Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwości III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 12:59   #2671
Aishowa
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc

Nadis co studiujesz?
Aishowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:02   #2672
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc

Cytat:
Napisane przez Aishowa Pokaż wiadomość
Nadis co studiujesz?
Lek W Zabrzu.

Słyszałam, że dali Wam mniej zadań niż rok temu? Słusznie, rok temu sama miałam problem, by się wyrobić z czasem, a zwykle rozwiązywałam cały arkusz w niecałą godzinę... Raany, jak ja sobie tamten dzień przypomnę, taki lepki upał, ja zaryczana robiąca histerię korepetytorce, że mnie czeka poprawka i tak dalej. Potem nerwy aż do końca czerwca, w najbardziej optymistycznej wersji miałam mieć 85%, w najgorszej 75%, spełniła się najbardziej optymistyczna
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:06   #2673
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Lek W Zabrzu.

Słyszałam, że dali Wam mniej zadań niż rok temu? Słusznie, rok temu sama miałam problem, by się wyrobić z czasem, a zwykle rozwiązywałam cały arkusz w niecałą godzinę... Raany, jak ja sobie tamten dzień przypomnę, taki lepki upał, ja zaryczana robiąca histerię korepetytorce, że mnie czeka poprawka i tak dalej. Potem nerwy aż do końca czerwca, w najbardziej optymistycznej wersji miałam mieć 85%, w najgorszej 75%, spełniła się najbardziej optymistyczna
Nareszcie ktoś pomyślał Mam nadzieję, że będę taka zadowolona jak i ty po wynikach. Ja rok temu po chemii byłam w podłym nastroju - na niczym mi już nie zależało i nawet nie sprawdzałam odpowiedzi.
Stary 2013-05-14, 13:12   #2674
sylvios
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irreparable Pokaż wiadomość
mi teoretycznie też, taki zapas, ale zawsze pisałam po 60% a teraz to nie wiem...
mam dokładnie tak samo... chemia P to był jakiś koszmar...
sylvios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:12   #2675
kwiatek10_9
Raczkowanie

Jestem slaba z anglika wiec postanowilam zee zrobie sobie testy.oto jeden z nich moglibyście mi sprawdzic czy byloby to poprawie podkreślam jestem slaba z anglika wiec proszę o wyrozumiałość;D
Zestaw numer 1
zad 1 Wspólnie z koleżanką/kolega chcesz urządzić święta Bożego Narodzenia
*jedzenia
*kogo zaprosicie
*zakupy
*ozdoby i choinka
zad 2
Obrazek z dwoma dziewczynami uczącymi się
pytania; (nie pamiętam dokładnie dwóch pierwszych)
-dlaczego one uczą się razem
-czy uczenie sie razem to dobry pomysł
-opowiedz o tym jak razem z koleżanką uczyłyście się razem
zad 3
wybierz obrazek który będzie dobry na wizytówka dla tłumacza
* na pierwszym obrazku było chyba 6 lub 8 książek na których były flagi
*na drugim była ziemia i dookoła niej flagi
jakiego zawodu nie chciałbys wykonywac najbardziej.

czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy.
Zad 1
I would like witch my friend orgazising Christmas eve
*I think that the best food is would be would dumplings,salad with egg and peas,
fresh fish

*I think that we invite our family and closest friends
Should buy vegetables and fruits, fish,chicken,
* we must bought new decoration for example flowers candles serviettes
i have old christmas tree in my garage didn't need new.
Zad 2
The photo shows two children.
I think that they are learn to.
-I think that they are very important test in maths in tomorrow
-yes because spend a good time with you friends and You can learn more
-in last weekend my friend went to me because we we had a difficult test in maths and my friend explained my assignment.
Zad3
i choose picture number two in the photo I can see world and a lot of flag I think thet photo number two is better because think that when you travel speed learn the language .i don’t prefer picture number two becAuse is boring in this photo I can see only books and flag.
czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy.tego nieiwem jak powiedziec po angielsku;/
kwiatek10_9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:26   #2676
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatek10_9 Pokaż wiadomość
Jestem slaba z anglika wiec postanowilam zee zrobie sobie testy.oto jeden z nich moglibyście mi sprawdzic czy byloby to poprawie podkreślam jestem slaba z anglika wiec proszę o wyrozumiałość;D
Zestaw numer 1
zad 1 Wspólnie z koleżanką/kolega chcesz urządzić święta Bożego Narodzenia
*jedzenia
*kogo zaprosicie
*zakupy
*ozdoby i choinka
zad 2
Obrazek z dwoma dziewczynami uczącymi się
pytania; (nie pamiętam dokładnie dwóch pierwszych)
-dlaczego one uczą się razem
-czy uczenie sie razem to dobry pomysł
-opowiedz o tym jak razem z koleżanką uczyłyście się razem
zad 3
wybierz obrazek który będzie dobry na wizytówka dla tłumacza
* na pierwszym obrazku było chyba 6 lub 8 książek na których były flagi
*na drugim była ziemia i dookoła niej flagi

czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy.
Zad 1
I would like witch my friend orgazising Christmas eve
*I think that the best food is would be would dumplings,salad with egg and peas,
fresh fish

*I think that we invite our family and closest friends
Should buy vegetables and fruits, fish,chicken,
* we must bought new decoration for example flowers candles serviettes
i have old christmas tree in my garage didn't need new.
Zad 2
I think that they are learn to.
-I think that they are very important test in maths in tomorrow
-yes because spend a good time with you friends and You can learn more
-in last weekend my friend went to me because we we had a difficult test in maths and my friend explained my assignment.
Zad3
i choose picture number two in the photo I can see world and a lot of flag I think thet photo number two is better because think that when you travel speed learn the language .i don’t prefer picture number two becAuse is boring in this photo I can see only books and flag.
czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy.tego nieiwem jak powiedziec po angielsku;/
Nie uczyłam się rok angielskiego, ale chyba nie zapomniałam jeszcze całkowicie. Błędy które zauważyłam:

NA zielono to co dodaje, na czerwono to co jest źle.

Zad 1
I would like to know which ( witch to czarownica ) of my friend is orgazising Christmas eve
*I think that the best food is would be would (?) dumplings,salad with egg and peas,fresh fish

*I think that we should invite our family and the closest friends
We Should buy vegetables and fruits, fish,chicken,
* we must bought new decoration for example flowers candles serviettes ( to chyba amerykańska wersja - brytyjska i uznawana na egzaminie to napkins )
i have old christmas tree in my garage so I didn't need new one.
Zad 2
I think that they are learn to (?) they are learning.
-I think that they have very important test in maths in tomorrow
-yes because when you are working with your friends you can learn more
-Last weekend my friend visited me because we we had a difficult test in maths and my friend explained my assignment.
Zad3
i choose picture number two because in the photo I can see the world and a lot of flag s I think that the photo number two is better because in my opinion when you are traveling you can learn foregin languages very fast .i don’t choose picture number two becAuse this is boring in this photo I can see only books and flag.
czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy.tego nieiwem jak powiedziec po angielsku; - I don't want to be ( tu wstawiasz zawód np. doctor teacher) because I don't like working with children/ I can't imagine myself doing surgery.

Edytowane przez Aishowa
Czas edycji: 2013-05-14 o 13:32
Stary 2013-05-14, 13:26   #2677
Abrianna
Raczkowanie

co wy tak te 30% przezywacie ? dodatkowe możecie nawet na symboliczne 2% zdac i bedzie wesolo
ja po chemi pozegnalam sie z marzeniami o studiach (stoma) w polsce <3
Abrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:31   #2678
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Abrianna Pokaż wiadomość
co wy tak te 30% przezywacie ? dodatkowe możecie nawet na symboliczne 2% zdac i bedzie wesolo
ja po chemi pozegnalam sie z marzeniami o studiach (stoma) w polsce <3
A gdzie poza Polską chcesz studiować?
Stary 2013-05-14, 13:32   #2679
Abrianna
Raczkowanie

hahahah UA <3
nie żebym byla jakas wielka fanka tego kraju aczkolwiek no nie ma szans zebym napisala biol na 130 % a poprawianie matury u mnie odpada ;d

Edytowane przez Abrianna
Czas edycji: 2013-05-14 o 13:33
Stary 2013-05-14, 13:33   #2680
Aishowa
Zadomowienie

Znam dziewczynę, co studiowała tam medycynę i chyba po 3 roku udało jej sie przenieść do Polski, ale na 2 rok.
Stary 2013-05-14, 13:37   #2681
Abrianna
Raczkowanie

po 3 na 2 ;d? to kurcze zaszalała bo przy przenosinach traci sie rok tzn konczac tam 3 rok przychodzisz do Pl spowrotem na 3 rok
A ty na co planujesz uderzyc ?
Stary 2013-05-14, 13:37   #2682
kwiatek10_9
Raczkowanie

k
Cytat:
Napisane przez Aishowa Pokaż wiadomość
Nie uczyłam się rok angielskiego, ale chyba nie zapomniałam jeszcze całkowicie. Błędy które zauważyłam:

NA zielono to co dodaje, na czerwono to co jest źle.

Zad 1
I would like to know which ( witch to czarownica ) of my friend is orgazising Christmas eve
*I think that the best food is would be would (?) dumplings,salad with egg and peas,fresh fish

*I think that we should invite our family and the closest friends
We Should buy vegetables and fruits, fish,chicken,
* we must bought new decoration for example flowers candles serviettes ( to chyba amerykańska wersja - brytyjska i uznawana na egzaminie to napkins )
i have old christmas tree in my garage so I didn't need new one.
Zad 2
I think that they are learn to (?) they are learning.
-I think that they have very important test in maths in tomorrow
-yes because when you are working with your friends you can learn more
-Last weekend my friend visited me because we we had a difficult test in maths and my friend explained my assignment.
Zad3
i choose picture number two because in the photo I can see the world and a lot of flag s I think that the photo number two is better because in my opinion when you are traveling you can learn foregin languages very fast .i don’t choose picture number two becAuse this is boring in this photo I can see only books and flag.
czym będziesz się kierować przy wyborze swojej pracy.tego nieiwem jak powiedziec po angielsku; - I don't want to be ( tu wstawiasz zawód np. doctor teacher) because I don't like working with children/ I can't imagine myself doing surgery.

o kurde dzieki jestes kochana prosze;D sporo tych bledow
tak to ja moge sie uczyc;D najlepiej uczyc sie na swoich bledach,
nie mialy byscie nic przeciwko gdybym wstawiala tu moje wypociny wiem ze zajmuje to duzo miejsca...
Stary 2013-05-14, 13:43   #2683
Inspire
Kuźnia inspiracji

To jeszcze ja po chemii
myślę, że była trudniejsza niż wcześniejsze, bo zrobiłam ich sporo, ale jakiejś lipy tragicznej nie będzie

pytanie klucz: jak zrobiliście doświadczenie z odróżnianiem etanolu od glicerolu/glikolu?

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:45   #2684
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Abrianna Pokaż wiadomość
po 3 na 2 ;d? to kurcze zaszalała bo przy przenosinach traci sie rok tzn konczac tam 3 rok przychodzisz do Pl spowrotem na 3 rok
A ty na co planujesz uderzyc ?
Z 3 na 3 faktycznie ( trochę ją za bardzo cofnęłam ) Nie wiem jeszcze - chciałabym medycynę, ale nie wiem jak poprawa mi w tym roku pójdzie. Musze przygotować jakieś zapasowe opcje

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
To jeszcze ja po chemii
myślę, że była trudniejsza niż wcześniejsze, bo zrobiłam ich sporo, ale jakiejś lipy tragicznej nie będzie

pytanie klucz: jak zrobiliście doświadczenie z odróżnianiem etanolu od glicerolu/glikolu?
Cu(oh)2
Stary 2013-05-14, 13:45   #2685
Izulkowa
Raczkowanie

Cytat:
k

o kurde dzieki jestes kochana prosze;D sporo tych bledow
tak to ja moge sie uczyc;D najlepiej uczyc sie na swoich bledach,
nie mialy byscie nic przeciwko gdybym wstawiala tu moje wypociny wiem ze zajmuje to duzo miejsca...
Też próbuje ćwiczyć do ustnej rozwiązując sobie jakieś zastawy Również nie jestem za dobra z angielskiego (a już w mowię to totalnie! ;/) i potwornie się boję tego egzaminu... a mam już jutro! Umrę ze stresu chyba!

"Życie przypomina paczkę fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta.
Wyjmujesz którąś i masz nadzieję, że wreszcie jest to coś dobrego, a zazwyczaj okazuje się, że gorzej nie mogłeś trafić."
Izulkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:57   #2686
kwiatek10_9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izulkowa Pokaż wiadomość
Też próbuje ćwiczyć do ustnej rozwiązując sobie jakieś zastawy Również nie jestem za dobra z angielskiego (a już w mowię to totalnie! ;/) i potwornie się boję tego egzaminu... a mam już jutro! Umrę ze stresu chyba!
ja tez sie boje strasznie , ale ciesze sie ze mam w czwartek egzamin.moze zdaze przerobic tych 50 zestawow przez 2 dni;D
narazie za mna 1;D

to zycze Ci jutro powodzenia potraktuj to jak kopniak w pupe;Dna szczescie oczywiscie

Edytowane przez kwiatek10_9
Czas edycji: 2013-05-14 o 13:59
Stary 2013-05-14, 14:01   #2687
cinnamon_bar
Raczkowanie

Hm, po chyba z tą chemią R nie było takiej tragedii - zdaje mi się, że jak na razie mam -4 pkty, próbuję się dobić na biologia, ale ciężko xD...
cinnamon_bar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:01   #2688
szaramieta
Rozeznanie

GG do szaramieta

Cytat:
Napisane przez Olvnia Pokaż wiadomość
pytania są w rozmowie wstępnej i po drugim i trzecim poleceniu,w 2 do obrazka są 3 pytania,a w 3 dwa pytania
no własnie A ktoś tam mówił i bał się, czy to zaliczą na rozmowie wstępnej (przepraszam, nie pamiętam nicka ) i do tego się odniosłam, że tych pytań z rozmowy wstępnej nikt nie ocenia
szaramieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:18   #2689
Flai
Raczkowanie

Cytat:
ja tez sie boje strasznie , ale ciesze sie ze mam w czwartek egzamin.moze zdaze przerobic tych 50 zestawow przez 2 dni;D
narazie za mna 1;D

to zycze Ci jutro powodzenia potraktuj to jak kopniak w pupe;Dna szczescie oczywiscie
Na Facebooku są strony z testami, a nawet grupy poszczególnych województw, jak masz to poćwicz także z książki Longmana z testami. Dziewczyny spokojnie, trzeba byłoby się chyba zaciąć i nic nie powiedzieć aby nie zdać. We can do it!
Ps. Teraz piszę spokojnie, a jeszcze 6 godzin temu też bałam się, że nie zdam . I mam 90%

Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli.

Edytowane przez Flai
Czas edycji: 2013-05-14 o 14:19
Flai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:21   #2690
kwiatek10_9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flai Pokaż wiadomość
Na Facebooku są strony z testami, a nawet grupy poszczególnych województw, jak masz to poćwicz także z książki Longmana z testami. Dziewczyny spokojnie, trzeba byłoby się chyba zaciąć i nic nie powiedzieć aby nie zdać. We can do it!
Ps. Teraz piszę spokojnie, a jeszcze 6 godzin temu też bałam się, że nie zdam . I mam 90%
wiem wiem wlasnie sciagnelam sobie 49 zestawow i cwicze
Stary 2013-05-14, 14:52   #2691
micraneska
Zadomowienie

Oczywiście zepsułam chemię R i pewnie mogę już pożegnać się z marzeniami o wecie, w najlepszej wersji może będzie 70%
nie mam szczęścia, cały rok zmarnowany
ehhh
micraneska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:56   #2692
veloney
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez micraneska Pokaż wiadomość
Oczywiście zepsułam chemię R i pewnie mogę już pożegnać się z marzeniami o wecie, w najlepszej wersji może będzie 70%
ehhh
Spokojnie, na pewno nie jest źle

Tu sa dobre odpowiedzi http://nowamatura.edu.pl/index.php?id=matura
veloney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:59   #2693
micraneska
Zadomowienie

no właśnie według tych odpowiedzi
zawiodłam siebie - po prostu nie myślałam że będzie aż tak źle
micraneska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:07   #2694
veloney
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie według tych odpowiedzi
zawiodłam siebie - po prostu nie myślałam że będzie aż tak źle
\

Chyba jesteś dla siebie zbyt surowa, z tego co mówiłaś to sama nadrabiałaś rozszerzenie, a to naprawdę trudno samemu ogarnąć. Ja miałam chemie R w szkole a i tak chodziłam na kurs maturalny...
veloney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:23   #2695
magne
Zadomowienie

Cytat:
ehhh
ja mam 56 masz zamiar poprawić w następnym ?
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:25   #2696
irenako
Przyczajenie

cześć, w tym roku poprawiałam wynik z chemii R, i niestety
miałam dośc często przypadki ze prawidłową odpowiedz skreśliłam, i poprawiłam na złą, albo..nie zauważyłam jakiegoś szczególiku
jestem taka zła na siebie..... Najgorsze jest to że chciałam poprawić swoje 70%, a istnieje ryzyko że i teraz tyle będę miała nie podoba mi się to zwłaszcza że myślałam o medycynie
a nie ma szans bym teraz napisała na co najmniej 92% maturę z biologii

A Wy na ile % oceniacie swoje arkusze z chemii R?
irenako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:29   #2697
Whim
...

Wróciłam z geografii. Taki "normalny" arkusz, nie trudny, nie specjalnie łatwy.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:30   #2698
halucynogenna
Raczkowanie

Fakt, nie liczy mi się już ta chemia, ale słabo patrzeć na wynik w świadectwie maturalnym, który wynosi 10% albo i mniej , wiedząc, że wkładało się tyle pracy i czasu w naukę...
halucynogenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:35   #2699
Olvnia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Wróciłam z geografii. Taki "normalny" arkusz, nie trudny, nie specjalnie łatwy.
jak ty to tak szybko zrobiłaś?!
Książki przeczytane od 07.2014: 40
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:36   #2700
201612280917
Konto usunięte

Ja mam min. 62% z chemi... Tragedii nie ma, ale super też nie jest :/
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości