|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Fiazo: naaaaaaaaaaaaaaaajleeeeps zego!!!
Rockyy: no tak duży piesek to mu ciepło Margoś: Ty mnie nie strasz, bo ja chcę Igorka podejrzeć
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40827298]Mój dzisiaj falował na niemcu, przy trybie rozkazującym :P Moje dziecko ma zadatki na małego gestapowca :P
[/QUOTE] o rany ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- ja już ni emogę sie doczekac jak zobacze swojego maluszka |
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Po raz kolejny dziękuję za życzonka
Mój tż się jakoś chyba wczuwać zaczyna bo zaczął dziś mówić o wyprawce, wózku, że trzeba kupić i już chciał w tym tygodniu ogarnąć wszystko |
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
A ja wam powiem, że normalnie coraz mnie widać na tym usg
Hanka jakas posciskana, opleciona nogami i rękami, wielka glowa i sie wierci. Jedna, wielka zbita kula ciała moja mama dziś była ze mną oglądać i podobały jej się pucki na twarzy ![]()
|
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40827298]Mój dzisiaj falował na niemcu, przy trybie rozkazującym :P Moje dziecko ma zadatki na małego gestapowca :P
[/QUOTE] kurcze też kiedys zastanawiałam się na termometrem bo kupić muszę, ale jak już miałam się zdecydować to znów przeczytałam że kiepski ![]() Rockyyy mam nadzieje, że ból zęba przejdzie i nie będzie potrzebna wizyta u dentysty ![]() Kurcze nie umiem tak nic nie robić i tylko leżeć właśnie poprasowałam pościel, teraz idę zmienić, wcześniej zrobiłam stopowe spa i pazurki, umyłam też z rana kibelek no ale chyba tak pomalutku z odpoczynkiem w międzyczasie to nic mi nie będzie![]() Najważniejsze, że brzusio nie boli, Adasia co jakiś czas czuje a pessar trzyma szyjkę. |
|
|
|
#2016 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pies leży "zdechnięty" i udaje, ze go nie ma Cytat:
![]() Cytat:
Tak bardzo współczuję Ps. Przejrzałaś mnie Cytat:
![]() Chociaż na stronie jest niby napisane, że oni nie uwzględniają list społecznościowych i tylko ich pielęgniarka robi listę ![]() Ja idę teraz w sobotę do CH, a to będzie skończony 36t to Ci powiem czy coś widać ![]() Z tym, że mi na "obrazie" nie zależy tylko na wadze Gluciątka ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Ku pamięci ze SzR ![]() - kiedy macica sie obkurcza (najsilniej przy karmieniu) i towarzyszy temu silny ból to mozna brać 2-3x dziennie po paracetamolu - gdy pękły naczynka po porodzie to smarować twarz kremem z witaminą K Zmykam na dziś ![]() Dobranoc
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Cytat:
)Margoś: męczyć psa czy męża?:P czyli jednak usg będziesz miała ściemniaro:P daj znać jak Glutek z wagą i co pokazał:P
|
|
#2018 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
No nie wiem, co ten mój Syn wyprawia, on ma być ginekologiem, a nie strażnikiem :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
!
|
||
|
|
|
#2020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super, ze Hanka powoli zwalnia ze wzrostem - latwiej bedzie urodzic Cytat:
Cytat:
Barbara jaki fajny brzus fiazo sto latek. oliath i co z Toba? ![]() A ja wysuszylam 4 prania Aleksa, jutro biore sie za prasowanie - trzymajcie kciuki, bo jest tego muuuulllttuummm Marysia padla godzine temu, wiec znow czeka mnie siedzenie z nia do polnocy. Ale dzis mam TZ, wiec lzej. A wogole wlazl mi bol w miednice/pachwine i ledwo staje i ruszam lewa noga.
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40827947]No nie wiem, co ten mój Syn wyprawia, on ma być ginekologiem, a nie strażnikiem :P
[/QUOTE] haha jak juz od urodzenia będzie oswojony z tymi terenami to moze Twoje życzenie sie spełni ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ja ostatnio też mam jakieś dziwne bóle jak wstaje z łózka czy przewracam sie na bok , tłumacze sobie ze maluszek rośnie i to dlatego ale na wszelki wypadem zapytam gina czy to nie wskazuje na nic złego. Oby szybko Ci przeszło |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40827259]Oliath jak tam??
Martwię się o Ciebie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kochane zabuszki wszystkie, DZIEKUJE ZA TROSKE i slowa otuchy i rady i wszystko!!! Polezalam chwile z kopytem do gory, noga bez zmian na lepsze, zmierzylam pozniej cisnienie po raz setny i wyglada, ze mam swoje zwykle idealne 122/75 z powrotem. Zadzwonilam do doktorka, i on mowi, ze jesli to tylko stopa i cisnienie dobre, a dziecie ruchliwe, to nie ma co panikowac i pchac sie na IP, bo tam mi dopiero podskoczy - mam okladac zimnym, trzymac do gory, duzo pic, jutro sprawdzic rano i obserwowac, mierzyc cisnienie i zapisywac 3x dziennie, zrobic normalnie mocz i morfo w labie i normalnie na wizyte przyjsc do niego. Maz przywiozl mi zamowione zastrzyki sztuk 3, paskow do bialka w moczu nie przywiozl, bo w aptekach nie ma, a teraz sam pojechal po naszego Rolls Royce'a do Wolowa. Chcialam z nim, ale dalam sobie siana. Moze sobie woda z octem obloze na noc ta kostke, co? Oby przeszlo, bo bania karykaturalna wrecz, juz mi klapek nie wchodzi na nia, na boso chodze. Juz po zastrzyku, moze wytrzebi cudownie odrodzonego i rozmnozonego dziada choc troszke, mimo ze z 10 dawek mam 3 jedynie K...wa mac, jescze mnie tylko zab nie bolal w tej ciazy do kompletu, czekam z utesknieniem na nieuniknione - ja za kazde dziecko zaplacilam kanalem, truciem i wreszcie resekcja jednego zabka, wiec czemu mialoby byc inaczej tym razem, skoro genetycznie zeby mam do doopy i juz, slabiutkie............... . Cytat:
szukaj szukaj, jest taki gosciu janexnet, jeden z moich ulubiencow od ciuchow, w tym rowniez rewelacyjnych zestawow, rowniez na dziewuszki w wieku naszych - plus duzo wystawia pojedynczo od 7,90 pln i ja robiac juz kilka razy zakupy u niego dla siebie, Lali i Lilo zawsze bylam zachwycona w ogole i w szczegole bez dwoch zdan
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chce mi się wyć
Byłam na tej wizycie, mojego doktora nie było więc przyjął mnie inny.. ogólnie malutki jest malutki bo waży 1419 g, więc przytył tylko 300g od miesiąca.. no ale powiedział, ze to jest normalna waga, zeby się nie martwic..dwa- mam grzybicę.. trzy- szyjka się skracać zaczęła. Powiedział, ze nie jakos straszliwie, ale jednak nie powinna sie skracać.. Ale jakos inaczej mnie badał i w ogóle niz mój, bo wage wyliczył tylko na podstawie główki i brzuszka, a mój zawsze mierzy wszystko... no i zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak ![]() Szłam do domu i ryczałam, jakoś miałam takie wielkie oczekiwania od tej wizyty i w ogóle, a wszystko do dupy ;(
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
To może będzie miała jeszcze coś po mnie oprócz peknietego jeża Bo jak na razie patyczak po ojcu :p
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- En! Skoro lekarz powiedział, że wszystko ok, to nic się nie martw Widocznie maluch będzie drobny, ważne, żeby był zdrowy. A im mniejszy, tym łatwiej będzie Ci go powitać na świecie
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Cytat:
![]() Moja mi dzisiaj tłumaczyła, ze te wagi nie sa nigdy dokładne, trzeba mieć na uwadze +\- 10%. A dzieci rosną skokowo. Zobacz na przykladzie Hanki A co do szyjki- chyba czas trochę zwolnic tempo co? Mówił jaka długość szyjki?
|
|
|
#2027 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
Mnie tez dziad na nerwy dziala. Dzisiaj pozarlismy sie jak tra lala. Byl przepraszal ale nie wybaczylam. Mam juz dosc wyladowywania frustracji na mnie! Cytat:
Olej dziada bo ewidentnie nie chce dac Wam tych rzeczy tylko unika powiedzenia Wam tego w twarz Cytat:
Wszystkiego najlepszego! Lekkiego porodu, pomocnego tz i spelnienia marzen! Cytat:
![]() Czarownica- oczywiscie mialam na mysli cold cream z Mustelli a nie Medeli ![]() Krysia- jaki ty masz maly brzuszek ![]() Barbara- Twoj tez pieknosci Oli- na opuchlizne duzo lepszy jest oklad z wlasnego moczu, ale nie wiem czy mozba w ciazy ![]() Enlevee- nie zloscilabym sie na lekarza. W koncu to tez czlowiek i moze mu cos wypasc. Daj znac jak po wizycie. Margos- uwazaj na psa , bo nie wiadomo do czego sie teraz posunie w desperacji jak kupa nie pomogla ![]() Nie zacytowalo mi
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie grzybica w ciąży to częsta przypadłość-przepisał Ci coś? A szyjka mocno się skraca? Kazał leżeć? Jeśli chodzi o wagę to jak byłam na 3d to też mi jakąś dziwną wagę wyliczył i też zaniżoną i się martwiłam trochę, bo było pokazane na wykresie, że to poniżej normy ![]() A za 2 tygodnie poszłam na USG do swojego lekarza i tam już waga lekko ponad 50 centyl tego tygodnia-czyli ok. Może być tak, że jeden lekarz szacuje wagę na podstawie obwodu główki, a inny na podstawie długości kości udowej i stąd też różnice Dobrze mówię? Nie smutaj
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GLUPOLU TY.
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
No i zalecił wizytę za tydzien, na co ja mu mówię, że będę leżała itp itd ale zeby chociaz za 2 tyg przyjsc bo 120 zł tydzien po tygodniu to jest dla nas obecnie bardzo duzo i mnie nie stac zbytnio, chyba ze cos taniej bedzie. A on na to mowi, ze jakby mógł to by darmowo mi zrobił to badanie, ale wiadomo- nie bedzie darmowo. Ogólnie byłam juz drugi raz u tego lekarza, bo na poczatku ciazy tez mojemu cos wyskoczyło i do tego mnie przepisali i wtedy tez zalecił kontrole czegos tam za tydzien czy dwa tygodnie... nie wiem czy nie zaleca wizyt, zeby gabinet wiecej zarobił.. na pewno nie zostawie tematu szyjki tak o, ale raczej pojde w pakiecie enel- medu na zbadanie stanu szyjki za tydzien, niz tam prywatnie zeby 120 zł wybulic znowu, których nie mam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliath super, że lepiej |
|
|
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już po, mały oczywiście sobie fika, zresztą niczego innego się nie spodziewałam, szyjka ok, za to żelazo mam za niskie, więc będę jadła podwójną dawkę. Co do wyników glukozy to z racji tego, że wynik po drugim pobraniu jest ok mam nie histeryzować, za to przez dość wysoki po pierwszym pobraniu będę musiała powtarzać glukoze ok 32tc
no ale dla małego wszystko. Aż przed chwilą musiałam skoczyć do biedry po lody![]() Aaaa i powodzi się po szpitalu, w tydzień przytyłam 1kg także mam już ok 4kg na plusie (wyszły moje fryteczki i burger king )
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee -pewnie. Skoro masz możliwość to idź do temgo Elmecośtam i zbadaj za darmochę, bo może on z tych co wyszukują problemy na siłę
|
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-15 o 18:47 |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! -
Cytat:
kij z tym poprawnej wagi dowiem się po porodzie
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanowiłaś mnie z tą glukozą, bo ja miałam badaną tylko przed piciem i po 2 godzinach. Glukoza po 1 h w ogóle nie interesowała mojego gina
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież wiadomo, że dzieciaczki teraz nierównomiernie przybierają, to raz, dwa że to chyba lepiej, że wiesz o szyjce, odpoczywaj, kontroluj i tyle. Żadnej tragedii przecież nie ma![]()
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam grzybka i biore clotrimazolum na noc i na dzień lactovaginal. Po 5 dniach będziesz nówka. Szyjka się zaczęła skracać a jak poleżałam (w szpitalu) to znwou jest ok i taka jak była ok 4 cm. Waga jest ok Dziewczyny, które myślą jeszcze nad pościelą. Polecam http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24175383 Pościel jest w takich kolorach jak na zdjęciu, zero przekłamania. Jest dobrze wykonana i ładna Do tego za 2 dni opóźnienia w wysłaniu dostałam gratis przewijak i 2 czapeczki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

Hanka jakas posciskana, opleciona nogami i rękami, wielka glowa i sie wierci. Jedna, wielka zbita kula ciała
moja mama dziś była ze mną oglądać i podobały jej się pucki na twarzy 

(

więc kolejny tydzień u rodziców mnie czeka..
super, ze Hanka powoli zwalnia ze wzrostem - latwiej bedzie urodzic
12.06.2010

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)