MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 17:07   #4741
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A teraz tak ogólnie odpowiem, z mamą to jest tak narzekać nie mogę bo obiady gotuje więc ja nie muszę się o to martwić, zajmie się też maluchem jak trzeba ale z tym sprzątaniem to mnie wkurza bardzo fakt ja z lekka bałaganiara jestem ale ja mam taki bałaganik w którym umiem się odnaleźć i mimo że kiedyś posprzątane miałam a mama i tak mi wyskakuje że mam bałagan
ale ja jej mówię na ile mi Mały pozwoli tyle mogę zrobić i już...

A ja znowu się zamartwiam bo mój maluch mało przybiera ma 7 tygodni i waży 3950 no niby nie jest tak źle ale mogłoby być lepiej...

Aj szkoda mi że nie mam czasu z wami popisać przychodzę tu ostatnio tylko się pożalić

Buziaki dla wszystkich mamuś i dzidziusiów
moja mama jak byla to tez tylko sprzatala - no za nic nie mogla zrozumiec ze sterylnie tez nie moge miec :P hihi - a mi czasami takie NieLad Artystyczny nie przeszkadza

oj wazy slicznie, jeszcze zobaczysz jak szybko urosnie - nawet nie zdarzysz sie obejrzec.

no i zal sie zal - od tego tu jestesmy

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam!

Kasia, rzeczywiście maluszek to cała mama

Nie pochwaliłam się, że w piątek odbyliśmy pierwszy spacerek z maluszkiem i pierwsze wystawienie cyca publiczne
ALE od 3 dni jest wyłącznie na moich cycach i dajemy jakoś radę!

za spacer i cyciusia
i i za walke i oby dalej bylo latwiej z karmieniem.

no i wstal ... i co syrena od razu ... aaa hihi.
wiec trza bylo leciec na zlamanie karku robic butle - bo sie zagadala na skypie z kolezanka i przegapilam ''czas jego przebudziania''

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 17:26   #4742
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Wazymy 4770 i ma 55 cm- tak że nadrabiamy... I

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ta 3 .. 4 .... 5 .... zaraz brak pampkow - a my doiero 2dni temu przeslismy na 2

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Ogladacie zaklinaczke - Tracy na TV2?! teraz bedzie drugi odcinek
m. in. mama karmiaca MUSI jesc bo inaczej wieczorem mleko malo kaloryczne i dziecko krzyczy. jajko, krakersy z wedlina --> generalnie bialkowe, kaloryczne przekaski
ogladalam ten pierwszy o mamie co musi jesc

a ja ide spac.chlopy na spacerze a ja musze odpoczac bo dzis juz padam normalnie eh.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 17:28   #4743
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
za wage to szybko rosniecie.gdzies czytalam ze w wieku 6mc dziecko powinno podwoic wage a na rok potroic?
14kg roczniak? może niech się nasze chłopaki tak nie wyrywają bo cięzko będzie im się poruszać, a nam nosić
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Nasz też tak śpi, tyle że bez kocyków, diabeł rozkopuje się ze wszystkiego a śpiworów nie znosi..nie lubi być spętany..

\
a mój uwielbia być spętany: albo otulaczek albo becik okręcony pieluchą i kima

u nas też przerwy 2-2,5h czasem, a zdarzy się też 1,5h - straszna lipa.
noc jest ok: jest przerwa 5-6h, druga 3-4h ale w dzień ratuję mnie tylko spacer. chciałam isć do fryzjera.jak???

czemu wy macie takie fajne te biedronki koło siebie? koło mnie jest ale są tylko trzy kosze z szmelcem innym niż jedzenie, nic tam nie ma oprócz kolejek emerytów, rencistów i studentów. w zyciu tam nic nie kupiłam oprócz makaronu itp.
Stary 2013-05-14, 17:33   #4744
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie na szybko, otóż jak ubieracie dzieci po kąpieli? My kąpiemy codziennie przed snem na noc, ubieramy kaftanik, śpiochy i cieniutką czapeczkę a ja mam wrażenie, że małemu jest w nocy za gorąco. Mieszkamy na poddaszu i pomimo ciągłego wietrzenia mamy 24 stopnie :/
w body ,rampersa albo śpiocha ....
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mamy, które już przeszły na "3' ile ważą wasze maluchy?
ja przechodzę na "4 " i właśnie zwazyłam Roszka 6200
Cytat:
Wazymy 4770 i ma 55 cm- tak że nadrabiamy...
i za szczepienie
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny stał się cud!
uprzedziła mnie dzis szanowna pani położna środowiskowa i zapowiedziała się na godz 16.00 - to nic że już mała ma miesiąc i jeden dzień a ona będzie pierwszy raz
miała przeczucie bo chciałam się wybrać jutro do przychodni i zrobić mały
dym
ale sobie dziś pogadamy o funkcjonowaniu całego tego sytemu i nie tylko
he,he .... i jak tam - przezyła?
Cytat:
Ogladacie zaklinaczke - Tracy na TV2?! teraz bedzie drugi odcinek
m. in. mama karmiaca MUSI jesc bo inaczej wieczorem mleko malo kaloryczne i dziecko krzyczy. jajko, krakersy z wedlina --> generalnie bialkowe, kaloryczne przekaski
i to tak na serio ? bo z tego co wiem to pokarm niezalezny od naszego odzywiania ....
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Nie pochwaliłam się, że w piątek odbyliśmy pierwszy spacerek z maluszkiem i pierwsze wystawienie cyca publiczne pięknie się ALE od 3 dni jest wyłącznie na moich cycach i dajemy jakoś radę!

Cytat:
Nestelle nasz Ty guru .
..............
Stary 2013-05-14, 17:38   #4745
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
14kg roczniak? może niech się nasze chłopaki tak nie wyrywają bo cięzko będzie im się poruszać, a nam nosić

a mój uwielbia być spętany: albo otulaczek albo becik okręcony pieluchą i kima

noc jest ok: jest przerwa 5-6h, druga 3-4h ale w dzień ratuję mnie tylko spacer. chciałam isć do fryzjera.jak???

czemu wy macie takie fajne te biedronki koło siebie? koło mnie jest ale są tylko trzy kosze z szmelcem innym niż jedzenie, nic tam nie ma oprócz kolejek emerytów, rencistów i studentów. w zyciu tam nic nie kupiłam oprócz makaronu itp.
Trolla a w jakiej dzielnicy Kraka mieszkasz ze taka lipna Biedra, moze masz gdzies jeszcze koło siebie, ja mam przy moim osiedlu jedną a na osiedlu dwie
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 17:44   #4746
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
he,he .... i jak tam - przezyła?
milusia była strasznie, tłumaczyła się że mają duzo dzieci i się nie wyrabiają - a niby co mnie to obchodzi , opieprzyłam ją i już, nagadałam i sobie ulżyłam

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-05-14 o 17:46
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 17:49   #4747
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie, ale ponoć potem już tak szybko nie rośnie

"Po 3 miesiącu tempo wzrostu maleje..
Niemowlęta przybierają w okresie 3-6 m-cy 110 - 120 gram/tydzień, czyli ok. 500 - 540 g/miesiąc.
W drugim półroczu przyrosty będą jeszcze niższe, początkowo średnio 375 g/mc, później nawet 270 g/mc będzie prawidłowo"

http://www.rodzinko.pl/karmienie-pie...ne-piersi.html - fajny link od styczniówek, ile powinno przybierać dziecko na cycku

Też je najbardziej lubię, aczkolwiek jak je pierwszy raz kupiłam to irytował mnie dość mocny zapach ich ale teraz albo się przyzwyczaiłam, albo to że otwieram je sobie i trochę mi wietrzeją w szafie może pomaga i używamy tylko ich

Jak jeszcze dokarmialiśmy, to kiedyś na spacerze byliśmy w lesie z MM - akcja chłopa pt wyjąć termos, zalać odmierzone mm i na kucącą nakarmić młodego - po czym powrót do wózka i spania ciąg dalszy - błyskawica..śmiem twierdzić że dużo szybciej niż znalezienie msc na cyc, 20 minut mędlenia itp A w lesie o ile ciepło można naprawdę szybko znaleźć fajne msc.

Nasz też tak śpi, tyle że bez kocyków, diabeł rozkopuje się ze wszystkiego a śpiworów nie znosi..nie lubi być spętany..

chyba masz całkiem sporą nam nie opłaca się już kupować przejściowej, a tamten wózek pożyczony od przyjaciół więc po prostu już zmieniliśmy na spacerówkę.

no dokładnie tak to u nas wyglądało jak karmił chłop MM, ale może mój dzieć jakiś mało romantyczny i są takie co potrzebują więcej czułości przy karmieniu.

Demeter za spacerek no i za karmienie cycuchem

Coś tam miałam pisać jeszcze.. a wiem

Nestelle nasz Ty guru powiedz mi co ile je Roszek w dzień ? Bo w nocy wiem jak to u Was wygląda, a za dnia ? Jakie są max przerwy w dzień przy karmieniu piersią Mamusie doświadczone ? Bo nam coś w dzień dupawo ostatnio idzie, z której strony się nie obrócę..dłużej niż 2 h nie uciągnę / liczę od końca karmienia / chyba że śpi na mnie albo spacer / ale ogólnie najczęściej chce jeść jakąś 1,5 do 1 45 min po poprzednim posiłku. Już było lepiej ale coś mu się skróciło I chciałam wiedzieć na co się nastawiać psychicznie - jutro młody będzie miał 7 tygodni.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

A któraś pytała kiedy przechodziliśmy na 3 pieluchy - my jak młody miał jakieś 5,5 kg - z tym że te BD są 3 od 6 do 9 kg nie wiem jak inne firmy mają numeracje, ulewało mu się z nich plus odciskało na ciałku. Także od jakiś 10 dni na nich lecimy.
ja nie mowie ze wsuniecie przez moja corke butli trwa wiecznosc bo trwa 5-8 min mowie tylko ze staram sie jednak jakis komfort jej zapewnic a nie podchodzic do tego na zasadzie wsadzic butle wyciagnac i isc dalej.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 18:01   #4748
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Nestelle nasz Ty guru powiedz mi co ile je Roszek w dzień ? Bo w nocy wiem jak to u Was wygląda, a za dnia ? Jakie są max przerwy w dzień przy karmieniu piersią Mamusie doświadczone ? Bo nam coś w dzień dupawo ostatnio idzie, z której strony się nie obrócę..dłużej niż 2 h nie uciągnę / liczę od końca karmienia / chyba że śpi na mnie albo spacer / ale ogólnie najczęściej chce jeść jakąś 1,5 do 1 45 min po poprzednim posiłku. Już było lepiej ale coś mu się skróciło I chciałam wiedzieć na co się nastawiać psychicznie - jutro młody będzie miał 7 tygodni.
no dobra ........ guru przemawia
róznie to bywa .jeśli jesteśmy w domu to co ok. 3 godziny ale tak porządnie sie opija ... jeśli pociumka tylko to częściej . jesli jest gorąco to chce częściej ale przez chwile pić ....
a dziś dałam cyca o 11.40 ,zawiozłam Jakuba do szkoły(o 12.30 zasnął) ,potem w rózne miejsca pojechałam i przyjechałam 16. 10 ,Roszek dostał cyca ok.16. 20 , potem o 17 .20 i zasnął ,dostanie jeszcze ok.18.40 po 19 kąpanie i cyc ok. 19. 40-wisieć będzie na nim przez ok.15-20 min.i zaśnie ,obudzi się ok 20.20 ,cyc ok.21.30,jeśli wypije duzo to ok.22 zaśnie az do ok.4(wtedy hop do mnie do wyrka i spanko z cycem),a jesli mało wypije to ok.22.30 pódziemy z cycem do mojego łóżka .... za do rana ok.8.30 .

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
milusia była strasznie, tłumaczyła się że mają duzo dzieci i się nie wyrabiają - a niby co mnie to obchodzi , opieprzyłam ją i już, nagadałam i sobie ulżyłam
ołłł jeeee !
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja nie mowie ze wsuniecie przez moja corke butli trwa wiecznosc bo trwa 5-8 min mowie tylko ze staram sie jednak jakis komfort jej zapewnic a nie podchodzic do tego na zasadzie wsadzic butle wyciagnac i isc dalej.
wiem,wiem o co Ci chodzi...
jaj dziecko dostaje cyca to się automatycznie robi akcja-kontakt .przytulanko,ciepełko mamy,zapach,czułość i czaaaas........
a butlą to juz nie tak łatwo .
ale musisz przyznać ze duzo rodziców traktuje w ten sposób podanie posiłku-butla w dziób i spokój .
Stary 2013-05-14, 18:41   #4749
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no dobra ........ guru przemawia
róznie to bywa .jeśli jesteśmy w domu to co ok. 3 godziny ale tak porządnie sie opija ... jeśli pociumka tylko to częściej . jesli jest gorąco to chce częściej ale przez chwile pić ....
a dziś dałam cyca o 11.40 ,zawiozłam Jakuba do szkoły(o 12.30 zasnął) ,potem w rózne miejsca pojechałam i przyjechałam 16. 10 ,Roszek dostał cyca ok.16. 20 , potem o 17 .20 i zasnął ,dostanie jeszcze ok.18.40 po 19 kąpanie i cyc ok. 19. 40-wisieć będzie na nim przez ok.15-20 min.i zaśnie ,obudzi się ok 20.20 ,cyc ok.21.30,jeśli wypije duzo to ok.22 zaśnie az do ok.4(wtedy hop do mnie do wyrka i spanko z cycem),a jesli mało wypije to ok.22.30 pódziemy z cycem do mojego łóżka .... za do rana ok.8.30 .

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

ołłł jeeee !

wiem,wiem o co Ci chodzi...
jaj dziecko dostaje cyca to się automatycznie robi akcja-kontakt .przytulanko,ciepełko mamy,zapach,czułość i czaaaas........
a butlą to juz nie tak łatwo .
ale musisz przyznać ze duzo rodziców traktuje w ten sposób podanie posiłku-butla w dziób i spokój .
dzieki

bo juz myslalam ze postzegacie mnie jako butelkowca bez serca.

my mamy swoj rytual, po jedzonku jak odbijamy to spiewamy sobie kaczuszki przytulamy sie, a jak jemy to kontakt wzrokowy po zjedzeniu pochwala calus w czolko (oczywiscie w dzien - w nocy spimy na zasadzie zjemy odbekamy i tuli tuli )
15.10. 2011.

Stary 2013-05-14, 18:58   #4750
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Co do wizyt położnych ilekarek to też mam wątpliwości u mnie lekarka była w piątek i w sobotę ale mnie nie zastała ale jestem zdania że jak ładnie na dworze to ja nie bede z dzieckiem czekać w domu aż łaskawie ktoś z przychodni się zjawi

Poprosimy te ciocie wizażowe ktore jeszcze nie zaglosowały na facebook o polubienie fotki

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

PROSIMY O WEJŚCIE W LINK I POLUBIENIE ZDJĘCIA

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 18:59   #4751
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

dobra znowu ja. mam apel do was
wszystkie co macie leżaczki dla dzieci ale tylko 0-12 lub 0-18kg proszę o linki waszych leżaków i opinie tak czy nie
mam nadzieje ze to nie problem

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 19:15   #4752
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

wszystkie co macie leżaczki dla dzieci ale tylko 0-12 lub 0-18kg proszę o linki waszych leżaków i opinie tak czy nie
http://www.smyk.com/bright-stars-lez...t-niemowlaka-p

dla mnie na tak
Stary 2013-05-14, 19:36   #4753
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Trolla a w jakiej dzielnicy Kraka mieszkasz ze taka lipna Biedra, moze masz gdzies jeszcze koło siebie, ja mam przy moim osiedlu jedną a na osiedlu dwie
najbliżej mi mam na Wrocławską, tam gdzie jest Biga,
od bidy na Wybickiego mogłabym się przejść ale tam też sklep raczej niewielkich rozmiarów :/
Stary 2013-05-14, 19:48   #4754
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dragusia -

http://www.ceneo.pl/13096136 jako leżaczek to tak ale nie ma w nim nic interesującego by zająć dziecko. No i jest różowy więc nie bardzo:P

http://www.ceneo.pl/17714197 huśtawka wymiata
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 20:03   #4755
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Poprosimy te ciocie wizażowe ktore jeszcze nie zaglosowały na facebook o polubienie fotki

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

PROSIMY O WEJŚCIE W LINK I POLUBIENIE ZDJĘCIA
polubione
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 20:04   #4756
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wazne jak przybiera a nie ile wazy bo bez sensu porownywac np dziecko z waga urodzeniowa 2,5 kg i 4,5 kg.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
A co do jedzenia... eeh.. jak maz do pracy idzie to nie raz jem dopiero jak wroci bo Jakub nie polezy sam...
no ja tez... albo cos na szybko... od niedzieli byla u nas siostra chlopa - no ona mnie nie rozumie, jak moge nie jesc dla synka... tja... uwielbiam takie opinie. z drugiej strony jeszcze 3 miesiace temu tez tak myslalam

Cytat:

"Po 3 miesiącu tempo wzrostu maleje..
Niemowlęta przybierają w okresie 3-6 m-cy 110 - 120 gram/tydzień, czyli ok. 500 - 540 g/miesiąc.
W drugim półroczu przyrosty będą jeszcze niższe, początkowo średnio 375 g/mc, później nawet 270 g/mc będzie prawidłowo"
przekleilam ojcu ktory z jednej strony cieszy sie jak glup, z drugiej oblicza ile Torres bedzie wazyl w wieku 5 lat i wychodzi mu od 60 do 80 kg

Cytat:
heh.. mam ten sam dylemat jutro. o 17:30 mam kosmetyczke
dzis: poczatki karmien: 3:59, 6:40, 9:09, 11:30, 14:05, 18:25, ale w niedziele: 3:00, 6:12, 9:25, 11:22, 14:43, 17:08, 19:50, 20:05

Cytat:

i to tak na serio ? bo z tego co wiem to pokarm niezalezny od naszego odzywiania ....
ja tam prosta kobieta ze wsi jestem, ja sie nie znam tak w TV mowili

Cytat:
ja nie mowie ze wsuniecie przez moja corke butli trwa wiecznosc bo trwa 5-8 min
a moj wczoraj wisial na cycu rekordowo -1,5 godziny. ale usprawiedliwiam po-szczepiennym skolowaniem

Cytat:
never ever.
w ogole nie ma we mnie "potępienia", jest ciut "porownywania" i pełen podziw

Mlody caly dzien spi. az sie boje nocy... szczepienie dalo mu w kosc

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 20:11   #4757
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
od bidy na Wybickiego mogłabym się przejść ale tam też sklep raczej niewielkich rozmiarów :/
na wybickiego moze nie wielki ale podejdz bo dobrze wyposazony - mieszkalam tam (na wybcikiego blok pod biedronka) 26 lat - no biedronka nie ma tyle ale zakupy tam robilam i jak jestem to dalej robie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:

no ja tez... albo cos na szybko... od niedzieli byla u nas siostra chlopa - no ona mnie nie rozumie, jak moge nie jesc dla synka... tja... uwielbiam takie opinie. z drugiej strony jeszcze 3 miesiace temu tez tak myslalam

przekleilam ojcu ktory z jednej strony cieszy sie jak glup, z drugiej oblicza ile Torres bedzie wazyl w wieku 5 lat i wychodzi mu od 60 do 80 kg

dzis: poczatki karmien: 3:59, 6:40, 9:09, 11:30, 14:05, 18:25, ale w niedziele: 3:00, 6:12, 9:25, 11:22, 14:43, 17:08, 19:50, 20:05

a moj wczoraj wisial na cycu rekordowo -1,5 godziny. ale usprawiedliwiam po-szczepiennym skolowaniem

never ever.

no ja sie podziwiam ze jeszcze mam to mleko w cyckach
15.10. 2011.

Stary 2013-05-14, 20:13   #4758
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

.
no nie wiem nie wiem, z czego jest sie tu smiac :P - chudy w dup.ci ''po mamusi'' to nam zeszlo troche haha

Cytat:
za wage i zmiane na 4

- czuje sie ''na max'a opozniona'' z tymi pampersami buuu

Cytat:
taaa TYLE dzieci - jasne jasne, to niech se kolejna osobe zatrudnia :P
albo uloza sensowny plan odwiedzin - bo serio tak bys mogla w nieskonczonosc czekac

Cytat:
my mamy swoj rytual, po jedzonku jak odbijamy to spiewamy sobie kaczuszki przytulamy sie, a jak jemy to kontakt wzrokowy po zjedzeniu pochwala calus w czolko (oczywiscie w dzien - w nocy spimy na zasadzie zjemy odbekamy i tuli tuli )
to robisz prawie jak ja - tylko u mnie Kontakt wzrokowy trwa doslownie 1min no max 1,5 - Milus lubi jesc z zamknietymi - dzis ledwo com wlozyla butle od razu lyka wziol, poczul ciepleko oczy zamknol i jad ok 7min wypil slicznie 120 !!! - 2gi raz - wiec ciekawie ile mi pospi ... no ale pafnacy okapany jest - wiec wiecie

.

Stary 2013-05-14, 20:38   #4759
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie wiem nie wiem, z czego jest sie tu smiac :P - chudy w dup.ci ''po mamusi'' to nam zeszlo troche haha

za wage i zmiane na 4

taaa TYLE dzieci - jasne jasne, to niech se kolejna osobe zatrudnia :P
albo uloza sensowny plan odwiedzin - bo serio tak bys mogla w nieskonczonosc czekac

to robisz prawie jak ja - tylko u mnie Kontakt wzrokowy trwa doslownie 1min no max 1,5 - Milus lubi jesc z zamknietymi - dzis ledwo com wlozyla butle od razu lyka wziol, poczul ciepleko oczy zamknol i jad ok 7min wypil slicznie 120 !!! - 2gi raz - wiec ciekawie ile mi pospi ... no ale pafnacy okapany jest - wiec wiecie

.
hehe, no u nas roznie tez z tym kontaktem takze sie nie stresuj. a pieluchy to my dalej new borny :P chociaz jakies dzis nowe rosmanowskie 3-6 otwarlam bo mialam kupione bo myslalam ze 3 kg urodze a poki co testuje
15.10. 2011.

Stary 2013-05-14, 20:40   #4760
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Dziewczyny czy wasze dzieci peferuja spanie na boku? moj po karmieniu na lezaco tak zasypia i mu tak sie dluzej spi..
chyba musze zaczac karmic normalnie i klasc maluszka na pleckach..

Moj synus plasze/kszycze/ zrywa sie mysle ze to jest zwiazane ze stresem w ciazy albo z czyms co ja sama przezywalam... dzis tak bylo, ale sie uspokoil.. i mial tez mokry pampers wiec sama nie wiem

Drżenie nóżki i rączki też mój miewa, ale czytalam, że pisalyscie ze tak bywa, wiec sie uspokoilam.

Brawo za wage maluszkow...

O nocniku to i ja pomyslalam, u nas pampki schodza oj schodza, maly nie oszczedza
my teraz na 2 jestesmy ale juz niebawem pewnie i 3 beda.. ale jeszcze troche.

Dzis wyslali mi paczke z ubrankiem na chrzest i wplacilam zaliczke na przyjecie.
Teraz czekaja nas kolejne wydatki i nie wiem dlaczego w Polsce becikowe tylko 1000 zł.
Niebawem szczepienia malego, 2 wesela i zakup jakiejs kiecki, bo w swoja stara nie wchodze przez CYCE JAK DONICE hahaha a myslalam, ze sukienka bedzie ok.

p.s.: przypomnialo mi sie. Moj synus spi pod kocykiem, cienszym badz grubszym a nie w spiworkach ktore kupilam ani w beciku.. jakos tak zostalo.. jakos mi sie on za duzy wydaje na becik i za meski a moze sprobuje??

a jak cieplo to spi w bodziaku i przykrywamy czyms, albo w pajacu, badz kaftanik i spiochy. Maz ostatnio kladl malego w body z dlugim i przykrywal kocykiem latwiej mu pieluche zmieniac zapewne

p.s.: Dragusia my bedziemy mieli lezaczek z fisher price jakis nowy nie testowalam ale podobno fajny,

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-05-14 o 20:50
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 20:46   #4761
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

never ever.

ales poleciała po bandzie

Cytat:
http://www.biedronka.pl/sklepy/ moze tu znadziesz- bo sie domyslam po ulicach ze Krowodrza.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze dzieci peferuja spanie na boku? moj po karmieniu na lezaco tak zasypia i mu tak sie dluzej spi..
chyba musze zaczac karmic normalnie i klasc maluszka na pleckach.
.

Moj synus plasze/kszycze/ zrywa sie mysle ze to jest zwiazane ze stresem w ciazy albo z czyms co ja sama przezywalam... dzis tak bylo, ale sie uspokoil.. i mial tez mokry pampers wiec sama nie wiem

Drżenie nóżki i rączki też mój miewa, ale czytalam, że pisalyscie ze tak bywa, wiec sie uspokoilam.
a czemu na boku nie? przeciez jak uleje to sie nie zakrztusi
Stary 2013-05-14, 20:57   #4762
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Despa, opinie mojej rodziny... i poglad ze od zawsze przeciez dzieci sie kladlo na plecach..oł nooł... przeciez ja sie zajmowac nie umiem... kiedys to wiazali dzieci - to opinia mojej babci.. szok. Ja robie po swojemu ale pytam, bo boje sie zeby plecki mial proste

Dziewczyny jakis film polecacie do obejrzenia bo cos widze ze u nas pogoda sie psuje i moze z malym bysmy w domku posiedzieli 1 dzien bez spacerku? i macie swoje zrodla skad pobieracie??

Chyba od jutra pomalpuje i pocwicze z Pania EWA CH... JUZ to widze ogladam tvn podczas karmienia wstaje z malym i cwiczymy )
Dzis zgrzeszylam ciastak maslane i paluszki poszly w ruch.. jakis apetyt mam a to nie dobrze juz taka chuda sie czulam
Najlepszy tekst mojego tescia. Kupili mi tunike,przywiezli i mowie tu i tam mi odstaje a on TERAZ MATKA JESTES

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-05-14 o 21:04
Stary 2013-05-14, 21:06   #4763
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
na wybickiego moze nie wielki ale podejdz bo dobrze wyposazony
wczoraj tam full-dzieciece zakupy zrobilam. wszystko bylo chodze tam albo na Pachonskiego, bo Mlody uwielbia chodniki dziurawe na Pradniku Bialym .

Cytat:
bo mialam kupione bo myslalam ze 3 kg urodze
tez tak myslalam...

Cytat:
ales poleciała po bandzie
cala prawda

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 21:10   #4764
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Despa, opinie mojej rodziny... i poglad ze od zawsze przeciez dzieci sie kladlo na plecach..oł nooł... przeciez ja sie zajmowac nie umiem... kiedys to wiazali dzieci - to opinia mojej babci.. szok. Ja robie po swojemu ale pytam, bo boje sie zeby plecki mial proste

Dziewczyny jakis film polecacie do obejrzenia bo cos widze ze u nas pogoda sie psuje i moze z malym bysmy w domku posiedzieli 1 dzien bez spacerku? i macie swoje zrodla skad pobieracie??

Chyba od jutra pomalpuje i pocwicze z Pania EWA CH... JUZ to widze ogladam tvn podczas karmienia wstaje z malym i cwiczymy )
Dzis zgrzeszylam ciastak maslane i paluszki poszly w ruch.. jakis apetyt mam a to nie dobrze juz taka chuda sie czulam
Najlepszy tekst mojego tescia. Kupili mi tunike,przywiezli i mowie tu i tam mi odstaje a on TERAZ MATKA JESTES

Ale on nie musi a nawet nie może miec jeszcze teraz prostych : http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm
Stary 2013-05-14, 21:13   #4765
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Może i ja skorzystam

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 21:17   #4766
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Ale on nie musi a nawet nie może miec jeszcze teraz prostych : http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm
to u nas sie zgadza.
Stary 2013-05-14, 21:30   #4767
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

słodko to brzmi

co do postrzegania -to noco Ty .....
zresztą staram się nie oceniać .... choc swoje myślę jak czasem od znajomych słyszę "ja karmiłam tydzień -szkoda mi cycków..."
Cytat:

ja się przyznam ze w lezaczki nie inwenstuję ,ma słuzyc tylko do siedzenia.lezenia -do odłozenia dziecka na moment jakis bo cos tam musze zrobic ....,jakoś tak zawsze było ze dzieci miałam /mam spokojne i nie potrzebowałam tego typu zabawiaczy więc mam taki
http://allegro.pl/fisher-price-uspok...186802190.html po Kubusiu -zabawki pogubiłam i wibracje juz chyba nie działają (nawet nie sprawdzałam)
no i mam jeszcze jeden -mocniejszy ,taki czarny bez bajerów -linka nie wkleje bo nawet nie wiem co to za firma a lezaczek jest wysoko w szafie jeszcze ,
Cytat:

Cytat:

.
no co Ty dzieci są rózne . To nie "wyścig szczurów " na pampki .... jeszcze tego by brakowało ....
Stary 2013-05-14, 21:34   #4768
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, no u nas roznie tez z tym kontaktem takze sie nie stresuj. a pieluchy to my dalej new borny :P chociaz jakies dzis nowe rosmanowskie 3-6 otwarlam bo mialam kupione bo myslalam ze 3 kg urodze a poki co testuje
hihi .. nio to fajowo zem nie sama
ale wiesz Natalka byla ''calineczka'' jak sie urodzila - ale widzisz jak ladnie szybko nadrabia

ja mam pol paczki Libero 2 - pol Pampkow 2 plus 2 cale opakowania -
za to 3 mam zapas policzylam i wyszlo mi 12 opakowan - no ale gdzie nam tam do 3

Cytat:
Dziewczyny jakis film polecacie do obejrzenia bo cos widze ze u nas pogoda sie psuje i moze z malym bysmy w domku posiedzieli 1 dzien bez spacerku?
ja obejrzalam w niedziele ''darfur'' o wojnie domowej zapomnialam gdzie ale w jakims afrykanskim panstwie - strippi ost na fejsie polacala Mama - sama mam zamair obejrzec ale jakos mi nie po drodze - no i te twarze w tlumie bede namsietnie do smierci polecac
co do cwiczen - ja dalej wymiekam po 20 mintach ale idzie coraz lepiej moze na POL ROKU uda mi sie caly Skalpel zrobic

i ponawiam pytanie Kochane Mamusi o przydatne LINKI na odchowalnie - poprosze - bom liste juz zrobila - ale sie podniecam :P

tylko :nonono: mi jutro konczyc watek do 17 ZAKAZ bo nie ma mnie we domie - a sie napalilam na tego 1wszego posta :P

.

Stary 2013-05-14, 22:01   #4769
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie na szybko, otóż jak ubieracie dzieci po kąpieli? My kąpiemy codziennie przed snem na noc, ubieramy kaftanik, śpiochy i cieniutką czapeczkę a ja mam wrażenie, że małemu jest w nocy za gorąco. Mieszkamy na poddaszu i pomimo ciągłego wietrzenia mamy 24 stopnie :/
CZy po kapieli, czy nie ubieram na noc tak samo:
1. jak były mrozy: body długi rekaw i pajac dlugi rekaw
2. jak zaczeła sie odwilż- body krótki rekaw i pajac długi
3. jak było ok 20sopni w dzien-sam pajac, ale ciut grubszy
4. jAl były upały cieniusienki pajacyk
Do tego oczywiscie kocyk, a jak był młodszy rozek lub spiwor.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
B
Mamy, które już przeszły na "3' ile ważą wasze maluchy?
Cytat:
w body ,rampersa albo śpiocha ....

..............
U nas Kcper miałm6kg jak rpzeszlismy na 3. teraz ma ok. 6,4-6,5 i znalazłam kilka dwójek i dzis je zuzyl i nawet nic nie przeciekło;p To zalezy nie tylko od wagi, ale i od budowy dziecka- czy ma duzy brzuszek itp

Pocytowane miałam więcej, ale coś mi nie wyskoczyło;/

Co do lezaczka to mam taki jak nestelle tylko jak dziecko kopie to w pałaku swieca sie lampki i graja pioseneczki rózne-kosztował w komisie 90zł.https://www.google.pl/search?biw=128...53%3B300%3B400
Ale on chyba do 9kg. I my i kacper jestesmy baaaaardzo na TAK

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-05-14 o 22:03
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 22:05   #4770
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

podłączam się pod pytanie bo własnie czegoś pilnie poszukujemy
Cytat:
a na ile baterie wytrzymują? Bo to mnie przeraża
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
też huśtawkę rozważam... na allegro cos podobnego za 250zł mozna kupić, więc kusiTylko znowu kwestia baterii... Bo im więcej bajerów tym szybciej padną

Pytałyście skąd wiadomo, że stópka Leosia będzie krótsza. No więc poki co już widać, że duzy paluszek jest zdecydowanie krótszy po naprostowaniu stopy... A o samą długość stopy pytaliśmy ostatnio tego ortopedę co gipsował -bo tak na oko wydawalo na się, że stópka będzie krótsza. I on niestety potwierdził nasze przypuszczenia, bo to podobno cevha szpotawych stópek No i w tym momencie - może to bezsensowanie zabrzmi - ale chyba (myśląc przyszłościowo) lepiej jest gdt dzidziuś ma taką wadę w obu stópkach, bo wtedy są chyba równe po naprostowaniu i wyglądają jednakowo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości