Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 21:42   #3691
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Libra,generalnie chodzi o taki zywoplot ktory chwasty jako tako zagluszy niz o taki oslaniajacy od sasiadow. Myslalam tez o bialej tawule. Albo wlasnie o tym glogowniku.
ale ten głogownik jest napisane jak byk okryć na zimę więc ja mimo że go nie miałam ,jest ładny ale nie polecam bo kłopotliwy ,uchowasz go sobie ,fajnie CI urośnie a przyjdzie ostrzejsza zima i baj baj suchy wiecheć zostanie,a biała tawuła to o jaką Ci chodzi konkretnie i co masz na myśli że chwasty zagłuszy ,na jakiej powierzchni chcesz ten żywopłot ,to może lepiej coś zadarniające żeby chwasty zagłuszyło i poza tym jak mały to i tak musisz plewić bo to chwasty zagłuszą jego
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ania zdrowka dla Szymka.oby Ola nie złapała od niego . Psikaj mu tantum verde bo działa przeciwbolowo.

Libra ja chyba fugi zmienię na ciemne na podłodze. Bo ten jasny to mnie wkurza .
Ja chcę też zywoplot posadzić też ze względu bezpieczeństwa bo ciężko przez niego przejść.

Wczoraj wieczorem miałam wyjście z tz do moich biegowych kolegów. Ale mam kaca
jasne fugi będziesz non stop szlifować ,moje ciemnobrązowe fajnie pasują do jasnych płytek i kłopot ich szorowania odpada

A ja nie biegam tak mi kolana siadły ze nie mogę nawet ostatnio na rolki pojechałam i bolały ,zostaje rower
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Ania P zdrówka dla Szymka!

Wskakuje Wam filmik?
https://plus.google.com/photos/11617...58405144527458

agentka mała

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Kuruj się kuruj
artystka Ci rośnie

Ania zdrówka dla Szymonka
Megi ja tam ze szczęścia z dwójki dzieci nie kicham ,wręcz przeciwnie szlag mnie nie raz mało nie trafi
dzisiaj ich nawyzywałam od niszczycieli ,bałaganiarzy i dewastatorów (dla wytłumaczenia dodam że jestem przed @)

Wytestowałam dzisiaj mój nowy fotelik ,jeździ się z tym świetnie o wiele lepiej niż ze zwykłym i lżej ,ale i tak uważam że był za drogi i trochę niedopracowany np. śruby mocujące go do rowera są z taką klamką nie wiem czy wiecie co mam na myśli że się zakręca i zagina taką klameczkę.
Przecież każdy głupi to odkręci w try miga ,więc kupiłam zwykłe śruby z nakrętkami i dokręciłam kluczami na chama.
Dzisiaj pojechaliśmy się przejechać i jak wracaliśmy już nagle chmursko takie wylazło czarne ,darłam jak przecinak do domu ,w ostatniej chwili dojechaliśmy ,jak lunęło ,oberwanie chmury dosłownie, a nogi miałam jak z waty po tej przejażdżce szatańskiej.
Tyle nalało u nas że chyba przez 3 dni do ogrodu nie wejdę,ale niby ma się wypogadzać już po niedzieli.Jednak ten deszcz bardzo dużo da roślinom właśnie teraz ,oby ogrodnicy spóźnieni nie przyszli tylko bo szlag trafi wszystko.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:53   #3692
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Ania zdrowka dla Szymka.oby Ola nie złapała od niego . Psikaj mu tantum verde bo działa przeciwbolowo.

)
jego już nic nie boli więc ja nie mam co psikać .

Szymek jak nowo narodzony .
Jakbym sama nie widziała tego jego gardła u lekarza , to bym pomyślała że debil a nie lekarz .
Czasem kaszlnie , ale tak to gania jak to Szymek .
Nie wiem gdzie on chory .

Na komuni normalnie dzis z nami był , tylko lodów nie dostał .
Komunia fajna bo ksiądz normalny i z dziećmi gadał a nie farmazony z ambony prawił . Zresztą to specyficzna parafia i szkoła też , bo integracyjna .
Na obiedzie też miło było , po drodze do domu nabyłam torebkę więc już pełnia szczęscia . Mój kochany syn usilnie chciał mi wcisnąć pomarańczową za jedyne 700 PLNów . No kochane dziecko
Stary 2013-05-12, 21:54   #3693
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ale ten głogownik jest napisane jak byk okryć na zimę więc ja mimo że go nie miałam ,jest ładny ale nie polecam bo kłopotliwy ,uchowasz go sobie ,fajnie CI urośnie a przyjdzie ostrzejsza zima i baj baj suchy wiecheć zostanie,a biała tawuła to o jaką Ci chodzi konkretnie i co masz na myśli że chwasty zagłuszy ,na jakiej powierzchni chcesz ten żywopłot ,to może lepiej coś zadarniające żeby chwasty zagłuszyło i poza tym jak mały to i tak musisz plewić bo to chwasty zagłuszą jego

jasne fugi będziesz non stop szlifować ,moje ciemnobrązowe fajnie pasują do jasnych płytek i kłopot ich szorowania odpada

A ja nie biegam tak mi kolana siadły ze nie mogę nawet ostatnio na rolki pojechałam i bolały ,zostaje rower

artystka Ci rośnie

Ania zdrówka dla Szymonka
Megi ja tam ze szczęścia z dwójki dzieci nie kicham ,wręcz przeciwnie szlag mnie nie raz mało nie trafi
dzisiaj ich nawyzywałam od niszczycieli ,bałaganiarzy i dewastatorów (dla wytłumaczenia dodam że jestem przed @)

Wytestowałam dzisiaj mój nowy fotelik ,jeździ się z tym świetnie o wiele lepiej niż ze zwykłym i lżej ,ale i tak uważam że był za drogi i trochę niedopracowany np. śruby mocujące go do rowera są z taką klamką nie wiem czy wiecie co mam na myśli że się zakręca i zagina taką klameczkę.
Przecież każdy głupi to odkręci w try miga ,więc kupiłam zwykłe śruby z nakrętkami i dokręciłam kluczami na chama.
Dzisiaj pojechaliśmy się przejechać i jak wracaliśmy już nagle chmursko takie wylazło czarne ,darłam jak przecinak do domu ,w ostatniej chwili dojechaliśmy ,jak lunęło ,oberwanie chmury dosłownie, a nogi miałam jak z waty po tej przejażdżce szatańskiej.
Tyle nalało u nas że chyba przez 3 dni do ogrodu nie wejdę,ale niby ma się wypogadzać już po niedzieli.Jednak ten deszcz bardzo dużo da roślinom właśnie teraz ,oby ogrodnicy spóźnieni nie przyszli tylko bo szlag trafi wszystko.
rośnie, rośnie - to fakt
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:56   #3694
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a czemu płakała, że ktoś się obok bawił, nie chciała tak?
Bo ta dziewczynka chciała się bawić zbyt blisko Ja tam na spokojnie mówię że takiego zachowania nie tolerujemy i odchodzimy. Ogólnie bardzo grzeczna była.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Te klamki beznadziejne są. One może i dobre do regulacji wysokości siodełka ale nie do mocowania takiego fotelika.
U nas jest tak mokro że na polach widać jak woda w redlinach stoi. Znajoma mi mówiła że chcieli ziemniaki sadzić i stary zakopał traktor w błocie. Sąsiad koparą go wyciągał. Jak tak dalej będzie to przez najbliższe 2 tygodnie nie wjadą na pole albo ryż będą sadzić.
Stary 2013-05-12, 22:18   #3695
P0P70
Zakorzenienie

Megi - dobrze ze Kalina jest taka "prosta w obsłudze".
Ja często mam takie chwile ze mi dech zapiera jak patrzę na moje dziewczynki.

Nataszka - nie widzialam, u mnie nie otwiera sie .

Monka- byłam dzisiaj w tym sklepie. Sukienki maja fajne ale dla młodych zgrabnych z długimi nogami dziewczyn.

Kupiliśmy dzisiaj dziewczynkom kinect. Była promocja w Auchan. Zestaw kosztuje trochę ponad 800 zł.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:55   #3696
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
U nas jest tak mokro że na polach widać jak woda w redlinach stoi. Znajoma mi mówiła że chcieli ziemniaki sadzić i stary zakopał traktor w błocie. Sąsiad koparą go wyciągał. Jak tak dalej będzie to przez najbliższe 2 tygodnie nie wjadą na pole albo ryż będą sadzić.
to prawda u nas na polach to samo , u mnie na części trawnika można już ryż sadzić ,w sobotę nawet wszystkiego nie skosiliśmy bo już się nie dało a dzisiaj jeszcze dolało
może ktoś wrzucił na you tube filmik z wyciągania traktora mój miko uwielbia takie filmiki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 23:08   #3697
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra nie wiem czy filmik zrobili ale z opowieści musiało to ciekawie wygladać
Stary 2013-05-13, 00:56   #3698
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Wskakuje Wam filmik?

agentka mała

dobra jest

ania moja ai taka sama ona nawet przy chorobi psoci

pop fajna zabawa taki kinect

megi super ze dzieciaki grzeczne
i niw wiem co jeszcze napisac

zdrówka dla chorowitków

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-05-13 o 01:01
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:30   #3699
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Hej kobiety, tak jeszcze zyjemy.
Oliwia nie grzeczna kosmicznie w ogole mnie nie slucha,czekamy na decyzje czy dostalysmy sie do przedszkola,ja szukam pracy ake ciezko wiec bede szukac dalej .
Nie jestem na biezaco w koncu zmieniilam telefon na nie dotykowy szajs,strasznie ,nie te dotykowe wkurzaly a niemal prawie wszystkie takie sa ;/
Maluchy ze soba bawia sie swietnie uwielbiam sluchac jak OLiwia cos meli tlumaczy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:51   #3700
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Nataszka - nie widzialam, u mnie nie otwiera sie .

Monka- byłam dzisiaj w tym sklepie. Sukienki maja fajne ale dla młodych zgrabnych z długimi nogami dziewczyn.

Kupiliśmy dzisiaj dziewczynkom kinect. Była promocja w Auchan. Zestaw kosztuje trochę ponad 800 zł.
nie wiem czemu się nie otwiera

fajna promocja, nie wiesz do kiedy jest?
ale czy to dla dziewczynek czy dla Was
bo ja się przy tym rewelacyjnie bawię,

i Siostra chce sobie kupić ale tutaj jest powyżej tysiąca, muszę zerknąć w necie chociaż nie mam w moim mieście auchan...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dobra jest

ania moja ai taka sama ona nawet przy chorobi psoci

pop fajna zabawa taki kinect

megi super ze dzieciaki grzeczne
i niw wiem co jeszcze napisac

zdrówka dla chorowitków
Jak się czujesz Edzia??

Coś mi się wydaję że ten wątek potrwa całe lato... musimy się wziąć do roboty bo tytuł mało aktualny, chociaż patrząc dziś przez okno....

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Miała któraś z Was takie sandałki do dziecka?
http://allegro.pl/nike-buty-obuwie-s...241382355.html
macie zdanie jakieś na ich temat?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:05   #3701
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czemu się nie otwiera

fajna promocja, nie wiesz do kiedy jest?
ale czy to dla dziewczynek czy dla Was
bo ja się przy tym rewelacyjnie bawię,

i Siostra chce sobie kupić ale tutaj jest powyżej tysiąca, muszę zerknąć w necie chociaż nie mam w moim mieście auchan...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Jak się czujesz Edzia??

Coś mi się wydaję że ten wątek potrwa całe lato... musimy się wziąć do roboty bo tytuł mało aktualny, chociaż patrząc dziś przez okno....

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

hmm raz tak raz tak wiesz mam mie diete a nie zawsze niestety da sie trzymać

co do butów jesli twoja mała nie ma waskiej nogi i tedencji do wsuwania nogi do przodu sa nawet nawet ... dla nas takie sandały to wróg nr 1 ami ma waska noge to po 1 a po drugie ona jej ucieka do przodu tak ze paluchami bedzie orała po ziemi ... takie sandały tylko inna firma tesciowa jej na urodziny kupiła masakra zreszta o ich pisac publicznie nie bede

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Oliwia nie grzeczna kosmicznie w ogole mnie nie slucha,czekamy na decyzje czy dostalysmy sie do przedszkola,ja szukam pracy ake ciezko wiec bede szukac dalej .
Nie jestem na biezaco w koncu zmieniilam telefon na nie dotykowy szajs,strasznie ,nie te dotykowe wkurzaly a niemal prawie wszystkie takie sa ;/
Maluchy ze soba bawia sie swietnie uwielbiam sluchac jak OLiwia cos meli tlumaczy
daria trzymam kciuki za prace
brawa za przedszkole
oj ja tez nie lubie dotykowych , no jeszcze ujda w tłoku z klawiatura qwerty a reszta dotyk

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 20:07   #3702
catro
Rozeznanie

Cytat:
SBym zapomniała co do łazienki. To jak się nasłuchałam jak narzekacie na ciemne podłogi to położyłam w łazience jasną. I u mnie z tym tragediaFugi co tydzień czyszczę, a podłogi to po powrocie z działki ledwo co doszorować można. Szkoda że nie było czegoś pomiędzy. Albo żeby podłogi u mnie były tak jak ściany z takiego szkliwionego czy jak to zwać, bo w macie to mnie załamują.Nawet tz-owi nic nie mówię bo by mi nagadał
Za to super że mam wiszący kibelek i szafkę na nóżkach bo tylko mopem przejadę, a u mnie nagminnie chłopaki nie trafiają złośliwce do kibelkaDzisiaj sobie obiecałam że ostatni raz po nich sprzątałam. Idą zaspani z rana i mam mycie. Teraz z tym koniec
Po pierwsze to nie wiem czy podziwiać, czy się po czole popukać - serio co tydzień myjesz fugi? Normalnie nie wiem co by mi się musiało w mózgownicy przestawić. Ale może to tak tylko na razie, bo łazienka świeża? (Choć w sumie na ile Cię poznałam, to Ty z tych porządnych).
Może rzeczywiście zmień fugi na ciemne, to będziesz miała spokojniejsze sumienie

A po drugie to daj ścierę chłopakom z rana, to szybciej się nauczą, że celować trzeba dokładniej

Cytat:
Mi wskakuje - niezła artystka
(i paznokcie ma pomalowane )

U mnie się sprawdziło, że jednak przeczucie mam.
Nie wiem czy pamiętacie, ale w piątek Ola miała zakładanego Holtera.
I jak przed wcześniejsza wizytą u kardiologa nic nie schizowałam, to piątek od rana nie mogłam się skupić, serce mi latało, co i rusz świeczki w oczach. Dzisiaj odebraliśmy wyniki - arytmia się powiększyła. Obecnie prawie 6% spośród wszystkich pobudzeń stanowią pobudzenia komorowe. Leczenia jeszcze to nie wymaga - jedynie mamy podawać magnez z wit. B6. Ale na wynikach wyszło też, że w czasie większego wysiłku te pobudzenia również występują, czyli mamy Olcię oszczędzać - nie może się przemęczać. Mamy jej nie zachęcać do wysiłku.
Powiem wam, że ostatnio Olcia tak robi, że biega, biega, biega i się raptem zatrzymuje, pochyla i tak sapie mówiąc że się zmęczyła. To już był znak, że jej się pogorszyło, a ja głupia sądziłam, że to w jakiejś kreskówce podpatrzyła
Echhh - koleżanka mi Neopersen poradziła i powiem Wam, że działa (może to efekt placebo, ale chociaż już nie ryczę).

Ale jakby nie było, to jest jeden plus - przy arytmii narkoza przy operacji nie jest problemem - Ola zaśnie, więc pobudzeń będzie mniej i dla serduszka lepiej.

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:43   #3703
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Daria trzymam kciuki za pracę

Catro wszystko będzie dobrze
Stary 2013-05-13, 22:12   #3704
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Nataszka ja mogę Ci polecić takie, http://allegro.pl/nowosc-sandalki-sa...208634623.html

Zosia już trzeci rok ma takie, w martes sport są w promocji za 69 zł

Catro trzymam kciuki za Ole

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:35   #3705
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka miałam pisać że dziewczyny kupowały podobne sandałki dzieciakom i były zadowolone. Ja wolę choć troszkę usztywnione w pięcie (nie sztywne i twarde), takie żeby trzymały stopę w jednym miejscu. Ale to moja opinia
Stary 2013-05-13, 22:35   #3706
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Daj znać jak się dzieciaki tym bawią , bo planuję na gwiazdkę

Cytat:
[/COLOR]Miała któraś z Was takie sandałki do dziecka?
Ja mam dla SZymka , ale radzę nie kupować przez neta , bo są większe niż to co piszą na pudełku ( długość wkładki w cm ) i kupiłam dla SZymka .. rok w szafie czekały , a musiałam nowe i tak kupić .
I te są fajne i adidasa też , bo takie też mieli , a Olka ma na to lato też .
Na SZymka właśnie te Nike sprzed roku dobre .

Catro będzie dobrze

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2013-05-13 o 22:38
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:59   #3707
P0P70
Zakorzenienie

Catro- smutna wiadomość. Miałam nadzieje ze z sercem bedzie lepiej i ze w koncu zrobicie operacje na nerkę. A lekarze co mówią? Jaka jest przyczyna tych problemów? Czy ta nerkę niepracujaca ma jakiś wpływ na to?

Ania - jak na razie to brat Tz tym sie najlepiej bawi

Nataszka - u nas sie nie sprawdziły tego typu buciki. Tak jak pisze Edzia one nie są dla drobnych stopek.
Ja podobnie jak Iż preferuje taki które trzymają stopę.

Stary 2013-05-13, 23:14   #3708
catro
Rozeznanie

Cytat:
Catro- smutna wiadomość. Miałam nadzieje ze z sercem bedzie lepiej i ze w koncu zrobicie operacje na nerkę. A lekarze co mówią? Jaka jest przyczyna tych problemów? Czy ta nerkę niepracujaca ma jakiś wpływ na to?
Operacja usunięcia nerki będzie już niedługo - w pierwszym tygodniu lipca (wstępnie jesteśmy zapisani na 1go lipca). O właśnie bo się jeszcze nie chwaliłam że wreszcie mamy ustalony termin operacji (jak na razie jestem na etapie radości, że wreszcie Ola będzie to miała za sobą, ale im bliżej lipca to pewnie będę tu też wylewała moje strachy)
Wady serduszka Oli pozwalają na narkozę i to w miarę bezpieczną (jak można tak powiedzieć w sytuacji pełnej narkozy). Tak jak kardiolog powiedziała - największym problemem była tu arytmia, ale przy uśpieniu dziecka tempo pracy serduszka też spowalnia, więc jest to bezpieczny stan dla Oli.
A powodem arytmi jest prawdopodobnie wada zastawki aortalnej. Powodem wady zastawki jest prawdopodobnie wada nerki. I takie to błędne koło, bo skąd się pojawiły torbiele w nerce to nie wiadomo.

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:18   #3709
ania p
Zakorzenienie

Catro - no to już niedługo , będziemy kciuki tu mocno trzymać
Dobrze , że będziecie miały już to za sobą .
Stary 2013-05-14, 00:38   #3710
P0P70
Zakorzenienie

Czyli wycięcie tej nerki moze naprawić serce? Dobrze ze w koncu ją usuną. Ale tego co Wy wszyscy przezyjecie nawet nie chce sobie wyobrażać.

Stary 2013-05-14, 06:42   #3711
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Catro będzie dobrze.
Wylewaj żale i stresy

Mam koleżankę bez nerki. Była starsza jak jej usuwali (9 lat). Dziś sama jest dorosła i ma 2 fajne dziewczyny.
Stary 2013-05-14, 06:48   #3712
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Carto
Nie wyobrażam sobie co teraz czujesz i jak tu takie małe rozbrykane dziecko spowolnić

Co do tych moich fug to tragedii nie ma bo podłogi odkrytej mi zostaje z 1,5m2więc dużo tego nie ma. Scian wogle nie muszę czyścić bo są na połysk(dziękuję dziewczynom za radę, choć tz mnie do matu przekonywał)
Z wymianą fugi się dowiadywałam to będzie dupa a nie wymiana, bo trzebaby tą jasną usunąć co można specjalnym płynem, i wydziubać, co mogę płytki uszkodzić, więc po prostu może poczekam aż się równo przyciemnią jak nie będę czyściła
Cytat:
Nataszka miałam pisać że dziewczyny kupowały podobne sandałki dzieciakom i były zadowolone. Ja wolę choć troszkę usztywnione w pięcie (nie sztywne i twarde), takie żeby trzymały stopę w jednym miejscu. Ale to moja opinia
Ortopeda mojego synka zalecał dla takich dzieci jak nasze sandały jezuski, tam to nic usztywnionego nie ma, ale stopa się w nich najlepiej wzmacnia i pracuje

P0P u nas teraz zestaw xbox+kinect za 999 w tescoto może kup więcej i sprzedaj na all
U mnie chłopaki grają głównie w jakieś autka i gry co tylko na piloty. Te gry z wykrywaniem ruchu czy jak to zwać włanczamy raz na kilka mc bo u mnie to trzeba w pokoju poprzestawiać, mam na to za mało miejsca

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:44   #3713
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie gry polecacie dla naszych dzieci? zamówiłam grzybobranie, co jeszcze wziąć?
co do gier, to teraz z okazji dnia dziecka będzie parę różncyh w lidlu od pon. http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=l2KjID

my mamy np. lotto zgadula , poznajemy zawody, memo różne, taką planszówkę kiedyś tatuś kupił (są wersje z postaciami z bajek, mnóstwo rodzajów) , marcheweczkę też młoda lubi, skojarzenia układa
Cytat:
moja też musi mieć usztywniony zapietek, bo koślawi-nawet mierzyłam jej w sklepie różne takie typu bezpiętkowe, ale jednak stopka "lata".
A w rozmiarach powyżej 25 to ciężej trafić jednak.
Zamówiłam w końcu młodej na all wojtyłko (po taniości, ale środek skórzany)
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Operacja usunięcia nerki będzie już niedługo - w pierwszym tygodniu lipca (wstępnie jesteśmy zapisani na 1go lipca). O właśnie bo się jeszcze nie chwaliłam że wreszcie mamy ustalony termin operacji (jak na razie jestem na etapie radości, że wreszcie Ola będzie to miała za sobą, ale im bliżej lipca to pewnie będę tu też wylewała moje strachy)
Wady serduszka Oli pozwalają na narkozę i to w miarę bezpieczną (jak można tak powiedzieć w sytuacji pełnej narkozy). Tak jak kardiolog powiedziała - największym problemem była tu arytmia, ale przy uśpieniu dziecka tempo pracy serduszka też spowalnia, więc jest to bezpieczny stan dla Oli.
A powodem arytmi jest prawdopodobnie wada zastawki aortalnej. Powodem wady zastawki jest prawdopodobnie wada nerki. I takie to błędne koło, bo skąd się pojawiły torbiele w nerce to nie wiadomo.
trzymam kciuki, kochane
I przykro mi z powodu serduszka

Madzia
, ja chyba miałam średni brąz na fugach na podłodze (kafelki na podłodze beżowe) i z czasem właśnie w miarę równomiernie zciemniały

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:07   #3714
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
co do gier, to teraz z okazji dnia dziecka będzie parę różncyh w lidlu od pon. http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=l2KjID

my mamy np. lotto zgadula , poznajemy zawody, memo różne, taką planszówkę kiedyś tatuś kupił (są wersje z postaciami z bajek, mnóstwo rodzajów) , marcheweczkę też młoda lubi, skojarzenia układa

moja też musi mieć usztywniony zapietek, bo koślawi-nawet mierzyłam jej w sklepie różne takie typu bezpiętkowe, ale jednak stopka "lata".
A w rozmiarach powyżej 25 to ciężej trafić jednak.
Zamówiłam w końcu młodej na all wojtyłko (po taniości, ale środek skórzany)
dzięki zaraz coś wybiorę i zamówię

byłam z Zosią w tamtym tygodniu u ortopedy i też mówił o Jezuskach
mimo że Zosia koślawi to nie kazał kupować usztywnianych , co lekarz to inaczej gada

Pop w tamtym tygodniu byliśmy w sklepie i oglądaliśmy xboxa, nawet mieliśmy go już wziąć, ale u Zosi zero zainteresowania jak na razie. Córka znajomych ma, grała ostatnio jak byliśmy ale Zosi bardziej mikrofon się podobał
sama bym w to pograła, może kupimy jej na gwiazdkę albo urodziny w przyszłym roku.

Jutro ma imieniny, zamówiłam jej mikrofon i kupiliśmy basen.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-05-14, 09:12   #3715
evitka21
Zakorzenienie

z tymi butami, to ja ufam intuicji-widziałam jak młodej się stopka kolebie w bezpiętkowcach i dlatego jeszcze w tym roku biorę z zapiętkiem.
Mojej nogi "iksują" (ma lekko koślawe kolana) i jak ma butki bez zapiętka to jeszcze bardziej do środka stopy daje.

Ale jak dziecko ma wszystko ok ze stopkami/kolankami to czemu nie-ważne żeby młodzieży wygodnie było

Stary 2013-05-14, 09:24   #3716
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ale jak dziecko ma wszystko ok ze stopkami/kolankami to czemu nie-ważne żeby młodzieży wygodnie było
Mojemu właśnie ortopeda zalecił jezuski na to że ma lekko koślawe stopy, szpotawokoślawe czy jakoś tak. Jest to niby normalne fizjologicznie w tym wieku, ale jezuski najlepiej o rozmiar za duże żeby dziecko musiało podwijać paluszki żeby się nie zsuwały wyćwiczą stopę.

Libra A co Ciebie te kolana bolą? Wiesz mnie prawde mówiąc zawsze coś boli. Jak biegnę to przez pierwsze 5 km coś boli, a później przestaje, z tego co wiem to wszyscy tak mają.
Mnie kolana lub piszczele bolą mocniej nawet przy codziennym życiu jak buty biegowe amortyzacje straciły. Niestety z racji tych moich 68kg po około 500km przebiegniętych buty muszę wymienić, a koleżanki co ważą niecałe 50kg wymieniają po 1500kmNo ale tego nie zmienię. Wcinam galarelki żeby na stawy zdrowiej było, i mam różne śmierdziele do smarowania.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:29   #3717
evitka21
Zakorzenienie

madzia, koślawe to "w iksa", a szpotawe to "na beczkę" (chyba)

jezuski to takie?

Stary 2013-05-14, 09:30   #3718
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi butami, to ja ufam intuicji-widziałam jak młodej się stopka kolebie w bezpiętkowcach i dlatego jeszcze w tym roku biorę z zapiętkiem.
Mojej nogi "iksują" (ma lekko koślawe kolana) i jak ma butki bez zapiętka to jeszcze bardziej do środka stopy daje.

Zosia kolana ma ok ale ona ma takie dziwne stopy ( kacze płetwy jak mój tż ) identycznie jak utaj na zdjęciu http://www.okragleplecy.pl/strona.php?kat=3

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-05-14, 09:33   #3719
evitka21
Zakorzenienie

potrzebuję porady , dziewczyny.

Chodziłam w nowych balerinach i mnie jakby obtarły nad piętą.
Potem się okazało, że to nie otarcie ani pęcherz, tylko mi wyszła taka gulka (jak haluks) i nie mogę nosić żadnych butów z piętami, bo boli jak cholera.
Kupiłam na biegu sandały-klapki i latam (choć mi zimno nawet jak zakładam jak stara babcia na drogę rajstopowe skarpetki).
W aptece pani poradziła maść na odciski, tłumaczyłam, że nie mam odcisku, tylko taką gulkę (bez uszkodzonej skóry).

Macie jakiś pomysł co mogę z tym zrobić?

Stary 2013-05-14, 10:03   #3720
Kinqaa
Zakorzenienie

hej
U nas to samo w sumie
za dużo do opowiadania nie mam
Dzień w dzień ta moja gaduła biega i szaleje. No i odkąd wstanie gębuszka się jej nie zamyka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
SZymon ma anginę
Przylazł mi w nocy że gardło go boli i uszy go bolą .
No i antybiotyk po raz pierwszy wstrętny w smaku do tego .
Ale oczywiście gania jak zwykle
dziwne to moje dziecko jest .
dobrze,że już mu lepiej
Moja jak miała gorączkę 39 to biegała normalnie i się śmiała
Ja już dawno bym zdychała na łóżku i palcem bym nie mogła ruszyć nawet

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
POP kupiłam ta http://www.snobka.pl/artykul/zapytaj...ty-herbus-9251 , w Vi da moda( znasz? ) Opole - solaris center ( centrum handlowe) ul. Kopernika - nie byłam osobiście , brat mi ja kupił ,a ja przez telefon ze sklepowa gadalam, bo bylam w angli ,a on akurat byl z wizyta w pl .Takze nie wiem jakie tam wogole sa kiecki i czy cos znajdziesz
moje grube duupsko by się w nią nie zmieściło. Już nie wspomnę o cycach!!

Cytat:

Libra ja chyba fugi zmienię na ciemne na podłodze. Bo ten jasny to mnie wkurza .
Ja chcę też zywoplot posadzić też ze względu bezpieczeństwa bo ciężko przez niego przejść.

Wczoraj wieczorem miałam wyjście z tz do moich biegowych kolegów. Ale mam kaca
Kacyk mam nadzieję,że przeszedł szybciutko
A tantum verde dla naszych 3 latków można dawać???:P
Ja to jakaś zacofana chyba jestem

Cytat:

Wskakuje Wam filmik?
tak wskakuje
Niezła artystka! i paznokietki pomalowane
Kornelia jak usłyszy muzykę to nie śpiewa, ale... tańczy nawet wśród publiczności, czyli w centrum handlowym czy na ulicy

Cytat:
kinect + xbox zarąbista sprawa
Mamy już od 2 lat jakoś i przydatna rzecz a ile śmiechu i zabawy
(Mam też płytkę z ćwiczenami na kinecta, ale za dużego mam lenia )

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
To u mnie podobnie. Pracy jako takiej szukam, czekam na decyzję z przedszkola

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości