Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 17:12   #1201
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
a mozesz mi powiedziec czym jest leczona i jak dlugo to juz trwa?
i boli Ja moze brzuszek?
Dokładnie nie wiem, bo mieszkają daleko bardzo od nas i widzę ją raz na rok. Wiem, że coś na to brała, ale nie bierze codziennie i faktycznie cała rodzina miała robione badania, ale wyszło tylko u niej. Ciocia zaczęła szukać, jak mała ciągle nie chciała jeść
Stary 2013-05-14, 20:29   #1202
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny zgodnie z obietnicą wstawiam dzisiejsze zdjęcia mojego brzuszka. To już 22 tydzień Przepraszam z góry za to w negliżu ale jak leżę to fajnie odstaje i jest taki szpiczasty

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

W niedziele miałam z TŻ poważną kłótnie.. bardzo poważną... Mały płakał ale to raczej dlatego że nikt sie nim nie zajmował.. jednak zrozumiałam że nie chce tak żyć i nie chce żeby mój syn patrzył na kłótnie (bardzo rzadkie) dlatego powiedziałam TŻ że nie chce z nim żyć.. że będę z nim bo muszę to zrobić dla małego, ale nie chce udawac że jest dobrze, rozmawiać przytulać się itp żeby na następny dzień znów mieć doły, obrażac się, kłócić.. Ale w końcu do niego dotarło o co mi chodzi, przeprosił mnie, popłakaliśmy sobie trochę i jest lepiej, a nawet mogłabym powiedziec bardzo dobrze. Także opłacało się wybuchnąć.

Wczoraj na pieluche powiedziałam serwetka
Lunka kłótnie są potrzebne moim zdaniem. Człowiek sobie wybuchnie, potem przemyśli, potem kocha jeszcze bardziej i wie co mógłby stracić

Pielucha a serwetka - przeznaczenie powiedzmy, że podobne
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
a to mój w 31 tygodniu..

sorry ale jeszcze w piżamie siedzę
O, jaki zgrabny

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:53   #1203
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wspaniały brzusio
Ej, a Twoja ciąża mi jakoś wolno leci myślałam że już połowa za Tobą
Połowa ciąży będzie dopiero za miesiąc
Poczekaj,poczekaj jak tu wystrzele nagle z 30 tygodniem

Cytat:
Luna pięknie wyglądasz mamusiu A synek rośnie
jak na drożdżach
Santom nie możesz tak myśleć nawet... Ja myślę, że w Twoim przypadku limit nieszczęść został wyczerpany
Iza nie wiem czemu ale mam dziwne przeczucie że będziesz miała córeczkę

Dziewczyny zgodnie z obietnicą wstawiam dzisiejsze zdjęcia mojego brzuszka. To już 22 tydzień Przepraszam z góry za to w negliżu ale jak leżę to fajnie odstaje i jest taki szpiczasty
Jaki zgrabniutki

Cytat:
a to mój w 31 tygodniu..

Piękny!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:17   #1204
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

dziewczynki, mam prosbe.

od tego cyklu zaczynamy ponownie starania. ja niestety z dusza na ramieniu.
dostalam od lekarza 2 op dupka, no ale to raptem mi na kilka dni wystarczy w razie czego. czy moglabym Was prosic o male posrednistwo dla mnie? oczywiscie pieniazki kazdej zwroce, tylko to co udaloby mi sie sprowadzic z pl daloby mi wieksze poczucie bezpieczenstwa, a nie wiem czy tutaj by mi dali go, bo po 2x zostalam poinformowana, ze oczywiscie suplementacje prowadza dopiero po 3 #.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:17   #1205
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ślicznie I ta bluzeczka... prawdziwa pszczółka
Cytat:
a to mój w 31 tygodniu..

jaki zgrabniutki I jak ten czas leci

Witajcie Laseczki
Powiem szczerze, że po tej przerwie szpitalnej jakoś nie mogę się znowu w surfowanie po sieci wkręcić Przez tydzień się zbieralam żeby zajrzeć na wizaż... am nadzieję, że niebawem jakoś sie ogarnę i wszysto wróci do normy
Stary 2013-05-15, 07:49   #1206
lady_malgo
Rozeznanie

Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez Czekollladowa Pokaż wiadomość
o matko czyli jest szansa na ciążę bo jak mi sie wchłonie to dziadostwo to będę miała tableyki antykoncepcyjne na poł roku tak czy siak wznawiamy starania za te 7-8 miesięcy
Szansa jest, ale wszystko zależy od tego czy są drożne jajowody. U mnie było podejrzenie, ze endo oplotła mi je i przez to są niedrożne, na szczęście po badaniu wyszło, że wszystko jest cacy

Nie wiem tylko jak z hormonami przy torbielach. Ja nie miałam żadnych badań hormonalnych... Endo tworzy się ogólnie wtedy, gdy jest za dużo estrogenu więc wnioskuję z tego, że mam za mało progesteronu chyba w drugiej połowie cyklu.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
czekoladowa, ja problemow z torbielami nie mam, ale z tego coo dziewczyny tutaj kiedys pisaly to branie tabletek anty w niczym nie pomaga, bo problemu nie rozwiazuje tylko go ucisza na czas brania. wiec moze warto bedzie jednak jeszcze raz skonsultowac te tabletki s ginem?
Zgadzam się całkowicie z santom. Antykoncepcja nic nie daje w przypadku endo.

Czekoladowa, a ty masz jakie torbiele?? Bo jeśli czynnościowe, to nie pęka pęcherzyk i żeby zajść w ciąże najlepiej jest podczas monitoringu znaleźć najlepszy moment aż pęcherzyk będzie wyst duży i lekarz daje zastrzyk hormonalny na pęknięcie.

Ja tak się zastanawiam od czego mam taki PMS? Który hormon jest odpowiedzialny za bolące piersi??

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 08:01   #1207
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki, mam prosbe.

dostalam od lekarza 2 op dupka, no ale to raptem mi na kilka dni wystarczy w razie czego. czy moglabym Was prosic o male posrednistwo dla mnie? oczywiscie pieniazki kazdej zwroce, tylko to co udaloby mi sie sprowadzic z pl daloby mi wieksze poczucie bezpieczenstwa, a nie wiem czy tutaj by mi dali go, bo po 2x zostalam poinformowana, ze oczywiscie suplementacje prowadza dopiero po 3 #.
A to jest na receptę?? Mam pół opakowania luteiny podjęzykowej
Stary 2013-05-15, 08:23   #1208
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
dziewczynki, mam prosbe.

Z chęcią bym ci pomogła,ale nie wiem czy mój gin wypisze mi więcej ....Jakie dawki masz brać?
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Który hormon jest odpowiedzialny za bolące piersi??
Progesteron.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:04   #1209
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Macie piękne brzuszki....: love:

Lunka kłótnie mogą być ale rzadko i oczyszczające atmosferę...

Teraz będzie już dobrze

Młody jest mega piękny...popłakałam się jak zobaczyłam Wasze zdjęcie...

Marzy mi się, ze mój Marcelek też będzie taki słodki...
Obiecuje Ci ze bedzie i ja sie bede nad jego zdjeciem rozplywac

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dobrze że już jest ok

Super lekarzNa l4 idz jak tylko potrzebujesz.Odpoczniesz spokojnie w domu'

Czuje się dobrzeTylko męczą mnie straszne bóle głowy.
mam nadzieje ze juz jestes spokojniejsza a na bole glowy apap, albo sprobuj pol apapu, ja na poczatku mialam straszne migreny i pol apapu pomagalo. Bez sensu sie meczyc bo ja na poczatku oczywiscie uparta sie meczylam a pozniej i tak bralam tone lekarstw

Cytat:
a to mój w 31 tygodmniu..

Sliczny i moim zdaniem duzy taki jak ma byc! A niedawno marzylas o duzym brzuszku... a teraz go masz, jakie to piekne

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Luna a to po porodzie zaczęliście się tak kłócić, czy wcześniej też to było?? Mam nadzieję, że się między wami ułoży

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Jaki śliczny brzunio
Niestety po porodzie.. i to nawet nie o obowiazki chodzi tylko ja chyba potrzebuje wiecej zainteresowania a dostawalam duzo mniej, tak jakby przyzwyczajenie. A ja juz przerabialam to w poprzednim zwiazku i od poczatku mowilam Tz ze jak mam byc z kims tak poprostu zeby byc to wole byc sama. Mnie trzeba doceniac
Teraz jest duzo lepiej

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ślicznie I ta bluzeczka... prawdziwa pszczółka

jaki zgrabniutki I jak ten czas leci

Witajcie Laseczki
Powiem szczerze, że po tej przerwie szpitalnej jakoś nie mogę się znowu w surfowanie po sieci wkręcić Przez tydzień się zbieralam żeby zajrzeć na wizaż... am nadzieję, że niebawem jakoś sie ogarnę i wszysto wróci do normy
Oj tAk, im wiecej zaleglosci tym mniej sie chce zagladac uwielbiam Tz za tego tavbleta bo inaczej nic bym nie nadrobila...

Chociaz oczywiscie literowki sa jak byk

Dzien dobry, lece sie myc puki mlody zasnal

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:25   #1210
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
A to jest na receptę?? Mam pół opakowania luteiny podjęzykowej
tak, na recepte. juz rozmawialam tez z moja mama i ona tez w aptece sie spyta czy sprzedadza. w niektorych aptekach jest kwestia, ze jak sie poprosi bez recepty to sprzadadza.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

Z chęcią bym ci pomogła,ale nie wiem czy mój gin wypisze mi więcej ....Jakie dawki masz brać?

Progesteron.
nie duze, bo po jednej rano i wieczorem, no ale mimo wszystko to co mam niestety na 20 dni tylko mi starczy.

luna mam nadzieje, ze tak zostanie juz, tak jak dziewczyny pisaly, sprzeczki(moze nawet nie klotnie) sa dobre, no ale co za duzo to wiadomo. 3mam kciuki!! a Kamilek jest slodziak sliczny a na Ciebie sie napatrzec nie moge) (btw masz piekna cere)

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-05-15, 10:17   #1211
kwitka13
Zadomowienie

Hejka babki,
nadrobiłam ......................... ......ostatnią stronę
Widzę, że nas więcej na wątku, więc witam się ze wszystkimi i od razu gratuluję fasoleczek!
santom ja mam lutke dopochwową jeżeli Cię to interesuje to mogę wysłać. Nie wiem jak zamiennie się ją stosuje do dupka ale jak by co... to możesz na mnie liczyć - mam 3 pełne opakowania i jedno bez 4 tabletek.
Lunka bardzo dobrze cię rozumiem. Mnie też trzeba doceniać, podziwiać i wielbić typowa lwica ze mnie...

Bałam się dzisiejszego dnia, bo to rok od czasu jak w szpitalu wyskrobywali moje dziecko - MATKO JAK TO BRZMI. Myślałam, że będzie gorzej ale jakoś ten dzień mija...

Pożalę się trochę, bo chłopa w domu nie mam i nie ma komu pomarudzić.
Rozpieprzyli mi drogę przed domem, bo kanalizacja była nie teges. Co dzień rano budzą mnie bladym świtem cobym samochód mój kochany sobie przestawiła, bo inaczej spod domu nie wyjadę. Oczywiście jak już wystawię to potem wjechać nie mogę (no bo przeca rozkopane)! SHIT! I tak stoi sobie moja perełeczka z dala od mamusi (czyt. mła ) dwa domy dalej a ja co chwilę, z miłości tej wielkiej, wyglądam tęskno za nią (w sensie za autkiem) czy aby mi ktoś koparą po jej facjacie nie przejechał. Panowie którzy robią tą wielką rozpierduchę mieli skończyć w zeszły piątek ale zamiast robić co trza to wychudłe klaty na słońcu prażą, jak jeszcze piwo sobie otworzą to chyba nie wytrzymam nerwowo i sama za sterami kopary zasiądę i pokażę panom jak się zapi&%#erdala!
O!

koniec żali - dziękuję za uwagę

sija
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2013-05-15 o 10:19
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 10:36   #1212
santom
Zakorzenienie

kwitka LUV YA!!!
i tak oto powstal poemat o tesknocie

a co do lutki, to wlasnie czytalam i chyba mozna ja zamiennie stosowac, wiec jesli to nie problem, to chetnie przyjme wszelki progesteron

zreszta, kocurek Ty chyba tak roznie ja stosowalas nie? glownie dupek, ale luteina tez bralas, prawda?

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-05-15, 10:57   #1213
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość

Bałam się dzisiejszego dnia, bo to rok od czasu jak w szpitalu wyskrobywali moje dziecko - MATKO JAK TO BRZMI. Myślałam, że będzie gorzej ale jakoś ten dzień mija...

Cytat:
kwitka LUV YA!!!
i tak oto powstal poemat o tesknocie

a co do lutki, to wlasnie czytalam i chyba mozna ja zamiennie stosowac, wiec jesli to nie problem, to chetnie przyjme wszelki progesteron

zreszta, kocurek Ty chyba tak roznie ja stosowalas nie? glownie dupek, ale luteina tez bralas, prawda?
Mozna stosować to i to,lub zamiennie.Ja biore razem dupka i luteine dopochwowo .

Chociaż mój gin uważa że luteina jest dużo słabsza od dupka.

Umówiłam się na jutro na 19:00 do alergologa.Gin kazał mi iść na wizyte bo choruje na astme i alergie.Mam objawy alergii ciekwa jestem czy jutro zapisze mi jakieś leki w ciażyGin też mówił że zazwyczaj przy astmie nie można rodzić naturalnie i alergolog musi mi zrobić wpis w karcie ciąży jak on to widzi.

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-05-15 o 10:59
Stary 2013-05-15, 11:08   #1214
santom
Zakorzenienie

no, moja mama w razie czego ugadala sie z jedna aptekarka i bedzie mogla kupowac u niej bez recepty. jedno opakowanie juz ma wiecej w aptece nie miala.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

izus to 3mam kciukasy za alergologa!!!

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-05-15, 11:33   #1215
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
no, moja mama w razie czego ugadala sie z jedna aptekarka i bedzie mogla kupowac u niej bez recepty. jedno opakowanie juz ma wiecej w aptece nie miala.[COLOR="Silver"]

Stary 2013-05-15, 14:02   #1216
pszczola189
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A to mój brzuchol
Jaki brzuszek śliczny

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Cudnie wyglądacie

Cytat:
Śliczności

Cytat:
a to mój w 31 tygodniu..

Twój też bardzo ładny

Cytat:
Rozpieprzyli mi drogę przed domem, bo kanalizacja była nie teges. Co dzień rano budzą mnie bladym świtem cobym samochód mój kochany sobie przestawiła, bo inaczej spod domu nie wyjadę. Oczywiście jak już wystawię to potem wjechać nie mogę (no bo przeca rozkopane)! SHIT! I tak stoi sobie moja perełeczka z dala od mamusi (czyt. mła ) dwa domy dalej a ja co chwilę, z miłości tej wielkiej, wyglądam tęskno za nią (w sensie za autkiem) czy aby mi ktoś koparą po jej facjacie nie przejechał. Panowie którzy robią tą wielką rozpierduchę mieli skończyć w zeszły piątek ale zamiast robić co trza to wychudłe klaty na słońcu prażą, jak jeszcze piwo sobie otworzą to chyba nie wytrzymam nerwowo i sama za sterami kopary zasiądę i pokażę panom jak się zapi&%#erdala!
O!
Kwitka,

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:17   #1217
magbes
Zadomowienie

czesc
kwitka jak milo, ze jestes
Lunka - dzieki za odp w sprawie tych twardnien... mi one spedzaja sen z powiek... gdyby nie to to byloby idealnie. a powiedz, bralas cos wiecej na te twardnienia?vto cos na F? feno...nie pamieam... Juz nie moge doczekac sie wizyty w poniedzialek. dobrze, ze w miedzyczasie mialam te polowkowe bo bym chyba zwariowala.
U mnie dzis srednio. sniadanie sie nie przyjelo,,wymiotowalam jak kot i do tego mialam rozwolnienie...az bolal mnie zoladek :/ nie wiem od czego to,,, podejrzewam, ze moze skorka z pomidora mogla zaszkodzic... czy poprostu takaciazowa dolegiwosc.... eh..teraz doszlam troche do siebie i mi w brzuchu burka ale boje sie jesc ...
Wczoraj bylam na drugim spotkaniu szkoly rodzenia...omawialismy pierwszym etap porodu... i dodatkowo dostalysmy reklamoweczki z gratisami. Najbardziej ucieszya mnie butla ze smokiem aventu ponadto 3x sudocrem, jakies probki plynow do prania, tubka kremu dla niemowlaczka, pampersiak, jakies wkladki dla mamy fajnie
pozdrawiam Was kochane. ide zrobixc sobie chleb z maslem
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:03   #1218
IsiaG
Zadomowienie

Hejka!!!

Cytat:
dziewczynki, mam prosbe.

Ja spróbuje u nas w aptece. Jak się uda to Ci podeślę. Swoją Luteinę dowcipną wysłałam Sophi, nie wiem czy ją wykorzystała.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Witajcie Laseczki
Hej Mokka, już tęskniłam za Tobą ale nie ponaglałam. Wiem jak czasami ciężko z małym dzieckiem znaleźć czas na neta. Moja teraz śpi na brzuchu koło mnie, więc też korzystam z wolnej chwili.

Cytat:
Hejka babki,
nadrobiłam ......................... ......ostatnią stronę
Widzę, że nas więcej na wątku, więc witam się ze wszystkimi i od razu gratuluję fasoleczek!
santom ja mam lutke dopochwową jeżeli Cię to interesuje to mogę wysłać. Nie wiem jak zamiennie się ją stosuje do dupka ale jak by co... to możesz na mnie liczyć - mam 3 pełne opakowania i jedno bez 4 tabletek.
Lunka bardzo dobrze cię rozumiem. Mnie też trzeba doceniać, podziwiać i wielbić typowa lwica ze mnie...

O!

koniec żali - dziękuję za uwagę

sija

Kwicia - wróciłaś. Jak zawsze tekst masz zajefajny. uwielbiam Cię za to

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
czesc
kwitka jak milo, ze jestes
Lunka - dzieki za odp w sprawie tych twardnien... mi one spedzaja sen z powiek... gdyby nie to to byloby idealnie. a powiedz, bralas cos wiecej na te twardnienia?vto cos na F? feno...nie pamieam... Juz nie moge doczekac sie wizyty w poniedzialek. dobrze, ze w miedzyczasie mialam te polowkowe bo bym chyba zwariowala.
U mnie dzis srednio. sniadanie sie nie przyjelo,,wymiotowalam jak kot i do tego mialam rozwolnienie...az bolal mnie zoladek :/ nie wiem od czego to,,, podejrzewam, ze moze skorka z pomidora mogla zaszkodzic... czy poprostu takaciazowa dolegiwosc.... eh..teraz doszlam troche do siebie i mi w brzuchu burka ale boje sie jesc ...
Wczoraj bylam na drugim spotkaniu szkoly rodzenia...omawialismy pierwszym etap porodu... i dodatkowo dostalysmy reklamoweczki z gratisami. Najbardziej ucieszya mnie butla ze smokiem aventu ponadto 3x sudocrem, jakies probki plynow do prania, tubka kremu dla niemowlaczka, pampersiak, jakies wkladki dla mamy fajnie
pozdrawiam Was kochane. ide zrobixc sobie chleb z maslem

Fajnie, że chodzisz do szkoły. Sama czy z TŻ? I gratki za kolejne tyg ciąży

A ja powoli zabieram się za formalności z chrztem. Tyle, że terminy mi nie pasują. U nas w parafii chrzty tylko w 3 niedzielę miesiąca, obok w 2i 4. I tam zamierzam, tylko najpierw muszę dostać pozwolenie. Lipiec u nas odpada, bo albo córki nie będzie albo mamy. Sierpień też, bo koleżanka która będzie nam robić ciasta w sierpniu ma urlop i jej nie będzie 3 tyg. Zostaje czerwiec albo wrzesień. Wybrałam czerwiec. Czyli 23 czerwca. Jutro bujnę się na spacer do parafii o to zezwolenie. Nie mogą chrzcić co niedzielę? Masówka, której nie cierpię. A próbowałam mężą namówić na chrzest małej w Toruniu, skąd w sumie pochodzimy. W garnizonowym mieliśmy nasz ślub, chrzciny starszej, mój brat tam brał ślub. To nie. I wszyscy byliby na miejscu. Nie! To teraz będą jechać 150 km na parę godzin imprezy, bo mąż nie chce się zgodzić. Znowu nie chce mnie posłuchać! A wyjdzie na to, że miałam racje.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:23   #1219
Czekollladowa
Raczkowanie

Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Czekoladowa, a ty masz jakie torbiele?? Bo jeśli czynnościowe, to nie pęka pęcherzyk i żeby zajść w ciąże najlepiej jest podczas monitoringu znaleźć najlepszy moment aż pęcherzyk będzie wyst duży i lekarz daje zastrzyk hormonalny na pęknięcie.

Ja tak się zastanawiam od czego mam taki PMS? Który hormon jest odpowiedzialny za bolące piersi??[/QUOTE]

podobno czynnościowe, ale nie jestem na 100% pewna
w nocy koło północy obudził mnie TŻ, bo się przytulił gdy się przebudziłam okazało się, że płacze. Strasznie się przejął tą torbielą nigdy nie widziałam, by był aż tak przejęty...
Czekollladowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:02   #1220
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekollladowa Pokaż wiadomość

podobno czynnościowe, ale nie jestem na 100% pewna
w nocy koło północy obudził mnie TŻ, bo się przytulił gdy się przebudziłam okazało się, że płacze. Strasznie się przejął tą torbielą nigdy nie widziałam, by był aż tak przejęty...

Stary 2013-05-15, 18:11   #1221
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Ja tak się zastanawiam od czego mam taki PMS? Który hormon jest odpowiedzialny za bolące piersi??
Prolaktyna!!

Lady, zrób Ty w końcu tą prolaktynę, ona przy endo lubi być podwyższona!
Stary 2013-05-15, 18:20   #1222
santom
Zakorzenienie

jestem po pracy ufff, znow ludzi troche bylo

dzieki dziewczyny za wszelkie formy pomocy!!!

czekoladowa jednak walcz w takim razie o niebranie antykow. nie rozwiaza problemu, namieszaja w hormonach, opoznia starania, a na koniec problem i tak wroci. bledne kolo

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-05-15, 18:58   #1223
Luna0
Zakorzenienie

Magbes ja jadlam fenoterol... okropny lek ale przynajmniej wiedzialam ze jestem zabezpieczona, tylko ja mialam bardzo czesto twrdnienia.. wspolczuje bo przy tym nie da sie byc spokojnymn

Kwicia uwielbiam Cie

Santom dziekuje za komplementy

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Magbes ja jadlam fenoterol... okropny lek ale przynajmniej wiedzialam ze jestem zabezpieczona, tylko ja mialam bardzo czesto twrdnienia.. wspolczuje bo przy tym nie da sie byc spokojnymn

Kwicia uwielbiam Cie

Santom dziekuje za komplementy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:02   #1224
magbes
Zadomowienie

Lunka, ja dzis juz naliczylam 7-8... a ile bylo naprawde to tez mi ciezko stwierdzic bo nie zawsze to czuje. w poniedzxialek mam wizyte i nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu. A powiedz mi jeszcze, czy probem zglosilas poprostu swojemu ginowi na wizycie czy zglaszalas sie na IP?
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:35   #1225
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Prolaktyna!!

Lady, zrób Ty w końcu tą prolaktynę, ona przy endo lubi być podwyższona!
A ja słyszałam tylko, że estrogen jest podwyższony wtedy i dlatego dziadostwo się tworzy.

A co jak jest rzeczywiście podwyższona ta prolaktyna??

No i kiedy najlepiej jest zrobić to badanie ?

26.06.2010-
Stary 2013-05-15, 21:19   #1226
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

No i kiedy najlepiej jest zrobić to badanie ?
Prolaktyne robisz w obojętnie jakim dniu cyklu.

Stary 2013-05-15, 22:17   #1227
Niestabilna
Wtajemniczenie

AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Hej dziewczyny... tak sobie leze i waspodczytuje i podczytuje i sie wbic nie moge...ale tochyba przez mojego okropnego dola... czuje sie fizycznie duzo lepiej ale psychicznie coraz gorzej... dzisiaj z tego wszystkiego wpieprzylam paczke chipsow (duza) i zajadlam to lodami czekoladowymi... utro ma byc @ i juz mam dosc... czemu nam niewychodzi... sama sobie spieprze urodziny nasza rocznice... w szpitalu robilitesta i neg. Z tego co teraz wychodzi to prawdopodobnie biodro... fuck...

Dziewczyny ,macie przepiekne brzuszki ;* i ciesze sie ze wam kolejne tygodie leca bez komplikacji.
Pozdrawiam was wszystkie i juz wam nie marudze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-15, 22:57   #1228
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Kwicia hej hej

I dobranoc. Musze jutro wstać po 4, jade na szkolenie do krakowa

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 08:32   #1229
lady_malgo
Rozeznanie

Dot.: AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... tak sobie leze i waspodczytuje i podczytuje i sie wbic nie moge...ale tochyba przez mojego okropnego dola... czuje sie fizycznie duzo lepiej ale psychicznie coraz gorzej... dzisiaj z tego wszystkiego wpieprzylam paczke chipsow (duza) i zajadlam to lodami czekoladowymi... utro ma byc @ i juz mam dosc... czemu nam niewychodzi... sama sobie spieprze urodziny nasza rocznice... w szpitalu robilitesta i neg. Z tego co teraz wychodzi to prawdopodobnie biodro... fuck...

Dziewczyny ,macie przepiekne brzuszki ;* i ciesze sie ze wam kolejne tygodie leca bez komplikacji.
Pozdrawiam was wszystkie i juz wam nie marudze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też tak mam kochana... wiem co czujesz. Najgorsze jest to, że najpierw człowiek nadziei sobie narobi, bo objawy jak na ciąże ( a te dziady właśnie się pojawiają chyba po to, aby ból był silniejszy przy rozczarowaniu) a później wielkie rozczarowanie... ja z cyklu na cykl gdy @ przychodzi to coraz więcej płacze i coraz większego mam doła.

Dlatego rzadko zaglądałam... bo ten wątek zrobił się bardziej mamuśkowy, a nie staraczkowy-co z jednej strony mnie bardzo cieszy, bo tylu kobietom w końcu się udało. A z drugiej strony ogromnie smuci, bo zostałam na szarym końcu.. a to już mój 17 cykl starań

26.06.2010-
Stary 2013-05-16, 08:47   #1230
pszczola189
Rozeznanie

Hej U mnie dziś 16 dc, ale jakiś kryzys mam, tak mi niedobrze, że ciągle mi się wymiotować chce.. Nie zjadłam nic jeszcze, próbuję wypić herbatę ale z każdym łykiem jest coraz gorzej.. czy to możliwe żeby to były te ciążowe mdłości?

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości