|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
No trudno będzie na zmiany![]() Nie mówiła chyba - na pewno w pierwszej dobie nie używają żadnych, żeby dziecka nie narażać od razu na chemię. Mamy mieć ze sobą chusteczki nawilżane i maść do pupy, i to chyba wszystko czym możemy dziecko traktować w szpitalu.
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Ja wczoraj sie tulilam przed snem do Majulkowych kocykow Śniła mi sie ta moja księżniczka. Nosilam ja na rękach i przytulalam. Jeju jak ja kocham te moja coreczke
|
|
|
#1024 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chcialam bym wtracic swe grosze i nie dopisywac od razu na liste osob, ktore powiedza dzien dobry i napisza doslownie kilka postow, moze poczekajmy z tym i po krotkim udzielaniu dopisujemy ![]() Cytat:
odflaczona dzis? Cytat:
dobrze ze wszystko jest w porzadku to juz tuz tuz chcialabym byc na Twoim miejscu ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
Wstalismy i się witamy! Niestety dzisiaj nie pospie bo obudził mnie mój pęcherz, a okazało się ze mądra ja nie kupiłam opakowania na mocz do badania a dzisiaj muszę zrobić i się tak mecze bo apteka dopiero od 8 czynna ehhhh ;/ Gratuluję od razu nowych tyg i za wizyty!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#1026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyte na jakie lozeczko sie zdecydowaliscie?Cytat:
|
|||
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Najważniejsza informacja, na którą czekałam całe USG
![]() A z pęcherzem współczuję. Ja bym nie wytrzymała tyle.
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
a to tak głupio w odwiedziny nic nie przynieść Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#1030 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1031 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki! Cola dla wszystkich! ![]()
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Ja mam mieć pobierana krew tylko po 2h i to troche mnie dziwi Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-05-14 o 09:21 |
|
|
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale taki kolorowy - nie mogłam się powstrzymać![]() Wszystkiego najlepszego
|
|
#1034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
poza tym, moj maluch bedzie mial nawet brzoskwiniowe spioszki, byly takie cudne ze nie moglam sie oprzec coz, moze malo chlopiece poza tym chyba staram sie odejść od tych niebieskich kolorow.
|
||||
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już od 7 spać nie mogę.. dobrze, że chociaż noce lepiej zaczęłam przesypiać. Wczoraj w SR położna mówiła o karmieniu piersią, puściła nam film, a później przy pomocy lalki i siebie pokazywała jakie są sposoby karmienia. W każdym razie dziecko zawsze ma być skierowane brzuszkiem do nas, nie tak jak kiedyś matki karmiły, ze dziecko bokiem ciałka do nas i tylko główka przekręcona. Wtedy najwygodniej mu jeść i najlepiej łapie brodawkę, nie zachłysta się powietrzem, no i nasze piersi można uchronić przed uszkodzeniem przez twarde dziąsełka dziecka. Przykładając dziecko do piersi powinno się ustawić je w ten sposób by nasz sutek był na wysokości pomiędzy noskiem a górną wargą dziecka, nawet troszkę dziecko sutkiem podotykać, żeby wyczuło pokarm i dopiero jak otworzy szeroko usta i wygnie delikatnie główkę do tyłu dostawić pierś i powinno prawidłowo złapać brodawkę, po samą otoczkę.. i na tyle głęboko, że wrażliwe i delikatne jej części nie są drażnione twardym podniebieniem i dziąsełkami dziecka. Wydawało się to proste, ale znając życie takie nie będzie Położna mówiła, że przez pierwszy miesiąc w nocy lepiej karmić dziecko w łóżku w pozycji leżącej. Nie zmuszać się do wstawania do łóżeczka co chwilę. Dziecko może zasypiać razem z nami pomiędzy karmieniami i lepiej wtedy wypoczywamy. Nie ma też zagrożenia, że przyśniemy przy dziecku i niechcący nam się osunie. Kładziemy się np. na lewym boku, pod kark poduszkę, dziecko zupełnie na prawym boku, brzuszkiem do nas i zupełnie na płasko, żadnej poduszki i tak ma sobie jeść i można bezpiecznie przysnąć. Niektóre matki boją się, że jak dziecko będzie spało z rodzicami, to później będzie problem z przyzwyczajeniem do łóżeczka, ale położna zapewniała, że w ciągu miesiąca dziecko nie zdąży się przyzwyczaić do spania z rodzicami. (U mojej przyjaciółki to się sprawdziło). |
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
A ciasto? A ciasto gdzie?
![]() Wszystkiego Najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w tych kocykach to część była typowo dziewczęca, a ten morski ma ładny kolor A mały przecież mi nie powie, że to babskie
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj naj naj, łatwego porodu i czego sobie tylko zamarzysz
![]() Wysikana. co za ulga !!!!!!!!! A teraz lecę w świat- najpierw do labo, potem do mamy i pewnie będę pod wieczór znając mój talent do szlajania się
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
tradycyjnie zycze Ci: wszystkiego co najlepsze, zdrowia właściwie przede wszystkim, lekkiego porodu, zdrowego Maluszka, mnostwa milosci i wielkiej kuuuupy.... pieniędzy
![]() ja poprosze wode, coli nie pije ... ja za colą i jej pochodnymi nie przepadam ![]() Ona, moje odflaczenie chyba na dobrej drodze bo dzis koniec z opier...niem sie. Musze dzis zrobić to co miałam wczoraj bo zawale prace ![]() ************************* ** no sie WITAM w ten sloneczny dzien, razem ze mna wita sie moja zgaga, Syn, ktory trenuje walenie bo ojciec mu powiedzial, ze kupi perkusje dodatkowo inne moje bolace czesci ciala tez sie witaja z watroba i zebrami na czele!sniło mi sie: ze moje dziecko owinelo sie naokolo kregoslupa i zrobilam sie szeroka i plaska, ze widzialam swoje lonowe krzaki, do tego ciastkarnia pelna pysznych ciastek, las z pagorkami i dolkami bez krzaczorow taki czysty a na polanie byly bociany, wiecej nie pamietam ![]() no to tyle z wiadomosci parafialnych Oliath, z jednej strony nie dziwie sie ze sie zgodzilas na podwojna stawke ale z drugiej nie dalabym sie dziadowi. W kazdym razie marzenie spelnilas i pzypomnialas mi, ze u nas w rodzinie najblizszej byl piekny czerwony retro wozek z szybami z boku i z tylu, japonski jakis. Szkoda ze kiedys nie pomyslalam by go zatrzymac dla siebie ale ja decyzje o dziecku podjelam w zeszlym roku ![]() dobra odrywam sie od lapka i doooo rooooboty ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- aaa jeszcze zapytanie: kupowałą ktoras z Was ten kocyk: http://allegro.pl/bobas-kocyk-z-apli...230620346.html czy on nalezy do tych bardzo ciepłych czy raczej na wczesną jesień zimne lato? ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
Hejka. Pogoda okropna brrrr
Zab dokucza ale jest juz spoko. Wczoraj bylam na zajeciach przedporodowych i polozne mowily zeby do prania ciuszkow uzywac zwyklgo proszku i plynu bo te dzieciece poroszki to chwyt marketingowy,ogolnie dziecko tu sie kapie 2tygodnie po porodzie i do pielegnecji potrzebne sa:plyn do kapieli,nozyczki,waciki i szczotka. Szczerze wam napisze ze bylam zdziwiona ale polozne powtarzaly ze niemowle malo porzebuje.
|
|
|
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko szkoda, ze tyle musialas nerwow zjeść
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
Tak ogolnie to tutaj ciezko kupic taki proszek specjalny lub plyn w rossmannie czy d&m nie spotkalam sie z czyms takim.
Polozne mowily jeszcze ze jezeli uzywamy pampersy firmy Pampers to chusteczki rowniez powinny byc firmy Pampers bo maja podobny sklad i nie beda uczulac. |
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Chyba zapowiada się dziś piękny pogodowo dzień. ![]() Cytat:
![]() STO LAT! Wszystkiego najlepszego. Bezproblemowego, bezbolesnego porodu.
![]() |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrobilam Ach zapomnialam o najwazniejszym... Gratuluje udanych wczorajszych wizyt
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-14 o 09:39 |
|
|
|
|
#1047 |
|
Konto usunięte
|
zasnęłam i spałam tradycyjnie do 7 z kawałkiem..
Chłopcy pojechali, wstawiłam pranie i mogę napić się kawki ![]() a może nie spałam dlatego że pożarłam się wczoraj z TZ, mam teraz takie generalne przemyślenia życiowe i jakoś mi nic nie pasuje ;( Leosiek ma czkawkę ![]() Marionette - wszystkiego co sobie tylko wymarzysz i pozytywnej energii !!!
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-14 o 08:47 |
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale proszek wolę używać taki dzieciowy. Dostałam w prezencie kocyk używany i wyprany w dorosłym proszku i wypłukany w dorosłym płynie. Sam zapach może być drażniący dla maleństwa. Za dużo tam wypełniaczy, zapachów i w ogóle nie wiadomo czego. |
|
|
|
|
#1049 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie łykam ale dlatego ze u mnie wystarczy ze usiade i przechodzi. A z ta moja sunią taki problem, że ona bardzo uczuciowa i zazdrosna i będzie przeżywać. Pomysł z wyprowadzeniem z domu wzięłam z cezara zaklinacza psów podobno najpierw powinno w domu się pojawić dziecko a potem pies to od razu zostanie ustalona hierarchia. Ile w tym prawdy nie wiem. Co do pokoju to moja dosięgnie najwyżej do nóżek łóżeczka wiec za wiele nie zrobi :p Ale największy problem z jej szczekaniem. Jest bardzo czujna i hałaśliwa i chciałabym żeby te pierwsze dni jednak bez tej atrakcji się odbyły. Z drugiej strony nie chce żeby się poczuła odrzucona choć u mamy często zostaje na kilka dni wiec dopóki nie wróci to nie zauważy różnicy. Pogadam może jeszcze z wetem moze coś poradziCytat:
Po tych pierwszych dniach to też chciałabym żeby Sara wróciła i była z małym normalnie tylko te pierwsze dni mnie martwią Cytat:
Ja licze ale u mnie ma byc 10 ruchów na 7 godzin. Jednak u mnie moze chodzic opołożenie pośladkowe i przez to mogę czuc mniej. W ciągu dniawyczuwam ok 30 -40 dużych ruchów Cytat:
No właśnie to samo słyszałam Sto lat !!! A ja sie witamz kawusią Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A że przez 2 tygodnie się go nie myje wcale? ![]() A płatki mydlane zawalają pralkę podobno
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

piękna waga maluszka. Super ze juz masz lozeczko
No trudno będzie na zmiany

chcialam bym wtracic swe grosze i nie dopisywac od razu na liste osob, ktore powiedza dzien dobry i napisza doslownie kilka postow, moze poczekajmy z tym i po krotkim udzielaniu dopisujemy 
35 days to go!!!!
Najpierw kurier przywiózł łóżeczko, potem pojechaliśmy do biedronki (kupiłam 2 kocyki, było ich mnóstwo, jakby któraś miała problem z dostaniem, to zapraszam do mnie
za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.

.