|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
tak, ten cud natury, to JA![]() To ja jednak znów widzę, że na mojego gina nie mogę narzekać, bo jednak nieco więcej informacji mi sprzedaje Ooo, jeszcze pochwalił moje paznokcie ![]() Cytat:
ładne konwersacje tu odchodzą, jak mnie nie ma ![]() sorry kocurku za zamęt ja już przed ciążą namiętnie używałam clotrizmazolum (bo już wcześniej grzybkowa byłam) i byłam święcie przekonana, że chyba nawet któraś dziewczyna u nas wspominała, że w ciąży nie wolno no, ale to tylko ploteczki![]() Cytat:
nic nie odbarwił i w parę minut było po sprawie jest przyzwolenie!![]() Mój tż jeszcze w poprzedni weekend zachwycał się, że w ogóle po mnie ciąży nie widać, oprócz brzuszka, a po dzisiejszej informacji stwierdził tylko, że "widać, że mi się doopka zaokrągliła" ![]() Coś, co już jest okrągłe nie może się zaokrąglać! Szybko to odszczekał![]() Cytat:
gin dzisiaj do mnie w trakcie usg "oo, widzi pani, obrócił się do nas buzią ładnie" i pokazuje mi duże kółko, a w nim dwa mniejsze Ja oczywiście udawałam, że wszystko widzęDzoan kochana, ja mam przed sobą peeełne 3 miesiące, dopiero się rozpędzam ![]() Skoro nie narzucił mi diety, to tragedii raczej nie ma, ale faktycznie wolę to kontrolować Cytat:
![]() ale szok, ja też chyba nie chciałabym się dowiedzieć na samym końcu, że płeć się nagle "zmieniła", ale chyba największy problem stanowiły by w tym przypadku ubranka - nic więcej ![]() Ja na samym początku, po pierwszej informacji, że to chyba chłopak w ogóle odrzucałam tą informację Za tego mojego synusia dałabym się pokroić, chociaż jeszcze go nie widziałam nawet. W ogóle kwestia płci jest dla mnie mało istotna, w przeciwieństwie do tego, co było na początku
|
|
#2132 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a właśnie ostatnio rozmawialiśmy z TŻ jak wracaliśmy z biedry z różowymi kocykami co by było, gdyby na porodówce się okazało, że jednak chłopak jest i TZ mówi: "trudno, wytłumaczył bym małemu, że za różowe ubranka i kocyki może podziękować sobie, trzeba było siusiaka nie chować, tylko się nim chwalić" Wróciliśmy z tych tańców z klanzą - super było po powrocie do domu TZ zrobił hamburgery w piekarniku ![]() Aha i na tym spacerze to tak sobie gadaliśmy i mówiłam mu, że wczoraj miałam mega ochote na mcdonalda i że szkoda, że zasnął tak wcześnie bo coś mi się chciało.... no i jak już mieliśmy wracać do domu to TZ mówi "masz dziś ochotę na to co wczoraj?" i ja, pewna tego, że chodzi o maca mówię: "taaaaak!" i uśmiechnięta podbiegam do auta, przekonana, że tam jedziemy! TZ wsiada do auta, uśmiech od ucha do ucha i siedzi rozwalony na tym fotelu Mówię "a lody?", a on "no właśnie!"
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Enleve dopisz mi jak możesz następną wizytę na 04,06
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro mam nadzieje ze bedzie potwierdzeinie faceta
bo ostatnio dwa razy z rzedu w 23tc dwoch gin potwierdzilo faceta to bylo na poczatku marca, pozniej na wizytach moje dziecie nie chcialo sie pokazac ;/ bylo cos widac ale nie bylo widac siusiaka, gin stwierdzil ze na warki sromowe tez mu to nie wyglada, ale przyznam ze chcialabym miec coreczke
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka Ty będziesz obeznana przy dzieciach ![]() trzymam kciuki za siostrę nie dziwię się, że jej ciężko tyle dni poza domem.. cc ciągle przesuwana..jeden maluszek daleko, drugi powstrzymywany przed wyjściem.. na pewno strasznie jej się dłuży.. oj żeby jej szybciorem zleciało w szpitalu....Idę spać.. wkurzył mnie mąż.. przeszkadzały mu ciuszki..Wrócił i z dupną miną stwierdził, ze nadal tu bałagan.. Mówię, ze chciałam spisać jeszcze rozmiary ile czego, a ten baran, że ciekawe na co i po co.. nożesz kurde.. po jajco! facet to tylko na gotowe.. samo się nazbiera, samo dokupi, samo upierze i samo uprasuje.. facet nie musi się orientować, facet nie musi czytać, wyszukiwać, dowiadywać się, myślec nad tym.. po prostu samo się wszystko znajdzie, a wiedza sama do łba zawita.. opieka nad noworodkiem i niemowlęciem..co tam..kobieta wszystko pokaże i załatwi.. Poskładałam wszyskto na kupki i do komody z nerwem wyniosłam..wszyściuteńko. .żeby mu nie przeszkadzało..aż mnie z nerwów podbrzusze kłuło, gdy tak między pokojami chodziłam.. Niech sobie siedzi przed tv i dziubie słonecznik i delektuje brakiem syfu ubrankowego ![]() Dobranoc Dziewczynki..przepraszam za nerwa |
|
|
|
|
#2137 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Cytat:
Ja bym ten ból porównała do okresowego, ale ja nie mam jakichś wielkich bóli miesiączkowych też. Cytat:
Ale gdyby się nagle okazał dziewczynką, kochałabym tak samo. Cytat:
Sypiemy się powoli :P Ja też mam focha na TŻa. Przychodzi z pracy i tylko rzuci, że "było OK, nudy" czy coś. A jak przychodzi co do czego, to jest, że ja go nie słucham, ja się nie interesuję. Jak ja mu umiem pół godziny opowiadać o mojej fascynującej wyprawie do Tesco, a on o całym dniu pracy jest w stanie powiedzieć "nic się nie działo", to sory...... No i ostatecznie ja siedzę wieczorem i gapię się na seriale, on gra, bo nie mamy o czym gadać :/ Przecież wszystkie moje wyprawy na targ po chleb już streszczone :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Syn synem pozostaje. Waga 1980g czyli jak na ten tydzien lekko wypasiony ale miesci sie w normach elegancko. Wody ok. Przeplywy w mozgu super. Serce super. Lozysko mlode, wysoko. Glowka na dole. Termin bez zmian. Na zdjeciu widac czuprynke. Lezy pleckami do watroby i prezac sie ja wypycha i dlatego boli. Ledwo ulezalam na lezance. Z pol godz mnie ogladali doktor i asystentka. No a teraz w piatek drugi gin i oby tu tez bylo tak dobrze. Lekarz sie smial ze za rok znowu sie spotkamy. Myslalam ze palne jego i Tz. Ide spac. Jutro wstawie zdjecie do klubu. Buziaki drogie Laseczki i jeszcze za kciuki nie dziekuje! |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę krótko - JA WAS DZISIAJ NIE OGRANIAM
![]() A teraz idę spać, bo robię się głodna, a nie jem już nic, bo rano pędzę na badania (w tym druga krzywa - fuj!). No i wstać muszę przed 6, żeby do lab zdążyć na 7 ![]() Pa, poczytam jutro! |
|
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Tekst skopiowany z innego watku bo jestem mega zmeczona
Hej juz po wizycie tesciowej. Oczywiscie wiedziala ze nie mamy czasu i ze ale chciala i tu i tam aby na zlosc mi bo to ja nie mialam czasu a chcialam na zajecia bezpiecznego malucha bo byly juz drugi raz a ja nie bylam i dzieki mojemu Tz-owi nie zdazylam i dzieki tesciowej. A jeszcze malo by brakowalo zebym nie przyszla na zajecia do szkoly rodzenia. Bo oczywiscie musimy ja zawiesc do coreczki (cale szczescie ze po drodze ) i do nas z tekstem ze moze wejdziemy do nich to Wiki sie z mala pobawi(6 lat ma) a oczywiscie wiki juz krzyczy ze tak . A ja ze nie w szkole rodzenia bylam 5 minut przed zajeciami.
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam spać
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu za rok macie się spotkac? ![]() heheh biedna Rocky oby Ci ból minął!!! |
|
|
|
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
Lecę - do jutra Brzuszki!
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Ja już w łóżku... Czekam na tego niewdzięczna... Plecy ciągną, mam napięty mięsień przy kregoslupie. Malz obiecał, że pomasuje
![]() Dobranoc Mamusie i Brzusie! |
|
|
|
#2147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio tez miałam do przejrzenia wory ubranek i mimo ze byliśmy z TZ w jednym pokoju to nawet oka nie podniósł z nad iPada gdy pytałam sie czy ie nada dana rzecz ![]() Wnerwilam sie i powiedziałam ze ne będę wszystkiego robić sama i ma zapowiedziane ze prasowanie należy do niego ![]() Cytat:
pięknie waży maluch.A czemu chodzisz do dwóch ginow w jednym tygodniu?
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Wieczor dobry
![]() Widze ze dzis byl wysyp wizyt Jak sie wykapie to ponadrabiam bo ciekawa jestem jak wasze wizyty. A co do mojej to tak - Mateuszek zachwycony siostrzyczka, waga niuni to 1733 g wiec spora jak na ten tydzien i tym sposobem gdyby patrzec na termin z USG to jestesmy 2 tygodnie do przodu bo termin z pomiarow zostal wyliczony na 14 lipca ![]() Wszystko jest ok, lekarz powiedzial ze nie widzi nic niepokojacego a popuchniete nogi jak to on ujal "nie jest najgorzej". Mam troche niedosyt po tej wizycie bo jakos nie wdawal sie w szczegoly ze tu raczka tu nozka tylko to co widzielismy to nasze a niunio w wiekszosci podejrzewam ze nie wiedzial co widac.. A i jeszcze jedno - malutka obrocila sie i jest teraz w polozeniu miednicowym ![]() ![]()
|
#2149 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
o i jeszcze ja na dobranoc
![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() wrzucałam to łóżeczko w I lub II części. Mi osobiście strasznie się to podoba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby mnie nie bylo jutro albo cos to znaczy, ze jednak za wczesnie sie cieszylam z poprawy cisnienia.
Teraz mierzone x 2 wychodzi prawie 140/83. Obie stopy spuchniete, prawa duzo mniej jednak. Lewa coraz gorzej, juz puchna palce. Moczenie kilkadziesiat minut w lodowatej wodzie - zero efektu. Trzymanie w gorze - zero efektu. Lilo leciutko kopie, czekam az pobryka, bo inaczej IP bez dyskusji. A jak pobryka i cisnienie pokaze sie nizsze, to ide spac z noga do gory i zobaczymy rano. A z dobrych wiesci - wozek przekroczyl moje najsmielsze oczekiwania, nie ma NAJMNIEJSZYCH sladow uzytkowania poza moze oponkami i moze gdzieniegdzie mikroskopijne zmechacenia na gondoli/ budce - ale pokrycie to sztruks, piekny czekoladowy kolor, bym musiala byc mega czepialska, zeby krecic nosem. Gondola ogromna, budka XXL, chrom lsni az oczy trzeba mruzyc, calosc osadzona wysoko, po krolewsku. Okienka bez rysek, wnetrze w stanie sklepowym wrecz. Dalbym za niego i dwa razy tyle, i trzy nawet ![]() Prezentuje sie z taka godnoscia i klasa, ze bede z nim wygladala jak uboga guwernantka Lilo, nie pani matka raczej ![]() I teraz najlepsze .........!!!!!!Tako jak w zalaczniku, trzeba mu tylko wymienic sprezyne jedna i ma lekko wyjasniony od slonca kolor na budce czerwony. No ja chyba jednak jestem w czepku urodzona
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath: na to wygląda!!!
Katherine: brawa za wizytę!
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wizyty udane
![]() Idę spać, dobranoc, |
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Enlevee nie rycz kochana. Oliath Ty zdecydowanie w czepku urodzona I dla innych wizytujacych dzis w piatek sprzatanie, bo sobota i niedziela gosci mamy.
|
|
#2154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój tż też się nie interesuje Cytat:
dla klocuszka i dla mamyMoja Mała tak mi dzisiaj ścisnęła jajnik że mnie zgięło w pół ![]() Katherine- dla Was też
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-15 o 23:24 |
||
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie spiace, mam cisnienie w tej chwili 152/81, mysle, ze czas sie nastawic na szpital
jest szansa na szybko to obnizyc teraz zanim sie spakuje i dojedziemy i ktos mnie zbada?...
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to ciśnienie tylko z nadmiaru wrażeń wozkowych
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Ola pedzcie na ip.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Nie mam sposobu na obnizenie ciśnienia.trzymam kciuki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Staram sie nie denerwowac, bo mi skoczy do 180, ale to nielatwe. nie obudzilam meza jeszcze, torbe pakuje.
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Twoj nr? W razie wu?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Moze to faktycznie emocje...ale choinka wysokie juz bardzo,jedzcie jednak ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam do Meli, chyba sie nie obrazi, z innych powodow mi podala. Jakby co.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

tak, ten cud natury, to JA

dziewczyna miała przez to depresje poporodową, ,,odrzuciła" dziecko na spory okres czasu i musiał z nią pracowac psycholog....takie był to dla niej szok.

no ale dla małego wszystko. Aż przed chwilą musiałam skoczyć do biedry po lody
Teraz zuzyje ten antybiotyk, bede kontrolowala szyjke no i juz pojde do mojego gina nastepnym razem prywatnie, a jak przelozy to mu łeb urwe 

bo ostatnio dwa razy z rzedu w 23tc dwoch gin potwierdzilo faceta to bylo na poczatku marca, pozniej na wizytach moje dziecie nie chcialo sie pokazac ;/ bylo cos widac ale nie bylo widac siusiaka, gin stwierdzil ze na warki sromowe tez mu to nie wyglada, ale przyznam ze chcialabym miec coreczke
Wymęczył mnie mały brzdąc. Najpierw ponad godzinny spacer i dmuchanie każdego napotkanego dmuchawca, drugie śniadanko, czytanie bajeczek, zabawa, zmiana pieluchy, której nie chciał dać sobie zmienić, bo wstydził się pokazać nago cioci
nie dziwię się, że jej ciężko tyle dni poza domem.. cc ciągle przesuwana..jeden maluszek daleko, drugi powstrzymywany przed wyjściem.. na pewno strasznie jej się dłuży.. oj żeby jej szybciorem zleciało w szpitalu....

12.06.2010