![]() |
#511 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ateistki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nigdy w życiu nie pomyślałabym o tym, że islam jest lepszy niż ateizm ![]() ![]() Uważam islam za zaburzenie psychiczne i zagrożenie dla życia ludzkości. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Konto usunięte
|
Ale to nie jest tak, ze chrzescijanin nie zabije kobiety bo bog mu zabrania bo tak go wychowali, ze dzieki bogu on tego nie robi. Tu jest odwrotna sytuacja, to muzulmanin zabije kobiete bo religia mu na to pozwala, bo zostal tak wychowany, ze wie, ze moze to zrobic.
Gdyby ten muzulmanin zostal wychowany w niewierze to nie dostalby przyzwolenia na zabicie kobiety ze swojej rodziny. Wiec tu zaleznosc jest zupelnie inna. Jak na razie podajesz przyklad na to, ze to religia daje przyzwolenie na czyny niemorane i zabronione. A Ty twierdzisz, ze bez tej religii ludzie by je popelniali a dzieki niej nie popelniaja. Chodzi mi o to, że niezabicie kobiety nie jest zasługą religii chrześcijańskiej w jakiej został wychowany jakiś człowiek tylko zabicie kobiety przez muzułmanina jest winą islamu. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2013-04-29 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://genderstudies.pl/index.php/cz...ligii-i-wladzy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Wtajemniczenie
|
No tak to już na pewno nie twierdzę, bez przesady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Wtajemniczenie
|
Religia smutku i zdołowania - trudno mi się nie zgodzić z tym artykułem. Jako nieuleczalnej optymistce zawsze ciężko było mi zrozumieć to uwielbienie do umartwiania, obsesyjne wręcz eksponowanie cierpienia i ran i wieczne korzenie się, bo przecież jestem "grzesznym, nic nie znaczącym robaczkiem"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Konto usunięte
|
No siema, komu życie wieczne? Tanio! https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...12326372_n.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Konto usunięte
|
Niewiele rzeczy mnie tak irytuje jak robienie kasy na biednych emerytach. 25 tys.... Cała 'rodzina' jest zbudowana z emerytur, to samo nasz polski Taj Mahal na środku szczerego pola.
Zastanawiałam się wiele razy jak powstrzymać dziadków przed wydawaniem takich kwot na magiczne specyfiki, artefakty, świątynie. I nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Dorośli, pełnosprawni ludzie mają prawo wydawać pieniądze jak chcą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
Jutro będę świadkiem na ślubie kościelnym. Nawet nie wiecie, jak ch... owo się czuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Wtajemniczenie
|
No, po zbóju ciekawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie podobno nie. Taki był mój maleńki waruneczek,gdy rozmawiałam z bratem. Mam tylko coś podpisać na zapleczu i stać za bratem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Dziękuję! Setka na odwagę i do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Konto usunięte
|
Mnie rodzina chciała wrobić w bycie chrzestną. Czyli ja bym musiała nagle iść po sakramenty swoje aż do bierzmowania w tym celu XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Konto usunięte
|
http://www.iwoman.pl/na-serio/report...0,1305084.html
Pani psycholog, Monika Dreger rzekła: Cytat:
![]() Gdyby nie to, że dzieci nie lubię, a jeszcze bardziej ich rodziców to przeszłabym się z sondą i zapytała dzieci komunijne i kapkę starsze o co chodziło w komunii i co im się najbardziej podobało. O co zakład, że otrzymałabym odpowiedzi "rower, plejstejszyn, ajpad, ajfon, trylion tysięcy, disnejlend"? To rodzice wierzących dzieci sprowadzają komunię do prezentów kura jego mama!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
Byłam ostatnio na spotkaniu z 2 - klasistami i całkiem poza tematem (gadaliśmy o zwierzętach) chłopak pochwalił mi się ile to dzień wcześniej kasy dostał
Słyszałam o pomyśle żeby zamiast komunii niewerzący sadzili z dzieciakiem drzewo, i potem wszystkie dzieci, te komunijne też, chciały własne drzewo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam te żenujące szopki. A jaki kto miał zegarek, rower. Byłam jedyna w klasie bez białej sukienki i bez prezentów, ale jakoś nie pamiętam bym chciała od rodziców wtym samym czasie prezent w ramach rekompensaty.
Najlepiej nieposyłając dzieci do chrztu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Konto usunięte
|
Ja miałam białą sukienkę (z Paryża
![]() ![]() Ale żenowało mnie to strasznie, te rozmowy i przechwalanki, bo w klasie były dzieci mające bardzo bogatych rodziców oraz takie, których rodzice ledwo wiązali koniec z końcem. I widziałam, jak bardzo źle one się czuły słuchając licytacji dzieci lepiej sytuowanych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
"Pokojowy islam" - jeden z najdziwniejszych oksymoronów jaki słyszałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Konto usunięte
|
A ja wam powiem, że jak ogólnie szkoda mi babki bo głupio zrobiła, że nie sprawdziła w co się pakuje i współczuję jej całej sytuacji tak fragment z wierzeniami paranormalnymi i niewidzialnymi bytami mnie rozbawił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Konto usunięte
|
Ja bardzo źle wspominam okres komunijny. Wszyscy odstawieni w rozłożyste sukienki, koronki, kwiatki. Absolutnie nie do przyjęcia była dziewczynka w albie, musiała mieć ozdobną sukienkę. I każdy po 1000zł do ręki, zegarek, rower, konsola, do tego encyklopedie. Mimo, że osiedle było dość biedne wtedy, nie przelewało się.
No i ja, ani sukienki, ani nie mogłam brać w tym wszystkim udziału, ani nic nie dostałam. I nikt nie chciał się ze mną spotkać bo byli zajęci komunią. Oni teraz muszą chodzić ładnie ubrani a ja i tak tego nie zrozumiem. Szczerze było mi przykro. W tym wieku dzieci nie rozumieją raczej wyższych wartości. Komunia to była sukienka i prezenty, które wszyscy mieli tylko nie ja. Dopiero z wiekiem do mnie dotarło, o co w tej instytucji chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Ateistki
Czy któraś dokonała apostazji? Chciałabym wiedzieć na czym dokładnie to polega
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Przyczajenie
|
Witam.
Mam problem dotyczący wiary a raczej jej braku. Moi rodzice są bardzo religijni a ja nie wierzę w Boga. Jest on dla mnie pewnego rodzaju abstrakcją, której nie umiem pojąć. I to przez to mam problem. Świetnie umiem sobie wyobrazić ich reakcję, gdy im powiem, że nie wierzę i nie będę chodzić do kościoła. Wybuchnie awantura i będą mnie obrażać, że nie na taką osobę mnie wychowali, że jestem wyrodną córką i największą porażką ich życia. Ojciec się wkurzy a matka załamie. I będą teksty w stylu, że póki jesteś na naszym utrzymaniu..., nie licz na to, że będziemy cię wspierać na studiach, nie mamy już córki. A w tym roku wybieram się na studia do Poznania i nadal nie wiem, czy iść na dzienne, czy na zaoczne. ![]() Mam dość chodzenia do kościoła i słuchania księdza. Mam dość oszukiwania wszystkich w koło, że niby wierzę. Ale wiem jak oni zareagują... Chciałabym zrobić licencjat dziennie - jest lepsza kadra naukowa i więcej praktyk czy możliwości staży. Ale nie wiem czy dam radę dłużej udawać. Wiem, że nie zaakceptują córki ateistki, tym bardziej, że chcę apostazji. Kompletnie nie wiem co zrobić. ![]() Czy pójść na zaoczne i całkowicie się od nich odciąć? Czy iść na dzienne i żyć nadzieją, że jakoś będzie? Bo nawet jeśli im powiem i będę na dziennych to czy dam radę się sama utrzymać z pracy weekendowej i socjalnego? ![]() Pomocy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.