|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Dokładnie nie wiem, bo mieszkają daleko bardzo od nas i widzę ją raz na rok. Wiem, że coś na to brała, ale nie bierze codziennie i faktycznie cała rodzina miała robione badania, ale wyszło tylko u niej. Ciocia zaczęła szukać, jak mała ciągle nie chciała jeść
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pielucha a serwetka - przeznaczenie powiedzmy, że podobne O, jaki zgrabny ![]()
|
|
#1203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczekaj,poczekaj jak tu wystrzele nagle z 30 tygodniem ![]() Cytat:
![]() Piękny!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, mam prosbe.
od tego cyklu zaczynamy ponownie starania. ja niestety z dusza na ramieniu. dostalam od lekarza 2 op dupka, no ale to raptem mi na kilka dni wystarczy w razie czego. czy moglabym Was prosic o male posrednistwo dla mnie? oczywiscie pieniazki kazdej zwroce, tylko to co udaloby mi sie sprowadzic z pl daloby mi wieksze poczucie bezpieczenstwa, a nie wiem czy tutaj by mi dali go, bo po 2x zostalam poinformowana, ze oczywiscie suplementacje prowadza dopiero po 3 #. |
|
|
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki zgrabniutki I jak ten czas leci![]() Witajcie Laseczki Powiem szczerze, że po tej przerwie szpitalnej jakoś nie mogę się znowu w surfowanie po sieci wkręcić
|
|
#1206 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]() Nie wiem tylko jak z hormonami przy torbielach. Ja nie miałam żadnych badań hormonalnych... Endo tworzy się ogólnie wtedy, gdy jest za dużo estrogenu więc wnioskuję z tego, że mam za mało progesteronu chyba w drugiej połowie cyklu. Cytat:
Czekoladowa, a ty masz jakie torbiele?? Bo jeśli czynnościowe, to nie pęka pęcherzyk i żeby zajść w ciąże najlepiej jest podczas monitoringu znaleźć najlepszy moment aż pęcherzyk będzie wyst duży i lekarz daje zastrzyk hormonalny na pęknięcie. Ja tak się zastanawiam od czego mam taki PMS? Który hormon jest odpowiedzialny za bolące piersi??
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Progesteron.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja sie bede nad jego zdjeciem rozplywac Cytat:
a na bole glowy apap, albo sprobuj pol apapu, ja na poczatku mialam straszne migreny i pol apapu pomagalo. Bez sensu sie meczyc bo ja na poczatku oczywiscie uparta sie meczylam a pozniej i tak bralam tone lekarstwSliczny i moim zdaniem duzy Cytat:
![]() Teraz jest duzo lepiej ![]() Cytat:
uwielbiam Tz za tego tavbleta bo inaczej nic bym nie nadrobila...Chociaz oczywiscie literowki sa jak byk ![]() Dzien dobry, lece sie myc puki mlody zasnal |
||||
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
tak, na recepte. juz rozmawialam tez z moja mama i ona tez w aptece sie spyta czy sprzedadza. w niektorych aptekach jest kwestia, ze jak sie poprosi bez recepty to sprzadadza.
Cytat:
luna mam nadzieje, ze tak zostanie juz, tak jak dziewczyny pisaly, sprzeczki(moze nawet nie klotnie) sa dobre, no ale co za duzo to wiadomo. 3mam kciuki!! a Kamilek jest slodziak sliczny a na Ciebie sie napatrzec nie moge ) (btw masz piekna cere )
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Hejka babki,
nadrobiłam ......................... ......ostatnią stronę ![]() Widzę, że nas więcej na wątku, więc witam się ze wszystkimi i od razu gratuluję fasoleczek! santom ja mam lutke dopochwową jeżeli Cię to interesuje to mogę wysłać. Nie wiem jak zamiennie się ją stosuje do dupka ale jak by co... to możesz na mnie liczyć - mam 3 pełne opakowania i jedno bez 4 tabletek. Lunka bardzo dobrze cię rozumiem. Mnie też trzeba doceniać, podziwiać i wielbić typowa lwica ze mnie...Bałam się dzisiejszego dnia, bo to rok od czasu jak w szpitalu wyskrobywali moje dziecko - MATKO JAK TO BRZMI. Myślałam, że będzie gorzej ale jakoś ten dzień mija... Pożalę się trochę, bo chłopa w domu nie mam i nie ma komu pomarudzić. Rozpieprzyli mi drogę przed domem, bo kanalizacja była nie teges. Co dzień rano budzą mnie bladym świtem cobym samochód mój kochany sobie przestawiła, bo inaczej spod domu nie wyjadę. Oczywiście jak już wystawię to potem wjechać nie mogę (no bo przeca rozkopane)! SHIT! I tak stoi sobie moja perełeczka z dala od mamusi (czyt. mła ) dwa domy dalej a ja co chwilę, z miłości tej wielkiej, wyglądam tęskno za nią (w sensie za autkiem) czy aby mi ktoś koparą po jej facjacie nie przejechał. Panowie którzy robią tą wielką rozpierduchę mieli skończyć w zeszły piątek ale zamiast robić co trza to wychudłe klaty na słońcu prażą, jak jeszcze piwo sobie otworzą to chyba nie wytrzymam nerwowo i sama za sterami kopary zasiądę i pokażę panom jak się zapi&%#erdala! O! koniec żali - dziękuję za uwagę sija
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-05-15 o 10:19 |
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
kwitka
i tak oto powstal poemat o tesknocie ![]() ![]() a co do lutki, to wlasnie czytalam i chyba mozna ja zamiennie stosowac, wiec jesli to nie problem, to chetnie przyjme wszelki progesteron ![]() zreszta, kocurek Ty chyba tak roznie ja stosowalas nie? glownie dupek, ale luteina tez bralas, prawda? |
|
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż mój gin uważa że luteina jest dużo słabsza od dupka. Umówiłam się na jutro na 19:00 do alergologa.Gin kazał mi iść na wizyte bo choruje na astme i alergie.Mam objawy alergii ciekwa jestem czy jutro zapisze mi jakieś leki w ciaży Gin też mówił że zazwyczaj przy astmie nie można rodzić naturalnie i alergolog musi mi zrobić wpis w karcie ciąży jak on to widzi.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-05-15 o 10:59 |
||
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
no, moja mama w razie czego ugadala sie z jedna aptekarka i bedzie mogla kupowac u niej bez recepty. jedno opakowanie juz ma
wiecej w aptece nie miala.---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- izus to 3mam kciukasy za alergologa!!! |
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Rozeznanie
|
Jaki brzuszek śliczny
Cudnie wyglądacie ![]() Cytat:
![]() Twój też bardzo ładny ![]() Cytat:
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
czesc
kwitka jak milo, ze jestes ![]() Lunka - dzieki za odp w sprawie tych twardnien... mi one spedzaja sen z powiek... gdyby nie to to byloby idealnie. a powiedz, bralas cos wiecej na te twardnienia?vto cos na F? feno...nie pamieam... Juz nie moge doczekac sie wizyty w poniedzialek. dobrze, ze w miedzyczasie mialam te polowkowe bo bym chyba zwariowala. U mnie dzis srednio. sniadanie sie nie przyjelo,,wymiotowalam jak kot i do tego mialam rozwolnienie...az bolal mnie zoladek :/ nie wiem od czego to,,, podejrzewam, ze moze skorka z pomidora mogla zaszkodzic... czy poprostu takaciazowa dolegiwosc.... eh..teraz doszlam troche do siebie i mi w brzuchu burka ale boje sie jesc ... Wczoraj bylam na drugim spotkaniu szkoly rodzenia...omawialismy pierwszym etap porodu... i dodatkowo dostalysmy reklamoweczki z gratisami. Najbardziej ucieszya mnie butla ze smokiem aventu ponadto 3x sudocrem, jakies probki plynow do prania, tubka kremu dla niemowlaczka, pampersiak, jakies wkladki dla mamy fajnie ![]() pozdrawiam Was kochane. ide zrobixc sobie chleb z maslem |
|
|
|
#1218 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kwicia - wróciłaś. Jak zawsze tekst masz zajefajny. uwielbiam Cię za to ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że chodzisz do szkoły. Sama czy z TŻ? I gratki za kolejne tyg ciąży ![]() A ja powoli zabieram się za formalności z chrztem. Tyle, że terminy mi nie pasują. U nas w parafii chrzty tylko w 3 niedzielę miesiąca, obok w 2i 4. I tam zamierzam, tylko najpierw muszę dostać pozwolenie. Lipiec u nas odpada, bo albo córki nie będzie albo mamy. Sierpień też, bo koleżanka która będzie nam robić ciasta w sierpniu ma urlop i jej nie będzie 3 tyg. Zostaje czerwiec albo wrzesień. Wybrałam czerwiec. Czyli 23 czerwca. Jutro bujnę się na spacer do parafii o to zezwolenie. Nie mogą chrzcić co niedzielę? Masówka, której nie cierpię. A próbowałam mężą namówić na chrzest małej w Toruniu, skąd w sumie pochodzimy. W garnizonowym mieliśmy nasz ślub, chrzciny starszej, mój brat tam brał ślub. To nie. I wszyscy byliby na miejscu. Nie! To teraz będą jechać 150 km na parę godzin imprezy, bo mąż nie chce się zgodzić. Znowu nie chce mnie posłuchać! A wyjdzie na to, że miałam racje.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Czekoladowa, a ty masz jakie torbiele?? Bo jeśli czynnościowe, to nie pęka pęcherzyk i żeby zajść w ciąże najlepiej jest podczas monitoringu znaleźć najlepszy moment aż pęcherzyk będzie wyst duży i lekarz daje zastrzyk hormonalny na pęknięcie.
Ja tak się zastanawiam od czego mam taki PMS? Który hormon jest odpowiedzialny za bolące piersi??[/QUOTE] podobno czynnościowe, ale nie jestem na 100% pewna ![]() w nocy koło północy obudził mnie TŻ, bo się przytulił gdy się przebudziłam okazało się, że płacze. Strasznie się przejął tą torbielą nigdy nie widziałam, by był aż tak przejęty...
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady, zrób Ty w końcu tą prolaktynę, ona przy endo lubi być podwyższona!
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po pracy
ufff, znow ludzi troche bylo![]() dzieki dziewczyny za wszelkie formy pomocy!!! czekoladowa jednak walcz w takim razie o niebranie antykow. nie rozwiaza problemu, namieszaja w hormonach, opoznia starania, a na koniec problem i tak wroci. bledne kolo
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Magbes ja jadlam fenoterol... okropny lek ale przynajmniej wiedzialam ze jestem zabezpieczona, tylko ja mialam bardzo czesto twrdnienia.. wspolczuje bo przy tym nie da sie byc spokojnymn
![]() Kwicia uwielbiam Cie ![]() Santom dziekuje za komplementy ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Magbes ja jadlam fenoterol... okropny lek ale przynajmniej wiedzialam ze jestem zabezpieczona, tylko ja mialam bardzo czesto twrdnienia.. wspolczuje bo przy tym nie da sie byc spokojnymn ![]() Kwicia uwielbiam Cie ![]() Santom dziekuje za komplementy
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Lunka, ja dzis juz naliczylam 7-8... a ile bylo naprawde to tez mi ciezko stwierdzic bo nie zawsze to czuje. w poniedzxialek mam wizyte i nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu. A powiedz mi jeszcze, czy probem zglosilas poprostu swojemu ginowi na wizycie czy zglaszalas sie na IP?
|
|
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co jak jest rzeczywiście podwyższona ta prolaktyna?? No i kiedy najlepiej jest zrobić to badanie ?
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Prolaktyne robisz w obojętnie jakim dniu cyklu.
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Hej dziewczyny... tak sobie leze i waspodczytuje i podczytuje i sie wbic nie moge...ale tochyba przez mojego okropnego dola... czuje sie fizycznie duzo lepiej ale psychicznie coraz gorzej... dzisiaj z tego wszystkiego wpieprzylam paczke chipsow (duza) i zajadlam to lodami czekoladowymi... utro ma byc @ i juz mam dosc... czemu nam niewychodzi... sama sobie spieprze urodziny nasza rocznice... w szpitalu robilitesta i neg. Z tego co teraz wychodzi to prawdopodobnie biodro... fuck...
Dziewczyny ,macie przepiekne brzuszki ;* i ciesze sie ze wam kolejne tygodie leca bez komplikacji. Pozdrawiam was wszystkie i juz wam nie marudze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Kwicia hej hej
I dobranoc. Musze jutro wstać po 4, jade na szkolenie do krakowa ![]()
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Dlatego rzadko zaglądałam... bo ten wątek zrobił się bardziej mamuśkowy, a nie staraczkowy-co z jednej strony mnie bardzo cieszy, bo tylu kobietom w końcu się udało. A z drugiej strony ogromnie smuci, bo zostałam na szarym końcu.. a to już mój 17 cykl starań
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
Hej
U mnie dziś 16 dc, ale jakiś kryzys mam, tak mi niedobrze, że ciągle mi się wymiotować chce.. Nie zjadłam nic jeszcze, próbuję wypić herbatę ale z każdym łykiem jest coraz gorzej.. czy to możliwe żeby to były te ciążowe mdłości?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

Przepraszam z góry za to w negliżu ale jak leżę to fajnie odstaje i jest taki szpiczasty 

czyli jest szansa na ciążę
bo jak mi sie wchłonie to dziadostwo to będę miała tableyki antykoncepcyjne na poł roku tak czy siak wznawiamy starania za te 7-8 miesięcy

i ja sie bede nad jego zdjeciem rozplywac
bo ja na poczatku oczywiscie uparta sie meczylam a pozniej i tak bralam tone lekarstw

nigdy nie widziałam, by był aż tak przejęty...