W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 21:25   #2131
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
domyślam sie że na miniaturce ta śliczna mama to Ty faktycznie zero tłuszczyku tylko brzusio na 1szym planie

to widze ze też masz ciekawego gina, mój na poczatku straszył mnie chyba wszystkimi możliwymi chorobami jakie moze mieć po urodzeniu maleństwo (nawet wspomnił mi że kiedys miał pacjentkę z dzieciaczkiem bez głowy ) , nastepnie poinformował mnie ze podczas ciąży robi 3 razy usg na potwierdzenie ciąży w połowie czy wszystko ok i bliżej końca(nie wspomne na jakim aparacie bo to jakaś tragedia), no i w sumie o maluszku też za dużo nie wiem , na ostatnim usg dowiedziałam sie tylko że z maluszkiem wszystko ok i że "dziecko będzie długie" gdyby nie to że naprawde jest dobrym fachowcem to juz dawno bym mu podziękowała za pomoc
teraz pojedziemy prywatnie na usg to wypytam chyba o wszystko co mozliwe i mam nadzieje ze będe wiedziałą dzo więcej.
toś mi posłodziła kiss tak, ten cud natury, to JA

To ja jednak znów widzę, że na mojego gina nie mogę narzekać, bo jednak nieco więcej informacji mi sprzedaje
Ooo, jeszcze pochwalił moje paznokcie
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
stawiałabym na lodzika

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Też tak myślę, ale całe szczęście, że jestem zapobiegawcza i mu kupiłam

ładne konwersacje tu odchodzą, jak mnie nie ma
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
moja ginka mówiła, że można w ciąży
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To dzięki Bogu

Bo się wystraszyłam...
sorry kocurku za zamęt ja już przed ciążą namiętnie używałam clotrizmazolum (bo już wcześniej grzybkowa byłam) i byłam święcie przekonana, że chyba nawet któraś dziewczyna u nas wspominała, że w ciąży nie wolno no, ale to tylko ploteczki
Cytat:
Znacie może jakieś sposoby na wyczyszczenie wersalki? Mam wersalkę z weluru/zamszu i chciałabym ją odświeżyć
Kupić aktywną pianę do dywanów?
A może woda z płynem do naczyń??
Ja też bym vanisha użyła, zwłaszcza po tym, jak pozbyłm się nim szybciutko plam z fotela nic nie odbarwił i w parę minut było po sprawie
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Szalejesz z tymi kilogramami, nie ma co Rośnij rośnij
jest przyzwolenie!

Mój tż jeszcze w poprzedni weekend zachwycał się, że w ogóle po mnie ciąży nie widać, oprócz brzuszka, a po dzisiejszej informacji stwierdził tylko, że "widać, że mi się doopka zaokrągliła"
Coś, co już jest okrągłe nie może się zaokrąglać! Szybko to odszczekał
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja też stwierdziłam, że usg już nie jest tak imponujące jak na początku czy do połowy ciąży.. ja tam już nic nie mogę wypatrzyć

tylko 4 kg?.. weź mnie nie obrażaj no dziwię się na tę glukozę.. bo skoro nie każde labo mierzy po 1 godz, to wychodziłabym z założenia, ze to mało istotne.. że najważniejsze ile po 2 godz.. szukają problemów brawa za wizytę
Ja też tak mam gin dzisiaj do mnie w trakcie usg "oo, widzi pani, obrócił się do nas buzią ładnie" i pokazuje mi duże kółko, a w nim dwa mniejsze Ja oczywiście udawałam, że wszystko widzę

Dzoan kochana, ja mam przed sobą peeełne 3 miesiące, dopiero się rozpędzam
Skoro nie narzucił mi diety, to tragedii raczej nie ma, ale faktycznie wolę to kontrolować
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
chyba lepiej mimo wszystko dowiedzieć się przed porodem i mieć trochę czasu na ,,oswojenie się" z tym niż po porodzie. Mojej teściowej koleżanki z pracy córka tak miała - całą ciążę miała być dziewczynka a urodzil się chlopiec dziewczyna miała przez to depresje poporodową, ,,odrzuciła" dziecko na spory okres czasu i musiał z nią pracowac psycholog....takie był to dla niej szok.

ale szok, ja też chyba nie chciałabym się dowiedzieć na samym końcu, że płeć się nagle "zmieniła", ale chyba największy problem stanowiły by w tym przypadku ubranka - nic więcej
Ja na samym początku, po pierwszej informacji, że to chyba chłopak w ogóle odrzucałam tą informację nie wierzyłam, że mogę mieć coś innego, niż córeczkę, bo tylko jej chciałam. Myśli miałam okropne. A teraz? Za tego mojego synusia dałabym się pokroić, chociaż jeszcze go nie widziałam nawet. W ogóle kwestia płci jest dla mnie mało istotna, w przeciwieństwie do tego, co było na początku
Stary 2013-05-15, 21:33   #2132
krysiaa2608
Raczkowanie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
dziewczyny chce mi się wyć

Byłam na tej wizycie, mojego doktora nie było więc przyjął mnie inny.. ogólnie malutki jest malutki bo waży 1419 g, więc przytył tylko 300g od miesiąca.. no ale powiedział, ze to jest normalna waga, zeby się nie martwic..dwa- mam grzybicę.. trzy- szyjka się skracać zaczęła. Powiedział, ze nie jakos straszliwie, ale jednak nie powinna sie skracać..
Ale jakos inaczej mnie badał i w ogóle niz mój, bo wage wyliczył tylko na podstawie główki i brzuszka, a mój zawsze mierzy wszystko... no i zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak

Szłam do domu i ryczałam, jakoś miałam takie wielkie oczekiwania od tej wizyty i w ogóle, a wszystko do dupy ;(
Kochana przede wszystkim nie płacz i się nie stresuj, bo to nic nie pomoże wagą się nie przejmuj, grzybkiem też - tak jak dziewczyny pisały, a co do szyjki to poodpoczywaj więcej w tym tygodniu i idź sprawdzić - będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja też już po, mały oczywiście sobie fika, zresztą niczego innego się nie spodziewałam, szyjka ok, za to żelazo mam za niskie, więc będę jadła podwójną dawkę. Co do wyników glukozy to z racji tego, że wynik po drugim pobraniu jest ok mam nie histeryzować, za to przez dość wysoki po pierwszym pobraniu będę musiała powtarzać glukoze ok 32tc no ale dla małego wszystko. Aż przed chwilą musiałam skoczyć do biedry po lody
Aaaa i powodzi się po szpitalu, w tydzień przytyłam 1kg także mam już ok 4kg na plusie (wyszły moje fryteczki i burger king)
za wizytę!
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU zadzwonilam, bo juz tu jajko znosze, i pytam NO I JAK??? a on na to ze szczerym zachwytem, ze wozek SLICZNY, lepszy niz na fotach, bajka po prostu i to moj maz, ktory jest mega krytyczny, zdystansowany i oszczedny w slowach!!! nie moge sie doczekac!!!
po 1 super, że już lepiej! po 2 super, że fura już jedzie i jest przepiękna!

Cytat:
Dziewczyny zrobię po prostu w ten sposób, że pójdę za tydzien na wizytę, ale do enel-medu zeby sprawdzili ta szyjke. Tam mam lekarzy bezpłatnie, a tutaj musiałabym za zbadanie szyjki dac 120zł kolejne, wiec wiadomo ze to straszna roznica.
Zwolnienie dał mi na 4 tygodnie, wiec widzę się z moim lekarzem w 35 tygodniu ciazy, a wczesniej moge nawet codziennie sobie łazic do enel-medu i sie sprawdzac za darmo.
Ogólnie mam podejrzenie do tego lekarza, ze lubi zlecac kontrole za tydzien, dwa.. miałam syt na poczatku ciazy gdzie on mnie przyjal zamiast mojego i powiedzial mi ze mam grzybka, przy czym ja zapomnialam nie wiem jak o tym antybiotyku, nie bralam go i poszlam za te 2 tyg juz do mojego lekarza, a on mowi ze nie ma zadnego grzybka.. Teraz zuzyje ten antybiotyk, bede kontrolowala szyjke no i juz pojde do mojego gina nastepnym razem prywatnie, a jak przelozy to mu łeb urwe

Dobrze mysle?
prawidłowo

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
o ja CIEEEEEEEEE widzialyscie !!!!!!!!!!!!!!!!!:brzydal :

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1322
hah, ale suprajs!
a właśnie ostatnio rozmawialiśmy z TŻ jak wracaliśmy z biedry z różowymi kocykami co by było, gdyby na porodówce się okazało, że jednak chłopak jest i TZ mówi: "trudno, wytłumaczył bym małemu, że za różowe ubranka i kocyki może podziękować sobie, trzeba było siusiaka nie chować, tylko się nim chwalić"

Wróciliśmy z tych tańców z klanzą - super było świetne zabawy, do wykorzystania i w pracy i w domu z dzieckiem jak będzie troszkę większe spotkaliśmy też kilka koleżanek, to się nagadałam po powrocie do domu TZ zrobił hamburgery w piekarniku normalnie kocham go jeszcze bardziej za to
Aha i na tym spacerze to tak sobie gadaliśmy i mówiłam mu, że wczoraj miałam mega ochote na mcdonalda i że szkoda, że zasnął tak wcześnie bo coś mi się chciało.... no i jak już mieliśmy wracać do domu to TZ mówi "masz dziś ochotę na to co wczoraj?" i ja, pewna tego, że chodzi o maca mówię: "taaaaak!" i uśmiechnięta podbiegam do auta, przekonana, że tam jedziemy! TZ wsiada do auta, uśmiech od ucha do ucha i siedzi rozwalony na tym fotelu Mówię "a lody?", a on "no właśnie!" To żeśmy się dogadali

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:34   #2133
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
kurczaki chyba sie przeciazyłąm dzisiaj, brzuch twardy jak skała, kregosłup sztywny i boli, ledwo potrafie wstać z fotela chodze jak pokraka połamana
ahh co to bedzie za wspaniała noc...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Kejt Ty uważaj też na siebie takich niespodzianych bóli tu nie lubimy

jak masz siłe to mi napisz co z tym przepływem krwi do łożyska przy niskim ciśnieniu??

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

zostało mi 50 dni do porodu
Przy spadkach ciśnienia może ten przepływ btcellnet zburzony. Jeżeli ciągle masz takie ciśnienie i dobrze się czujesz, to ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:36   #2134
stokrotka24
Zakorzenienie

Enleve dopisz mi jak możesz następną wizytę na 04,06

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:37   #2135
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja jutro mam nadzieje ze bedzie potwierdzeinie faceta bo ostatnio dwa razy z rzedu w 23tc dwoch gin potwierdzilo faceta to bylo na poczatku marca, pozniej na wizytach moje dziecie nie chcialo sie pokazac ;/ bylo cos widac ale nie bylo widac siusiaka, gin stwierdzil ze na warki sromowe tez mu to nie wyglada, ale przyznam ze chcialabym miec coreczke

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:43   #2136
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
O matulu, padam na ryjek. Miałam bardzo intensywny dzień. Teraz marzę, tylko o odpoczynku. Najpierw laboratorium, później urząd stanu cywilnego. Zmieniłam adres zameldowania i muszę wymienić dokumenty. Później zakupy, opieka nad chrześniakiem- najbardziej intensywna część dnia. Wymęczył mnie mały brzdąc. Najpierw ponad godzinny spacer i dmuchanie każdego napotkanego dmuchawca, drugie śniadanko, czytanie bajeczek, zabawa, zmiana pieluchy, której nie chciał dać sobie zmienić, bo wstydził się pokazać nago cioci znowu bajeczka (bo ciocia czyta najlepiej ), usypianie, siusiu, pielucha, pić, obiadek, powrót do domu i znowu obiadek tym razem dla dorosłego mężczyzny, męża mojego, zmywanie, odkurzanie i dopiero sobie usiadłam

Zajrzę jutro, bo dzisiaj nie mam już na nic sił.

