|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
asiula n- kurde biszkopt robilam z przepisu nie z neta.
Mase smietankowa jakas z kotleta, ale juz link wyrzucilam ;/ a ozdobione jak ten - http://domiwkuchni.blox.pl/2012/11/T...plo-i-MMs.html taksze misz i masz. wszytko z innej bajki )Dziewczyny robilyscie usg piersi i dopochwowe po porodzie ?
|
|
#1142 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Sto Lat dla Wszystkich nowych roczniakow
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Seba w dzien ma smoczka? Bo moze sie juz do niego za bardzo przyzwyczail? A jak Wasze wieczorne rytualy, wyciszacie go w jakis sposob? I o ktorej go kladziecie? Czasami jak dziecko jest za bardzo zmeczone to bedzie zle spalo w nocy. No i tez kiedys, gdzies czytalam, ze jak dziecko zaczyna siadac, wstawac, raczkowac, chodzic itd.. ze to jest tak wiele emocji i nowych doswiadczen, ze wtedy tez moze zle sypiac. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- usg piersi jeszcze nie, bo jak bylam u gina to karmilam piersia i nie bylo sensu, ale dopochwowe usg mialam juz robione 2 razy Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-05-14 o 21:03 |
|||||
|
|
|
|
#1143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
ja nie
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam cytologie oraz wsyztkie hormony <bo nie mialam @>, ale usg nie :P Pytam o te piersi, bo glosno sie zrobilo w mediach o raku piersi przez sprawe Angeliny Jolie
|
|
|
#1148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
agatka i co Ci wyszło w tych badaniach? Dostałaś okres w końcu? Ja nadal mam problem, jak wezmę luteinę to mam, jak nie wezmę nie mam... ![]() Maksio jest zdrowy!! Mam nadzieję, że ta małopłytkowość to był jednorazowy epizod i szybko o tym zapomnimy.
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1150 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No a dzisiaj noc jak nigdy ( no może raz się jeszcze taka zdarzyła) Tosia obudziła się 0 3 i za nic nie chciała usnąć, coś tam sobie gadała, śmiała się... no i tak 1,5 godziny, a potem przebudziła się po 6 z płaczem i cały czas płakała.... no i tak nie śpimy już... Zwalam winę na zęby ale co to było naprawdę - nie wiem. Ze smoczkiem nie pomogę, bo sama mam chyba taki problem Pewnie trzeba by było już oduczać małą od niego Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- |
||||||
|
|
|
|
#1151 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1152 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam z samego rana
U mnie dzis zapowiada sie bardzo sloneczna pogoda, wiec musze wymodzic jakas rozrywke dla niuni Cos od rana marudna strasznie, ale ma zeba na przebiciu, juz jest przezroczyste dziaslo wiec moze to to. Tym bardziej, ze w nocy raz sie przebudzila i nie mogla zasnac.Duzo zdrowia i usmiechu dla Szymona, Kaja i Martusi! By zdrowo sie rozwijaly, by zycie przynosilo im jak najwiecej pieknych chwil Kism- serdeczne zyczenia z okazji rocznicy. Fajnie jest byc tak zaskakiwana Cytat:
Oby tak dalej!Myslalyscie juz cos o wyjazdach na wakacje? Jesli tak, to gdzie sie wybieracie? ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
A moze w jej zyciu dzieje sie cos przelomowego? A moze macie za suche powietrze w domu? Kurcze, nie wiem co Wam doradzic.Mloda budzila sie wczesniej srednio co 0,5-1h, a zaczela ladnie spac jak bylismy w Anglii na swieta wielkanocne, wiec stwierdzilam, ze tamtejszy klimat jej sluzyl, bo tam wilgotnosc powietrza jest duzo wieksza. Po powrocie do Polski pare nocy bylo zlych, kupilismy nawilzacz i jest znaczna poprawa. Tyle, ze nie wiem czy przypadkiem jakosc powietrze nie nalozyla sie z innymi czynnikami jak przelomy w jej zyciu |
||
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki tak właśnie myślałam, żeby "własny" tort tak przyozdobić. A czy te batoniki duplo trzymają się same, czy musi być kokardka?Cytat:
Ja bym chciała jechac na podlasie A może któraś z was ma w tym regionie jakieś sprawdzone miejsce? Dziewczyny piszecie że wasze dzieci budzą się na smoczek, a moja panna budzi sie kilka razy na cycka
|
||
|
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś kupowała takie buciki http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7044 lub takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031 ?? Jak się sprawują?
Muszę kupić Maksiowi a u nas w okolicy nie ma nic sensownego. Zamówię przez internet tylko mam problem z rozmiarem bo nie ma podanej nigdzie długości wkładki. Mogłybyście mi napisać jaki macie rozmiar i ile cm ma wkładka? ![]() Ja nie wiem czy gdzieś pojedziemy... Chciałabym w góry, ale Tż rozkręca teraz własną działalność i ma duuuużo spraw do załatwienia i musi być na miejscu i nie wiem czy się uda. A siostra mnie namawia żebym od października poszła z nią do szkoły policealnej na technika usług kosmetycznych.... sama nie wiem. Studiowałam administrację, myślałam żeby iść na jakieś studia ale jak widać w Polsce to się nie opłaca. Ciekawa jestem co z takimi szkołami policealnymi.
|
|
#1155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Wszystkiego co najlepsze dla Martusi,Kaja i Szymcia mojego z okazji roczku Szymon zrobił się charakterny,za wszelką cenę próbuje postawić na swoim,tupie kiedy nie chce mu czegoś dać,wygina się i wrzeszczy kiedy przekraczamy próg domu,Filipa nadal gryzie lecz w sumie tu akurat Filipowi się dostaje jak ten nie chce mu dać zabawki,pokazuje palcem co mu podać,gdy chce spać bierze smoczek i pieluchę i pokazuje na łóżeczko.Chodzi a raczej biega ale tylko po domu po dworzu się boi i nie wiem czemu ![]() Zdrowotnie troszkę gorzej,zaczęli obydwaj pokasływać,mnie wczoraj rozebrała grypa ale tabletki postawiły mnie na nogi. |
||
|
|
|
|
#1156 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W dzień (i wieczorem) zawsze zaspia ze smoczkiem. Poza tym wcześniej w dzień w ogóle smoczka nie używaliśmy i było ok, ale gdzieś od 1,5 miesiąca zrobił się taki smoczkowy, że szok (zwalam to na zęby). I zaczęłam mu dawać w ciągu dnia na trochę, jak już się bardzo darł. Pociamka trochę i mu zabieram. I tak kilka razy dziennie. Ale na pewno nie jest tak, że ma cały dzień smoczka w buzi, raczej więcej nie ma niż ma. Ostatnio mu zaczęłam znowu trochę ograniczać w dzień, ale tak całkiem to mu przecież nie zabiorę od razu. Wieczorem dobrze zasypia, mamy rytuały, kąpiel, mleko, wycisza się ładnie. Codziennie te same czynności, te same godziny, więc nie sądzę, żeby to było problemem. Mi te jego pobudki wcześniej aż tak nie przeszkadzały, owszem, byłam niewyspana itd. (raz lepiej raz gorzej), ale nawet miałam siłę ćwiczyć wieczorami, więc nie było tak źle. Ale teraz w ciąży jestem wykończona, potrzebuję snu, a nie mogę się wyspać i boję się o tą drugą ciążę, żeby ze zmęczenia nic złego się nie stało, dlatego zrobił się z tego problem. Dziś poszłam spać do innego pokoju, miałam ciszę i spokój i co? Budziłam się co chwilę, rano od 5.00 już nie mogłam spać - wcale się nie wyspałam. Chyba mam już tak zaburzony sen, że musiałabym się na nowo nauczyć przesypiać cała noc. Cytat:
![]() Cytat:
Jeździliśmy z namiotem, więc konkretnych noclegów Ci nie polecę, bo już nawet nie pamiętam gdzie się zatrzymywaliśmy. Byliśmy nad Biebrzą, w Białowieży, w wioskach tatarskich, w Tykocinie - super miejsca!!! Niestety mają też jedną wadę - w życiu nie miałam do czynienia z tyloma komarami (zwłaszcza na leśnich campingach)!!! ![]() Cytat:
http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6027 Rozmiar 19, wkładka w środku ma jakieś 12 cm. Ogólnie to babeczka w sklepie nam mówiła, że Befado mają zawyżone rozmiary. Super, że Maksiu już zdrowy
|
||||||
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla dzisiejszych jubilatów!
Cytat:
Minut taki, że biała podeszwa bardzo się brudzi. Tzn. brudzi się jak każda inna, ale widać brud. ![]() My mamy takie: http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7691 i są super. Tamte też. Tylko na teraz to chyba już troszkę za bardzo zabudowane. Maciusiowi stopa się nie poci, ale tamtemu chłpcu tak, i już będą się przerzucać na sandały. Moje są w rozmiarze 19 i mają ok. 12 cm, tamte niecałe 13 cm w rozmiarze 21. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego wszystkiego zapomniałam napisać: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH ROCZNIAKÓW!!! ![]() I zapomniałam się pochwalić, że Seba gdzieś od dwóch dni zaczyna wstawać na nóżki koło mebli albo w łóżeczku
|
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Zacznę od najlepszych życzeń dla Roczniaków! Niech zdrowo się chowają ![]() My wróciliśmy wczoraj w nocy z Polski. Było megaintensywnie. Grafik napięty do granic możliwości. KOmunia, lekarze, spotkania, dziadkowie i ciotki.. Jeszcze okazało się ze sprzedajemy dom i kupujemy mieszkanie... NAsz dzielny synek stanął na wysokości zadania, przyznam że mi zaimponował swoja postawą Zaprzyjaźniał się z rzeczonymi dziadkami i ciotkami, budził (za każdym razem w nowym miejscu...) z uśmiechem... Rozgadał się bardzo i coraz pewniej stoi i próbuje puszczać, więc może niedługo doczekamy się pierwszych samodzelnych kroczków Najbardziej był zachwycony psem rodziców (a obawialiśmy się tego kontaktu - bo to spory pies, owczarek niemiecki) - Al go trycał nosem i wyjadał resztki Antkowego jedzenia, łąskotał sierścią po stópkach - Młody się zaśmiewał i ciągle go wołał. Generalnie gdy już było wielkie zmęczenie i maruda, tylko pies (no i cyc ale tego staraliśmy się unikać:P )był ratunkiem. Tylko nocami trochę odreagowywał. O 4 przeważnie była pobudka i płacz - utulał się i po jakiś 15-20 min znowu... więc nie powiem że jesteśmy wyspani...![]() Samolot też ok, trochę spał, trochę zaczepiał współpasażerów, trochę gmyrał w siedzeniach/śrubkach/pokrętełkach... Dobra, idę zobaczyć co tam u Was. Są jakieś nowe ciąże? |
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
pola!
Pytasz! Już 3 nowe ciężarówki ![]()
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego Naj dla Szymona, Marty i Kai
![]() Dziewczyny odkryłam, że otworzyli u nas sklep z butkami z Befado Od razu kupiłam Małej Są super i wcale nie drogi kupiłam za 26 zł, na stronie www ich nie widziałam ![]() Mała dziś zaś pobudka w nocy... Zaś coś się jej śniło Oczywiście skończyła u nas w łóżku, a ja oka nie zmrużyłam....Dziś jedziemy z Mężem na zakupu na roczek, a w sobotę imprezka
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam na to plan... tylko staram się przestawić psychicznie na wieczorne treningi, później prysznic i sen ale... czy będzie mi się chciało po 22 ?? nie wiem, ale to chyba jedyny sposób żeby poświęcić na gimnastykę więcej niż 25min.. ale i po tym czasie widzę trochę efektów ja ćwiczę z Mel B. ona też ma takie fajne 10min filmiki może i masz rację, że lepsze to niż nic... ale ja nie wiem czy to coś mi da, bo ja chyba powinnam wcześniej robić jakieś ćwiczenia całego ciała -żeby spalić tłuszczyk, a dopiero później konkretne partie. No trzymam na Nas (wszystkie walczące o utratę zbędnych kg) kciuki, damy radę bo jak nie my to kto? Hm.. a tak zmieniając temat, to zastanawiam się jak powinnam zmienić dietę mojemu dziecku, chyba jest dość uboga... w sumie sama nie wiem co mu gotować/dawać - jejku ja nie znoszę być w kuchni i wszelkie skomplikowane przepisy mnie zniechęcają... on pewnie powinien już dostawać trochę "naszego" jedzenia, dostaje mleko - w sumie jego menu to głównie mleko z kaszką (manną/ryżową) obiadek i owoc.. oj właśnie widzę jak bardzo zaniedbałam jego dania
|
|
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszelkiego rodzaju naleśniki, placuszki, makarony z sosem, ryż, kasze powinien jeść już moim zdaniem. Ponadto jakies małe kanapeczki, może zrobić mini pizzę, dawać torchę mięsa od Was. Potrawki, sosy nie za ciężkie, kasze z warzywami są bardzo pożywne i sycące. Maciek ostatnio zjada nasze surówki, uwielbia z pora, ostatnio jadł nasze domowe hamburgerym tzn, kawałek bułki i kotlecik wołowy.
|
|
|
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=benka99;40819362]Czy któraś kupowała takie buciki http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7044 lub takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031 ?? Jak się sprawują?
Muszę kupić Maksiowi a u nas w okolicy nie ma nic sensownego. Zamówię przez internet tylko mam problem z rozmiarem bo nie ma podanej nigdzie długości wkładki. Mogłybyście mi napisać jaki macie rozmiar i ile cm ma wkładka? ![]() Witam! Ja kupiłam z tej firmy ale na allegro i tam była rozmiarówka dokładnie podana. Tyle ze papcie jestem bardzo zadowolona są takie jak chciałam http://allegro.pl/befado-kapcie-130p...213673922.html nie wiem czy ma te które ci sie podobaja ale moze porównaj rozmiarówkę. Ma wyszczególnione ile ma wewnątrz wkładka. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Wszystkim naszym solenizantom z okazji ich roczku wszystkiego dobrego
|
|
|
|
|
#1165 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już pisałam my jedziemy do Chorwacji wziąc ślub. W weekend szukalm sukienki przymierzałm typowo ślubne ale nie za bardzo mi sie podobaly i ciezkie dosc byly ja chce lekka zwiewna i znalazalm taka w sobote chyab po nia pojade jeszcze musze kupic kreacje dla Sary. |
|
|
|
|
|
#1167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam rozm 22, dl wkladki nie podam bo kurde nie mam metra ;/ Ale juz w nich nie ,,chodzimy,, bo jest za cieplo. Noga sie w nich poci. Kupilam takie Elefanteny http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten polecam.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-05-15 o 16:28 |
|||
|
|
|
|
#1168 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do bratowej, może poporodowe nastroje takie? Cytat:
A ja szukam w pracy w szeroko pojętej "branży" międzynarodowej. Znam kilka języków, to mój atut największy i w sumie nie jest istotne czym firma będzie się zajmować, zależy mi na funkcji związanej z kontaktami zagranicznymi Choć może to się skończy po prostu na recepcji w hotelu...![]() Cytat:
za co jestem jej wdzięczna. Choć u mnie były spore problemy hormonalne i w sumie nigdy ten cykl nie był idealny i książkowy. No ale może się naprostowało, teraz byłam u gina i wszystko jest ok. Będziemy się uczyć, na luzie dosyć, bo chcemy drugie dziecko i to raczej niedługo![]() Cytat:
My mamy takie jakby legginsy trochę luźniejsze. Są cienkie, fajne i wygodne z hmu. załączam zdjęcie |
||||
|
|
|
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
tak i tak
![]() mnie też tak jeden lekarz powiedział, że jak się karmi piersią, to nie ma co usg robić, bo i tak nie widać co i jak. Pojechałam do innego i ten powiedział, że to bzdura. Mówią tak, żeby zbyć pacjentkę, a dobry lekarz i przy karmieniu piersią będzie dokładnie wiedział, co w piersiach się dzieje (czyt. czy są jakieś niepokojące zmiany). |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla roczniaków!!!! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

)

Kojarzysz to o fazach snu głębokiego i płytkiego? Że dziecko musi nauczyć się po tym chwilowym wybudzeniu samo usypiać?

13.08.2011

i jak zwykle dostałam duży bukiet róż, a nawet dwa z okazji rocznicy ślubu, po 8 róż, od tż dłuuugich czerwonych, od Maksia białych
Co roku większy bukiet i w tym już żaden mój wazon nie dał rady, więc jeszcze tż sam poszedł kupić mi duży wazon w prezencie 

klask i:

Oczywiście skończyła u nas w łóżku, a ja oka nie zmrużyłam....