W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 21:44   #1561
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Moja na to zalecała magnez z wit b6 3 razy dziennie, o niczym innym nie wspominała
U mnie tak samo ginek zlecił 3xdziennie Magnez.
Ale ja juz zdesperowana wczoraj rozważałam Nospe.....
Stary 2013-05-14, 21:53   #1562
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A dziękuję już oficjalnie haha z jazd już nie tak prosto, wsZyscy mi mówią żeby od razu zacząć jeździć żeby nie zapomnieć a Tz ani mama dzisiaj jakoś nie byli chętni mi dac auta. Nasze jest dla mnie więc nie ma mowy żebym nie jeździła, ale wszyscy cwani jak już mam w ręce haha.
Od dzisiaj surka elaine Cię przechrzcila sutkiem hhahha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

No jak mnie wywialo to raz, zaraz jak dotre do domu to pewnie tz zmęczonym głosem zapyta gdzie się znowu szlajalam haha a jeździć planuje zacząć jak najszybciej, żeby nie zapomnieć i żeby nie być przerażona jak już maleńkiego będę wozila

Booooooze czemu ludzie się nie myja i tak cuchna takim to zakaz wstępu do tramwaju dożywotni !!!

Bo i na kawke do mnie nie wpadlas a ezut beretem fodlownie mialas !

Gratuluje! To teraz siup za kolko i w miasto

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wiecie co sobie tera zpomyslałam i jaka myśl mnie naszłą.

że my teraz dbamy o to, aby jeść zdrowo, dbać o zdrowie, jak dziecko się urodzi to używać tylko najdelikatniejszych kosmetyków, mało chemii, karmić zdrowo.
że skupiamy sie na pielęgnacji, aby nie narażać na wysypki, uczulenia itp...

a pewnie jak dziecko nam urośnie, i tak zacznie jeść mc donalda i colę , później zacznie pić , palić, kilkoro pewnie spróbuje czegoś mocniejszego.

i to całe nasze dbanie, to co? zmarnuje sie co nie?
Mysle ze wpojone nawyki zostana Poza tym to zawsze kilkanascie lat stosowania/jedzenia swinstw mniej

Podczytuje Was dzisiaj caly dzien ale ani chwili zeby zrobic to na.spokojnie :/

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-05-14 o 21:54
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:59   #1563
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
gratuluje Prawka!!!! czujesz ta dume?? ja myślałam, że zaczne chodzić i świecić że taka wspaniała jestem jak zdałam

a w pierwszą podróż wybrałam sie sama, po okolicznych wioskach, gdzie jest spokojnie na drodze i pamietam jak dziś nie umiałam wrzuć dwójki, było to cinqueconto, i ze ssaniem ręcznym ojj co ja z tym autem przeszłam
życze samych pozytywnych doswiadczeń za kierownicą
hahahah no czuje czuje, patrze sie co chwile na to prawko i uwierzyc nie mogę, trochę czasu mi zeszło zanim w koncu doprowadziłam sprawe do konca liczac od zaczecia kursu, ale najwazniejsze, ze skutecznie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Envl: hyyhy no tak to czasami jest..mi tata dość długo auta nie chciał dawać jak prawko zrobiłam co było jakieś 4 lata temu..dopiero. W końcu zaczną,nie maja wyjścia
No auto które mamy z Tżtem jest dla mnie bo on ma jednym tramwajem chwile do pracy, a pracuje w samym centrum wiec i tak nie mialby gdzie postawic chyba ze na platnym... no ale widac jak chce dawac to auto nawet jak stoi

Cytat:
wiecie co sobie tera zpomyslałam i jaka myśl mnie naszłą.

że my teraz dbamy o to, aby jeść zdrowo, dbać o zdrowie, jak dziecko się urodzi to używać tylko najdelikatniejszych kosmetyków, mało chemii, karmić zdrowo.
że skupiamy sie na pielęgnacji, aby nie narażać na wysypki, uczulenia itp...

a pewnie jak dziecko nam urośnie, i tak zacznie jeść mc donalda i colę , później zacznie pić , palić, kilkoro pewnie spróbuje czegoś mocniejszego.

i to całe nasze dbanie, to co? zmarnuje sie co nie?
A dlaczego ma się zmarnować?
Moje dziecko będzie jadło mcdonalda, będzie piło colę, zapewne uchleje się nieraz w trupa, zapali papierosa, zioło czy co tam chce, możliwe, że weźmie coś mocniejszego.. sama święta nie jestem i nie byłam, a uważam się za dobrego człowieka. Są to wszystko ludzkie rzeczy, a wartości dla mnie są ważniejsze od tego czy dziecko będzie w przyszłości piło alkohol. Każdy z nas od czasu do czasu pije lub pił i jakoś żyjemy i mamy się dobrze
Ważne, żeby dziecko wychować na dobrego człowieka, który jest wrażliwy na krzywdę innych, na to aby był szczery, uczciwy, szanował innych ludzi i ich nie ranił. To jest dla mnie ważniejsze od tego czy go przyłapię kiedyś z papierosem lub wódką, naprawdę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-14 o 22:01
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:00   #1564
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek!

Zmykam do spania. Poczytam książkę i lulu..

Oliath: pisałaś ze chcesz kocyk wystawi na all,wiec zasugerowalam ze może podeslesz mi fotkę i kwotę ile za niego chcesz

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:01   #1565
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek!

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Bo i na kawke do mnie nie wpadlas a ezut beretem fodlownie mialas !
a zapraszałaś? u mamy to ja często bywam, więc dla mnie wpaść to nie problem, uwierz
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:03   #1566
Marionette18
Raczkowanie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Moja na to zalecała magnez z wit b6 3 razy dziennie, o niczym innym nie wspominała
A moze wlasnie powinnam zaczac brac jakis dodatkowy magnez bo zauwazylam tez, ze w stope probuje mnie czasem skurcz zlapac. Ale z brzuchem na razie nie panikuje bo w sumie pierwszy raz mi sie dzisiaj zdarzylo...

Zmykam! Dobrej nocy!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!

Edytowane przez Marionette18
Czas edycji: 2013-05-14 o 22:04
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:05   #1567
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
A moze wlasnie powinnam zaczac brac jakis dodatkowy magnez bo zauwazylam tez, ze w stope probuje mnie czasem skurcz zlapac. Ale z brzuchem na razie nie panikuje bo w sumie pierwszy raz mi sie dzisiaj zdarzylo...
od kiedy biorę ten magnez 3xdziennie to zapomniałam co to skurcze w stopie czy łydce

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:06   #1568
dzoan
Zakorzenienie

Szybko nadrabiam i do łóżka uciekam Widzę, że był frytkowy dzień..Ja też u mamy jadłam frytasy, zagryzałam ciastem i zapijałam kawą

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
OMG, co to za gatunek ssaka?
Jeszcze niedawno był kotem syberyjskim, ale teraz sama nie wiem..stworzyliśmy nową rasę

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
aaaa DZOAN jak mogliście zrobić mi takiego psikusa z Lolem:P ALEKSANDER:P

żartuję, każdy wybiera imię takie jak mu pasuję Lolo od Aleksandra też będzie ok któraś fajnie to napisała...ALeksander Karol Lol i tego sie trzymajmy

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, wszystko oki, mały waży 1278g więc wielkoludem nie będzie. Ginka powiedziała, że przez moje nadciśnienie mniejszy będzie. Ale pokazał po raz pierwszy kawałek buzi i jest śliczny wyniki oki, tylko dalej anemię mam. Co do wagi to szok bo schudłam 0,5kg więc 7,5 kg na plusie, ginka kazała mi mniej chodzić. i to na tyle
gratki! Ładna waga.. musimy więcej o jedzeniu pisać

Kurcze coś mi nie pocytowało więcej ..

Kallisto gratuluję tygodnia

Uciekam..Spokojnej nocy Brzuchatki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:14   #1569
Rockyyy
Zakorzenienie

A mnie dziś i wczoraj rwały łydki chyba na zmiane pogody ;/ czuje sie jakbym 90l miała ma karku

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Ide spac dobranoc brzuchatki
Stary 2013-05-14, 22:23   #1570
krysiaa2608
Raczkowanie

od paru dni czuję czasem taki ucisk w żebrach - raz po lewej stronie, innym razem po prawej - jest to możliwe, żeby w 29tc było to już uciskanie Małej?

Ok, już znalazłam, że to mała - znalazłam w necie trafnie pasujące określenie tego uczucia w pewnym artykule - ucisk żeber 'od dołu' - dokładnie o to mi chodziło :P

Lecę do wyrka

31.07.2013 Basia!

Edytowane przez krysiaa2608
Czas edycji: 2013-05-14 o 22:33
krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:33   #1571
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
od paru dni czuję czasem taki ucisk w żebrach - raz po lewej stronie, innym razem po prawej - jest to możliwe, żeby w 29tc było to już uciskanie Małej?
jest możliwe - moja się też pod żebra wciska, a miejsca ma sporo, bo ja wysoka jestem...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:40   #1572
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Witam. Ciężki dzień dzisiaj. Zajęta byłam od rana, a po południu byłam z TŻ na zakupach. Udało się trochę tego zgromadzić.

Nie licząc ubranek, obecnie posiadam:

Do spania:
Łóżeczko z materacem
Prześcieradło 1szt
Kołdra, poduszka
Poszewka na kołdrę 1szt.
Kocyk cienki 1 szt.
Rożek
Wózek (właśnie zamówiłam)

Do kąpieli i pielęgnacji:
Wanienka
Płatki do przemywania buzi
Ręczniki (mogą, ale nie muszą być z kapturkiem) 1 szt
Miękka szczotka do włosów
Nożyczki lub obcinak do paznokci
Gruszka do noska
Proszek do prania dla niemowląt (Biały jeleń)
Delikatny płyn do płukania ubranek (Dzidziuś)

Do przewijania
Przewijak
Pieluszki jednorazowe 1 op. Dada
Pieluszki tetrowe 10 szt
Pieluszki flanelowe 5 szt

Do karmienia butelką:
Butelki najlepiej antykolkowe obecnie jedną sztuke butelki BabyOno 0M+ i smoczek antykolkowy 3M+

Rzeczy pomocne:
Smoczki uspakajające

Na czas porodu:
koszula nocna 1 szt.
pomadka ochronna do ust

Na okres poporodowy:
majtki jednorazowe lub siateczkowe 1 op
biustonosz do karmienia 1szt

Uff....jeszcze wiele brakuję, ale źle nie jest. Idę się zrelaksować pod prysznicem i do wyrka. Postaram się jutro was nadrobić.
No no... pokazne zakupy

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Kochane, dziekuje Wam za zyczenia! Oby sie spelnily Neni to juz 26 wiosenek

Ja jakos dzisiaj nie mialam czasu zajrzec, a tu tyle stron do nadrobienia
Franek smiga mi caly dzien po brzuchu, chyba ma juz mniej miejsca bo czuje wszystko super dokladnie, a czasem jak mi zasunie kopa pod zebro to az jekne...
Cos mi sie po poludniu brzuch strasznie napinal, czasem bolal, ale polezalam troche z Tz, ten wyglaskal malego, a po jakims czasie przeszlo. Martwic sie? Nie martwic? To jest to stawianie, o ktorym pisalyscie
Przeoczylam twoje urodzinki w takim razie wszystkiego co najlepsze, spelnienia najskrytszych marzen, latwego i szybkiego porodu oraz slicznego, zdrowego bobaska

Cytat:
hahahah no czuje czuje, patrze sie co chwile na to prawko i uwierzyc nie mogę, trochę czasu mi zeszło zanim w koncu doprowadziłam sprawe do konca liczac od zaczecia kursu, ale najwazniejsze, ze skutecznie

No auto które mamy z Tżtem jest dla mnie bo on ma jednym tramwajem chwile do pracy, a pracuje w samym centrum wiec i tak nie mialby gdzie postawic chyba ze na platnym... no ale widac jak chce dawac to auto nawet jak stoi

Moje dziecko będzie jadło mcdonalda, będzie piło colę, zapewne uchleje się nieraz w trupa, zapali papierosa, zioło czy co tam chce, możliwe, że weźmie coś mocniejszego.. sama święta nie jestem i nie byłam, a uważam się za dobrego człowieka. Są to wszystko ludzkie rzeczy, a wartości dla mnie są ważniejsze od tego czy dziecko będzie w przyszłości piło alkohol. Każdy z nas od czasu do czasu pije lub pił i jakoś żyjemy i mamy się dobrze
Ważne, żeby dziecko wychować na dobrego człowieka, który jest wrażliwy na krzywdę innych, na to aby był szczery, uczciwy, szanował innych ludzi i ich nie ranił. To jest dla mnie ważniejsze od tego czy go przyłapię kiedyś z papierosem lub wódką, naprawdę
dobrze mowi, lejta jej wodki

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Zmykam wtulic sie w mezusia i lulu Dobranoc

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:48   #1573
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
czy pierzecie ubranka dzieciece w 90st?? mówi sie ze bielizna (body, kaftaniki, co przy ciele) trzeba w tak wysokiej temp, nie ponaciagaja sie albo nie zbiegną te ubranka?

czy moze 60 st starczy??
ja w 40 bede prała, potem prasowanie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
odpowiem Ci bo kupilam dzis gazete "Twoje dziecko" i akurat pisze ze

" dawniej cienka bawelniana czapeczke obowiazkowo zakladano maluszkowi i na dworze i w domu.Teraz zalecenia sa inne. W mieszkaniu dziecko nie musi jej nosic,wyjatkowo mozna zakladac ja jedynie na okolo pol godziny po kapieli.Gdy dziecko wychodzi na spacer,czapeczka jest potrzebna by osłonic uszy przed ew. wiatrem.Ale jesli jest goraco,a maluszek lezy w zacisznym wozku z postawioną budka moze miec gola głowke"

polecam ten numer czerwcowy fajne rzeczy tu pisza
mnie połozna mówiła ze cienka czapeczka na uszka nie zaszkodzi, a jesli zobaczy mnie w upał z dzieckiem w wozku z otwarta buda, to wyciagnie dziecko i mnie wsadzi do wozka Mowi ze w srodku jest parno i lepiej zamnac bude a otworzyc parasolke

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
co wasi mężowie mówią o porodzie rodzinnym? ja rodzę bez mojego meża on jak widzi porody w telewizji czy jakieś operacje to się wkurza ze mu pokazuję jest mu zaraz nie dobrze obrzydza go to
W sumie to jakos nie chcę zeby nawet był przy mnie tylko zeby po był
u mnie najprawdopodobniej bedzie cc, ale gdyby jednak sn to tz bedzie ze mna przez caly czas. Nie wiem jak to sie stalo ale oboje zgadalismy sie, ze chcemy tego. On i tak bedzie przy glowie, a poza tym nie jest jakos szcezgolnie wrazliwy na krew itp. On zawsze powtarza, ze mi zazdrosci, ze czuje mocno dzidziusia, porodu w sumie tez (nie bolu, ale emocji, polozenia malego na piersi itp.), no i mówi, ze dlaczego mam byc sama, dlaczego ja mam widziec te krew i wszystko, a on dopiero potem wezmie czyste dziecko. To jest naturalne, tak dzieci sie rodzily, rodza i beda rodzic i nie ma w tym nic odrazajacego. Oczywiscie szanuje zdania odmienne, kazdy czlowiek jest inny, jednak ja i tz dobralismy sie, bo w zasadniczych kwestiach mamy podobne zdanie.

A mam kolege, ktory po porodzie rodzinnym zmienil sie, trwa to juz z 5 lat. Oczywiscie na lepsze Od porodu zaczal bardziej doceniac zone i tyle razy juz slyszalam od niego, ze nie zdawal sobie z tego sprawy jak kobiety cierpia. Nawet mamie coraz dziekuje za to ze go urodziła i akurat on poleca kazdemu mezczyznie takie przezycie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:51   #1574
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Jestem zła na męża... Idę sobie spać :-( dobranoc i do jutra!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:55   #1575
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Stary 2013-05-14, 23:00   #1576
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ja w 40 bede prała, potem prasowanie

mnie połozna mówiła ze cienka czapeczka na uszka nie zaszkodzi, a jesli zobaczy mnie w upał z dzieckiem w wozku z otwarta buda, to wyciagnie dziecko i mnie wsadzi do wozka Mowi ze w srodku jest parno i lepiej zamnac bude a otworzyc parasolke

A.
a ja ma budkę którą można otworzyć i jeden pas jest siatkowy, i przepuszcza powietrze.
o taka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010978.jpg (34,4 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-14 o 23:02
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:00   #1577
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie wiem, czy moje posty są w ogóle widoczne dla ogółu... Jakoś totalnie beznadziejnie korzysta mi się z tej apki

Cytat:
U nas jest podobnie.
Czasami jemy McDonalda, czasami się spijemy, TŻ pali jak smok (no zioła u nas nie ma, tego przyznaję jestem wielką przeciwniczką), a jednak na co dzień jemy zdrowo, zwracamy uwagę na etykietki i nie jest nam wszystko jedno.
Dla mnie też priorytetem będzie wychować go na dobrego człowieka, który będzie szanował innych (nienawidzę takich zblazowanych snobów, którzy np. traktują z góry kogoś, kto ma mniej kasy... takie bogate dzieciaki, pewnie wiecie, co mam na myśli) i kochał zwierzęta i był wrażliwy na krzywdę słabszych. Jak będzie miał te 20-parę lat i właśnie taki będzie, to będę szczęśliwa i dumna, niezależnie od tego, czy będzie jadł soczewicę czy longera :P

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:04   #1578
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:

ojejku i tak nas zostawisz? aż tak źle???

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:06   #1579
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V

Cytat:
ojejku i tak nas zostawisz? aż tak źle???
Aż tak nie, ale mi przykro... Jutro Wam powiem...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:10   #1580
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia ogolonego kocurka
W środku wygląda jak zfilcowany

Cytat:
a zapraszałaś? u mamy to ja często bywam, więc dla mnie wpaść to nie problem, uwierz
Pewnie że zapraszam. Numer masz, więc dzwoń

Cytat:

Dobranoc

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:21   #1581
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
a ja ma budkę którą można otworzyć i jeden pas jest siatkowy, i przepuszcza powietrze.
o taka:
fajnie, ale tez trzeba patrzec zeby nie bylo efektu przeciagu.

Dobranoc dziewuszki
Stary 2013-05-14, 23:21   #1582
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Zmykam do spania. Poczytam książkę i lulu..

Oliath: pisałaś ze chcesz kocyk wystawi na all,wiec zasugerowalam ze może podeslesz mi fotkę i kwotę ile za niego chcesz
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa

Zbudynienie.

Tu juz jest: http://allegro.pl/kocyk-68x102cm-bab...249664494.html

Ja go nabylam za potworna cene 55 pln z przesylka , ale sprzedaje, bo na zdjeciach wygladal na bielutki, a okazal sie popielato-niebieski (moje foty oddaja idealnie odcien).
Proponuj bo juz dwie osoby 5 minut po wystawieniu go zczaily i zalicytowaly nie mam pojecia, za ile pojdzie, nowki tegoroczne zwalaja cena z nog: ponad 200 GBP
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:24   #1583
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Dziewczyny. .jestem załamana
Jak pisałam tż wyjechał na szkolenie, miało być do niedzieli. .do dzisiaj go nie ma a ja kisne u rodziców :banghead:
Na dodatek dziś się okazało, że ma ROZYCZKE! ! :banghead::banghead:
Ma wrócić w środę lub w czwartek i pytanie czy możemy się kontaktować? ?
Nie mam dalej wózka, nie mam jak pojechać a w domu u nas mam jeden wielki pierdzielnik..
Nawet nie mogę z wami regularnie popisać, bo raz mam neta a raz nie.

A na dodatek moje psie kochane dziecko idzie jutro na operacje. ..:banghead::banghead::ba nghead:
Stary 2013-05-14, 23:26   #1584
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia ogolonego kocurka
Ja pierdziele ale ma fryz

Cytat:
Ja pierdziele... Wiecie co, najlepiej to jednym uchem wpuszczać, drugim wypuszczać i nie brać do serca - tylko chole.ra jasna, dlaczego ja tak nie umiem?!
Ja niby staram sie wlasnie tak podchodzic do tematu narzucania mi zdania i wtracania sie gdy nie pytam o zdanie i na pozor wydawac by sie moglo ze mnie to nie wkurza. A ile ja sie naklne po pewnym czasie to moje, bo nie lubie takich sytuacji i rozmyslam w samotnosci.

Cytat:
nie ma się co przejmować, bo chyba każda z nas coś takiego usłyszała.
po prostu nie słuchaj i rób to co uważasz za słuszne.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

ita po co Ci poduszka do łóżka?
dziecko na płasko musi spać, nie podkładaj jej tej poduszki pod główkę.
Moj Mateuszek spal od samego poczatku z podusia pod glowka i niunia tez bedzie.

Cytat:
temat SMOCZEK
podawac? kiedy?
podacie?
Mateusz mial tak gdzies ze 3 miesiace jak mu smoczka podalismy i to bylo czasem zbawienne i niuni takze kupimy.
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:46   #1585
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Jak pisałam tż wyjechał na szkolenie, miało być do niedzieli. .do dzisiaj go nie ma a ja kisne u rodziców :banghead:
Nie mam dalej wózka, nie mam jak pojechać a w domu u nas mam jeden wielki pierdzielnik..

A na dodatek moje psie kochane dziecko idzie jutro na operacje. ..:banghead::banghead::ba nghead:
A chorowalas w dziecinstwie? Albo bylas szczepiona??
Nie boj sie, ja w drugiej polowie ciazy mialam kontakt bezposredni z groznym dla ciazy rumieniem zakaznym i dzieki Bogu NIE zachorowalam (cud, bo chorowalo moje wlasne dziecko i zarazalo PRZED pojawieniem sie objawow). Pierwsze co jutro dzwon do gina.
Psie dziecko wygoi sie jak na psie
Duzo lepiej, ze kisniesz u rodzicow teraz i sila rzeczy mozesz dzieki temu uniknac wirusa mysl o dzieciatku teraz, kochana, bedzie dobrze. Przespij sie z tym, rano wszystko pojasnieje
Kubulek
Stary 2013-05-14, 23:59   #1586
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Masz odpornosc? Mialas robione badania w ciazy na odpornosc? Najlepiej dzwon jutro do gina. Wszystko bedzie dobrze, teraz wydaje sie, że jest zle, ale bedzie dobrze.

juz na serio dobranoc
Stary 2013-05-15, 00:00   #1587
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dobry wieczór Wpadłam na chwilę po mega napiętym dniu poczytać co u was (choć nie dam rady wszystkiego nadrobić) i pokazać dzisiejsze zakupy Fotelik Baby Design Dumbo (50zł używka w dobrym stanie) w tych kolorkach co na fotce, oraz wózek Jedo Fyn 2w1(400zł używka, również w dobrym stanie-jedyny mankament to hamulec działający tylko na jedno koło ale może tż uda się naprawić). Jestem mega zadowolona, już tylko parę drobiazgów -głównie z apteki pozostało do kupienia i mamy pełną wyprawkę dla Gabi Kolory wózka może i bardziej jak dla chłopca,ale mi się baaardzo podoba to połączenie szary z jasnozielonym Koszule do szpitala już są w drodze, w torbach spakowane prawie wszystko, szpital prawdopodobie Karowa lub Bielański w Wawie, jeszcze tylko upiorę resztę ciuszków i pościeli i mogę już właściwie rodzić, jestem przygotowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby-design-dumbo.jpg (32,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 76905159_1_644x461_wozek-jedo-fyn-2w1-warszawa_rev004.jpg (29,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-05-15, 00:24   #1588
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Fotelik Baby Design Dumbo (50zł używka w dobrym stanie) w tych kolorkach co na fotce, oraz wózek Jedo Fyn 2w1(400zł używka, również w dobrym stanie-jedyny mankament to hamulec działający tylko na jedno koło ale może tż uda się naprawić).
Jaki piekny fotelinek kupilas

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Uprzejmie prosze mnie wykopac spac, bo siedze do 1 w nocy i wstaje o 5 nieprzytomna potem - i tak juz z tydzien wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrr
Kubulek
Stary 2013-05-15, 05:02   #1589
yevele
Zadomowienie

dzień dobry
Stary 2013-05-15, 05:36   #1590
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Masz odpornosc? Mialas robione badania w ciazy na odpornosc? Najlepiej dzwon jutro do gina. Wszystko bedzie dobrze, teraz wydaje sie, że jest zle, ale bedzie dobrze.
Miałam, wyniki mam u gina. Mam dzisiaj umowiona wizytę więc się dowiem, ale lekarz na pogotowiu mu powiedział, że lepiej się nie kontaktować. ..

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Wpadłam na chwilę po mega napiętym dniu poczytać co u was (choć nie dam rady wszystkiego nadrobić) i pokazać dzisiejsze zakupy Fotelik Baby Design Dumbo (50zł używka w dobrym stanie) w tych kolorkach co na fotce, oraz wózek Jedo Fyn 2w1(400zł używka, również w dobrym stanie-jedyny mankament to hamulec działający tylko na jedno koło ale może tż uda się naprawić). Jestem mega zadowolona, już tylko parę drobiazgów -głównie z apteki pozostało do kupienia i mamy pełną wyprawkę dla Gabi Kolory wózka może i bardziej jak dla chłopca,ale mi się baaardzo podoba to połączenie szary z jasnozielonym Koszule do szpitala już są w drodze, w torbach spakowane prawie wszystko, szpital prawdopodobie Karowa lub Bielański w Wawie, jeszcze tylko upiorę resztę ciuszków i pościeli i mogę już właściwie rodzić, jestem przygotowana
Super, że już prawie wszystko macie
Ja ciągle w lesie..

---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A chorowalas w dziecinstwie? Albo bylas szczepiona??
Nie boj sie, ja w drugiej polowie ciazy mialam kontakt bezposredni z groznym dla ciazy rumieniem zakaznym i dzieki Bogu NIE zachorowalam (cud, bo chorowalo moje wlasne dziecko i zarazalo PRZED pojawieniem sie objawow). Pierwsze co jutro dzwon do gina.
Psie dziecko wygoi sie jak na psie
Duzo lepiej, ze kisniesz u rodzicow teraz i sila rzeczy mozesz dzieki temu uniknac wirusa mysl o dzieciatku teraz, kochana, bedzie dobrze. Przespij sie z tym, rano wszystko pojasnieje
Tego czy chorowalam albo byłam szczepiona moja mama nie pamieta :banghead:
Już bym chciała wrocic do domu i zająć się kompletowaniem wyprawki dalej..
Oczywiście nie spie całą noc, bo mnie wszystko meczy. Nie wiem juz co mam do 9 robić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości