W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 09:55   #1081
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a panowie też w ciąży?
a nie było widać po nich, ale ten jeden co najbardziej mnie zagadywał fajnie się pytał pielęgniarki o to czy może zapalić, wszyscy się śmieli

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:56   #1082
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Sto latek!!!!!

Ciekawe co dla słodkich mam będzie

Idzie z Wami zwariować wciąż cola, słodkości....a mi język ucieka

Ja dziś otrzymałam wiadomość, ze moje pościele zostały wczoraj wysłane

http://allegro.pl/posciel-haft-6el-1...170830799.html

Granatowe paseczki są nasze!!
nie no wczoraj wyczaiłam tą pościel i sie zakochałam, ja taka chce!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:56   #1083
ona8686
Zakorzenienie

dzoan moze rychlo w czas, ale chcialam i potem zapomnialam zaglosowac nad imieniem poza tym lepiej pozno niz wcale jestem za Olusiem kolezanka na malego wola jeszcze Oli. A moja druga polowka nie chciala tego imienia..

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:58   #1084
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ale przeciez dziecko slyszy juz od dawna to szczekanie, no i bedzie slyszec przez lata, wiec jaka roznica?...

Wszystkim psiarkom ciezarowkom polecam kupic psu w prezencie na narodziny dziecka najbardziej genialna zabawke swiata, tj. KONGA. Kosztuje sporo, ale: jest niezniszczalny, zajmuje psa na pol dnia niekiedy, nie znudzi mu sie, jest rewelacyjny jako zabawka do przekupiania np. gdy zalezy nam, zeby pies nie plakal gdy wychodzimy albo nie platal sie pod nogami gosciom, etc.
To jest taka wanka wstanka z prawdziwego kauczuku, do ktorej chowa sie przysmak (u nas najlepiej sprawdza sie gruby, sprezysty plaster kielbasy lub ciasno napchany chlebek z pasztetem), a pies usiluje go przez dziurke wydobyc i zjesc - turla konga, rzuca nim, zasysa przesmiesznie, komedia.
Moj najlepszy psi zakup odkad posiadam psa

Już oblookałam...Ty wiesz, że fajne

Chyba kupie swojemu bo się nudzi czesto

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
sliczne, chcialam taki ochraniacz ale tz krecil nosem ale i tak wzielam cos w podobie

Pokaż

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Bardzo ładne Uwielbiam paseczki.

Ja mam 90% rzeczy w paski

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:59   #1085
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

znalazłam fajną stronę z recenzjami kosmetyków i leków ...
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...entiolu-i.html
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:59   #1086
skylie
Wtajemniczenie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Marionetta- sto lat!!!

Ghia- dzieci na poczatku nie slysza dobrze wiec na pewno pies nie bedzie przeszkadzal

Gratki dla wszystkich nowych tyg i 100 dniowek.

A tak w ogole to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:00   #1087
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nie no wczoraj wyczaiłam tą pościel i sie zakochałam, ja taka chce!!
Wrzuce Ci foty jak będzie już u mnie...mam nadzieję, że jest na żywo równe ładna

Synuś
Stary 2013-05-14, 10:00   #1088
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Jak wrzucałaś ostatnio foto łazienki- pokazałam je mojemu TŻtowi. Jego reakcja była bezcenna "nie pokazuj mi już takich zdjęć". Właśnie skończyliśmy tak samo generalny remont łącznie z burzeniem i stawianiem nowych ścian. Najgorsze w tym było to- że mieszkaliśmy w tym bałaganie. Więc zazdroszczę Ci tego, że tylko dojeżdżasz na plac budowy . Dzięki temu pewnie nie będziesz miała takich myśli "a wszystko mi już jedno, nie robimy tego, nie robimy tego, bo już mam dosyć".
Haha! Też się cieszę, bo miesiąc bez łazienki byłby ciężki :P Ale 2 lata temu mieszkałam w takich warunkach, bo moi rodzice remontowali mieszkanie. W tym czasie miałam praktyki na porodówce po 12 h w systemie dzień/noc/2 dni wolnego, więc wracałam i próbowałam spać. Dzięki Bogu jak już zasnęłam, to nie budziły mnie nawet mieszadła do zapraw

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:01   #1089
fiazo
Zakorzenienie

przejdę się chyba do cerfura po jakieś owoce w nagrodę za wypicie glukozy i kupię jeszcze margarynę do ciasta, które wczoraj ita polecała

może w przypływie dobroci zajdę do teściowej na chwilę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:02   #1090
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuce Ci foty jak będzie już u mnie...mam nadzieję, że jest na żywo równe ładna
wczoraj u majówek któraś wrzucała zdjecia łóżeczka i miała tą pościel, oj niech ten ZUS sie pośpieszy
Stary 2013-05-14, 10:04   #1091
Neni1984
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
byliśmy na SR i nasza porodówka to tragedia, średniowiecze normalnie. Ginekologia piękna wyremontowana a na porodówce kafelki z przed 50 lat, stare żelazne łózko, staroświecka lampa, małe pomieszczenie i strasznie duszne bez toalety, jedna wspólna na korytarzu, szyją w innym pomieszczeniu. Normalnie dostałam ataku paniki jak to zobaczyłam. Nie wyobrażam sobie tam leżeć i rodzić, do innego miasta nie chce jechać (u mnie jeden szpital) bo nasz ma dobrą renomę ale ten wygląd odstraszył mnie totalnie. tz tez miał nie tęgą minę
No co Ty
A jakie są opinie dziewczyn rodzących? Czy nie znasz?
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40798744]

dopiero niedawno wróciliśmy z Krakowa, wstąpilismy jeszcze do moich rodziców bo tata wczoraj miał urodziny..
i wiecie co usłyszałam od mojej mamy o tej sukience... ze ładna, że do niej pasują jeszcze sandałki i tarzan u boku ;( bleeee odechciało mi się i ją oddaję ;( moja matka zawsze wie jak mi zepsuć humor ;(

[/QUOTE]

Chyba też humoru nie miała
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Z wizyty napiszę tylko, że mały waży już 2kg Wszystko jest w porządku. Skurcze mogą się pojawiać byle nie za często. Szyjka twarda zamknięta, nic się nie dzieje. Ale ten miesiąc musi jeszcze wysiedzieć w brzuszku

Trzymam za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.
Ale klocek
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Wstalismy i się witamy! Niestety dzisiaj nie pospie bo obudził mnie mój pęcherz, a okazało się ze mądra ja nie kupiłam opakowania na mocz do badania a dzisiaj muszę zrobić i się tak mecze bo apteka dopiero od 8 czynna ehhhh ;/

Gratuluję od razu nowych tyg i za wizyty!

Szalona!
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
100 lat!!
A które to urodziny?
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Wczoraj w SR położna mówiła o karmieniu piersią, puściła nam film, a później przy pomocy lalki i siebie pokazywała jakie są sposoby karmienia. W każdym razie dziecko zawsze ma być skierowane brzuszkiem do nas, nie tak jak kiedyś matki karmiły, ze dziecko bokiem ciałka do nas i tylko główka przekręcona. Wtedy najwygodniej mu jeść i najlepiej łapie brodawkę, nie zachłysta się powietrzem, no i nasze piersi można uchronić przed uszkodzeniem przez twarde dziąsełka dziecka.
Przykładając dziecko do piersi powinno się ustawić je w ten sposób by nasz sutek był na wysokości pomiędzy noskiem a górną wargą dziecka, nawet troszkę dziecko sutkiem podotykać, żeby wyczuło pokarm i dopiero jak otworzy szeroko usta i wygnie delikatnie główkę do tyłu dostawić pierś i powinno prawidłowo złapać brodawkę, po samą otoczkę.. i na tyle głęboko, że wrażliwe i delikatne jej części nie są drażnione twardym podniebieniem i dziąsełkami dziecka. Wydawało się to proste, ale znając życie takie nie będzie
Położna mówiła, że przez pierwszy miesiąc w nocy lepiej karmić dziecko w łóżku w pozycji leżącej. Nie zmuszać się do wstawania do łóżeczka co chwilę. Dziecko może zasypiać razem z nami pomiędzy karmieniami i lepiej wtedy wypoczywamy. Nie ma też zagrożenia, że przyśniemy przy dziecku i niechcący nam się osunie.
Kładziemy się np. na lewym boku, pod kark poduszkę, dziecko zupełnie na prawym boku, brzuszkiem do nas i zupełnie na płasko, żadnej poduszki i tak ma sobie jeść i można bezpiecznie przysnąć. Niektóre matki boją się, że jak dziecko będzie spało z rodzicami, to później będzie problem z przyzwyczajeniem do łóżeczka, ale położna zapewniała, że w ciągu miesiąca dziecko nie zdąży się przyzwyczaić do spania z rodzicami. (U mojej przyjaciółki to się sprawdziło).
Dzięki! Zanotowane
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:05   #1092
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Teraz w szpitalach nie kąpie się noworodków ze względów higienicznych. min. 12 h po porodzie robi się dzieciom "toaletkę", czyli mycie mokrymi chusteczkami z nadmiaru mazi. Ale 2 tygodnie to jakaś masakra... bo na co czekać...
Ja do kąpieli mam emulsję Balneum Intensive, myślę, że będę ją dodawać do kąpieli już na początku, ale pewnie i tak wyjdzie w praktyce
Dokładnie.. wczoraj położna też mówiła, że noworodków nie kąpią od razu po porodzie.. że czekają aż troszkę tej naturalnej mazi wchłonie się w ciałko.. tylko jej nadmiar i ewentualną krew wycierają.. a jeśli chodzi o mycie w domu, to pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala nie myć..dopiero następnego najwcześniej.

Co do prania ciuszków mówiła, że można spróbować prać w proszkach, w których swoje rzeczy pierzemy... kiedyś nie było żadnych specjalnych dla dzieci i nic się nie działo..no chyba że dziecko naprawdę uczuleniowe, to trzeba..ale na początek ona radziłaby próbować w zwykłych proszkach. I płukanie 2 razy.

Podała też nazwę maści, którą poleca..Tormentiol.. za ok. 3zł w aptece.. tłusta i można używać do pupki zamiast sudocremu.. i wg niej lepsza jest. Choć przyjaciółka wyczytała, że nie należy jej stosować cały czas..że tylko okresowo..to nie wiem.. Ona używa jakiej maści rossmańskiej Babydream.. z cynkiem i tania.. I sprawdza się.

A i jeszcze jeśli chodzi o jedzenie w czasie karmienia, to wg położnej kobieta powinna jesć to co zawsze jadła.. Jedyne ograniczenie to: brokuły, kalafior, kapusta z grochem, owoce pestkowe, truskawki i wsio no i jak najmniej białka. Pić dużo wody niegazowanej!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:11   #1093
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj u majówek któraś wrzucała zdjecia łóżeczka i miała tą pościel, oj niech ten ZUS sie pośpieszy

Ide szukać

Synuś
Stary 2013-05-14, 10:12   #1094
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

Podała też nazwę maści, którą poleca..Tormentiol.. za ok. 3zł w aptece.. tłusta i można używać do pupki zamiast sudocremu.. i wg niej lepsza jest. Choć przyjaciółka wyczytała, że nie należy jej stosować cały czas..że tylko okresowo..to nie wiem.. Ona używa jakiej maści rossmańskiej Babydream.. z cynkiem i tania.. I sprawdza się.
no własnie tormantiolu nie można bo ma w składzie tokstyczny kwas borny !!! jest niebezpieczny dla dzieci bo wchłania się i kumuluje w organizmie i nie można go używać przynajmniej do 3 roku życia.
Ja niestety raz byłam zmuszona o czym pisałam powyżej, nie było jeszcze wtedy odpowiedników bez kwasu bornego... pomaga owszem ale jego stosowanie jest nawet zabronione przez dyrektywę unijną także w Polsce !!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:12   #1095
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Dokładnie.. wczoraj położna też mówiła, że noworodków nie kąpią od razu po porodzie.. że czekają aż troszkę tej naturalnej mazi wchłonie się w ciałko.. tylko jej nadmiar i ewentualną krew wycierają.. a jeśli chodzi o mycie w domu, to pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala nie myć..dopiero następnego najwcześniej.

Co do prania ciuszków mówiła, że można spróbować prać w proszkach, w których swoje rzeczy pierzemy... kiedyś nie było żadnych specjalnych dla dzieci i nic się nie działo..no chyba że dziecko naprawdę uczuleniowe, to trzeba..ale na początek ona radziłaby próbować w zwykłych proszkach. I płukanie 2 razy.

A i jeszcze jeśli chodzi o jedzenie w czasie karmienia, to wg położnej kobieta powinna jesć to co zawsze jadła.. Jedyne ograniczenie to: brokuły, kalafior, kapusta z grochem, owoce pestkowe, truskawki i wsio no i jak najmniej białka. Pić dużo wody niegazowanej!
Polozna polecala Tormentiol Nie przecze ze jwst bardzo dobry na odparzenia ale zawiera kwas borowy ktory jest zakazany do stosowania u dzieci. Mozna kupic zamienniki bez kawasu- np. chyba Tormentalum.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:14   #1096
magolina
Wtajemniczenie

Anulka trzymam kciuki za siostrę

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40802080]znalazłam fajną stronę z recenzjami kosmetyków i leków ...
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...entiolu-i.html[/QUOTE]

Ooo fajnie, z chęcią poczytam

Ja też uwielbiam paseczki Adaśko ma już trochę ciuszków w paseczki a wczoraj dokupiłam małe body 56 w bordowo-siwe paseczki cudo.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:16   #1097
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
dzoan moze rychlo w czas, ale chcialam i potem zapomnialam zaglosowac nad imieniem poza tym lepiej pozno niz wcale jestem za Olusiem kolezanka na malego wola jeszcze Oli. A moja druga polowka nie chciala tego imienia..
Dziękuję..wpisałam Twój głos w tabelkę
Teraz jest 15:12 dla Aleksandra

I w ogóle mi przypomniałaś, że miałam poprosić Enlevee o dopisanie na pierwszej stronie imienia Aleksander. Po pierwsze- przegłosowane! po drugie- jak ktoś pyta, to mąż już podaje to imię.. Karolek jak coś będzie na drugie Po trzecie- muszę się oswoić z używaniem tego imienia i zwracaniem się do brzusia.. ciągle mówimy Lol..tak przywarło..ksywka

Madi mimo wszystko doceniam Twoją walkę o Karolka zaciekle jak lwica

Stary 2013-05-14, 10:16   #1098
surka
Zakorzenienie

Ja już po laboratorium. Było multum ludzi, więc ładnie zajęłam sobie kolejke i stałam Gdzieś po pół godzinie, jaki pan do mnie mówi:

O nie zauważyłem, że Pani w stanie błogosławionym, proszę teraz wchodzić i nie czekać w kolejce.

Ja na Babcie na ich miny i mówię

Poczekam na swoją kolej, bałam się, że mnie zlinczują
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:19   #1099
dzoan
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40802325]no własnie tormantiolu nie można bo ma w składzie tokstyczny kwas borny !!! jest niebezpieczny dla dzieci bo wchłania się i kumuluje w organizmie i nie można go używać przynajmniej do 3 roku życia.
Ja niestety raz byłam zmuszona o czym pisałam powyżej, nie było jeszcze wtedy odpowiedników bez kwasu bornego... pomaga owszem ale jego stosowanie jest nawet zabronione przez dyrektywę unijną także w Polsce !![/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Polozna polecala Tormentiol Nie przecze ze jwst bardzo dobry na odparzenia ale zawiera kwas borowy ktory jest zakazany do stosowania u dzieci. Mozna kupic zamienniki bez kawasu- np. chyba Tormentalum.

Kurcze... to co ona nie wie, że poleca?! Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, zapytałabym co ona na kwas borowy, który jest zakazany
Dziękuję dziewczyny za oświecenie

Stary 2013-05-14, 10:22   #1100
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ide szukać
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=701

tutaj są foty
Stary 2013-05-14, 10:23   #1101
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Ja już po laboratorium. Było multum ludzi, więc ładnie zajęłam sobie kolejke i stałam Gdzieś po pół godzinie, jaki pan do mnie mówi:

O nie zauważyłem, że Pani w stanie błogosławionym, proszę teraz wchodzić i nie czekać w kolejce.

Trzeba było korzystać.. na babki się nie oglądać..one zawsze naburmuszone..

Stary 2013-05-14, 10:24   #1102
iwona335
Zakorzenienie

koocur i tutaj:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=651
Stary 2013-05-14, 10:26   #1103
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny ja mam 3 całe komplety kosmetyków dla Sary:
- HIPP
- JOHNSON and JOHNSON
- BUBCHEN

oczywiscie wszystko dostalam, wiec nie będę marudzić,
ale myślicie, że rozsądnie by było na początku mało co używać, a później dopiero w zalezności od podtzeb wypróbować jedna serię, i tak po kolei.
żeby nie mieszać.

taki mam plan, myslicie, ze dobrze mysle??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:26   #1104
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję..wpisałam Twój głos w tabelkę
Teraz jest 15:12 dla Aleksandra

I w ogóle mi przypomniałaś, że miałam poprosić Enlevee o dopisanie na pierwszej stronie imienia Aleksander. Po pierwsze- przegłosowane! po drugie- jak ktoś pyta, to mąż już podaje to imię.. Karolek jak coś będzie na drugie Po trzecie- muszę się oswoić z używaniem tego imienia i zwracaniem się do brzusia.. ciągle mówimy Lol..tak przywarło..ksywka

Madi mimo wszystko doceniam Twoją walkę o Karolka zaciekle jak lwica
Brawo za wybór imienia U nas Aleksander było jedną z opcji ale Tż zna jakiegos Aleksandra i on coś tam i nie chciał
Aleksander Karol Lol

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Ja tam był weszła
Stary 2013-05-14, 10:27   #1105
idzia111
Zakorzenienie

dzien dobry brzuchatki,

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Siedze w labie.okno otwarte-jest czym oddychac.miałyście pobierana krew przed?
Ja miałam pobrana przed.

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!

100 lat, lekkiego porodu i zdrowego bobaska

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hejka. Pogoda okropna brrrr Zab dokucza ale jest juz spoko. Wczoraj bylam na zajeciach przedporodowych i polozne mowily zeby do prania ciuszkow uzywac zwyklgo proszku i plynu bo te dzieciece poroszki to chwyt marketingowy,ogolnie dziecko tu sie kapie 2tygodnie po porodzie i do pielegnecji potrzebne sa:plyn do kapieli,nozyczki,waciki i szczotka. Szczerze wam napisze ze bylam zdziwiona ale polozne powtarzaly ze niemowle malo porzebuje.
2 tyg.? Ograniczanie kosmetyków jak najbardziej tak, ale nie mycie przez 2 tyg., szok. Proszków dzieciowych bede uzywała, bo takie zwykle sa mocniejsze. Zreszta mnie i tz tez duzo proszków uczula.

Cytat:
magdalennne Ponoc skora dziecka jest bardzo deliktna i podatna na infekcje i kapiel zaleca sie 2 tyg.po porodzie.
Kiedy spytalam sie o krem z filtrem dla niemowlat to uslyszalam "absolutnie nie stosowac ciezkich zapychaczy" Mam chronic dziecko przed sloncem ale nie smarowac.

ja tez jestem za ograniczaniem słonca, ale troszke trzeba sloneczka

Oliath ciesze sie, ze masz wózio, nie denerwuj sie juz, bo to szkodzi małej
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:27   #1106
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
- HIPP
- JOHNSON and JOHNSON
- BUBCHEN

ale myślicie, że rozsądnie by było na początku mało co używać, a później dopiero w zalezności od podtzeb wypróbować jedna serię, i tak po kolei.
żeby nie mieszać.

sama też bym tak zrobiła.
Stary 2013-05-14, 10:30   #1107
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Już oblookałam

U mnie będą białe meble i jasne ściany plus turkus na jednej z nich...ciekaw e jaka to wyjdzie..

Jeszcze ten nieszczęsny materac musze kupić...Neni co Cie skłoniło do Twojego zakupu??

Bo ja już oszalałam

Mam duże łóżeczko 140x 70 więc materac musi posłużyć na kilka lat

Synuś
Stary 2013-05-14, 10:30   #1108
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Tak ogolnie to tutaj ciezko kupic taki proszek specjalny lub plyn w rossmannie czy d&m nie spotkalam sie z czyms takim.
Polozne mowily jeszcze ze jezeli uzywamy pampersy firmy Pampers to chusteczki rowniez powinny byc firmy Pampers bo maja podobny sklad i nie beda uczulac.
Moja siostra mieszka i rodziła 2 razy w Berlinie i prosiła mnie o przywiezienie proszkow dzidziusiowych z PL bo właśnie tam nie mogła znaleźć.
Pamiętam jeszcze ze jej połozna nie kazała wcierać nawilżaczy po kąpieli tylko dodać trochę oliwy z oliwek bądź jakiejś dobrej naturalnej oliwki (no nie te z parafiną które nawet mnie zapychają) do wody do kąpieli i tyle. Ja też tak zamierzam robić.

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dla mamuś, które spodziewają się córeczek- Pani położna powiedziała bardzo logiczną rzecz, o której jednak nie pomyślałam tak "na sucho". Podczas pielęgnacji chusteczkami należy wycierać od wzgórka łonowego do pupci- NIGDY ODWROTNIE!.
Do tej reguły akurat wszystkie kobietki muszą się stosować niezależnie od wieku żeby później nie było bakterii w moczu czy jeszcze gorszego zapalenia pęcherza.

Mario Bezbolesnego, szybkiego porodu w terminie i jak najwiecej radości jaka da Wam wkrótce ten nowy różowiutki członek rodziny a teraz Pepsi max poproszę
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:33   #1109
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
- HIPP
- JOHNSON and JOHNSON
- BUBCHEN

żeby nie mieszać.

Też zamierzam najpeirw jedną firmę wypróbować, jak dziecko będzie źle reagować to wtedy następną

Trzymam za dzisiejsze wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:34   #1110
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Już oblookałam

U mnie będą białe meble i jasne ściany plus turkus na jednej z nich...ciekaw e jaka to wyjdzie..

Jeszcze ten nieszczęsny materac musze kupić...Neni co Cie skłoniło do Twojego zakupu??

Bo ja już oszalałam

Mam duże łóżeczko 140x 70 więc materac musi posłużyć na kilka lat
kurcze u nas tez jeszcze nie ma materaca.
ja bym chciała full wypas z najwyższej półki, ale mój tż mówi, że za duży kasy nie chce wydawać. i tak myślimy.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości