W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 10:35   #1111
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Pisałyście o wczorajszym dniu..13-tym.. ja też go dziwacznie przechodziłam.. nie dość, że mój żołądek źle się czuł, to jeszcze cały dzień zmulona chodziłam, kompletnie nic mi się nie chciało. Mąż też mnie denerwował, przed snem rzucił parę tekstów, po których łzy pociekły. Położyłam się po ciemku do łóżka, plecami do niego.. na szczęście zachował się..przytulił do mnie, wymacał dłonią moje łzy, powiedział parę milszych słów i prosił bym się uspokoiła, bo Lol płacze razem ze mną. Później potrzymał dłoń na brzuchu, ale Lol nie chciał się ruszyć, chyba też był smutny i obraził się na niedobrego tatusia.
Na szczęście dzień skończył się lepiej, niż wskazywałyby na to ostatnie jego minuty

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:36   #1112
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Już oblookałam

U mnie będą białe meble i jasne ściany plus turkus na jednej z nich...ciekaw e jaka to wyjdzie..

Jeszcze ten nieszczęsny materac musze kupić...Neni co Cie skłoniło do Twojego zakupu??

Bo ja już oszalałam

Mam duże łóżeczko 140x 70 więc materac musi posłużyć na kilka lat
turkusy są najlepsze, jeszcze nie widziałam brzydkiego odcienia turkusu mam salon błękitno-turkusowy, a sypialnie mam hmm.. lodowy brzask z duluxa i białe łóżeczko, a szafa i łóżko ciemny venge
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:40   #1113
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]aaa jeszcze zapytanie:

kupowałą ktoras z Was ten kocyk:
http://allegro.pl/bobas-kocyk-z-apli...230620346.html
czy on nalezy do tych bardzo ciepłych czy raczej na wczesną jesień zimne lato?
Mam 2 kocyki z tej firmy i one są mięciusie ale cieniutkie
Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Co do pielęgnacji noworodka i informacji ze SR. U mnie również wczoraj był ten temat
Pani położna również odradzała używanie jakichkolwiek kosmetyków przynajmniej w ciągu pierwszego miesiąca życia (ten pierwszy miesiąc w ogóle musi być bardzo "ochronny"). W jego trakcie nie należy również używać płynów do płukania podczas prania- żeby zminimalizować ilość chemii. Tak samo z kosmetykami- tylko maść do pupki i chusteczki, resztę sobie darować przez pierwszy miesiąc. Jeśli dziecko będzie miało suchą skórkę to tylko te suche miejsca natrzeć nawet oliwą z oliwek , nie żadnymi kosmetykami. Na słońce oczywiście kremik z filtrem.
Na spacer możemy śmigać już nawet w 3 dobie (ale delikatnie- rozpocząć od 0,5 godz no i jeśli pogoda będzie typowo wakacyjna to ZAKAZ wychodzenia między 11 a 16 godziną).
Dla mamuś, które spodziewają się córeczek- Pani położna powiedziała bardzo logiczną rzecz, o której jednak nie pomyślałam tak "na sucho". Podczas pielęgnacji chusteczkami należy wycierać od wzgórka łonowego do pupci- NIGDY ODWROTNIE!. Nie wycierać tą samą stroną chusteczki drugi raz, tylko ją odwrócić lub w razie potrzeby wziąć drugą. Chodzi wiadomo o to, żeby bakterie z pupci nie przedostały się tam gdzie nie powinny.

Po urodzeniu, mamy które będą karmić naturalnie będą miały większe pragnienie (powinnyśmy pić 3 litry wody dziennie) i najlepiej pić wodę mineralną, NIE ŹRÓDLANĄ (źródlanej można używać jak zaczniemy same przygotowywać posiłki dzieciaczkom- zupki itp).

TO chyba wszystko, jak coś mi się przypomni to dopiszę
U mnie też podobnie położna opowiadała
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jestem już w domu, ta glukoza wcale nie była taka zła, trochę za gardło słodkie gryzło, ale ogólnie bez problemu ją wypiłam, potem siedząc w labie książkę czytałam i poszło szybko czas oczekiwania
jeszcze panowie też pili i mnie zagadywali szczególnie jeden, wspieraliśmy się wzajemnie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Podała też nazwę maści, którą poleca..Tormentiol.. za ok. 3zł w aptece.. tłusta i można używać do pupki zamiast sudocremu.. i wg niej lepsza jest. Choć przyjaciółka wyczytała, że nie należy jej stosować cały czas..że tylko okresowo..to nie wiem.. Ona używa jakiej maści rossmańskiej Babydream.. z cynkiem i tania.. I sprawdza się.
Nie kupuj, nie można go używać!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40802325]no własnie tormantiolu nie można bo ma w składzie tokstyczny kwas borny !!! jest niebezpieczny dla dzieci bo wchłania się i kumuluje w organizmie i nie można go używać przynajmniej do 3 roku życia.
Ja niestety raz byłam zmuszona o czym pisałam powyżej, nie było jeszcze wtedy odpowiedników bez kwasu bornego... pomaga owszem ale jego stosowanie jest nawet zabronione przez dyrektywę unijną także w Polsce !![/QUOTE]
Dokładnie

A wiecie jak nazywany jest ten kwas borowy w skłądach?
Bo mam 2 kremy Linomagu do pupy, a słyszałam, że w jakimś Linomagu jest ten kwas borowy ...

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Pisałyście o wczorajszym dniu..13-tym.. ja też go dziwacznie przechodziłam.. nie dość, że mój żołądek źle się czuł, to jeszcze cały dzień zmulona chodziłam, kompletnie nic mi się nie chciało. Mąż też mnie denerwował, przed snem rzucił parę tekstów, po których łzy pociekły. Położyłam się po ciemku do łóżka, plecami do niego.. na szczęście zachował się..przytulił do mnie, wymacał dłonią moje łzy, powiedział parę milszych słów i prosił bym się uspokoiła, bo Lol płacze razem ze mną. Później potrzymał dłoń na brzuchu, ale Lol nie chciał się ruszyć, chyba też był smutny i obraził się na niedobrego tatusia.
Na szczęście dzień skończył się lepiej, niż wskazywałyby na to ostatnie jego minuty
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:40   #1114
magdalennne
Wtajemniczenie

Odnośnie sudocremu to nasza położna mówiła, żeby go stosować dopiero jak się pojawią odparzenia (i mamy go dostać w szpitalu), a wcześniej linomag. I to mega cieniutką warstwą, żeby się zdążyła wchłonąć do następnego przewijania.

Ja już na działeczce naszej Kupiłam spray od komarów, mam nadzieję, że dzisiaj wyjdę bez miliona bąbli... TŻ walczy z trawą, a ja popracuję ile bateria w lapku wytrzyma
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:40   #1115
czarownica1
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40802080]znalazłam fajną stronę z recenzjami kosmetyków i leków ...
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...entiolu-i.html[/QUOTE]

ooo dzięki, ostatnio mocno sie takimi sprawami interesuje, nie żeby tak od razu robić z siebie ekomame ale być jak najbliżej jednak natury, więc jakby co to ja chętnie eko i inne farmaceutyczne ciekawostki przyjmę

Cytat:
Wrzuce Ci foty jak będzie już u mnie...mam nadzieję, że jest na żywo równe ładna
na początku ciąży napaliłam się na te paseczkową pościel i jesli jednak nie zdązę uszyc zaplanowanej to sie na nia rzuce.
uwielbuam paseczki i w zasadzie powinnam isc już na odwyk

Cytat:
przejdę się chyba do cerfura po jakieś owoce w nagrodę za wypicie glukozy i kupię jeszcze margarynę do ciasta, które wczoraj ita polecała

może w przypływie dobroci zajdę do teściowej na chwilę
dobry uczynek w cenie, wroci do Ciebie ze zdwojoną siła

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam 3 całe komplety kosmetyków dla Sary:
- HIPP
- JOHNSON and JOHNSON
- BUBCHEN

oczywiscie wszystko dostalam, wiec nie będę marudzić,
ale myślicie, że rozsądnie by było na początku mało co używać, a później dopiero w zalezności od podtzeb wypróbować jedna serię, i tak po kolei.
żeby nie mieszać.

taki mam plan, myslicie, ze dobrze mysle??
tak jak piszemy, na początek jak najmniej a później zaczęłabym od hippa seria zeby wiedziec jakby co ze akurat ta seria uczula. hipp ma niezly sklad.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:42   #1116
Sofina
Raczkowanie

Nie było mnie 3 dni (wesele siostry Tż) a tu już nowy wątek, chyba nie mam szans Was nadrobić. lecę czytać dalej, chociaż kilka (naście) ostatnich stron
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:43   #1117
czarownica1
Zakorzenienie

Neni, dzięki, tak myślałam. Zaczaję się na podwojny z mikrofibry w takim razie, bo tej grubosci bede miała do fotelika i z reszty materiału uszyję (matko kiedy ja to zdziałam) zwykły może też z jakąś aplikacją
sie pochwalę ale pewnie na koniec ciąży albo na wątku odchowalni
Stary 2013-05-14, 10:44   #1118
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

tak jak piszemy, na początek jak najmniej a później zaczęłabym od hippa seria zeby wiedziec jakby co ze akurat ta seria uczula. hipp ma niezly sklad.
no właśnie też miałam zamiar zacząć od Hippa))

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:47   #1119
Neni1984
Zakorzenienie

Nie wiem, czy widziałyście analizę sroki proszków dla dzieci:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
Stary 2013-05-14, 10:47   #1120
surka
Zakorzenienie

Cytat:
jestem już w domu, ta glukoza wcale nie była taka zła, trochę za gardło słodkie gryzło, ale ogólnie bez problemu ją wypiłam, potem siedząc w labie książkę czytałam i poszło szybko czas oczekiwania
jeszcze panowie też pili i mnie zagadywali szczególnie jeden, wspieraliśmy się wzajemnie
Zazdroszczę, że tak dobrze zniosłaś glukoże

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Jak wrzucałaś ostatnio foto łazienki- pokazałam je mojemu TŻtowi. Jego reakcja była bezcenna "nie pokazuj mi już takich zdjęć". Właśnie skończyliśmy tak samo generalny remont łącznie z burzeniem i stawianiem nowych ścian. Najgorsze w tym było to- że mieszkaliśmy w tym bałaganie. Więc zazdroszczę Ci tego, że tylko dojeżdżasz na plac budowy . Dzięki temu pewnie nie będziesz miała takich myśli "a wszystko mi już jedno, nie robimy tego, nie robimy tego, bo już mam dosyć".
Ja niestety też mieszkam w tym barłogu

Mamusie dziewczynek, jak przy zmianie pieluszki będziecie smarować ciałko to co dokładnie będziecie smarować
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:48   #1121
czarownica1
Zakorzenienie

Neni, boric acid chyba bedzie
Stary 2013-05-14, 10:49   #1122
dzoan
Zakorzenienie

Zmniejszyłam wielkość zdjęć i teraz już mogę Wam pokazać moje wczorajsze biedronkowe zakupy
zdj. 1 - pielucszki tetrowe i flanelowe,
2 - ręczniczek z kapturkiem plus myjka, błękitny kocyk, kubusiowa pościel,
3 - kapciuszki dla mnie,
4 - bodziaczki rozm. 68
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06726-mniejszy.jpg (93,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06727-mniejszy.jpg (61,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06728-mniejszy.jpg (71,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06729-mniejszy.jpg (103,6 KB, 32 załadowań)

Stary 2013-05-14, 10:49   #1123
czarownica1
Zakorzenienie

i znowu zacznę przeżywac pielęgnację siusiaka, bo widzę tu pytanie co smarować dziewczynce
Stary 2013-05-14, 10:49   #1124
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze u nas tez jeszcze nie ma materaca.
ja bym chciała full wypas z najwyższej półki, ale mój tż mówi, że za duży kasy nie chce wydawać. i tak myślimy.
Obstawiam, ze ten materac posłuży ok 6 lat. Wiec kasa jest na drugim planie.

Łóżeczko zmienia się w tapczanik

Powiedz mu jakie to ważne dla kręgosłupa dziecka..

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
turkusy są najlepsze, jeszcze nie widziałam brzydkiego odcienia turkusu mam salon błękitno-turkusowy, a sypialnie mam hmm.. lodowy brzask z duluxa i białe łóżeczko, a szafa i łóżko ciemny venge

Już to widzę oczyma wyobraźni..

Cytat:
na początku ciąży napaliłam się na te paseczkową pościel i jesli jednak nie zdązę uszyc zaplanowanej to sie na nia rzuce.
uwielbuam paseczki i w zasadzie powinnam isc już na odwyk

.

Tylko sprawdzaj bo sprzedawcy maja różne zdjęcia i różne odcienie tych paseczków..

Możemy podać sobie rękę do manii paseczkowej:hahah a:

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:51   #1125
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy widziałyście analizę sroki proszków dla dzieci:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
analizy sroki śledzę regularnie.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mamusie dziewczynek, jak przy zmianie pieluszki będziecie smarować ciałko to co dokładnie będziecie smarować
na pewno miejsca na pupie zaczerwienione i jeśli taka potrzeba zew. wargi sromowe.
nie będę pchać kremu do wew warg sromowych ani głębiej

Stary 2013-05-14, 10:51   #1126
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

A wiecie jak nazywany jest ten kwas borowy w skłądach?
Bo mam 2 kremy Linomagu do pupy, a słyszałam, że w jakimś Linomagu jest ten kwas borowy ...

Czteroboran sodu
Borax (Boraks)

INFO Z WIKIPEDII:
Kwas borowy jest stosowany m.in. jako składnik nawozów, środek do impregnacji drewna, składnik do produkcji szkła borowego i farb, a także w garbarstwie[6][7]. Jest wykorzystywany również jako konserwant (E284).

Rozcieńczony roztwór kwasu borowego jest środkiem dezynfekującym. W laboratoriach jest stosowany jako środek neutralizujący do przemywania skóry po oblaniu ługami. Środek złuszczający i ściągający. W mieszaninie z talkiem jest składnikiem zasypki do stóp zwalczającej przykry zapach i nadmierne pocenie (nazwa handlowa Antypot).
Kwas borny stosunkowo łatwo wchłania się z uszkodzonego naskórka lub błony śluzowej, podczas gdy wydalanie z organizmu jest bardzo wolne. Skutkiem tego jest gromadzenie się preparatu w wątrobie oraz układzie nerwowym. Długotrwałe stosowanie kwasu borowego może prowadzić także do uszkodzenia nerek.

Linomag krem też ma w składzie kwas borowy
http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...gg-30-706.html linomag maść jest ok

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-14 o 11:01
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:51   #1127
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Hej!

Ale jestem idiotką, nadrobiłam, nacytowałam, nacisnęłam zły przycisk i wszystko poszło się kochać....

Mario - wszystkiego najlepszego!!!

Co do pielęgnacji dziecka -
- nie wyobrażam sobie nie kąpać kogokolwiek, w tym dziecka 2 tygodnie :O Jeszcze w lipcu...
U nas w SR położne mówiły, że nie trzeba kąpać codziennie, ale wiadomo, że człowiek się lepiej czuje po kąpieli latem, dziecko też.
Ja na pewno będę kąpać min. co 2 dni, a pierwsza kąpiel - albo jeszcze w szpitalu, albo zaraz po przyjściu do domu
- co do proszków: bałabym się chyba użyć tych dla dorosłych na początku. I tu też z mojej SR info: nie trzeba pół roku prać w tych dzieciowych, ale tak z miesiąc warto. Ja będę obserwować, jak dziecko nie będzie miało problemów skórnych, to potem może przejdę na jakieś sensitivy.
- co do kremów: nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, ale u nas w SR mówili o kremie na słońce F18. Nie wiem, jakie ma opinie, widziałam go w aptece.
Tormentiol absolutnie odpada. Octenisept jest cudowny i na pewno go kupię. A całą resztę kosmetyków - albo wykorzystam próbki, jakie mam (dostanę, w SR mówili, że nam będą dawać, to nic nie kupuję na razie), albo Rossmann.

Ja byłam w labie w poradni cukrzycowej, potem w Biedronce (kupiłam komplet pościeli zielony z Kubusiem, mam nadzieję, że to jakiś standardowy rozmiar, ale za 35 zł i 100% bawełny to całkiem niezła cena, jeszcze jeden kocyk i garnek do gotowania na parze).
Teraz chyba się zdrzemnę, a potem może powystawiam rzeczy na All, bo $ w opłakanym stanie..

Mój Młody też jest bardziej aktywny wieczorem, ale rano mnie ściskał już, aż się musiałam prostować i znowu kopie w jelito, boliiii ;(
Wczoraj rano był bardzo spokojny, ale wieczorem się rozruszał.

Już nie pamiętam, co miałam więcej pisać. Chyba jeszcze o remoncie - my też jesteśmy zmuszeni żyć w bajzlu, jak coś remontujemy, bo nie mamy gdzie się podziać na ten czas i jest jedna wielka MASAKRA, ale na razie mnie to nie czeka, pokoje mam zrobione, kuchnię i przedpokój też, jeszcze łazienka, ale to będzie za 100 lat, jak się odkujemy finansowo, na razie da się w niej funkcjonować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:53   #1128
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Zmniejszyłam wielkość zdjęć i teraz już mogę Wam pokazać moje wczorajsze biedronkowe zakupy
3 - kapciuszki dla mnie,
4 - bodziaczki rozm. 68
o kurcze jakie fajne)
udany zakup!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Obstawiam, ze ten materac posłuży ok 6 lat. Wiec kasa jest na drugim planie.

Łóżeczko zmienia się w tapczanik

Powiedz mu jakie to ważne dla kręgosłupa dziecka..
j
no właśnie staram się go naprowadzić na właściwy tor haha
ale ciężko, ciężko jest

Stary 2013-05-14, 10:55   #1129
lachryma
Zakorzenienie

dzień dobry w moim pierwszym dniu leżąco- odpoczywającym

Marionetta- wszystkiego naj naj
Stary 2013-05-14, 10:55   #1130
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
ooo dzięki, ostatnio mocno sie takimi sprawami interesuje, nie żeby tak od razu robić z siebie ekomame ale być jak najbliżej jednak natury, więc jakby co to ja chętnie eko i inne farmaceutyczne ciekawostki przyjmę

można przeczytać, ale wnioski i tak będziemy wyciągać same... np. szczepić czy nie szczepić... itp.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:58   #1131
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
i znowu zacznę przeżywac pielęgnację siusiaka, bo widzę tu pytanie co smarować dziewczynce
łączę się z Tobą

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40803191]Czteroboran sodu
Borax (Boraks)

Kwas borowy jest stosowany m.in. jako składnik nawozów, środek do impregnacji drewna, składnik do produkcji szkła borowego i farb, a także w garbarstwie[6][7]. Jest wykorzystywany również jako konserwant (E284).

Rozcieńczony roztwór kwasu borowego jest środkiem dezynfekującym. W laboratoriach jest stosowany jako środek neutralizujący do przemywania skóry po oblaniu ługami. Środek złuszczający i ściągający. W mieszaninie z talkiem jest składnikiem zasypki do stóp zwalczającej przykry zapach i nadmierne pocenie (nazwa handlowa Antypot).
Kwas borny stosunkowo łatwo wchłania się z uszkodzonego naskórka lub błony śluzowej, podczas gdy wydalanie z organizmu jest bardzo wolne. Skutkiem tego jest gromadzenie się preparatu w wątrobie oraz układzie nerwowym. Długotrwałe stosowanie kwasu borowego może prowadzić także do uszkodzenia nerek.[/QUOTE] o rany! brzmi okropnie...jak ona to mogła polecać

Stary 2013-05-14, 10:59   #1132
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Siedze w labie.okno otwarte-jest czym oddychac.miałyście pobierana krew przed?
ja tak

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz zdrowego maluszka

Cytat:
Ja mam mieć pobierana krew tylko po 2h i to troche mnie dziwi
Faktycznie jakoś dziwnie

Cytat:
3 - kapciuszki dla mnie,
4 - bodziaczki rozm. 68
To ja powiem tak
Mam identyczne bodziaki dla mojej Lili i ten sam rozmiar. Ręczniczek wybrałam też w tym kolorze i pościel też mam niebieskiego puchatka
Zaczęłam walczyć z przewagą różu

Cytat:
na pewno miejsca na pupie zaczerwienione i jeśli taka potrzeba zew. wargi sromowe.
nie będę pchać kremu do wew warg sromowych ani głębiej
Dziękuję za odp

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
o rany! brzmi okropnie...jak ona to mogła polecać
Mojej siostrze też położna polecała torementiol
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:00   #1133
czarownica1
Zakorzenienie

no wlasnie jeszcze trzeba by o szczepionkach itd poczytać
czy ja sie ze wszystkim doporodu wyrobie
dobra koniec przerwy, ide z moim kopiącym Synem popracować (Perse jelita, watroba, żebra na porządku dziennym dzisiaj u nas, wszystko na raz)
Stary 2013-05-14, 11:00   #1134
tweedledee
Zakorzenienie

U nas dziś szaleństwo wstaliśmy z młodym po 10 wyspałam się za wszystkie czasy
Jeszcze wczoraj tak padłam, że zasnęłam w ciuchach, nie wykąpana i w makijażu... tż mi tylko leginsy ściągnął

I z lepszych informacji jedziemy dzisiaj do Ikei! Ale tylko po prezent dla mojej małej chrześnicy, na nic innego funduszy nie ma, a i nic sobie nie upatrzyłam... tż będzie pewnie pilnował, żebym nie zbaczała z trasy

Idę szybko po jakieś śniadanko
Stary 2013-05-14, 11:01   #1135
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
3 - kapciuszki dla mnie,
4 - bodziaczki rozm. 68
Ależ te bodziaki są słodkie
I kapcie też!
Cytat:
Neni, boric acid chyba bedzie
Dzięki!
Stary 2013-05-14, 11:02   #1136
czarownica1
Zakorzenienie

Anulka, jak Siostra???

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

U nas dziś szaleństwo wstaliśmy z młodym po 10 wyspałam się za wszystkie czasy
Jeszcze wczoraj tak padłam, że zasnęłam w ciuchach, nie wykąpana i w makijażu... tż mi tylko leginsy ściągnął

I z lepszych informacji jedziemy dzisiaj do Ikei! Ale tylko po prezent dla mojej małej chrześnicy, na nic innego funduszy nie ma, a i nic sobie nie upatrzyłam... tż będzie pewnie pilnował, żebym nie zbaczała z trasy

Idę szybko po jakieś śniadanko
tylko leginsy?
grzeczny jakis
Stary 2013-05-14, 11:03   #1137
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
To ja powiem tak
Mam identyczne bodziaki dla mojej Lili i ten sam rozmiar. Ręczniczek wybrałam też w tym kolorze i pościel też mam niebieskiego puchatka
Zaczęłam walczyć z przewagą różu
Ja chciałam powalczyć trochę z typowo niebieskim kolorem.. uznałam, że błękitny kocyk będzie dośc uniwersalny bodziaki to już w ogóle.. no i ręczniczek pościel wybrał mąż..z niebieskimi paseczkami..zero walki

Stary 2013-05-14, 11:03   #1138
czarownica1
Zakorzenienie

kurza doopa ide pracować!
Stary 2013-05-14, 11:03   #1139
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
no pupka, okolice pachwin , nie wiem co można jeszcze
Stary 2013-05-14, 11:04   #1140
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Kobitki jak to jest u Was w sparwie twardnienia brzucha i nospy?Pytałam o to gina i nie mowił zebym w takim przypadku ją brała a Wy piszecie ze łykacie????????

A od wczoraj częsciej niz zwykle brzuszek robi mi sie twardy i zastanawiam sie czy choc 1 nie zażyc????? Poradzcie cosik ???
ja ostatnio mowilam gin o twardnieniu brzucha to nic nie powiedział tylko zebym magnez lykala dalej.Ale on jest przeciwny nospie ogolnie czy takim leka ,dopoki mnie nic nie boli to nie lykam jak zacznie bolec brzuch kiedys to lykne nospe

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wam też dzieci tak wchodzą pod żebra? bo ja po prawej stronie od kilku dni nie mogę z bólu... najgorzej jest właśnie podczas gdy mały harcuje... a szaleje prawie całymi dniami więc nie wyrabiam już...

Aaaaa chciałam się pochwalić że byliśmy z mężem na zakupach i łóżeczko będziemy mieli już na koniec maja kupiłam też prześcieradełko, podkłady poporodowe dla siebie i majtki z siateczki, termometr do czółka i uszka dla Marcelka
No i dostaliśmy piękny prezent od koleżanek z pracy becik, kocyk i prześcieradełko
są przecudne jutro postaram sie cyknąć foty kochane te moje babeczki

a teraz czas na nadrabianie was
Moja juz od dawna wklada nogi pod zebra kiedys tylko z prawej strony a teraz jeszcze z lewej.. nawet w nocy budze sie z bolem takim bo młoda mi wlozyla nogi pod zebra.
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
o dzizys przeczytalam ze dzisiaj urodzilas

Wszystkiego najlepszego zdrowia spelnienia marzen i lekkiego porodu

nadrobilam Was troche,co do prania w proszku dzieciecym to ja mam plan taki ze teraz wszystko co z ciuchow czy od kogos piore w zwyklym proszku,pozniej je przepiore w dzieciecym..
jak sie mala urodzi to zobacze jaka "bedzie" czy uczuleniowa itp jaka bedzie miala skore itp
i wtedy mam zamiar prac w zwyklym proszku/plukac w plynie dla dzieci i oczywiscie prasowac wszystko.
A jak skora bedzie uczuleniowa czy cos w tym stylu to bede kupowac proszki dla dzieci.
Duzo mam ostatnio mi mowilo ze piorą w zwyklych proszkach i nic sie nie dzieje wiec tez chciala bym to wdrazyc w zycie

ide sie zbierac bo lecimy na spacer ze szw. Pogoda niby cieplo a zachmurzone rano bylo slonce a teraz jest du pa haha

aaaa czy tantum rosa w saszetkach sie kupuje w aptece?:P

lece paaa zagladne pozniej

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości