W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 08:55   #1651
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

MArgosia w skrócie to wszystkie jeszcze jesteśmy w dwupaku wszystko dobrze, obiady nadal gotujemy i nadal marudzimy.

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-15 o 09:03
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 08:55   #1652
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Ja za Domciątko apeluję o wolną od wizażu niedzielę!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 08:56   #1653
sarna405
Zadomowienie

kopnijcie mnie w dupe muszę isć na zakupy a tak mi się nie chce
rano miałam tyle energi usiadłam na kompa i energia prysła
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 08:57   #1654
idzia111
Zakorzenienie

domcia mozesz np. wstac o 3-4 i prac,
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 08:58   #1655
sarna405
Zadomowienie

Oliath
ja mam wolna sobotę od wizazu jedziemy do zoo ciekawe jak dam rade bo ma być bardzo ciepło...ale darmowa wyżerka będzie bo to piknik zakładowy meża
objem się lodów i innych smakołyków
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 08:58   #1656
d0tkaaa
Zakorzenienie

twee ja tez mam naturalne ombre bo odrost jak tralala ale chcialabym miec wiecej ciemnego i same konce blond wiec bede dzialac ale takim kolorem jak mam odrost wiec znowu pozniej nie bede farbowala dlugo hahhahha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:01   #1657
czarownica1
Zakorzenienie

Dobre... My i dzien bez wizazu. Jedna moze tak ale wystkie na raz? Takie eksperymenty to nie z nami:-D no jeszcze moze jakby wszystkie na raz zaczely rodzic...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

No ja tez moge byc za niedziea
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:02   #1658
d0tkaaa
Zakorzenienie

ale gadacie głupoty z ta niedzielą wolną .. skonczy sie na tym ze pasek bedzie zapelniony a nie bedzie ani jednego postu hahhaha

Zuza

Razem
Stary 2013-05-15, 09:02   #1659
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
kopnijcie mnie w dupe muszę isć na zakupy a tak mi się nie chce
rano miałam tyle energi usiadłam na kompa i energia prysła
może to nie kop, ale masz! Ja też uciekam. Mam sprzątania masę.
Aaaa zapomniałam, najprawdopodobniej z wynajmu nici więc nigdzie się nie wyprowadzamy. I teraz zonk bo musimy malowanie zrobić i jeden pokój przystosować. Ale damy radę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:02   #1660
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Hej! witam się znów wkurzona obudził mnie domofon o 8:30 (sąsiadka się pomyliła), zerwalam się z łóżka a tu mój mąż sobie siedzi... Ochrzanilam go, powiedziałam, że mimo mieszkania u rodziców może go obsługiwać, bo przecież czekam na kasę z ZUSu :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:04   #1661
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
haha, no dzięki że jednak ktoś odczuwa potrzebę podobną do mojej!

Stary 2013-05-15, 09:04   #1662
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ale gadacie głupoty z ta niedzielą wolną .. skonczy sie na tym ze pasek bedzie zapelniony a nie bedzie ani jednego postu hahhaha

Nie pomyslalam o tym
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:04   #1663
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
domcia mozesz np. wstac o 3-4 i prac,
włąściwie mogę, bo mam urlop to już mi wszystko wolno!!

Stary 2013-05-15, 09:05   #1664
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
no tak..we Wro jest tylko Oliath...:/

nie tylko, ale akurat ja zapamietalam. Jasne ze jakbym byla we Wrocku, dalabym znac tu i bysmy sie zgadaly wieksza grupaale ode mnie to jednak daleko

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Uwaga wrzucam foty moich nowych nabytkow (niestety nie oddaja ich urody )
Powiedzcie mi od razu czy nadaja sie, zeby zalozyc je na bierzmowanie?

super pewnie ze sie nadaja.

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

Eve chetnie
zapraszam, masz telefon. Tylko ze z Pepco bede cie musiala odebrac, bo ja mieszkam troszke dalej, jakies 4 km. Ale spoko. Mozemy sie tam umowic, ja oblookam co maja dla mnie i wpadniemy do mnie na kawusie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

A widzisz, bylo z Mery zawijac do nas, Lala tez w domu chorutka, kontuzja na placu zabaw
oj chyba bysmy z nia nerwowo w aucie nie wytrzymali, jak wczesniej kochala jezdzic w foteliku, tak teraz 3 h to max, a pozniej darcie.

Wpadlam na chwilunie laski, bo ladna pogoda, ogarniam pranie Aleksowych rzeczy, pozniej z wujkiem musze jechac do komornika (za jego sprawami) ale on jak to mowi nie uczony, a ze mna predzej wyegzekwuje to o co mu chodzi (mam nadzieje).

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:06   #1665
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
haha też mi to przeszło przez głowę)
dobrze że ja mam taki plan otwarty, że kuchnia połączona z salonem, i jak będę prała to mogę jednocześnie być ma kompie hahah

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! witam się znów wkurzona obudził mnie domofon o 8:30 (sąsiadka się pomyliła), zerwalam się z łóżka a tu mój mąż sobie siedzi... Ochrzanilam go, powiedziałam, że mimo mieszkania u rodziców może go obsługiwać, bo przecież czekam na kasę z ZUSu :banghead:

a jak po wczorajszej kłótni? już lepiej?

Stary 2013-05-15, 09:08   #1666
dzoan
Zakorzenienie

idzia za 3 z przodu

Ja piorę teraz narzutę na łóżko.. znalazłam wczoraj wieczorem w szafie..zupełnie o niej zapomniałam, będzie idealna na nasze małżeńskie łoże

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:10   #1667
d0tkaaa
Zakorzenienie

chyba ide sie ogarnąc moze nogi machne :P paznokcie moze wymaluje ale watpie :P i brwi mazne i wyrownam i tyle! no dobra moze jeszcze troche posprzatam ale niewiem

Zuza

Razem
Stary 2013-05-15, 09:10   #1668
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ja pierdziele!!! r_p przysłał mi ROZOWE przescieradełko do wozka
a wpisałam nr dobrze!!! kurza dupa i mam jedno w takim razie bo Tż sięze mnąrozwiedzie jak położe do wózka JEGO SYNA na ROZOWE przescieradło!

rozwod murowany
oooj... to ładnie.. u mnie też byłby rozwód. Na pewno możesz odesłać Ja czekam na wypłatę męża (jeszcze tydzień i też robię zakupy u R_P77).
A organizacja pracy to też ważne... najważniejsze jednak żeby nie panikować. Ale rozumiem Cie, bo ja bez tej pracy w domu czasami zastanawiam się, jak dam sobie radę... gdzieś tam czają sie takie myśli. Ale przecież tyle mam sobie daję radę i jest dobrze, więc dlaczego ja miałabym nie dać? albo którakolwiek z nas na wątku?

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no wiem wiem, że nie przejdzie, to taki zart był,
bo ja ciągle nie mam czasu aby się za to zabrać...

czy któraś z nas już po praniu?
czy jeszcze za wcześnie?[COLOR="Silver"]
ale żart spoko
A do prania się przymierzam, ale najpierw czekam na meble (może w końcu w niedzielę zjadą, jak nie to kogoś zamorduję). Bo w tej chwili to wszystko w torbach i walizkach i nie ma większego sensu prać.

Cytat:
wogole to w przyszlym tyg chyba sobie robie kolorek na wloskach hihii ombre :P przedluzam moj odrost troszke i konce jasne jak sie zdecyduje to Wam sie pochwale co by na porodowce w miare wygladac hahhahaha
no pochwal się pochwal.. fajny pomysł na ten odrost. Ja się przymierzam na połowę czerwca jeszcze do fryzjera podejść. Mam nadzieję że zdążę przed porodem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40818906]Tak wiem, czytałam, tylko ja już sama nie wiedziałam, do którego mojego postu się to odnosiło, bo mi się ten post nie wyświetlił, jak go wkleiłam w apce... Szkoda słów, muszę dziś zmusić TŻa, żeby podziałał, żebym mogła Was czytać w przeglądarce. Do Klubu nie zaglądałam od tygodnia :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

<przytul>

A dzisiaj posłowie do 14tej dyskutują i czytają ustawę dotyczącą m.in. rocznego macierzyńskiego.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:12   #1669
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja dziś zjadlam na sniadanie owsianke moja ukochaną wcześniej jadłam codziennie ale mam po niej taką zgagę, że chce mi wypalic przełyk. Ale dziś tak mi się chciało, że musiałam zjeść i zgagę jakoś przezyję

A mi sie dziś śniła Tweed że ścigałyśmy się z zakupami wyprawkowymi dla Maluchów że wszystko kupowałyśmy na allegro i jedna druga kłamała że ma mniej niż w rzeczywistości choć każda z nas wiedziała, że to kłamstwo
Hahahahah
mago, ale wiesz, że w sumie tak to się może skończyć? Może i teraz jestem na straconej pozycji, ale w sobotę przejmę od siostry ubranka dla małego, także szanse się wyrównają (nie, wcale nie oszukuję)

Ja owsiankę uwielbiałam przed ciążą - w ciąży kupiłam opakowanie i stało chyba ze 3mc, póki tż go nie otworzył
Cytat:
twee ja tez mam naturalne ombre bo odrost jak tralala ale chcialabym miec wiecej ciemnego i same konce blond wiec bede dzialac ale takim kolorem jak mam odrost wiec znowu pozniej nie bede farbowala dlugo hahhahha
No ja właśnie też I właśnie z myślą o tym fakcie daję sobie spokój, niech włosy trochę odsapną, mam nadzieję, że za rok będę mogła się cieszyć naturalnym kolorem
Cytat:
też tak pomyślałam

Tak wychodzę do tego sklepu, że dalej siedzę w piżamie Teraz mnie na kawkę naszło
Wkurza mnie ta przychodnia, bo chciałabym się w końcu dowiedzieć, o której ten mój gin jest, ale dodzwonić się tam w takich godzinach to cud
Stary 2013-05-15, 09:13   #1670
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

A dzisiaj posłowie do 14tej dyskutują i czytają ustawę dotyczącą m.in. rocznego macierzyńskiego.
niech no tylko spróbują coś zmienić przeciwko nam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:13   #1671
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

mela: czyli jednak kolesiowi coś wypadło? Lipa trochę, no ale na pewno dacie radę.

sarna: a gdzie to zoo?

kejt: oj.. ale też go trochę rozumiem moj też nie podszedłby do drzwi u moich rodziców ani nie odebrał telefonu. On nawet mojego za bardzo nie chce odbierać.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-15, 09:14   #1672
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ktoras z Was pisala (przepraszam, ale juz nie pamietam kto), ze denerwuja ja ''dobre rady'' odnosnie ciazy. Mam to samo. Dzisiaj rozmawialam z przyszla bratowa i przy okazji zdazyla mnie wkurzyc. Jak jej powiedzialam, ze juz nie moge doczekac sie lipca i tego gdy przytule Frania, odpowiedziala, ze jeszcze bede marzyla zeby czas sie cofnal i zeby siedzial w brzuchu. Ona czesto mnie wkurza takim gadaniem, ktore wedlug mnie sugeruje, ze nie wiedzialam co robie decydujac sie na dziecko i ze bede jeszcze wspominala stare, dobre czasy, w ktorych nie mielismy dziecka... Dzisiaj juz nie wytrzymalam i powiedzialam jej, ze moze nie mam doswiadczenia jako matka, ale zdaje sobie sprawe, ze wychowanie dziecka to ciezka praca, ale i duzo radosci. Odpowiedziala, zebym zle jej nie odbierala... uhhhh Dodam, ze ona zaliczyla wpadke 3 lata temu, a teraz mnie wielce uswiadamia...
wrrrrrr!
Bardzo dobrze jej powiedziałaś!
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. .jestem załamana
Jak pisałam tż wyjechał na szkolenie, miało być do niedzieli. .do dzisiaj go nie ma a ja kisne u rodziców :banghead:
Na dodatek dziś się okazało, że ma ROZYCZKE! ! :banghead::banghead:
Ma wrócić w środę lub w czwartek i pytanie czy możemy się kontaktować? ?
Nie mam dalej wózka, nie mam jak pojechać a w domu u nas mam jeden wielki pierdzielnik..
Nawet nie mogę z wami regularnie popisać, bo raz mam neta a raz nie.

A na dodatek moje psie kochane dziecko idzie jutro na operacje. ..:banghead::banghead::ba nghead:
Ojej
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Wpadłam na chwilę po mega napiętym dniu poczytać co u was (choć nie dam rady wszystkiego nadrobić) i pokazać dzisiejsze zakupy Fotelik Baby Design Dumbo (50zł używka w dobrym stanie) w tych kolorkach co na fotce, oraz wózek Jedo Fyn 2w1(400zł używka, również w dobrym stanie-jedyny mankament to hamulec działający tylko na jedno koło ale może tż uda się naprawić). Jestem mega zadowolona, już tylko parę drobiazgów -głównie z apteki pozostało do kupienia i mamy pełną wyprawkę dla Gabi Kolory wózka może i bardziej jak dla chłopca,ale mi się baaardzo podoba to połączenie szary z jasnozielonym Koszule do szpitala już są w drodze, w torbach spakowane prawie wszystko, szpital prawdopodobie Karowa lub Bielański w Wawie, jeszcze tylko upiorę resztę ciuszków i pościeli i mogę już właściwie rodzić, jestem przygotowana

Cytat:
Witam sie w 33 tc
Boze, tyle mam jeszcze do zrobienia, a czas tak pedzi !!!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Cześć

Streści mi któraś co się dzieje? bo nie nadrobię 1500 postów
Dlaczego?
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Witamy się w 27tc

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40818132]
ja dzisiaj mam USG na 17.40 u mojego gina, ide z Ignaskiem

milego dnia u nas piekne slonko !!![/QUOTE]

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Szczepiona byłam w 99 roku, ale gdzieś wyczytalam, że ona działa ok. 10 lat. Dopytam się.
Na Ip nie jadę, bo zaraz mam wizytę u mojej ginki i mnie normalnie przynajmniej potraktuje...mam nadzieje, ze to tylko jakieś naczynko pękło, bo polecialo 2 razy na papier i wkładka i teraz jest spokój. Mała rusza nogami więc chyba dobrze.
Poproszę o kciuki za mnie i futro, bo zaraz jedziemy
Daj znać od razu jak wrócisz!

No. To tyle mam dziś do powiedzenia
Źle spałam, bo miałam ciągle katar i znów smarkam krwią. I to dość mocno
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:21   #1673
madi82
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Brawa za 33.
A ja...29tc..czyli 30 kolejna hehe

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Mamuluuu dobrze ze masz dzis gina bidulko....trzymam kciuki.daj znac jak juz cos bedziesz wiefziala....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:27   #1674
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Nożesz kurde.. mąż w ogóle mi nie pomaga w wyjadaniu komunijnych sałatek i ciasta..
No pewnie! najlepiej całą odpowiedzialność za wyjadanie resztek zrzucić na ciężarną, a później dziwić się, że kilogramy niebezpiecznie wzrastają i brzuch rośnie
to ja mogę przyjść i pomóc w wyjadaniu pyszności
Cytat:
Dzięki dziewczyny
Szczepiona byłam w 99 roku, ale gdzieś wyczytalam, że ona działa ok. 10 lat. Dopytam się.
Na Ip nie jadę, bo zaraz mam wizytę u mojej ginki i mnie normalnie przynajmniej potraktuje...mam nadzieje, ze to tylko jakieś naczynko pękło, bo polecialo 2 razy na papier i wkładka i teraz jest spokój. Mała rusza nogami więc chyba dobrze.
Poproszę o kciuki za mnie i futro, bo zaraz jedziemy
trzymam mocno kciuki kochana

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich nie mogacych spać
Dziś zapowiada się ładna pogoda
za wizytujące
u mnie też piękna pogoda

Cytat:
witam i ja z rana!!!

z nowości: mam skurcze łydek w nocy i drętwieją mi ręce w nocy!!!!

idę na 11 do położnej na wizytę

a teraz APEL:
zróbmy kiedyś dzień bez wizażu i forum, albo pół dnia bez, to wtedy będę miała czas na pranie ciuszków, pieluch itp, i prasowanie.
zróbmy jakiś taki dzień i wtedy żadna nic nie straci, nie będzie musiała nadrabiać i spotkamy się po 6 godzinach jak już wszystko będzie wypane i poprasowane i przygotowane)
trzymam kciuki za wizytę u położnej
Cytat:
no to chociaż moglibyśmy zrobić godziny na pranie itp
1. 20 maja 2013- od 9 do 13- pranie i prasowanie
2. 27 maja 2013- od 9 do 11- pakowaie torb do szpitala
3. 7czerwiec 2013- od 9 do 11- szykowaniu kącika dla dziecka, ostatnie poprawki
trochę za szybko z tym praniem, ja jeszcze nie piorę, chyba dopiero w połowie czerwca, ale mogę z wami pomilczeć
Cytat:
hahah dobra jestes :P

Snila mi sie Oliath ( chyba przez ta Wasza aukcje :P) ale wygladala jak skylie i miala syna hahahahah

trzymam kciuki za wszystkie wizyty,nowe tyg!
moje dziecko sobie ze mnie jaja robi siedze nadrabiam Was a tu taka fala dunaju na brzuchu ze szok niewiem czy ona tam jakis kick boxing trenowala czy cos ale pierwszy raz az tak mi sie brzuch ruszał no to bach za telefon nagrywam i co? Cisza...
Stukam pukam nadal .. odkladam telefon nadrabiam dalej i bach znowu kung fu panda znowu lapie za tel i znowu cisza.. no i odpuscilam chyba jej nigdy nie nagram jak robi sajgon
ja też ostatnio próbowałam nagrać to mały się nie dał, oni są w brzuchach a już małe cwane bestie rosną z nich

witam się przy śniadanku, rano mąż wychodząc do pracy nawet dał mi buzi, foch w powietrzu dalej jest

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:29   #1675
skylie
Wtajemniczenie

Karolajn- rozyczka jest mega niebezpieczna w ciazy, ale najgorzej jak pojawi sie w I trymestrze. Jesli masz badania zobacz sobie na wyniki Igm i Ige. Nie pamietam juz ktory jest ktory ale jeden mowi czy chorowalas wczesniej/ czy masz przeciwciala a drugi czy nie przechodzisz obecnie tej choroby. Okres wylegania rozyczki to nawet 2-3 tyg bezobjawowo, wiec jesli nie masz wynikow badan to zacznij od laba.Z badania dowiesz sie wszystkiego. Barszo duza szansa ze masz przeciwciala bo dziewczynki sa szczepione na rozyczke w wieku 13 lat, a szczepionka dziala z 10 lub wiecej.
Ja mialam kontakt z rozyczka w moim zakladzie pracy jakis czas temu i nic sie nie dzieje wiec spokojnie (a w zakladzie epidemia). Przeciwciala mam i lekarz powiedzial ze mala szansa na zarazenie sie ale zalecil tez unikac dalszego kontaktu z chorymi.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:30   #1676
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry Zaczynamy 33 tydzień
Mężu wyłączył mi wczoraj przeglądarkę, więc no wczoraj cytowałam, to przepadło
W poniedziałek mamy ostatnie zajęcia ze SR i ma być takie pożegnanie (jedno spotkanie mamy po porodach jeszcze). Mój TŻ w poniedziałek miał iść na 18 do pracy, więc miałoby go nie być. Ja powiedziałam, że pójdę, chociaż było mi przykro, bo tatusiowe mają malować buźki na brzuchach i ma być zdjęcie wspólne. TŻ powiedział, że więcej zmian nie będzie zmieniał, bo zaczną się w końcu wkurzać, a kilka razy tak już zrobił. A teraz napisał, że zmienił jednak Mam najcudowniejszego męża na świecie

Cytat:
Dziewczyny. .jestem załamana
Jak pisałam tż wyjechał na szkolenie, miało być do niedzieli. .do dzisiaj go nie ma a ja kisne u rodziców :banghead:
Na dodatek dziś się okazało, że ma ROZYCZKE! ! :banghead::banghead:
Ma wrócić w środę lub w czwartek i pytanie czy możemy się kontaktować? ?
Nie mam dalej wózka, nie mam jak pojechać a w domu u nas mam jeden wielki pierdzielnik..
Nawet nie mogę z wami regularnie popisać, bo raz mam neta a raz nie.

A na dodatek moje psie kochane dziecko idzie jutro na operacje. ..:banghead::banghead::ba nghead:
Dowiedz się czy masz przeciwciała przede wszystkim. I chyba jednak lepiej się odizoluj na jakiś czas.

Cytat:
Witam sie w 33 tc
Boze, tyle mam jeszcze do zrobienia, a czas tak pedzi !!!

Cytat:
No właśnie jednak nie tylko jedna. .na wkladce też mam i na papierze. .niech ten czas szybciej leci

Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę
Skoro do wizyty nie daleko, to ok. Ale normalnie to pędzić na IP.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Witamy się w 27tc

Cytat:
Witam z rana
Wczoraj weszłam w 30 tydzień! Czy ja o tym pisałam?
Ta aukcja tak mnie rozemocjonowała, że nie pamiętam co dokładnie, ale na 100% śniła mi się Oliath.
Słoneczko pięknie świeci, kwiatki kąpią się w promieniach. Jak ja lubię taka pogodę.
Mój dzieć coś leniwy dzisiaj, tylko się wypycha troszeczkę.
Jutro wizyta. Miałam wczoraj jakieś dziwne kłucia w szyjce i boję się, że się skraca (tak było poprzednio), a to o wiele za wcześnie jeszcze!
Ja też miałam, ale z szyjką w porządku. U ciebie na pewno też tak będzie I za tydzień.

Cytat:
czy któraś z nas już po praniu?
czy jeszcze za wcześnie?
tak, ja wyprałam buty TŻ Ale tak poważnie to przymierzam się do prania dzieciowych ubranek. One mają 2 tygodnie leżeć pod pieluchą i zbierać domowe bakterie. A miesiąć przed terminem trzeba je spakować, więc żeby nie było paniki zrobię to teraz

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
r_p chyba już nie wyrabia z zamówieniami
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że tam pracują sami panowie Jak pojechałam pierwszy razi i trzeba mi było gadać o wkładkach laktacyjnych i siateczkowych majtkach to było mi co najmniej dziwnie A kartonów do wysyłki to ostatnio tam stało chyba ze 40... I to takie ogromne niektóre. Nawet TŻ się śmiał, że tirem po to przyjeżdżają. A była 12 i oni ciągle pakowali kolejne.

Cytat:
może to nie kop, ale masz! Ja też uciekam. Mam sprzątania masę.
Aaaa zapomniałam, najprawdopodobniej z wynajmu nici więc nigdzie się nie wyprowadzamy. I teraz zonk bo musimy malowanie zrobić i jeden pokój przystosować. Ale damy radę.
Dobrze, że macie się gdzie podziać A reszta się ułoży

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ach ten twój mężu...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:32   #1677
tweedledee
Zakorzenienie

Jeeej, dodzwoniłam się w końcu
Na 15.30 szykuje mi się dzisiaj wycieczka Ciekawe czy dowiem się czegoś więcej niż to, że mam w sobie żywy płód (o czym dowiaduję się co 30min). No nic i tak miałam iść na kontrolę tydzień po wypisie ze szpitala, to chociaż szyjkę sprawdzimy
Jeszcze tylko muszę podjechać do pracy tżta po wyniki badań, bo wczoraj zapomniałam przesłać mu do druku

A teraz serio kawka i lecę do sklepu!
Stary 2013-05-15, 09:35   #1678
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

tak, ja wyprałam buty TŻ Ale tak poważnie to przymierzam się do prania dzieciowych ubranek. One mają 2 tygodnie leżeć pod pieluchą i zbierać domowe bakterie. A miesiąć przed terminem trzeba je spakować, więc żeby nie było paniki zrobię to teraz

.
no właśnie też tak słyszałam.
ja chyba zacznę pranie od kolejnego tygodnia.
podzielę sobie na rzeczy, najpierw pieluchy, pościele, prześcieradła.
potem ubranka podzielę na kolor i białe i będę powoli prać i suszyć i układać w szafkach aż "dojrzeją".
no i jak już będę miała gotowe to popakuję torby do szpitala.
taki oto mam plan.

Stary 2013-05-15, 09:43   #1679
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie też tak słyszałam.
ja chyba zacznę pranie od kolejnego tygodnia.
podzielę sobie na rzeczy, najpierw pieluchy, pościele, prześcieradła.
potem ubranka podzielę na kolor i białe i będę powoli prać i suszyć i układać w szafkach aż "dojrzeją".
no i jak już będę miała gotowe to popakuję torby do szpitala.
taki oto mam plan.
bardzo dobry plan

ide spac

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:43   #1680
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

stokrotka: to jeszcze nie jest tak źle jak dał buzi

magdalenne: brawa za tydzień!
Co do prania u mnie też na SR babeczka mówiła żeby ciuszki zebrały bakterie z domu

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości