W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 20:17   #931
Charlize89
Rozeznanie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Dzwoniłam dzisiaj do Szkoły Rodzenia. Zajęcia od czerwca, 7 spotkań, koszt 200 zł. Zapisałam się. Cieszę się bardzo....
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:17   #932
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Coś faktycznie jest dzisiaj w powietrzu bo maz samiutkiego rana mnie wkurza..

Na cale szczęście dzisiaj wizyta u gina zaliczona. Igor podejrzany przez nas,wazy juz 2250g ułożony glowkowo. Szyjka ok ale nie usłyszałam ile.. Termin niby wychodzi jeszcze wcześniej niż ostatnio bo na 28.06,ale trzymam się 5.07. Jest jednak szansa ze pokaże nam się wczesniej na świecie. Mam dużo odpoczywać.c,zaciskać nogi przez najbliższe 2-3tygodnie a potem juz nie zatrzymywać...
tak więc zero wysiłku teraz tylko leżeć i pachnieć ważne że z maluszkiem dobrze i miejmy nadzieję ze będzie trzymał sie terminu
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:18   #933
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Na cale szczęście dzisiaj wizyta u gina zaliczona. Igor podejrzany przez nas,wazy juz 2250g ułożony glowkowo. Szyjka ok ale nie usłyszałam ile.. Termin niby wychodzi jeszcze wcześniej niż ostatnio bo na 28.06,ale trzymam się 5.07. Jest jednak szansa ze pokaże nam się wczesniej na świecie. Mam dużo odpoczywać.c,zaciskać nogi przez najbliższe 2-3tygodnie a potem juz nie zatrzymywać...
Elenka a czemu Ty nie masz suwaczka, nie wiem który masz td ciązy:/ to nam ułatwia, twórz go szybciorkiem!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:18   #934
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ok szykuję się na SR.

Co do wyprawki. Któraś pisała o sudocremie. Położna mówiła, żeby na codzień używać coś bez cynku (np. Alantan), a sudocrem jak już coś się zaczyna dziać. Sama sie o tym uczyłam i tak stosowałam więc potwierdzam. Poza tym sudocrem dostałam małą próbkę na SR i wiem że po porodzie w niebieskim pudełku też będzie (przynajmniej był).
W Sr nam mowili zeby Sudecremu nie kupowac o na 100% bedzie w pudełku
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
u mnie też daja koszule i nawet nie wolno miec swojej do porodu, poza tym daja podklady i te giga wkladki w ilosci jakiej chcesz i tez nie pozwalaja swoich za bardzo ...

jestem w szoku ale to chodzi o to ze oni ogladaja te wkladki/podklady i oceniaja ilosc krwi itp. ... bleee!
mnie kolezanka co rodzila rok temu mowila ze jak sie lezy te 2 h z maluszkiem to polozne wymieniają nam podkłady itp.,po porodzied obmyją itp. wiec pewnie wtedy sprawdzają ...
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
oczywiście nie chodzi się do dyżurki pokazać ile z nas wyleciało ;P
od razu po porodzie sprawdza się jakie są odchody połogowe, bo łatwo można stracić dużą ilość krwi. Później już tak w majty nie zaglądają:P
Kejt ile juz maluszkow odebrałaś ?
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Ja nie będę używała bo po pierwsze dla mnie to będzie mega niewygodne, dwa- koszt wody, prądu, proszków itp to wcale nie mało i mogłabym się tu kłócić czy aby na pewno są to takie oszczędności straszliwe, a po trzecie jakoś nie widzę prania zapapranych pieluszek, które niezbyt ładnie pachną z innymi rzeczami
Zgadzam sie w 100%. Dla mnie najłatwiej zuzytą wyrzuci i tyle
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
To przeklejam z tego, co odpisywalam niedawno Misiaczce:

Skarpeteczki 27
Paputki i buciczki 11
Koszulki wiązane dl. rekaw 5
Body kr. rekaw 16
Body dl. rekaw 10
Spioszki bawełniane/welurowe 6/5
Polspioszki 2
Pajacyki bawełniane/welurowe 7/13
Bluzeczki/kaftaniczki dl. rekaw 20
Bluzeczki/ t-shirty kr. rekaw 9
Sukienusie 18
Spodenki 8
Geterki 8
Bolerka 3
Bluzy 3
Dresiki 2
Czapeczki 18
Rampersiki 2
Kurteczki 3
Kombinezoniki 2
Niedrapki 3

A tutaj np. lista do torby szpitalnej:

kosmetyki DZIDZIA:
Oliwka
Mydlo BAMBINO
Octenisept do pepuszka
Rumianek/swietlik do oczek
Gaziki jalowe
Olejuszka na ciemieniuche
myjka
szczoteczka miekka do wloskow
nozyczki bezpieczne
krem do pupki
pampersy TOUJOURS
chusteczki TOUJOURS
Pieluszki tetra biale miekkie 25 szt./flanelka kolorowe 10 szt.
Mąka ziemniaczana do zmiekczania wody i zamiast pudru

Karmienie i uspokajanie:
butelki AVENT ze smoczkami 2 male, jedna 260 ml
mleczko NAN Pro na wszelki wypadek
Smoczki anatomiczne Tommee Tippee PURE 0-3
kropelki na kolke - Bobotic?
na goraczke - czopeczki
na zaparcia - czopeczki glicerynowe

Kosmetyki MAMA
masc do brodawek - Medela Purelan
Kora debu napar + Tantum Rosa
podpaski poporodowe
majtki siateczkowe
podklady na lozko
TORBA SZPITAL
Kosmetyki MAMY j.w. plus tusz do rzes/ róż
Kosmetyki DZIDZI - podstawowe
Dokumenty - dowod, ubezpieczenie, ciaza, grupa krwi
Szlafrok, 3 koszulki nocne bawelniane, 3 pary spodni dresowych, 3 T-shirty, bawelniane biustonosze i figi, 3-4 pary skarpet
Reczniki, reczniki kuchenne, papier toaletowy miekki, apap, mydlo dzieciece, szczoteczka i pasta, szczotka i szampon, gabka, klapki pod prysznic, kapcie
Telefon, ladowarka, aparat, akumulatory
Kanapki, picie, slodycze
Ciuszki DZIDZI, w tym na powrot do domu
Kubek, talerzyk, sztucce
Lusterko

A tu jeszcze inne rzeczy, ktore kupilam lub dostalam:

- lozeczko
- przewijak z wanienka
- kosz mojzesza + stelaz bujany
- wozek
- materac
- posciel - kolderka, podusia, komplety powloczek+ochraniacze, baldachim ze stelazem, reczniki
- karuzelka
- maty edu
- rozek, miekkie nosidlo-wklad do gondoli
- pluszowe grzechotki
- pieluszki tetrowe i flanelowe
- kocyki
- becik do chrztu

PAN ODPISAL w przemily sposob, wyglada na to ze spodziewal sie ceny powyzej 1000 i w sumie dobrze mu sie trafilo, ze Allegro mialo zwieche, bo ma przynajmniej dobry powod, zeby odwolywac sie do nich Zaproponowal mi cene minimum, ktora jest dosc sporo ponad moje maximum, echhh, na co odpisalam mu bez sciemy, ile moge max zaplacic i jak bardzo bardzo bylabym wdzieczna, zeby choc to przemyslal raz jeszcze - no i zobaczymy, nie mam zbyt wielkiej nadziei, ale jakas mikroskopijna jednak mam... NO TO TERAZ POTRZEBUJE TYCH KCIUCZKOW MAGICZNYCH WIZAZOWYCH

EDIT: A brzuch tak mi sie non stop stawial z tego wszystkiego, ze skonczylam na 3 no-spach po raz pierwszy w tej ciazy!
Trzymam mocno
Stary 2013-05-13, 20:19   #935
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Surka a jak na placu boju (remontu)?

Właśnie tworzę listę wyprawkową - jak to dobrze Was mieć!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:19   #936
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
ciekawe co powiedzieli by nasi Tżci gdybyśmy przy nich zaczęły próbować naszych umiejętności w tej dziedzinie [COLOR="Silver"]

D
a której to psiak tak jodłuje????właśnie mi się przypomniało...

28.07.2013r.
Stary 2013-05-13, 20:20   #937
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:20   #938
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Ja rozumiem, Docia i dziewczyny, i sama tez uwazam, ze uczciwie wygralam i na pewno Allegro tak uzna, ale i tak goscia nikt nie zmusi do sprzedazy moga mu nagwizdac i w najgorszym razie dowalic ostrzezenie i tyle sobie moga
Oli wszystko zalezy od tego jak mocno chcesz walczyć. Jak chcesz mogę podpowiedzieć kilka sposobów. Uda się to dobrze, nie to będziesz wiedziała że nie odpuściłaś Jak coś wal na priva co by Laskom nie spamować.
Cytat:
Madi, Domi no to poczekam jeszcze na odpowiedz tego goscia i na meza tez, zeby looknal, i w razie czego czaje sie na wiklinowy (do 21 maja ), bo ladny i jeszcze Pani chce dodac wysciolke i materac i ochraniacz do niego

EDIT: a ten to juz full wypas: http://allegro.pl/wozek-gleboki-jarf...242514669.html

Ale przynudzam Wam

LACHRYMA, ja zaciskam kciuki za Was, a Ty nozki zaciskaj, Kochana!!!
Ten to już hardcor kojarzy mi się z Anią z Zielonego wzgórza
Cytat:
LASKI, dzis jest ZLY DZIEN, kto by pomyslal, nigdy nie przywiazywalam wagi do 13-tego Czarownica do pionu!!!

Ja mysle, ze przemeczona jestes i tyle
Wex nie mów skusiłam się na kilka drobiazgów z allegro i wzięłam płatność z góry co prawda grosze ale przy mojej obecnej majętności to
Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
co do frytek to przypomniało mi sie że Nigella kiedys robiła posypane kminkem nie mielonym tylko tym w nasionkach probowałam i było super
Blleeeee nie znosze kminku
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wróciłam od endo, wszystko jest ok tylko pyta co mnie tak zdenerwowalo bo ciśnienie miałam 150/90

Dziewczyny takiego posranego popołudnia to ja w życiu nie miałam. Jak weszłam do gabinetu to miałam ochotę sie rozplakac z tej zlosci
Niby nic takiego jak teraz o tym myśle ale ja jestem w ciazy i dla mnie to teraz dramat

Najpierw zdenerwowala mnie teściowa bo o coś ja poprosiliśmy z TZ (drobiazg) to nasluchalismy sie ze hoho za nim sie zgodziła
Potem jeden z pracownikow wydzwanial do mnie przez cała drogę do endo z pretensjami ( nie będę sie wdawac w szczegóły) i jak mu czegoś nie zalatwie u szefa to on jutro do pracy nie przychodzi i żebym juz zastępstwo szukała udało mi sie załagodzić sytuacje ale wściekłość pozostała.
Na odstresowanie przez wizyta poszliśmy na lody do maca. Kolejki ogromne nikt mnie nie przepuścil i kij im w oko. Ale jak mi sie jedna stara prukwa wtrynila w kolejkę to moja wściekłość sięgnęła apogeum. Mówię do niej a ona udaje ze nie słyszy. Poczekalam az złoży zamówienie i pytam sie jej czy jest z siebie zadowolona ze wjechała sie w kolejkę kobiecie w ciazy. A ona, ojej w ogóle pani nie widziałam nosz kurde pewnie ze nie w końcu teraz wyglądam jak drobinka...w międzyczasie chyba z 4 osoby wepchaly mi sie tez i normalnie byłam cholera niewidzialna miałam ochotę tak usiąść i sie rozplakac
No następna zdołowana w poniedziałek 13
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
:d
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Nie a po co

I weźcie nie piszcie o COLI bo wczoraj dostałam zakaz od TŻta na colę bo mu się tak uwidziało i mi nie chce kupić a ja dziś wyjątkowo ciążowo się czuję i się nie ruszę do sklepu AAAAa ja chcę COLI
Stary 2013-05-13, 20:22   #939
czarownica1
Zakorzenienie

Poryczałam sobie, Tż zrobiłam kolacje, opowiedziałam co i jak dzisiaj i trochę ochłonęłam... może ja sobie na spanie wezmę kropelki ziołowe? Wyśpie się i może jutro będzie lepiej?

Mój Tżcik zrobił dzielnie zakupy: chleb, wędlina, kaszanka i ..... czopki glicerynowe
i tym miłym akcentem koncze ten popaprany dzień i życzę Wam i sobie dobrej nocki
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:23   #940
Marionette18
Raczkowanie

Ja juz dzisiaj uciekam. Zycze wszystkim dobrej nocki!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:23   #941
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mam pytanie !!!!

własnie co do nowej szafy, nowy mebel= smród, czym to w miare szybko zniwelowac??? kawa?? proszek do prania??, dac do jakiegos naczynka troche płynu do płukania???
tak wiecie zeby mi ten zapach znknal w miare szybko wkoncu tam mają być ubranka Zuzi
oczywistą oczywistoscią jest to, ze najpierw ja wymyje, ale wiem ze to nie usunie problemu

Oliath co Ty radzisz???
Ja chyba jestem jedyna osoba na tym wątku która lubi zapach nowych mebli i a niczym go nie ruszam. Ubolewam tylko ze tak szybko wietrzeje

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:24   #942
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Poryczałam sobie, Tż zrobiłam kolacje, opowiedziałam co i jak dzisiaj i trochę ochłonęłam... może ja sobie na spanie wezmę kropelki ziołowe? Wyśpie się i może jutro będzie lepiej?

Mój Tżcik zrobił dzielnie zakupy: chleb, wędlina, kaszanka i ..... czopki glicerynowe
i tym miłym akcentem koncze ten popaprany dzień i życzę Wam i sobie dobrej nocki
idz, idź ryczku a jutro masz nas rozweselac!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-05-13, 20:24   #943
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam dzisiaj do Szkoły Rodzenia. Zajęcia od czerwca, 7 spotkań, koszt 200 zł. Zapisałam się. Cieszę się bardzo....

Cytat:

Moze wypij sobie melisę. Dobrze smakuje i uspokaja
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:25   #944
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ja juz dzisiaj uciekam. Zycze wszystkim dobrej nocki!
Mario a jutro przybywaj z jakimś avatarkiem cobyśmy mogły Cię kojarzyć

28.07.2013r.
Stary 2013-05-13, 20:27   #945
idzia111
Zakorzenienie

Ja też juz wam zycze dobrej nocki, ukojenia skołatanych nerwów i kolorowych snów.

Ide do drugiego pokoju, tz bedzie składał w szafkach, a ja musze pilnować co on tam ma zamiar wyrzucić. Bo on wyrzuca a potem kupuje
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:29   #946
misiaczka555
Wtajemniczenie

Tweed za 100 dniowke
Tez masz wrażenie ze jesteśmy daleko w polu za reszta dziewczyn?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-13, 20:30   #947
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale duży

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
beż/krem/brąz jak dobrze pamiętam ale nie bylo rozmiaru.
Ja własnie dla Lili kupiłam te kremowe na 68

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
bylam dzis na wizycie u ginekologa wg niego to 32 tydz a wg mnie 31 dziecko jest ułozone pośladkowo i wazy 1,6kg nie wiem czy to mało?? mam juz taki duzy ten brzuch myslalam ze juz z 2 kg wazy.. co do ulozenia mam nadzieje ze maly zrobi fikołka czasem czyje jakby robił
Za wizytę

Cytat:
O BOŻE!!!
PRZYPOMNIAŁAM SOBIE MÓJ SEN DZISIEJSZY! MUSZĘ WAM GO OPOWIEDZIEĆ!!!!!!!

Śniło mi się, że przez brzuch było widać jak się dziecko wychyliło jego twarz, a ja miałam taki specjalny przyrząd, który jakby prześwietlił dziecko przez brzuch i było widać zęby... w ogóle to była dziewczynka i te zęby były jakieś takie krzywe że moja mama powiedziała, że nie będzie ona za piękna i od razu zadzwoniła do ortodonty żeby umówić się na wizytę z wnuczką od razu po urodzeniu. O Boze, teraz to sobie przypomniałam
i nie staraj się negatywnie tego interpretować

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Surka a jak na placu boju (remontu)?
Moja łazienka wygląda podobnie do tej z ze zdjęcia, które zamieszczałaś

A teraz uciekam na prysznic do szwagra
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:33   #948
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie w ogóle wszystkie te badania ginekologiczne to takie upokarzające dla człowieka, kobiety.. no masakra. ale jak mus to mus
Ja juz przywykłam do tych badan i traktuje to rutynowo
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja po wizycie u jednego z moich 2 lekarzy i niestety szału nie ma

z Małą wszystko ok, ułożona nadal główką w dół, waży klocuszek 1710 gramów. moja waga od początku + 9 kg. ale gorzej ma się moja szyjka na ostatniej wizycie 3 tyg temu była jedynie nieznacznie skrócona, a teraz raz, że jest jeszcze krótsza, dwa- rozwarcie na o,5 cm czyli skurcze, które ostatnio miałam nie były fizjologicznymi przepowiadającymi... wyszły mi moje gimnastyki, szorowanie łazienki i spacery po 2 godziny.
Mam sporo leżeć, nie dotykać brzuszka , zero seksu, ogólnie się oszczędzać, no i nadal brać magnez 6 tabl dziennie. chyba zacznę szykować torbę wcześniej niż w 36 tc
za tydzień mam wizytę u tego drugiego, ciekawe co tamten powie...
O kurcze,laska zaciskaj nogi i odpoczywaj
Cytat:
hahahahah przepraszam, ale rzeczy jakie ludzie wymyślają mnie czasami przerastają.. wyobrażam sobie stać nad wanienką i ściskać cycki żeby mleko leciało do wody idiotyzm jak dla mnie
No masakra,jeszcze mnie nie pogięło zebym doiła swoje cycki i wlewała mleko do wanienki
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Wiecie co?
Jesteście wredne ciezarowy p
Ja chodzić nie mogę a teraz w wielkich bólach musze się dotaszczyc do sklepu. Po COLE! !!pp
Ja bym musiała auto odpalic a paliwa mało wiec problem z głowy Napije sie maślanki
Stary 2013-05-13, 20:34   #949
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba jestem jedyna osoba na tym wątku która lubi zapach nowych mebli i a niczym go nie ruszam. Ubolewam tylko ze tak szybko wietrzeje
ja nie cierpie tego zapachu, a jak pomysle ze ubranka małej bedą tym smeirdziec to juz wogole
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:34   #950
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:

No to paaaaa karaluchy pod poduchy
Cytat:
Niet, ja jestem druga taka jak Ty w ogóle w ciąży to już mam totalne zboczenia zapachowe i niucham sobie z rozkoszą tabletki do zmywary

A mam temata do mamuś pieskowych. Jak macie zamiar przygotować Wasze pieskowe dzieci na pojawienie się w domu braciszków tudzież siostrzyczek Waszych czworonogów?? Czy na pierwsze tygodnie wyprowadzacie pieski z domu?? Ja mam możliwość dania do mojej mamy, z którą moja sierść jest też bardzo żzyta, ale boje się co będzie jak zobaczy po powrocie, że już nie tylko ją przytulam i noszę na rękach
Stary 2013-05-13, 20:39   #951
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

Niet, ja jestem druga taka jak Ty w ogóle w ciąży to już mam totalne zboczenia zapachowe i niucham sobie z rozkoszą tabletki do zmywary
:
musze powachac tablete

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-13, 20:39   #952
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam od endo, wszystko jest ok tylko pyta co mnie tak zdenerwowalo bo ciśnienie miałam 150/90

Dziewczyny takiego posranego popołudnia to ja w życiu nie miałam. Jak weszłam do gabinetu to miałam ochotę sie rozplakac z tej zlosci
Niby nic takiego jak teraz o tym myśle ale ja jestem w ciazy i dla mnie to teraz dramat

Najpierw zdenerwowala mnie teściowa bo o coś ja poprosiliśmy z TZ (drobiazg) to nasluchalismy sie ze hoho za nim sie zgodziła
Potem jeden z pracownikow wydzwanial do mnie przez cała drogę do endo z pretensjami ( nie będę sie wdawac w szczegóły) i jak mu czegoś nie zalatwie u szefa to on jutro do pracy nie przychodzi i żebym juz zastępstwo szukała udało mi sie załagodzić sytuacje ale wściekłość pozostała.
Na odstresowanie przez wizyta poszliśmy na lody do maca. Kolejki ogromne nikt mnie nie przepuścil i kij im w oko. Ale jak mi sie jedna stara prukwa wtrynila w kolejkę to moja wściekłość sięgnęła apogeum. Mówię do niej a ona udaje ze nie słyszy. Poczekalam az złoży zamówienie i pytam sie jej czy jest z siebie zadowolona ze wjechała sie w kolejkę kobiecie w ciazy. A ona, ojej w ogóle pani nie widziałam nosz kurde pewnie ze nie w końcu teraz wyglądam jak drobinka...w międzyczasie chyba z 4 osoby wepchaly mi sie tez i normalnie byłam cholera niewidzialna miałam ochotę tak usiąść i sie rozplakac
biedulko pomysl ze ten dzien sie juz konczy
Cytat:
Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a której to psiak tak jodłuje????właśnie mi się przypomniało...
Psiak Kocurka
Stary 2013-05-13, 20:42   #953
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Psiak Kocurka
dzięki
Powiem wam z reszta że nic mnie tak nie uspokaja jak nasz wątek. Nawet na zakupy nie chciałam jechać po lekarzu dzięki dziewczyny

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-13, 20:44   #954
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
musze powachac tablete
No polecam
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Psiak Kocurka
O właśnie też się zastanawiałam
Stary 2013-05-13, 20:44   #955
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

A mam temata do mamuś pieskowych. Jak macie zamiar przygotować Wasze pieskowe dzieci na pojawienie się w domu braciszków tudzież siostrzyczek Waszych czworonogów?? Czy na pierwsze tygodnie wyprowadzacie pieski z domu?? Ja mam możliwość dania do mojej mamy, z którą moja sierść jest też bardzo żzyta, ale boje się co będzie jak zobaczy po powrocie, że już nie tylko ją przytulam i noszę na rękach
jak wróce ze szpitala pokaze dziecko pieskowi, niech powącha (nie dotyka!), i mam andzieje, ze sie przyzwyczai
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:46   #956
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem podwójną pieskową mamą. Mój Kaukaz jest w kojcu wiec nie ma problemu,chce dac mu przez siatke powąchac ciuszki Laury,ew.ją samą ale ostroznie coby jej nie obsiumpał...On zrozumie....zazdrosny mysle nie bedzie az tak bo sa w ciągu dnia chwile jak wypuszczamy go na wybieg,bierzemy na spacer i poswięcamy tylko jemu czas...
I nic sie nie zmieni,no na poczatku ja bd sobie darwoac takie przyjemnosci,poczekam az odpoczne i dojde do siebie ale na pewno bd starała sie z nim pare razy w ciagu dnia z nim pobyc

A Kłapouch?Tez dam mu ciuszki/Laure obwąchac,bd mu tłumaczyc i starac sie poswiecac uwage jak dotychczas........Bo on w domu z nami jest.Jedna tylko zasada: całkowity zakaz wstępu do pokoju dziecka

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Kobitki jak to jest u Was w sparwie twardnienia brzucha i nospy?Pytałam o to gina i nie mowił zebym w takim przypadku ją brała a Wy piszecie ze łykacie????????

A od wczoraj częsciej niz zwykle brzuszek robi mi sie twardy i zastanawiam sie czy choc 1 nie zażyc????? Poradzcie cosik ???
Stary 2013-05-13, 20:47   #957
kiss12550
Zadomowienie

jak już tak szykujemy wyprawkę to wklejam tu mał wskazówki co prawda nie pamietam za nic skąd je wziełam możliwe ze nawet któraś z Was to wstawiła ale chyba nie okrzyczycie mnie za bardzo nawet jak sie powieli a moze akurat którejś się przyda

Wskazówki do zakupów:
1. żadnych ciuszków zapinanych na plecach i karku - dziecko do pół roku głównie leży i będzie go to uwierać
2. żadnych guzików - tylko zatrzaski i najlepiej metalowe (plastikowe łatwo zniszczyć przy prasowaniu)
3. w bieliźnie (body, pajace, koszulki) jak najmniejsza ilość szwów (szczególnie na pleckach)
4. pajace tylko rozpinane symetrycznie, czyli od góry i na obu nóżkach (są też wkładane przez głowę i zapinane na skos - pierwsze bardzo źle się zakłada, drugie dla przebrania dziecka trzeba zdejmować za każdym razem prawie całkowicie, co podczas nocnego przewijania kończy się wybudzeniem dzieciaka ze snu)
5. koszulki i kaftaniki są mniej praktyczne niż body - zwijają się pod pleckami, warto jednak kupić kilka (fajne są kopertowo zapinane), bo się łatwiej zakłada (niektóre mamy tak twierdzą - ja z body nie miałam problemów od początku, a na pewno pielucha bezpieczniej siedzi na miejscu)
6. spodenki - czy dresowe, czy jeansy, czy jakiekolwiek - muszą mieć gumę w pasie, chociaż częściowo
7. ubranka z kapturem tylko na wyjście, bo dziecko kaptur musi mieć na głowie inaczej będzie pod pleckami i będzie przeszkadzał
8. przy bodziakach zapinanych na ramieniu trzeba zwracać uwagę czy nie są zbyt wąskie pod szyją - lepsze są te z "zakładkami"
9. śpiochy TYLKO z rozpięciem w kroku
10. półśpiochy (rewelacja!!!) ale z grubym nieuciskowym ściągaczem - nie z gumką w pasie
11. skarpetki - tylko gruby, bezuciskowy ściągacz
12. przy bluzach i sweterkach trzeba brać pod uwagę, że dziecko jak leży to ma brodę przyciągniętą do klatki piersiowej - więc żadnych ostro zakończonych suwaków, kołnierzyków i półgolfów
13.kombinezon albo zwykły z nogawkami, albo dwuczęściowy - kurteczka i taki a'la śpiwór na nóżki - ale musi mieć otwór na pasy bezpieczestwa do fotelika samochodowego!!!
14. czapki z jak najmniejszą ilością szwów szczególnie z tyłu główki

ZAKUPY (w podziale na wykombinowane przeze mnie kategorie):

1. UBRANKA (minimum)
* body z krótkim rękawem 56 - 5 szt. (zamiennie kaftaniki)
* body z krótkim rękawem 62 - 5 szt.
* body z długim rękawem 56 - 5 szt.
* body z długim rękawem 62 - 5 szt.
* pajace, śpiochy, półśpiochy 56 - 5 szt.
* pajace, śpiochy, półśpiochy 62 - 10 szt.
* skarpetki - 2 pary
* bluza + spodenki (ew. dresik) - 2 komplety.
* łapki niedrapki (albo takie bodziaki z długim rękawem z wywijanym mankietem, który tworzy rękawiczkę - żeby się maluch nie drapał
* ew. czapeczka cienka bawełniana (niby są one do stosowania po kąpieli, ale nie zdarzyło mi się używać w tym celu - za to pod czapkę zimową owszem, bo miał w niej trochę luzy i żeby mu nie wiało, to zakładałam)

2. SEN
* łóżeczko
* albo kołderka (+ 2 zmiany pościeli + 2 prześcieradła (najlepiej podgumowane, żeby nie kupować ceratek, bo są do d*** )
* albo 2 prześcieradła + kocyk (część osób nie kupuje pościeli na początku, bo kładą dziecko do snu w rożku i ew. przykrywają kocykiem, a poduszki się początkowo i tak nie używa)
* rożek (ja kupiłam frotowy, cieplutki, nieusztywniany i byłam zadowolona, używa się go krótko, ale warto kupić)

3. HIGIENA / KOSMETYKI
* płatki kosmetyczne do mycia buzi
* spirytus 96% + patyczki do pielęgnacji pępka (żadnych gazików LEKO - są za szytwne do pępuszka)
* gaziki jałowe do przemywania oczu
* sól fizjologiczna w ampułkach lub woda morska w sprayu do pielęgnacji noska
* odciągacz (np. Nose Frida / Katarek ew. podobny lub gruszka - polecam odciągacz - jest lepszy i nie ma ryzyka uszkodzenia śluzówki nosa)
* coś do kąpieli- płyn albo emolient - my od początku używaliśmy Nivea Sensitive do włosów i ciała, przy problemach z suchością skóry małego przy skazie białkowej przeszliśmy na Emolium, potem Balneum - lepsze potem używałąm długo Johnsona do włosów i ciała (mino, że początkowo byłam do niego źle nastawiona)
* coś do smarowania (balsam, emulsja, oliwka (nie polecam, bo brudzi ubranka i ciężko ubranko założyć na takie klejące ciałko - używałam tylko do stópek jak się małemu łuszczyła skórka w pierwszych dniach życia, bo tak bywa))
* szczotka do włosów
* krem z filtrem (zimowy z filtrem na zimę, na lato SPF 40-50)
* nożyczki / cążki do pazurków

4. PRZEWIJANIE
* przewijak na łóżeczko (rewelacja - dzięki temu mój kręgosłup jeszcze zipie)
* pampersy (nie ma co gadać Pampers jest najlepszy - w razie braku ew. Huggies lub DADA z biedronki, ale nic innego, bo są kichowate - początkowe Pampers1 są rewelacyjne, Pampers2 tylko z napisem STRETCH i taką gąsiennicą, bo mają elastyczne boczki, te bez nich są do d***, potem od 3 już zawsze są elastyczne boczki)
* chusteczki (trzeba szukać "swoich", te tańsze szczerze mówiąc śmierdzą jakoś aptecznie, ja używam Huggies Pure (bezzapachowe) albo Pampers zwykły lub Clean&Play (pomarańczowe), poza tym jeszcze niezłe są HIPP)
* do pupy i pachwin na początku- LINOMAG albo ALANTAN PLUS MAŚĆ (nie Alantan krem!) albo NIVEA SENSITIVE S.O.S. krem pielęgnacyjny; Od czasu jak mały jadł więcej niż mleko (czyli od 5 miesiąca, chodzi o skład kupek) używałam wyłącznie sudocrem, czasem bepanthen, bo kupki mleczne są łagodne i dla nosa mamy i dla skóry dziecka, potem wraz z rozszerzaniem diety rośnie ich jadowitość hahaha Niestety ostatnio doczytałam, że jego skład pozostawia wiele do życzenia, więc będę szukać czegoś nowego.

5. KĄPIEL
* wanienka + ew stelaż
* 2-3 ręczniki kąpielowe duże - nawet 100x100 (najlepiej z kapturkiem)
* pieluchy tetrowe (10-20 szt.) - super sprawa do osuszania ciałka po kąpieli, ja kładłam Norbusia na ręczniku a osuszam ciałko pieluszką

6. INNE
* pieluchy planelowe (5 szt.)
* termometr
* wózek
* fotelik samochodowy
* min. 2 kocyki (gruby akrylowy i cienki)
* proszek / płyn do prania - dla mnie Lovela ma nieznośny zapach, więc od początku prałam w Jelp
* lampka nocna delikatna (polecam solną - nie rozbudzisz malucha a przebrać się da w takim świetle)
* leki - coś na gorączkę z paracetamolem (np. Efferalgan w czopkach), czopki glicerynowe (jak nie może maluch zrobić kupki), bobotic / espumisan (na kolki, wzdęcia)
* butelki (polecam Avent Philipsa albo Tommee Tippee - dla mnie genialne) - jeśli karmienie piersią to wystarczą 2 szt. 125/150 lub 230 ml (do podania hebatki albo do podania mleka jeśli trzeba odciągać pokarm), jeśli karmienie butlą to co najmniej 3 do mleka i 1 do herbatki (polecam duże do mleka, mnie już po 2 miesiącu życia mała butelka przestała wystarczać, bo Norbertowi zdarzało się wypić 180)
* szczotka do butelek (po wielu, wielu wywalonych do kosza najlepsza okazała się Tommee Tippee

7. DLA MAMY (w zależności od szpitala - u nas po porodzie nie wolno było normalnej bielizny zakładać, wymagane były podkłady, więc piszę jak u mnie było)
* majtki fizelinowe jednorazowe (żeby nie latać po szpitalnym korytarzu jak kaczka usiłując utrzymać podpaskę między udami :P),
* podkłady higiniczne na łózko 90*60 - 5 szt. (później kupowałam te 60x60 jako podkładki do przewijania Norberta)
* podpaski poporodowe
* koszula do karmienia 2-3
* wkładki laktacyjne
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:49   #958
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:

ja bym pieska nie odawala moja siostra ma kotke i to taka wredna troche bo nie da sie nikomu oprocz domownikow poglaskac tylko syczy i gryzie... i ona najpierw omijala malego i sie go bala a jak maly zaczoł raczkowac to zaczela go traktowac jak domownika a jak maly płacze to ona przychodzi, kładzie sie i sie przytula do niego a moji rodzice maja psa- kundelka i teraz to moj siostrzeniec w ciagu dnia wiecej czasu spedza w domu moich rodzicow bo juz ma 8 mies to pies go lize po raczkach albo nozkach jak on sobie raczkuje
Stary 2013-05-13, 20:50   #959
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Piękna waga Igorka, brawo za ułożenie, za szyjkę i oby do terminu

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A teraz uciekam na prysznic do szwagra
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:53   #960
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry! witam się pierwszy raz w nowym wątku
Gratuluję tygodni i wysyłam zasłużone klaski
Mam do Was ważne pytanie w szpitalu od 32 tygonia kazali mi 3 razy dziennie liczyć ruchy dziecka przez godzinę czasu. Na wypisów z szpitala mam zalecenie aby nadal liczyć fe ruchy. Nasz Tymus w godzinę potrafi wykonać czasem powyżej 100 ruchów i mój Tz się zastanawia czy to nie za dużo bo ogólnie nie ma takich norm tylko ważne aby ruchów było wieej niż 6 na godzine.
Mam pytanie czy którąś z Was również liczy ruchy i czy gdybyście napisać ile Wy
odczuwacie ruchów? Dziękuję z góry za odpowiedzi, bardzo mnie ciekawi czy Wasze Maluszki też takie ruchliwe. Miłego wieczora

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości