|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Cytat:
dzien dobry!! |
||
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Magbes ja mam też takie twardnienia, ale lekarz kazał brać 3x nospe i 3 x magnez. Chcieliśmy uniknąć fenoterolu, jak tylko się da
pszczoła189 chyba za wczas na jakieś dolegliwości ![]() lady malgo, niestabilna i na was w końcu przyjdzie czas... Wiem, że łątwo mi się mówi, ale trzeba w to mocno wierzyć
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
A ja z Wami
![]() Dzień Dobry
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się że to jakieś zatrucie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja mało co pisze...bo staraczki pouciekały...
![]() No nic chyba trzeba wątek zostawić tym dla których był stworzony. Buziaki laseczki |
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
ej laski, nikt tutaj ma mi nie uciekac!!
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1238 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mi się tak właśnie wydaje, ale brzuch tak boi dziwnie.. Właśnie próbuję sobie przypomnieć co jadłam/piłam wczoraj, ale nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy.. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
No co Wy dziewczyny
Staraczki podczytują namiętnie Ja mam tak, ze jak moja jakaś koleżanka (kolejna i kolejna i kolejna.... ) dowiaduje się o ciąży to cieszę się jej szczęściem, ale i czasami łapię doła - bo to takie "na żywo" emocje, ale jak Wy nosicie pod sercem dzieciaczka, to nie ma we mnie zazdrości, jakiegoś przygnębienia, bo wiem jak bardzo ważne i wyczekiwany dla Was jest dzidziek Reasumując, gorzej na "żywo" znoszę kolejne zaciążone mamuśki, bo widzę, że na co dzień otaczają mnie małżeństwa z dziećmi, życie się toczy, a my z Tż jakby w "martwym"punkcie stoimy. Trochę się boję tego, że rzeczywistość nas przerasta, że do naszej dwójki potrzeba jest ta mała istotka, bo niestety też czuję, że troszkę sie od siebie oddalamy z mężem i czujemy się jak odludki sami cały czas we dwójkę. Tyle tego... tymczasem pozdrawiam.
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
Kejthx- 100% moich uczuć oddałaś w swoim poście
![]() NIKT MA NIE UCIEKAĆ!! Ja was dziewczyny BARDZO BARDZO lubię i nie wyobrażam sobie tego wątku bez was. Fakt czasem wpadam w dół, ze jeszcze nie mam 2 kresek a tu wokół tyle brzuszków na forum, ale myśle sobie wtedy. Boże przecież te dziewczyny też tyle się starały więc to znak, że i mi się w końcu uda. Apeluję tylko do "wciąż jeszcze-ale już niedługo" koleżanek staraczek, żeby też się odzywały. Jak zamilkniemy to się zrobi wątek mamowy A tak mamy wątek koedukacyjny. Miszcie, które dni cyklu macie itp. Mnie nadal to interesuje i czasem boje się napisać o tym jak się czuję, bo bo brak mi tu staraczek które mogłoby to interesować i zwyczajnie czasem poprzeżywać... wracam do nauki bo na 15 15 mam egzamin
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej.
Ja też mam podobne odczucia do 'nie zaciążonych' jeszcze, aleeee mamuśki zostają z nami! Przecież Wasze posty, wszystkie słowa są dla nas nauką na przyszłość - bo ja wierzę w to, że prędzej czy później (oby prędzej ) i nam się uda! Ja mało się odzywam, bo nie chcę skupiać się na staraniach, które nie wiem czy będą w najbliższej przyszłości ze względu na szkołę, o której ostatnio pisałam.. Aczkolwiek mam nadzieję, że nie będziemy musieli tego odłożyć, rodzice obiecali mnie wspomóc finansowo, studia będą zaoczne, więc chyba przeszkód nie ma.. Zobaczymy, nie chce o tym myśleć teraz, co ma być to będzie. miłego!
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam wczoraj u gin na powtórnym wymazie. I lekarz mi powiedział że bardzo możliwe że dalej antybiotyki będzie trzeba brać bo trudno te bakterie zwalczyć. Dlatego tak ważny jest powtórny wymaz.... Zapytałam czy jak wymaz będzie jałowy to mogę sie starać a on że nie.. mam 3@ odczekać. A jestem w trakcie drugiej miesiączki. eh...już tak bardzo bym chciała bez tych gumek poszaleć Jutro idę wyrwać ósemkę która rosła mi poziomo w dziąśle. A teraz sobie skręciła i zaczęła się wyżynać uciskając na zęby obok i wywołując ból tych zębów. Miałam wczoraj RTG. Nie wiem jakim cudem tak pozycje zmieniła. Musze przed staraniami zrobić z nią porządek. A co by było jakbym nadal w ciąży była..?Ani RTG, znieczulenie też nie za bardzo. A radziła mi dentystka żeby przed ciążą ją wyrwać, a ja pomyślałam że profilaktycznie to ja sobie dziąsła ciąć nie dam. Głupia ja. |
||
|
|
|
#1243 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej i bry
Cytat:
Choćby i rower albo parę skłonów i brzuszków...Cytat:
Cytat:
Ja mogę rzadziej pisać, albo pisać ale nie o Lidce ale uciekać nie chce Czytam super książkę - "Upragnione życie". Trochę jakby o naszym forum. Kobieta straciła dziecko, poroniła kilka razy. Parę lat przed tem oddała szpik i dowiaduje się, że szpik dostał 4 letni chłopczyk. Ojciec dziecka dziękuję jej za to w liście i proponuje spotkanie, aby osobiście mogli jej podziękować. Kobieta sama go odnajduje i pod innym nazwiskiem zaczyna powoli wchodzić w jego i jego syna życie. Mogło by się wydawać, że dołująca książka ale jest właśnie zabawna i pełna refleksji. Mi się przyjemnie ją czyta. Polecam jak któraś ma ochotę.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś wizyta u alergologa.
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
isia, luna, kocurek, mokka i cala reszta zafasolkowanych lub mamus!!! Wy nam w zadnym wypadku nie odmawiajcie tej przyjemnosci czytania o Waszych maluszkach, pokazujcie nam zdjecia brzuszkow, dzielcie sie radoscia
bo to sa takie nasze male nadzieje kiedys w koncu i my bedziemy mogly sie chwalic tym wszystkim co teraz Was dotyczy![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- a ja sobie wlasnie ja sciagnelam takze zaraz sie biore za sprzatanie, wstawie obiadek i biore sie za czytanie w ogole cos mi sie poprzestawialo, bo kiedys ciezko bylo mnie zagodnic do sprzatania, a teraz jakos bym sprzatala non stop i tak juz kilka tygodni
|
|
|
|
#1246 |
|
Rozeznanie
|
OMG! Nie ogarniam moich notatek, już mi się wydawało, że w miarę umiem, a tu przy powtórce nie mogę sobie nic przypomnieć... aż specjalnie na wcześniejsze zajęcia nie poszłam, żeby się kuć!
|
#1247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś córce mówię, żeby posprzątało jako tako u siebie. A ona czyli jak? Po namyslę mówię - czyli, że jako się spojrzy tako się wydaje czysto ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ja was też podczytuje cały czas tylko nie bardzo mam co napisać... Nie staramy się o dziecko ale jakoś miałam w tym cyklu nadzieję bo w okolicach owulacji (o ile miałam) raz zdarzyło się nam zaszaleć do końca, to głupota teraz już wiem w niedziele/poniedziałek teoretycznie powinnam dostać @ i pewnie dostanę nawet jeżeli się spóźni, a lepiej nie bo w następny piątek mam wizytę u gina i nie chciałabym mieć wtedy okresu. Zaczyna pobolewać mnie brzuch jak na @ i to znak że jednak na pewno nic z tego. Już się nie nastawiam ale mi smutno mimo że nie planujemy teraz dziecka... No nic ja też nigdzie nie odchodzę pisać może dużo nie będę ale lubię was czytać i zawsze do was wracam. Mimo że nie piszę to cieszę się z waszego szczęścia, z waszych pociech tych urodzonych już i tych jeszcze nie, mnie może też to kiedyś czeka ale puki co nie.
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pamięta mnie ktoś jeszcze Tylko proszę nie bić bom ostatanio wcale się nie udzielała. Dziś powróciłam ze szpitala chyba pamiętacie że miałam isć. No więc tak badania zrobione wszystkie jeszcze tylko w 22dc lekarz kazał mi zrobic progesteron i później z tym mam udać się do niego. Ogólnie jak był wczoraj na obchodzie to mi powiedział że mam typowe PCOS dodatnie androgeny podwyższony testosteron trójglicerydy i typowe zaburzenia metaboliczne.Jak przyjdę do poradni już z pełnymi badaniami to ułożymy plan leczenia żeby i hormony podregulować później stymulacja cyklu i inseminacja. Jak mi się nie będzie udawać kilka razy przez inseminacje to czeka nas invitro niestety choć i czasem same leki mi mogą podregulować wszystko i będzie ok ale to wszystko okaże sie w czasie. Takżę teraz wiem co mi jest i trzeba zacząc sie ostro leczyć
|
|
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mam dziś smaka na ogórki kiszone
||
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sz☠☠☠☠a.... u mnie bocianow nie ma
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Jade do Müller kupic swojemu cos na nasza rocznice... i wiem ze nie przejde obojetnie kolo testow ciazowych... i wiem ze z jedym wyjde... a moze dzis taki dzien rocznica i urodziny wiec moze .... jak ja bujam w oblokach... jaka ja mam nadzieje... ale bedzie tak kupie test zrobie test wyjdzie jedna kreska nawpierdzielam sie lodow i dostane @ i dobrze w koncu wroce na ziemie do nastepnej owu. A wogole nie wiem czy owu byla w tym miesiacu ale co tam... nie a to jak sobie popatrzec na jedna kreske...
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buziakuje ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Pierwsze zachcianki, czyli wszystko ok
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.no i kupionoe zaraz bede robic kartke dla mojego pochwale sie wam wena... na dola kupilam sobie 3 lakiery no ale nie wiem po co bo w fabryce to zabronione no i moj kotek czyt moje baby tez sie zalapalo na focie... i ide robic testa zeby w koncu zejsc na ziemie i cieszyc sie dzisiejszym wyjatkowym dniem ...
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Kejthx jam tęskniła za Tobą Ty tez mi coś ostatnio ucichłaś
![]() Cieszę się bardzo dziewczynki że już wiem na czym stoję a nie że żyję sobie w niewiedzy. Trudno mi będzie Was teraz nadrobić więc proszę mi wybaczyć jak czegoś nie będę wiedzieć lub jakąś gafę strzelę ![]() Miłego dzionka zyczę |
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Zrobilam testa i jest mi lepiej pomimo 1 kreski... zaraz pomaluje pazury i zrobie wlosy potem idziemy na urodzinowa kolacje. Tz mnie zaprosil przedsmak prezentu :p a ja na nasza rocznice zrobilam juz mu kartke i zapakowalam prezencik. Matko koncze 27 lat... jaka ja stara do 28 chce byc juz mama.
Mam nadzieje ze mu sie spodoba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1258 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Aleee jestem zmęczona..
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może np powodować niepękanie pęcherzyków albo ich gorszą jakość. Zbadać można w dowolnym dniu cyklu, ale ważne jest, by przed badaniem być spokojnym, tzn nie spieszyć się, parę minut przed pobraniem krwi posiedzieć, a poprzedniego dnia unikać stresów i barabara (bo to ją podwyższa). Dokładnie! To nie tak, że ja się źle czuję na wątku, bo tyle mamuś .. ja się cieszę z każdej fasolki, z każdego porodu, bo po pierwsze wszystkim kibicuję, zżyłam się z Wami a poza tym to daje nadzieję ![]() Ja Was ciągle czytam, po prostu nie bardzo mam co pisać, bo starania jakby odłożyłam na bok, nie jestem już tak "podjarana", zajmuję się swoim hobby, więcej pracuję itp, tak jest dla mnie zdrowiej ![]() Cytat:
ok, więc u mnie 36 dc, cholera wie co się dzieje, owu może była a może nie, niby miałam 2 fazę ale jakoś nie czułam jej, a staranek akurat wtedy, gdy mogła być (ok 22 dc) nie było, byliśmy dosyć zajęci, zmęczeni, takie tam.Powodzenia! No i trzymam za wszystkie staraczki, mamusiom pozytywnie zazdraszczam, podziwiam Wasze maluchy i też proszę - nie uciekajcie ![]() Niestabilna - cudny rudas! Aa i wszystkiego naj! ja niedługo kończę 33, więc nawet mi tu nie wyskakuj ze starością :P
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już po wizycie u alergologa.Jest ok,astma na stabilnym poziomie.Żadnych leków na alergie nie moge niestety brać.Wg niego poród naturalny jest jak najbardziej możliwy mimo astmy.Napisał mi dosć długie zaświadczenie do gina.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

) i nam się uda!

niestety choć i czasem same leki mi mogą podregulować wszystko i będzie ok ale to wszystko okaże sie w czasie. Takżę teraz wiem co mi jest i trzeba zacząc sie ostro leczyć

za wszystkie staraczki, mamusiom pozytywnie zazdraszczam, podziwiam Wasze maluchy i też proszę - nie uciekajcie