Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 21:17   #751
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość

Właśnie podłączyłam sobie na plecach zakupione urządzenie na poród, elektrostymulator Obi TENS.. masakra..mam wrażenie że mnie wszystko jeszcze bardziej boli. Włączone mam na 2 stopień mocy i napierdziela strasznie prądem a stopni jest.. 10 ..to juz sobie wyobrażam jak boli poród wg tej skali ..
ale co to w ogóle jest??

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pamietam, ze Ash kupowala chusty na aukcji, gdzie druga byla jakby gratis ale niech lepiej sama poda Ci link.
a to podpytam jak się pojawi..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:17   #752
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam, odwrotnie niż pisała bodajże Cloche, że to co nas wzdyma to na pewno zrobi to samo dziecku, a to co nie- daje szansę na tolerancję przez mini przewodzik pokarmowy placki były z minimalną ilością cebulki, a pieczarki bez. nie było tragedii gazy miała, ale codziennie prawie ma, tak jakby niezależnie od tego co mamunia zje
Na mnie wzdymająco działają po prostu pieczarki, nawet bez cebuli a jak do tego dodać smażone placki to już jest w ogóle hardkor

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ash, a ile Ty tych chust do noszenia kupiłas?? w ogóle ile tych chust jest potrzebnych do chustowania?? bo mi sie wydawało, ze jedna wystarczy, max dwie??
wystarczy jedna
Ash ma dwie tak jak ja
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Nie zapeszam, ale tej akupunkturze jakby mi jakoś inaczej było. Brzuch ciagnie, pobolewa...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:18   #753
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

a jak do tej pory Zuzia w nocy? Tż też wstaje przewijać? bo czytam, że cudowny, to chcę przykładów
u niego jest spokojniejsza wiec on sie nia wiecej zajmuje.. w dzień, w nocy moja zmiana
przy kąpieli też on robi więcej, co do przewijania.. nie przewijal jeszcze an razu stoi i patrzy ale cos sie chyba boi.. daje mu czas,reszte robidoskonale
wlasnie buja sie na fotelu z małą

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:20   #754
maarchewka
Zakorzenienie

Axella co do podpisu.. piszesz coś np. Zuzia, zaznaczacz ten napis i klikasz hiperlącze (taka kula ziemska ze spinaczem) i tam wklejasz linka który ma odnosić gdzies..

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
u niego jest spokojniejsza wiec on sie nia wiecej zajmuje.. w dzień, w nocy moja zmiana
przy kąpieli też on robi więcej, co do przewijania.. nie przewijal jeszcze an razu stoi i patrzy ale cos sie chyba boi.. daje mu czas,reszte robidoskonale
lejesz miód na moje serce.. trzymam oby się idylla już nigdy nei skonczyła!!

Wojtek
Stary 2013-05-13, 21:21   #755
Veronic
Wtajemniczenie

taaa faktycznie wbiłam się Wam w kolejkę- sorry

--
miałam zamrożone moje mleczko, dałam Małemu po kąpieli 110ml wypił i padł <<ciekawe jak długo będzie teraz spał?>>
przynajmniej wiem ile jest mu potrzebne, żeby się najeść
następne karmienie to już będzie cycuś

happy-może masz rację, że lepiej za szybko nie chwalić naszych dzidziusiów
mija trochę czasu, a one zaczynają "brykać"- ale to jest chyba normalne i niezależne od naszego "chwalenia"

marchewka- na początek 1 chusta wystarczy
ale myślę, że ja kupię potem inne kolorki już mnie kusi

((chusty nati można kupić w komplecie tkana plus elastyczna za niewielkie pieniążki))

==
co do mycia:
ja myję Małego gazikiem a potem go po prostu wyrzucam
i co do jedzenia:
to nie zauważyłam korelacji między tym co zjem a późniejszym zachowaniem Małego , Wojtuś tak czy siak czasami ma ataki wzdęć
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:22   #756
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Paulina może to inaczej działa jak masz skurcze ile zapłaciłaś?

Stary 2013-05-13, 21:22   #757
happy blue
Zadomowienie

Helena ma dziś dziwny dzień...Najpierw miała przerwę w spaniu między 13 a 16, rzadko jej się tak zdarza, tyle czuwać, ale ok, mamunia wypiła małą kawę to mamy rezultat. nie mogła się najeść albo była po prostu zbyt pobudzona, non stop pakowała sobie piąstki do buzi i chciała ssać, więc ją przystawiałam nie wiem ile razy na dość długo.
a potem zasnęła ok 16 i śpi do teraz muszę ją chyba zaraz wybudzić, bo raczej nie jest wskazana przerwa dłuższa niż 6 godzin...mam nadzieję, że zje.
ma troszkę zatkany nosek bidulka, mam nadzieję, że nic nie złapała i tylko odsypia
Stary 2013-05-13, 21:22   #758
diabli
Zakorzenienie

umylam wlosy, ogolilam nogi...znow jestem gotowa do porodu to chyba bedzie moj wieczorny rytual

Cytat:
Właśnie podłączyłam sobie na plecach zakupione urządzenie na poród, elektrostymulator Obi TENS.. masakra..mam wrażenie że mnie wszystko jeszcze bardziej boli. Włączone mam na 2 stopień mocy i napierdziela strasznie prądem a stopni jest.. 10 ..to juz sobie wyobrażam jak boli poród wg tej skali ..
hehe, a w instrukcji internetowej wyczytalam, ze to ma byc przyjemne i usmierzac bol fajny gadzet, daj znac czy sprawdzi sie na porodowce
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:23   #759
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ehh myślałam że juz mnie antybiotyk ominie a przecież brałam w szpitalu przez 5 dni na przeziębienie a on na paciora tez działa i co? nic z tego nie rozumiem już
..
gbs zwalczają przed samym porodem, bo uodparnia się na antybiotyk i później pojawia się znowu. dlatego wcześniejsze leczenie mija się z celem..

Marchewka- na początek wystarczy jedna chusta czasem można dorwać fajną ofertę na allegro (tak jak Justi i Ash) i kupić dwie chusty- tkaną i elastyczną za fajną cenę ale jedna spokojnie wystarczy.. a będziesz szukałą jakiegoś doradcy chustowania czy sama próbujesz to ogarnąć ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:24   #760
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Ash, a ile Ty tych chust do noszenia kupiłas?? w ogóle ile tych chust jest potrzebnych do chustowania?? bo mi sie wydawało, ze jedna wystarczy, max dwie??
Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo kupowałam od tego samego sprzedawcy
http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...227901394.html Tutaj za 2 chusty płacisz 209 zł, gdzie na osobnych aukcjach zapłaciłabyś 300 zł
Stary 2013-05-13, 21:27   #761
lonely_lady
Zakorzenienie

Veronic- a Ty sama ogarnęłaś technikę chustowania, czy korzystalaś z fachowej pomocy ?

Stary 2013-05-13, 21:28   #762
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ale co to w ogóle jest??

a to podpytam jak się pojawi..
zastępuję dzisiaj Ash, bo nie może dziewczyna oderwać oczu od Sofii http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...227901394.html

Cytat:

o, pamiętam jak wróciliśmy ze szpitala i zakomunikowałam mężowi- następna kupka jest Twoja

fajnie, że się odnalazł w nowej roli
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
taaa faktycznie wbiłam się Wam w kolejkę- sorry

--
miałam zamrożone moje mleczko, dałam Małemu po kąpieli 110ml wypił i padł <<ciekawe jak długo będzie teraz spał?>>
przynajmniej wiem ile jest mu potrzebne, żeby się najeść
następne karmienie to już będzie cycuś

happy-może masz rację, że lepiej za szybko nie chwalić naszych dzidziusiów
mija trochę czasu, a one zaczynają "brykać"- ale to jest chyba normalne i niezależne od naszego "chwalenia"

((chusty nati można kupić w komplecie tkana plus elastyczna za niewielkie pieniążki))

==
co do mycia:
ja myję Małego gazikiem a potem go po prostu wyrzucam
i co do jedzenia:
to nie zauważyłam korelacji między tym co zjem a późniejszym zachowaniem Małego , Wojtuś tak czy siak czasami ma ataki wzdęć
a tym gazikiem to całe ciało jesteś w stanie umyć? ale się namachasz ja ostatnio idę na łatwiznę i nie myję najpierw na sucho z mydełkiem, a potem płukam, tylko wlewam płyn do kąpieli do wanienki i myję. nie wiem czy to bardzo źle, znalazłam ten sposób na youtube? boję się rozebraną trzymać córkę za długo, to dlatego.
Stary 2013-05-13, 21:29   #763
banka26
Zakorzenienie

Happy moze ma sapke , teraz nie odslyzowuja dieci i dlatego im tak harczy w nosie ma sie wrazenie ze maja katar...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:29   #764
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Motylko! Poród godzinę? Gdzie rozdają takie geny??? Ale cieszę sie bardzo razem z Wami!

No dobra, kolej na mnie, żebym się uzewnętrzniła...

Opis porodu (może być chaotyczny, przepraszam, ale nie wszystko dobrze pamiętam - aż musieliśmy potem z TZ ustalać fakty bo mi się mieszały ) :

W poniedziałek rano poszłam na KTG kontrolne i przy okazji pochwalilam się, że chyba czop odchodzi mi już poważnie bo mam bardzo dużo zabarwionego krwią śluzu. KTG idealne, skurcze sie nie piszą.Badanie na fotelu: stan szyjki jak wcześniej 1,5 cm, rozwiarcie na 1 palec. Lekarz chciał mnie zostawić na patologii ale się nie dałam.
Tego dnia jeszcze mase rzeczy zrobiłam, ale to pewnie Wam pisałam. Wieczorem byliśmy u znajomych, a stamtąd jechaliśmy odebrać łóżeczko od siostry naszej Happy kochanej ( jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc ). Pierwszy silny skurcz poczułam właśnie wtedy (zaraz po 21 wieczorem). I były regularne co 10 min i baaardzo silne (a przynajmniej takie mi się wtedy wydawały ) W domu nie mogłam sobie znaleźć miejsca, bo nie mogłam zdecydować czy to już czy tylko moje standardowe przepowiadacze. Skurcze się zagęściły do co 5 minut, więc wlazłam do wanny. Tam poczułam ulgę, bo woda stępiła ból, ale skurcze nie ustąpiły. Postanowiłam, że już czas i jedziemy do szpitala. Na IP dotarliśmy zaraz po 24, szyjka na zgładzeniu, ale wciąż była (nie wiem jaka długość) rozwarcie 3-4 cm, skurcze regularne co 3 minuty.

Przyjeli mnie na salę porodową, kazali się rozgościć, przebrać i korzystać z czego sobie życzę ( miała wielką piłkę do ćwiczeń, piłkę do skakania, worek sako i prysznic). A i dostałam antybiotyk na paciora i kroplówkę nawadniającą. W zasadzie najbardziej korzystałam z piłki do ćwiczeń. Bujałam się na niej na skurczach, pomagała mi utrzymać rytmiczne oddychanie. Okres od 24 do 6 był straszny o tyle, że skurcze były mega silne a ja nie mogłam mieć jeszcze znieczulenia, bo szyjka nie zgładzona, rozwarcie za małe... Ale miałam jeszcze wystarczająco dużo energii, żeby jakoś aktywnie funkcjonować. Chodziłam (wsparta o stojak do kroplówy ) na skurczach siadałam na piłce, bujałam się, chodziłam itd. Kładłam się tylko na KTG. Poszłam pod prysznic raz. Siedziałam w nim na piłce, co przynosiło ulgę ogromną. Pod prysznicem zwymiotowałam i potem strasznie opadłam z sił. Musiałam się położyć bo nie byłam w stanie ustać. I jak zaległam w tym lóżku to potem już nie wstałam.Skurcze były wciąż tak samo często co 3 minuty tylko przybierały na sile... O 6.30 szyjka wreszcie się zgładziła i mimo, że rozwarcie tylko na 4 cm dostałam pierwszą dawkę ZZO. Nikt nawet nie próbował mnie zbywać jeśli chodzi o znieczulenie, w zasadzie to sami sugerowali - musiałam wyglądać jak 7 nieszczęść
Samo podłączenie znieczulenia bez problemu, choć chyba mi się anestezjolog wbiła delikanie bardziej w lewą stronę, bo tą miałam jakby odrętwiałą, a prawą czułam wszystko tylko delikanie mniej niż bez znieczulenia.
Właśnie jeśli chodzi ZZO pewnie zależy od tego jaki lek Ci w nim podadzą, na jednych działa na innych mniej. Na mnie zadziałało średnio. Stępiło ból, ale wciąż czułam te skurczybyki - porównywalnie do tego jak odczuwałam te pierwsze skurcze w domu Więc mimo ZZO nie miałam szansy odpocząć. W sumie dostałam 3 dawki. Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną, która po ZZO przestała totalnie czuć skurcze i dostała mega energii i dużo się ruszała, skakała na piłce i miała banana na twarzy, że już niedługo. U mnie było odwrotnie. Jak leżałam w łóżku bez sił, tak tam zostałam i tylko jęczałam albo krzyczałam w zależności w jakie stężenie leku było w danym momencie w mojej krwi. Na pełne rozwarcie przyszło nam czekać do 11.00. Gdzieś w między czasie odeszły mi wody, ale nawet nie wiem kiedy. Ale! Nikt mi nawet nie powiedział, że mamy już pełne rozwarcie. Położne przychodziły co ok 15 minut, wsadzały swoje paluchy, kazały mi przeć (mówiły "tak na próbę") i odchodziły mówiąc, że jeszcze nie. Ja już totalnie skołowana, nie wiedziałam co jest grane. Znieczulenie już dawno przestało działać, bo ostatnią dawkę dostałam jakąś połowiczną bo było już 8cm. Więc ja tam leżałam z partymi skurczami, które były 2 razy bardziej bolesne niż te wcześniejsze, a równie częste. Odpływałam, a TŻ był coraz bardziej załamany... W końcu o 12 powiedzieli mi, że mam od godziny pełne rozwarcie ale główka dziecka wchodzi w kanał rodny pod takim kątem, że nie urodzę i musimy czekać aż się przekręci Kolejna godzina tego samego... Próby parcia były masakryczne bo mała nie była tam gdzie trzeba i miałam wrażenie, że rozrywa mnie od środka. Tętno podczas skurczy skakało jej masakrycznie, ale na szczęście nie miała żadnych spadków, więc wiedzieli, że jest bezpieczna. O 12.30 zebrało się kolegium lekarzy, z których dyskusji wywnioskowałam, że nie ma bata, tu się już nic nie ruszy, ale procedury mówią, że brak postępu w II fazie porodu kwalifikuje do cesarki po 2h Więc mimo, że było już pewne, że mnie będą ciąć, czekali jeszcze pół godziny bo procedury. Nie chcieli mnie słuchać, że skoro więdzą, że nic nie ruszy to może mogliby mi zaoszczędzić tych 0,5h strasznego cierpienia. A i całemu szpitalowi sluchania moich krzyków (darłam się niesamowicie, całe gardło miałam zdarte później). Ostatecznie dopiero o 13 padło sakramentalne pytanie :"Czy zgadza się Pani na zakończenie porodu CC?". O niczym innym nie marzyłam w tamtej chwili.

Na stole operacyjnym miałam jeszcze 2 mega skurcze, nie odpuszczały do samego końca... Te 10 minut przygotowania do operacji trwało dla mnie calą wieczność. Ale w końcu znieczulenie odebrało mi ten okropny ból, który towarzyszył mi tyle godzin ( i jakoś się nie zaprzyjaźniliśmy ) i za chwilę wyciągneli mi z brzucha moje dziecko Zapłakała dopiero jak ją położyli na wagę. Była trochę owinięta pępowiną ale nie bardzo. Dostała od razu 10pkt Apgara i dali mi ją zawiniętą w szmatkę, całą w maziach płodowych i przez ok 5 minut mogłyśmy się witać i calować. To był najcudowniejszy moment... Ale niestety zaraz musiałam się z nią pożegnać

Szycie było mega wkurzające, bo szyła mnie młoda lekarka, która ciągle komentowała to co robi, mówiąc : "oj, nie tak chciałam tu zszyć, tu nieładnie, no nie wiem, chyba już musi tak być... " I tak co chwilę. Gdybym nie była tak wymęczona porodem to bym jej powiedziała, żeby chociaż zostawiła te komentarze dla siebie, a nie mi już teraz roztaczała wizję ogromnej brzydkiej szramy na moim i tak już pooranym rozstępami brzuchu Ale widać tę warstę wierzchnią zrobiła ładnie (właśnie muszę ją w lusterku obejrzeć) bo była z siebie mega dumna, jak przyszłam raz mnie oglądać

Po operacji był ciąg dalszy hardcore'u. Przewieźli mnie na salę pooperacują, podłączyli kolejne znieczulenie. Zabronoli pić, mogłam tylko mieć zwilżane usta wodą. No i dostałam kroplówkę nawadniającą.
W lewej nodze nie miałam czucia przez kolejne 24h. Za to przez pierwsze 2h dostałam strasznych drgawek, rzucało całym moim ciałem okropnie. Próbowałam rękami trzymać mocno materac, żeby jakoś nad tym zapanować i nic, szczęka mi się tak zacisnęła, że aż bolała, a co bo najlepsze, lewa pieta (ktorej nie czułam) tak uderzała, czy pocierała o materac, że zrobił mi się na niej mega krwiak, który zobaczyłam dopiero 2 dni później...
Do tego ciśnienie mi mega skakało, nie mogli go unormować... Ale chyba po paru godzinach dali radę bo maszyna przestała wariować.
Po jakimś czasie zwymiotowałam na poduszkę ale po tym drgawki odeszły jak ręką odjął. Nawet nie wiem, jaka tu nastapiła zależność. Może mój ogranizm potrzebował silnego bodźca, żeby wyjść z drgawkowego transu
Później już tylko czekałam, aż mi przyniosą dziecko. Bo obiecali, że będą przynosić na dostawianie do piersi. Ale chyba ze zwględu na mój stan zwlekali dostałam ją chyba ok 23, a potem rano. Ok 13 następnego dnia przewieźli mnie na normalną salę.
No to by było na tyle. Było jeszcze kilka smaczków, ale już Was nie będę zanudzać, z resztą wszystkiego i tak nie pamiętam

Dziś mija 5 dni od porodu, a ja mam wrażenie, że był daaawno temu albo mi się tylko śnił. Gdyby nie rekonwalescencja po cc, to bym myślała, że Sofia była z nami od zawsze a ten koszmar sali porodowej nigdy nie miał miejsca. Więc myślę, że szybko o nim zapomnę, a zostanie tylko to co dobre
nieźle Cie wymeczyli.Dobrze ze wszystko sie dobrze skończyło

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:31   #765
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
gbs zwalczają przed samym porodem, bo uodparnia się na antybiotyk i później pojawia się znowu. dlatego wcześniejsze leczenie mija się z celem..

Marchewka- na początek wystarczy jedna chusta czasem można dorwać fajną ofertę na allegro (tak jak Justi i Ash) i kupić dwie chusty- tkaną i elastyczną za fajną cenę ale jedna spokojnie wystarczy.. a będziesz szukałą jakiegoś doradcy chustowania czy sama próbujesz to ogarnąć ?
będę szukać jakiegoś specjalisty i dogadywać sie z Ash na wspólne chustowanie, albo pojdziemy na jakieś warsztaty albo zamówimy sobie do mieszkania specjalistę.. tylko czekam na Wojtusia i ogarniecie się w domu z nim i będziemy działać

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo kupowałam od tego samego sprzedawcy
http://allegro.pl/natibaby-chusta-m-...227901394.html Tutaj za 2 chusty płacisz 209 zł, gdzie na osobnych aukcjach zapłaciłabyś 300 zł

a gdzie tu na aukcji jest ze to jest za 2 chusty?? znaleźć nie moge..chociaż nie wiem w tytule coś jest..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-13 o 21:34
Stary 2013-05-13, 21:31   #766
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
ale co to w ogóle jest??
..
http://www.bodyclock.pl/product-pol-...porodowy-.html
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Paulina może to inaczej działa jak masz skurcze ile zapłaciłaś?
220 z przesyłką
no właśnie też sie nad tym zastanawiałam
ale to normalnie na ból niby też jest ale chyba na mnie nie działa, nie dość że ledźwie mnie bola jak bolały to dodatkowo czuje te prądy jakby mi ktoś skakał po plechach
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, a w instrukcji internetowej wyczytalam, ze to ma byc przyjemne i usmierzac bol fajny gadzet, daj znac czy sprawdzi sie na porodowce
właśnie czy przyjemne to bym sie kłóciła..
no dam znać, zobaczymy czy to w ogóle użyje..
Stary 2013-05-13, 21:32   #767
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Veronic- a Ty sama ogarnęłaś technikę chustowania, czy korzystalaś z fachowej pomocy ?
sama spokojnie to ogarnęłam
teraz to już wiążemy się w niecałe 5 min i gotowe
to naprawdę nie jest trudne, trzeba tylko porządnie podociągać chustę

happy- nie mam problemu z tym gazikiem (mam taki większy) przecież to takie malutkie ciałko a no i myję tak samo jak Ty nie myję "na sucho" jak to napisałaś

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-05-13 o 21:44
Stary 2013-05-13, 21:36   #768
Paulina 87
Wtajemniczenie

albo wiem..może z tym urządzeniem to jest tak że po prostu ból z pleców w czasie skurczów jest tak przeje**, że wtedy te prądy są odczuwane w porównaniu z bólem jako przyjemny masażyk i "zakłócają" ból..
w każdym razie zauważyłam, że organizm sie przyzwyczaja do siły tej stymulacji..byłam na 2 fazie przełączyłam na 3 bo już 2 słabo czułam..a zaczynam od 1 poziomu i czuje go wyraźnie
Stary 2013-05-13, 21:37   #769
becik_4
Zadomowienie

a

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-05-13 o 21:45
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:37   #770
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Happy moze ma sapke , teraz nie odslyzowuja dieci i dlatego im tak harczy w nosie ma sie wrazenie ze maja katar...
właśnie nie wiem dodatkowo śpi z otwartymi ustkami, więc chyba nie może swobodnie oddychać, więc jestem przy niej co trzy minuty, żeby sprawdzić czy ma przerwy w oddychaniu dłuższe niż 3 sekundy :/ i tak całą noc

co proponujesz?
Stary 2013-05-13, 21:39   #771
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
hejo,witam się z pola bitwy

info od vvgh-przenosza ja na inny szpital ze wzgldu na nerke malego

biedna,ze tez tego nie przyspiesza
vvgh

Cytat:
raz dziennie zaczęłam w 35 tygodniu (a może w 34??) , a w 36 urodziłam
jeszcze 3 godziny przed odejściem wód TŻ mi robił masaż

dzisiaj jest mój termin porodu
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:

Masz chustę nati czy jakąś inną?

Dobry wieczór.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:41   #772
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a tym gazikiem to całe ciało jesteś w stanie umyć? ale się namachasz ja ostatnio idę na łatwiznę i nie myję najpierw na sucho z mydełkiem, a potem płukam, tylko wlewam płyn do kąpieli do wanienki i myję. nie wiem czy to bardzo źle, znalazłam ten sposób na youtube? boję się rozebraną trzymać córkę za długo, to dlatego.
ja bym nawet nie wpadła na to aby myć na sucho

Stary 2013-05-13, 21:42   #773
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie nie wiem dodatkowo śpi z otwartymi ustkami, więc chyba nie może swobodnie oddychać, więc jestem przy niej co trzy minuty, żeby sprawdzić czy ma przerwy w oddychaniu dłuższe niż 3 sekundy :/ i tak całą noc

co proponujesz?
może spróbuj jej wkropić po kropelce soli fizjologicznej ?
albo psiknąć wodą morską w sprayu powinno trochę pomóc

w szpitalu położne kazały robić dzieciom z sapką takie "namioty z wilgotnej pieluszki"

==
chyba muszę lecieć się umyć, póki Wojtuś śpi

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
vvgh

Wszystkiego najlepszego!

Masz chustę nati czy jakąś inną?

Dobry wieczór.
Dobry wieczór
dziękuję za życzenia
tak mam tkaną Nati jestem z niej mega zadowolona, moje dziecię uwielbia chustowanie
Stary 2013-05-13, 21:46   #774
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

co proponujesz?
biedna , nie mozesz tak , to normalne mojemu zakrapism sol do kszdej dziurki i wykichuje sobie , nie raz grucha mu pomoge to taka biala maz wychodzi.... i wtedy jyz buzke ma zamknieta
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:46   #775
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
sama spokojnie to ogarnęłam
teraz to już wiążemy się w niecałe 5 min i gotowe
to naprawdę nie jest trudne, trzeba tylko porządnie podociągać chustę
ale korzystałaś z jakichś filmików, instrukcji w necie ? jak tak to mogłabyś podrzucić linki

Cytat:
będę szukać jakiegoś specjalisty i dogadywać sie z Ash na wspólne chustowanie, albo pojdziemy na jakieś warsztaty albo zamówimy sobie do mieszkania specjalistę.. tylko czekam na Wojtusia i ogarniecie się w domu z nim i będziemy działać
aaa no to fajnie
ja w tej pipidówce pewnie nikogo nie znajdę.. jak już będę musiała popatrzeć w innych miastach

Stary 2013-05-13, 21:47   #776
joooasia
Raczkowanie

od czwartku w tesco będzie promocja na Lovelę: proszek 1,8 kg, płyn do płukania 2l, płyn do prania 1,5l i odplamiacz 1l - każde za 17,99 zł i kosmetyki Johnsona 20% taniej (tak, jakby któras potrzebowała takich informacji )

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:49   #777
maarchewka
Zakorzenienie

A dziewczyny, które już urodziły.. czy wasze porody w jakikolwiek sposób przypominały porody waszych mam, sióstr, ciotek?? ze się podobnie zaczynały, alboo ze jak mama bezproblemowo to i wy bezproblemowo? cokolwiek?

Wojtek
Stary 2013-05-13, 21:51   #778
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ale korzystałaś z jakichś filmików, instrukcji w necie ? jak tak to mogłabyś podrzucić linki

aaa no to fajnie
ja w tej pipidówce pewnie nikogo nie znajdę.. jak już będę musiała popatrzeć w innych miastach
coś tam oglądałam, pełno na youtube tego linków nie zapisywałam

ale najbardziej pomogła mi książeczka dołączona do chusty Nati

==

DOBRANOC DZIEWCZYNY

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
A dziewczyny, które już urodziły.. czy wasze porody w jakikolwiek sposób przypominały porody waszych mam, sióstr, ciotek?? ze się podobnie zaczynały, alboo ze jak mama bezproblemowo to i wy bezproblemowo? cokolwiek?
oo to może jeszcze odpiszę

mojej mamie wody nie odeszły, więc to się nie sprawdziło

ale długość porodu się sprawdziła- ja rodziłam długo, moja mama też
Stary 2013-05-13, 21:51   #779
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

aaa no to fajnie
no ja w swojej rodzinnej miejscowości to bym się bała w takiej chuście chodzic, żeby mnie mohery nie zlinczowały za jakieś szatanskie sposoby wychowawcze.. ale wiesz Ty na zachodzie to może bardziej cywilizowani

Wojtek
Stary 2013-05-13, 21:55   #780
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
ja robiłam 3 albo 4 razy.. sama..jakoś mi głupio TZtowi wytłumaczyć po co to jest.. dzisiaj mu opowiadałam o tym jak mi gin łapy az do łokci wsadził i stwierdził, ze dla niego to za duzo i zebym mu takich rzeczy nie mówila..

tylko ja robiłam zaraz po kąpieli jak się dobrze namoczyłam.. ogólnie nie było źle.. tylko mi się nudziło bo to 2-3 minuty jeden masaż i 5-7 minut drugi.. ale dziewczyny narzekały, że boli..
mój lubi takie historie ale jak mu powiedziałam żeby mi robił takie cos to stwierdził że może mi wsadzić ten tegooo a nie jakiś tam masaż ale i tak go namówię. A ten olejek jest konieczny? w aptekach to mają?
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości