|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
![]() u nas tz sie smieje, ze maly sie jeszcze nie urodzil a ma juz wiecej ciuszkow od niego
|
||
|
|
|
#1802 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Ja zaczęłam wywalać na kanapę wszystkie ciuszki dziecięce jakie kupiłam i dostałam i zaznaczać na metkach te nasze, a tu mąż dzwoni, że jego kuzynka chciała wpaść do mnie na kawę. Mieszka pod miastem i na rower się wybrała, kiedy jej córka w przedszkolu. No to mówię, żeby powiedział, żeby mi choć 5 min dała, bo gęba nie umalowana, zęby nie umyte. No i migiem choć podkład nałożyłam i obrzydliwego syfa zakryłam
Fajnie się nawet gadało, przeważnie nie mam z nią tematów żadnych..ale jak już byłyśmy skazane tylko na siebie, to całkiem sympatycznie wyszło spotkanie wymieniłyśmy się nr-ami telefonów..jak będzie miała ochotę niech wpada jeszcze.No i teraz ciąg dalszy wywalania ciuszków.. kurcze trochę tego jest...... no brawo trzydziecho no wow! ![]() Cytat:
daj znać po jak tam szyjka się ma Cytat:
za tydzień i za wizytę Cytat:
tak jak piszą dziewczyny.. wyprysznicuj zimną wodą i nóżki do góry..przerwa w pracy..Cytat:
![]() Cytat:
i ja za Twoją też trzymam ![]() no to świętujemy wszystkiego naaaj! dużo zdrówka przede wszystkim i pięknego, szybkiego poroduCytat:
Za to początek snu przepiękny |
||||||
|
|
|
#1803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER że wsio ok. HAnia...Ty mały szaleńcu Daj mamie dychnąć![]() Cytat:
Co pichcisz dobrego z tej okazji?? Cytat:
Popatrz jakie fajowe Oliath na all wynajduje...poszalejcie na all i kupcie a nei będą Wam łaskę robili... przepraszam Czarcia, ale znów mi się skojarzyło śmiesznie...fajnie to brzmi ![]() "NIE MAM LODA W DOMU, TŻ też nie ma" hehhehehehhehe Ale dziś dużo wizytuje!!! 15.05.2013- czarownica1 (USG), shestiger, Katerine2, enlevee, karolajn1987, elaine- blath, tweedleede TRZYMAM KCIUKI LASKI!!! |
|||
|
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak by byla dziewczynka to pewnie wiekszosc rozu by jednak bylaCytat:
jaka Twoja kruszyna sporawa wagowo tydzien zleci szybciutku i potem bedziecie sie tulic i tulic
|
||
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko daje do płukanai do automatu i wieszam, pierze mama moja we frani
![]() swoja droga polecam taką opcje jeżeli któras ma mozliwość nabycia czy zawiezienia do kogoś kto taką pralke posiada ja bym tego do automatu chyba w życiu nei posegregowała
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duża już Twoja Hania kurcze chciałabym już mieć imię wybrane, będę musiała kiedy przyłapać tż na poważną rozmowę wiecie że w sobote noc muzeów |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Hani![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1809 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby tak do końca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie to wygląda![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-15 o 12:34 |
|
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za dzień
![]() Syn mało kopie, praca średnio idzie, a na dodatek babcia TŻ trafiła do szpitala Nie chcę myśleć, co może się wydarzyć, bo to staruszeczka już bardzo
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna waga ![]() Cytat:
bo on chce złożyć mi życzenia urodzinowe jak będzie w trasie.. (urodziny dopiero 8.06 ), a ona nie wiedziała czy może mu mój nr dać, czy ja bym sobie życzyła.. sądziła, że odpowiem 'nie, nie chcę by ojciec mojego męża miał mój nr w tel' ![]() Normalnie nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Później jeszcze pogadała..takie pierdu pierdu na co ja tylko 'yhym yhym' odpowiadałam. I że przyjedzie czasami do mnie z Anią.. no bo ja teraz w domu, to zawsze tu będę..to mogą prawda? No tak, bo ja tylko siedzę, nigdzie nie wychodzę i wręcz czekam na odwiedziny..taka to (wątpliwa) przyjemność.. Poszłam spać nieco zniesmaczona. |
||
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z Gabi w 33tc
Zajadam śniadanko- kanapki z pastą z tuńczyka i rzodkiewką i rozmyślam co mam dziś do zrobienia, wychodzi na to że dużo znowu. Rany,kiedy ja odpocznę Wczoraj kupiliśmy fotele, oczywiście kot odkąd tylko zostały wniesione do mieszkania, zaczął je drapać Kropienie octem pomogło na chwilę... Odganianie wcale nie działa. Eh ja już nie mogę z tym futrzakiem, jest tak niegrzeczny ostatnio że nie wiem co robić,chyba zacznę go wypuszczać na dwór samego.Cytat:
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-05-15 o 12:32 |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo 100 lat, zdrówka dla Ciebie i Dzidzi
perse mogli sprawdzić czy w pracy Ciebie nie ma, w domu tez moga. Jak nawet masz chodzone to musisz potem tłumaczyc sie gdzie byłaś jesli Cie w domu nie zastaną. Im chodzi o to, że nie możesz pracować to też nie powinnaś jeździć i chodzic. Chodzone l4 oznacza, ze nie musisz lezec i tak na prawde tylko tyle. Zus szuka kasy i sprawdzaja, bo licza ze beda mogli wstrzymac wyplate za chorobowe. Jestes dlugo na l4 wiec moga sie interesowac szczególnie. Jak u mnie byli to mówiłam wam, ze sie ucieszyłam, bo mam z głowy i już. Cos u szefowej tez sprawdzali, ale nie wiem co, tylko mi wspomniała jak jej l4 kolejne podawalam. Wypłacili mi wtedy kase pozniej, ale teraz juz terminowo. |
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Uciekam na razie od Was gadulki. Ide na miasto kupic jakin eleganckin baleriny na bierzmowanie. Do pozniej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby przebiegła spokojnie i za Twoją cierpliwośćCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie dołuj się jeżeli babcia ma swój wiek to niestety na każdego przychodzi pora jeszcze raz dziękuję za życzenia |
|||||
|
|
|
#1819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam botwine i tutaj moje pytanie:
jak sie robi botwinke? Mam na ta zupę ogromna chęć a nigdy nie robiłam... Cytat:
Cytat:
za 33tc
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Praskiego, to znam tam jednego lekarza, ale 5 lat temu miałam tam praktyki i zachwycona nie byłam... Generalnie taka menelnia tam trafia, więc zastanów się Czarowniczko... |
|
|
|
|
#1821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40822345]Ja po niemcu. MAM PYTANIE ODNOŚNIE KONTROLI Z ZUSU!! Czy jeśli była kontrola w moim zakładzie pracy, czy na pewno nie chodzę do pracy (LOL to wymyślili) to jest jakieś prawdopodobieństwo, że ja też się mogę spodziewać kontroli? I czy przy chodzonym L4 może mnie nie być w domu? [/QUOTE] niestety nie pomogę, bo nie wiem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A za resztę dziewczyn 3mam mocno kciuki!! Te, które mają jeszcze przed sobą.brawa za rtydzień! Wojtek skończył szybciej zajęcia, więc zbieram się i jadę po niego. Do później brzuchatki!
|
|
#1822 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gotuję podobnie jak barszcz czerwony dodając jeszcze ze 2-3 duże buraczki i na wywarze z kurczaka zazwyczaj. Najpierw z godzinkę np skrzydełka lub udko, potem do wody buraczki, przyprawy, marchewka i pietruszka starta, jak się chwilę podgotują to liście botwinki i potem trochę śmietany i soku z cytryny. A ziemniaki osobno do tego plus czasem daję też jajko na twardo.Cytat:
Ja albo Bielański albo Karowa, zależy do którego zdążę i w którym będą miejsca Moja mama miała w Bielańskim praktyki (jest pielęgniarką), no ale to było ponad 20 lat temu, więc jej opinia nieaktualna.
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-05-15 o 12:47 |
||
|
|
|
#1823 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Gratuluję udanych wizyt!!!! Oby kolejne były równie udane
![]() Fiazo wszystkiego naj ![]() Cytat:
Do mnie przychodzi taka studentka germanistyki, płacę jej 25 zł za lekcję, to nie jest dużo wg mnie, bo wychodzi ok. 100 zł miesięcznie, a mam już opanowane (od października) naprawdę sporo gramatyki, jeszcze zostały jakieś przypadki i czas przeszły z takich głównych zagadnień. Dla mnie przewaga tego rozwiązania nad szkołą jest taka: po 1 lekcje ustalam, jak mi jest wygodnie i nie ma problemu, jak odwołam - zwłaszcza teraz jest to ważne, w szkole bym traciła, po 2 w szkole jest jednak inny system nauki, są grupy na różnych poziomach i jest to trochę rozwleczone w czasie, no i po 3 - ja sama jestem po filologii i dokładnie wiem, na czym mi zależy: na zasadach, głównie gramatyki, bo wiem, że resztę jakoś w miarę ogarnę, nawet jak już nie będzie czasu na lekcje. Mnie motywowało kilka rzeczy: po 1 znam angielski, znam rosyjski, znam parę języków słowiańskich, uczyłam się francuskiego w szkole, a z tak ważnego (w moim mniemaniu) języka jak niemiecki nie wiedziałam dosłownie nic, trochę mnie to zawsze denerwowało, po 2 trochę śmieszny powód, ale słucham sporo niemieckiej muzyki i tak śpiewać sobie w głowie o czymś, o czym się nie ma pojęcia - trochę śmiesznie postanowiłam to zmienić. Poza tym jest to jednak język sąsiada, no i wreszcie ostatni powód - jest to naprawdę ciekawy język, dość logiczny i język narodu, który wg mnie może się pochwalić najlepszą literaturą na świecie.Jezu ale odpłynęłam.... Ale jeszcze: ja się zawsze lubiłam uczyć i po skończeniu studiów trochę mi brakowało tego, więc postanowiłam się nauczyć jeszcze jednego języka. Nie wiem, czy Ci w czymkolwiek pomogłam tą rozwlekłą wypowiedzią ![]() Cytat:
Ja akurat mam wręcz zalecone spacery przy cukrzycy :/ Nie dostałam nakazu leżenia... A w jakich godzinach mogą przyjść? Obojętnie czy raczej poranne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
Baloniku
za tydzień![]() Coraz mniej czasu zostało.
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co widzę po twoim suwaczku mamy ten sam tc, więc również gratuluję
Coraz mniej, to prawda, ale ja Gabrysi codziennie powtarzam żeby się nie spieszyła, bo mama się chce jeszcze obronić przed porodem (terminy obron mam na lipiec lub wrzesień do wyboru,ale jeszcze nie naisałam nawet pracy mgr ).
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Perse ja na Twoim miejscu teraz po kontroli w pracy uwazalabym szczegolnie. Na spacery możesz wychodzic po 15, bo oni zazwyczaj pracuja w godzinach 7-15. Chyba ze twoja praca byla zmianowa, bo glownie chodzi tez o to ze powinni kontrolowac w godzinach twojej pracy. Np. ja pracowałam 8-16 wiec o 7 nie powinno ich u mnie byc. Nawiasem mowiac wiem z pewnych zrodel ze u mnie w miescie kontroluja tak od 10 do 14, bo dojezdzaja 50 km.
No najlepiej jakbys byla u lekarza albo w aptece, bo tlumaczenie, ze na zakupach moze byc nie za bardzo dobre. Teoretycznie nie powinni nic Ci zrobić, no ale jak raz Cie nie zastaną to pewne jak w banku, że będą powtarzać kontrole nawet jak im sie wytlumaczysz. Moga tez wezwac Cię do swojego lekarza i próbować określić czy np. zwolnienie jest zasadne i czy aby nie mogłabyś normalnie pracować. Ja siedzialam w domu nawet jak mogłam chodzic, a wieczorkiem z tż na spacerek dopiero. |
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od położnej.
wszystko dobrze, mała główką w dół, serce wali jak szalone, wszystko ok. tylko troszkę mi poziom żelaza spadł we krwi, jakie wy macie wyniki żelaza około 30 tygodnia?? |
|
|
|
#1828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja pracowałam 10-18, więc bosko, cały dzień Mało mam zmartwień, serio, jeszcze tylko ZUSu mi trzeba było. Na pocieszenie dostałam dzisiaj całą torbę ubranek, wprawdzie niektóre trochę bardziej zużyte, ale z reguły w super stanie - za darmo Od tamtej babeczki, u której wygrałam wtedy aukcje I dała mi 3 kosmetyki z Nivei, bo jej dziecko okazało się być alergikiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym roku planuje w mieście obskoczyć, u mnie jedną z atrakcji jest np. miejski schron, ale jeszcze dokładnie nie sprawdziłam co będzie, muszę plan wykonać bo będziemy chodzić razem z siostrą i jej tż tylko teściowej dziś zapowiedziałam, że mamy sobotę wieczór zaplanowany bo już mi chce tż na wieś ciągać wrrr ![]() Cytat:
dziś w ddtvn było...też mi się zechciało i pytałam mamy czy sadziła buraki bo nie wpadłam na pomysł, żeby iść do sklepu i kupić dla mnie moja mama robi najlepszą, ale nie wiem jak ona robi barszczu czerwonego za to nie cierpię Cytat:
|
|||
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na usg 3/4 D w poniedziałek
I tak rzutem na taśmę, bo okazało się, że wykonują do 30 tc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Fajnie się nawet gadało, przeważnie nie mam z nią tematów żadnych..ale jak już byłyśmy skazane tylko na siebie, to całkiem sympatycznie wyszło spotkanie
daj znać po jak tam szyjka się ma 

tak jak piszą dziewczyny.. wyprysznicuj zimną wodą i nóżki do góry..przerwa w pracy..
wszystkiego naaaj! dużo zdrówka przede wszystkim i pięknego, szybkiego porodu
więc kolejny tydzień u rodziców mnie czeka..![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale słyszałam, że w bielańskim można sobie opłącić jedynkę, i Tż może być cały czas przy mnie.
dziś w ddtvn było...też mi się zechciało i pytałam mamy czy sadziła buraki bo nie wpadłam na pomysł, żeby iść do sklepu i kupić