|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Cytat:
Zazdroszcze parku krajobrazowego, ja najwiecej spaceruje po targu bo mieszkam tuz obok no i maz ma tam stoisko wiec wpadam na kawke do niego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
ja bym nie dała za wygraną, zawsze odchodząc z kasy sprawdzam paragon i jak coś się nie podoba to wracam do kasjerki/obsługi klienta za wizytę
|
|
|
|
|
#2193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
tylko niech malutka wróci główką w dół ![]() ![]() Trzymaj się Kochana Cytat:
za wizytęOliath gratuluję wymarzonego wózeczka + gratisa..Ty to masz szczęście No i odezwij się.. ja też się martwię
|
|||
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki,
ja od rana wkurzona jestem, miałam mieć spotkanie z położną, na które się bardzo cieszyłam (bo dzisiaj miało być KP), ale tak mnie od wczoraj goni, że szok mam okropną biegunkę, myślałam, że może czegoś się wczoraj nażarłam, ale dzisiaj od rana znowu to samo jak leżę, albo siedzę, to jeszcze jest ok, ale jak tylko wstanę i zaczynam chodzić, to od razu kibelek!![]() Jeszcze mały takie mi wygibasy urządza, jakich nigdy dotąd nie było, cały brzuch faluje aż się momentami zastanawiam czy zdążę do kibelka dobiec
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath kochana, ja mam nadzieję, że nic nie piszesz, bo wszystko jest w porządku! trzymamy kciuki i czekamy niecierpliwie
![]() kallisto trzymamy kciuki za wizytkę, obyś zobaczyła małego z każdej strony
|
#2198 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Zawsze to spacer a nie siedzenie na .upce
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
prześle Ci na pw mój nr |
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Na męża nadal jestem zła.. nad ranem coś tam się przymilał, a to nogę do mojej przyklejał, a to za dłoń łapał..ale ja ciągle niewzruszona udawałam, że śpię albo mi niewygodnie i się odwracałam..niech sobie nie myśli, że tak łatwo puszczę mu płazem jego ignoranckie zachowanie Dzisiaj wychodził później do pracy, ale specjalnie na siłę w wyrku zalegałam, że niby śpię..a jak tylko drzwi się za nim zamknęły wstałam. Wczoraj z tego wszystkiego nie powiedziałam mu, że umówiona jestem z koleżankami i ich dziećmi na długi spacer. Mam nadzieję, że wróci w tym czasie do domu i się zmartwi brakiem mnie..a co! ![]() Dzisiaj mieliśmy też wózeczek wreszcie kupic od mojej koleżanki, ale zadzwoniła, że wolałaby na spokojnie w sobotę i jeszcze go nam dokładniej doczyszczą. Już nie mogą się doczekać ![]() A w piątek rodzice odbierają łóżeczko po mojej siostrze..ruszyła wyprawka z kopyta ![]() Idzia pewnie..walczcie o swoje! Tweed dziwne, że Cię załapało takie przeczyszczenie skoro nic takiego nie zjadłaś.. Masz tylko 4 kg na plusie..może Twój umysł postanowił jeszcze powalczyć z tą 'nadwagą' Ale tak na serio, to mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie |
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem i juz Wam najdrozsze wzystko pisze, sekunda
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Dzoan, Twee dzieki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath widzę Cię..... jejku w domku jesteś
spadam zawieźć mocz do analizy. ponoć dziś ma być u nas burza, upał ... może dlatego boli mnie głowa? |
|
|
|
#2204 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliath dobrze, że jesteś bo co dostaję jakiegoś smsa to lecę jak głupia do tel. Nawet z kibelka wyskoczyłam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
o ludzie, dobrze, że już jesteś, już my tu telefonami zaczęłyśmy się wymieniać
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taką nadzieję
Tylko mojemu dziecku jak zwykle nic nie przeszkadza![]() Cytat:
![]() A jaki wózeczek kupujecie i za ile? Przepraszam, ale nie doczytałam w ogóle myślę, że fajną sprawą byłoby zamieszczenie na 1 stronie, która z nas, na jaki wózek się decyduje![]() Stanowczo dzoan mój mózg nie poradził sobie z takim ogromem 1kg/tydzień? Jak można?! I sruuu do kibelka![]() Ale będę żyła, bo mam co chwilę na coś innego ochotę, aktualnie najbardziej ciągnie mnie do kawy mrożonej
|
|
#2208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wyprawkeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2209 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Mój waży 2kg i ginka powiedziała, że jest w średniej I super, że wizyta udana![]() Cytat:
Gratulujemy![]() Cytat:
U nas z jednym jest problem Naprawdę masz dużo szczęścia Super, że jesteście zadowoleni![]() I trzymam żeby z ciśnieniem i Lilo się uspokoiło.Cytat:
najedz się czosnku, powinno przejść.Cytat:
Cytat:
|
|
#2210 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój na spacer to tylko do marketu idzie ![]() Cytat:
![]() Jak ogarnę to prasowanie ![]() Teraz była przerwa na 2 śniadanko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niech ma nauczkę, może coś do niego dotrze?!
|
|
#2211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak, moje Wy troskliwe misie:
W nocy mi rosly stopy i cisnienie, wiec korzystajac z faktu, ze wlasnie wczoraj dostalam paczke od GR-AN, jakos po polnocy spakowalam sobie z zimna krwia torbe wg listy swojej, jedynie bez rzeczy dla Lilo, bo jeszcze niegotowe przeciez. Wykapalam sie juz wczesniej z depilacja etc, bo przeczucia mialam kiepskie chyba. Obudzilam meza, zrobilam mu kawe i pojechalismy na Kamienskiego - a tam kartka na polozniczej IP, ze na ginekologii BRAK MIEJSC, na poloznictwie BRAK MIEJSC, na bloku porodowym BRAK MIEJSC no do smiechu mi nie bylo, ale pani bez gadania mnie zapakowala na lezanke po okazaniu stopy do wgladu i informacji o ostatnim cisnieniu (poczulam sie w sumie jak po wyroku juz), i jeszcze opitol zebralam, ze tak pozno przyjezdzam i bez sprawdzenia na PR, gdzie we Wro sa miejsca w szpitalach. Powiedzieli, ze poloza mnie na septycznej jakby bylo zle, a jakby bylo srednio, ale nie tragicznie, to karetka do innego szpitala. Pani polozna sprawdzila mi cisnienie i juz bylo w normie brak w moczu bialka, natomiast jakies insze goowna, w tym bakterie... no i nerki mi nie wyrabiaja i puchne dlatego! Na koniec pan dr i pani polozna dali mi dwie torbiszcza gazetek, reklamowek i probek dla Lilo i dla Lali tez i kazali z wynikami leciec do mojego gina po antybiotyk dzis/jutro.W drodze powrotnej z tej ulgi pojechalismy o 3.30 na hot-dogi i swiezo dowiezione kanapki meksykanskie i pepsi na stacje benzynowa i mielismy randke na parkingu Do teraz oka nie moglam otworzyc, taka bylam wykonczona! Spalam z nozkami do gory i troszke zlazla opuchlizna poki co. Wroclawiankom potwierdzam, ze na Kamienskiego sa TYLKO sale porodow rodzinnych plus jedna sala do rodzenia w wodzie - nie ma hangaru z boksami w ogole, przez co oczywiscie szpital jest non stop oblozony na full i w sumie musialabym miec niezlego fuksa, zeby sie tam wstrzelic z Lilo wiec bede oblookiwac inne opcje tez
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Oliath: dobrze, że jesteś.
Kallisto: no mam obok i co z tego? prawie nie korzystam. Na plaży byłam raz na spacerze.. w tym roku.. w zeszłym może ze 3. W pytanie na śniadanie - o muzyce Heavy metalowej i satanizmie ))
|
#2214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może trochę poodpoczywaj, co?
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Magdalene wlasnie napilam sie prenalenu, tam chyba jest konska dawka czosnku
![]() Margosia dzieki ![]() Twee nie mam apetytu wiec nie wiem co na sniadanie pochlonac a dziec glodny i wlasnie uswiadomilas mi na co mialabym ochote a na co na ta chwile nie moge sobie pozwmolic... KAWA MROZONA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No więc mój gin też niejako miał nosa, że pierwsze co mi kazał wtedy zbadać, to nerki. Oliath więc ja teraz sugeruję Ci dietę z mniejszą ilością soli (albo najlepiej w ogóle bez, w gotowym jedzniu jest już i tak za dużo soli), żeby nie obciążać nereczek i żeby woda się nie zbierała. A tak to biegusiem do gina i wszystko będzie dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath dobrze, że już wiesz co ci jest. Aha i na wszelkie problemy z nerkami i układem moczowym dobra jest woda Jana, wspomagająco oczywiście.
Aaaaaaaaaa jak mnie teściowa moja wkurza. Wie, że mam w drodze do gina do niej wstąpić po coś i mi pisze smsa "Krowie placki potrzebne". Ona te suche krowie placki zalewa wodą w beczce a potem podlewa kwiatki. Ale kur... by zapiał po pierwsze jadę do gina i nie mam zamiaru zasmradzać sobie samochodu i siebie, a po drugie no sorry, ale chyba można napisać "Czy mogłabyś przywieźć mi parę krowich placków?", a nie wydany rozkaz "Potrzebne", jakbym jakimś pracownikiem, zaopatrzeniowcem była. A poza tym to dziś zobaczyłam, że mam cellulit! Ok wydepilowana (cholera wie czy równo), idę podrasować na twarzy i jadę.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-16 o 09:16 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mala krolewne!!!Mi kazali pic zurawike wspomagajaco to juz bede miala ziolozestaw na rano: Lisc Maliny, Lisc Senesu, Zurawinka
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliath dobrze, że wiesz już co jest przyczyną, trzymaj się
Cytat:
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rozumiem o co chodzi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

za wizytę

mam okropną biegunkę, myślałam, że może czegoś się wczoraj nażarłam, ale dzisiaj od rana znowu to samo
jak leżę, albo siedzę, to jeszcze jest ok, ale jak tylko wstanę i zaczynam chodzić, to od razu kibelek!
aż się momentami zastanawiam czy zdążę do kibelka dobiec

w ogóle myślę, że fajną sprawą byłoby zamieszczenie na 1 stronie, która z nas, na jaki wózek się decyduje