Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 13:17   #3271
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[/COLOR]

pytałam mamy, bo to pocztowiec no i jak to jest paczka uszkodzona, to musi zostać na poczcie (bo jakby wziął to coś np mogłoby wylecieć itd), a listonosz dostarcza ci awizo żebyś mogła odebrać; i możesz w ten sam dzień kiedy ci dostarczył to awizo (przynajmniej u nas tak jest); gdyby to był list, a nie paczka, to mają obowiązek go zabezpieczyć i dostarczyć

dzięki wielkie. To był list a uszkodzenie polegało na tym, że delikatnie zgrzew koperty puścił.. Ale ta część z bąbelkami nie naruszona.... Zdziwiło mnie to strasznie, bo mieszkając u rodziców nie raz listonosz przynosił mi duże i ciężkie paczki a ten tutaj to nawet listu poleconego z urzędu nie przyniesie... Może najwyższa pora coś z tym zrobić.. ??

Tak jak kilka innych maluszków kończymy dziś 4 miesiące... Kiedy to zleciało...

Jeśli dobrze kojarzę to jest wśród nas mama wcześniaka....?? Nie pamiętam która, ale pytanie do niej. Kiedy zaczynasz wprowadzać jedzenie??? Choć moja Paulina urodziła się w 35 tyg i 6 dniu.. Trochę ponad tydzień i by wcześniakiem nie była... Myślicie, że już mogę pomału rozszerzać jej jedzenie... Dodam, że karmimy się mm.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:17   #3272
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam tak przesuszoną skórę na ramionach że jestem w szoku, walcze z tym balsamy itd nie działa!! wcześniej problem z dłonmi miałam,ale szybciutko przeszło a ramiona to az szorstkie mam..
moze sprobuj DERMENA emulsja w aptece

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ktoś chciał moje WC
wow
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
a to nasza podwójna imprezka, lenka w sukni, lenka przebrana i lenka z dziadkami i alicją
wow a ten kapelusik

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej laski.
U nas spanie od 20:00 do 8:30, oczywiście z przerwami na jedzenie - ale samo jedzenie, więc 10 minut i dalej spać. Czyli noc jak co noc.

TŻ kupił wczoraj pampery w Lidlu na tej wyprzedaży, o której chyba Elllmi mówiła i nie jestem zachwycona, mała przesikała w nocy, co przy BD nie zdarzyło się nigdy, a przy Dadzie kilka razy. No cóż, zobaczymy później, jak się będą sprawowały, bo mamy 3 paczki.

A teraz jem pudding Bourbon Vanilla z Lidla (Marsi ), który uwielbiam. I chyba zapiszę się na Zumbę z siostrą.

Muszę dzisiaj coś zmalować moimi wczorajszymi nowościami z Cocolity. Przysłali mi aż 6 pełnowartościowych produktów do testów, yay, musiałabym zapłacić za nie 150zł, gdybym chciała je kupić. Chcecie jakiś tutorial?

A, wiecie, że teraz są znów kocyki w Biedronie? Byłam pewna, że są po 14,99zł, a TŻ zapłacił wczoraj 10,50zł za jeden, czyli 21zł za dwa (bo kazałam dwa kupić). Chyba jeszcze jeden każę mu dzisiaj przywieźć.
u mnie tez zumba jest ale nie mam z kim malej zostawic

reszte cytatow mi zjadlo dzidz na rece gada do okna

ewulkaaa i ty z daniii wrocilas?????

ninag

dzieki za info o medlkach do najblizszej mydlarni mam 90km ale moze na allegro kupie

a jakies masci stosujesz, ja robiona w aptece, elosone, cutivate, laticort i pomagaja na chwile tylko

blogerko masz isc na spotkanie i juz, ile ja bym dala zeby sie zwami spotkac
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:19   #3273
Ewik86
Zakorzenienie

Pstryczku, Caławdeszczu fajne te Wasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

pytałam mamy, bo to pocztowiec no i jak to jest paczka uszkodzona, to musi zostać na poczcie (bo jakby wziął to coś np mogłoby wylecieć itd), a listonosz dostarcza ci awizo żebyś mogła odebrać; i możesz w ten sam dzień kiedy ci dostarczył to awizo (przynajmniej u nas tak jest); gdyby to był list, a nie paczka, to mają obowiązek go zabezpieczyć i dostarczyć

dzięki wielkie. To był list a uszkodzenie polegało na tym, że delikatnie zgrzew koperty puścił.. Ale ta część z bąbelkami nie naruszona.... Zdziwiło mnie to strasznie, bo mieszkając u rodziców nie raz listonosz przynosił mi duże i ciężkie paczki a ten tutaj to nawet listu poleconego z urzędu nie przyniesie... Może najwyższa pora coś z tym zrobić.. ??

Jeśli dobrze kojarzę to jest wśród nas mama wcześniaka....?? Nie pamiętam która, ale pytanie do niej. Kiedy zaczynasz wprowadzać jedzenie??? Choć moja Paulina urodziła się w 35 tyg i 6 dniu.. Trochę ponad tydzień i by wcześniakiem nie była... Myślicie, że już mogę pomału rozszerzać jej jedzenie... Dodam, że karmimy się mm.
za 4 miesiące

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:20   #3274
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
omg!!

---------- Dopisano o 02:46 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ----------

Moj tez sie nie budzil. Powiedzialam basta i teraz spi w srodku (Yae, on, ja). I to on sie budzi, przewija i podaje do karmienia.
Szczerze mowiac, kiedy spie na skraju po prostu nie slysze, co innego w srodku.

Ale Ci zazdroszcze rolek!! Drugi sezon nie jezdze. Raz, ze nie ma odpowiedniego miejsca a dwa moje ukochane Bauery w Polsce zostaly...
Na czym jezdzisz? Rekreacyjnie? Agresywnie? Jakies tricki robisz?

---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ----------

Aplikacja24 widze Cie!!
Freestyle slalom, generealnie to początki, na razie fish, snake i cross przodem i tyłem, no i na bieżąco uczę się nowych a jeżdżę na twisterach.

Cytat:
nie

ja też czekam aż mi zejdzie
Pięknie tam masz!

Cytat:
jeszcze w pizamce a już na wizażu
Haha, po mamusi wie co dobre

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
i kolejna pozycja śpiocha
tak teraz spi
Rozbrajająca jest z tymi pozycjami do spania

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Moj Kubulszczak co sie dzis rozgdalal to szok!
nawet kamerka go nie peszyła

http://youtu.be/i10HpG6DiyQ
Puściłam przed chwilą, to sobie mój Oliwierek z Twoim Kubulkiem pogadał w końcu z kimś na poziomie

Uciekam na spacer. Za wcześnie pochwaliłam sytuację z babcią, bo wczoraj siedziała aż do wieczora, i już dziś dzwoniła o której idziemy :P a tż nie ma jeszcze dziś i jutro do późna, znów się kłócimy, normalnie mam dość. Nie wiem czemu, jak czasem zdarza mi się że do niego dzwonię jak jest w pracy, wiadomo, że nie często, jak coś ważnego, ale on zawsze albo nie odbiera, albo odbiera i mówi że nie może gadać i od razu się wyłącza mimo że zawsze ma czas na wszystko. Bez względu na to gdzie pracował, zawsze to samo, no mam już tego dość! Kiedyś coś się stanie, to nawet nie będzie wiedział, generalnie to dobrze że jak zaczęłam rodzić to był w domu bo nie wiem czy nie zrobiłby tego samego... Nie mam dziś humoru, życzcie mi cierpliwości
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:21   #3275
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ktora mi dziecia przeprogramowała? przyznawac sie! od kilku nocy budzi sie co 1,5 godz, dzisiaj po jedzeniu o 4,25 juz spac nie poszedl wielce wyspany.... kipnął po 6 i wstal przed 8,. teraz mata rozrywana jest na kawałki

SZAJA- ja bym gosciowi chyba wymiotła w pysk, dobrze, że tak sie skonczyło i nic Wam sie nie stało....

chciałam Wam wczoraj pokazac młodego popierwzej łyżeczce jabłuszka, ale zdjec mi nie dodawało, macie dzisiaj

wlasnie ogladam DD TVN- Dorota Gardias nie chce porodu rodzinnego i bedzie miała Hanie
No nie wiem czy mu smakowało...
Cytat:
Ktoś chciał moje WC
:O Przepiękne, ehhhh rozmarzyłam się o własnym, pięknym mieszkaniu
Cytat:
jeszcze w pizamce a już na wizażu
Hihi no to jak każda z nas
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Juz sie zaczelo...
Pamietacie tego pana, co to mojego tate bratem zrobil?
Wlasnie od niego, prosto z grzadki dostalam fasolke i zielony groszek
Załącznik 5250375
Mniam mniam! Groszek na surowo....
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
marsi ja to wszystko wiem, że takie rzeczy u Was się działy, my od początku laktacyjnie problemowi byliśmy i tak jest cały czas, dlatego mówię, że moje mleko jest do d...y. Jeszcze dziś rano zrobił taką histerię, że oboje z tż na równe nogi, okazało się, że kupę robił, płakał strasznie, a przecież nie ma ani zaparć ani nic takiego.
Wiecie co? Każdej z nas dziecko urządza czasem histerię i wtedy myślimy: "jeny ale jestem do dupy matką, pewnie tylko mi się to zdarza"... I dobrze, że jest to forum bo bym się chyba załamała. Jeszcze te baby wokół, których dzieci "nigdy tak nie płakały". Gówno prawda, nie pamięta się tego co było dawno.
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
i kolejna pozycja śpiocha
tak teraz spi
Ojejku Julka jest najlepsza!! Wygląda jak takie dziecko ze śmiesznego obrazka. Na demotywatory ją
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40822086]1 dzien 3-5 lyzeczek
2 dzien mniej wiecej 2 razy wiecej
3 dzien reszta

fotka najlepsza ze wszystkich

-------------------------
uwaga, zagadka: do czego moze przydac sie piersiowka metalwa? [/QUOTE]
Zatooor

Pstryniu Kubek jest przeuroczy, jak zajada kołdrę-kocham to u naszych Maluchów a do tego kropka w kropkę TY!

Mówicie, że Wam się dzieci popsuły, moja też szwankuje Już miała przerwy 7-8 h w nocy przez tydzień a teraz znów równo co 3 h jedzenie Wiem, że to nic w porównaniu do Blanki np. ale wiecie-jak się człowiek rozbestwi.....

Wstaję codziennie o 7.30 i mało co zdążę zrobić kurczę. Podczytuję Was ale nie piszę bo wiadomo trzeba się obrobić w domu, pobawić z maluchem i tak jakoś to jest.
U mnie dziś piękna pogoda więc jemy i wybywamy na spacery
Aaaa kot mi dziś zginął w domu-a to taki kanapowiec w życiu by sama na dwór nie poszła, szukałam jej 15 min, wszędzie po 6 razy, wybiegłam na podwórko, na strych, majtam jej jedzeniem (niezawodny sposób żeby przybiegła), wołam a ona nic. Skubaniec wlazła na wysoką szafę na przepokoju i to jeszcze we wnęce i stamtąd mnie obserwowała jak ją szukam....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:21   #3276
litllesweetangel
Lurker ;)

U nas waga urodzeniowa to 4080 a mala dzisiaj, konczac 3 miesiace wazy 5800 tylko.

Juz po szczepieniu. Jeny ale ona plakusiala Oczywiscie weszla z tatusiem bo znowu bym ryczala ;/ tym razem udalo mi sie nie beczyc razem z nia. Pielegniary sie pytaly czy jestem i jedna pytala czy wchodze bo pamietaja ze ja taka cipa wrazliwa :P
A teraz szczesliwa, siedzi w hustawce i gada do niej

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:30   #3277
marsi11
Zakorzenienie

littlesweet- a gdzie Twoj avatarek z kolczykiem na jęzorku

tak mi się wlaśnie z nim kojarzyłaś

a ja stara baba i dalej swojego nie wyciągnęłąm, pewnie przed 40 dojdę do wniosku,że nie wypada mi już nosić piercingu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:43   #3278
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
czyli u Ciebie z karmieniem już lepiej?

zamiast się cieszyć,że masz takiego fajnego maluszka to Ty głupoty opowiadasz
Calawdesczu i blogerko- mam na zbyciu woreczki do kuchenki mikrofalowej do sterylizacji- może któraś potrzebuje????? dajcie znac to wezmę za pamięci

mamy sterylizator

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40823600]Blogerko, czytaj uważnie bo nie powtórzę

Twój maluch urodził się mniejszy niż 3kg, prawda? to ma piękną wagę, moja Agu urodziła się 3270g, a 6,6 kg ważyła dopiero mając pół roku [/QUOTE]

zgadza sie, w szpitalu z 2910 spadl do 2500.
pocieszylas mnie. ja tak doluje sie bo kazdy mnie stresuje, ze Borys taki maly i ze malo przybiera - 500 gr miesiecznie a niby powinien 700
ja juz swietuje kazde kolejne 100 gramow
Stary 2013-05-15, 13:48   #3279
litllesweetangel
Lurker ;)

Marsi ja jeszcze 21 nie mam a matka mnie cisnie o ten kolczyk :P powiedzialam, ze nie wyjme, meczylam sie 2 tygodnie po zrobieniu, ja go lubie i Tz tez Awatar juz mi sie znudzil troche
Szykuje sie do 1 tatuazu. Wzor juz sobie zrobilam ale troche sie boje ;p

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-05-15, 13:48   #3280
iffonka7
Zadomowienie

Ale szaleje z tym pisaniem

Spaliśmy dzisiaj do 9 zjedliśmy i o 10 poszliśmy na spacer wróciliśmy przed 13 bo mówie zaraz będzie afera o jedzenie a tym czasem mój kruszak poszedł dalej spać, ciekawe ile zje jak się obudzi
Stary 2013-05-15, 13:51   #3281
s i l v e r
Zakorzenienie

Siedzimy sobie z Daria w parku właśnie na ławeczce. Ładna pogoda jest. Potem Was nadrobie, możliwe że dopiero wieczorem bo nie lubię cytować na telefonie a teraz u rodziców jestem. Dostałam dziś też paczkę z dwoma pampersami (rzeczywiście śmierdzą :/ ).

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-15 o 13:53
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:54   #3282
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Pstryczku, Caławdeszczu fajne te Wasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Rozbrajająca jest z tymi pozycjami do spania
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Ojejku Julka jest najlepsza!! Wygląda jak takie dziecko ze śmiesznego obrazka. Na demotywatory ją
dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mamy sterylizator

my też

u mnie tak wieje ze mało łba nie urwie, nawet na dwór nie mozemy isc- tak to jest mieszkać w polu

moze po poludniu przestanie

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:55   #3283
hope01
Zakorzenienie

zdałam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:58   #3284
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zdałam
Gratki!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:59   #3285
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40820198]SYlwia, pewnie tak, ALE nie miałam sposobu na zatrzymanie tego gnojka, a potem co - jego słowo przeciw mojemu. Ale wypowiadam wojnę głupim kierowcom - mieszkam w centrum miasta i tak, jak oni parkują, to zgroza. Będę robić fotki i chamsko donosić na policję bo nagminnnie np. na pasach parkują, ale to na wejściu na pasy całym![/QUOTE]
bardzo dobrze!
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Później nadrobię, teraz napisze że bioderka ok, a po wkluciu płakała ale szybko się uspokoiła.

Szaja lekarka mówiła że można podawać surowe jabłko i marchewkę starte na tarce ja myślałam że to musi być ugotowane wszystko

A i z dziaslami i na razie nic się nie dzieje żadnych zębów :p
brawa za bioderka
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja bym nie dawała, nam pediatra mówiła, że powyżej 38 st albo jak bardzo marudzi.

ja też czytam ale nie mogę sie wpasować.

nie wiem co się dzieje z Małym, takie histerie odstawia przy piersi że to przechodzi ludzkie pojęcie, już samo ułożenie w pozycji do karmienia wywołuje przeraźliwy płacz. Poje trochę i nagle płacz a potem już nie chce co ja robię źle? może to moje mleko jest g.ó.w.n.o warte Tak było wczoraj i dzisiaj co prawda nie przy każdym karmieniu ale się zdarza i jeszcze te bączki bolące nie mam siły, jestem głupią matką, która nawet dziecka nie umie nakarmić
kazdy ma gorszy dzien, nigdy nie mysl, że jestes złą matką!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziolszki, skoro malemu juzmineka skaza bialkowa to iedy moge wprowadzac na nowo nabial??? Bo sie juz stesknilam za serkami i mlekiem ponad miesiac juz nie jem nabialu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lady, ja myslałam, ze młodemu przeszło, zjadłam dwa kawałki ciasta, na kolacje kanapki z serem i od nowa miał na buzi uczulenie, także ja nabiał dalej omijam szerokim łukiem....

jezu, nie daje rady, rece mi odpadaja bo młody non stop na rekach wisi.... wyje jak syrena alarmowa, na leżąco zle, na macie zle, w bujaku zle, spac nie chce- myslicie, że po 1,5 godz usypiania spał? nie, zdązyłam sie wysikac a on juz oczy otwarte i wyje.... wyszłam na dwór, pochodziłam, ziewa jak lemur, to chce uspic- wyje. Zjadłam dzis tylko sniadanie o 9 i już mi żołądek przysycha do kręgosłupa. teraz go mąż wziął to zjem cos bo o obiedzie moge zapomniec- jakos nie chciał sie sam ugotowac mam dosc dzisiejszego dnia
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:08   #3286
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
zdałam
gratulacje

Stary 2013-05-15, 14:18   #3287
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Marsi ja jeszcze 21 nie mam a matka mnie cisnie o ten kolczyk :P powiedzialam, ze nie wyjme, meczylam sie 2 tygodnie po zrobieniu, ja go lubie i Tz tez Awatar juz mi sie znudzil troche
ja mam 10 lat więcej
poka poka jaki wzór masz?
ja chcę sobie zrobić usta takie jakby ślad po szmince przy moim tatoo na karku co brzmi rock'n roll myślę,że te usta będą pasować bo ten sam napis taki mi się łysy wydaje

myślę też żeby sobie zrobić imiona moich dzieci

Cytat:
zdałam
jesteś wielka Hope
i powinnaś dać wielkiego buziaka swojemu małemu,że pozwolił Ci na takie osiągnięcia

popatrzyłam na tę ematoikonke pijemy i słuchajcie autentycznie poczułam że brakuje mi się żeby się tak uchlać, usrać urzygać

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-05-15 o 14:20
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:21   #3288
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

popatrzyłam na tę ematoikonke pijemy i słuchajcie autentycznie poczułam że brakuje mi się żeby się tak uchlać, usrać urzygać
o matko
ide robic obiad

Stary 2013-05-15, 14:27   #3289
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
No nie wiem czy mu smakowało...

:O Przepiękne, ehhhh rozmarzyłam się o własnym, pięknym mieszkaniu

Hihi no to jak każda z nas

Mniam mniam! Groszek na surowo....

Wiecie co? Każdej z nas dziecko urządza czasem histerię i wtedy myślimy: "jeny ale jestem do dupy matką, pewnie tylko mi się to zdarza"... I dobrze, że jest to forum bo bym się chyba załamała. Jeszcze te baby wokół, których dzieci "nigdy tak nie płakały". Gówno prawda, nie pamięta się tego co było dawno.

Zatooor

Pstryniu Kubek jest przeuroczy, jak zajada kołdrę-kocham to u naszych Maluchów a do tego kropka w kropkę TY!

Mówicie, że Wam się dzieci popsuły, moja też szwankuje Już miała przerwy 7-8 h w nocy przez tydzień a teraz znów równo co 3 h jedzenie Wiem, że to nic w porównaniu do Blanki np. ale wiecie-jak się człowiek rozbestwi.....

Wstaję codziennie o 7.30 i mało co zdążę zrobić kurczę. Podczytuję Was ale nie piszę bo wiadomo trzeba się obrobić w domu, pobawić z maluchem i tak jakoś to jest.
U mnie dziś piękna pogoda więc jemy i wybywamy na spacery
Aaaa kot mi dziś zginął w domu-a to taki kanapowiec w życiu by sama na dwór nie poszła, szukałam jej 15 min, wszędzie po 6 razy, wybiegłam na podwórko, na strych, majtam jej jedzeniem (niezawodny sposób żeby przybiegła), wołam a ona nic. Skubaniec wlazła na wysoką szafę na przepokoju i to jeszcze we wnęce i stamtąd mnie obserwowała jak ją szukam....
a to kota łobuzica
Cytat:
U nas waga urodzeniowa to 4080 a mala dzisiaj, konczac 3 miesiace wazy 5800 tylko.

Juz po szczepieniu. Jeny ale ona plakusiala Oczywiscie weszla z tatusiem bo znowu bym ryczala ;/ tym razem udalo mi sie nie beczyc razem z nia. Pielegniary sie pytaly czy jestem i jedna pytala czy wchodze bo pamietaja ze ja taka cipa wrazliwa :P
nie lubie szczepien, po /Marsie sie łazi a takie maluszki tyle razy trzeba kłuc

Cytat:
zdałam

USNĄŁ tylko
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:32   #3290
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Marsi, kocham Cie!!!

Sylwietta, to mnie podlamalas, juz mialam leciec i kawke robic i tosty..... i musli z platkamiii

Ja musze wyleczyc anemie, potem sie wylaszczyc i dopiero biore sie za tattoo, bo chce na boku a nie chce wygkadac jak swinka Piggy z maziajkami na tluszczyku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:50   #3291
litllesweetangel
Lurker ;)

Marsi mam gdzies na kompie jak znajde to wkleje, ogolem to Tinker Bell z Piotrusia Pana i pod tym imie Kluseczki. Poki co taka prowizorka, musze go omowic z tatuazysta( dobrze odmieniam? ). Mam jeszcze 2 pomysly na kolejne Jeden to po slubie z TZ, dwie polaczone obraczki i cytat z piosenki SOAD i jeszcze jeden cytat ten co mam w podpisie Wiem, ze duzo osob krytykuje takie hmm "zwiazkowe" tatuaze, ale wychodze z zalozenia ze jesli dojdzie do slubu to bedzie on na zawsze, bo bede walczyc o ten zwiazek.

aaaa Hope gratulacje!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-05-15 o 14:56
Stary 2013-05-15, 14:52   #3292
Lenova
Wtajemniczenie

Hej
Próbuje się jakoś wbic w temat ale coś mi nie wychodzi ;/ coś ostatnio się bardzo źle czuje i nie wiem co się dzieje.
To że się nie wysypiam to normalne ale ja się czuje jakbym w ogóle nie spała, mam zawroty głowy, ciągle spać mi się chce i słabnę . Normalnie jak w I trymestrze -ale nie nie myślcie sobie

Wczoraj byliśmy na bioderkach-wszystko idealnie. Pan doktor powiedział że Blana bardzo silne dziewczę. Pozwolił aby siadała- bo ona aż płaczę jak jej nie chce posadzić , jeśli leży na wyższej poduszce to sama sobie siądzie już prawie a jak leży to jej łapki podaje i wtedy jest mega zaciesz .
Zaczęła też już stopy zauważać i chyba zaraz świece zrobi, czasem to się boje jej samej zostawić.

Aha , Blanka miala szczepionkę 2 tyg temu a zauważyłam że jak dotykam jej to udo to jeszcze da się wyczuć taką gulkę pod skórą, tak może być czy lepiej do lekarza iść??

A nie mówiłam Wam- na tej komunii co byliśmy w niedzielę, Blanka mnie obsrałasiedzę sobie z nią na kolanach i nagle czuje smród, no to biorę ją i idę do samochodu ją przebrać bo znając jej spust to pewnie zaraz pampek przesiąknie , no ale nie zdążyłam, pampek nie dał rady, plecy całe usrane, rajstopki, sukienka no a największa plama była na mojej nowiuśkiej białej koszuli
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:54   #3293
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
zdałam
gratuluję!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Próbuje się jakoś wbic w temat ale coś mi nie wychodzi ;/ coś ostatnio się bardzo źle czuje i nie wiem co się dzieje.
To że się nie wysypiam to normalne ale ja się czuje jakbym w ogóle nie spała, mam zawroty głowy, ciągle spać mi się chce i słabnę . Normalnie jak w I trymestrze -ale nie nie myślcie sobie

Wczoraj byliśmy na bioderkach-wszystko idealnie. Pan doktor powiedział że Blana bardzo silne dziewczę. Pozwolił aby siadała- bo ona aż płaczę jak jej nie chce posadzić , jeśli leży na wyższej poduszce to sama sobie siądzie już prawie a jak leży to jej łapki podaje i wtedy jest mega zaciesz .
Zaczęła też już stopy zauważać i chyba zaraz świece zrobi, czasem to się boje jej samej zostawić.

Aha , Blanka miala szczepionkę 2 tyg temu a zauważyłam że jak dotykam jej to udo to jeszcze da się wyczuć taką gulkę pod skórą, tak może być czy lepiej do lekarza iść??

A nie mówiłam Wam- na tej komunii co byliśmy w niedzielę, Blanka mnie obsrałasiedzę sobie z nią na kolanach i nagle czuje smród, no to biorę ją i idę do samochodu ją przebrać bo znając jej spust to pewnie zaraz pampek przesiąknie , no ale nie zdążyłam, pampek nie dał rady, plecy całe usrane, rajstopki, sukienka no a największa plama była na mojej nowiuśkiej białej koszuli
To nieźle Blanka Cię ozdobiła Miałaś coś na przebranie?

za bioderka

Może zrób sobie morfologię?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:59   #3294
litllesweetangel
Lurker ;)

Lenova sory ale . Tak serio, wspolczuje to jeden z moich wiekszych koszmarow Zawsze biore klusce cos na przebranie bo lubi sie obsrac ale sobie nigdy i mam wizje czystej kluski i mnie w kupie A co do samopoczucia, moze masz niedobory witamin? Ja takie objawy mialam przy mocnej anemii. Po Falvicie czulam sie lepiej.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-05-15, 15:12   #3295
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Uciekam na spacer. Za wcześnie pochwaliłam sytuację z babcią, bo wczoraj siedziała aż do wieczora, i już dziś dzwoniła o której idziemy :P a tż nie ma jeszcze dziś i jutro do późna, znów się kłócimy, normalnie mam dość. Nie wiem czemu, jak czasem zdarza mi się że do niego dzwonię jak jest w pracy, wiadomo, że nie często, jak coś ważnego, ale on zawsze albo nie odbiera, albo odbiera i mówi że nie może gadać i od razu się wyłącza mimo że zawsze ma czas na wszystko. Bez względu na to gdzie pracował, zawsze to samo, no mam już tego dość! Kiedyś coś się stanie, to nawet nie będzie wiedział, generalnie to dobrze że jak zaczęłam rodzić to był w domu bo nie wiem czy nie zrobiłby tego samego... Nie mam dziś humoru, życzcie mi cierpliwości
Mój tak samo, odbiera i mówi, że nie może gadać to ja do niego to po jaki h.. odbierasz polaczenie skoro nie mzoesz rozmawiac ??!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:17   #3296
Lenova
Wtajemniczenie

Ja ciągle biorę żelazo -tardyferon czy jak mu tam , ale może faktycznie pora porobić badania .

No a co do obsrania to miałam na szczęście przebranie i dla mnie i dla Małej , szwagierka blisko mieszkała więc pojechałyśmy i od razu Blankę wykąpałam i sama się umyłam
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:20   #3297
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
zdałam

Cytat:

oj ja też bym coś chlapnęła może nie koniecznie w ilości do urzygania się

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:

dobre.................... .........
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:25   #3298
pstryczek84
Zakorzenienie

wrocilismy ze spacerku. mlody jak mi pieknie siedzial w nosidelku potem zasnal i spal tak z dobra godz
przyszlismy bo myslalam ze bedzie chcial jesc a ten nic tylko gada i gada
Cytat:
[/COLOR]

.

Cytat:
Freestyle slalom, generealnie to początki, na razie fish, snake i cross przodem i tyłem, no i na bieżąco uczę się nowych a jeżdżę na twisterach.

Puściłam przed chwilą, to sobie mój Oliwierek z Twoim Kubulkiem pogadał w końcu z kimś na poziomie

że jak?

to se chlopaki pogadali

a dla tz

Cytat:

najwazniejsze ze juz po....

Cytat:
poka poka

Cytat:
zdałam

Cytat:
jezu, nie daje rady, rece mi odpadaja bo młody non stop na rekach wisi.... wyje jak syrena alarmowa, na leżąco zle, na macie zle, w bujaku zle, spac nie chce- myslicie, że po 1,5 godz usypiania spał? nie, zdązyłam sie wysikac a on juz oczy otwarte i wyje.... wyszłam na dwór, pochodziłam, ziewa jak lemur, to chce uspic- wyje. Zjadłam dzis tylko sniadanie o 9 i już mi żołądek przysycha do kręgosłupa. teraz go mąż wziął to zjem cos bo o obiedzie moge zapomniec- jakos nie chciał sie sam ugotowac mam dosc dzisiejszego dnia

a w chuscie nie dalo rady go uspokoic?

Cytat:

Cytat:

a Ty zrob sobie morfo
------------------
dziec lezy obok mnie z zabawkami a ja wizazuje ale cos mnie tknelo bo taka cisza....
ja patrze na niego a ten se kocyk wpiep.rza w najlepsze! wyrwalam mu go szybko, powiedzialam ze nie wolno a ten co!? brecht w najlepsze

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:26   #3299
nancykenator
Zakorzenienie

dziewczyny od tych bacików i kopów to aż mnie tyłek boli nie wiem co jest, uspokoiłam, przewinęłam, dałam drugiego cycka zjadł, potem za jakiś czas dałam znowu tamtego wcześniejszego i też zjadł bez problemu byliśmy na spacerku i też spokojnie także nie wiem o co cho ale ważne że trochę lepiej
szajka a jak takie odparzenie na bródce wygląda? Takie bardzo czerwone czy tylko kilka krostek?
Cytat:
[/COLOR]

Cytat:
jaki jaki? pokaż
Cytat:
zdałam

Cytat:
bardzo dobrze!

brawa za bioderka
kazdy ma gorszy dzien, nigdy nie mysl, że jestes złą matką!

Lady, ja myslałam, ze młodemu przeszło, zjadłam dwa kawałki ciasta, na kolacje kanapki z serem i od nowa miał na buzi uczulenie, także ja nabiał dalej omijam szerokim łukiem....

skąd ja to znam
Cytat:

nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:27   #3300
pstryczek84
Zakorzenienie

ah, tepa dzida ze mnie!
w imieniu Kubuleslawa dziekuje za komplementy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości