Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 20:35   #1141
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

asiula n- kurde biszkopt robilam z przepisu nie z neta.
Mase smietankowa jakas z kotleta, ale juz link wyrzucilam ;/
a ozdobione jak ten - http://domiwkuchni.blox.pl/2012/11/T...plo-i-MMs.html
taksze misz i masz. wszytko z innej bajki )

Dziewczyny robilyscie usg piersi i dopochwowe po porodzie ?
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 21:02   #1142
martula007
Raczkowanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Sto Lat dla Wszystkich nowych roczniakow

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

Jakie macie sprawdzone sposoby na odparzenia?
krem z mustelli z cynkiem nie daje rady :/

dzisiaj cały dzień wietrzenie zastosowałam i też bez poprawy. Chyba jutro do luxmedu się wybierzemy, bo boję się że bakteryjne albo drożdżakowe to może być
Wietrzenie, wietrzenie i wietrzenie. Do tego kapiel w rumianku. Plus kremy lub zasypka alantan, tez daje rade
Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Byliśmy rano na morfologii .... dopóki nikt Maksia nie dotknął było ok. Jak pielęgniarka złapała go za rączkę zaczął płakać, wyrywać się, no prawie się zanosił. Ale pielęgniarki bardzo fajne, wstrzymały przyjmowanie pacjentów i we 3 się zajmowały Maksiem, zabawiały. Jakoś to przeżyliśmy. O 15 jadę po wyniki.
I jak wyniki? Mam nadzije, ze dobrze!
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Pliz, potrzebuję linka, agata albo ktokolwiek inny!!!

Pamiętacie taki filmik, gdzie ekspert radzi, jak zapinać niemowlę w foteliku sam.? Chyba Adaś ma na imię ten maluszek i gość go zapina w fotelik Maxi Cosi i tam na końcu mówi, że jakby to było jego dziecko, to by teraz odwrócił fotelik do góry nogami.
Kurcze, chciałam to bratu podesłać, bo mnie pytał, ale nie mogę znaleźć, jakoś żadnego kluczowego słowa z tego nie pamiętam.
\
Kurcze, ja go pamietam... jak znajde chwile to poszukam, moze mi sie uda
Cytat:
Hm, nie jestem pewna, ale pewnie na Twoim miejscu dopatrywałabym się przyczyny w przyzwyczajeniu do smoka Kojarzysz to o fazach snu głębokiego i płytkiego? Że dziecko musi nauczyć się po tym chwilowym wybudzeniu samo usypiać?
Kluczowa wydaje mi się sprawa usypiania w ogóle... Czy w dzień i wieczorem też usypia ze smokiem? Jeśli tak, to może jakbyście zacisnęli zęby i spróbowali odstawić smoka i nauczyłby się w ogóle usypiać bez smoka, to i w nocy by potrafił bez niego spać spokojnie...
Popatrz, a generalnie kiedyś pisałaś, kiedy inne dzieciaki, w tym Kaj, budziły się po kilka razy na jedzenie, to pisałaś, że masz dobrze, bo "tylko" smoka podajesz, a tu jednak utrwalił się ten nawyk na dłuższy okres
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jeszcze uderzę do Was z problemem, może coś doradzicie. Ogólnie to Seba kiepsko śpi w nocy. Trwa to już od września zeszłego roku. Baaardzo rzadko zdarzają się noce (zazwyczaj pojedynczo), kiedy prześpi bez pobudki. Standard to 2 pobudki, w gorsze noce kilka, tak co godzinę, dwie (właśnie jestem po takiej gorszej nocy). Generalnie to on się nawet nie budzi, tylko tak jakby przez sen zaczyna popłakiwać i się wiercić. Ja wtedy szybko wstaję i daję mu smoczka - zasysa i śpi dalej. Jak mu próbowałam dać wodę to wtedy się całkiem obudził. Jak mu nie dam smoczka to też się rozpłacze na dobre i obudzi. Już sama nie wiem czy to zęby, czy co (ma dopiero jednego, a gdzie tam do całego kompletu)? Bo tak jest praktycznie cały czas, a nie, że tydzień czy dwa, wyjdzie ząbek i potem spokój. Czasami jak widzę, że się często budzi to daję mu w nocy Nurofen - czasem pomaga, ale jak raz dałam mu profilaktycznie wieczorem przed spaniem to i tak się ze 2 razy przebudził. Co o tym myślicie? Czy można coś zrobić, żeby przesypiał całe noce, a jeśli tak to co?
Tak sie zastanawiam nad przyczyna. Bo z jednej strony moze to byc to o czym mowi kism, a z drugiej zupelnie co innego. Moja cora zasypia tylko ze smoczkiem, w dzien na 1 , 2 drzemke i na noc. Smoczek sluzy tylko do tego, w dzien funkcjonuje bez smoczka, zeby jej nie kusilo, chowam i nie ma ( wyjatek stanowi tez jazda samochodem, tam tez dostaje smoka). Od ok. 1,5 miesiaca dosyc ladnie spi w nocy, wczesniej byla masakra przez duze M. Po zasnieciu wypluwa i spi dalej. Tak wiec mimo, ze bez smoczka nie usnie to od jakiegos czasu przesypia nam nocki.
Seba w dzien ma smoczka? Bo moze sie juz do niego za bardzo przyzwyczail? A jak Wasze wieczorne rytualy, wyciszacie go w jakis sposob? I o ktorej go kladziecie? Czasami jak dziecko jest za bardzo zmeczone to bedzie zle spalo w nocy. No i tez kiedys, gdzies czytalam, ze jak dziecko zaczyna siadac, wstawac, raczkowac, chodzic itd.. ze to jest tak wiele emocji i nowych doswiadczen, ze wtedy tez moze zle sypiac.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

usg piersi jeszcze nie, bo jak bylam u gina to karmilam piersia i nie bylo sensu, ale dopochwowe usg mialam juz robione 2 razy

Edytowane przez martula007
Czas edycji: 2013-05-14 o 21:03
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 21:06   #1143
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Pliz, potrzebuję linka, agata albo ktokolwiek inny!!!

Pamiętacie taki filmik, gdzie ekspert radzi, jak zapinać niemowlę w foteliku sam.? Chyba Adaś ma na imię ten maluszek i gość go zapina w fotelik Maxi Cosi i tam na końcu mówi, że jakby to było jego dziecko, to by teraz odwrócił fotelik do góry nogami.
Kurcze, chciałam to bratu podesłać, bo mnie pytał, ale nie mogę znaleźć, jakoś żadnego kluczowego słowa z tego nie pamiętam.

może o ten Ci chodzi? http://www.youtube.com/watch?v=UVydDt1a3nw
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 21:12   #1144
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
No to ja juz szukac nie musze bo Ty znalazlas
Stary 2013-05-14, 21:12   #1145
doris888
Rozeznanie

Cytat:

ja nie może głupio zapytam, ale powinno się ? ja usg dopochwowe w ogóle miałam robione tylko w ciąży...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 21:45   #1146
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, tak!!! Dokładnie o ten Dzięki!
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 22:06   #1147
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
ja nie może głupio zapytam, ale powinno się ? ja usg dopochwowe w ogóle miałam robione tylko w ciąży...
hmm nie wiem
mialam cytologie oraz wsyztkie hormony <bo nie mialam @>, ale usg nie :P
Pytam o te piersi, bo glosno sie zrobilo w mediach o raku piersi przez sprawe Angeliny Jolie
Stary 2013-05-14, 22:31   #1148
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze uderzę do Was z problemem, może coś doradzicie. Ogólnie to Seba kiepsko śpi w nocy. Trwa to już od września zeszłego roku. Baaardzo rzadko zdarzają się noce (zazwyczaj pojedynczo), kiedy prześpi bez pobudki. Standard to 2 pobudki, w gorsze noce kilka, tak co godzinę, dwie (właśnie jestem po takiej gorszej nocy). Generalnie to on się nawet nie budzi, tylko tak jakby przez sen zaczyna popłakiwać i się wiercić. Ja wtedy szybko wstaję i daję mu smoczka - zasysa i śpi dalej. Jak mu próbowałam dać wodę to wtedy się całkiem obudził. Jak mu nie dam smoczka to też się rozpłacze na dobre i obudzi. Już sama nie wiem czy to zęby, czy co (ma dopiero jednego, a gdzie tam do całego kompletu)? Bo tak jest praktycznie cały czas, a nie, że tydzień czy dwa, wyjdzie ząbek i potem spokój. Czasami jak widzę, że się często budzi to daję mu w nocy Nurofen - czasem pomaga, ale jak raz dałam mu profilaktycznie wieczorem przed spaniem to i tak się ze 2 razy przebudził. Co o tym myślicie? Czy można coś zrobić, żeby przesypiał całe noce, a jeśli tak to co?
U nas jest identycznie!! Ja już nie mam pomysłu co może być winne, ale może to rzeczywiście smoczek? Bo już nic innego mi do głowy nie przychodzi i nie wiem jak z tym walczyć. Już się chyba przyzwyczaiłam do tych pobudek...

agatka i co Ci wyszło w tych badaniach? Dostałaś okres w końcu? Ja nadal mam problem, jak wezmę luteinę to mam, jak nie wezmę nie mam...

Maksio jest zdrowy!! Morfologia i CRP ok! Płytki w środku normy. Pediatra do osłuchała, sprawdziła gardło i jest wszystko dobrze. Jest ten mały szmer nad serduszkiem, ale powiedziała, że u małych dzieci coś takiego się zdarza, że trzeba to sprawdzić u kardiologa ale nie ma się co narazie przejmować.
Mam nadzieję, że ta małopłytkowość to był jednorazowy epizod i szybko o tym zapomnimy.
Stary 2013-05-14, 22:33   #1149
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Maksio jest zdrowy!! Morfologia i CRP ok! Płytki w środku normy. Pediatra do osłuchała, sprawdziła gardło i jest wszystko dobrze. Jest ten mały szmer nad serduszkiem, ale powiedziała, że u małych dzieci coś takiego się zdarza, że trzeba to sprawdzić u kardiologa ale nie ma się co narazie przejmować.
Mam nadzieję, że ta małopłytkowość to był jednorazowy epizod i szybko o tym zapomnimy.
to najważniejsze
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 07:52   #1150
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Dziękujemy za wszystkie brawa i gratulacje

hm... za miesiąc idziemy na wesele, przydałoby się do tego czasu zrzucić trochę brzucha ale mój synek nie daje mi poćwiczyć - fakt dziś pierwsze 10min treningu stał opierając się o szafkę i patrzył na mnie śmiejąc się, ale później mu się znudziło i szedł do komputera... niestety nie wszystkie ćwiczenia dało się robić z ponad 10 kg obciążeniem ale jakoś się udało skończyć bo zostało mi +4kg , no i plus dodatkowe 5 żeby jakoś wyglądać... na osiedlu postawili nam kilka przyrządów do ćwiczeń i jak są wolne a dziecko śpi to chodzę poćwiczyć i czuję jakieś spadki cm... no i miękki tłuszczyk na brzuszku się trzęsie więc może nie będzie źle i uda się go stracić
Ja jadę ( mam nadzieję) na wesele 8.06. i normalnie wstyd będzie, brzuchol mam wielgaśny, niby ważę tyle, co przed ciążą a wyglądam sto razy gorzej :/

Cytat:

Moi chłopcy zabrali *upy w troki i poszli w trójkę na spacer, i dali mi odpocząć. Kajtos po kilku lepszych dniach znowu dziś maruder, a ja jakoś nie najlepiej się czuję, do tego jedna pierś mnie boli, choć już 2 tyg. minęły od zakończenia karmienia i już miałam prawie całkiem miękkie. Boję się, że jakieś zapalenie mi się robi.
A wcześniej tż z Maksiem plątali się po mieście tajemniczo i jak zwykle dostałam duży bukiet róż, a nawet dwa z okazji rocznicy ślubu, po 8 róż, od tż dłuuugich czerwonych, od Maksia białych 8 bo 8-ma rocznica Co roku większy bukiet i w tym już żaden mój wazon nie dał rady, więc jeszcze tż sam poszedł kupić mi duży wazon w prezencie
Super prezent!!! i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy wiele miłości

Cytat:
Powiem Ci, że ja też kiedyś zaczęłam tak robić : jak Tosia się wierciła czy pojękiwała w nocy to jej tego smoka szybko wkładałam i dalej spała w najlepsze no i tak jest do tej pory :/ nie wiem jak by było gdybym jej smoczka nie dała, pewnie rozbudziłaby się ....
No a dzisiaj noc jak nigdy ( no może raz się jeszcze taka zdarzyła) Tosia obudziła się 0 3 i za nic nie chciała usnąć, coś tam sobie gadała, śmiała się... no i tak 1,5 godziny, a potem przebudziła się po 6 z płaczem i cały czas płakała.... no i tak nie śpimy już... Zwalam winę na zęby ale co to było naprawdę - nie wiem.
Ze smoczkiem nie pomogę, bo sama mam chyba taki problem Pewnie trzeba by było już oduczać małą od niego

Cytat:
Napisane przez caffeelattee Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie!
Jak samopoczucia? Nocki przespane? Mój Januszek jeszcze niestety się budzi na cyca.Karmi jeszcze któraś z was?
Ja jeszcze karmię ale tylko raz dziennie - rano. Do czerwca chcę skończyć kp.

Cytat:
Ja też nie miałam, tylko raz - w ciąży na pierwszej wizycie dopochwowo a usg piersi w ogóle

Cytat:

Świetne wieści!!!!!

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Najlepsze życzenia z okazji 1 urodzin dla Szymonka, Kaja i Marty !!! Dużo zdrówka i samych dobrych dni

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 08:29   #1151
she_87
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Właśnie tego się obawiałam On zawsze zasypia ze smoczkiem, potem mu wypada i śpi bez aż do tej pobudki. W dzień też tak jest, tylko że w dzień jest widno i jak się przebudzi to często sobie tego smoczka znajdzie na poduszce i nie płacze. A jak się odzwyczaja dziecko od smoczka? Seba to straszny darciuch, jakoś sobie tego nie wyobrażam, byłaby niezła przeprawa...
Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Tak sie zastanawiam nad przyczyna. Bo z jednej strony moze to byc to o czym mowi kism, a z drugiej zupelnie co innego. Moja cora zasypia tylko ze smoczkiem, w dzien na 1 , 2 drzemke i na noc. Smoczek sluzy tylko do tego, w dzien funkcjonuje bez smoczka, zeby jej nie kusilo, chowam i nie ma ( wyjatek stanowi tez jazda samochodem, tam tez dostaje smoka). Od ok. 1,5 miesiaca dosyc ladnie spi w nocy, wczesniej byla masakra przez duze M. Po zasnieciu wypluwa i spi dalej. Tak wiec mimo, ze bez smoczka nie usnie to od jakiegos czasu przesypia nam nocki.
Seba w dzien ma smoczka? Bo moze sie juz do niego za bardzo przyzwyczail? A jak Wasze wieczorne rytualy, wyciszacie go w jakis sposob? I o ktorej go kladziecie? Czasami jak dziecko jest za bardzo zmeczone to bedzie zle spalo w nocy. No i tez kiedys, gdzies czytalam, ze jak dziecko zaczyna siadac, wstawac, raczkowac, chodzic itd.. ze to jest tak wiele emocji i nowych doswiadczen, ze wtedy tez moze zle sypiac.
Podłaczam sie pot pytanie u nas też noce kiepskie bylo ok i znowu masakra, budzi się i potrafi nie spac 1,5h, zaśnie budzi się za 2 h i wstaje koło 6.39 :/ tez myslaalm ze zęby wyszła dolna dwójka a noce sie nie poprawiły. Tez używamy smoka ale tylko wieczorem i w dzien na drzemkę. W nocy wypluwa ale sama potrafi go znaleźć i sobie włożyć. W dziń Sara ma jedna drzemkę ok 2 h około 11-12. Idzie spać o 20. Próbowałam kłaść ją wcześniej ale i tak zasypia o 20. jestem wykończona rano wstaje do pracy
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 08:40   #1152
martula007
Raczkowanie

Witam z samego rana
U mnie dzis zapowiada sie bardzo sloneczna pogoda, wiec musze wymodzic jakas rozrywke dla niuni Cos od rana marudna strasznie, ale ma zeba na przebiciu, juz jest przezroczyste dziaslo wiec moze to to. Tym bardziej, ze w nocy raz sie przebudzila i nie mogla zasnac.

Duzo zdrowia i usmiechu dla Szymona, Kaja i Martusi! By zdrowo sie rozwijaly, by zycie przynosilo im jak najwiecej pieknych chwil

Kism- serdeczne zyczenia z okazji rocznicy. Fajnie jest byc tak zaskakiwana

Cytat:

Super, bardzo sie ciesze! Oby tak dalej!

Myslalyscie juz cos o wyjazdach na wakacje? Jesli tak, to gdzie sie wybieracie?

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Podłaczam sie pot pytanie u nas też noce kiepskie bylo ok i znowu masakra, budzi się i potrafi nie spac 1,5h, zaśnie budzi się za 2 h i wstaje koło 6.39 :/ tez myslaalm ze zęby wyszła dolna dwójka a noce sie nie poprawiły. Tez używamy smoka ale tylko wieczorem i w dzien na drzemkę. W nocy wypluwa ale sama potrafi go znaleźć i sobie włożyć. W dziń Sara ma jedna drzemkę ok 2 h około 11-12. Idzie spać o 20. Próbowałam kłaść ją wcześniej ale i tak zasypia o 20. jestem wykończona rano wstaje do pracy

A moze w jej zyciu dzieje sie cos przelomowego? A moze macie za suche powietrze w domu? Kurcze, nie wiem co Wam doradzic.Mloda budzila sie wczesniej srednio co 0,5-1h, a zaczela ladnie spac jak bylismy w Anglii na swieta wielkanocne, wiec stwierdzilam, ze tamtejszy klimat jej sluzyl, bo tam wilgotnosc powietrza jest duzo wieksza. Po powrocie do Polski pare nocy bylo zlych, kupilismy nawilzacz i jest znaczna poprawa. Tyle, ze nie wiem czy przypadkiem jakosc powietrze nie nalozyla sie z innymi czynnikami jak przelomy w jej zyciu
Stary 2013-05-15, 09:01   #1153
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
asiula n- kurde biszkopt robilam z przepisu nie z neta.
Mase smietankowa jakas z kotleta, ale juz link wyrzucilam ;/
a ozdobione jak ten - http://domiwkuchni.blox.pl/2012/11/T...plo-i-MMs.html
taksze misz i masz. wszytko z innej bajki )

Dzięki tak właśnie myślałam, żeby "własny" tort tak przyozdobić. A czy te batoniki duplo trzymają się same, czy musi być kokardka?

Cytat:

Myslalyscie juz cos o wyjazdach na wakacje? Jesli tak, to gdzie sie wybieracie?[COLOR="Silver"]

Ja bym chciała jechac na podlasie pojezdzić po małych urokliwych wioseczkach, pozwiedzać cerkwie, wybrać się do puszczy białowieskiej. Narazie jestem na etapie szukania noclegów i pewnie w lipcu wyruszymy na kilka dni
A może któraś z was ma w tym regionie jakieś sprawdzone miejsce?

Dziewczyny piszecie że wasze dzieci budzą się na smoczek, a moja panna budzi sie kilka razy na cycka jestem tym juz tak wykończona, a ona prawie nic innego nie chce jeść. Jak zaczna się wakacje i mąż bedzie w domu to chyba zdecyduję się na drastyczne odstawianie od piersi.
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 09:17   #1154
benka99
Rozeznanie

Czy któraś kupowała takie buciki http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7044 lub takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031 ?? Jak się sprawują?
Muszę kupić Maksiowi a u nas w okolicy nie ma nic sensownego. Zamówię przez internet tylko mam problem z rozmiarem bo nie ma podanej nigdzie długości wkładki. Mogłybyście mi napisać jaki macie rozmiar i ile cm ma wkładka?

Ja nie wiem czy gdzieś pojedziemy... Chciałabym w góry, ale Tż rozkręca teraz własną działalność i ma duuuużo spraw do załatwienia i musi być na miejscu i nie wiem czy się uda.

A siostra mnie namawia żebym od października poszła z nią do szkoły policealnej na technika usług kosmetycznych.... sama nie wiem. Studiowałam administrację, myślałam żeby iść na jakieś studia ale jak widać w Polsce to się nie opłaca. Ciekawa jestem co z takimi szkołami policealnymi.
Stary 2013-05-15, 09:34   #1155
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffeelattee Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie!
Jak samopoczucia? Nocki przespane? Mój Januszek jeszcze niestety się budzi na cyca.Karmi jeszcze któraś z was?
Ja kramię,nie cycem ale butelką,Szymon przespał 3 noce w swoim życiu
Cytat:
klask i::j upi::ju pi: Super w końcu

Wszystkiego co najlepsze dla Martusi,Kaja i Szymcia mojego z okazji roczku

Szymon zrobił się charakterny,za wszelką cenę próbuje postawić na swoim,tupie kiedy nie chce mu czegoś dać,wygina się i wrzeszczy kiedy przekraczamy próg domu,Filipa nadal gryzie lecz w sumie tu akurat Filipowi się dostaje jak ten nie chce mu dać zabawki,pokazuje palcem co mu podać,gdy chce spać bierze smoczek i pieluchę i pokazuje na łóżeczko.Chodzi a raczej biega ale tylko po domu po dworzu się boi i nie wiem czemu
Zdrowotnie troszkę gorzej,zaczęli obydwaj pokasływać,mnie wczoraj rozebrała grypa ale tabletki postawiły mnie na nogi.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 10:36   #1156
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
U nas jest identycznie!! Ja już nie mam pomysłu co może być winne, ale może to rzeczywiście smoczek? Bo już nic innego mi do głowy nie przychodzi i nie wiem jak z tym walczyć. Już się chyba przyzwyczaiłam do tych pobudek...
Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
U nas te kiepskie noce są praktycznie cały czas, odkąd Seba miał jakieś 4 miesiące. Myślałam, że to zęby, ale ile te zęby mogą wychodzić??? Na razie mu jeden wyszedł, a nocki dalej kiepskie. Nie sądzę, żeby to była kwestia raczkowania czy chodzenia czy nadmiaru emocji - nie zauważyłam związku. Przespane nocki zdarzają się losowo, nigdy nie wiadomo kiedy się ich spodziewać, tak samo jak te najgorsze. Jak nocki są umiarkowane to wtedy te pobudki są mniej więcej między 12 w nocy a 3 nad ranem, poza tymi godzinami zazwyczaj dobrze śpi. Jak jest gorzej to już od 22 się zaczynają pobudki i do rana, co godzinę, dwie...

W dzień (i wieczorem) zawsze zaspia ze smoczkiem. Poza tym wcześniej w dzień w ogóle smoczka nie używaliśmy i było ok, ale gdzieś od 1,5 miesiąca zrobił się taki smoczkowy, że szok (zwalam to na zęby). I zaczęłam mu dawać w ciągu dnia na trochę, jak już się bardzo darł. Pociamka trochę i mu zabieram. I tak kilka razy dziennie. Ale na pewno nie jest tak, że ma cały dzień smoczka w buzi, raczej więcej nie ma niż ma. Ostatnio mu zaczęłam znowu trochę ograniczać w dzień, ale tak całkiem to mu przecież nie zabiorę od razu.

Wieczorem dobrze zasypia, mamy rytuały, kąpiel, mleko, wycisza się ładnie. Codziennie te same czynności, te same godziny, więc nie sądzę, żeby to było problemem.

Mi te jego pobudki wcześniej aż tak nie przeszkadzały, owszem, byłam niewyspana itd. (raz lepiej raz gorzej), ale nawet miałam siłę ćwiczyć wieczorami, więc nie było tak źle. Ale teraz w ciąży jestem wykończona, potrzebuję snu, a nie mogę się wyspać i boję się o tą drugą ciążę, żeby ze zmęczenia nic złego się nie stało, dlatego zrobił się z tego problem.

Dziś poszłam spać do innego pokoju, miałam ciszę i spokój i co? Budziłam się co chwilę, rano od 5.00 już nie mogłam spać - wcale się nie wyspałam. Chyba mam już tak zaburzony sen, że musiałabym się na nowo nauczyć przesypiać cała noc.

Cytat:
Myśleliśmy o Szczawnicy, ale już sama nie wiem czy się wybierzemy. Boję się trochę jak on by w nocy spał, jak się rozedrze gdzieś na kwaterze to będzie masakra

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Ja bym chciała jechac na podlasie pojezdzić po małych urokliwych wioseczkach, pozwiedzać cerkwie, wybrać się do puszczy białowieskiej. Narazie jestem na etapie szukania noclegów i pewnie w lipcu wyruszymy na kilka dni
A może któraś z was ma w tym regionie jakieś sprawdzone miejsce?
Tam jest cudownie!!! Byliśmy tam rok przed ślubem, było super Jeździliśmy z namiotem, więc konkretnych noclegów Ci nie polecę, bo już nawet nie pamiętam gdzie się zatrzymywaliśmy. Byliśmy nad Biebrzą, w Białowieży, w wioskach tatarskich, w Tykocinie - super miejsca!!! Niestety mają też jedną wadę - w życiu nie miałam do czynienia z tyloma komarami (zwłaszcza na leśnich campingach)!!!

Cytat:
Czy któraś kupowała takie buciki http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7044 lub takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031 ?? Jak się sprawują?
Muszę kupić Maksiowi a u nas w okolicy nie ma nic sensownego. Zamówię przez internet tylko mam problem z rozmiarem bo nie ma podanej nigdzie długości wkładki. Mogłybyście mi napisać jaki macie rozmiar i ile cm ma wkładka?

Ja nie wiem czy gdzieś pojedziemy... Chciałabym w góry, ale Tż rozkręca teraz własną działalność i ma duuuużo spraw do załatwienia i musi być na miejscu i nie wiem czy się uda.

A siostra mnie namawia żebym od października poszła z nią do szkoły policealnej na technika usług kosmetycznych.... sama nie wiem. Studiowałam administrację, myślałam żeby iść na jakieś studia ale jak widać w Polsce to się nie opłaca. Ciekawa jestem co z takimi szkołami policealnymi.
Ja mam tego typu:
http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6027
Rozmiar 19, wkładka w środku ma jakieś 12 cm. Ogólnie to babeczka w sklepie nam mówiła, że Befado mają zawyżone rozmiary.

Super, że Maksiu już zdrowy
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 10:45   #1157
_agata
Zakorzenienie

Sto lat dla dzisiejszych jubilatów!

Cytat:
Te drugie kupiłam kiedyś i wzięła je koleżanka dla synka.
Minut taki, że biała podeszwa bardzo się brudzi. Tzn. brudzi się jak każda inna, ale widać brud.
My mamy takie: http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7691 i są super.
Tamte też.
Tylko na teraz to chyba już troszkę za bardzo zabudowane.
Maciusiowi stopa się nie poci, ale tamtemu chłpcu tak, i już będą się przerzucać na sandały.

Moje są w rozmiarze 19 i mają ok. 12 cm, tamte niecałe 13 cm w rozmiarze 21.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:

Ja mam tego typu:
http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6027
Rozmiar 19, wkładka w środku ma jakieś 12 cm. Ogólnie to babeczka w sklepie nam mówiła, że Befado mają zawyżone rozmiary.

Super, że Maksiu już zdrowy
To by się zgadzało

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 10:51   #1158
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Te drugie kupiłam kiedyś i wzięła je koleżanka dla synka.
Minut taki, że biała podeszwa bardzo się brudzi. Tzn. brudzi się jak każda inna, ale widać brud.
My mamy takie: http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7691 i są super.
Tamte też.
Tylko na teraz to chyba już troszkę za bardzo zabudowane.
Maciusiowi stopa się nie poci, ale tamtemu chłpcu tak, i już będą się przerzucać na sandały.

Moje są w rozmiarze 19 i mają ok. 12 cm, tamte niecałe 13 cm w rozmiarze 21.
No właśnie, jak jest gorąco to ja ich Sebie nie zakładam, ale on jeszcze nie chodzi, to sobie może w skarpetkach być albo z gołymi stopami

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH ROCZNIAKÓW!!!

I zapomniałam się pochwalić, że Seba gdzieś od dwóch dni zaczyna wstawać na nóżki koło mebli albo w łóżeczku
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 10:55   #1159
pola_m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
Zacznę od najlepszych życzeń dla Roczniaków! Niech zdrowo się chowają

My wróciliśmy wczoraj w nocy z Polski. Było megaintensywnie. Grafik napięty do granic możliwości. KOmunia, lekarze, spotkania, dziadkowie i ciotki.. Jeszcze okazało się ze sprzedajemy dom i kupujemy mieszkanie...

NAsz dzielny synek stanął na wysokości zadania, przyznam że mi zaimponował swoja postawą Zaprzyjaźniał się z rzeczonymi dziadkami i ciotkami, budził (za każdym razem w nowym miejscu...) z uśmiechem... Rozgadał się bardzo i coraz pewniej stoi i próbuje puszczać, więc może niedługo doczekamy się pierwszych samodzelnych kroczków Najbardziej był zachwycony psem rodziców (a obawialiśmy się tego kontaktu - bo to spory pies, owczarek niemiecki) - Al go trycał nosem i wyjadał resztki Antkowego jedzenia, łąskotał sierścią po stópkach - Młody się zaśmiewał i ciągle go wołał. Generalnie gdy już było wielkie zmęczenie i maruda, tylko pies (no i cyc ale tego staraliśmy się unikać:P )był ratunkiem. Tylko nocami trochę odreagowywał. O 4 przeważnie była pobudka i płacz - utulał się i po jakiś 15-20 min znowu... więc nie powiem że jesteśmy wyspani...

Samolot też ok, trochę spał, trochę zaczepiał współpasażerów, trochę gmyrał w siedzeniach/śrubkach/pokrętełkach...

Dobra, idę zobaczyć co tam u Was. Są jakieś nowe ciąże?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 11:10   #1160
_agata
Zakorzenienie

pola!

Pytasz! Już 3 nowe ciężarówki

o
Stary 2013-05-15, 11:37   #1161
GaTTa
Raczkowanie

Wszystkiego Naj dla Szymona, Marty i Kai

Dziewczyny odkryłam, że otworzyli u nas sklep z butkami z Befado Od razu kupiłam Małej Są super i wcale nie drogi kupiłam za 26 zł, na stronie www ich nie widziałam

Mała dziś zaś pobudka w nocy... Zaś coś się jej śniło Oczywiście skończyła u nas w łóżku, a ja oka nie zmrużyłam....
Dziś jedziemy z Mężem na zakupu na roczek, a w sobotę imprezka
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 11:37   #1162
izotropia
Rozeznanie

Cytat:

Powodzenia!!!
Fajnie z tymi przyrządami na osiedlu! Jeśli tylko Krystianek śpi w stojącym wózku, to super, możesz sobie poćwiczyć. W domu to ciężko faktycznie, rozumiem Cię, ja z żalem zarzuciłam ćwiczenia, bo jak były jakieś podskoki, wykroki itp (Jillian Micheals ćwiczyłam) to za głośno tupałam i Kaj się budził, a w dzień nie było opcji, żebym poćwiczyła. Choć może powinnam robić chociaż coś drobnego...? Tiffany Rothe ma np. takie fajne 10-minutowe filmiki. Zawsze lepiej cokolwiek niż nic.
Cóż, w każdym razie teraz po zakończeniu karmienia nareszcie zabiorę się też za dietę! Startuję niedługo z South Beach, głównie za poleceniem milleny i tego, co potem sama wyczytałam. Tzn. na razie wystartowałam z zakupem książki i z trudem szukam czasu na czytanie
Mam podobną ilość do zrzucenia... 7 do wagi sprzed ciąży, 10 chciałabym bardzo (to do wagi sprzed ciąży z Maksem ), a 12 to moje marzenie (waga ze ślubu i wcześniejszego okresu, kiedy tańczyłam).
Więc mam nadzieję, że ze wzajemnym wsparciem jakoś nam to pójdzie. Tyle, że ja daję sobie więcej czasu na to. Lepiej na spokojnie i żeby potem jojo nie było.

Wieczorem przyjeżdża do nas teściowa na tydzień, więc pewnie znowu rzadziej będę.
O nie, ja nie chcę tych 10kg zrzucić w ciągu miesiąca - zresztą przy mojej obecnej diecie i raczej sporadycznych ok 30min treningach to i 5 nie stracę ale mam na to plan... tylko staram się przestawić psychicznie na wieczorne treningi, później prysznic i sen ale... czy będzie mi się chciało po 22 ?? nie wiem, ale to chyba jedyny sposób żeby poświęcić na gimnastykę więcej niż 25min.. ale i po tym czasie widzę trochę efektów ja ćwiczę z Mel B. ona też ma takie fajne 10min filmiki może i masz rację, że lepsze to niż nic... ale ja nie wiem czy to coś mi da, bo ja chyba powinnam wcześniej robić jakieś ćwiczenia całego ciała -żeby spalić tłuszczyk, a dopiero później konkretne partie. No trzymam na Nas (wszystkie walczące o utratę zbędnych kg) kciuki, damy radę bo jak nie my to kto?

Hm.. a tak zmieniając temat, to zastanawiam się jak powinnam zmienić dietę mojemu dziecku, chyba jest dość uboga... w sumie sama nie wiem co mu gotować/dawać - jejku ja nie znoszę być w kuchni i wszelkie skomplikowane przepisy mnie zniechęcają... on pewnie powinien już dostawać trochę "naszego" jedzenia, dostaje mleko - w sumie jego menu to głównie mleko z kaszką (manną/ryżową) obiadek i owoc.. oj właśnie widzę jak bardzo zaniedbałam jego dania
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 12:16   #1163
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Hm.. a tak zmieniając temat, to zastanawiam się jak powinnam zmienić dietę mojemu dziecku, chyba jest dość uboga... w sumie sama nie wiem co mu gotować/dawać - jejku ja nie znoszę być w kuchni i wszelkie skomplikowane przepisy mnie zniechęcają... on pewnie powinien już dostawać trochę "naszego" jedzenia, dostaje mleko - w sumie jego menu to głównie mleko z kaszką (manną/ryżową) obiadek i owoc.. oj właśnie widzę jak bardzo zaniedbałam jego dania
No skromniutko z tym jedzeniem.

Wszelkiego rodzaju naleśniki, placuszki, makarony z sosem, ryż, kasze powinien jeść już moim zdaniem.
Ponadto jakies małe kanapeczki, może zrobić mini pizzę, dawać torchę mięsa od Was. Potrawki, sosy nie za ciężkie, kasze z warzywami są bardzo pożywne i sycące.
Maciek ostatnio zjada nasze surówki, uwielbia z pora, ostatnio jadł nasze domowe hamburgerym tzn, kawałek bułki i kotlecik wołowy.

o
Stary 2013-05-15, 12:47   #1164
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=benka99;40819362]Czy któraś kupowała takie buciki http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7044 lub takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031 ?? Jak się sprawują?

Witam!

Ja kupiłam z tej firmy ale na allegro i tam była rozmiarówka dokładnie podana. Tyle ze papcie jestem bardzo zadowolona są takie jak chciałam
http://allegro.pl/befado-kapcie-130p...213673922.html nie wiem czy ma te które ci sie podobaja ale moze porównaj rozmiarówkę. Ma wyszczególnione ile ma wewnątrz wkładka.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Wszystkim naszym solenizantom z okazji ich roczku wszystkiego dobrego
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 14:40   #1165
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam w planach pojechać z małą do rodziców i do moich dziadków na wieś, na wschód, 8 czerwca mamy w tamtych stronach wesele mojej druhny więc zostałabym tam z Tosią na około miesiąc a mąż wróciłby do domu. Niestety nie jest to jeszcze pewne ze względów finansowych ( nie mamy pracy).

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja kramię,nie cycem ale butelką,Szymon przespał 3 noce w swoim życiu

klask i::j upi::ju pi: Super w końcu

Wszystkiego co najlepsze dla Martusi,Kaja i Szymcia mojego z okazji roczku

Szymon zrobił się charakterny,za wszelką cenę próbuje postawić na swoim,tupie kiedy nie chce mu czegoś dać,wygina się i wrzeszczy kiedy przekraczamy próg domu,Filipa nadal gryzie lecz w sumie tu akurat Filipowi się dostaje jak ten nie chce mu dać zabawki,pokazuje palcem co mu podać,gdy chce spać bierze smoczek i pieluchę i pokazuje na łóżeczko.Chodzi a raczej biega ale tylko po domu po dworzu się boi i nie wiem czemu
Zdrowotnie troszkę gorzej,zaczęli obydwaj pokasływać,mnie wczoraj rozebrała grypa ale tabletki postawiły mnie na nogi.
A nie wywrócił się na dworze?

Cytat:
I zapomniałam się pochwalić, że Seba gdzieś od dwóch dni zaczyna wstawać na nóżki koło mebli albo w łóżeczku
Brawo Sebuś

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 14:54   #1166
she_87
Raczkowanie

Cytat:

Super, bardzo sie ciesze! Oby tak dalej!

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

A moze w jej zyciu dzieje sie cos przelomowego? A moze macie za suche powietrze w domu? Kurcze, nie wiem co Wam doradzic.Mloda budzila sie wczesniej srednio co 0,5-1h, a zaczela ladnie spac jak bylismy w Anglii na swieta wielkanocne, wiec stwierdzilam, ze tamtejszy klimat jej sluzyl, bo tam wilgotnosc powietrza jest duzo wieksza. Po powrocie do Polski pare nocy bylo zlych, kupilismy nawilzacz i jest znaczna poprawa. Tyle, ze nie wiem czy przypadkiem jakosc powietrze nie nalozyla sie z innymi czynnikami jak przelomy w jej zyciu
W życiu Sary nic sie nie zmieniło wielkiego chyab że rozwój motoryczny wstaje chodzi przy meblach . Nie wiem juz sama.

Ja już pisałam my jedziemy do Chorwacji wziąc ślub. W weekend szukalm sukienki przymierzałm typowo ślubne ale nie za bardzo mi sie podobaly i ciezkie dosc byly ja chce lekka zwiewna i znalazalm taka w sobote chyab po nia pojade jeszcze musze kupic kreacje dla Sary.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 16:23   #1167
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Dzięki tak właśnie myślałam, żeby "własny" tort tak przyozdobić. A czy te batoniki duplo trzymają się same, czy musi być kokardka?

Ja
posmaruj kremem, tzn masa ta ktora bedziesz miala pomiedzy biszkoptem

Cytat:
agatka i co Ci wyszło w tych badaniach? Dostałaś okres w końcu? Ja nadal mam problem, jak wezmę luteinę to mam, jak nie wezmę nie mam...
.
tsh lekko za wysokie a tak to nic mi z nich nie wyszlo ;/ 3x wywolywalam, raz dostalalam i w tym mcu juz powinnam miec i nie mam, wiec chyba musze wywolac ;/

Cytat:

i.
ja mam takie jak te 1wsze tylko, ze inny kolor.
Mam rozm 22, dl wkladki nie podam bo kurde nie mam metra ;/
Ale juz w nich nie ,,chodzimy,, bo jest za cieplo. Noga sie w nich poci.
Kupilam takie Elefanteny http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten polecam.

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-05-15 o 16:28
Stary 2013-05-15, 16:42   #1168
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Laseczki!
Jestem wściekła... Napisałam dość długiego posta, zaczęłam "miszać" i kombinować, bo fajne buźki chciałam do życzeń wstawić i namieszałam z oknami i zamknęłam to z pisanym postem

W skrócie - u mnie kiepsko Kaja ciągle męczy ząbkowanie - po kilka tygodni jeden ząb mu się daje we znaki, tż stracił pracę, bratowa nie zgadza się na odwiedziny i nie mogę zobaczyć bratanka (a przecież to najbliższa rodzina, mam być chrzestną...) i jeszcze parę drobniejszych rzeczy...

Dobra wiadomość chociaż taka, że Kajko przesypia noce Nie okazuje prawie żadnych smutków po odstawieniu od piersi. Dawałam w nocy tylko wodę, ale raczej nie chciał (ktoś pytał). Cokolwiek innego jest dla mnie niedopuszczalne ze względu na zęby. Zresztą w dzień mój dzieć do picia też prawie tylko wodę dostaje (mleko raz, a sok baaardzo sporadycznie)
kism, trzymam kciuki, żeby u Was się wszystko naprostowało
Co do bratowej, może poporodowe nastroje takie?

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

pola_m, zaciskam kciuki za poszukiwania pracy!
Jeśli możesz to napisz w jakim zawodzie szukasz? W jakiej branży?

A napisz jeszcze proszę, bo chyba nie pisałaś.... jak mąż się odnajduje w nowym miejscu? W nowym otoczeniu...
Agata, mąż zadowolony - już tu był parę razy (w tym raz na rok), więc miejsce nie takie nowe. Generalnie pozytywnie - świetny sprzęt, konkretna praca, uczelnia ma wysoki poziom, nie użera się ze studentami, nie ma tych wszystkich politycznych przepychanek (a przynajmniej nie są tak widoczne i go nie angażują)

A ja szukam w pracy w szeroko pojętej "branży" międzynarodowej. Znam kilka języków, to mój atut największy i w sumie nie jest istotne czym firma będzie się zajmować, zależy mi na funkcji związanej z kontaktami zagranicznymi Choć może to się skończy po prostu na recepcji w hotelu...

Cytat:

A tak z innej beczki... Zdecydowałam się na antykoncepcję za pomocą metod npr, konkretnie wg Rotzera Ba, przepraszam, zdecydowaliśmy razem z tż Nie chcę się faszerować hormonami, spirala mi nie odpowiada, gumki... same wiecie, o jakichś plastrach czy zastrzykach nawet nie wspominam.
Zwolennicy metod npr czasem podają, że ich skuteczność przy dokładnym stosowaniu się jest zbliżona do skuteczności tabletek Cóż, ja jestem bardzo drobiazgowa, do tego znam swój organizm i różne objawy przebiegu cyklu - trochę lat już z nim żyję , więc sądzę, że będzie dobrze, a gdyby jednak los zdecydował za nas o powiększeniu rodziny, to też nie będzie tragedii
Dawniej traktowałam to wszystko z duuużym przymrużeniem oka jak pewnie wiele z Was obecnie, ale w okresie starań zaczęłam prowadzić wykres i notatki i potwierdziło się sporo moich odczuć, stąd teraz taka decyzja.

Kto ze mną?

rinco, zdaję mi się, czy Ty też stosowałaś npr kiedyś? Ale teraz to masz znowu trochę spokoju w tym względzie
Kiedyś wspominałaś o braku objawów, to teraz już Ci się dostało A na serio to zdrówka dla Was jeszcze raz i żeby Cię za bardzo nie męczyło
my też zdecydowaliśmy się na npr, też swój organizm znam dosyć dobrze, mama kazał mi się obserwować jak tylko dostałam pierwsza miesiączkę za co jestem jej wdzięczna. Choć u mnie były spore problemy hormonalne i w sumie nigdy ten cykl nie był idealny i książkowy. No ale może się naprostowało, teraz byłam u gina i wszystko jest ok. Będziemy się uczyć, na luzie dosyć, bo chcemy drugie dziecko i to raczej niedługo

Cytat:
mi się wydaje że to kwestia smoczka, chyba Seba się od niego za mocno uzaleznił... próbowałabym uczyć w ogóle zasypiania bez smoczka. My będziemy też się odzywaczajać od smoka w najbliższym czasie.

Cytat:
Hej mamusie chłopczykowe gdzie kupujecie dla malców cienkie spodnie na lato? Takie po domu na codzień? Ja nigdzie nie moge takich cienkich znaleźć, a krótkich nie chce, bo Maks zdziera kolana na wykladzinie... Może legginsy dla chłopaka??
My mamy takie jakby legginsy trochę luźniejsze. Są cienkie, fajne i wygodne z hmu. załączam zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3405.jpg (123,5 KB, 63 załadowań)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 16:42   #1169
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

tak i tak

Cytat:

usg piersi jeszcze nie, bo jak bylam u gina to karmilam piersia i nie bylo sensu, ale dopochwowe usg mialam juz robione 2 razy
mnie też tak jeden lekarz powiedział, że jak się karmi piersią, to nie ma co usg robić, bo i tak nie widać co i jak. Pojechałam do innego i ten powiedział, że to bzdura. Mówią tak, żeby zbyć pacjentkę, a dobry lekarz i przy karmieniu piersią będzie dokładnie wiedział, co w piersiach się dzieje (czyt. czy są jakieś niepokojące zmiany).
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 17:28   #1170
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
myślimy, mamy już zarezerwowane. jedziemy do Pogorzelicy za miesiąc z hakiem

Wszystkiego najlepszego dla roczniaków!!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości