|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc
Cytat:
Pozostają jeszcze akademiki Wy nie macie nikogo w Warszawie, a ja tylko tam kogoś będę miała Boję się, że się nigdzie nie dostanę, złożę do innych miast , ale i tak nie wiem po co, bo już wolałabym się za rok poprawiać niż wyjeżdżać![]() PS. Polski na spontanie 9pkt prawie się popłakałam jak się zaciełam, ale jakos wybrnęłam i żyję |
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc
Cytat:
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
ee to na AGH na pewno się dostaniesz
|
|
|
|
#2974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś z Warszawy? Chyba rzadko się zdarza, żeby ktoś ze stolicy wyjechał do mniejszego miasta na studia Wątpię żebyś sie nigdzie nie dostała! Przecież matura dobrze Ci poszła No i gratki z polskiego! Jak na spontan to jest mega dobrze, najważniejsze że zdane Mój kolega długo sie przygotowywał i też miał taki wynik, ale jest po prostu mało ogarniety
|
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej jakiś dom albo willę dla wizażu haha.
|
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najpierw się dostańmy ^^w sumie co to dla nas! Cytat:
|
|
#2978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam to miasto, dużo mam tam znajomych i rodziny, często bywam, no i blisko domu, a też nie wiem jakbym miała dojeżdżać po te kilka/kilkanaście h. Z polskiego sama jestem z siebie dumna, może nie 100% spontan, ale jak na przygotowywania z góra 2 godzinne od zera jest ok
|
|
|
|
|
#2979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz na początku czerwca jadę na jakiś tydzień - koncert 30STM i Paramore Może tak mi się spodoba ze nie wyobrażę sobie studiowania nigdzie indziej
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Zamiast się uczyć to oglądam mieszkania i nie podobają mi się, jakieś takie brzydkie, zimne.. A jak ładne to wynajem 2000 ..
|
|
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
No i właśnie to jest masakra... :/ jest jeszcze jakiś akademik u sióstr i więc w ostateczności możnaby iść tam :P
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, może wy wpadniecie na pomysł, jakie mogę otrzymać pytania na maturze. Byłabym niesamowicie wdzięczna, może by mi to w jakiś sposób pomogło się trochę uspokoić przed maturką
![]() Mój temat: wpływ choroby na życie człowieka. książki: Oskar i Pani Róża, Życie na drzwiach lodówki (Alice Kuipers), Bez mojej zgody (Jodi Picoult) i Uratuj mnie: książka o złym życiu i dobrym psychoterapeucie. Jakieś pomysły ?
|
|
#2983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że po pierwsze: należałoby trochę ogarnąć autorów, ale nie żadne daty, biografie, tylko np. czy ich życiorys/światopogląd miał duży wpływ na twórczość itp.; (ja miałam takie pytabnie o Treny Kochanowskiego); po drugie: o samym temacie - trochę zagłębić się w tezę, żeby wiadomo było, co odpowiedzieć, gdy zapytają: "a dlaczego akurat choroby"? czy coś takiego; po trzecie: ewentualnie gatunki - np. ja wybrałam sobie Tren VII do analizy, a w rozmowie zapytano mnie co to w ogóle jest tren; Ja osobiście odniosłam wrażenie, że oni częściej pytają o Twój stosunek do czegoś, Twoją interpretację i Twoje zdanie na jakiś temat. Więc dobrze, jak się ma tzw. "gadane" i można na każdy temat trochę pospekulować i podyskutować. Ważne, żeby mówić W OGÓLE, bo niezręczna cisza/niezdecydowanie/brak pewności siebie lub po prostu niewiedza, to najgorsze, co może się przytrafić. ![]()
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcześniej jako arcydiablica
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo raz jeszcze!
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
O to się nie martwię, raczej czy to dobry wybór
o kierunki chodzi mi
|
#2986 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
my z TŻ jak szukaliśmy ok temu to jak do niektórych mieszkań wchodziliśmy to nas cofało a ostatnie, które oglądaliśmy, wynajęliśmy. mamy normalnie panele, meble, bez robactwa i natrętnych sąsiadów, do uczelni tramwajem jedziemy 8 minut, także jest spoko ![]() a te po 2000 to pamiętajcie, że z reguły wynajmujący liczą na kilku studentów a dzieląc na 4 osoby to już po 500 na głowę. a no i wynajmując pokój musicie liczyć się z tym, że ludzie nie patrzą na rachunki, bo płacicie po pół czy tam na 3 czy 4 osoby więc się rozbestwiają z prądem i wodą. ostatnio moja koleżanka musiała 400 zł więcej wyłożyć bo przecież kąpią się po 3 razy dziennie i 5 kompów non stop chodzi, nawet w nocy jak śpią. dlatego ja nie chciałam pokoju, wynajmujemy z TŻ dużą kawalerkę i wychodzi nas po 500 na głowę już z rachunkami za wszystko. |
|
|
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie polskiego.
Czy jeżeli mam temat portrety kobiet w lit polskiej, to mogą mi zadać pytanie jak przekształcał się wizerunek kobiety na przestrzeni epok?
|
|
|
|
#2988 |
|
Przyczajenie
|
kurcze, ja mam temat podobny tylko w literaturze polskiej i obcej. Mysle, że takiego pytania nie powinno być ( mam taką nadzieję). Wg mnie powinny być pytania tylko odnośnie lektur, których użyłaś
|
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
jak masz z różnych epok wizerunki to jasne,że mogą zadać pytanie w stylu jakie zmiany zauważasz itp. tak naprawdę mogą zapytać o wszystko co jest mniej/bardziej związane z tematem,nikt tego nie przewidzi.
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po ustnym angielskim
Nie było tak źle jak to się może wydawać U mnie każdy zdał i to na całkiem dobry wynik powyżej 50 %![]() Ale nas wystraszyli bo podobno komisja którą mieliśmy oblała wczoraj 12 osób;/ Na szczęście u nas tak nie było! ![]() Może mi ktoś powiedzieć kto układa te pytania i ile za to mu płacą? Pierwsze dwa zadania były całkiem ok, ale za to 3 to już była przesada;/ Organizowałam razem z przyjaciółmi kampanię przeciwko walkom zbrojnym i miałam wybrać jeden z 3 plakatów. Na jednym była ręka trzymająca kielich z krwią a obok leżała ręka umarłego cała we krwi, na drugim gołębie które skubią czapkę żołnierza a na trzecim biały gołąbek z zieloną gałązką w dziubku. Coś tam wydukałam, ale moim zdaniem takie zadanie to przesada;/ |
|
|
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
EDIT : co dziwne miałam tylko 3 epoki . i to nie takie ktore nastepują po sobie.
Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień!" Edytowane przez agne19s Czas edycji: 2013-05-15 o 17:45 |
|
|
|
|
#2992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
19/20 z polskiego
Mój temat to "Rozmowy człowieka z Bogiem", omawiałam na podstawie "Dziadów cz.III", "Czego chcesz od nas, Panie" i książki "Chata". Zadali mi takie pytania: - Dlaczego właśnie w taki sposób autor przedstawił Trójcę Świętą w książce "Chata"? - Czy ta wizja Boga zgadza się z moim wyobrażeniem o nim? - Dlaczego hymn "Czego chcesz od nas, Panie" jest manifestem renesansowej religijności? - Dlaczego Bóg nie potępił Konrada? - Wyjaśnij znaczenie motywu Deus Artifex Ogólnie mi się trafiła bardzo przyjemna i sympatyczna komisja, ale druga część mojej klasy już nie miała tak fajnie, bo od nich osoby wychodziły z płaczem. Dodatkowo strasznie długo trzymali, mojego kolegę aż 50 minut. |
|
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
SorbetMalinowy gratuluję
![]() ![]() ![]() ja jutro angielski ustny i powoli zaczynam się stresować... Nie wiem jak to możliwe, że jestem w stanie napisać rozszerzony ang na mniej więcej 85-90% a mówić umiem tyle co... Jak się zatnę to koniec, nie umiem w ogole wybrnąć innymi słowami niż te, które sobie wymyślę. Obym miała łaskawą komisję
|
|
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
szaramieta o której jutro?
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Przyczajenie
|
Wakacje !!!
![]() Ja już po maturkach, dzisiaj miałam usnty angielski - 83% czyli nieźle, jak na moje wygadanie ![]() Zestaw miałam dosyc fajny : - rozmowa o wyjściu do klubu- jaki klub, gdzie się spotykamy, osoby przy stoliku, powrót do domu - obrazek : ludzie w biurze, ściskający sobie ręce, dokumenty, komputer na biurku - dwa obrazki do wyboru przedstawiające mundurki szkolne różne i miałam wybrac lepsze - pytania : czy uważam, że uczniowie powinny nosic mundurki, drugiego nie pamiętam, a pytania na początku miałam o mieszkanie, mój pokój i telefon komórkowy woj. dolnośląskie jak coś ![]() Ale smutno mi dziś trochę było, jak oddałam kluczyk i odebrałam dokumenty
Matura 2013 ![]() Matematyka R Geografia R Angielski R Edytowane przez frayed Czas edycji: 2013-05-15 o 18:35 |
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
93%
![]() strasznie mi się podobała ta książka
. Edytowane przez Inka_ Czas edycji: 2013-05-15 o 18:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Z polskiego sama jestem z siebie dumna, może nie 100% spontan, ale jak na przygotowywania z góra 2 godzinne od zera jest ok

o kierunki chodzi mi