Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 21:14   #1381
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
KTG żeby w ogóle można było skontrolować pracę serduszka dziecka powinno trwać ok. 30-40 min. ja czasem leżę i godzinę.....
dzięki za info

Cytat:
Uparta moja córa niestety, ale wymarzyłam sobie, że dzisiaj w nocy mi wody odejdą i skurcze same się pojawią, więc tak ma być

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U mnie z tym terminem OM tak jak u ciebie
aaa.. no tak
a jakie masz pozostałe terminy ?
bo u mnie w najgorszym wypadku to aż 30maj oby nieee..
a jeśli według OM to już dawno przeterminowana jestem
ale te dwa terminy to według mnie właśnie najmniej prawdopodobne..
Ja obstawiam 20-23 według moich wyliczeń i według USG

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:15   #1382
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Katherine, ale jaja dosłownie!!! po porodzie z reklamacją idź do gina

Kinga, nie zazdroszczę, ale teraz to już tylko kwestia tych 2-3 dni

Maarchewka, jak ty raczej długie i nieregularne te @ miałaś, to może wcale jeszcze nie masz terminu jaki termin ci wychodził na pierwszych USG?
a co do ruchów to ja sama nie wiem... mi kazał gin tylko liczyć, ile aktywności młody ma. czyli jak kopie kilka razy z rzędu, to się to liczy jako jeden raz. potem spokój (młody śpi albo zbiera siły) i jak znów zacznie się ruszać, to kolejna aktywność. i ma być takich akcji >10 w ciągu dnia. a na liczenie ruchów między 7 a 8 rano nie miałabym ochoty

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------
Z USG mi wychodziło 12 maja.. ale sama nie wiem, nie mam nic wpisane co wychodziło z miesiączki.. W sumie to dokładnie wiem kiedy miałam owulke - 23 sierpnia i jakby liczyć 38 tygodni (bo chyba tyle trwa ciąża?) od owulki to by wychodziło 16 maja.. Ale to ja sobie tak sama kminie nie wiem czy to ma jakiekolwiek wytlumaczenie medyczne

Cytat:
aaa, szprotka, bo zapomniałam... ja bym na twoim miejscu założyła normalnie letnią sukienkę. jak tylko mogę, to unikam rajstop - nieważne czy jest marzec czy sierpień. jak temperatura na to pozwala, to rzucam te sztucznizny w kąt i się cieszę! nie ma czegoś takiego jak zbyt wczesna pora roku na latanie z gołymi nogami. wszystko zależy od pogody i już!
ja tam tez nie lubie rajstop.. jak tylko można to nie zakładam.. A czegoś takiego jak skarpetki rajstopowe czy podkolanówki to w ogóle nie uznaje.. i po co to zakładać.. nogi się tylko mi w tym pocą.. w ogóle nie cierpię tego uczucia tego sztuczniaka na stopach..

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hejo

Kinga 42tc??? O to Lilka bierze Was na przetrzymanie
Justii to co jutro rodzisz?

Ja melduję,że dzisiaj wyprałam wkońcu (37tc) Tymkowi ciuszki
Jutro wielkie prasowanie i może torbę spakuję też..przynajmniej to co mam..Bo jeszcze nie wszystko niestety zakupione. Na szczęście zostały same pierdy więc w razie czego to ktoś na biegu dostarczy

Czy Wy pod sam koniec też macie tak,że wyjec non stop o byle G*** się załącza i mega wku*rw?? Bo ja tak mam i nie wyrabiam sama ze sobą normalnie.

Dobijcie mnie!!!!
łojoj gonisz laska nas gonisz już niedlugo

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A właśnie jak bierzecie tego wiesiołka to normalnie dalej łykacie witaminy? Bo ja się dzisiaj nad tym zastanawiałam... tu i tu są te kwasy OMEGA 3 i nie wiem czy to nie będzie już za dużo
w wiesiołku omega 6, a nie 3..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:16   #1383
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Z USG mi wychodziło 12 maja.. ale sama nie wiem, nie mam nic wpisane co wychodziło z miesiączki.. W sumie to dokładnie wiem kiedy miałam owulke - 23 sierpnia i jakby liczyć 38 tygodni (bo chyba tyle trwa ciąża?) od owulki to by wychodziło 16 maja.. Ale to ja sobie tak sama kminie nie wiem czy to ma jakiekolwiek wytlumaczenie medyczne
a kiedy miałaś OM?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:18   #1384
katherine271
Raczkowanie

Ją to już takie jaja z płcią widzę muszę mieć bomb pierwszej ciąży na początku miał być chłopak a potem w 9 miesiącu w szpitalu wyszło że dziewczyna. W tejnciazy podobnie, jak gin mówił że raczej chłopak to do końca nie wierzyłam, potem jak ten drugi bez cienia wątpliwości powiedział mi że dziewczyna to też przestałem mieć wątpliwości i nie spodziewałam się że mogę jeszcze się dowiedzieć czegoś innego, ciaglempatrze na to zdjęcie z usg i naprawdę albo mój gin lubi szukać czegoś co wygląda jak jajka i siurak albo to naprawdę chłopak. Tylko że ten drugi mówił że się nie myli, że jakby nie byl pewien to by nie mówił, cóż, nie spodziewałam się tego ale już teraz pewną nie będę, na porodowce się okaże hihi, naprawdę będzie ekscytujące moment usłyszeć płeć, normalnie jak za dawnych czasów. To psikus losu za to ze ją tak lubie być przygotowana

Kinga już bliżej jak dalej, czuje że ją tez będę mogła się przywitać za 3 tyg w 42 tygodniu jak tak dalej pójdzie

Marchewka działaj bo jak Ty urodzisz to czuje że poleci lawina, wszystko więc w Twoich rękach
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:19   #1385
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a kiedy miałaś OM?
5 sierpnia

Wojtek
Stary 2013-05-15, 21:20   #1386
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
co do wiesiołka, to on ma raczej omega-6... omega-3 są w rybach i np. w oleju lnianym. najlepiej ich nie mieszać (czyli np. ryby nie podajemy ze słonecznikowym, ale np. z oliwą, która to ma głównie omega-9), bo przerabiane są przez te same enzymy, i może nam tych enzymów nie starczyć i
chciałam zaznaczyć, że w wiesiołku to nie chodzi o omega-6, bo to ma większość olejów roślinnych, ale prawdopodobnie o kwas gama-linolenowy czy jakoś tak, który bardzo dobrze robi na skórę (może też o uelastyczniające właściwości chodzi?), i zdaje się, że przede wszystkim o jakieś działanie na hormony. dużo roślinek ma takie działanie - trzeba tylko wiedzieć która dokładnie na co i można się bawić z wiesiołkiem pewnie mają doświadczenia dziewczyny, które miały problemy z zajściem w ciążę - bierze się go w pierwszej fazie cyklu, w drugiej trzeba odstawić.
Czyli radzisz nie łączyć

Na witaminach jest napisane: zawiera kwasy Omega-3, w tym DHA i EPA, a na wiesołku : kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone, wielonienasycone w tym kwas GLA...
Stary 2013-05-15, 21:21   #1387
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Marchewka działaj bo jak Ty urodzisz to czuje że poleci lawina, wszystko więc w Twoich rękach
w ogóle to się dopiero obudziłam i nawet mi się śniło, a raczej w pół jawie w pół śnie wydawalo ze już i skurcze i wody odeszły... ale jak się ocuciłam to sie okazało ze dupa

Wojtek
Stary 2013-05-15, 21:23   #1388
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
5 sierpnia
no to wg om wychodzi na 12 maja

Stary 2013-05-15, 21:24   #1389
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj uświadomiłam sobie, że już jestem w 8 m-cu ciązy a nie w 7 a wszystkim mówie, że to 7
od dzisiaj zostało 50 dni do t.p.
za 50 dnijeszcze sporo czasu...

Cytat:
5 sierpnia
No to z OM masz 12 maja termin
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:24   #1390
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

ja tam tez nie lubie rajstop.. jak tylko można to nie zakładam.. A czegoś takiego jak skarpetki rajstopowe czy podkolanówki to w ogóle nie uznaje.. i po co to zakładać.. nogi się tylko mi w tym pocą.. w ogóle nie cierpię tego uczucia tego sztuczniaka na stopach..
Do baletek też nic nie zakładasz? ja w tamtym roku kupiłam na allegro takie bambusowe stopki i są super

Cytat:

w wiesiołku omega 6, a nie 3..
Już clothe mnie poprawiła
Stary 2013-05-15, 21:28   #1391
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no to wg om wychodzi na 12 maja
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
No to z OM masz 12 maja termin
no to po prostu dziecie ma wywalone na rózne statystyki.. ale tak dziwnie ze USG i z OM sie wstrzeliło w tą samą datę.. częściej chyba jest jakiś rozstrzał nie? A i tak mimo to data wychodzenia dziecka jest inna..

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Do baletek też nic nie zakładasz? ja w tamtym roku kupiłam na allegro takie bambusowe stopki i są super
bambusowe?? a jak to wygląda?
Nie nigdy nic nie zakładam na stopy. Albo takie normalne skarpetki jak buty na to pozwalają - czyli trampki, adidasy, a jak widać skarpety to nic..

Wojtek
Stary 2013-05-15, 21:30   #1392
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no to po prostu dziecie ma wywalone na rózne statystyki.. ale tak dziwnie ze USG i z OM sie wstrzeliło w tą samą datę.. częściej chyba jest jakiś rozstrzał nie? A i tak mimo to data wychodzenia dziecka jest inna..
za dobrze Wojtkowi w brzuchu więc mu się nie spieszy z terminami
ja mam rozstrzał między terminem z usg a om 2 dni, więc celuję pomiędzy jak coś
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:31   #1393
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też tak było idealnie nam rósł wg terminu OM

Stary 2013-05-15, 21:32   #1394
maarchewka
Zakorzenienie

Chociaż jak tak patrzeć to strasznie przeterminowana nie jestem, dopiero 3 dni.. tylko czlowiek jak się już nastawia 2 tygodnie przed terminem ze to może być w każdej chwili i już będzie zupełnie prawidłowo to już 17 dni z rzędu takiego wyczekiwania to można czegoś dostać.. Czuje się normalnie jakbym miała egzamin a ktoś na telefon miał mnie poinformować o jego terminie.. i siedze taka przygotowana, spakowana, powtórzona i ze strachem w oczach na dryndnięcie..
BTW obrone licencjata tak miałam, że dzwonili na dzien przed bo mieli jakiś mega burdel.. A czasami w dniu obrony ze za 3 godziny wyznaczyli termin.. normalnie powtórka z rozrywki..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-15 o 21:33
Stary 2013-05-15, 21:32   #1395
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No nie zazdroszczę tego 42tc . Oby szybko się jakaś akcja rozkręciła!

No i chyba ta zrobię. Nogi mam poorane, bo ogolić czy wydepilować się bez zacięć i wrostów graniczy z cudem, ale mam to gdzieś. I tak jadę samochodem... Najwyżej baby w poczekalni będą miały ze mnie ubaw Byleby tylko nie padało

Ja bym spokojnie założyła. W tamten piątek było u mnie tak gorąco, że na szkołę rodzenia poszłam w krótkich spodenkach i bluzce na ramiączka i gdzieś miałam co ktoś pomyśli. Płynie ze mnie jak jest gorąco a że leginsy na 3/4 dopiero zamówiłam to nie miałam wyjścia i pokazałam swoje białe nóżki
Stary 2013-05-15, 21:32   #1396
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ano o 21:26 ----------

bambusowe?? a jak to wygląda?
Nie nigdy nic nie zakładam na stopy. Albo takie normalne skarpetki jak buty na to pozwalają - czyli trampki, adidasy, a jak widać skarpety to nic..
O takie coś http://allegro.pl/baletki-damskie-ba...224014719.html
Stary 2013-05-15, 21:34   #1397
prodiament
Raczkowanie

Witajcie, dziewczyny

Szkoda, że nie wynalazłam tego wątku wcześniej - byłoby z kim pogadać i popytać o 100 różnych rzeczy Jutro mija mi termin wg OM, a moja Malutka jakoś nie daje sygnałów, że chciałaby już wyjść.

Czy są tu jakieś mamy z Warszawy? Chciałam podpytać o szpitale, w których rodziłyście/planujecie rodzić i o wasze doświadczenia - gdzie jest ok, a które lepiej omijać szerokim łukiem.
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:35   #1398
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż jak tak patrzeć to strasznie przeterminowana nie jestem, dopiero 3 dni.. tylko czlowiek jak się już nastawia 2 tygodnie przed terminem ze to może być w każdej chwili i już będzie zupełnie prawidłowo to już 17 dni z rzędu takiego wyczekiwania to można czegoś dostać.. Czuje się normalnie jakbym miała egzamin a ktoś na telefon miał mnie poinformować o jego terminie.. i siedze taka przygotowana, spakowana, powtórzona i ze strachem w oczach na dryndnięcie..
BTW obrone licencjata tak miałam, że dzwonili na dzien przed bo mieli jakiś mega burdel.. A czasami w dniu obrony ze za 3 godziny wyznaczyli termin.. normalnie powtórka z rozrywki..
rozumiem Cię i pewnie będę miała to samo od początku maja w zasadzie jestem gotowa a tu nic i nic i pewnie jak dojdzie do dnia terminu to oszaleję

Cytat:
takie kupuję ale nie wiedziałam, że są jakieś bambusowe

Stary 2013-05-15, 21:36   #1399
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
o takie coś to możę by i dobre było i co nie poci się tak noga?? Ale to nie jest takie sztuczne jak takie rajstopowe? bardziej skarpetkę przypomina?

Wojtek
Stary 2013-05-15, 21:39   #1400
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
rozumiem Cię i pewnie będę miała to samo od początku maja w zasadzie jestem gotowa a tu nic i nic i pewnie jak dojdzie do dnia terminu to oszaleję

Jak to moja położna mówi, porodu i wojnz nie przewidzisz. Trzeba bz było się wzluzować i tak samo przyjdzie, co ma przyjść, ale ja to dobrze rozmiem, też należę do niecierpliwyzch i to mi teraz życie utrudnia
Stary 2013-05-15, 21:41   #1401
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
A dzisiaj gadałam z koleżanką.. Ona taka z tych bardziej "nerwowych". I w koncu opowiadała mi jak to z jej porodem było.. Mówiła, ze w dniu terminu ciągle jej się wydawało, że rodzi, bo skurcze miała dosyć bolesne.. No to w samochód i do szpitala.. Tak pod KTG, ze skurcze za małe i do domu.. No i tak 3 razy.. W koncu za 3 razem lekarz powiedział, że szkoda jemu już tego męża i w koncu chyba dla świętego spokoju oxy jej podali i się zwiększyły te skurcze.. Dali ją na porodówke i p 8 godzinach urodziła..

a i mówiła, ze jej się te skurcze dziwnie zapisywały na KTG. ze miała 30-40% a czuła je bardzo mocno.. A miała też kilka 80-90% i w ogóle ich nie czuła..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-15 o 21:44
Stary 2013-05-15, 21:41   #1402
antoinettee
Zadomowienie

Coraz spokojniej się robi na tym naszym wątku.
Stary 2013-05-15, 21:42   #1403
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
też zawsze takie zakładam do balerinek.. nie lubię na boso bo stopy się obcierają, a rajstop też nie lubię

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:45   #1404
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Czy Wy pod sam koniec też macie tak,że wyjec non stop o byle G*** się załącza i mega wku*rw?? Bo ja tak mam i nie wyrabiam sama ze sobą normalnie.

Dobijcie mnie!!!!
nawet mała błahostka, to, że ktoś na mnie krzywo spojrzy jest dla mnie powodem do płaczu. Już nie mówiąc o tym, że ciśnienie mi tak skacze i wyższy wynik = lament, tym bardziej że przy takim wyższym mój S wykonuje jakieś anemiczne ruchy lub wcale i ja już świruję. Gin kazał przyjść do szpitala jutro, zrobi mi jakieś dokładne badania, żadne badania krwi nic nie wykazało zobaczymy... martwię się o niego
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:51   #1405
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Jak to moja położna mówi, porodu i wojnz nie przewidzisz. Trzeba bz było się wzluzować i tak samo przyjdzie, co ma przyjść, ale ja to dobrze rozmiem, też należę do niecierpliwyzch i to mi teraz życie utrudnia
taka prawda

Cytat:
A dzisiaj gadałam z koleżanką.. Ona taka z tych bardziej "nerwowych". I w koncu opowiadała mi jak to z jej porodem było.. Mówiła, ze w dniu terminu ciągle jej się wydawało, że rodzi, bo skurcze miała dosyć bolesne.. No to w samochód i do szpitala.. Tak pod KTG, ze skurcze za małe i do domu.. No i tak 3 razy.. W koncu za 3 razem lekarz powiedział, że szkoda jemu już tego męża i w koncu chyba dla świętego spokoju oxy jej podali i się zwiększyły te skurcze.. Dali ją na porodówke i p 8 godzinach urodziła..

a i mówiła, ze jej się te skurcze dziwnie zapisywały na KTG. ze miała 30-40% a czuła je bardzo mocno.. A miała też kilka 80-90% i w ogóle ich nie czuła..
no to nieźle
moja znajoma pojechała jak jej czop odszedł, no to skoro już była to ją wzięli, podpięli oxy i urodziła a do terminu miała jeszcze czas

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
nudy, nikt nie rodzi, mamusie zajęte dzieciaczkami

Stary 2013-05-15, 21:53   #1406
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Cytat:
o takie coś to możę by i dobre było i co nie poci się tak noga?? Ale to nie jest takie sztuczne jak takie rajstopowe? bardziej skarpetkę przypomina?
Są i takie rajstopowe, ale te bambusowe są jak dla mnie lepsze, wygodne i stopa się naprawdę w nich nie poci Dokładnie bardziej przypomina cienką skarpetkę

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-05-15 o 21:58
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:01   #1407
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to dobrze kojarzyłam.. chyba właśnie te 20 minut to taki minimalny czas..
a rysowały Ci się jakieś skurcze?

Ja zawsze leżę 30minut minimum. A jak dziecko się nie wierci to dłużej.

Cytat:
marchewka miesiączki miałam bardzo regularne 28-29 dni.

Dziewczyny u mnie wywołują koło 7-10 doby, dzisiaj jest 8 także mają jeszcze czas, a że nic się złego z małą nie dzieje to wolą poczekać, że może się naturalnie zacznie, ale dzisiaj na obchodzie powiedzieli, że jutro zapadnie decyzja co ze mną...

KTG żeby w ogóle można było skontrolować pracę serduszka dziecka powinno trwać ok. 30-40 min. ja czasem leżę i godzinę.....

Uparta moja córa niestety, ale wymarzyłam sobie, że dzisiaj w nocy mi wody odejdą i skurcze same się pojawią, więc tak ma być
zeby było jak chcesz.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
też zawsze takie zakładam do balerinek.. nie lubię na boso bo stopy się obcierają, a rajstop też nie lubię

JA tak samo

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:02   #1408
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
i w miarę jak się będziemy zblizać do czerwca i lipca to będzie jeszcze spokojniej
Stary 2013-05-15, 22:09   #1409
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

łe, to ty jutro masz termin spokojna głowa!

mi strasznie giry śmierdzą po rajstopach jestem marzeniem fetyszystów, z resztą nieraz mnie zaczepiali tacy...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Czyli radzisz nie łączyć

Na witaminach jest napisane: zawiera kwasy Omega-3, w tym DHA i EPA, a na wiesołku : kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone, wielonienasycone w tym kwas GLA...
GLA to właśnie gama-linolenowy czy jak mu tam. nie łączyć, czyli nie za jednym zamachem zjadać. jedno brać przy śniadaniu, drugie przy kolacji na przykład
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:09   #1410
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Są i takie rajstopowe, ale te bambusowe są jak dla mnie lepsze, wygodne i stopa się naprawdę w nich nie poci Dokładnie bardziej przypomina cienką skarpetkę
ja rajstopowych nie brałam bawełniane zawsze ale może te bambusowe lepsze będą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości