|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Dla nas 60 tys na wesele to kupa kasy.
Chcemy wydać maksymalnie 30. A i tak czuje ogromne wyrzuty sumienia bo rodzice pokrywają większą część kosztów. My chcemy zapłacić za 1/3, a to i tak kupa kasy. Dziwnie mi iść do rodziców i powiedzieć "ej dajcie na zaliczkę na salę". Gdyby sami nie dali to sami byśmy płacili. Odzwyczailiśmy się obydwoje od brania pieniędzy od rodziców i wręcz czuje teraz potrzebę pomagania rodzicom, jakiegoś odwdzięczenia się, wsparcia, także finansowego. Ale jakoś dogadaliśmy się z rodzicami i pomimo ich wsparcia będziemy próbowali opłacić jak najwięcej sami. O niektórych kosztach to nawet nie mam zamiaru wspominać tylko sama płacić :P |
|
|
|
#2132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Witajcie
chwilkę mnie tu nie było i nawet nie próbuję nadrabiać ![]() Od razu walnę z grubej rury: znacie w Wawie jakiś sklep, gdzie można kupić "dobrze dopasowany biustonosz" ? Witam nowe PM'ki! Cytat:
a z kolei latem jak mocno grzeje to nie mogę wytrzymać w łóżku i dzięki temu nie zaśpię.Cytat:
Cytat:
Do kompletu nadaje się jeszcze solara i neonowe tipsy
|
|||
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie wesele też to mnóstwo pieniędzy... My liczymy tak do 33 tysięcy na 100 gości bez strojów. Strojów nie wliczam bo wiadomo że moja kieca może kosztować dużo a nie chcę żeby tż który sam ciężko zbiera kasę n wesele musiał za to płacić... Troszkę pomogą nam rodzice ale głównie sami płacimy..
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-05-14 o 21:03 |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak z ciekawości byliśmy się zorientować gdzie najlepiej zamówić, podejrzewam że przez rok by mi się znudziły xd i porysowały od przymierzania
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tacy już są więc nawet gdybym wszystko sama opłaciła, po ślubie zobaczyłabym na swoim koncie pokaźną sumę. Znam ich. Gdyby nie mieli pieniędzy na wesele nie robilibyśmy i już. Kwestię kto finansuje zostawmy na boku, bo u każdego inne sytuacje są. Osoby, które uskładają taką kwotę zawsze będą mówić, że nie mogliby brać pieniędzy ![]() To tak samo jak mieszkanie... Każdy z nas ma to zagwarantowane i co mam teraz z tego zrezygnować, bo przecież wiecznie od rodziców nie będę brać? Ja rodzicom też miałam okazje finansowo pomóc w chwilach gdy były bardzo potrzebne (studiwałam dziennie i pracowałam). Pomagam im na co dzień bardzo dużo, może nie tak finansowo, ale gdy w domu jestem nie muszą się właściwie niczym martwić, bo wszystko im porobię. Nie lubię też takich przechwalanek ja nie jestem pasożytem rodziców bo nie biorę pieniędzy, a Ty jesteś zła bo jak śmiesz pozwolić by finansowano Ci wesele. Nie kieruje tego do Ciebie, ale tak ogólnie mówię Rozumiem to i gratuluję, że udało Wam się uzbierać 1/3. My też będziemymieć jakiś wkład Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-05-14 o 21:10 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
u nas mam nadzieje, że 60 tys starczy
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My generujemy tyle kosztów, że nie wiem ile lat musielibyśmy oszczędzać na całość kwoty + z roku na rok wszystko drożeje ![]() KaEs Ale ja nie pisałam tego w kierunku kogokolwiek My mamy takie podejście, ktoś ma inne. Poza tym każdy z nas ma inną sytuację, więc nie mam zamiaru tworzyć jakichś ram, że to i to ok, a to i to jest złe.A większość rodziców pewnie tak ma, że jeśli dzieci nie chcą ich pomocy finansowej na wesele to potem i tak dają tą kasę do koperty bo czują się zobowiązani pomóc
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2013-05-14 o 21:14 |
|
|
|
|
#2139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Tytuły super! Jesteście niemożliwe. Ją nigdy żadnego ostrzeżenia nie dostałam.
Co do finansowania wesela to sie nie wypowiadam. Niedawno pisałam na ten temat w wątku o foux pas młodych, bo wówczas sie zrobił off top. Także nie będę sie powtarzać :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko drooogo ![]() ale spoczko dobieraja i poprawki robia nawet
|
|
#2142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam Dopasowaną, ale to z sentymentu. W necie można znaleźć tego naprawdę dużo. Na stacji metra centrum jest, w złotych jest, na koszykowej jest, na chmielnej jest... I większość ma strony internetowe.
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do finansowania wesela... my akurat robimy budżetowy ślub, bo nie wiemy czy mozemy na kogokolwiek liczyc. Raczej zakładamy,ze sami zapłacimy całosc, a jak rodzice będą chcieli, to dadzą nam w kopertach. Wyszedł nam kosztorys na 80 os niecałe 22 tysiaki, ale mam nadzieje, ze bedzie jeszcze troszke mniej. |
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
KaEs Każdy robi według swojego uznania i to indywidualna sprawa
Nie chodzi (przynajmniej mi) o przechwalanki, tylko rozmawiamy na temat finansowania wesela. Nie osądzam nikogo, że to dobrze, czy źle, że mają pomoc finansową. Żadna z nas żadnej pieniędzy nie dołoży, więc myślę, że w tej kwestii nie ma się co spinać
|
|
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
fatalnie się czuję od samego rana słabo mi, kręci mi się w głowie, i jestem strasznie blada co wszyscy dzisiaj zauważyli (a byłam w niedzielę na solarium). Dzisiaj jak wracałam z pracy ledwo się trzymałam na nogach i od razu padłam do łóżka.....obudziłam się dopiero teraz.Piję Red bulla bo muszę się ogarnąć i coś popisać pracy....ale kompletnie nie mam siły się skupić ![]() Cytat:
praca jest na żałosnym etapie...trochę zmieniłam jej koncepcję i temat badawczy mnie naprawdę rajcuje ale cz. teoretyczna leży i kwiczy....sama promotorka stwierdziła że mój temat naukowy jest beznadziejny ![]() nie wiem jak ja go napiszę ![]() p.s. a mój nick jest jaki jest własnie z powodu literówki bo miało być troszkę inaczej
|
|
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję kochane za Wasze porady i opinie!! |
|
|
|
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz się wypowiedziałam i już na ten temat się nie będę powtarzać mamy swój wkład tak samo. Mały bo mały, ale jednak. Prawdziwym zżeraczem jest tutaj sala i noclegi, a i oczywiiście transport...(o ktorym też zapomniałam |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też dziś kiepsko się czuję. Także łączę się w bólu
|
|
#2149 |
|
Blond forever!
|
magdalenka_w_86 - mega dziękuję Ci, że dałaś cynk o tych butach w Marks&Spencer
Byłam dzisiaj w tym sklepie i buty są naprawdę super - klasyczne, lakierowane, wygodne, bez zbędnej platformy z przodu i w dobrej cenie ![]() Niestety ja chciałam cieliste i mojego rozmiaru 38 nie było Ale wzięłam numer do sklepu i będę dzwonić jak będą mieli dostawę (bo nie jest mi ten sklep po drodze) - kupuję na pewno! Jest nowa relacja u PM 2013
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() a miało być Tycitaka
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo kasy da się na tym uciąć |
|
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Tż tak samo dziś cały dzień zawroty głowy miał... Najważniejsza jest cz. badawcza, więc dobrze, że ona Cię rajcuje! Kurcze i fajnie w ogóle, że Cię rajcuje. . Dasz radę na pewno złapiesz wene i nawet się nie spostrzegniesz kiedy skończysz, tylko nie odwlekaj już, żeby nie przedłużać tego znowu!!
|
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byliśmy w Aparcie i oglądaliśmy obrączki to podobały nam się satynowane ale Pani powiedziała, że to się ściera i trzeba odnawiać mam nadzieję, że z rodowaniem tak nie jest ![]() Także satynowane odpadają bo babka mówiła, że to dość drogie jest .. Cytat:
![]() Ja będę jechała na wesele gdzie jest zaproszonych 300 osób...także ten tego... każda osoba z rodziny czyli nawet Ci z którymi się nie ma kontaktu lub jest to siódma woda po kisielu . Moim zdaniem to porażka- 300 osób zaprosić z czego pewnie z 250 przyjdzieOni sali nawet nie mogli znaleźć na taką ilość osób Cytat:
Nie wiem na czym jeszcze będziemy oszczędzać ![]() Cytat:
![]() Ja swoją suknię zamierzam kupić za swoje pieniądze, to samo z makijażem i fryzjerem Natomiast mój Tż sam płaci za wszystko ze swojej strony My się zmieścimy raczej w 30 tyś. Mam nadzieję, że będzie trochę mniej Cytat:
Ja aktualnie nie mam pracy ale nawet gdybym ją miała nie byłabym w stanie uzbierać takich pieniędzy na wesele
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny składacie przyszłym teściowym życienia z okazji dnia matki??
|
|
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba przemęczenie albo niskie ciśnienie... nie mam pojęcia.... wiesz, ale do badawczego mam mieć 2 cz. teoretyczne z którymi sobie nie radzę... ![]() postanowiłam sobie, że skończę pracę do 30 czerwca więc mam nadzieję, że się uda..... niestety na obronę w lipcu się już nie załapię bo bym musiała pracę oddać 10 czerwca-na bank się nie wyrobię, za dużo tego wszystkiego mam na głowie ostatnio ale przez wakacje chcę już mieć święty spokój z tą pracą...i tylko czekać na obronkę we wrześniu ![]() ![]() idę może coś mi się uda dziś napisać...
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
my zaproszenia na allegro zamówimy
|
#2159 |
|
Rozeznanie
|
Moja bratowa ostatnio mnie namawiała, żeby iść do sklepu na Jerozolimskich naprzeciw PKiNU. Tam jest taki nieduży z bielizną, ponoć rewelacja.
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie będę składała, choć nie mam nic do mamy TŻ, ale oficjalnie mamą będzie po ślubie, więc byłoby mi jakoś tak niezręcznie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

chwilkę mnie tu nie było i nawet nie próbuję nadrabiać 

ja np nie lubie jak siedze popołudniu w salonie i słońce świeci mi prosto w pysk 
Do kompletu nadaje się jeszcze solara i neonowe tipsy 

My mamy takie podejście, ktoś ma inne. Poza tym każdy z nas ma inną sytuację, więc nie mam zamiaru tworzyć jakichś ram, że to i to ok, a to i to jest złe.

jak byliśmy w Aparcie i oglądaliśmy obrączki to podobały nam się satynowane ale Pani powiedziała, że to się ściera i trzeba odnawiać