyprawki,ja musze w ktorys dzien siasc i pospisywac wszystko itp to tez Wam wkleje.

co do bepanthena to jest to jeden zwykly czy sa jakies rozne? i co do pupki dla dziecka i dla mnie do sutow? ( tylko trzeba zmywac?)

Jest mi smutno przyszlam do domu i siadlam i sie rozplakalam jakos mam takie dni kijowe ..wszystko mnie denerwuje eh

Bylam w biedronce kupilam posciel dla małej bialo rozowa w koniki my little pony ) i blekitny kocyk jest super.

Nie smutkaj To hormony. Ja też tak mam, że czasem chce mi się wyć a czasem cieszę się jak dziecko
Stary 2013-05-13, 18:13   #778
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jeżeli oczywiście możecie bo też nie chcę kopiować na przysłowiowego "chama" z innych watków, gdzie te listy zostały stworzone X msc temu-

Prześlijcie tutaj swoje listy wyprawkowe te które juz są gotowe, a ja je dołączę do postu na 1 stronie

Tak chyba będzie najlepiej
To przeklejam z tego, co odpisywalam niedawno Misiaczce:

Skarpeteczki 27
Paputki i buciczki 11
Koszulki wiązane dl. rekaw 5
Body kr. rekaw 16
Body dl. rekaw 10
Spioszki bawełniane/welurowe 6/5
Polspioszki 2
Pajacyki bawełniane/welurowe 7/13
Bluzeczki/kaftaniczki dl. rekaw 20
Bluzeczki/ t-shirty kr. rekaw 9
Sukienusie 18
Spodenki 8
Geterki 8
Bolerka 3
Bluzy 3
Dresiki 2
Czapeczki 18
Rampersiki 2
Kurteczki 3
Kombinezoniki 2
Niedrapki 3

A tutaj np. lista do torby szpitalnej:

kosmetyki DZIDZIA:
Oliwka
Mydlo BAMBINO
Octenisept do pepuszka
Rumianek/swietlik do oczek
Gaziki jalowe
Olejuszka na ciemieniuche
myjka
szczoteczka miekka do wloskow
nozyczki bezpieczne
krem do pupki
pampersy TOUJOURS
chusteczki TOUJOURS
Pieluszki tetra biale miekkie 25 szt./flanelka kolorowe 10 szt.
Mąka ziemniaczana do zmiekczania wody i zamiast pudru

Karmienie i uspokajanie:
butelki AVENT ze smoczkami 2 male, jedna 260 ml
mleczko NAN Pro na wszelki wypadek
Smoczki anatomiczne Tommee Tippee PURE 0-3
kropelki na kolke - Bobotic?
na goraczke - czopeczki
na zaparcia - czopeczki glicerynowe

Kosmetyki MAMA
masc do brodawek - Medela Purelan
Kora debu napar + Tantum Rosa
podpaski poporodowe
majtki siateczkowe
podklady na lozko
TORBA SZPITAL
Kosmetyki MAMY j.w. plus tusz do rzes/ róż
Kosmetyki DZIDZI - podstawowe
Dokumenty - dowod, ubezpieczenie, ciaza, grupa krwi
Szlafrok, 3 koszulki nocne bawelniane, 3 pary spodni dresowych, 3 T-shirty, bawelniane biustonosze i figi, 3-4 pary skarpet
Reczniki, reczniki kuchenne, papier toaletowy miekki, apap, mydlo dzieciece, szczoteczka i pasta, szczotka i szampon, gabka, klapki pod prysznic, kapcie
Telefon, ladowarka, aparat, akumulatory
Kanapki, picie, slodycze
Ciuszki DZIDZI, w tym na powrot do domu
Kubek, talerzyk, sztucce
Lusterko

A tu jeszcze inne rzeczy, ktore kupilam lub dostalam:

- lozeczko
- przewijak z wanienka
- kosz mojzesza + stelaz bujany
- wozek
- materac
- posciel - kolderka, podusia, komplety powloczek+ochraniacze, baldachim ze stelazem, reczniki
- karuzelka
- maty edu
- rozek, miekkie nosidlo-wklad do gondoli
- pluszowe grzechotki
- pieluszki tetrowe i flanelowe
- kocyki
- becik do chrztu

PAN ODPISAL w przemily sposob, wyglada na to ze spodziewal sie ceny powyzej 1000 i w sumie dobrze mu sie trafilo, ze Allegro mialo zwieche, bo ma przynajmniej dobry powod, zeby odwolywac sie do nich Zaproponowal mi cene minimum, ktora jest dosc sporo ponad moje maximum, echhh, na co odpisalam mu bez sciemy, ile moge max zaplacic i jak bardzo bardzo bylabym wdzieczna, zeby choc to przemyslal raz jeszcze - no i zobaczymy, nie mam zbyt wielkiej nadziei, ale jakas mikroskopijna jednak mam... NO TO TERAZ POTRZEBUJE TYCH KCIUCZKOW MAGICZNYCH WIZAZOWYCH

EDIT: A brzuch tak mi sie non stop stawial z tego wszystkiego, ze skonczylam na 3 no-spach po raz pierwszy w tej ciazy!
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-13 o 18:16
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:14   #779
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
sorry mała, ale od dzisiaj mów mi NENI żadna Enlevee
Tylko co na to Neniowa ??
Stary 2013-05-13, 18:15   #780
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
jesuuu, co Wy dzis z tymi frytkami, jakieś wyposzczone jesteście
u mnie kopytka z mielonym od Tesciowej Tż będzie jadł
przepraszam bardzo, ja zrobiłam pierwsze w ciąży fryteczki domowej roboty (i chyba 2 lata w ogóle ich nie smażyłam)
ale kopytka też bym zjadła
Cytat:
Mój to już mnie nawet nie chwali, więc zawsze dopytuję 10 razy w trakcie jak je czy mu smakuje

Już chyba nie będziecie koleżankami z Neni za to zdanie
A mój chwali, a ja i tak pytam ciekawe, kiedy mi się sielanka skończy
Cytat:
ja sobie kegla chyba daruję, bo ja mam problem, żeby zacząć siusiać, tak mi mocno trzymają
Mięśnie ze stali
Ale spoko, po porodzie Ci przejdzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości