|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-14 o 20:46 |
||
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
ja mam ciążowy mózg i nic nie widzę.
co dokładnie jest na fotce?? |
|
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
cholerna zgaga
chyba wody gazowanej nie mogę pić
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Domka...no twarz i usta otwarte
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje wszystkim za udzielenie odpowiedzi dot. prania ubranek
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
haha z jazd już nie tak prosto, wsZyscy mi mówią żeby od razu zacząć jeździć żeby nie zapomnieć a Tz ani mama dzisiaj jakoś nie byli chętni mi dac auta. Nasze jest dla mnie więc nie ma mowy żebym nie jeździła, ale wszyscy cwani jak już mam w ręce haha.Od dzisiaj surka elaine Cię przechrzcila sutkiem hhahha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() Booooooze czemu ludzie się nie myja i tak cuchna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
a w pierwszą podróż wybrałam sie sama, po okolicznych wioskach, gdzie jest spokojnie na drodze i pamietam jak dziś nie umiałam wrzuć dwójki, było to cinqueconto, i ze ssaniem ręcznym ojj co ja z tym autem przeszłam życze samych pozytywnych doswiadczeń za kierownicą |
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Envl: hyyhy no tak to czasami jest..mi tata dość długo auta nie chciał dawać jak prawko zrobiłam co było jakieś 4 lata temu..dopiero. W końcu zaczną,nie maja wyjścia
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Tu sobie wchodzisz: https://www.aukcjoner.pl/ i zakladasz konto, ktore bedzie zlinkowane z Twoim kontem w Allegro. Po lewej pierwsza zakladka na gorze - Snajper Aukcyjny. Musisz sobie doladowac konto na Snajperze, strzal chyba kosztuje ok. zlotoweczki (SMS za 7,38 = 8 strzalow). Kiedy znajdziesz oferte, kopiujesz jej numer do snajpera i ustawiasz tam sobie swoj strzal, czyli max ile chcesz/ mozesz zaplacic za przedmiot. Mozesz to sobie w kazdej chwili edytowac i zmieniac. Na 5 sekund przed koncem aukcji Snajper strzeli w Twoim imieniu - nie musisz nawet kompa miec wlaczonego Strzela bezawaryjnie Nawet nie musisz miec aukcji w "obserwowanych " ani nic, no walisz piorunem znikad i wygrywasz bez zbednego podbijania ceny. Jakby co, pytaj o dalsze szczegoly
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co sobie tera zpomyslałam i jaka myśl mnie naszłą.
że my teraz dbamy o to, aby jeść zdrowo, dbać o zdrowie, jak dziecko się urodzi to używać tylko najdelikatniejszych kosmetyków, mało chemii, karmić zdrowo. że skupiamy sie na pielęgnacji, aby nie narażać na wysypki, uczulenia itp... a pewnie jak dziecko nam urośnie, i tak zacznie jeść mc donalda i colę , później zacznie pić , palić, kilkoro pewnie spróbuje czegoś mocniejszego. i to całe nasze dbanie, to co? zmarnuje sie co nie? |
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
tak jak Madi napisała, oczko, nosek i buźka, zdjęcie mało widoczne wiec pewnie dlatego nie widzisz, ale na ekranie tak słodko wyglądał
Cytat:
a miałam wam pisać, ze bitwa o kocyki na razie 6:0 dla mnie przegrana, już sześć razy byłam w biedrze, dwa razy u mnie na osiedlu, 4 razy w innych i dalej nie mam kocyka
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewniamy dzieciakom dobry start na tyle na ile mozemy, a później dziecko wyfruwa powoli z gniazda, szuka swojego miejsca i sam musi dokonywac wyborów, co wybierze tego nikt nie wie, |
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Domciatko: życie!
Olath: pamiętaj pls o mnie z tym kocykiem
|
#1545 |
|
BAN stały
|
cześć dziewczyny, mogłabym się do was dołączyć?
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, przez te pierunskie spamerki nie wiem, o co chodzi, dawaj jeszcze raz, bo cos mnie ominelo widze
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Ciężki dzień dzisiaj. Zajęta byłam od rana, a po południu byłam z TŻ na zakupach. Udało się trochę tego zgromadzić.
Nie licząc ubranek, obecnie posiadam: Do spania: Łóżeczko z materacem Prześcieradło 1szt Kołdra, poduszka Poszewka na kołdrę 1szt. Kocyk cienki 1 szt. Rożek Wózek (właśnie zamówiłam) Do kąpieli i pielęgnacji: Wanienka Płatki do przemywania buzi Ręczniki (mogą, ale nie muszą być z kapturkiem) 1 szt Miękka szczotka do włosów Nożyczki lub obcinak do paznokci Gruszka do noska Proszek do prania dla niemowląt (Biały jeleń) Delikatny płyn do płukania ubranek (Dzidziuś) Do przewijania Przewijak Pieluszki jednorazowe 1 op. Dada Pieluszki tetrowe 10 szt Pieluszki flanelowe 5 szt Do karmienia butelką: Butelki najlepiej antykolkowe obecnie jedną sztuke butelki BabyOno 0M+ i smoczek antykolkowy 3M+ Rzeczy pomocne: Smoczki uspakajające Na czas porodu: koszula nocna 1 szt. pomadka ochronna do ust Na okres poporodowy: majtki jednorazowe lub siateczkowe 1 op biustonosz do karmienia 1szt Uff....jeszcze wiele brakuję, ale źle nie jest. Idę się zrelaksować pod prysznicem i do wyrka. Postaram się jutro was nadrobić.
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz uciekam na położe i do wyrka |
|
|
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, dziekuje Wam za zyczenia! Oby sie spelnily
Neni to juz 26 wiosenek![]() Ja jakos dzisiaj nie mialam czasu zajrzec, a tu tyle stron do nadrobienia ![]() Franek smiga mi caly dzien po brzuchu, chyba ma juz mniej miejsca bo czuje wszystko super dokladnie, a czasem jak mi zasunie kopa pod zebro to az jekne... Cos mi sie po poludniu brzuch strasznie napinal, czasem bolal, ale polezalam troche z Tz, ten wyglaskal malego, a po jakims czasie przeszlo. Martwic sie? Nie martwic? To jest to stawianie, o ktorym pisalyscie
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że na niektórych ludzi to słów brak... Pisałam Wam kilka razy, że kumpel TZ zaproponował nam ubranka po córci, no i już kilka razy byliśmy wstępnie umówieni, a kończyło się tym, że koleś nie odbierał telefonów itp... Przed weekendem dzwonił i umówiliśmy się w poniedziałek na 18 (wczoraj), tylko miał nam później napisać w esce dokładny adres - wczoraj koło południa napisał, że jednak nie możemy się spotkać bo nie wzięli od rodziców z domu ubranek i umówmy się na środę, czwartek lub piątek... TZ mu napisał, że w takim razie spotkajmy się w środę o 18 i żeby napisał mu dokładny adres; jutro jest środa, smsa z adresem jak nie było tak nie ma... Mogę się założyć, ze jutro kolega nie będzie odbierał telefonu...
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam dzisiaj ginki o twardnienie brzucha to zaleciła mi duphaston wziąć jak będzie skurcz, co o tym sadzicie? ona trochę w ten duphaston jak w obraz wierzy
|
|
#1552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocy
Dziękuję Oliath
|
#1554 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro będę obczajać dokładnie i jak będę miała jakieś pytanka to poproszę o dalsze wskazówki Cytat:
Cytat:
Ale już mi przeszło. Jak się sam zapyta to mu powiem, jak nie to nie ![]() 2. To już można nazwać pechem.... |
|||
|
|
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
Ktoras z Was pisala (przepraszam, ale juz nie pamietam kto), ze denerwuja ja ''dobre rady'' odnosnie ciazy. Mam to samo. Dzisiaj rozmawialam z przyszla bratowa i przy okazji zdazyla mnie wkurzyc. Jak jej powiedzialam, ze juz nie moge doczekac sie lipca i tego gdy przytule Frania, odpowiedziala, ze jeszcze bede marzyla zeby czas sie cofnal i zeby siedzial w brzuchu. Ona czesto mnie wkurza takim gadaniem, ktore wedlug mnie sugeruje, ze nie wiedzialam co robie decydujac sie na dziecko i ze bede jeszcze wspominala stare, dobre czasy, w ktorych nie mielismy dziecka... Dzisiaj juz nie wytrzymalam i powiedzialam jej, ze moze nie mam doswiadczenia jako matka, ale zdaje sobie sprawe, ze wychowanie dziecka to ciezka praca, ale i duzo radosci. Odpowiedziala, zebym zle jej nie odbierala... uhhhh Dodam, ze ona zaliczyla wpadke 3 lata temu, a teraz mnie wielce uswiadamia...
wrrrrrr!
|
#1557 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo już zacne zakupy poczyniłaś superCytat:
.Cytat:
![]() Spadam się myć i do wyrka Dobranoc. Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-05-14 o 21:33 |
|||
|
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Duphaston na twardnienie? Mi gin przepisal ''w razie wypadku'' Jak bede laciala samolotem i cos sie zacznie dziac niedobrego. Poki co nie bralam i mam nadz., ze nie bede. A w ciazy latam duzo...
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
#1559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano ..samo zycie Cytat:
Mnie najbardziej wkurzał kolega.Wisiał mi kiedys kase.Miał oddac w czwartek (przykładowo) ,wiedział ze jej na ten dzien bardzo potrzebuje i jkaby zadzwonił ze jej nie ma to ja mogłabym wtedy cos wykombinowac sobie i przeciez bym go nie zabiła,rozne sytuacje w zyciu sie zdarzają...a on nie dawał znaku zycia,nie odbierał tel,potem go wyłączył........
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

A byli tez we Wrocławiu wiec i o Oliath moglam zahaczyc

chyba wody gazowanej nie mogę pić

przykro mi się zrobiło bo on się nic a nic nie interesuje rzeczami dla Adasia

super