|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Hejka
Witam się po intensywnym weekendzie. Wybaczcie ale nie dam rady Was nadrobic bo się rozgadałyście że ho ho a ja muszę w końcu odespać. Byliśmy w rodzinnych stronach na komunii, potem były after party które do tej pory mnie bolą. Po rocznej abstynencji wypiłam 2 drinki i myślałam że umrę . Blaneczka była bardzo grzeczna jak nigdy. Zawsze ciężko jej było się zaklimatyzować u dziadków a wczoraj pięknie wszystko zniosła , śmiała się w głos do wszystkich, i nikogo się nie bała. Załatwiliśmy chrzciny-za tydzień Blanka będzie katoliczką :P Uciekam spać bo jutro druga kontrola bioderek z rana . |
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz nie piore, chociaz wydaje mi sie, ze powinnam ..
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nadrobiłm u nas akcja zęby noc nie za ciekawa zobaczymy jak dzisiejsza w biedrze kupiłam komplecik koszulka polo i krótkie spodenki czekam na zabawki w nastepnym tygodniu
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piorę, jedynej rzeczy jakiej nie wyprałam był kapelusik, poszłam do ch i od razu jej nalozyłam na glowke;p
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, byłaś dziś w Koronie albo w okolicy ok godziny 17?
|
|
|
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam ![]() czyżbyś wyczaiła mnie z moim zombiaczkiem?
|
#2857 | ||||||
|
Konto usunięte
|
A to w ogóle któraś w wątku pisała i zgapiłam
![]() w necie znalazłam: 2 piersi z kuraka (ja dałam 3, czyli 1 podwójną i 1 pojedynczą) duży kubek jogurtu naturalnego sól, pieprz, zioła jakie tam chcecie paczkę krakersów (zużyłam 2/3 na styk) jogurt i przyprawy wymieszać w misce, wrzucić pokrojone piersi (kawałki takie dawałam jak mniej więcej w Macu te kuraki, może ciut większe), odstawić - w przepisie że nawet na noc, ja na godzinę w lodówkę dałam. Krakersy rozkruszyć w osobnej misce, drobno. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, niczym nie smarować. Kawałki mięsa obtaczać w krakersach i układać na blasze, piec 20 minut. Smaczne, lekko kwaskowe-jogurtowe Cytat:
![]() Cytat:
Poproszę czasem o podanie smoczka czy wyrzucenie pieluchy, sama czasem podaje smoka młodej do paszczy :d Cytat:
a ja inaczej robię: - pół kg mielonego (najlepsze - z szykni z biedronki) - szklanka kaszy manny - jajko -średnia cebula -przyprawy jakie się chce -szklanka drobno posiekanej kapusty wymieszać, formować kotlety i do sosu pomidorowego do gara na 40 minut ![]() Cytat:
e nie, potem kompletnie się w tych kategoriach nei myśli ![]() Tak, przy kp teoretycznie po 6mcu (można wcześniej, ale WHO zaleca wyłączne karmienie piersią przez 6mcy), ale skoro ja od września do pracy, czyli Dorotka będzie miała 7,5mca- to ona musi jeść coś innego niż pierś już, nie mogę dopiero bawić się w rozszerzanie... a widzisz, to na pewno, ja wstaję ok. 7 rano urok starszego dziecka ![]() Cytat:
skrzywienie wymiata a Dorotka dzisiaj: http://www.youtube.com/watch?v=YHEfj...ature=youtu.be Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
i Ifwka też zamilkła a miała jakieś kłopoty z Tż---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Dziś kupiłam w biedrze, nie były w opakowaniu bo ludzie przecież wyciągają, i ak naprawdę nie wiadomo kto to dotykał |
|||
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40796986]
a Dorotka dzisiaj: http://www.youtube.com/watch?v=YHEfj...ature=youtu.be a dziwisz się? brokuły fuj [/QUOTE]hehe, mała weźmie do dziuba, a potem jęzorkiem wypycha ![]() no nie dziwię się, bo takie same smakują okropnie, raczej nie będą jego ulubionym daniem
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja uwielbiam tego kurczaka, moja teściowa kilka lat temu po obejrzeniu Nigelli opatentowała ten przepis
wogóle kurczak moczony w kefirze czy jogurcie nabiera lekkości |
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja!!! ale juz chyba nie widzialas jak chodzilam w ta i z powrotem trasa rowera bo jakies szalu dostal Borys ![]() ten swiat to jednak maly jest, bo powiem Ci ze w drodze powrotnej wypatrywalam Twojego domu w Wilczycach, powiedz gdzie dokladnie meiszkasz bo mam juz swoje typy, o ile widac z ulicy Twoj dom
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40796986]
a Dorotka dzisiaj: http://www.youtube.com/watch?v=YHEfj...ature=youtu.be a dziwisz się? brokuły fuj [/QUOTE]Super ta Twoja Dorotka ![]() dziś jej smakowało bardziej |
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
U nas cudowania przy piersi ciag dalszy. Pojawialo sie to wlasciwie przy kazdym dzisiejszym karmieniu. Maly sie wije i prezy, odwraca glowke, uspokajam go smoczkiem, po chwili znow przystawiam, chwilke ssie, puszcza, dalej sie odwraca i tak sie bawimy kilka minut :/ I on sie meczy, i ja.
Nie wiem co to ma byc, kryzys???? I to nie jest to, ze sie odwraca na boki, bo go ciekawi otoczenie. Jak sie odwraca to zaraz podkowa i za chwile krzyk. Myslalam, ze to kwestia odciagniecia pierwszego mleka. Odciagnelam i musialam szybko gdzies wyjsc, TZ mu to podal z butli i wcale nie cudowal. Chyba sie przyzwyczail do butelki... Boje sie, ze to koniec mojego kp :/ Glupia jestem, ale jakos mi przykro, ze on nie chce cyca... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-13 o 21:39 |
|
|
|
#2866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Cytat:
Mąż się zobowiązał zrobić w sobotę,więc serdecznie zapraszam ![]() Cytat:
Biedny mój portfel... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, żyję, miło że ktoś o mnie pamięta
![]() Nie dam rady nadrobić, ponad 70 stron ![]() Co do biedronkowych rzeczy to zerwałam się z rana i kupiłam: kocyk, mam juz jeden z biedronki i jestem zadowolona; body rózowe dla Oliwki, body niebieskie dla bratanka, i komplet bluzka+spodenki dla bratanicy. Zapomniałam kompletnie o baletkach ale może uda mi się jeszcze dokupić bo u mnei ludzie się nie rzucają na te rzeczy. Poluje jescze na tą kulę/grzechotkę ale to chyba gdzieś póxniej mam być. Nie było mnie tak długo bo się z mężem pokłóciłam, spakowałam Małą i w niedzielę wybyłam do mamy a tam nie mam neta. W środę wróciłam ale tylko ze względu na siostrę bo przyjechała i lepszy powrót do Krakowa miała ode mnie. Teraz już jest ok ale wtedy to byłam strasznie w☠☠☠☠i... na Tż. I jeszcze ze dwa dni się nie odzywaliśy do siebie. Dopiero sex pomógł (wstyd aż się przyznawać) i Tż się trochę przełamala i zaczął ze mną gadać. Każde z nas ma swoją rację i uważa że to drugie jest bardziej winne całej sytuacji.... ehh było minęło mam nadzieje ze teraz chociaz chwilkę spokoju będzie. Cytat:
Szaja Dorotce chyba nie bardzo smakowało
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Ją piore wszystkie nowe ciuchy,nawet swoje. ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kochana, mojego domu z ulicy nie widać bo jest na samym końcu ulicy ale jak będziesz się przechadzasz tamtędy to zapraszam na kawkę mam elewację z szarego kamienia, jeszcze nie dokończoną ![]() ale do mnie mozesz przejsc też od siebie przez las cały czas prosto i wtedy tylko trzeba przejść przez mojej tesciowej podwórko nr nie będę pisać bo to publiczne forum ![]() jakbym miała pewność,że to Wy, to bym Was podrzuciła a co ciekawego kupiliście?
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Lurker ;)
|
Wisienka chyba do slubu sie szykuje bo to juz niedlugo
![]() Kurna tyle tych rzeczy teraz w biedrze( POSCIEL HELLO KITTY AAAA) i ogolem a kasa skad? :P Bylam dzis na zakupach, TZ mnie wygonil z domu zostal z mala 4 h mnie nie bylo xD
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przede wszystkim większość styczniowych mam kp przechodziła przez ten etap ok miesiąc temu szajka chyba całkiem niedawno no więc po pierwsze, nie daj się zwariować ani sterroryzować ![]() ja tez myślałam,że u mnie po ptokach bo szybko wróciłam do pracy i, mały dostawał moje mleko z butelki jasne,że woli smoczka ale konsekwentnie przystawiałam go do piersi, poczekaj , nie podawaj mm bo to nie rozwiąże problemu tylko spokój Was uratuje, trzymam kciuki i nie daj się! |
|
|
|
|
#2872 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas to samo zakładanie śliniaka, leżenie w bujaczku i zabawę zabawkami Dorki też przerabiałam... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, dokładnie, jeszcze kilka dni temu takie jaja były z rzucaniem się na piersi. Od kilku dni spokój.
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Szalonnnneeee! Nie cytuję bo nie mam siły.
Przepis dla little: Składniki: Krem: * serek mascarpone - 2 op. (One są chyba po 200g) * 6 żółtek * 6 łyżek cukru (Uwaga! Moim zdaniem serka mascarppne nie da się niczym zastąpić, bez niego to nie to ciasto) Ciasto: * 3 paczki biszkoptów "języczków" (ja kupuję z firmy San, pomaranczowe opakowanie) * kawa rozpuszczalna (zaparzasz mocną i studzisz, 2 szklanki płynu sobie zrób, w misce - do maczania biszkoptów) * amaretto (4 łyżki) lub zamiennie kilka kropel aromatu migdałowego ( to wymyśliłam w ciąży jak miało być bez%) * kakao (prawdziwe, niesłodkie) do posypania Wykonanie: Zaparz w miseczce mocną kawę rozpuszczalną, dodaj do niej 4 łyżki amaretto lub parę kropel aromatu migdałowego. Odstaw do wystudzenia. Teraz krem: zmiksuj żółtka z cukrem, potem dodaj serki i zmiksuj na gładko. Średniej wielkości tortownicę wyłóż folią aluminiową. Biszkopty w maczaj w wystudzonej kawie - uważaj by nie za bardzo bo się rozpadną lub kawa będzie potem cieknąć z tortownicy! i będzie za mokro. Dosłownie na moment - biszkopty nie będą twarde czy suche, bez obaw. Wyłóż biszkoptami z kawą całe dno tortownicy. Szczeliny między biszkoptami wypełniaj też biszkoptami, można łamać np, byle zatkać dziurki. Potem warstwa kremu, potem znów biszkopty i znów krem. Na zakończenie posyp wierzch kakao. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Można robić do pucharków również, ale ja wolę torcik, ładnie wygląda po przekrojeniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. idę czytać dalej |
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby z Tżtem już było ok ![]() Witaj |
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() oczywiście cała reszta wraz z mascarpone bez zmian |
|
|
|
|
#2878 |
|
Lurker ;)
|
Debrah dobra kobieto, Bog Ci wynagrodzi w powodzeniu firmy meza :p Kur.wa nie mam tortownicy
![]() Evel czyli okolo miesiaca, ja bym sikala w majty na miesiac przed sporym weselem
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40797888]Marsi, dokładnie, jeszcze kilka dni temu takie jaja były z rzucaniem się na piersi. Od kilku dni spokój.[/QUOTE]
no to weź teraz to łopatologicznie wytłmacz nawijce ![]() pamiętam,że Bokeh też to miała,mitabe i któraś jeszcze pisała, też była bliska rezygnacji z kp a powiem Wam,że ja chciałabym pokarmić moje maleństwo do roku tak ostatnio sobie myślałam,że może do 6-go miesiąca bo chętnie bym sobie coś chlapnęła i zapaliła ale stwierdziłam,że mój maluszek tak chętnie tuli się do piersi,że egoizm odłożę na później ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
ja robię w takim szklanym do tarty ale widzialam jak ktoś robił w blaszcze prostokątnej a misker- trzepaczką też dasz radę
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Wisienka ma ślub 2 tygodnie przede mną.
Więc jeszcze czas. ![]() Aga, dzięki za info, akurat 21. maja mam urodziny, to trochę keszu na moje osobiste wydatki bęęęędzie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

pisałam Wam że ciągle dodaję Darii nutriton do mleka. Wydawało mi się że już mniej ulewa i dziś o godz 11.00 nie dałam jej zagęszczacza żeby sprawdzić. I cały dzień mi strasznie,masakrycznie ulewa bidulka
22.05.2008
14.08.2011