|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Trzymaj się dzielnie, jesteśmy z Tobą myślami. Powodzenia w staraniach o dwie kreseczki.Cytat:
Ja bym zmieniła gina! Cytat:
Cytat:
U mnie na zdjęciu też jest niby siusiak ale potem jak zaczęłam czytać to wychodzi na to, że do ok. 14 tygodnia chłopaki i dziewczynki wyglądają tak samo. Ale gin powiedział ,że na 80-90% chłopak.Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, oświeccie mnie. Widziałam w sh kurteczki puchowe dla dziecka na 86 cm, jakieś jeansy itp.. I tak się zastanawiam czy taki maluch w wózku to chyba jest ubrany w jakieś śpioszki, śpiworki...??? A takie jeansy/ kurtki to chyba niewygodne.. i dla malca i dla rodziców do zakładania. Sorry za głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża, w bliskiej rodzinie nie ma małych dzieci i nie za bardzo się orientuję.
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
dzirwczyny pisze z tel wiec sorki za bledy. nie mam czas ostatnio czytac bo w pracy nawal pracy a wieczorami synek mi nie pozwala. bylam wczoraj na usg i wsio ok... sa raczki, nozki, sefdeuszko, zoladek idt. ma ju. 4.5cm i jest bardzo ruchliwy ;-) za tydzien mam genetyczne wiec wiecej bedzie wiadomo. mam jakiegos polipa na szyjce i dlatego mialam uczucie nacisku ale gin powiedzial z to taki dobry polip bo nie wychodzi z lozyska i nie zagraza ciazy tylko trzeba go obserwowac
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1354 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jeansów itd... no to jest faktycznie niewygodnie dla rodziców i malca, ale ładnie wyglądają jak ktoś w odwiedziny przychodzi. Na codzien mam zamiar ubierać tylko śpichy i tego typu rzeczy, od święta jakieś spodenki czy coś, bo tak to mi się meczyć nie chce... moja siostra też tak robiła Co do mnie, byłam u lekarza wczoraj i ostatnio u Gin. mogę mieć zatrucie ciążowe, ale chce mi sprawdzić jeszcze mocz czy nie ma białkomoczu i powiedział że teraz bardzo ważne dla mnie i malulcha jest żeby drastycznie mi ciśnienie nie spadło ( mam ok 140/90) Jeżeli te badania wyjdą ok, obrzęki zejdą ( a póki co zeszły i się nie pojawiają) to będe brać leki na obniżenie ciśnienia, ale nie moze mi samo gwałtownie spaść. No i właśnie powiedział mi gin że mogę wziąć tylko 2 apapy na dzień i to w krytycznej sytuacji, kiedy już od zmysłów odejde. No to nie brałam bo się bałam i w ogóle.. starałam się dać jakoś radę. Teraz przy tym zapaleniu zatok i krtani boli mnie 10000 x bardziej, nie mogę nią nawet porusszyć. Nie pamiętam polowy nazw rzeczy. Jak chce się na czymś skupić to robi mi się niedobrze. Jestem cała czerwona na twarzy a jest mi okropnie zimno. Poza tym nie wiem co mam robić a muszę jeszcze 3 godziny w robocie wytrzymać. Wrócę taksą bo nie dam rady dojechać baną, nawet nie wiem czy dojdę na przystanek. ![]() Zamykaja mi się oczy tak, że nie mogę klienta skasować nawet, od tego pikania zaraz mi mózg wystrzeli. Dzwoniłam do szefa ale nie mogę iść wcześniej bo musiałabym zamknąć punkt, a dla niego to jest strata kasy. kupiłam sobie Bąbolade i lepiej się czuje, już nie zamykają mi się tak oczy ale mi słodkie nie smakuje i teraz mam zgage :/ Teraz odpocznę w te pięć dni, będę leżeć i się oszczędzać. W tym miesiacu więcej wolnego nie dostanę... w czerwcu też nei wiem czy dostanę jak coś. Choć mam nadzieję, że tego uniknę!! i do końca ciąża będzie przebiegać pomyślnie, bez żadnych wydziwień. Już nie zanudzam ![]() Jakby mnie nie było przez te kilka dni to się nie martwcie, raczej nic złego dziać się nie może! ale będe starać się Was podczytywać i napisać co i jak u mnie ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się też własnie wydawało, że to zaznaczone cudeńko, to siusiaczek
![]() Ryba bidulo, pij duzo teraz wody, żeby Ci się ta cała wydzielina rozrzedzała i nie założyło zatok na nic, bo z głową będzie wtedy jeszcze gorzej. Pierwszy raz słysze o winku bez alko Ono jest jak bavaria 0,0% czy jakiś mały % ma?
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Rybko odpocznij za wszystkie czasy , naladuj akumulatory przynajmniej na 5 miesiecy do przodu .. Co do mojej sprawy z wozkiem to troszke bardzoej skomplikowane .. Po pierwsze oczywiscie mam upwtrzony inny wozek , ten jest ladny ale taki zwykly , nie w moim stylu . Wiadomo jako ze to moja pierwsza ciaza mam frajde z kupowania wszystkiego, przebierania wybierania itd Ona jest matka trojki dzieciaczkow i patrzy juz ekonomicznie , z tad nasza roznica zdan. szkoda ze nie oamieta jak byla pierwszy raz w ciazy. .. Po drugie wole odmowic jej niz mamie I tacie , im naprawde sprawia radoche to ze beda mogli cos kupic . Z wiekszych rzeczy nie bede juz nic potrzebowac , w weekend kupilismy przewijak I lozeczko. Dodatkowym problemem jest moj Tzt ! On wogole chce wszystko Sam .. To jego pierwsze dziecko I on mu wszystko zapewni , po to sie na nie zdecydowal. I ja tak mysle ze zostawie mu kwestie wozka w jego rekach , to jego siostra ;D dzieki dziewczyny ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piłam lampkę wina ktore na etykiecie miało : 0,09% I piłam takie co miało na etykiecie : <0,2% Bonne Nouvelle Rose więc tak całkiem bez to nie są, ale lampka...i chciałam sobie z tej stronki : http://sklep.bezalkoholowe.com/pl/sc...iale-wino.html to wino właśnie kupić, nie piszą nic o procentach tylko tyle że bez niby, no ale tamto też niby bez a potem okazało się ze coś tam było. Fakt nie dużo, ale jednak. Ja lubię białe wina :P do zakupu tego wina przymierzę się w czerwcu, bo w tym miesiącu nie dam rady finansowo i zdrowotnie, nie mam ochoty na nic. Schudłam od ostatniej wizyty 3 kg... chociaż pewnie do wtorku przybędzie mi spowrotem, jak się podkuruje troche, dzisiaj jeszcze ta czekolada......
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-14 o 18:26 |
|
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele ale jak zostawisz wolną rękę TŻ to pewnie wyjdzie tak, że ani od siostry, ani od rodziców, skoro on musi sam
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
na niemieckiej stronie z winami właśnie wyczytałam :
Alkoholfreier und zugleich kalorienreduzierter Genuss: Weine, die nicht nur bei Autofahrern äußerst beliebt sind! czyli że bezalkoholowe , mało kaloryczne, nie tylko dla kierowców? :d no więc chyba sie skusze :P
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dal mnie zawsze straszny język był |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- nie, wnioskuje bo Alkoholfreier - wolny od alkoholu i inne wyrazy tak samo ogarnęłam i wyszło to co wyszło, dlatego na koniec ? a nie . bo może ktoś się bardziej zna i mnie poprawi Ejjj.... ta czekolada zaczęła działać
|
|
#1363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz widzę, że na karcie ciąży mam dosłownie to samo. To właśnie to łożysko przodujące? O to chodzi? Dokładnie! To mi wygląda na siusiaka Na żywo na zdjęciu widać wyraźniej
|
|
|
|
|
#1364 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam trochę większych i trochę mniejszych. Te mniejsze np. lepiej mi pasowały do rożka, bo miałam zawsze pieluszkę na rożku, że jak się ulało to zmieniałam pieluszkę, a rożek ocalał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupowaliśmy w aptece.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba że miało być 56 Ogólnie to patrze, żeby materiały były mięciutkie, milutkie, a nie sztywne.
|
|||||||
|
|
|
#1365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się tylko zastanawiam nad cieplejszymi ubraniami. Córcię urodziłam w czerwcu, był upał, ze szpitala wyszłyśmy w kaftaniku i śpiochach, cienkiej czapeczce. A jak ubrać dziecko pod koniec listopada? Kupić mini kombinezon zimowy czy co???
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40812067]Bardzo niepraktyczne dla małego dziecka. Jeansy, w ogóle spodnie odpadają u tak małego dziecka.
Ja się tylko zastanawiam nad cieplejszymi ubraniami. Córcię urodziłam w czerwcu, był upał, ze szpitala wyszłyśmy w kaftaniku i śpiochach, cienkiej czapeczce. A jak ubrać dziecko pod koniec listopada? Kupić mini kombinezon zimowy czy co??? [/QUOTE]ja mam już kombinezon, bo na spacer przeciez w samych ciuchach nie wyjdę . Dodatkowo kupię jakiś malutki szaliczek czy coś pod gardziołko, czapeczkę grubszą. Kombinezon mam zakryte rece i nogi wiec spoko luz ale jakbym nie miała to jakieś ciepłe grube skarpety ....... ja bym tak zrobiła, ale myślę ze na listopad to ten kombinezon na wyjścia obowiązkowy czy kłucie w brzuchu, a raczej już tam niżej ale nie jajnik tak jakby ktoś od wewnątrz iglą dźgał jest niepokojące?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-14 o 19:34 |
|
|
|
#1367 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mnie to zdziwiło,al najwyraźniej się da ![]() Cytat:
Badałaś się na tarczycę? Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio dowiedziałam się że ciężarna nie powinna na pogrzeb iść bo przyniesie to pecha zmarłemu ![]() Dla mnie to jakieś zabobony w które nie wierzę. Cytat:
![]() Ola ![]() Rybko Trzymaj się kochana Cytat:
![]() Cytat:
Dobry pomysł z wysłaniem tżta ![]() Cytat:
![]() A tak się lubiłam napić... i nawet w ciąży zgrzeszyłam na samym początku nie wiedząc o tym![]() Na tej stronce jest napisane * Żadne z oferowanych w naszym sklepie win nie zawiera więcej niż 0,4% alkoholu (za napój alkoholowy uznaje się trunek zawierający więcej niż 0,5% alkoholu), czyli mniej niż choćby kefiry, soki owocowe czy chleb razowy. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40811746]Teraz widzę, że na karcie ciąży mam dosłownie to samo. To właśnie to łożysko przodujące? O to chodzi? Dokładnie! To mi wygląda na siusiaka Na żywo na zdjęciu widać wyraźniej[/QUOTE]To nie jest to samo tak mi powiedział lekarz na usg.Na razie gin stwierdziła nie mam się co przejmować.Bo to często się zdarza.Po prostu trzeba kontrolować ,łożysko powinno przesuwać się w górę w miarę upływu tygodni ciąży.Miejmy nadzieję że tak będzie, na pewno ![]()
|
||||||||
|
|
|
#1368 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie szczególnie w nocy tak coś zakłuwa, jakby mi ktoś szpilkę wbił szybko. Ale tak ukłuje 2,3 razy i przechodzi, a lekarka nic nie mówiła żeby coś się działo. A wiecie co... może to głupie, ale ja prawie nikomu nie powiedziałam o ciąży. Jestem pełna tylu obaw, że najchętniej poinformowałabym wszystkich dopiero dzień przed porodem, albo jak dziecko się urodzi ;p Jest wszystko ok, ale wciąż myślę, że może za wcześnie mówić tak wszystkim. Wiedzą rodzice i kilka koleżanek. Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-05-14 o 20:03 |
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak na szybko przejrzałam kilka ostatnich stron, bo synek akurat ogląda bajkę
![]() Pierwsze co to Ilona bardzo mi przykro [*] ![]() Cytat:
nie polecam tych ceratek, w praniu się zbiegają i potem nie są równez ceratką. Polecam za to takie jednorazowe podkłady na ceratce z rossmana... przydają się jak się do kogoś idzie i trzeba malucha przebrać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
czy może spotkać coś bardziej złego zmarłemu niż śmierć? znaczy zmarłemu to już raczej nic pecha przynieść nie może
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka, doczytałam że dostałaś dłuższe wolne
To teraz sobie odpoczywaj ile wlezie ![]() A ja jutro z rańca jadę na działeczkę w babskim towarzystwie trochę po ogarniać i na grilla
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas pogoda typowo Angielska , słonce ma byc podobno w piatek ale ja Wiem ze I tak zmieni sie na deszcz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do pecha zmarłemu ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
Ilona bardzo mi przykro
Ryba dużo zdrówka i dla pozostałych chorujących też Dziś z Tż byliśmy na rowerach w lesie, super Co do przesądów to też słyszałam, ze ciężarna nie może być świadkową, w ogóle to chodzący pech jesteśmy, ale z tym zmarłym to już przegięcie
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta w ciąży samo zło ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje rady
![]() Produkuję właśnie ślubne zaproszenia i pojawił mi się mały dylemat. Siostra TŻ ma podwójne nazwisko. Jak powinnam ich wpisać na zaproszeniu (bo oczywiście mówimy o niej i mężu): Urszulę Xxxxxxx Yyyyyyy i Mahrana Yyyyyyy czy Urszulę i Mahrana Yyyyyyy? Bo odmieniać nazwiska po mężu chyba raczej nie będę bo jest obcojęzyczne, ale też w sumie nie wiem czy lepiej napisać samo nazwisko w czystej formie czy bawić się w dopisywanie -achów. Moim zdaniem przy obcobrzmiącym nazwisko chyba nie pasuje? Jak myślicie? Czytałam że jest obowiazek odmiany jedynie polskich nazwisk. |
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katarzynę i Pawła Kowalskich Też mam podwójne i zawsze zaproszenie było na nazwisko męża |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

wczoraj po 12 miałam czyszczona macice.... pod narkoza..... obudziłam się i pierwsze co powiedzialam to pokazcie mi....a pielegniarki co mamy pokaza? a ja na to nie wiem.....sniło mi się ze miałam cesarke.... i po przebudzeniu chcialam zobaczyc dziecko.....

u mnie widziałam samo SUG kosztuje 40 złotych jak ktoś che bez wizyty a 80 z wizytą, ale ja i tak chodzę do NFZ:P
) no ale powiedział że jak przyłoży do brzucha zwykły aparat i zrobi tak jakby w jednym czasie te dwa USG to już na 100 % poznamy płeć bo dziecko zwariuje i nie będzie wiedzialo co ma robić to pokaże co ma między nogami. No to odsłoniłam brzuch a on do mnie że mam iść po aparat do innego "gabinetu" a ja mówię żeby mi wyjął w takim razie aparat który mam w sobie
Macica ładnie urosła (stały tekst) mam drobną infekcje ale to dla mnie nie nowość bo wiedziałam o tym od kąd zaczęłam czuć pieczenie w tamtych okolicach, dostałam globulki na 6 dni i powinno przejść 

Ślub 25.08.2012