|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
karolajn ja w ogóle na wizytach nie dostaję informacji o wadze
pewnie teraz na tym usg z IIItrymestru babka mi poda i chyba gin ewentualnie przed porodem![]() Neni no jak mam teraz tyć 1kg/tydzień, to ja podziękuję mam nadzieję że spora część to mój synek![]() A co do glukozy, to w sumie sama nie wiem o co chodzi, czemu jedni lekarze zalecają 3 wkłucia a inni 2 nie wiem, na ile jest to istotne... ale wolę zrobić tą jeszcze jedna glukoze i miec spokoj
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
tak jak któraś wspominała grzybica często się pojawia . Moze uda Ci sie dostać na wizytę do Twojego lekarza prowadzącego ? W końcu on najlepiej zna przebieg Twojej ciąży i najlepiej mógłby sie o tym wszystkim wypowiedzieć |
|
|
|
|
#2043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
Tak jak pisały dziewczyny - w ciązy grzybek to normalka To po pierwsze, po drugie skoro nie robił afery z powodu szyjki to znaczy że delikatnie się skróciła, choc moim zdaniem mógł Ci powiedzieć ile ma cm bo to ważne . Po prostu do następnej wizyty ogranicz aktywność i więcej leż Wagą się nie przejmuj to tak jak Neni pisała, mógl po prostu inaczej ta wagę zmierzyć ![]() Także głowa do góry i nie smutaj się |
||
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
ooo właśnie En, ja też ma grzybka, ja też!!!
w sumie na dobre się go chyba nie pozbyłam od x miesięcy![]() kocurku a clotrimazolum można brać w ciąży? bo coś mi się obiło o uszy, że
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2046 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
będę wiedzieć co mnie czeka ![]() Cytat:
Cytat:
Ty to dopiero będziesz zgrabna w 9 mcu Cytat:
Elaine namówiłaś mnie na pareo z groupona, wiesz Perse kontrola, brrr... Fiazo STO LAT, SPEŁNIENIA MARZEŃ, POMYŚLNOŚCI, ZDROWIA I FAJNEGO PORODU W PEŁNYM TEGO SŁOWA ZNACZENIU ![]() ![]() Kejt zaniemówiłam jak przeczytałam o tej pijanej matce i dzieciątku Oliath dobrze, że już sytuacja opanowana Enlevee nie zamartwiaj się na zapas, mi jak mierzą szyjkę, to w zależności od lekarza, wprawy, dokładności i sprzętu różnice wychodzą kolosalne, nawet 62 mm nieporozumienie. A monitorujemy to regularnie. A kiedy masz kolejną wizytę? ciekawe co Twój lekarz powie na kolejnym badaniu
|
|||||
|
|
|
#2047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja od początku ciąży przytyłam już 8 kg smieje sie do Tżta że jeszce troszke i juz mnie nie podniesie |
|
|
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na grzybka przepisał antybiotyk.. Wolałabym zeby liczył tak jak mój lekarz, bo przez to teraz sie martwie ![]() Cytat:
![]() Ja też byłam malenka jak sie urodziłam bo 2,4 tylko ze w 36 tygodniu i tez jestem zdrowa.. ale jakos jak tak rósł jak na drozdzach to mi łatwiej psychicznie było. Ale macie pewnie racje, skoro skokowo rosną dzieci to sobie przyspał w tym miesiacu, a w nastepnym odrobi. ![]() A NO I WIECIE CO MI NA KONIEC POWIEDZIAŁ? Proszę nie współżyć. ![]() tutaj to myślałam, że się roześmieję na głos.. ja i współżycie.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam wszystko szybciorem,bylam w ch zrobilam zakupy no i jestem spłukana nie wazne.. :P Oliath kontroluj i bedzie wszystko ok,odpocznij troche polez
![]() Cytat:
Napewno policzyl wage troche inaczej niz Twoj lekarz a co do szyjki to wydaje mi sie ze paru osobą ostatnio sie skraca / skrocila itp. ja sama mam 3 cm ostatnio ktoras pisala 2,5 cm.. nie ma co panikowac jest ok!![]() * Lece sobie brwi zrobic i paznokcie bo jutro zapewne gdzies wybede a w piatek chyba jedziemy do znajomego na grila na ur kolezanki ... i wogole pisze z Tz wczesniej i mowie ze mozemy jechac ze K napisala ze maja miejsce w samochodzie ale ze ja wole jechac naszym a on napisal -a czemu naszym? a ja mu napisalam : - a jak mi wody odejda to kto mnie do Krk przywiezie? Tz- no tak,lepiej swoje auto ubrudzic hahahahahahahha ))))lece zagladne pozniej Ale macie spida z tym pisaniem Wybiera sie ktoras w sobote na to usg 3d? Czy jest sens jechac tam wogole kolo 13/14 godziny?bo jak pojedziemy w piatek to wrocimy jakos w sob... |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yyyy w szpitalu mi przepisali.. mój lekarz mówił, ze ok
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche to dziwne, bo przecież zbyt niska czy wysoka waga świadczą często jakichś nieprawidłowościach, a wątpie, żeby oceniał to na podstawie wyglądu małego czy brzucha. grunt, że orientacyjnie wiem ile waży i że jest ok.A co do tycia, to zaczynam sie obawiac, ze to jest TEN moment... w ktorym zaczne tyc na potege ![]() Bo apetyt mam okrutny momentami
|
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po byku. I będziesz mi tu o pasztecie/pulpecie pisać ![]() No a ogolne to gratuluję wizyty
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To bardzo obeznany skoro nie poznaje, że Ty nieużywana ![]() Jeśli nie kazał leżeć to znaczy, że nieznacznie się ta szyjka skróciła U mnie tak wyliczył wagę, że niby przez 2 tygodnie Mały tylko 100 gram przybrał Też o tym myślałam potem, ale krótko i Tobie też to polecam
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję ze wstawisz jakieś fotki żebysmy też mogły popodziwiać
cieszę sie że już lepiej sie masz |
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jaki ładny okrąglaczek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oliath, jak mężowi się tak podoba to ty pewnie padniesz z zachwytu
|
||
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Twee-
za wizytę i piona jeżeli chodzi o grzybka ![]() Oliath- cieszę się, że wózek już będziesz miała swój upragniony, jedyny w swoim rodzaju ![]() Dziewczyny zrobię po prostu w ten sposób, że pójdę za tydzien na wizytę, ale do enel-medu zeby sprawdzili ta szyjke. Tam mam lekarzy bezpłatnie, a tutaj musiałabym za zbadanie szyjki dac 120zł kolejne, wiec wiadomo ze to straszna roznica. Zwolnienie dał mi na 4 tygodnie, wiec widzę się z moim lekarzem w 35 tygodniu ciazy, a wczesniej moge nawet codziennie sobie łazic do enel-medu i sie sprawdzac za darmo. Ogólnie mam podejrzenie do tego lekarza, ze lubi zlecac kontrole za tydzien, dwa.. miałam syt na poczatku ciazy gdzie on mnie przyjal zamiast mojego i powiedzial mi ze mam grzybka, przy czym ja zapomnialam nie wiem jak o tym antybiotyku, nie bralam go i poszlam za te 2 tyg juz do mojego lekarza, a on mowi ze nie ma zadnego grzybka.. Teraz zuzyje ten antybiotyk, bede kontrolowala szyjke no i juz pojde do mojego gina nastepnym razem prywatnie, a jak przelozy to mu łeb urwe ![]() Dobrze mysle?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-15 o 18:34 |
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
magolina, ale ja mała jestem i z najniżej wagi nie startowałam
![]() Dziękujemy Neni a napisz no mi, po czym gin miał poznać? Po odtworzonej błonie dziewiczej?? Czy w trakcie odgarniania pajęczyn? ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- En dobry pomysł, bo w sumie tylko o szyjkę się rozchodzi, to po co bulić aż 120zł
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie masz z tymi darmowymi badaniami i jak możesz to korzystaj ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to widze ze też masz ciekawego gina, mój na poczatku straszył mnie chyba wszystkimi możliwymi chorobami jakie moze mieć po urodzeniu maleństwo (nawet wspomnił mi że kiedys miał pacjentkę z dzieciaczkiem bez głowy ) , nastepnie poinformował mnie ze podczas ciąży robi 3 razy usg na potwierdzenie ciąży w połowie czy wszystko ok i bliżej końca(nie wspomne na jakim aparacie bo to jakaś tragedia), no i w sumie o maluszku też za dużo nie wiem , na ostatnim usg dowiedziałam sie tylko że z maluszkiem wszystko ok i że "dziecko będzie długie" gdyby nie to że naprawde jest dobrym fachowcem to juz dawno bym mu podziękowała za pomoc teraz pojedziemy prywatnie na usg to wypytam chyba o wszystko co mozliwe i mam nadzieje ze będe wiedziałą dzo więcej. |
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze miałam to samo w soboet...wogóle stawać na lewą nogę nie mogłam bo tak bolało...na szczęście w niedzielę wieczorkiem przeszło!!!!
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze Ci powiem, ze maz nosem krecil niemozebnie na te cene dwukrotnie podbita wzgledem wylicytowanej. I ogolnie byl na nie po tym wszystkim, i nawet chcial kupowac Bebetto Fabio okazyjnie za podobna cene - ale 3 w 1 ze spacerowka i fotelikiem. No ale on mnie zna i wie, ze jak sie upre, to koniec, grob i mogila
|
|
#2064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
A może wybierz się na to USG w KRaku w CH? A dodatkowo idz do Enel-medu. ![]() Cytat:
Jeśli szyjka sie ciut skraca to staraj się oszczędzać, mniej ganiać. Głowa do góry wszystko jest ok!!! |
||
|
|
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie było tak, że mnie sprawdzili, pracodawce i za zwolnienie do polowy kwietnia wyplacili 6 maja, ale kolejne do polowy maja wyplacili juz 13 maja. A te drugie to zwolnienie do jutra, czyli jeszcze sie nie skonczylo a juz kase wyslali. Juz bede miala platne regularnie i na czas, bo wszytsko w kontroli wyszlo ok. U mnie placa na czas, wstrzymują się jedynie jak mają wątpliwości. Cytat:
Co do cisnienia to ja mam odwrotny problem. Miałam dzis 80/40 i myslałam, ze sie przekrece. Boje sie, że coś z sercem się dzieje, bo lewa rękę mam obrzęknięta i sinawą co jakis czas mi się tak robi. Wypiłam kawę i jest lepiej, bo cisnienie wzrosło na 95/55 Kurcze obawiam się, ze jak powiem o tym ginowi to szpital pewny. W ogole mam cos takiego teraz, że mogę lezeć jedynie na prawym boku, bo na lewym poleżę chwilę i robi mi się słabo, dygocze mi wszytsko w środku, taki jakby niepokój. Na wznak się nie kładę, czasami na 1-2 min. zeby biodra odpoczely i wtedy robi sie to samo, a na prawym jest ok. Tylko jak spie na prawym to potem rwa kulszowa przypomina o sobie, bo mam ją w prawym pośladku |
||
|
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
jak Wam sie podoba
?
|
|
|
|
#2068 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Oli strasznie się cieszę, że lekarz Cię uspokoił
En Kochana - mój Synio na jednej wizycie jest 5 dni starszy od OM, a na drugiej 5 dni młodszy. To też jest kwestia częstych wizyt, gdybyśmy miały te ustawowe 3 USG to byśmy nawet nie wiedziały o tych skokach. Mój gin mówi, że może być rozbieżność z terminem z OM do 2 tygodni i jest luzik. Jak mi Młody przyrósł o 3 tygodnie w ciągu dwóch, to mi gin sam powiedział, że za 2 tygodnie znowu może być mniejszy - i dokładnie tak było. Więc nie smutaj ![]() Grzybek normalna sprawa. Wszystko będzie OK. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki!Cytat:
![]() czekam na foty ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- niedawno dzwonił mąż... mówi, że jest w centrum i pyta, czy może liczyć na obiad, czy ma iść do KFC Ale go sumienie męczy |
||
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

pewnie teraz na tym usg z IIItrymestru babka mi poda i chyba gin ewentualnie przed porodem
nie wiem, na ile jest to istotne... ale wolę zrobić tą jeszcze jedna glukoze i miec spokoj

. Po prostu do następnej wizyty ogranicz aktywność i więcej leż

smieje sie do Tżta że jeszce troszke i juz mnie nie podniesie 

GLUPOLU TY.