|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Ale ja juz zdesperowana wczoraj rozważałam Nospe.....
|
|
#1562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
a ezut beretem fodlownie mialas !Gratuluje! To teraz siup za kolko i w miasto ![]() Cytat:
Podczytuje Was dzisiaj caly dzien ale ani chwili zeby zrobic to na.spokojnie :/
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-14 o 21:54 |
||
|
|
|
#1563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko będzie jadło mcdonalda, będzie piło colę, zapewne uchleje się nieraz w trupa, zapali papierosa, zioło czy co tam chce, możliwe, że weźmie coś mocniejszego.. sama święta nie jestem i nie byłam, a uważam się za dobrego człowieka. Są to wszystko ludzkie rzeczy, a wartości dla mnie są ważniejsze od tego czy dziecko będzie w przyszłości piło alkohol. Każdy z nas od czasu do czasu pije lub pił i jakoś żyjemy i mamy się dobrze ![]() Ważne, żeby dziecko wychować na dobrego człowieka, który jest wrażliwy na krzywdę innych, na to aby był szczery, uczciwy, szanował innych ludzi i ich nie ranił. To jest dla mnie ważniejsze od tego czy go przyłapię kiedyś z papierosem lub wódką, naprawdę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-14 o 22:01 |
|||
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek!
Zmykam do spania. Poczytam książkę i lulu..
Oliath: pisałaś ze chcesz kocyk wystawi na all,wiec zasugerowalam ze może podeslesz mi fotkę i kwotę ile za niego chcesz
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek!
a zapraszałaś?
u mamy to ja często bywam, więc dla mnie wpaść to nie problem, uwierz
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1566 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Zmykam! Dobrej nocy!
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-05-14 o 22:04 |
|
|
|
|
#1567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szybko nadrabiam i do łóżka uciekam
Widzę, że był frytkowy dzień..Ja też u mamy jadłam frytasy, zagryzałam ciastem i zapijałam kawą ![]() Jeszcze niedawno był kotem syberyjskim, ale teraz sama nie wiem..stworzyliśmy nową rasę Cytat:
Cytat:
gratki! Ładna waga.. musimy więcej o jedzeniu pisać Kurcze coś mi nie pocytowało więcej .. Kallisto gratuluję tygodnia ![]() Uciekam..Spokojnej nocy Brzuchatki |
||
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziś i wczoraj rwały łydki chyba na zmiane pogody ;/ czuje sie jakbym 90l miała ma karku
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Ide spac dobranoc brzuchatki
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
od paru dni czuję czasem taki ucisk w żebrach - raz po lewej stronie, innym razem po prawej - jest to możliwe, żeby w 29tc było to już uciskanie Małej?
![]() Ok, już znalazłam, że to mała - znalazłam w necie trafnie pasujące określenie tego uczucia w pewnym artykule - ucisk żeber 'od dołu' - dokładnie o to mi chodziło :P Lecę do wyrka
26.08.2011 31.07.2013 Edytowane przez krysiaa2608 Czas edycji: 2013-05-14 o 22:33 |
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
jest możliwe - moja się też pod żebra wciska, a miejsca ma sporo, bo ja wysoka jestem...
|
|
|
|
#1572 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
![]() Cytat:
w takim razie wszystkiego co najlepsze, spelnienia najskrytszych marzen, latwego i szybkiego porodu oraz slicznego, zdrowego bobaska![]() Cytat:
dobrze mowi, lejta jej wodki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Zmykam wtulic sie w mezusia i lulu Dobranoc |
|||
|
|
|
#1573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, a poza tym nie jest jakos szcezgolnie wrazliwy na krew itp. On zawsze powtarza, ze mi zazdrosci, ze czuje mocno dzidziusia, porodu w sumie tez (nie bolu, ale emocji, polozenia malego na piersi itp.), no i mówi, ze dlaczego mam byc sama, dlaczego ja mam widziec te krew i wszystko, a on dopiero potem wezmie czyste dziecko. To jest naturalne, tak dzieci sie rodzily, rodza i beda rodzic i nie ma w tym nic odrazajacego. Oczywiscie szanuje zdania odmienne, kazdy czlowiek jest inny, jednak ja i tz dobralismy sie, bo w zasadniczych kwestiach mamy podobne zdanie.A mam kolege, ktory po porodzie rodzinnym zmienil sie, trwa to juz z 5 lat. Oczywiscie na lepsze Od porodu zaczal bardziej doceniac zone i tyle razy juz slyszalam od niego, ze nie zdawal sobie z tego sprawy jak kobiety cierpia. Nawet mamie coraz dziekuje za to ze go urodziła i akurat on poleca kazdemu mezczyznie takie przezycie.
|
|||
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Jestem zła na męża... Idę sobie spać :-( dobranoc i do jutra!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o taka: Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-14 o 23:02 |
|
|
|
|
#1577 | |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy moje posty są w ogóle widoczne dla ogółu... Jakoś totalnie beznadziejnie korzysta mi się z tej apki
![]() Cytat:
Czasami jemy McDonalda, czasami się spijemy, TŻ pali jak smok (no zioła u nas nie ma, tego przyznaję jestem wielką przeciwniczką), a jednak na co dzień jemy zdrowo, zwracamy uwagę na etykietki i nie jest nam wszystko jedno. Dla mnie też priorytetem będzie wychować go na dobrego człowieka, który będzie szanował innych (nienawidzę takich zblazowanych snobów, którzy np. traktują z góry kogoś, kto ma mniej kasy... takie bogate dzieciaki, pewnie wiecie, co mam na myśli) i kochał zwierzęta i był wrażliwy na krzywdę słabszych. Jak będzie miał te 20-parę lat i właśnie taki będzie, to będę szczęśliwa i dumna, niezależnie od tego, czy będzie jadł soczewicę czy longera :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
ojejku i tak nas zostawisz? aż tak źle???
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Aż tak nie, ale mi przykro... Jutro Wam powiem...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobranoc
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc dziewuszki
|
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbudynienie. Tu juz jest: http://allegro.pl/kocyk-68x102cm-bab...249664494.html Ja go nabylam za potworna cene 55 pln z przesylka , ale sprzedaje, bo na zdjeciach wygladal na bielutki, a okazal sie popielato-niebieski (moje foty oddaja idealnie odcien). Proponuj bo juz dwie osoby 5 minut po wystawieniu go zczaily i zalicytowaly nie mam pojecia, za ile pojdzie, nowki tegoroczne zwalaja cena z nog: ponad 200 GBP
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Dziewczyny. .jestem załamana
![]() Jak pisałam tż wyjechał na szkolenie, miało być do niedzieli. .do dzisiaj go nie ma a ja kisne u rodziców :banghead: Na dodatek dziś się okazało, że ma ROZYCZKE! ! :banghead::banghead: Ma wrócić w środę lub w czwartek i pytanie czy możemy się kontaktować? ? Nie mam dalej wózka, nie mam jak pojechać a w domu u nas mam jeden wielki pierdzielnik.. Nawet nie mogę z wami regularnie popisać, bo raz mam neta a raz nie. A na dodatek moje psie kochane dziecko idzie jutro na operacje. ..:banghead::banghead::ba nghead:
|
|
#1584 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja pierdziele ale ma fryz
![]() Cytat:
Cytat:
Mateusz mial tak gdzies ze 3 miesiace jak mu smoczka podalismy i to bylo czasem zbawienne i niuni takze kupimy.
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie boj sie, ja w drugiej polowie ciazy mialam kontakt bezposredni z groznym dla ciazy rumieniem zakaznym i dzieki Bogu NIE zachorowalam (cud, bo chorowalo moje wlasne dziecko i zarazalo PRZED pojawieniem sie objawow). Pierwsze co jutro dzwon do gina.Psie dziecko wygoi sie jak na psie Duzo lepiej, ze kisniesz u rodzicow teraz i sila rzeczy mozesz dzieki temu uniknac wirusa
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz na serio dobranoc |
|
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Wpadłam na chwilę po mega napiętym dniu poczytać co u was (choć nie dam rady wszystkiego nadrobić) i pokazać dzisiejsze zakupy Fotelik Baby Design Dumbo (50zł używka w dobrym stanie) w tych kolorkach co na fotce, oraz wózek Jedo Fyn 2w1(400zł używka, również w dobrym stanie-jedyny mankament to hamulec działający tylko na jedno koło ale może tż uda się naprawić). Jestem mega zadowolona, już tylko parę drobiazgów -głównie z apteki pozostało do kupienia i mamy pełną wyprawkę dla Gabi
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Uprzejmie prosze mnie wykopac spac, bo siedze do 1 w nocy i wstaje o 5 nieprzytomna potem - i tak juz z tydzien wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrr
|
|
#1590 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
![]() Ja ciągle w lesie.. ---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- Cytat:
Już bym chciała wrocic do domu i zająć się kompletowaniem wyprawki dalej.. Oczywiście nie spie całą noc, bo mnie wszystko meczy. Nie wiem juz co mam do 9 robić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

haha z jazd już nie tak prosto, wsZyscy mi mówią żeby od razu zacząć jeździć żeby nie zapomnieć a Tz ani mama dzisiaj jakoś nie byli chętni mi dac auta. Nasze jest dla mnie więc nie ma mowy żebym nie jeździła, ale wszyscy cwani jak już mam w ręce haha.
a ezut beretem fodlownie mialas !

gratki! Ładna waga.. musimy więcej o jedzeniu pisać

w takim razie wszystkiego co najlepsze, spelnienia najskrytszych marzen, latwego i szybkiego porodu oraz slicznego, zdrowego bobaska
, ale sprzedaje, bo na zdjeciach wygladal na bielutki, a okazal sie popielato-niebieski (moje foty oddaja idealnie odcien).
nie mam pojecia, za ile pojdzie, nowki tegoroczne zwalaja cena z nog: ponad 200 GBP