|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2672 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc
Cytat:
W Zabrzu.Słyszałam, że dali Wam mniej zadań niż rok temu? Słusznie, rok temu sama miałam problem, by się wyrobić z czasem, a zwykle rozwiązywałam cały arkusz w niecałą godzinę... Raany, jak ja sobie tamten dzień przypomnę, taki lepki upał, ja zaryczana robiąca histerię korepetytorce, że mnie czeka poprawka i tak dalej. Potem nerwy aż do końca czerwca, w najbardziej optymistycznej wersji miałam mieć 85%, w najgorszej 75%, spełniła się najbardziej optymistyczna |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc
Cytat:
Mam nadzieję, że będę taka zadowolona jak i ty po wynikach. Ja rok temu po chemii byłam w podłym nastroju - na niczym mi już nie zależało i nawet nie sprawdzałam odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Raczkowanie
|
Jestem slaba z anglika wiec postanowilam zee zrobie sobie testy.oto jeden z nich moglibyście mi sprawdzic czy byloby to poprawie podkreślam jestem slaba z anglika wiec proszę o wyrozumiałość;D
Zestaw numer 1 zad 1 Wspólnie z koleżanką/kolega chcesz urządzić święta Bożego Narodzenia *jedzenia *kogo zaprosicie *zakupy *ozdoby i choinka zad 2 Obrazek z dwoma dziewczynami uczącymi się pytania; (nie pamiętam dokładnie dwóch pierwszych) -dlaczego one uczą się razem -czy uczenie sie razem to dobry pomysł -opowiedz o tym jak razem z koleżanką uczyłyście się razem zad 3 wybierz obrazek który będzie dobry na wizytówka dla tłumacza * na pierwszym obrazku było chyba 6 lub 8 książek na których były flagi *na drugim była ziemia i dookoła niej flagi jakiego zawodu nie chciałbys wykonywac najbardziej. czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy. Zad 1 I would like witch my friend orgazising Christmas eve *I think that the best food is would be would dumplings,salad with egg and peas, fresh fish *I think that we invite our family and closest friends Should buy vegetables and fruits, fish,chicken, * we must bought new decoration for example flowers candles serviettes i have old christmas tree in my garage didn't need new. Zad 2 The photo shows two children. I think that they are learn to. -I think that they are very important test in maths in tomorrow -yes because spend a good time with you friends and You can learn more -in last weekend my friend went to me because we we had a difficult test in maths and my friend explained my assignment. Zad3 i choose picture number two in the photo I can see world and a lot of flag I think thet photo number two is better because think that when you travel speed learn the language .i don’t prefer picture number two becAuse is boring in this photo I can see only books and flag. jakiego zawodu nie chciałbys wykonywac najbardziej. czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy.tego nieiwem jak powiedziec po angielsku;/ |
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NA zielono to co dodaje, na czerwono to co jest źle. Zad 1 I would like to know which ( witch to czarownica ) of my friend is orgazising Christmas eve*I think that the best food is would be would (?) dumplings,salad with egg and peas,fresh fish *I think that we should invite our family and the closest friends We Should buy vegetables and fruits, fish,chicken, * we must bought new decoration for example flowers candles serviettes ( to chyba amerykańska wersja - brytyjska i uznawana na egzaminie to napkins ) i have old christmas tree in my garage so I didn't need new one. Zad 2 The photo shows two children. I think that they are learn to (?) they are learning. -I think that they have very important test in maths in tomorrow -yes because when you are working with your friends you can learn more -Last weekend my friend visited me because we we had a difficult test in maths and my friend explained my assignment. Zad3 i choose picture number two because in the photo I can see the world and a lot of flag s I think that the photo number two is better because in my opinion when you are traveling you can learn foregin languages very fast .i don’t choose picture number two becAuse this is boring in this photo I can see only books and flag. jakiego zawodu nie chciałbys wykonywac najbardziej. czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy.tego nieiwem jak powiedziec po angielsku; - I don't want to be ( tu wstawiasz zawód np. doctor teacher) because I don't like working with children/ I can't imagine myself doing surgery. Edytowane przez Aishowa Czas edycji: 2013-05-14 o 13:32 |
|
|
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
co wy tak te 30% przezywacie
? dodatkowe możecie nawet na symboliczne 2% zdac i bedzie wesolo ![]() ja po chemi pozegnalam sie z marzeniami o studiach (stoma) w polsce <3 |
|
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
hahahah UA <3
nie żebym byla jakas wielka fanka tego kraju aczkolwiek no nie ma szans zebym napisala biol na 130 % a poprawianie matury u mnie odpada ;d
Edytowane przez Abrianna Czas edycji: 2013-05-14 o 13:33 |
|
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
Znam dziewczynę, co studiowała tam medycynę i chyba po 3 roku udało jej sie przenieść do Polski, ale na 2 rok.
|
|
|
|
#2681 |
|
Raczkowanie
|
po 3 na 2 ;d? to kurcze zaszalała
bo przy przenosinach traci sie rok tzn konczac tam 3 rok przychodzisz do Pl spowrotem na 3 rok ![]() A ty na co planujesz uderzyc ?
|
|
|
|
#2682 | |
|
Raczkowanie
|
k
Cytat:
o kurde dzieki jestes kochana prosze tak to ja moge sie uczyc;D najlepiej uczyc sie na swoich bledach, nie mialy byscie nic przeciwko gdybym wstawiala tu moje wypociny wiem ze zajmuje to duzo miejsca... |
|
|
|
|
#2683 |
|
Kuźnia inspiracji
|
To jeszcze ja po chemii
![]() myślę, że była trudniejsza niż wcześniejsze, bo zrobiłam ich sporo, ale jakiejś lipy tragicznej nie będzie ![]() pytanie klucz: jak zrobiliście doświadczenie z odróżnianiem etanolu od glicerolu/glikolu? |
|
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Nie wiem jeszcze - chciałabym medycynę, ale nie wiem jak poprawa mi w tym roku pójdzie. Musze przygotować jakieś zapasowe opcje ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cu(oh)2 |
|
|
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Również nie jestem za dobra z angielskiego (a już w mowię to totalnie! ;/) i potwornie się boję tego egzaminu... a mam już jutro! Umrę ze stresu chyba!
|
|
|
#2686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
narazie za mna 1;D to zycze Ci jutro powodzenia potraktuj to jak kopniak w pupe;Dna szczescie oczywiscie
Edytowane przez kwiatek10_9 Czas edycji: 2013-05-14 o 13:59 |
|
|
|
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
Hm, po chyba z tą chemią R nie było takiej tragedii - zdaje mi się, że jak na razie mam -4 pkty, próbuję się dobić na biologia, ale ciężko xD...
|
|
|
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ktoś tam mówił i bał się, czy to zaliczą na rozmowie wstępnej (przepraszam, nie pamiętam nicka ) i do tego się odniosłam, że tych pytań z rozmowy wstępnej nikt nie ocenia
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. Teraz piszę spokojnie, a jeszcze 6 godzin temu też bałam się, że nie zdam . I mam 90%
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. Edytowane przez Flai Czas edycji: 2013-05-14 o 14:19 |
|
|
|
|
#2690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście zepsułam chemię R i pewnie mogę już pożegnać się z marzeniami o wecie, w najlepszej wersji może będzie 70%
nie mam szczęścia, cały rok zmarnowany ehhh |
|
|
|
#2692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu sa dobre odpowiedzi http://nowamatura.edu.pl/index.php?id=matura |
|
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie według tych odpowiedzi
zawiodłam siebie - po prostu nie myślałam że będzie aż tak źle |
|
|
|
#2694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jesteś dla siebie zbyt surowa, z tego co mówiłaś to sama nadrabiałaś rozszerzenie, a to naprawdę trudno samemu ogarnąć. Ja miałam chemie R w szkole a i tak chodziłam na kurs maturalny... |
|
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Przyczajenie
|
cześć, w tym roku poprawiałam wynik z chemii R, i niestety
miałam dośc często przypadki ze prawidłową odpowiedz skreśliłam, i poprawiłam na złą, albo..nie zauważyłam jakiegoś szczególiku jestem taka zła na siebie..... Najgorsze jest to że chciałam poprawić swoje 70%, a istnieje ryzyko że i teraz tyle będę miała nie podoba mi się to zwłaszcza że myślałam o medycyniea nie ma szans bym teraz napisała na co najmniej 92% maturę z biologii A Wy na ile % oceniacie swoje arkusze z chemii R? |
|
|
|
#2697 |
|
...
|
Wróciłam z geografii. Taki "normalny" arkusz, nie trudny, nie specjalnie łatwy.
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
Fakt, nie liczy mi się już ta chemia, ale słabo patrzeć na wynik w świadectwie maturalnym, który wynosi 10% albo i mniej , wiedząc, że wkładało się tyle pracy i czasu w naukę...
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#2700 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam min. 62% z chemi... Tragedii nie ma, ale super też nie jest :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

W Zabrzu.
? dodatkowe możecie nawet na symboliczne 2% zdac i bedzie wesolo 

?

) Nie wiem jeszcze - chciałabym medycynę, ale nie wiem jak poprawa mi w tym roku pójdzie. Musze przygotować jakieś zapasowe opcje
potraktuj to jak kopniak w pupe;Dna szczescie oczywiscie

) i do tego się odniosłam, że tych pytań z rozmowy wstępnej nikt nie ocenia
nie podoba mi się to zwłaszcza że myślałam o medycynie