|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Właśnie ze sklepu Play, ale to jest chyba tylko do Wizażu. Było za darmo w każdym razie, tylko aplikacja nie obsługuje Klubów :/
Jeszcze muszę się tym Tapatalkiem zainteresować, ale najchętniej to bym wróciła do przeglądarki, ale niestety zamyka mi się od razu, jak otwieram wizaż (Opera Mobile, tylko na tym w miarę sprawnie chodzi). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40825955]Właśnie ze sklepu Play, ale to jest chyba tylko do Wizażu. Było za darmo w każdym razie, tylko aplikacja nie obsługuje Klubów :/
Jeszcze muszę się tym Tapatalkiem zainteresować, ale najchętniej to bym wróciła do przeglądarki, ale niestety zamyka mi się od razu, jak otwieram wizaż (Opera Mobile, tylko na tym w miarę sprawnie chodzi). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A Chrome też Ci sie zamyka?
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
ALE NIE PRZEJMUJ SIĘ DZIDZIA MOZE BYĆ DUŻA TO NIE POWIEDZIANE....MEŻA KUZYNKA MIAŁA WIELKI JA PIŁECZKE A DZIECKO MIALAM WIĘKSZE
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Barbara-
za brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Ide polezec,a pozniej sie zobaczy
|
#1955 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! -
Cytat:
U mnie właśnie lubią się czepiać wskazań, mój tata był pół roku na L4 i miał 2 kontrole (miał powikłania po złamaniu nogi, że tak napiszę - otwarta rana praktycznie.. a L4 i tak odpracowywał, bo jest górnikiem, więc musiał je odpracować), a jak byłam kiedyś w UP, to był facet z tętniakiem, któremu ZUSowki lekarz wystawił zdolność do pracy na cały etat. Ale co do ciężarnych to nie wiem. Chrome mi muli makabrycznie. Wszystkie przeglądarki już przetestowałam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Poleż bidulko i o 16 dzwon. A nie masz komóry do niego??? wiesz teraz by miał chwilę by coś doradzić..przeproś,że przeszkadzasz ale się boisz...
|
|
|
|
#1957 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Nie denerwuj się tak Oliath, to Ci się stało z dnia na dzień, może przyczyna jest jednak jakaś taka fizyczna, może ciepło? Mam nadzieję, że lekarz Cię uspokoi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
ALE SKROBIECIE....WESZŁAM Z TELEFONU NA WIZAZ ALE ZAMULAŁ SIĘ ROBIŁAM OBIAD I CHCIALAM POCZYTAĆ BO SIOSTRZENIEC GRAŁ NA KOMPIE.
Dziś był sosik z kaszą jeczmienną ale miałam ochotę na takie jedzonko ![]() Zdenerwowałam się dzisiaj bo połozna która wypisuje zwolnienia jest jakaś zakręcona
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40826008]Naprawdę??? Bez sensu :/ U mnie też czekam i czekam na te wypłaty w nieskończoność, nie powiem, jak strasznie mi to rozwala budżet..
Chrome mi muli makabrycznie. Wszystkie przeglądarki już przetestowałam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja też czekam na wypłatę l4 za okres 18.04-15.05, bo jestem na 0 i dziś mi kobieta powiedziała ze będą po 21.05 wypłacać. ..oddzial w Chorzowie. . Patrzylam ta aplikacja to cos innego niz Tapatalk. On jest bardziej przejrzysty mi się wydaje
|
|
#1960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nawet połowy nie mam tego co ty!!! (panika)
|
|
#1961 | |
|
Rozeznanie
|
Witam brzusie
Widzę, że nie ja sama dziś ruszyłam z dzidziusiowym praniem. A jaką frajde mam ciekawe jak długo i ciekawe jak będzie przy prasowaniu ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40823373]Ale jeszcze: ja się zawsze lubiłam uczyć i po skończeniu studiów trochę mi brakowało tego, więc postanowiłam się nauczyć jeszcze jednego języka. [/QUOTE] Perse ja cię podziwiam za chęci i systematycznosc. Ja gdzies tam w mojej karierze też dodatkowo ukończyłam fil. angielską no i to tyle. Myślalam o egzaminie na tł przysięgłego ale za leniwa jestem . Tłumaczyć nie lubie a tu jeszcze trzeba by zasiąść do słownictwa fachowego ale mi się nie chce Słownictwo ekonomiczne akurat znam lepiej niz polskie ale to raczej nie wystarczy. No i teraz uczę się arabskiego ale zupełnie bez motywacji i w takim tempie to i za 10 lat go nie opanuję. Cytat:
ale dużo i jakie ładniutkieDziewczyny które juz miały, kupiły bądź zamierzają zakupić huśtawkę z bujaczkiem i karuzelę: zastanawiam się nad takimi oto 1. http://www.fisher-price.com/en_US/br...products/57125 2. http://www.fisher-price.com/pl_PL/product/37843 Te akurat z firmy fisher price ale tez rozważam inne ale właśnie tak wyglądające. Dajcie znać jeśli macie jakieś złe doświadczenia z w/w. |
|
|
|
|
#1962 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to ni
Cytat:
![]() A nie wiesz, czy oni robią jakieś kontrole w domu? Bo ja szczerze mówiąc nic nie wiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzus
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40826126]To ten, co mi wypłaca
![]() A nie wiesz, czy oni robią jakieś kontrole w domu? Bo ja szczerze mówiąc nic nie wiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oj nie mam pojęcia. Na razie nikogo nie było ( chyba) a nawet jak będzie to mnie nie zostanie
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
lecę na obiadek, a później jedziemy z TZ na spacer - do później
Oliath - trzymam , żeby przeszło!
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, nie mierz cisnienia co pięc minut, bo to może Ci podwyzszać cisnienie. Moze śmieszne, ale prawdziwe. Idz połóż się, z nogami do góry i zmierz za jakieś pół godziny. Moja Mama ma przykazane, że nie wolno raz po razie mierzyc (od kardiologa).
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo, gdzies wyczytalam, ze ta karuzela ma słąby pałak, ale wiadmo, jak sie nie zobaczy na zywo to co innego. Troche moze odbieglam od tematu ale co tam |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Przy koszeniu trawnika się tak nie męczę (ciężka kosiarą) jak przy goleniu nózek
![]() leze chwile i odpoczywam, Tż ma byc ok. 17. mam stracha przed usg, jeszcze Syn dzis spokojny, nie to co wczoraj. widac sie zmeczył... |
|
|
|
#1968 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniulka waży tylko 70 gram mniej niż ja jak się urodziłam w 36 tygodniu ![]() Dobrze, ze wszystko w porzadku ! Cytat:
super, że wszystko ok!Odnośnie żelaza nie wiem w sumie jakie mam wyniki, ale zobaczymy co lekarz dzisiaj powie jak zobaczy ![]() Cytat:
Też byśmy chcieli.. no ale $ ![]() Cytat:
![]() Ale masz mini brzuszek, o ja... taki to ja miałam w 23 tygodniu ![]() Super, że dostarczam Wam wrażeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super wyglądacie ![]() Cytat:
Ale jestem zła Ja jej mówie na to, ze to wizyta ciazowa i kwestia tak samo przedluzenia zwolnienia wiec kiepsko jak dla mnie.. a ona ze moze mi zaproponowac u mojego dr wizyte za tydzien, bo mu cos bardzo waznego wypadlo i nie moze dzisiaj... no to nic, ide do tamtego na 17:15, wiec wczesniej.. Chociaz na usg mam nadzieje ze wszystko dobrze wyjdzie.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
barbara śliczny brzusio masz
![]() Oli ja również czekam na wieści, jak już się skontaktujesz z lekarzem..trzymam kciuki Kochana Zjadłam z mężem obiadek.. był w szoku jak wszedł, a tu taaaka wystawka ciuszków Napiszę Wam ile czego mam, może to się tylko tak wydaje, że dużo - śpioszki 18 szt. - pajacyki ze stópkami 7 szt. - pajacyki bez stópek 2 szt. - ogrodniczki 2 szt. - body krótki rękaw 13 szt. - body długi rękaw 1 szt. - koszulka krótki rękaw 7 szt. - koszulka długi rękaw 11 szt. - kaftanik wiązany/zapinany po długości 15 szt. - spodenki bez stópek 6 szt. - spodenki ze stópkami 1 szt. - rajstopki 1 szt. - polar-pajacyk 1 szt. - kombinezon (spodnie+kamizelka) 1 szt. - czapeczki 2 szt. - skarpetki 31 szt. - majteczki 4 szt. - rożek 1 szt. - kocyk 3 szt - ręczniczek z kapturkiem 3 szt. - myjka 1 szt. - pościel 1 szt. - poszewka na poduszkę 1 szt. - pieluchy tetrowe 10 szt. - pieluchy flanelowe 5 szt. - wanienka mała 1 szt. - zabawki 2 szt. Nie wiem czy fachowo, ale ponazywałam po swojemu części dziecięcej garderoby A no i jeszcze rozmiarami nie ponaliczałam ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- En ale Cię gin urządził.. mam nadzieję w takim razie, że ten na zastępstwo okaże się bardzo fajny i będziesz zadowolona za wizytę Kurcze idę się szykować.. na 17 u babci mamy być na małych imieninach.. mamy dla niej różowe goździki i czekoladki marcepanowe ![]() Wyglądam paszczurowato Mam nadzieję, że do wieczorka Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-05-15 o 16:03 |
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła druga paczka:
tetra kolorowa super ale kurcze parasolka do wózka nie kremowa a jasno-żółta i wszystkie robaki beda nam lecieć do wózka... a mówiłam Tż żeby wziąć niebieską spróbuje u faceta wymienić
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
hej dzieki
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
ja też kolejną turę ciuszków piorę ale juz mam dosć
potem prasowanie najgorsze-hyba za dużo mam tych ciuszkówteraz odpoczywam jem miodownika i piję kawkę
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A te motylkowe misiaczki to rzeczywiście mi się mogą bardziej podobać niz córci. I dzięki wielkie za info o pałąku, bede porządnie macać w sklepie. Ewentualnie będę jeszcze podglądac wasze propozycje jak powrzucacie linki, mam jakieś 3 tyg na przemyślenia. |
|
|
|
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
barbara super brzuszek
![]() Oliath trzymam kciuki żeby było dobrze Cytat:
) chipsy to i ja bym zjadła . Tych o smaku salsy jeszcze nie próbowałam.
|
|
|
|
|
#1976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No to wszystkiego najlepszego ode mnie i od Kubusia
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Imponująco wyglądaI śliczne to wszystko Cytat:
W ogóle wyniki mam rewelacyjne, gin ciągle mi powtarza, że to rzadkość Cytat:
Wygląda porządnie, zabawek jest "na bogato", jest regulacja głośności, 4 melodyjki do wyboru, w tym odgłosy natury, lampka nocna na panelu i pilot.Bujaczek mam też, ale bez funkcji huśtawki. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Krysia Ty chudzinko Barbara piłkę połknęłaś? ![]() Oliath i co? Dzwoniłaś do gina? Enelevee ale może ten gin chociaż fryzurkę intymną zechce obejrzeć?
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-15 o 16:33 |
|||||
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
star chips - polecam
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-mam straszny dylemat czy kupować termometr Microlife NC100?? W domu mam tylko zwykły bezrtęciowy...
|
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
ja kupiłam. Przyda się do temp. otoczenia, wody i mleka :p
|
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
b a r b a r a- cudowny masz ten brzuszek i chyba ten sam tydzień co ja , fajnie ze tu wstawiłaś zdjęcie bo reszta mam wstawia do klubu a nie dane mi tam zagladać
niedługo wstawie swoje , ale wydaje mi się ze mamy brzuszki podobnych rozmiarów ![]() Oliath – wiem ze łątwo mówić ale postaraj się nie denerwować bo to niczym nie pomaga , pisz na bieżąco co i jak a my 3mamy kciuki żeby wszystko było w porządku karolajn1987 – duży już ten Twój szkrab ja nie moge czytać Waszych postów o jedzeniu bo teraz naszłą mnie ochota na chipsy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

za wizytę! Hanka, apelujemy o słabsze masakrowanie miednicy! 

ALE NIE PRZEJMUJ SIĘ DZIDZIA MOZE BYĆ DUŻA TO NIE POWIEDZIANE....MEŻA KUZYNKA MIAŁA WIELKI JA PIŁECZKE A DZIECKO MIALAM WIĘKSZE

Ja nawet połowy nie mam tego co ty!!! (panika)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, żeby przeszło!
więc kolejny tydzień u rodziców mnie czeka..

Imponująco wygląda