|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
a nie było widać po nich, ale ten jeden co najbardziej mnie zagadywał fajnie się pytał pielęgniarki o to czy może zapalić, wszyscy się śmieli
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan moze rychlo w czas, ale chcialam i potem zapomnialam zaglosowac nad imieniem
jestem za Olusiem |
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już oblookałam...Ty wiesz, że fajne Chyba kupie swojemu bo się nudzi czesto ![]() Cytat:
Pokaż Ja mam 90% rzeczy w paski
|
||
|
|
|
#1085 |
|
Konto usunięte
|
znalazłam fajną stronę z recenzjami kosmetyków i leków ...
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...entiolu-i.html |
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Marionetta- sto lat!!!
Ghia- dzieci na poczatku nie slysza dobrze wiec na pewno pies nie bedzie przeszkadzal Gratki dla wszystkich nowych tyg i 100 dniowek. A tak w ogole to Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuce Ci foty jak będzie już u mnie...mam nadzieję, że jest na żywo równe ładna
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się cieszę, bo miesiąc bez łazienki byłby ciężki :P Ale 2 lata temu mieszkałam w takich warunkach, bo moi rodzice remontowali mieszkanie. W tym czasie miałam praktyki na porodówce po 12 h w systemie dzień/noc/2 dni wolnego, więc wracałam i próbowałam spać. Dzięki Bogu jak już zasnęłam, to nie budziły mnie nawet mieszadła do zapraw
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
przejdę się chyba do cerfura po jakieś owoce w nagrodę za wypicie glukozy i kupię jeszcze margarynę do ciasta, które wczoraj ita polecała
może w przypływie dobroci zajdę do teściowej na chwilę |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj u majówek któraś wrzucała zdjecia łóżeczka i miała tą pościel, oj niech ten ZUS sie pośpieszy
|
|
|
|
#1091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() A jakie są opinie dziewczyn rodzących? Czy nie znasz? [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40798744] dopiero niedawno wróciliśmy z Krakowa, wstąpilismy jeszcze do moich rodziców bo tata wczoraj miał urodziny.. i wiecie co usłyszałam od mojej mamy o tej sukience... ze ładna, że do niej pasują jeszcze sandałki i tarzan u boku ;( bleeee odechciało mi się i ją oddaję ;( moja matka zawsze wie jak mi zepsuć humor ;( [/QUOTE] ![]() Chyba też humoru nie miała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szalona! 100 lat!! ![]() A które to urodziny? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prania ciuszków mówiła, że można spróbować prać w proszkach, w których swoje rzeczy pierzemy... kiedyś nie było żadnych specjalnych dla dzieci i nic się nie działo..no chyba że dziecko naprawdę uczuleniowe, to trzeba..ale na początek ona radziłaby próbować w zwykłych proszkach. I płukanie 2 razy. Podała też nazwę maści, którą poleca..Tormentiol.. za ok. 3zł w aptece.. tłusta i można używać do pupki zamiast sudocremu.. i wg niej lepsza jest. Choć przyjaciółka wyczytała, że nie należy jej stosować cały czas..że tylko okresowo..to nie wiem.. Ona używa jakiej maści rossmańskiej Babydream.. z cynkiem i tania.. I sprawdza się. A i jeszcze jeśli chodzi o jedzenie w czasie karmienia, to wg położnej kobieta powinna jesć to co zawsze jadła.. Jedyne ograniczenie to: brokuły, kalafior, kapusta z grochem, owoce pestkowe, truskawki i wsio |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide szukać
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja niestety raz byłam zmuszona o czym pisałam powyżej, nie było jeszcze wtedy odpowiedników bez kwasu bornego... pomaga owszem ale jego stosowanie jest nawet zabronione przez dyrektywę unijną także w Polsce !! |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Nie przecze ze jwst bardzo dobry na odparzenia ale zawiera kwas borowy ktory jest zakazany do stosowania u dzieci. Mozna kupic zamienniki bez kawasu- np. chyba Tormentalum.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka trzymam kciuki za siostrę
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40802080]znalazłam fajną stronę z recenzjami kosmetyków i leków ... http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...entiolu-i.html[/QUOTE] Ooo fajnie, z chęcią poczytam Ja też uwielbiam paseczki Adaśko ma już trochę ciuszków w paseczki a wczoraj dokupiłam małe body 56 w bordowo-siwe paseczki |
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest 15:12 dla Aleksandra ![]() I w ogóle mi przypomniałaś, że miałam poprosić Enlevee o dopisanie na pierwszej stronie imienia Aleksander. Po pierwsze- przegłosowane! po drugie- jak ktoś pyta, to mąż już podaje to imię.. Karolek jak coś będzie na drugie Madi mimo wszystko doceniam Twoją walkę o Karolka
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po laboratorium. Było multum ludzi, więc ładnie zajęłam sobie kolejke i stałam Gdzieś po pół godzinie, jaki pan do mnie mówi:O nie zauważyłem, że Pani w stanie błogosławionym, proszę teraz wchodzić i nie czekać w kolejce. Ja na Babcie na ich miny i mówię Poczekam na swoją kolej, bałam się, że mnie zlinczują
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40802325]no własnie tormantiolu nie można bo ma w składzie tokstyczny kwas borny !!! jest niebezpieczny dla dzieci bo wchłania się i kumuluje w organizmie i nie można go używać przynajmniej do 3 roku życia.
Ja niestety raz byłam zmuszona o czym pisałam powyżej, nie było jeszcze wtedy odpowiedników bez kwasu bornego... pomaga owszem ale jego stosowanie jest nawet zabronione przez dyrektywę unijną także w Polsce !![/QUOTE] Cytat:
Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, zapytałabym co ona na kwas borowy, który jest zakazany ![]() Dziękuję dziewczyny za oświecenie
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=701
tutaj są foty
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
koocur i tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=651 |
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam 3 całe komplety kosmetyków dla Sary:
- HIPP - JOHNSON and JOHNSON - BUBCHEN oczywiscie wszystko dostalam, wiec nie będę marudzić, ale myślicie, że rozsądnie by było na początku mało co używać, a później dopiero w zalezności od podtzeb wypróbować jedna serię, i tak po kolei. żeby nie mieszać. taki mam plan, myslicie, ze dobrze mysle?? |
|
|
|
#1104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas Aleksander było jedną z opcji ale Tż zna jakiegos Aleksandra i on coś tam i nie chciał Aleksander Karol Lol ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1105 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry brzuchatki,
Cytat:
100 lat, lekkiego porodu i zdrowego bobaska Cytat:
Ograniczanie kosmetyków jak najbardziej tak, ale nie mycie przez 2 tyg., szok. Proszków dzieciowych bede uzywała, bo takie zwykle sa mocniejsze. Zreszta mnie i tz tez duzo proszków uczula.Cytat:
ja tez jestem za ograniczaniem słonca, ale troszke trzeba sloneczka Oliath ciesze sie, ze masz wózio , nie denerwuj sie juz, bo to szkodzi małej
|
|||
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już oblookałam U mnie będą białe meble i jasne ściany plus turkus na jednej z nich...ciekaw e jaka to wyjdzie.. Jeszcze ten nieszczęsny materac musze kupić...Neni co Cie skłoniło do Twojego zakupu?? Bo ja już oszalałam ![]() Mam duże łóżeczko 140x 70 więc materac musi posłużyć na kilka lat |
||
|
|
|
#1108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam jeszcze ze jej połozna nie kazała wcierać nawilżaczy po kąpieli tylko dodać trochę oliwy z oliwek bądź jakiejś dobrej naturalnej oliwki (no nie te z parafiną które nawet mnie zapychają) do wody do kąpieli i tyle. Ja też tak zamierzam robić. Cytat:
Mario Bezbolesnego, szybkiego porodu w terminie i jak najwiecej radości jaka da Wam wkrótce ten nowy różowiutki członek rodziny
|
||
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała full wypas z najwyższej półki, ale mój tż mówi, że za duży kasy nie chce wydawać. i tak myślimy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

ale i tak wzielam cos w podobie
Bardzo ładne 

. Dzięki temu pewnie nie będziesz miała takich myśli "a wszystko mi już jedno, nie robimy tego, nie robimy tego, bo już mam dosyć".
za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.

Nie przecze ze jwst bardzo dobry na odparzenia ale zawiera kwas borowy ktory jest zakazany do stosowania u dzieci. Mozna kupic zamienniki bez kawasu- np. chyba Tormentalum.
Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, zapytałabym co ona na kwas borowy, który jest zakazany