W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 07:17   #1021
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Siedze w labie.okno otwarte-jest czym oddychac.miałyście pobierana krew przed?

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:18   #1022
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
piękna waga maluszka. Super ze juz masz lozeczko a jaki wzór kocykow kupiłas?

No to super, bedziesz miała mniej do tachania w torbie
A mówiła jakich kosmetyków używają w szpitalu?
Jeden wzięłam taki morski z jasnymi wzorami, a drugi biały w kolorowe kropki. Może mało chłopięcy jest, ale dla dziewczynek były ładniejsze No trudno będzie na zmiany
Nie mówiła chyba - na pewno w pierwszej dobie nie używają żadnych, żeby dziecka nie narażać od razu na chemię. Mamy mieć ze sobą chusteczki nawilżane i maść do pupy, i to chyba wszystko czym możemy dziecko traktować w szpitalu.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:32   #1023
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Jeden wzięłam taki morski z jasnymi wzorami, a drugi biały w kolorowe kropki. Może mało chłopięcy jest, ale dla dziewczynek były ładniejsze No trudno będzie na zmiany
Nie mówiła chyba - na pewno w pierwszej dobie nie używają żadnych, żeby dziecka nie narażać od razu na chemię. Mamy mieć ze sobą chusteczki nawilżane i maść do pupy, i to chyba wszystko czym możemy dziecko traktować w szpitalu.
To fajny ten szpital, po co dziecko od razu smarowac tym wszystkim jak po porodzie ma jeszcze na sobie te ochronną maź.
Ja wczoraj sie tulilam przed snem do Majulkowych kocykow sa cudnie mieciutkie i delikatne.

Śniła mi sie ta moja księżniczka. Nosilam ja na rękach i przytulalam. Jeju jak ja kocham te moja coreczke

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:33   #1024
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
T

Dziewczyny musiałybysmy obadac w klubie mamy ktore dołączyły a fotek nie dały.......
..
no to juz po mnie, jak "siedzialam" na tablecie i chcialam dodac zdjecie to klikalam, klikalam i wszystko skasowalam i nie tylko stad ale i z fc dlatego tez nie pisalam, bo cholernie mnie on denerwowal.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ojejku!
ale listy, ile pracy)))))))

ja jestem za wywalaniem z list osoby, które nie piszą, i to bez skrupułów.
zawsze można dopisać znów jak ktoś zachce za 34 części pisać znów z nami.
prawda? przecież to tylko lista, nie ucinamy nikomu głowy co nie?
a ja jesli moge chcialam bym wtracic swe grosze i nie dopisywac od razu na liste osob, ktore powiedza dzien dobry i napisza doslownie kilka postow, moze poczekajmy z tym i po krotkim udzielaniu dopisujemy

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

A u mnie w labku nie pobierają krwi po 1 godz.. tylko na czczo i po 2 godz i taki wynik mówi im wystarczająco.. dlatego tym po 1 godz bym się tak nie przejmowała
u mnie tez, takze po 1h nie wiem jaki wynik by mi wyszedl

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Apel:
odflaczcie mnie
odflaczona dzis?

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyneczki
Witamy się z Kacperkiem w 32 tygodniu czyli 8 miesiącu
No i witamy się z domku już na szczęście
A no i witamy się w nowym wątku
To się przywitałam chyba ze wszystkich okazji
witaj w domu dobrze ze wszystko jest w porzadku

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

A ja rozpoczynam 36 tydzień ciąży!!!! 35 days to go!!!!
to juz tuz tuz chcialabym byc na Twoim miejscu

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dokladnie - ale ja czasami mam za dobre serce...ot co

a teraz laseczki wstawiam na pokuszenie - az mi slinka cieknie
http://pychaciasta.bloog.pl/id,33464...?ticaid=510944
mniam mniam pycha to ciasto jest

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:35   #1025
enlevee
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Dzień dobry
Zostawiłam was wczoraj rano i mam 25stron do nadrobienia Najpierw kurier przywiózł łóżeczko, potem pojechaliśmy do biedronki (kupiłam 2 kocyki, było ich mnóstwo, jakby któraś miała problem z dostaniem, to zapraszam do mnie), załatwić kilka spraw z działką, odebrać zamówienie od r_p77, na wizytę i do SR. Wróciliśmy do domu po 21 i padłam jak mucha.

Z wizyty napiszę tylko, że mały waży już 2kg Wszystko jest w porządku. Skurcze mogą się pojawiać byle nie za często. Szyjka twarda zamknięta, nic się nie dzieje. Ale ten miesiąc musi jeszcze wysiedzieć w brzuszku

Trzymam za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.
Ale super klocek już gratki za wizytę, ciekawe ile mój już wazy

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Siedze w labie.okno otwarte-jest czym oddychac.miałyście pobierana krew przed?
Trzymam kciuki za glukozę! Miałam.pobierana krew przed i po 2h

Wstalismy i się witamy! Niestety dzisiaj nie pospie bo obudził mnie mój pęcherz, a okazało się ze mądra ja nie kupiłam opakowania na mocz do badania a dzisiaj muszę zrobić i się tak mecze bo apteka dopiero od 8 czynna ehhhh ;/

Gratuluję od razu nowych tyg i za wizyty!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:38   #1026
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzisz w labie? Czy wróciłaś do domu?

Wczoraj mi ginka mówiła, że największe dziecko urodzone w tym szpitalu ważyło 6300 Ale mam się nie martwić, bo takie dzieci rodzą kobiety chore na cukrzycę...

A na SR dostaliśmy listę wyprawkową - ile czego kupić. I wyobraźcie sobie, że do szpitala nie wolno przynosić żadnych kosmetyków dla dziecka. Jedynie co można to maść do pupy, ale wolno ją zastosować dopiero w drugiej dobie życia dziecka.
u mnie w szpitalu jest napisane ze trzeba zabrac kosmetyki dla dziecka/do kapieli. Co szpital to inne wytyczne

Cytat:
Dzień dobry
Zostawiłam was wczoraj rano i mam 25stron do nadrobienia Najpierw kurier przywiózł łóżeczko, potem pojechaliśmy do biedronki (kupiłam 2 kocyki, było ich mnóstwo, jakby któraś miała problem z dostaniem, to zapraszam do mnie), załatwić kilka spraw z działką, odebrać zamówienie od r_p77, na wizytę i do SR. Wróciliśmy do domu po 21 i padłam jak mucha.

Z wizyty napiszę tylko, że mały waży już 2kg Wszystko jest w porządku. Skurcze mogą się pojawiać byle nie za często. Szyjka twarda zamknięta, nic się nie dzieje. Ale ten miesiąc musi jeszcze wysiedzieć w brzuszku

Trzymam za dzisiejsze wizyty. A że muszę popracować to pewnie też mnie nie będzie za dużo.
za wizyte na jakie lozeczko sie zdecydowaliscie?

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
ostanio sprawdzałam z ciekawości w starym watku mam lipcowo - sierpniowych 2012 kiedy zaczeły sie wypakowywać

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630968
tez kiedys probowalam sprawdzic, ale nie dotarlam do tego watku, zmeczylo mnie klikanie

Franuś
Stary 2013-05-14, 07:39   #1027
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ale super klocek już gratki za wizytę, ciekawe ile mój już wazy
Najważniejsza informacja, na którą czekałam całe USG

A z pęcherzem współczuję. Ja bym nie wytrzymała tyle.
Stary 2013-05-14, 07:41   #1028
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
jak malo chlopiecy, wlasnie bardzo tez myslalam nad niebieskim, ale juz 2 kocyki mialam. Chyba ze zmienie jeszcze zdanie, bo wydaja sie na takie mieciutkie

Franuś
Stary 2013-05-14, 07:42   #1029
enlevee
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Najważniejsza informacja, na którą czekałam całe USG

A z pęcherzem współczuję. Ja bym nie wytrzymała tyle.
No ja też już ledwo daje radę ale jak nie zrobię dzisiaj tych badań to jutro do gina pójdę z gołymi rękami. a to tak głupio w odwiedziny nic nie przynieść chociaż tyle ze aptekę mam 200m od domu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-14, 07:49   #1030
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
no to juz po mnie, jak "siedzialam" na tablecie i chcialam dodac zdjecie to klikalam, klikalam i wszystko skasowalam i nie tylko stad ale i z fc dlatego tez nie pisalam, bo cholernie mnie on denerwowal.
Przeczytałam że siedzialas na toalecie

Cytat:

Wstalismy i się witamy! Niestety dzisiaj nie pospie bo obudził mnie mój pęcherz, a okazało się ze mądra ja nie kupiłam opakowania na mocz do badania a dzisiaj muszę zrobić i się tak mecze bo apteka dopiero od 8 czynna ehhhh ;/

Gratuluję od razu nowych tyg i za wizyty!

Nie zazdroszczę pełnego pecherza pozostaje ci przebierać nuziami

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:52   #1031
Marionette18
Raczkowanie

Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:59   #1032
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
100 lat

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Ja mam mieć pobierana krew tylko po 2h i to troche mnie dziwi

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-05-14 o 09:21
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:04   #1033
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
jak malo chlopiecy, wlasnie bardzo tez myslalam nad niebieskim, ale juz 2 kocyki mialam. Chyba ze zmienie jeszcze zdanie, bo wydaja sie na takie mieciutkie
Ten biały w kropki jest mało chłopięcy Ale taki kolorowy - nie mogłam się powstrzymać

Cytat:
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
Wszystkiego najlepszego
Stary 2013-05-14, 08:07   #1034
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Tylko bepanthen chyba trzeba za każdym razem zmywać.
Ja kupiłam z Medeli - Purelan. Podobno dobry i nie trzeba właśnie zmywać.
kupilam to samo

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Tak kochanie, ale jak będą upały to lepiej natłuścić, szczególnie te fałdki, które mogą się zaparzyć.
slyszalam, zeby oliwki nie uzywac, a zamienic to na mleczko do ciala

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

( a ile cm masz szyjke bo ja ost mialam 3 cm i zastanawiam sie czy to duzo czy nie? )
u mnie jest 2cm, a teraz to moze juz nawet troszke mnie. takze Ty nie masz czym sie martwic

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Ten biały w kropki jest mało chłopięcy Ale taki kolorowy - nie mogłam się powstrzymać

Wszystkiego najlepszego
jest cudny poza tym, moj maluch bedzie mial nawet brzoskwiniowe spioszki, byly takie cudne ze nie moglam sie oprzec coz, moze malo chlopiece ale on i tak nie bedzie widzial roznicy poza tym chyba staram sie odejść od tych niebieskich kolorow.

Franuś
Stary 2013-05-14, 08:09   #1035
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już od 7 spać nie mogę.. dobrze, że chociaż noce lepiej zaczęłam przesypiać.

Wczoraj w SR położna mówiła o karmieniu piersią, puściła nam film, a później przy pomocy lalki i siebie pokazywała jakie są sposoby karmienia. W każdym razie dziecko zawsze ma być skierowane brzuszkiem do nas, nie tak jak kiedyś matki karmiły, ze dziecko bokiem ciałka do nas i tylko główka przekręcona. Wtedy najwygodniej mu jeść i najlepiej łapie brodawkę, nie zachłysta się powietrzem, no i nasze piersi można uchronić przed uszkodzeniem przez twarde dziąsełka dziecka.
Przykładając dziecko do piersi powinno się ustawić je w ten sposób by nasz sutek był na wysokości pomiędzy noskiem a górną wargą dziecka, nawet troszkę dziecko sutkiem podotykać, żeby wyczuło pokarm i dopiero jak otworzy szeroko usta i wygnie delikatnie główkę do tyłu dostawić pierś i powinno prawidłowo złapać brodawkę, po samą otoczkę.. i na tyle głęboko, że wrażliwe i delikatne jej części nie są drażnione twardym podniebieniem i dziąsełkami dziecka. Wydawało się to proste, ale znając życie takie nie będzie
Położna mówiła, że przez pierwszy miesiąc w nocy lepiej karmić dziecko w łóżku w pozycji leżącej. Nie zmuszać się do wstawania do łóżeczka co chwilę. Dziecko może zasypiać razem z nami pomiędzy karmieniami i lepiej wtedy wypoczywamy. Nie ma też zagrożenia, że przyśniemy przy dziecku i niechcący nam się osunie.
Kładziemy się np. na lewym boku, pod kark poduszkę, dziecko zupełnie na prawym boku, brzuszkiem do nas i zupełnie na płasko, żadnej poduszki i tak ma sobie jeść i można bezpiecznie przysnąć. Niektóre matki boją się, że jak dziecko będzie spało z rodzicami, to później będzie problem z przyzwyczajeniem do łóżeczka, ale położna zapewniała, że w ciągu miesiąca dziecko nie zdąży się przyzwyczaić do spania z rodzicami. (U mojej przyjaciółki to się sprawdziło).

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:13   #1036
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
A ciasto? A ciasto gdzie?

Wszystkiego Najlepszego

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już od 7 spać nie mogę.. dobrze, że chociaż noce lepiej zaczęłam przesypiać.

Wczoraj w SR położna mówiła o karmieniu piersią, puściła nam film, a później przy pomocy lalki i siebie pokazywała jakie są sposoby karmienia. W każdym razie dziecko zawsze ma być skierowane brzuszkiem do nas, nie tak jak kiedyś matki karmiły, ze dziecko bokiem ciałka do nas i tylko główka przekręcona. Wtedy najwygodniej mu jeść i najlepiej łapie brodawkę, nie zachłysta się powietrzem, no i nasze piersi można uchronić przed uszkodzeniem przez twarde dziąsełka dziecka.
Przykładając dziecko do piersi powinno się ustawić je w ten sposób by nasz sutek był na wysokości pomiędzy noskiem a górną wargą dziecka, nawet troszkę dziecko sutkiem podotykać, żeby wyczuło pokarm i dopiero jak otworzy szeroko usta i wygnie delikatnie główkę do tyłu dostawić pierś i powinno prawidłowo złapać brodawkę, po samą otoczkę.. i na tyle głęboko, że wrażliwe i delikatne jej części nie są drażnione twardym podniebieniem i dziąsełkami dziecka. Wydawało się to proste, ale znając życie takie nie będzie
Położna mówiła, że przez pierwszy miesiąc w nocy lepiej karmić dziecko w łóżku w pozycji leżącej. Nie zmuszać się do wstawania do łóżeczka co chwilę. Dziecko może zasypiać razem z nami pomiędzy karmieniami i lepiej wtedy wypoczywamy. Nie ma też zagrożenia, że przyśniemy przy dziecku i niechcący nam się osunie.
Kładziemy się np. na lewym boku, pod kark poduszkę, dziecko zupełnie na prawym boku, brzuszkiem do nas i zupełnie na płasko, żadnej poduszki i tak ma sobie jeść i można bezpiecznie przysnąć. Niektóre matki boją się, że jak dziecko będzie spało z rodzicami, to później będzie problem z przyzwyczajeniem do łóżeczka, ale położna zapewniała, że w ciągu miesiąca dziecko nie zdąży się przyzwyczaić do spania z rodzicami. (U mojej przyjaciółki to się sprawdziło).
dziekuje za cenne informacje. W klubiku powinna byc specjalna zakladka SR i ta wrzucac rowniez te informacje

Franuś
Stary 2013-05-14, 08:24   #1037
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
jest cudny poza tym, moj maluch bedzie mial nawet brzoskwiniowe spioszki, byly takie cudne ze nie moglam sie oprzec coz, moze malo chlopiece ale on i tak nie bedzie widzial roznicy poza tym chyba staram sie odejść od tych niebieskich kolorow.
Ubranka ani jednego nie mam niebieskiego Ale w tych kocykach to część była typowo dziewczęca, a ten morski ma ładny kolor A mały przecież mi nie powie, że to babskie
Stary 2013-05-14, 08:24   #1038
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
Wszystkiego naj naj naj, łatwego porodu i czego sobie tylko zamarzysz

Wysikana. co za ulga !!!!!!!!!
A teraz lecę w świat- najpierw do labo, potem do mamy i pewnie będę pod wieczór znając mój talent do szlajania się

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-14, 08:30   #1039
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
tradycyjnie zycze Ci: wszystkiego co najlepsze, zdrowia właściwie przede wszystkim, lekkiego porodu, zdrowego Maluszka, mnostwa milosci i wielkiej kuuuupy.... pieniędzy
ja poprosze wode, coli nie pije ... ja za colą i jej pochodnymi nie przepadam

Ona, moje odflaczenie chyba na dobrej drodze bo dzis koniec z opier...niem sie. Musze dzis zrobić to co miałam wczoraj bo zawale prace
************************* **

no sie WITAM w ten sloneczny dzien, razem ze mna wita sie moja zgaga, Syn, ktory trenuje walenie bo ojciec mu powiedzial, ze kupi perkusje dodatkowo inne moje bolace czesci ciala tez sie witaja z watroba i zebrami na czele!

sniło mi sie: ze moje dziecko owinelo sie naokolo kregoslupa i zrobilam sie szeroka i plaska, ze widzialam swoje lonowe krzaki, do tego ciastkarnia pelna pysznych ciastek, las z pagorkami i dolkami bez krzaczorow taki czysty a na polanie byly bociany, wiecej nie pamietam

no to tyle z wiadomosci parafialnych

Oliath, z jednej strony nie dziwie sie ze sie zgodzilas na podwojna stawke ale z drugiej nie dalabym sie dziadowi. W kazdym razie marzenie spelnilas i pzypomnialas mi, ze u nas w rodzinie najblizszej byl piekny czerwony retro wozek z szybami z boku i z tylu, japonski jakis. Szkoda ze kiedys nie pomyslalam by go zatrzymac dla siebie ale ja decyzje o dziecku podjelam w zeszlym roku

dobra odrywam sie od lapka i doooo rooooboty

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

aaa jeszcze zapytanie:

kupowałą ktoras z Was ten kocyk:
http://allegro.pl/bobas-kocyk-z-apli...230620346.html
czy on nalezy do tych bardzo ciepłych czy raczej na wczesną jesień zimne lato?

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Ubranka ani jednego nie mam niebieskiego Ale w tych kocykach to część była typowo dziewczęca, a ten morski ma ładny kolor A mały przecież mi nie powie, że to babskie
teraz Ci nie powie, ale jak zobaczy na zdjęciach to może być draka
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:31   #1040
Myszolka91
Raczkowanie

Hejka. Pogoda okropna brrrr Zab dokucza ale jest juz spoko. Wczoraj bylam na zajeciach przedporodowych i polozne mowily zeby do prania ciuszkow uzywac zwyklgo proszku i plynu bo te dzieciece poroszki to chwyt marketingowy,ogolnie dziecko tu sie kapie 2tygodnie po porodzie i do pielegnecji potrzebne sa:plyn do kapieli,nozyczki,waciki i szczotka. Szczerze wam napisze ze bylam zdziwiona ale polozne powtarzaly ze niemowle malo porzebuje.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:31   #1041
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Kobitki jak to jest u Was w sparwie twardnienia brzucha i nospy?Pytałam o to gina i nie mowił zebym w takim przypadku ją brała a Wy piszecie ze łykacie????????

A od wczoraj częsciej niz zwykle brzuszek robi mi sie twardy i zastanawiam sie czy choc 1 nie zażyc????? Poradzcie cosik ???

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wam też dzieci tak wchodzą pod żebra? bo ja po prawej stronie od kilku dni nie mogę z bólu... najgorzej jest właśnie podczas gdy mały harcuje... a szaleje prawie całymi dniami więc nie wyrabiam już...
moj tylko uwielbia moj pecherz

Franuś
Stary 2013-05-14, 08:36   #1042
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hejka. Pogoda okropna brrrr Zab dokucza ale jest juz spoko. Wczoraj bylam na zajeciach przedporodowych i polozne mowily zeby do prania ciuszkow uzywac zwyklgo proszku i plynu bo te dzieciece poroszki to chwyt marketingowy,ogolnie dziecko tu sie kapie 2tygodnie po porodzie i do pielegnecji potrzebne sa:plyn do kapieli,nozyczki,waciki i szczotka. Szczerze wam napisze ze bylam zdziwiona ale polozne powtarzaly ze niemowle malo porzebuje.
malo potrzebuje dlatego ja mocno ograniczylam kosmetyki ale do prania to jednak kupilam platki mydlane. wole nie uzywac proszkow czy plynow do doroslego prania dla takiego maluszka. w polskich proszkach i proszkach dla Polski jednak wiecej tych wypelniaczy niezdrowych niz np. w niemieckich
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:36   #1043
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Mam ten wozek, dziewczyny. Za podwojna cene wylicytowana .
Ale tak mnie dobila ogolnie sytuacja, ze bede sie cieszyc od jutra ewentualnie.
Normalnie bym darla koty, nie raz juz miazdzylam naciagaczy i oszustow na All i znam temat. Ale to nie wydaje sie byc naciagacz - no i sytuacja niejasna przez ten zwis portalu wczoraj.
Poza tym grzebolilam sie pol dnia w ofertach, rozwazalismy nawet normalne opcje jak marita czy bebetto fabio (uzywki) i popadlam w stan glebokiej nieszczesliwosci z tego powodu.
Jeszcze sie z tym przespie zanim zrobie przelew, ale mysle, ze i tak sukces - bo gosciu ten sam wozeczek na tablicy wystawial za 1300, a drugi i jedyny oprocz tego Gesslein na tejze tablicy wisi za 1500.
No po prostu chyba nie mozna miec zawsze tyle fuksa, zeby kupowac biale kruki za grosze na All, nawet gdy sie jest mna
tylko szkoda, ze tyle musialas nerwow zjeść

Franuś
Stary 2013-05-14, 08:41   #1044
Myszolka91
Raczkowanie

Tak ogolnie to tutaj ciezko kupic taki proszek specjalny lub plyn w rossmannie czy d&m nie spotkalam sie z czyms takim.
Polozne mowily jeszcze ze jezeli uzywamy pampersy firmy Pampers to chusteczki rowniez powinny byc firmy Pampers bo maja podobny sklad i nie beda uczulac.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:43   #1045
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Chyba zapowiada się dziś piękny pogodowo dzień.

Cytat:
ostanio sprawdzałam z ciekawości w starym watku mam lipcowo - sierpniowych 2012 kiedy zaczeły sie wypakowywać

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630968
U nas na 100% zacznie się szybciej

Cytat:
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
STO LAT! Wszystkiego najlepszego. Bezproblemowego, bezbolesnego porodu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:43   #1046
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
mama z mlodsza siostra od poczatku uzywala dosi i nic jej nie bylo, ja jak na razie zakupilam dzisiusiowe platki mydlane. Na razie bede tego uzywac a potem przeniose sie na zwykle proszki

Nadrobilam nalezy mi sie order

Ach zapomnialam o najwazniejszym...
Gratuluje udanych wczorajszych wizyt

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-14 o 09:39
Stary 2013-05-14, 08:46   #1047
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ty w ogole spalas dzis?...
zasnęłam i spałam tradycyjnie do 7 z kawałkiem..
Chłopcy pojechali, wstawiłam pranie i mogę napić się kawki

a może nie spałam dlatego że pożarłam się wczoraj z TZ, mam teraz takie generalne przemyślenia życiowe i jakoś mi nic nie pasuje ;(

Leosiek ma czkawkę

Marionette - wszystkiego co sobie tylko wymarzysz i pozytywnej energii !!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-14 o 08:47
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:49   #1048
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Mało potrzebuje, dlatego zakup kosmetyków zaplanowany na przyszły miesiąc już mnie tak finansowo nie przeraża
Ale proszek wolę używać taki dzieciowy. Dostałam w prezencie kocyk używany i wyprany w dorosłym proszku i wypłukany w dorosłym płynie. Sam zapach może być drażniący dla maleństwa. Za dużo tam wypełniaczy, zapachów i w ogóle nie wiadomo czego.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:51   #1049
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Jestem podwójną pieskową mamą. Mój Kaukaz jest w kojcu wiec nie ma problemu,chce dac mu przez siatke powąchac ciuszki Laury,ew.ją samą ale ostroznie coby jej nie obsiumpał...On zrozumie....zazdrosny mysle nie bedzie az tak bo sa w ciągu dnia chwile jak wypuszczamy go na wybieg,bierzemy na spacer i poswięcamy tylko jemu czas...
I nic sie nie zmieni,no na poczatku ja bd sobie darwoac takie przyjemnosci,poczekam az odpoczne i dojde do siebie ale na pewno bd starała sie z nim pare razy w ciagu dnia z nim pobyc

A Kłapouch?Tez dam mu ciuszki/Laure obwąchac,bd mu tłumaczyc i starac sie poswiecac uwage jak dotychczas........Bo on w domu z nami jest.Jedna tylko zasada: całkowity zakaz wstępu do pokoju dziecka

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Kobitki jak to jest u Was w sparwie twardnienia brzucha i nospy?Pytałam o to gina i nie mowił zebym w takim przypadku ją brała a Wy piszecie ze łykacie????????

A od wczoraj częsciej niz zwykle brzuszek robi mi sie twardy i zastanawiam sie czy choc 1 nie zażyc????? Poradzcie cosik ???

ja nie łykam ale dlatego ze u mnie wystarczy ze usiade i przechodzi.
A z ta moja sunią taki problem, że ona bardzo uczuciowa i zazdrosna i będzie przeżywać. Pomysł z wyprowadzeniem z domu wzięłam z cezara zaklinacza psów podobno najpierw powinno w domu się pojawić dziecko a potem pies to od razu zostanie ustalona hierarchia. Ile w tym prawdy nie wiem. Co do pokoju to moja dosięgnie najwyżej do nóżek łóżeczka wiec za wiele nie zrobi :p Ale największy problem z jej szczekaniem. Jest bardzo czujna i hałaśliwa i chciałabym żeby te pierwsze dni jednak bez tej atrakcji się odbyły. Z drugiej strony nie chce żeby się poczuła odrzucona choć u mamy często zostaje na kilka dni wiec dopóki nie wróci to nie zauważy różnicy. Pogadam może jeszcze z wetem moze coś poradzi

Cytat:
ja bym pieska nie odawala moja siostra ma kotke i to taka wredna troche bo nie da sie nikomu oprocz domownikow poglaskac tylko syczy i gryzie... i ona najpierw omijala malego i sie go bala a jak maly zaczoł raczkowac to zaczela go traktowac jak domownika a jak maly płacze to ona przychodzi, kładzie sie i sie przytula do niego a moji rodzice maja psa- kundelka i teraz to moj siostrzeniec w ciagu dnia wiecej czasu spedza w domu moich rodzicow bo juz ma 8 mies to pies go lize po raczkach albo nozkach jak on sobie raczkuje

Po tych pierwszych dniach to też chciałabym żeby Sara wróciła i była z małym normalnie tylko te pierwsze dni mnie martwią

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! witam się pierwszy raz w nowym wątku
Gratuluję tygodni i wysyłam zasłużone klaski
Mam do Was ważne pytanie w szpitalu od 32 tygonia kazali mi 3 razy dziennie liczyć ruchy dziecka przez godzinę czasu. Na wypisów z szpitala mam zalecenie aby nadal liczyć fe ruchy. Nasz Tymus w godzinę potrafi wykonać czasem powyżej 100 ruchów i mój Tz się zastanawia czy to nie za dużo bo ogólnie nie ma takich norm tylko ważne aby ruchów było wieej niż 6 na godzine.
Mam pytanie czy którąś z Was również liczy ruchy i czy gdybyście napisać ile Wy
odczuwacie ruchów? Dziękuję z góry za odpowiedzi, bardzo mnie ciekawi czy Wasze Maluszki też takie ruchliwe. Miłego wieczora

Ja licze ale u mnie ma byc 10 ruchów na 7 godzin. Jednak u mnie moze chodzic opołożenie pośladkowe i przez to mogę czuc mniej. W ciągu dniawyczuwam ok 30 -40 dużych ruchów

Cytat:
Ja też uwielbiam ten zapach

No u na będzie cięŻko z naszą małą krową.. Raczej na parę pierwszych dni pójdzie do rodziców Tzta. Tak nam zresztą poradzono, ze pierwsze jakby w domu powinno być dziecko, a nie żeby przynosić dziecko jak pies będzie sobie siedział już w najlepsze..

Brawa za wizytę! Igorek już jest taaaaki duży, super!

No właśnie to samo słyszałam

Cytat:
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
Sto lat !!!

A ja sie witamz kawusią
Stary 2013-05-14, 08:53   #1050
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm.. Nasza wczoraj mówiła, żeby właśnie kupować tylko te dla noworodków i najlepiej płyny, bo łatwiej się wypłukują. I do wszystkiego używać podwójnego płukania. Zwykły proszek może się nie wypłukać i uczulić. I rzeczywiście dziecko nie potrzebuje tego, tylko my, bo ładnie pachną te rzeczy dla dzieci
A że przez 2 tygodnie się go nie myje wcale?

A płatki mydlane zawalają pralkę podobno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości