|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziewczyny pomocy!
Blanka od paru dni w kąpieli urządza cyrk. To znaczy pręży się, wygina, wspina na nóżkach a przy tym płacze. Tak jakby woda ją parzyła zarówno w plecki jak i w brzuszek. Nigdy wcześniej tak się nie zdarzało. Co to może być? |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, było natrzaskać, ja bym natrzaskała.
Głupi kutas... Ja miałam jakiś czas temu taką sytuację, że szłam sobie przy banku, przy którym jest podjazd. Z tego podjazdu wyjeżdżała jakaś młoda pindzia, ja idę z wózkiem powolutku, myślę sobie "Widzi mnie, to poczeka, aż przejdę" - a ta nie! Przejechała tuż tuż przed wózkiem moim i to z dużą prędkością. Chciałam jej rzucić kamieniem w szybę, ale nie zdążyłam. Szkoda.
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, pędzicie jak szalone, od wczorajszego wieczoru mam do nadrobienia 10 stron....
pochwale sie na razie, że dzis było pierwsze niemlekowe jedzonko mina Bartunia po pierwszej łyzeczce bezcenna pędzę nadrabiac |
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja - chyba bym mu natłukła
![]() A my mamy znowu problem - Maja dostała plam na buzi i rączkach wygooglałam ze to może być po antybiotykoterapi - nic nowego do jedzenia nie dostała. Jutro postaram się dostać do dermatologa...
|
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Iguś choćby nie wiem jak był zmęczony i głodny, nawet jak ryczy...to w wanience momentalnie się uspokaja.
|
|
#3126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam że ona już kiedyś na buźce miała - przed chrzcinami jakoś. A może to skaza białkowa?
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję w imieniu Mai - taka śmieszka z niej jest
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sory, ze bez polskich znaków ale dziec mi spi na rece, bo sie rozbudzac zaczal i jedna reka odpisuje Ifwka, bardzo sie ciesze, ze u Ciebie juz na dobrej drodze wszystko ide czytac dalej ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Cytat:
najbardziej zupe i obgotowane do jakiegos mieska Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona dla nas tez czasem byla mila ja za tydzien startuje z marchewka---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
teraz jestem ostrozna z wozkiem ale raz juz tez podobna sytuacja mnie spotkala i tylko nawyzywalam kierowce, bo cala sie zagotowalam. jak tak mozna? czy debile nie widza, ze czlowiek idzie z malym dzieckiem?
|
|
#3132 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!! Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE] Cytat:
|
||||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Lady jak wujek?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze mze to skaza bialkowa, najlepiej zeby to bylo po antybiotykach, bo zejdzie i juz, oby tylko nie atopowe zapalenie skory, bo ja mam takie plamki tylko, ze duze i strasznie swedzace na caluskim ciele, po ciazy zaraz mi sie zrobilo i nie zeszlo do dzis jescze szaja dobrze ze nic sie Wam nie stalo, szkoda, ze zadnej z nas tam nie bylo bo na sero bysmy go wyciagnely z tego auta i nakopały do dupy |
|
|
|
|
#3135 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fotki rób ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a już na bank nie wejdę na pasy, choćby mnie miion ludzi przepuszczało - bo sytuacje, że jeden się zatrzyma a zza niego jedzie jakiś fiut - nagminne ![]() Cytat:
http://dzieciowo.pl/2013/04/boston-m...bostonska.html podobne to? a cipka jak wygląda? nie jest zaczerwieniona? może ma infekcję jakąś i zwyczajnie ją piecze - w sensie infekcja dróg moczowych? leć rano z siuśkami może? |
|||||||||
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
evel
a Jej usmiech idz do dermatologa albo moze cos pediatra poradzi, wiem ze alantan masc chyba mozna dzieciaczkom smarowac ale skonsultuj lepiej. |
|
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Szaju ode mnie chyba by w pysk dostał.
Nie dostałam misia z bebilonu ale mam 2 pampersy i słoiczek z marchewką ;-) ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- U mnie lipa od dziś do pojutrze nie ma ciepłej wody, tak to jest jak się człowiek do wygód przyzwyczai.
|
#3138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle, to strasznie wkurzające ten twój tż, że sie mamusi tak słucha.... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
|
#3140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
onaella - jak ja bym chciala, zeby moje dziecko tyle spalo, marzenie ..
my od kilku juz tygodni przerabiamy taki schemat - zasypia twardo o 20, o 12 na spiocha karmie, budzi sie o 6, czasami o 4 .. o 7, gora 7.3 jest dosc spania .. pobawi sie chwilke po czym wlacza sie maruda i zasypia tak po 8 i spi do 9 / 9.30 niby nie jest najgprzej ale przez te pobudki jestem juz taka rozbita .. o 7 mam dosc calego swiata, bo to jest ten moment ze chcialabym pospac jeszcze chociaz chwileczke, na szczescie o tej 9 jakos odzywam .. ale co rano znowu dopada mnie dodałam fotki do klubu
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam tak przesuszoną skórę na ramionach że jestem w szoku, walcze z tym balsamy itd nie działa!! wcześniej problem z dłonmi miałam,ale szybciutko przeszło a ramiona to az szorstkie mam..
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi po ciazy skora na dloniach tak schla, ze w pewnym momencie zaczela pekac az do krwi i nic mi nie pomagalo, w koncu zaczelam probowac tych dzieciowych i linomag poradzil sobie w 2 dni
|
|
#3144 |
|
Konto usunięte
|
Deli, też tak mam, a na udach to już w ogóle...
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Sarah no to sie nalozylo na siebie problemow... Przetrwasz to i bedzie znow pieknie, raz doly raz gory jak u kazdej z nas
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40815061]wy sobie jakiś fundusz zabawkowy otwórzcie w skarbonce, bo z torbami pójdziecie ![]() Dokładnie u nas to samo, dziewczyny :d Uff ![]() Fotki rób ![]() A jak jest ubrana? ło to poszalałaś ![]() kup aftin - kilka zł kosztuje, taniocha, bez recepty właśnie na afty jest dla maluszków ja chyba je zamówię a już na bank nie wejdę na pasy, choćby mnie miion ludzi przepuszczało - bo sytuacje, że jeden się zatrzyma a zza niego jedzie jakiś fiut - nagminne ![]() a popatrz na to: http://dzieciowo.pl/2013/04/boston-m...bostonska.html podobne to? a cipka jak wygląda? nie jest zaczerwieniona? może ma infekcję jakąś i zwyczajnie ją piecze - w sensie infekcja dróg moczowych? leć rano z siuśkami może?[/QUOTE] Szaja a jak pobrac siuski? Mala dostala skierowanie ale za nic nie chce sikac jak nad nia stoje... Cytat:
Szaja dobrze, ze tylko stuknal. Nie chce myslec co by bylo gdyby jechal szybciej... Ale mialam dzis wku.wa! Zamowilam kuriera zeby Medele na gwarancje odeslac to nie dosc, ze sklep kreci, ze najpierw dhlem pozniej upsem to jeszcze nie na ich koszt tylko moj! I wiecie ile bym zaplacila za przesylke? 50 zl!! A i tak moga nie uznac gwarancji. No jawne sku.wysynstwo. Oczywiscie odmowilam kurierowi. Ale sobie juyro pogadam z ta firma ![]() Tez mi gwarancja pfff. |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez dostałam papmersy a z hippa nadal nic [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!! Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE] Szok trzeba było mu natłuc
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2013-05-14 o 22:17 |
|
|
|
|
#3147 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej ho
nadrabiam, ale cytuję etapami, żeby mi potem nie pokasowało Cytat:
![]() ja też mam no i jak czarna lodówka to poszedł czarny piekarnik, kuchenka, mikrofala, czajnik, wielkie płytki między meblami i wszystko na połysk no i teraz stwierdzam, że to nie był najlepszy pomysł, bo paluchy widać Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
no i jak to jest paczka uszkodzona, to musi zostać na poczcie (bo jakby wziął to coś np mogłoby wylecieć itd), a listonosz dostarcza ci awizo żebyś mogła odebrać; i możesz w ten sam dzień kiedy ci dostarczył to awizo (przynajmniej u nas tak jest); gdyby to był list, a nie paczka, to mają obowiązek go zabezpieczyć i dostarczyćCytat:
Cytat:
Przyjaciółki na ipli, a na TVNPlayer Lekarzy i Przepis na życie daj brokuła, w szoku będzie
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2013-05-14 o 22:26 |
||||||
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Jejkuu jak pędzicie, czytam trochę po łebkach bo czasu brak a chciałabym być na bieżąco.
Co do chrztu: my chrzcimy, jesteśmy oboje praktykujący więc chcemy chrzcić. Datę mamy na 26.05, ja kiecke już mam, teraz szukam dla niuni; chciałam szydełkową ale zapora finansowa, bo mam dentystę i gina w tym miesiącu (600 zł razem) no i pewnie jakąś zaliczkę za imprezę trzeba będzie dać. Co do tej wysypki to nie wiem, u mnie Oliwia ma na rączkach na kostkach palców taką suchą skórę, szorstką jakby z krosteczkami .Sarah trzymam kciuki ![]() Moja mała pada teraz koło 20 i budzi się o 2 na karmienie, potem róznie ale wczoraj wstała dopiero o 6 tylko że potem już nie chce zasnąć i ja oczy na zapałkach caly dzień mam. Bokeh śliczne zdjęcia z chrztu
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Hejo
![]() Szajka, co za palant, masakra!!!!!!!!!!! Od razu staje mi przed oczami sytuacja, gdzie moja mama byla swiadkiem, pamietacie??? Bozesz..... Niedziekujemy za kciuki! Kuuuuurka dalej nic nie wiadomo, operacja podobno jednak na jutro rano przesunieta, ale wszystko tylko podobno..... wszyscy sa mega rozbici (((Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Głupi kutas... Ja miałam jakiś czas temu taką sytuację, że szłam sobie przy banku, przy którym jest podjazd. Z tego podjazdu wyjeżdżała jakaś młoda pindzia, ja idę z wózkiem powolutku, myślę sobie "Widzi mnie, to poczeka, aż przejdę" - a ta nie! Przejechała tuż tuż przed wózkiem moim i to z dużą prędkością. Chciałam jej rzucić kamieniem w szybę, ale nie zdążyłam. Szkoda.

wygooglałam ze to może być po antybiotykoterapi - nic nowego do jedzenia nie dostała. Jutro postaram się dostać do dermatologa...

Mój Iguś choćby nie wiem jak był zmęczony i głodny, nawet jak ryczy...to w wanience momentalnie się uspokaja.

jak nie urok to s.raczka :P
najbardziej zupe i obgotowane do jakiegos mieska 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) 

22.05.2008
14.08.2011