MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 08:56   #4711
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
kupilyscie te bodziaki w biedronce ?? jak material fajne wzory sa..? ja czekam do wieczora ahhh
bodziaki fajne (fajny obrazek, fajna grubosc bawelny a porownuje do tez wczoraj dostanych taniochów z Primarka). kupilam 68 x 2. kocyk mnie urzekl (ten z marynarskim wzorem). zas flanelowe pieluchy wcale nie najtansze a po praniu wyszlo jak paskudnie wykonczone....

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
ja po prostu chyba za bardzo się spinam jak mała płacze właściwie zaczyna płakać, muszę wrzucić na luz
tez tak mialam. wydaje mi sie to normalne. chcemy dla Maluchow jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
jedyne msc gdzie dalej widzę przewagę MM to to że w msc publicznych nie spinasz się, szukając msc do karmienia / a w pl z tym lipa widzę / a wyciągasz termosik, butlę i karmisz gdzie chcesz..

dokladnie. ja z cycem na wierzchu i dzieckiem wiszacym min. 25 minut a butlkowa mama rach ciach i po sprawie...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wróciłam do wagi z przed ciąży 51kg

Cytat:
i zazdroszcze skapetek Cracovii wiesz gdzie można takie kupić?
to nie sa strikte skarpetki Cracovii, ale jakiejs przypadkowej firmy. Jedna ciocia jednak wyhaczyla, bo kolory 'i fason' w barwach klubu

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Róża peregrynuje po łóżeczku. Dziś w nocy spała głowa w rogu i uderzała czółkiem o szczebelki.
moj to samo... jak wskazowka zegarka sie kreci wokol osi pupy

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Mam ochote zaskarzyc jakos ta srodowiskowa pielegniarke to nie do pomyslenia by sie nie interesowac.
powinnas.
sluchalam wczoraj w Trojce o poloznych. one maja wyrypane, bo maja za usluge placone ryczaltem (chyba 23 zl albo 27). nie musza 'walczyc' o te kase, wiec miewaja KOBIETY w nosie. ich podejscie zalezy od ich poczucia....

dla mnie to nie wyobrazalne. moja byla u nas 3,5 godziny po tym jak wyszlismy ze szpitala i jest na kazde zawolanie (ale jest 'osoba prywatna' u ktorej podpisalam deklaracje z NFZ).

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Kupiłam dzisiaj tą książeczkę czarno - białą o której Pani mówiła w Empiku mam nadzieję, że spodoba się Filipkowi.
a moj juz sie tak nimi nie interesuje widzi wiecej, czai kolory... kupilam czarno-biale klocki i nie ruszaja go

Cytat:
Mój "maluszek" i ja
piekni oboje

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
dziekie niemu po przyjsciu od znajomej mialam czas na ''spokojnie'' ugotowac sobie obiadek, sprzatac musilam jak usnol

Cytat:
...Wasze dzieciaki też z czasem robią się bardziej wrażliwe na bodźce ?

My po szczepieniu. "katar bez kataru" nie był problemem, bo osłuchowo gites i czyste gardełko.
Mały więcej spał, wieczorem była wyższa temperatura (lekarka powiedziała, że jeśli będzie powyżej 37,5) i podaliśmy paracetamol.
No i ważymy ponad 5 kg, więc juz podwojlismy wage urodzeniowa!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 09:01   #4712
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Eh a ja się przygotowuje psychicznie na jutrzejsze szczepienie... bo na puerwszym Jaśka strasznie płakała.

Cytat:
Mój "maluszek" i ja
oraz maluszek wyrastający z gondoli (ma podkurczone nóżki)
ślicznie razem wyglądacie
no i mały -nie taki mały
Cytat:
no i chwalem sie swoim ''nowym'' nabytniem, dziekie niemu po przyjsciu od znajomej mialam czas na ''spokojnie'' ugotowac sobie obiadek, sprzatac musilam jak usnol
za leżaczek , a Emil słodki
Cytat:
Wczoraj chyba syna przebodźcowałam, normalnie aż mu się uśnie, siedzi z nami w pokoju gdzie leci muzyka albo jakiś film oglądamy, ja gadam przez tel, Mąż też ogólnie pełno atrakcji.. a wczoraj się zrobił strasznie marudny i już nie wiedziałam jak mu dogodzić, dopiero jak go zabrałam do sypialni, przytuliliśmy się była cisza, przyciemnione światełko to się uspokoił i po chwili relaksu zasnął i śpi do teraz...Wasze dzieciaki też z czasem robią się bardziej wrażliwe na bodźce ?
u nas podobnie ale od początku . po kąpieli Roszka przygaszam światła ,dzieci ogladają dobranockę ale trochę ciszej ... potem ja albo tz idziemy im czytać ,idą spać -więc jest trochę ciszej (bo tak normalnie to wiecznie śpiewają ,gadają ,przekrzykują się ) i o 22 idę do sypialni i gaszę światło całkowicie tylko jeszcze tv włączone a Roszek albo juz śpi sam albo zasypia przy cycu .
U nas na codzien jest hałas -dzieci ,psy ,muzyka -Roch przyzwyczajony tak ze jak do szkoły czy przedszkola wejdę i sama siebie nie słyszę to On potrafi spać w najlepsze , ale mam zasadę wieczorkiem cisza bo mózg aby wypocząc całkowicie musi mieć ciszę ..... ja tez
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
bo im wiekszy rozmiar tym droższe pieluchy
kurczę nie będę się upierac ale myślałam ze jest odwrotnie bo pampki "2 " kupowałam za tę samą cenę co teraz "3" a ich jest więcej w opakowaniu ...
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
ja kupuję zawsze po 1 rzeczy dziecięcej... bo na ten rabat to trzeba się napracować
??? ale ja mam tylko 1 kartę, jak wezmę 2 to będzie naliczać na obie?
tak ,ja dostałam od razu 2 karty

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. "katar bez kataru" nie był problemem, bo osłuchowo gites i czyste gardełko.
Mały więcej spał, wieczorem była wyższa temperatura (lekarka powiedziała, że jeśli będzie powyżej 37,5) i podaliśmy paracetamol.
Stary 2013-05-14, 09:06   #4713
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupuję zawsze po 1 rzeczy dziecięcej... bo na ten rabat to trzeba się napracować
no wlasnie widzialam mi zostaly 4 wizyty do 4% mam na to 37dni heh. czyli tak jak mowisz najlepiej.
w profilu jest mniejsce na numer drugiej karty.

Cytat:
a ja slyszalam ze od 38 paracetamol
za wage to szybko rosniecie.gdzies czytalam ze w wieku 6mc dziecko powinno podwoic wage a na rok potroic?
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
kurczę nie będę się upierac ale myślałam ze jest odwrotnie bo pampki "2 " kupowałam za tę samą cenę co teraz "3" a ich jest więcej w opakowaniu ...

tak ,ja dostałam od razu 2 karty
nie wiem jak ja kupowalam "2" to do 50gr spokojnie znalazlam pampersy a teraz 4 nie da sie,tylko te babydreama są, nawet dady wychodza 53grosze chyba,

a co do karty to masz 2 z roznymi nr tylko obie wpisane w swoim profilu prawda?

mój maluch znowu sie zepsul, taka fajnie kiedys spalismy do 10 a teraz od ok 7-8 pobudka eh

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 09:08   #4714
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a co do karty to masz 2 z roznymi nr tylko obie wpisane w swoim profilu prawda?
Stary 2013-05-14, 09:37   #4715
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
a moj juz sie tak nimi nie interesuje widzi wiecej, czai kolory... kupilam czarno-biale klocki i nie ruszaja go
Filip właśnie leży w wózku na boczku i ostro patrzy w czarnego kotka na białym tle

Cytat:
Tak, tylko musisz w swoim profilu dopisać numer drugiej karty.

I jak chcecie szybciej uzbierać potrzebne wizyty to jak kupujecie za jednym razem np 2-3 produkty dziecięce to poproście na osobne paragony i będą 2-3 wizyty do przodu.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 09:57   #4716
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry

Wczoraj chyba syna przebodźcowałam, normalnie aż mu się uśnie, siedzi z nami w pokoju gdzie leci muzyka albo jakiś film oglądamy, ja gadam przez tel, Mąż też ogólnie pełno atrakcji.. a wczoraj się zrobił strasznie marudny i już nie wiedziałam jak mu dogodzić, dopiero jak go zabrałam do sypialni, przytuliliśmy się była cisza, przyciemnione światełko to się uspokoił i po chwili relaksu zasnął i śpi do teraz...Wasze dzieciaki też z czasem robią się bardziej wrażliwe na bodźce ?

widzę, że rozmiary Florka dostarczają coraz więcej pytań

No gondole ogólnie nie są za duże.. nasza miała chyba ponad 70 cm, TŻ dopytam jak wróci, w każdym bądź razie mój też miał głowę przekręconą ciągle bo już za długi, więc od weekendu jeździmy spacerówką rozłożoną na płasko

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

AA odnośnie karty rosnę to w sumie używamy(też mamy już 4 %), bo kupuję tam nie bielone chlorem te chusteczki do wycierania wodą dupki i używam ich pieluszek babydream z których jestem zadowolona. Z ciekawostek producentem pieluszek Babydream jest Procter & Gamble producent Pampersów
no ale to widac rosmanowskie pieluchy sa duzo lepsze niz biedronkowe przynajmniej w moim odczuciu. u mnie te kroluja i biale pampersy

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
bodziaki fajne (fajny obrazek, fajna grubosc bawelny a porownuje do tez wczoraj dostanych taniochów z Primarka). kupilam 68 x 2. kocyk mnie urzekl (ten z marynarskim wzorem). zas flanelowe pieluchy wcale nie najtansze a po praniu wyszlo jak paskudnie wykonczone....

tez tak mialam. wydaje mi sie to normalne. chcemy dla Maluchow jak najlepiej

dokladnie. ja z cycem na wierzchu i dzieckiem wiszacym min. 25 minut a butlkowa mama rach ciach i po sprawie...

to nie sa strikte skarpetki Cracovii, ale jakiejs przypadkowej firmy. Jedna ciocia jednak wyhaczyla, bo kolory 'i fason' w barwach klubu

moj to samo... jak wskazowka zegarka sie kreci wokol osi pupy

powinnas.
sluchalam wczoraj w Trojce o poloznych. one maja wyrypane, bo maja za usluge placone ryczaltem (chyba 23 zl albo 27). nie musza 'walczyc' o te kase, wiec miewaja KOBIETY w nosie. ich podejscie zalezy od ich poczucia....

dla mnie to nie wyobrazalne. moja byla u nas 3,5 godziny po tym jak wyszlismy ze szpitala i jest na kazde zawolanie (ale jest 'osoba prywatna' u ktorej podpisalam deklaracje z NFZ).

piekni oboje

zapominacie ze butle tez trzeba przygotowac. chociaz podgrzac mleko. pomijam ze jak karmicie piersia to macie bliskosc itd. karmiac butelka tez sie trzeba starac zeby dziecko czulo sie bezpieczne, kochane, mialo spokoj itd. a nie butla w dziub na srodku sklepu.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 10:01   #4717
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

hEJ,

wiecie co postanowilam jutro pojsc z maluchem i podejsc do dyrektora przychodni, skarge zloze.. zero zainteresowania, z oczkiem podejde do pediatry jeszcze jutro.

moj maluch nie chce spac a ja musze kilka rzeczy zalatwic ajj

Lunka a maluszkowi ropialy oczka, dostalas jakis lek bo nie pamietam czy pisalas.. ja mlekiem swoim probowalam i nic pozniej bralismy biodacyne no i tak jakby klei sie to oczko i wyplywa plyn a czasem takie zoltawe ropka.
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 10:09   #4718
anika_s
Wtajemniczenie

o właśnie widziałam zapowiedź że jutro w dzień dobry tvn gościem będzie ewa chodakowska
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 10:13   #4719
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Co do pieluch tez odkrylam ze wieksze drozsze. Dady 3 w cenie 2 ale mniejsza ilosc. 2 po 34 gr chyba a 3 45? Az strach pomyslec co dalej. Pieluchy z rossmanna mi kompletnie nie podeszly przynajmniej 1 i uzywalismy tylko pampersow a teraz 2 tylko dady poki co.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 10:13   #4720
OtTakaJa
Zakorzenienie

Mam takie pytanie na szybko, otóż jak ubieracie dzieci po kąpieli? My kąpiemy codziennie przed snem na noc, ubieramy kaftanik, śpiochy i cieniutką czapeczkę a ja mam wrażenie, że małemu jest w nocy za gorąco. Mieszkamy na poddaszu i pomimo ciągłego wietrzenia mamy 24 stopnie :/

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 10:22   #4721
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie na szybko, otóż jak ubieracie dzieci po kąpieli? My kąpiemy codziennie przed snem na noc, ubieramy kaftanik, śpiochy i cieniutką czapeczkę a ja mam wrażenie, że małemu jest w nocy za gorąco. Mieszkamy na poddaszu i pomimo ciągłego wietrzenia mamy 24 stopnie :/
body i spiochy zero czapek. w zaleznosci czy spimy przy otwartym oknie to body z dlugim rekawem a jak z zamknietym bo wczoraj nawet mnie bylo zimno to z krotkim. do tego cienki kocyk i jeden grubszy zeby sie nie rozkopala.
15.10. 2011.

Stary 2013-05-14, 10:24   #4722
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Szkoda, że u mnie nie ma tesco:///
eee nie masz ... to na jakim za....piu mieszkasz, myslalam ze wszedzie sa tesca i biedronki - bo z tego co czytam na necie, wyrastaja jak grzyby po deszczu

Cytat:
Bry

No gondole ogólnie nie są za duże.. nasza miała chyba ponad 70 cm, TŻ dopytam jak wróci, w każdym bądź razie mój też miał głowę przekręconą ciągle bo już za długi, więc od weekendu jeździmy spacerówką rozłożoną na płasko
ad 1 - oczywiscie, ja to jak dosuwam krzeslo od biurka to staram sie robic to ciszej, bo od razu oczy otwiera - no ale nie jestem az TAK bardzo cicho, bo pozniej nie dalabym rade, a przeca stymulowac trzeba

ad 2 - az zerknelam na strone producenta wozka jaki mam
i pisze - gondola wewnątrz : 82x32x19cm
wiec mam Wielgasna, bankowo Lato przechodzi w niej

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
za nabytek.
Emilian - cudowny, wizażowa ciotka nie może się na niego napatrzeć
dziekuje w imieniu Emilianka

Cytat:

dzieki dziewczyny za wszystkie info, tylko kurcze ja naiwna szukam pieluch taniej niz 50gr za szutuke, a tu widze ze przy rozmiarze 4 to mniej niż 60gr to jest dobrze. czyli trzba dziecko szybko odpieluchowac bo im wiekszy rozmiar tym droższe pieluchy

Cytat:
To co, już nocniczki kupujemy
to samo zem pomyslala :P

Cytat:

za szczepieni i Wage

Cytat:
Filip właśnie leży w wózku na boczku i ostro patrzy w czarnego kotka na białym tle

I jak chcecie szybciej uzbierać potrzebne wizyty to jak kupujecie za jednym razem np 2-3 produkty dziecięce to poproście na osobne paragony i będą 2-3 wizyty do przodu.
ad 1 - a moj usnol przy wlaczonej karuzeli

ad 2 - albo chodzic na spacery co 2 dzien i kupowac po 1 sztuce

Cytat:
o właśnie widziałam zapowiedź że jutro w dzień dobry tvn gościem będzie ewa chodakowska
ooo wiadomosc dla strippi hihi.
ja bym obejrzala - ale nie posiadam TV a tym bardziej polskiej kablowki

i witam sie w sloneczny wtorek
mowie wam spalam dzis jakos starsznie - taka zem wypompowana
ze chyba sie legne do wyrka na ''drzemke''

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 10:31   #4723
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zakładam tylko bawełnianego pajaca
Stary 2013-05-14, 10:32   #4724
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
pajacyk

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 10:52   #4725
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
za wage to szybko rosniecie.gdzies czytalam ze w wieku 6mc dziecko powinno podwoic wage a na rok potroic?
heh, moj zarypiasty termomter elektroniczny pokazuje rozna temp. z roznych stron glowki. lekarka powiedziala, ze od 37,5, ale nasz czesto ma taka tempke... wczoraj ewidentnie mial podwyzszona. dzis tez. no i spi jak nigdy i nie o 'swoich' porach...

tez slyszalam o tych podwojeniach o potrojeniach, ale nasz byl maly i goni Wasze dzieci

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
zapominacie ze butle tez trzeba przygotowac.
nie zapominam
pisze tylko jak to wczoraj wygladalo w pokoju do karmienia w JPII (swoja droga na Strzeleckiej nie ma takiego miejsca )... woda z termosu, proszek, szejkniecie, szybkie picie, odbicie i juz ich nie bylo

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
C Pieluchy z rossmanna mi kompletnie nie podeszly przynajmniej 1 i uzywalismy tylko pampersow a teraz 2 tylko dady poki co.
my tak samiutko.
tylko caly czas dada-pampek. w podrecznym pudelku mam naprzemiennie poukladane nie widze specjalnej roznicy.

Cytat:
Mam takie pytanie na szybko, otóż jak ubieracie dzieci po kąpieli?
wrzucalam zdjecie nie dawno taka dluzsza koszule z gumka (dziecku w nocy ja zadzieram i szybko zmieniam pampka - bez zapinania, rozpinania. mniej krzyku w oczekiwaniu na cyca ).
a wczesniej kaftanik + pajac.

teraz zmienie mu kocyk - z la millou na biedronowski. choc lubilam ten grubszy bo sie nie rozkopywal... zobaczymy. caly czas mysle nad spiworkami (a'la Ikea), bo mamy dwa i trzeba by uzyc...

Stary 2013-05-14, 11:03   #4726
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:

Mój "maluszek" i ja
oraz maluszek wyrastający z gondoli (ma podkurczone nóżki)
ślicznie

Cytat:
no i chwalem sie swoim ''nowym'' nabytniem, dziekie niemu po przyjsciu od znajomej mialam czas na ''spokojnie'' ugotowac sobie obiadek, sprzatac musilam jak usnol
za nabytek i jaki Miluś słodki

Cytat:

a te babydreama po ile sztuka?
rozmiar 3 po 28,99 za 64 szt tyle co biedronkowe a widze ze już o 4 też jest info

Cytat:

Cytat:
my w pajaca
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 12:17   #4727
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Body z krótkim rękawem i śpiochy ale u nas jest ok 20st

Co do pampersów: Mi nie podeszły pieluchy z Rossmana, co prawda miałam tylko 1-ki , może dlatego nie byłam z Nich zadowolona bo ciężko było odgiąć je na pępek.
Za to z Biedronki mam 2-ki i są super lepsze niz z Pampersa

Mamy, które już przeszły na "3' ile ważą wasze maluchy?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 12:18   #4728
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

powinnas.

U mnie w biedrze zosyały tylko baleriny i jeden ręcznik- ktory capnęłam , więc chyba się wypuszczę jutro do innej...

My też po szczepieniu -6w1 i rota na razie pneumo następnym razem (zapłaciłam za dwie 540 zł)- patrzylam tylko że ta 6w1 to jest infanrix, 12 lat temu Oliwię szczepiłam tez taka szczepionką ...

Wazymy 4770 i ma 55 cm- tak że nadrabiamy... I tak powiedziała mi lekarka ze owszem krzywi łebek w jedną stronę ale nie ma zwiększonego napięcia, więc układać ją na drugiej więcej czynności przy niej z drugiej strony robic i się powinno unormować, pytałam tez o trzęsące się ózki i jeszcze tak może być- z cazsem odruch ma zaniknąć.

A co do karmienia- to powiedziała mi tak, że jak nie będzie chciała już cyca to spróbować oszukać ją wodą lub rumiankiem i dopiero jak to nie pomoże to butelka

Cytat:
o to oglądnę

Cytat:
cienkiego pajaca

Cytat:
ooo wiadomosc dla strippi hihi.
ja bym obejrzala - ale nie posiadam TV a tym bardziej polskiej kablowki

i witam sie w sloneczny wtorek
mowie wam spalam dzis jakos starsznie - taka zem wypompowana
ze chyba sie legne do wyrka na ''drzemke''

.
Kasia przez neta obejrzysz- wpisz w wyszukiwarkę DDTVN i normalnie idzie- tylko już po programie, jest wtedy podzielone na tematy i tematami można oglądać.

A Kasia- czytałaś Tess Geritsen Ogród Kości? Polecam...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 12:23   #4729
anika_s
Wtajemniczenie

Dziewczyny stał się cud!
uprzedziła mnie dzis szanowna pani położna środowiskowa i zapowiedziała się na godz 16.00 - to nic że już mała ma miesiąc i jeden dzień a ona będzie pierwszy raz
miała przeczucie bo chciałam się wybrać jutro do przychodni i zrobić mały
dym
ale sobie dziś pogadamy o funkcjonowaniu całego tego sytemu i nie tylko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 12:26   #4730
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My też po szczepieniu -6w1 i rota na razie pneumo następnym razem (zapłaciłam za dwie 540 zł)- patrzylam tylko że ta 6w1 to jest infanrix, 12 lat temu Oliwię szczepiłam tez taka szczepionką ...
jestem w szoku jakie roznice w cenie
myslalam, ze jak szczepie w szpitalu to bedzie mega drogo a tu super... wczoraj w Centrum Szczepien przy JPII --> infarix 6w1 - 200 zł, 2 tygodnie temu rota (rotateq) - 210 zł...

Cytat:
Wazymy 4770 i ma 55 cm- tak że nadrabiamy...
pięknie!!!!!!

Stary 2013-05-14, 12:29   #4731
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja Wam powiem że kryminały i horrory - nie dla mnie
boję się
Stary 2013-05-14, 12:38   #4732
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Mamy, które już przeszły na "3' ile ważą wasze maluchy?
ta 3 .. 4 .... 5 .... zaraz brak pampkow - a my dopiero 2dni temu przeslismy na 2

Cytat:

Wazymy 4770 i ma 55 cm- tak że nadrabiamy...

Kasia przez neta obejrzysz- wpisz w wyszukiwarkę DDTVN i normalnie idzie- tylko już po programie, jest wtedy podzielone na tematy i tematami można oglądać.

za wage

taaa wiem ze moge ale ost wyskoczylo mi - ze pliki sa wyswietlane tylko na obszarze Polski :P

nie nie czytalam - zaraz oblukam na cio to jezd

Cytat:
Dziewczyny stał się cud!
uprzedziła mnie dzis szanowna pani położna środowiskowa i zapowiedziała się na godz 16.00 - to nic że już mała ma miesiąc i jeden dzień a ona będzie pierwszy raz
dym
nie no ZAJE..FA..JNIE ze w koncu
chyba nie wiem ze Himalajow szla do ciebie :O :P haha

mlody spi dalej ... eh
mowie wam dziwna ta pogoda dzis, znaczy sie fajna - takie slonko za chnurami lekki wiaterek - a mi sie nic nie chce, moze cos z cisnieniem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 12:45   #4733
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny stał się cud!
dym
i tak zrob bo bedzie jak u mnie, 2 wizyty bo natalka juz za duza kij ze byla w szpitalu. to ma byc po porodzie a nie po pologu
15.10. 2011.

Stary 2013-05-14, 12:54   #4734
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
jestem w szoku jakie roznice w cenie
myslalam, ze jak szczepie w szpitalu to bedzie mega drogo a tu super... wczoraj w Centrum Szczepien przy JPII --> infarix 6w1 - 200 zł, 2 tygodnie temu rota (rotateq) - 210 zł...

pięknie!!!!!!
u mnie w przychodni nie sprzedają leciałam do apteki- Infanrix 220 a rotarix 314- ponoć rotarix-u są dwie dawki
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 12:55   #4735
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witajcie!

głowa do góry! Ja sobie powtarzam, że wszystko idzie sinusoidalnie - teraz jest źle - jutro będzie średnio - pojutrze super!

Cytat:

a pomóc nie może? nie możesz zlać jej komentarzy?!
jak mam czas to sprzatam (czyt. jak Młody pozwoli), jak nie mam to nie sprzątam (tj. sprzątam gruntownie w sobotę, jak chłop się Juniorem zajmuje). ale w tygodniu się zbyt tym nie przejmuję.
przed erą Panicza miałam raczej czysto, więc teraz staram się przymykać oczy.
konkubent słowa nie mówi tylko cieszy się jak dziecko jak zastanie w domu np. szczawiówkę (a zrobienie jej zwykle zajmowało mi kwadrans, teraz samo płukanie szczawiu trwało godzinę, bo jednocześnie synkowi musiałam ruszać zabawkami, włączać pozytywkę itp.) zmieniło się.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Znam to jak mama sie wtraca, radzi krytykuje....eh tyle, zee moja jak trzeba i pomoze wiec zlewam, albo dogryzam ona i tak za Kacpra zycie by oddała i znosi nawet moje hormony-co prawda potem mi wypomina... Głowa do góry!!.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

, nie daj sie , pewnie ze ci sie nalezy a tz powinien tez miec obowiązki przy dziecku ,sama nie jestes .
dla mamy ...... porządek w domu teraz najmniej wazny,powinna to wiedziec .....

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Agateczka ja ostatnio też miałam jakiś gorszy czas, chyba z przemęczenia. Nawrzeszczalam troszkę na tż i poskutkowalo - nawet dzisiaj rano wstał do niego i go karmił. Stwierdzam zatem, że mała terapia szokowa od czasu do czasu działa cuda na facetach

A teraz tak ogólnie odpowiem, z mamą to jest tak narzekać nie mogę bo obiady gotuje więc ja nie muszę się o to martwić, zajmie się też maluchem jak trzeba ale z tym sprzątaniem to mnie wkurza bardzo fakt ja z lekka bałaganiara jestem ale ja mam taki bałaganik w którym umiem się odnaleźć i mimo że kiedyś posprzątane miałam a mama i tak mi wyskakuje że mam bałagan
ale ja jej mówię na ile mi Mały pozwoli tyle mogę zrobić i już...

A nad Tż muszę popracować bo jak tak dalej pójdzie to ja się wykończę, wczoraj nawet wołam go z podwórka bo czas kąpać a on że zaraz przyjdzie i to zaraz trwało tyle że ja przygotowałam kąpiel wykąpałam, nasmarowałam ubrałam i już się karmiliśmy dopiero przylazł powiedziałam tylko że jest nie odpowiedzialnym ojcem i nic więcej się nie odzywałam bo wściekłą byłam że liczyć na niego nie mogę i że mu się nie spieszy. A najlepsze że on mówi to trzeba było poczekać ciekawe zawsze o jednej porze kąpię a on mi na siebie każe czekać

No właśnie ja nie mam ostatnio czasu na kompa ale dobrze że zdążyłam na ten wątek jeszcze

A my w niedzielę byliśmy na chrzcinach, Bartuś został z Babcią i dziadkiem i od 12 do 17 był bardzo grzeczny a potem już tylko z Mamusią przy cycusiu

A ja znowu się zamartwiam bo mój maluch mało przybiera ma 7 tygodni i waży 3950 no niby nie jest tak źle ale mogłoby być lepiej...

Aj szkoda mi że nie mam czasu z wami popisać przychodzę tu ostatnio tylko się pożalić

Buziaki dla wszystkich mamuś i dzidziusiów
Stary 2013-05-14, 13:03   #4736
pani22ka
Zakorzenienie

Ogladacie zaklinaczke - Tracy na TV2?! teraz bedzie drugi odcinek
m. in. mama karmiaca MUSI jesc bo inaczej wieczorem mleko malo kaloryczne i dziecko krzyczy. jajko, krakersy z wedlina --> generalnie bialkowe, kaloryczne przekaski

Cytat:
a rotarix 314- ponoć rotarix-u są dwie dawki
sprytny!

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
z mamą to jest tak narzekać nie mogę bo obiady gotuje więc ja nie muszę się o to martwić, zajmie się też maluchem jak trzeba
oooo, nie narzekaj, bo grzech

Cytat:
powiedziałam tylko że jest nie odpowiedzialnym ojcem i nic więcej się nie odzywałam bo wściekłą byłam że liczyć na niego nie mogę i że mu się nie spieszy.
heh...

Cytat:
A ja znowu się zamartwiam bo mój maluch mało przybiera ma 7 tygodni i waży 3950 no niby nie jest tak źle ale mogłoby być lepiej...
widełki szerokie, nie martw sie! co lekarz mowi?

Stary 2013-05-14, 13:23   #4737
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

widełki szerokie, nie martw sie! co lekarz mowi?
No lekarz mówi właśnie że to tak przy dolnej granicy normy, i za dwa tygodnie mam się wstawić na kontrolę i jak nie będzie lepiej przybierał to mnie postraszył szpitalem ale ja się zastanawiam czy po prostu nie dokarmiać go sztucznym dodatkowo... widocznie taki jego urok
Stary 2013-05-14, 14:49   #4738
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam!

za wszystkie wizyty, postępy maluszków, miesiące, tygodnie i w ogóle
Kasia, rzeczywiście maluszek to cała mama
Liwka, cudnie wyglądała ta Twoja księżniczka

Nie pochwaliłam się, że w piątek odbyliśmy pierwszy spacerek z maluszkiem i pierwsze wystawienie cyca publiczne Niestety spacer się trochę wydłużył, mieliśmy przygotowaną butelkę z mm w razie "w" i dostał ją, bo ciężko byłoby bez niej :/ Już kilka razy zdarzyło się w domu, że dałam mu mm, ale po 4h walki poddałam się i stwierdziłam, że mój maluszek musi coś jeść i nie będę go męczyć a na naukę karmienia przyjdzie czas. Jak sobie usnął to zjadłam porządne jedzonko, wypiłam herbatkę na laktację, odpoczęłam a w nocy dalej pięknie się karmiliśmy.
ALE od 3 dni jest wyłącznie na moich cycach i dajemy jakoś radę!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
a propos kotów, Mokka, Demeter, Bzinka i chyba Ewkaa, jak wasze futrzaki zareagowały na dzieciaczki?
Moje kocurki boją się podejśc bliżej do małego, są jakieś wystraszone hehe Myślałam, że będzie gorzej z nimi. Nie przygotowywaliśmy ich jakoś specjalnie na pojawienie się małego.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej, mielismy dzis wyjsc wspolnie z mezem i dzieciem na spacer pod polibude zobaczyc co sie tam dzieje, ale jak tż pojechał po pracy do liroy merlin po przesła napłot to wrócił przed 20 i sie pyta czy my gotowi...Zdzwiony byl wielce, jak mu powiedxziałam, ze teraz to kąpiemy i usypiamy sie, a on, ze rpzeciez ciepło jest to możemy iśc na space ro 20.00....ta i cały rytm dnia dziecku przestwie, i naraze na najwiekszy hałas i latajace butelki, bo jemu o 20.00 sie spacerow zachciało;p
Zatem mały już spi a ja czekam na balkonie na koncert Eneja;p Posłucham sobie chociaz.
Hehe

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ktoś wie co z naszą rodzyneczką na wątku Klaudą???
Właśnie, czekamy jeszcze na nią i się zbieramy z Poczekalni szok!

Cytat:
swieta obchodzimy na zasadzie idziemy do rodziny ale juz nie bawie sie w chodzenie do kosciola na pasterke czy z koszyczkiem - swieta to sie zrobily takie wiesz tradycyjne - mikolaj i te sprawy
U nas tak samo - święta to raczej tradycja dla nas.

Cytat:
pięknie!

Cytat:
Też mam książeczkę z Empiku, mały z zaciekawieniem się jej przygląda
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 15:43   #4739
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Body z krotkim plus pajac albo z dlugim plus spiochy tak jak na dzien. Czapeczke tylko na chwile zakladam zdejmuje w czasie karmienia.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Agateczka - wazne jak przybiera a nie ile wazy bo bez sensu porownywac np dziecko z waga urodzeniowa 2,5 kg i 4,5 kg.

Pani - ogladalam. A co do jedzenia... eeh.. jak maz do pracy idzie to nie raz jem dopiero jak wroci bo Jakub nie polezy sam...

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 15:48   #4740
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

dokładnie, ale ponoć potem już tak szybko nie rośnie

"Po 3 miesiącu tempo wzrostu maleje..
Niemowlęta przybierają w okresie 3-6 m-cy 110 - 120 gram/tydzień, czyli ok. 500 - 540 g/miesiąc.
W drugim półroczu przyrosty będą jeszcze niższe, początkowo średnio 375 g/mc, później nawet 270 g/mc będzie prawidłowo"

http://www.rodzinko.pl/karmienie-pie...ne-piersi.html - fajny link od styczniówek, ile powinno przybierać dziecko na cycku

Cytat:
no ale to widac rosmanowskie pieluchy sa duzo lepsze niz biedronkowe przynajmniej w moim odczuciu. u mnie te kroluja i biale pampersy [COLOR="Silver"]
Też je najbardziej lubię, aczkolwiek jak je pierwszy raz kupiłam to irytował mnie dość mocny zapach ich ale teraz albo się przyzwyczaiłam, albo to że otwieram je sobie i trochę mi wietrzeją w szafie może pomaga i używamy tylko ich

Cytat:
zapominacie ze butle tez trzeba przygotowac. chociaz podgrzac mleko. pomijam ze jak karmicie piersia to macie bliskosc itd. karmiac butelka tez sie trzeba starac zeby dziecko czulo sie bezpieczne, kochane, mialo spokoj itd. a nie butla w dziub na srodku sklepu.
Jak jeszcze dokarmialiśmy, to kiedyś na spacerze byliśmy w lesie z MM - akcja chłopa pt wyjąć termos, zalać odmierzone mm i na kucącą nakarmić młodego - po czym powrót do wózka i spania ciąg dalszy - błyskawica..śmiem twierdzić że dużo szybciej niż znalezienie msc na cyc, 20 minut mędlenia itp A w lesie o ile ciepło można naprawdę szybko znaleźć fajne msc.

Cytat:
body i spiochy zero czapek. w zaleznosci czy spimy przy otwartym oknie to body z dlugim rekawem a jak z zamknietym bo wczoraj nawet mnie bylo zimno to z krotkim. do tego cienki kocyk i jeden grubszy zeby sie nie rozkopala.
Nasz też tak śpi, tyle że bez kocyków, diabeł rozkopuje się ze wszystkiego a śpiworów nie znosi..nie lubi być spętany..

Cytat:

ad 2 - az zerknelam na strone producenta wozka jaki mam
i pisze - gondola wewnątrz : 82x32x19cm
wiec mam Wielgasna, bankowo Lato przechodzi w niej

.
chyba masz całkiem sporą nam nie opłaca się już kupować przejściowej, a tamten wózek pożyczony od przyjaciół więc po prostu już zmieniliśmy na spacerówkę.

Cytat:
nie zapominam
pisze tylko jak to wczoraj wygladalo w pokoju do karmienia w JPII (swoja droga na Strzeleckiej nie ma takiego miejsca )... woda z termosu, proszek, szejkniecie, szybkie picie, odbicie i juz ich nie bylo
.
no dokładnie tak to u nas wyglądało jak karmił chłop MM, ale może mój dzieć jakiś mało romantyczny i są takie co potrzebują więcej czułości przy karmieniu.

Demeter za spacerek no i za karmienie cycuchem

Coś tam miałam pisać jeszcze.. a wiem

Nestelle nasz Ty guru powiedz mi co ile je Roszek w dzień ? Bo w nocy wiem jak to u Was wygląda, a za dnia ? Jakie są max przerwy w dzień przy karmieniu piersią Mamusie doświadczone ? Bo nam coś w dzień dupawo ostatnio idzie, z której strony się nie obrócę..dłużej niż 2 h nie uciągnę / liczę od końca karmienia / chyba że śpi na mnie albo spacer / ale ogólnie najczęściej chce jeść jakąś 1,5 do 1 45 min po poprzednim posiłku. Już było lepiej ale coś mu się skróciło I chciałam wiedzieć na co się nastawiać psychicznie - jutro młody będzie miał 7 tygodni.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

A któraś pytała kiedy przechodziliśmy na 3 pieluchy - my jak młody miał jakieś 5,5 kg - z tym że te BD są 3 od 6 do 9 kg nie wiem jak inne firmy mają numeracje, ulewało mu się z nich plus odciskało na ciałku. Także od jakiś 10 dni na nich lecimy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości