|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
[/COLOR]
pytałam mamy, bo to pocztowiec no i jak to jest paczka uszkodzona, to musi zostać na poczcie (bo jakby wziął to coś np mogłoby wylecieć itd), a listonosz dostarcza ci awizo żebyś mogła odebrać; i możesz w ten sam dzień kiedy ci dostarczył to awizo (przynajmniej u nas tak jest); gdyby to był list, a nie paczka, to mają obowiązek go zabezpieczyć i dostarczyćdzięki wielkie. To był list a uszkodzenie polegało na tym, że delikatnie zgrzew koperty puścił.. Ale ta część z bąbelkami nie naruszona.... Zdziwiło mnie to strasznie, bo mieszkając u rodziców nie raz listonosz przynosił mi duże i ciężkie paczki a ten tutaj to nawet listu poleconego z urzędu nie przyniesie... Może najwyższa pora coś z tym zrobić.. ?? Tak jak kilka innych maluszków kończymy dziś 4 miesiące... Kiedy to zleciało... Jeśli dobrze kojarzę to jest wśród nas mama wcześniaka....?? Nie pamiętam która, ale pytanie do niej. Kiedy zaczynasz wprowadzać jedzenie??? Choć moja Paulina urodziła się w 35 tyg i 6 dniu.. Trochę ponad tydzień i by wcześniakiem nie była... Myślicie, że już mogę pomału rozszerzać jej jedzenie... Dodam, że karmimy się mm. |
|
|
|
#3272 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow Cytat:
Cytat:
![]() reszte cytatow mi zjadlo dzidz na rece gada do okna ewulkaaa i ty z daniii wrocilas????? ninag dzieki za info o medlkach do najblizszej mydlarni mam 90km ale moze na allegro kupie a jakies masci stosujesz, ja robiona w aptece, elosone, cutivate, laticort i pomagaja na chwile tylko blogerko masz isc na spotkanie i juz, ile ja bym dala zeby sie zwami spotkac |
|||
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, Caławdeszczu fajne te Wasze dzieciaczki
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
za 4 miesiące
|
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeżdżę na twisterach. Pięknie tam masz! Haha, po mamusi wie co dobre ![]() Rozbrajająca jest z tymi pozycjami do spania ![]() Cytat:
w końcu z kimś na poziomie Uciekam na spacer. Za wcześnie pochwaliłam sytuację z babcią, bo wczoraj siedziała aż do wieczora, i już dziś dzwoniła o której idziemy :P a tż nie ma jeszcze dziś i jutro do późna, znów się kłócimy, normalnie mam dość. Nie wiem czemu, jak czasem zdarza mi się że do niego dzwonię jak jest w pracy, wiadomo, że nie często, jak coś ważnego, ale on zawsze albo nie odbiera, albo odbiera i mówi że nie może gadać i od razu się wyłącza mimo że zawsze ma czas na wszystko. Bez względu na to gdzie pracował, zawsze to samo, no mam już tego dość! Kiedyś coś się stanie, to nawet nie będzie wiedział, generalnie to dobrze że jak zaczęłam rodzić to był w domu bo nie wiem czy nie zrobiłby tego samego... Nie mam dziś humoru, życzcie mi cierpliwości
|
||
|
|
|
#3275 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie wiem czy mu smakowało...![]() :O Przepiękne, ehhhh rozmarzyłam się o własnym, pięknym mieszkaniu ![]() Hihi no to jak każda z nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ojejku Julka jest najlepsza!! Wygląda jak takie dziecko ze śmiesznego obrazka. Na demotywatory ją![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40822086]1 dzien 3-5 lyzeczek 2 dzien mniej wiecej 2 razy wiecej 3 dzien reszta fotka najlepsza ze wszystkich ------------------------- uwaga, zagadka: do czego moze przydac sie piersiowka metalwa? [/QUOTE]Zatooor ![]() Pstryniu Kubek jest przeuroczy, jak zajada kołdrę-kocham to u naszych Maluchów a do tego kropka w kropkę TY! Mówicie, że Wam się dzieci popsuły, moja też szwankuje Już miała przerwy 7-8 h w nocy przez tydzień a teraz znów równo co 3 h jedzenie Wiem, że to nic w porównaniu do Blanki np. ale wiecie-jak się człowiek rozbestwi.....Wstaję codziennie o 7.30 i mało co zdążę zrobić kurczę. Podczytuję Was ale nie piszę bo wiadomo trzeba się obrobić w domu, pobawić z maluchem i tak jakoś to jest. U mnie dziś piękna pogoda więc jemy i wybywamy na spacery Aaaa kot mi dziś zginął w domu-a to taki kanapowiec w życiu by sama na dwór nie poszła, szukałam jej 15 min, wszędzie po 6 razy, wybiegłam na podwórko, na strych, majtam jej jedzeniem (niezawodny sposób żeby przybiegła), wołam a ona nic. Skubaniec wlazła na wysoką szafę na przepokoju i to jeszcze we wnęce i stamtąd mnie obserwowała jak ją szukam.... |
|||
|
|
|
#3276 |
|
Lurker ;)
|
U nas waga urodzeniowa to 4080 a mala dzisiaj, konczac 3 miesiace wazy 5800 tylko.
Juz po szczepieniu. Jeny ale ona plakusiala Oczywiscie weszla z tatusiem bo znowu bym ryczala ;/ tym razem udalo mi sie nie beczyc razem z nia. Pielegniary sie pytaly czy jestem i jedna pytala czy wchodze bo pamietaja ze ja taka cipa wrazliwa :P A teraz szczesliwa, siedzi w hustawce i gada do niej ![]()
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
littlesweet- a gdzie Twoj avatarek z kolczykiem na jęzorku
![]() tak mi się wlaśnie z nim kojarzyłaś ![]() a ja stara baba i dalej swojego nie wyciągnęłąm, pewnie przed 40 dojdę do wniosku,że nie wypada mi już nosić piercingu |
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy sterylizator ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40823600]Blogerko, czytaj uważnie bo nie powtórzę ![]() Twój maluch urodził się mniejszy niż 3kg, prawda? to ma piękną wagę, moja Agu urodziła się 3270g, a 6,6 kg ważyła dopiero mając pół roku [/QUOTE]zgadza sie, w szpitalu z 2910 spadl do 2500. pocieszylas mnie. ja tak doluje sie bo kazdy mnie stresuje, ze Borys taki maly i ze malo przybiera - 500 gr miesiecznie a niby powinien 700 ja juz swietuje kazde kolejne 100 gramow
|
|
#3279 |
|
Lurker ;)
|
Marsi ja jeszcze 21 nie mam a matka mnie cisnie o ten kolczyk :P powiedzialam, ze nie wyjme, meczylam sie 2 tygodnie po zrobieniu, ja go lubie i Tz tez
Awatar juz mi sie znudzil troche Szykuje sie do 1 tatuazu. Wzor juz sobie zrobilam ale troche sie boje ;p
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Ale szaleje z tym pisaniem
![]() Spaliśmy dzisiaj do 9 zjedliśmy i o 10 poszliśmy na spacer wróciliśmy przed 13 bo mówie zaraz będzie afera o jedzenie a tym czasem mój kruszak poszedł dalej spać, ciekawe ile zje jak się obudzi
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzimy sobie z Daria w parku właśnie na ławeczce. Ładna pogoda jest. Potem Was nadrobie, możliwe że dopiero wieczorem bo nie lubię cytować na telefonie a teraz u rodziców jestem. Dostałam dziś też paczkę z dwoma pampersami (rzeczywiście śmierdzą :/ ).
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-15 o 13:53 |
|
|
|
#3282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
my też u mnie tak wieje ze mało łba nie urwie, nawet na dwór nie mozemy isc- tak to jest mieszkać w polu ![]() moze po poludniu przestanie
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
zdałam
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
|
|
|
|
#3285 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40820198]SYlwia, pewnie tak, ALE nie miałam sposobu na zatrzymanie tego gnojka, a potem co - jego słowo przeciw mojemu. Ale wypowiadam wojnę głupim kierowcom - mieszkam w centrum miasta i tak, jak oni parkują, to zgroza. Będę robić fotki i chamsko donosić na policję
bo nagminnnie np. na pasach parkują, ale to na wejściu na pasy całym![/QUOTE]bardzo dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jezu, nie daje rady, rece mi odpadaja bo młody non stop na rekach wisi.... wyje jak syrena alarmowa, na leżąco zle, na macie zle, w bujaku zle, spac nie chce- myslicie, że po 1,5 godz usypiania spał? nie, zdązyłam sie wysikac a on juz oczy otwarte i wyje.... wyszłam na dwór, pochodziłam, ziewa jak lemur, to chce uspic- wyje. Zjadłam dzis tylko sniadanie o 9 i już mi żołądek przysycha do kręgosłupa. teraz go mąż wziął to zjem cos bo o obiedzie moge zapomniec- jakos nie chciał sie sam ugotowac mam dosc dzisiejszego dnia |
|||
|
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka poka jaki wzór masz? ja chcę sobie zrobić usta takie jakby ślad po szmince przy moim tatoo na karku co brzmi rock'n roll myślę,że te usta będą pasować bo ten sam napis taki mi się łysy wydaje myślę też żeby sobie zrobić imiona moich dzieci jesteś wielka Hopei powinnaś dać wielkiego buziaka swojemu małemu,że pozwolił Ci na takie osiągnięcia ![]() popatrzyłam na tę ematoikonke pijemy i słuchajcie autentycznie poczułam że brakuje mi się żeby się tak uchlać, usrać urzygać Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-05-15 o 14:20 |
|
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ide robic obiad
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() USNĄŁ tylko
|
||
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Marsi, kocham Cie!!!
Sylwietta, to mnie podlamalas, juz mialam leciec i kawke robic Ja musze wyleczyc anemie, potem sie wylaszczyc i dopiero biore sie za tattoo, bo chce na boku a nie chce wygkadac jak swinka Piggy z maziajkami na tluszczyku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3291 |
|
Lurker ;)
|
Marsi mam gdzies na kompie jak znajde to wkleje, ogolem to Tinker Bell z Piotrusia Pana i pod tym imie Kluseczki. Poki co taka prowizorka, musze go omowic z tatuazysta( dobrze odmieniam?
). Mam jeszcze 2 pomysly na kolejne Jeden to po slubie z TZ, dwie polaczone obraczki i cytat z piosenki SOAD i jeszcze jeden cytat ten co mam w podpisie Wiem, ze duzo osob krytykuje takie hmm "zwiazkowe" tatuaze, ale wychodze z zalozenia ze jesli dojdzie do slubu to bedzie on na zawsze, bo bede walczyc o ten zwiazek.aaaa Hope gratulacje!
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-05-15 o 14:56 |
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Próbuje się jakoś wbic w temat ale coś mi nie wychodzi ;/ coś ostatnio się bardzo źle czuje i nie wiem co się dzieje. To że się nie wysypiam to normalne ale ja się czuje jakbym w ogóle nie spała, mam zawroty głowy, ciągle spać mi się chce i słabnę . Normalnie jak w I trymestrze -ale nie nie myślcie sobie ![]() Wczoraj byliśmy na bioderkach-wszystko idealnie. Pan doktor powiedział że Blana bardzo silne dziewczę. Pozwolił aby siadała- bo ona aż płaczę jak jej nie chce posadzić , jeśli leży na wyższej poduszce to sama sobie siądzie już prawie a jak leży to jej łapki podaje i wtedy jest mega zaciesz . Zaczęła też już stopy zauważać i chyba zaraz świece zrobi, czasem to się boje jej samej zostawić. Aha , Blanka miala szczepionkę 2 tyg temu a zauważyłam że jak dotykam jej to udo to jeszcze da się wyczuć taką gulkę pod skórą, tak może być czy lepiej do lekarza iść?? A nie mówiłam Wam- na tej komunii co byliśmy w niedzielę, Blanka mnie obsrała
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję!
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Miałaś coś na przebranie? za bioderkaMoże zrób sobie morfologię? |
|
|
|
|
#3294 |
|
Lurker ;)
|
Lenova sory ale
Zawsze biore klusce cos na przebranie bo lubi sie obsrac ale sobie nigdy i mam wizje czystej kluski i mnie w kupie
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja do niego to po jaki h.. odbierasz polaczenie skoro nie mzoesz rozmawiac ??!
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ciągle biorę żelazo -tardyferon czy jak mu tam , ale może faktycznie pora porobić badania .
No a co do obsrania to miałam na szczęście przebranie i dla mnie i dla Małej , szwagierka blisko mieszkała więc pojechałyśmy i od razu Blankę wykąpałam i sama się umyłam
|
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3298 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy ze spacerku. mlody jak mi pieknie siedzial w nosidelku
przyszlismy bo myslalam ze bedzie chcial jesc a ten nic tylko gada i gada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to se chlopaki pogadali ![]() a dla tz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a w chuscie nie dalo rady go uspokoic? Cytat:
Cytat:
a Ty zrob sobie morfo ------------------ dziec lezy obok mnie z zabawkami a ja wizazuje ale cos mnie tknelo bo taka cisza.... ![]() ja patrze na niego a ten se kocyk wpiep.rza w najlepsze! wyrwalam mu go szybko, powiedzialam ze nie wolno a ten co!? brecht w najlepsze |
|||||||
|
|
|
#3299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny od tych bacików i kopów to aż mnie tyłek boli
nie wiem co jest, uspokoiłam, przewinęłam, dałam drugiego cycka zjadł, potem za jakiś czas dałam znowu tamtego wcześniejszego i też zjadł bez problemu byliśmy na spacerku i też spokojnie także nie wiem o co cho ale ważne że trochę lepiej ![]() szajka a jak takie odparzenie na bródce wygląda? Takie bardzo czerwone czy tylko kilka krostek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

no i jak to jest paczka uszkodzona, to musi zostać na poczcie (bo jakby wziął to coś np mogłoby wylecieć itd), a listonosz dostarcza ci awizo żebyś mogła odebrać; i możesz w ten sam dzień kiedy ci dostarczył to awizo (przynajmniej u nas tak jest); gdyby to był list, a nie paczka, to mają obowiązek go zabezpieczyć i dostarczyć

No cóż, zobaczymy później, jak się będą sprawowały, bo mamy 3 paczki.
Chyba jeszcze jeden każę mu dzisiaj przywieźć.
za 4 miesiące

Wiem, że to nic w porównaniu do Blanki np. ale wiecie-jak się człowiek rozbestwi.....

ponad miesiac juz nie jem nabialu

byliśmy na spacerku i też spokojnie także nie wiem o co cho ale ważne że trochę lepiej