Napiszę jeszcze co siostrą: lekarze zastanawiają się czy cc z piątku nie przesunąć na poniedziałek. Ordynator woli mieć pewność, że wirus z opryszki nie jest już aktywny (podobno rana się może źle goić, coś tam może ropieć i lepiej nie ryzykować). Nie ma żadnej czynności skurczowej, więc wg lekarzy poczekać można, tylko siostra zamartwia się o synka w domu. Tęskni niemiłosiernie. Nadal, więc o nieustanne kciuki proszę.
oj ciociu, ale miałaś intensywny dzień jaka Ty będziesz obeznana przy dzieciach

trzymam kciuki za siostrę nie dziwię się, że jej ciężko tyle dni poza domem.. cc ciągle przesuwana..jeden maluszek daleko, drugi powstrzymywany przed wyjściem.. na pewno strasznie jej się dłuży.. oj żeby jej szybciorem zleciało w szpitalu....

Idę spać.. wkurzył mnie mąż.. przeszkadzały mu ciuszki..Wrócił i z dupną miną stwierdził, ze nadal tu bałagan.. Mówię, ze chciałam spisać jeszcze rozmiary ile czego, a ten baran, że ciekawe na co i po co.. nożesz kurde.. po jajco! facet to tylko na gotowe.. samo się nazbiera, samo dokupi, samo upierze i samo uprasuje.. facet nie musi się orientować, facet nie musi czytać, wyszukiwać, dowiadywać się, myślec nad tym.. po prostu samo się wszystko znajdzie, a wiedza sama do łba zawita.. opieka nad noworodkiem i niemowlęciem..co tam..kobieta wszystko pokaże i załatwi.. Poskładałam wszyskto na kupki i do komody z nerwem wyniosłam..wszyściuteńko. .żeby mu nie przeszkadzało..aż mnie z nerwów podbrzusze kłuło, gdy tak między pokojami chodziłam.. Niech sobie siedzi przed tv i dziubie słonecznik i delektuje brakiem syfu ubrankowego

Dobranoc Dziewczynki..przepraszam za nerwa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:52   #2137
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
U mnie nie dały rady się sprzeciwić i listę musiały uwzględnić.
Co do bólu przy kurczeniu się macicy, to ja nic nie czułam i ból na 100% nie jest aż taki duży.

Ja bym ten ból porównała do okresowego, ale ja nie mam jakichś wielkich bóli miesiączkowych też.

Cytat:
Na szczęście widziałam siurka i nie muszę się o to martwić
Poza tym moja wyprawka pasowałaby dla dziewczynki też

A co najgorsze, że właśnie w drugą stronę łatwiej o pomyłkę
Mój też z dumą prezentuje klejnoty rodowe, łapie się za nie bezwstydnie i w ogóle :P
Ale gdyby się nagle okazał dziewczynką, kochałabym tak samo.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Chyba od kręgosłupa... masakra

Mnie też dzisiaj coś pobolewał kręgosłup. Obudził mnie w ogóle ból, nie wiem czy brzucha jelitowy czy kręgosłupa właśnie...
Sypiemy się powoli :P

Ja też mam focha na TŻa.
Przychodzi z pracy i tylko rzuci, że "było OK, nudy" czy coś.
A jak przychodzi co do czego, to jest, że ja go nie słucham, ja się nie interesuję.

Jak ja mu umiem pół godziny opowiadać o mojej fascynującej wyprawie do Tesco, a on o całym dniu pracy jest w stanie powiedzieć "nic się nie działo", to sory......

No i ostatecznie ja siedzę wieczorem i gapię się na seriale, on gra, bo nie mamy o czym gadać :/ Przecież wszystkie moje wyprawy na targ po chleb już streszczone :/

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:53   #2138
czarownica1
Zakorzenienie

Jestem.
Syn synem pozostaje. Waga 1980g czyli jak na ten tydzien lekko wypasiony ale miesci sie w normach elegancko. Wody ok. Przeplywy w mozgu super. Serce super. Lozysko mlode, wysoko. Glowka na dole. Termin bez zmian.
Na zdjeciu widac czuprynke. Lezy pleckami do watroby i prezac sie ja wypycha i dlatego boli. Ledwo ulezalam na lezance. Z pol godz mnie ogladali doktor i asystentka. No a teraz w piatek drugi gin i oby tu tez bylo tak dobrze.
Lekarz sie smial ze za rok znowu sie spotkamy. Myslalam ze palne jego i Tz.
Ide spac. Jutro wstawie zdjecie do klubu.
Buziaki drogie Laseczki i jeszcze za kciuki nie dziekuje!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:53   #2139
roxi1980
Zakorzenienie

Napiszę krótko - JA WAS DZISIAJ NIE OGRANIAM

A teraz idę spać, bo robię się głodna, a nie jem już nic, bo rano pędzę na badania (w tym druga krzywa - fuj!). No i wstać muszę przed 6, żeby do lab zdążyć na 7

Pa, poczytam jutro!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:58   #2140
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dotka, ale szał.
co wy byście zrobiły jakbyście taką niespodziankę miały?
Kochałabym jak swoje

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
a właśnie ostatnio rozmawialiśmy z TŻ jak wracaliśmy z biedry z różowymi kocykami co by było, gdyby na porodówce się okazało, że jednak chłopak jest i TZ mówi: "trudno, wytłumaczył bym małemu, że za różowe ubranka i kocyki może podziękować sobie, trzeba było siusiaka nie chować, tylko się nim chwalić"
Ma chłop rację

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Jestem.
Syn synem pozostaje. Waga 1980g czyli jak na ten tydzien lekko wypasiony ale miesci sie w normach elegancko. Wody ok. Przeplywy w mozgu super. Serce super. Lozysko mlode, wysoko. Glowka na dole. Termin bez zmian.
Na zdjeciu widac czuprynke. Lezy pleckami do watroby i prezac sie ja wypycha i dlatego boli. Ledwo ulezalam na lezance. Z pol godz mnie ogladali doktor i asystentka. No a teraz w piatek drugi gin i oby tu tez bylo tak dobrze.
Gratuluję udanej wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:59   #2141
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Jestem.

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-15, 22:06   #2142
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Tekst skopiowany z innego watku bo jestem mega zmeczona

Hej juz po wizycie tesciowej. Oczywiscie wiedziala ze nie mamy czasu i ze ale chciala i tu i tam aby na zlosc mi bo to ja nie mialam czasu a chcialam na zajecia bezpiecznego malucha bo byly juz drugi raz a ja nie bylam i dzieki mojemu Tz-owi nie zdazylam i dzieki tesciowej. A jeszcze malo by brakowalo zebym nie przyszla na zajecia do szkoly rodzenia. Bo oczywiscie musimy ja zawiesc do coreczki (cale szczescie ze po drodze ) i do nas z tekstem ze moze wejdziemy do nich to Wiki sie z mala pobawi(6 lat ma) a oczywiscie wiki juz krzyczy ze tak . A ja ze nie w szkole rodzenia bylam 5 minut przed zajeciami.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:06   #2143
surka
Zakorzenienie

Ja też uciekam spać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:14   #2144
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem.
SUPER, gratki za wizytę
A czemu za rok macie się spotkac?

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Mówię "a lody?", a on "no właśnie!" To żeśmy się dogadali
heheh

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ide spac,zjadłam juz 3 Panadole a dalej pobolewa az mi cala prawa strona promieniuje,glowa boli i ucho strzyka Jak jutro nie przejdzie to trzeba bedzie sie za dentystą rozejrzec

dobranoc żabki
biedna Rocky oby Ci ból minął!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:27   #2145
krysiaa2608
Raczkowanie

Lecę - do jutra Brzuszki!

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-15, 22:46   #2146
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Ja już w łóżku... Czekam na tego niewdzięczna... Plecy ciągną, mam napięty mięsień przy kregoslupie. Malz obiecał, że pomasuje

Dobranoc Mamusie i Brzusie!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:48   #2147
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
oj ciociu, ale miałaś intensywny dzień jaka Ty będziesz obeznana przy dzieciach

trzymam kciuki za siostrę nie dziwię się, że jej ciężko tyle dni poza domem.. cc ciągle przesuwana..jeden maluszek daleko, drugi powstrzymywany przed wyjściem.. na pewno strasznie jej się dłuży.. oj żeby jej szybciorem zleciało w szpitalu....

Idę spać.. wkurzył mnie mąż.. przeszkadzały mu ciuszki..Wrócił i z dupną miną stwierdził, ze nadal tu bałagan.. Mówię, ze chciałam spisać jeszcze rozmiary ile czego, a ten baran, że ciekawe na co i po co.. nożesz kurde.. po jajco! facet to tylko na gotowe.. samo się nazbiera, samo dokupi, samo upierze i samo uprasuje.. facet nie musi się orientować, facet nie musi czytać, wyszukiwać, dowiadywać się, myślec nad tym.. po prostu samo się wszystko znajdzie, a wiedza sama do łba zawita.. opieka nad noworodkiem i niemowlęciem..co tam..kobieta wszystko pokaże i załatwi.. Poskładałam wszyskto na kupki i do komody z nerwem wyniosłam..wszyściuteńko. .żeby mu nie przeszkadzało..aż mnie z nerwów podbrzusze kłuło, gdy tak między pokojami chodziłam.. Niech sobie siedzi przed tv i dziubie słonecznik i delektuje brakiem syfu ubrankowego

Tez bym sie wkurzyla. TZ sie wydaje ze to ogarniecie tematu ubranek rozmiary i rodzaje i czy wygodne i czy odpowiednie na porę roku to pikus. Chwila moment i zrobione, a potem samo sie pierze i prasuje i ląduje rozmiarami w szafie
Ja ostatnio tez miałam do przejrzenia wory ubranek i mimo ze byliśmy z TZ w jednym pokoju to nawet oka nie podniósł z nad iPada gdy pytałam sie czy ie nada dana rzecz
Wnerwilam sie i powiedziałam ze ne będę wszystkiego robić sama i ma zapowiedziane ze prasowanie należy do niego

Cytat:
Jestem.
pięknie waży maluch.
A czemu chodzisz do dwóch ginow w jednym tygodniu?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:05   #2148
Katerine2
Raczkowanie

Wieczor dobry

Widze ze dzis byl wysyp wizyt

Jak sie wykapie to ponadrabiam bo ciekawa jestem jak wasze wizyty.

A co do mojej to tak - Mateuszek zachwycony siostrzyczka, waga niuni to 1733 g wiec spora jak na ten tydzien i tym sposobem gdyby patrzec na termin z USG to jestesmy 2 tygodnie do przodu bo termin z pomiarow zostal wyliczony na 14 lipca
Wszystko jest ok, lekarz powiedzial ze nie widzi nic niepokojacego a popuchniete nogi jak to on ujal "nie jest najgorzej".

Mam troche niedosyt po tej wizycie bo jakos nie wdawal sie w szczegoly ze tu raczka tu nozka tylko to co widzielismy to nasze a niunio w wiekszosci podejrzewam ze nie wiedzial co widac..
A i jeszcze jedno - malutka obrocila sie i jest teraz w polozeniu miednicowym
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:09   #2149
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

o i jeszcze ja na dobranoc

Cytat:
dziewczyny chce mi się wyć

Byłam na tej wizycie, mojego doktora nie było więc przyjął mnie inny.. ogólnie malutki jest malutki bo waży 1419 g, więc przytył tylko 300g od miesiąca..
Kobieto!! Gin mówił że waga ok, nie przejmuj się. Szyjka musi się nieznacznie skracać, skoro nie nakazał leżeć. A pomysł żeby skorzystać z pakietu firmowego doskonały.

Cytat:
Kochane zabuszki wszystkie, DZIEKUJE ZA TROSKE i slowa otuchy i rady i wszystko!!!
leż, odpoczywaj, dbaj o siebie. I potem daj znać, po wizycie.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Elaine namówiłaś mnie na pareo z groupona, wiesz
)

Cytat:
Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU zadzwonilam, bo juz tu jajko znosze, i pytam NO I JAK??? a on na to ze szczerym zachwytem, ze wozek SLICZNY, lepszy niz na fotach, bajka po prostu i to moj maz, ktory jest mega krytyczny, zdystansowany i oszczedny w slowach!!! nie moge sie doczekac!!!
to czekamy na foty
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
jak Wam sie podoba ?
wrzucałam to łóżeczko w I lub II części. Mi osobiście strasznie się to podoba

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
może pij kawkę, co? pamiętaj, że mniejsze ciśnienie wpływa na przepływ krwi przez łozysko
hm... tak myślę, ale nie będę panikować. Przepływy mam w porządku, a ciśnienie normalnie miałam 100/60, w ciąży 90/60 i 85/60. Nie powiem przy tym najniższym byłam trochę senna, ale generalnie jakoś lepiej się czuję niż jak ciśnienie idzie w górę.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
zazdroszczę zakupu kocyka, ja kolejny raz byłam w biedrze i kocyki nie przyjechały
a tu nawet sporo było, aż bylam zaskoczona.

Cytat:
Jestem.
brawa za wizytę!3mamy dalej.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:10   #2150
Oliath
Zakorzenienie

Jakby mnie nie bylo jutro albo cos to znaczy, ze jednak za wczesnie sie cieszylam z poprawy cisnienia.
Teraz mierzone x 2 wychodzi prawie 140/83.
Obie stopy spuchniete, prawa duzo mniej jednak.
Lewa coraz gorzej, juz puchna palce.
Moczenie kilkadziesiat minut w lodowatej wodzie - zero efektu.
Trzymanie w gorze - zero efektu.
Lilo leciutko kopie, czekam az pobryka, bo inaczej IP bez dyskusji.
A jak pobryka i cisnienie pokaze sie nizsze, to ide spac z noga do gory i zobaczymy rano.

A z dobrych wiesci - wozek przekroczyl moje najsmielsze oczekiwania, nie ma NAJMNIEJSZYCH sladow uzytkowania poza moze oponkami i moze gdzieniegdzie mikroskopijne zmechacenia na gondoli/ budce - ale pokrycie to sztruks, piekny czekoladowy kolor, bym musiala byc mega czepialska, zeby krecic nosem.
Gondola ogromna, budka XXL, chrom lsni az oczy trzeba mruzyc, calosc osadzona wysoko, po krolewsku. Okienka bez rysek, wnetrze w stanie sklepowym wrecz. Dalbym za niego i dwa razy tyle, i trzy nawet Budka nic a nic nie opada, sztywno stoi/ lezy, okienko z tylu to samo, kola w stanie idealnym, A JAK ON SIE PROWADZI!!! Dmuchnac i jedzie i buja sie delikatnie na boki i przod-tyl, tak sobie stalam i bujalam i lzy mi az poszly z radosci
Prezentuje sie z taka godnoscia i klasa, ze bede z nim wygladala jak uboga guwernantka Lilo, nie pani matka raczej

I teraz najlepsze : maz wnosi wozek do domu i biegiem na dol z powrotem. Patrze jak na wariata, bo to 3 pietra sa wysokie. A on tacha DRUGI WOZEK - spacerowy TAKO Fast Rider czarno-czerwony i z usmiechem do mnie - dostalas gratis do Royce'a .........!!!!!!
Tako jak w zalaczniku, trzeba mu tylko wymienic sprezyne jedna i ma lekko wyjasniony od slonca kolor na budce czerwony.

No ja chyba jednak jestem w czepku urodzona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fast rider 3_3.jpg (49,7 KB, 23 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:12   #2151
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oliath: na to wygląda!!!

Katherine: brawa za wizytę!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:17   #2152
idzia111
Zakorzenienie

Widzę, że wizyty udane

Idę spać, dobranoc,
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:18   #2153
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
o kurcze miałam to samo w soboet...wogóle stawać na lewą nogę nie mogłam bo tak bolało...na szczęście w niedzielę wieczorkiem przeszło!!!!
mnie przeszlo na troche, a teraz boli z dwoch stron - ale miednica. Mysle ze powoli sie rozszerza

Enlevee nie rycz kochana. a co do pomiarow, roznie z tym bywa - uwierz mi.

Oliath Ty zdecydowanie w czepku urodzona taki prezent.

I dla innych wizytujacych dzis przeczytalam, ale nie cytuje. Dziec nie spi (wstala o 19.30 z popoludniowej) drzemki. Ja sie wykoncze. Zaraz idziemy spac, bo ja juz ledwo siedze, a tu na jutro ten ogrom ciuchow do prasowaniaw piatek sprzatanie, bo sobota i niedziela gosci mamy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:18   #2154
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz oni myślą że matki nam przekazują tę wiedzę tajemną, albo że mamy ją wyssaną z ich mlekiem
Mój tż też się nie interesuje Mówi że jeszcze mamy czas...

Cytat:
Jestem.
dla klocuszka i dla mamy

Moja Mała tak mi dzisiaj ścisnęła jajnik że mnie zgięło w pół

Katherine- dla Was też

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-05-15 o 23:24
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:35   #2155
Oliath
Zakorzenienie

Dziewczyny nie spiace, mam cisnienie w tej chwili 152/81, mysle, ze czas sie nastawic na szpital jest szansa na szybko to obnizyc teraz zanim sie spakuje i dojedziemy i ktos mnie zbada?...
Kubulek
Stary 2013-05-15, 23:39   #2156
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny nie spiace, mam cisnienie w tej chwili 152/81, mysle, ze czas sie nastawic na szpital jest szansa na szybko to obnizyc teraz zanim sie spakuje i dojedziemy i ktos mnie zbada?...
Nie czekaj tylko jedz kochana lekarze ci najlepiej pomogą.
Mam nadzieje ze to ciśnienie tylko z nadmiaru wrażeń wozkowych

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:50   #2157
madi82
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Ola pedzcie na ip.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Nie mam sposobu na obnizenie ciśnienia.trzymam kciuki.

28.07.2013r.
Stary 2013-05-15, 23:51   #2158
Oliath
Zakorzenienie

Staram sie nie denerwowac, bo mi skoczy do 180, ale to nielatwe. nie obudzilam meza jeszcze, torbe pakuje.
Kubulek
Stary 2013-05-15, 23:54   #2159
madi82
Zakorzenienie

Mamy Twoj nr? W razie wu?

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Moze to faktycznie emocje...ale choinka wysokie juz bardzo,jedzcie jednak ...

28.07.2013r.
Stary 2013-05-16, 00:05   #2160
Oliath
Zakorzenienie

Ja mam do Meli, chyba sie nie obrazi, z innych powodow mi podala. Jakby co.
Kubulek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości