|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
czesc kobietki, zaraz bede nadrabiac i cytowac 3 ostatnie strony bo wczoraj wizaz odmówił posłuszenstwa i jakiejkolwiek współpracy
![]() mały jak padł mi wczoraj po kąpieli tak spał od 19,30 do 8 dzis rano 12,5 godz z 4 jedzonkami na spiocha dzisiaj mam inne dziecko- od rana tak sie smieje, że az mi serce pęka z radosci zapowiada sie chyba "ciepły" dzien bo mam teraz 24 stopnie na balkonie ![]() pędze Was przeleciec |
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lepszy rydz niż nic ![]() aha, właśnie dałam małej ziemniaczki z dynią i niestety ten rarytas nie zasmakował,pluła tak, że hej. W efekcie koncowym to nie wiem czy sie chociaż dwie łyżeczki uzbierały. Ale jak dla mnie to to tak śmierdzi, że chyba sama bym tego nie zjadła
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-16 o 08:56 |
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i przez całe miasto z placzącym bablem lub na rękach
|
|
#3424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam wprawe hehe- nie nie boję się, uważam, że trzeba próbować i przyzwyczajać się do nowych sytuacji i uczyć się w jakiś sposób z nich wychodzić Czasami jak się na rękach uspokoi to siedzimy na huśtawce, albo na ławce i wtedy podziwia świat, a jak już daje mega alarm i daje się uspokoić tylko na chwilę to powoli zmierzamy w stronę domu
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
ehhh wiecie co zaczyna mnie cos bardzo denerwowac ale o tym moze w k. ![]() Ciekawe kieeeeedy ja was nadrobie? :P milego dnia
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() wzajemnie dziewczyny, Julce strasznie się robi sucha skóra na głowie nie wiem czy to od wody jak ją kąpie, czy od szamponu, oliwkuje jej co dwa dni oliwką z hippa, i na chwile znika i zaraz znow to samo, wygląda wtedy jak ulizaniec, bo te włosy takie tłuściochy. polecacie coś na tą głowkę, żeby ładnie skóre nawilzyć ? jakoś d.upnie trzymałam telefon i jest troche krzywo hehe http://www.youtube.com/watch?v=OogQL...ature=youtu.be
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-16 o 09:06 |
|
|
|
|
#3427 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, zeby jednak to nie było TOCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tatus dobrze sobie poradził? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40832409] [/COLOR]Marsi, wy zwierzaka macie jakiegoś? może zwierzakowi? poważnie piszę, na chustowym forum wczoraj o tym czytałam, dziewczyny z nadmiarem mleka nie chciały wyrzucać i swoich pupili dokarmiały jak b yłam u mamy i młody zjadł tylko połowe odciagnietego mleka to dałam psinie- mają mieszanke szitsu i myslałam, ze jej uszy odpadną tak piła Cytat:
Cytat:
![]() a gdzie mieszkanie znalazlas? |
||||||
|
|
|
#3428 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w Krakowie też... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cóż chyba taki wiek, rośnie Ci już nastolatek przecież ![]() Cytat:
![]() oczywiście pocytowałam ale mi zeżarło :/ z tego co pamiętam silver dalej nie ma @? Deli właśnie miałam się zapytać ile Ty tego ściągasz? ale już doczytałam, że 30-40 ml nawijko cieszę się, że z odparzeniem lepiej ![]() nasza noc nawet nieźle, wczoraj po kąpieli co prawda cudował ale w końcu usnął jakoś, o 4:30 się obudził i byłoby dobrze gdyby się nie ulał, bo jak zaczęłam go przebierać tak się wybił ze snu i usnął dopiero o 5:30 po dwóch przebraniach, noszeniu i 3-krotnym cycku. Za to dał mamusi pospać do 8 rano nie było dziś płaczu porannego przy kupie, także już sama nie wiem i w sumie wczoraj cudował dwa razy dziś ani razu więc nie wiem o co chodzi
|
|||||||||
|
|
|
#3429 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak się tego boisz to nie leź na drugi koniec miasta i po problemie.Nawet gdybyście się spotkały nie dotarłabym (gdypy mąż wolne miał), Dorka ma katar i kaszle, o 13 do lekarki idę :/ |
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Puki co je ryżowa ale dziś dostanie do zupki glutenowej kupiłam orkiszową i owsiana. I mamyjeszcze jaglaną, ale muszę najpierw wprowadzić glutenową orkiszową żeby jadła i jak będzie ok to wprowadzę jaglana.
|
|
|
|
#3431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
LADY- strasznie mi przykro odnosnie wujka CAŁAWDESZCZU- wozisz małą juz tak na półsiedzaco? MARSI- Leos mnie rozczula niesawicie, piekniutki jest i widac- indywidualista |
|||
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie zajada
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Ewadylewska, ja też codziennie sama wychodzę - z prostych przyczyn: TŻ do 16:00 jest w pracy, a zanim przebije się przez miasto i wróci do domu, to już w ogóle jest po 17:00 zawsze... Także wychodzę sama w ciągu dnia i jest okej.
|
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
nie woże, na chwile jej tylko podniosłam, żeby świata zobaczyła- jeździła na płasko.
ale wczoraj się właśnie zastanawiałam nad tym, bo to nie jest nawet na pół siedząco, tylko jeszcze niżej- prawie tak jak w domu w leżaczku- więc juz sama nie wiem, czy może tak jeździć czy nie...
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40836110]No i? dzieci czasem płaczą i tyle
jak się tego boisz to nie leź na drugi koniec miasta i po problemie.[/QUOTE]Ty to jednak jesteś masz racje
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja widzę, że u Was to samo co u mnie .. 3mam kciuki za Dorcię. Dawidowi po tych lekach jest już lepiej
|
|
|
|
#3437 |
|
Konto usunięte
|
No Ewa, śmiało, nie możesz ciągle się bać płaczu, a chustę masz? ja biorę ze sobą zawsze, jak marudzi to zawsze mogę zachustować a w wózku zakupy jadą
![]() Marsi, śliczny synuń jedzący jak teraz patrzę na małolactwo nw pracy to w szoku jestem - ja, gdy pojechałam na kolonie idąc do 6 klasy, kupiłam tam sobie barbie taki dzieciuch byłam.Hope, a co dostałaś bo nie pamiętam? A wiecie, co wyczytałam na chustoforum? że na katar w nosie można psikać mamy mlekiem i podobno strasznie fajnnie działa!~ciekawa jestem... |
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy Bactrim, Pulneo i Salbutamol a na katar robione krople
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-05-16 o 09:54 |
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
ja tez w tyg sama wychodze na spacery, sama tez jezdze na zakupy itd
normalnie z malym ide na kawe jak sie z kims umowie czy na obiad do knajpy, puki co nie zrobil cyrku a jak zrobi no to trudno to dziecko ma do tego prawo. . chcialam sie wam pochwalic ze moj synek od nd przesypia cala noc )i planujemy go w tej sytuacji przetransportowac do jego pokoiku bo tak to spal w lozeczku w sypialni. idzie spac kolo 20 budzi sie o 9 ![]() nikomu jeszcze sie nie chwaoilam bo sie boje zapeszyc. za namowa lekarki daje mu 200ml z kleikiem kukurydzianym na noc wiec to chyba przez to. on ma 3,5 mc i wazy 7 kg temu kazla mu dawac ze niby mleko mu nie starczy. bylisny w nd na basenie, bardzo fajne polecam )a moze ktoras z was ma jakis sprawdzony apartament w swinoujsciu na 2 pary z 2 malych dzieci?? |
|
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny
Przepraszam, ze sie nie odzywam ale starsza corka mi sie rozchorowala a mlodsza pobija ostatnio rekordy w niespaniu Przedwczoraj w nocy zrobila sobie dwugodzinna przerwe w spaniu wiec myslalam, ze odespi w dzien a ona spala, uwaga uwaga, przez calutenki dzien cale 35 minut! Zasnela po 22 wiec ja szybko do wanny a ona znowu w placz Wreszcie zrobilam jej butle, Tz ja nakarmil i zasnela. Probowalam dawac Calpol ale nie przelknie, wypluwa wszystko. Mysle, ze to na zeby.Postaram sie Was troszke nadrobic a z tego co mi sie juz rzucilo w oczy to: Hope gratuluje zdanego egzaminu i zdrowka dla Twojego Dawida
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj zjadł już więcej i śmierdzi ... taaa... je*ie tak że masarnia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
masz racje, ja sie boje płaczu Małej, nei wiem jakaś taka dziwna jestem...już 3 miechy za mną ja sie peniam!!
myślicie, ze moge lecieć na dół szybko wystawić wózek z piwnicy (4 piętro) zostawić Małą i przyjśc po nia dopiero?? a później ja znaieść na górę i lecieć wstawić wózek??
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
Ewa pewnie ze mozesz tylko zostaw ja w lozeczku
![]() nie boj sie placzu malej, musisz ja przyzwyczajac do wyjsc zeby nie zostala malym dzikuskiem |
|
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
![]() a jak ubieracie maluchy na 24 w cieniu??
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2013-05-16 o 10:26 |
|
|
|
#3447 |
|
Rozeznanie
|
My też już się pozegnaliśmy, teraz chwilowo etap fotelik ale nie wiem jak długo bo wczoraj jechałam z nią autem to skubana mi siada w tym foteliku, złości się że pasy ją trzymają.
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
U nas dziś słoneczko
ale na spacer pójdę popołudniu, teraz coś się zmobilizować nie mogę, jakoś nie mam nastroju do niczego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Body krótki rękaw, spodenki cieniutkie, skarpetki które na zewnątrz i tak ściągam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam z rana ![]() Postanowiłam dziś wcześniej wstać i o dziwo lepiej się czuje mam zamiar nawet poćwiczyć ale coś się zebrać nie mogę , a musze korzystać póki Blanka ma poranną drzemkę .Marsi-jedzący Leo przesłodki Lady-trzymam kciuki za wujka i mocno przytulam ![]() Co do spacerów ja też sama wychodzę, aczkolwiek jest już coraz ciężej. Bo ja robię tak że koła od wózka zostają na parkingu w samochodzie a gondolę znoszę .Bo mieszkamy na II piętrze w kamienicy bez windy no i ciężko by mi było moją landarę czołgać. No ale już sama gondola z Blanką robi się coraz cięższa . Dzieczyny:Od rana coś mi leci dziwnego (wiecie skąd)ma kolor intensywnie żółty,są rzadsze niż upławy to jest tak jakby @koloru żółtego-czuje się jak alien
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Konto usunięte
|
Dorotka zaczyna się dźwigać do siadania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

12,5 godz z 4 jedzonkami na spiocha 

ale lepszy rydz niż nic 

trzymam kciuki, zeby jednak to nie było TO

normalnie w domciu mamusi cycuś a przy kolegach gnojek niedobry

Przedwczoraj w nocy zrobila sobie dwugodzinna przerwe w spaniu wiec myslalam, ze odespi w dzien a ona spala, uwaga uwaga, przez calutenki dzien cale 35 minut!
ale coś się zebrać nie mogę , a musze korzystać póki Blanka ma poranną drzemkę .