|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Za to zaliczamy już dzisiaj drugą czkawkę (wyjątkowo długie dzisiaj), no i czuję już, jak Młode pracuje.
To jest leń... A zaraz dobra mamusia znowu go uśpi, bo trzeba wreszcie wstać z piżamy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zakaz kupienia slzifierki by go dobił przez Ciebie chce żeby mi Tż wyremontował stara taka szafeczke żeby było gdzie dać przewijak ew. wanienke do kapania |
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła dziś do nas paczka z Anglii, od znajomego z pracy męża. przesłał nam ciuszki dla małej po ich córci. razem ponad 60 sztuk... część wcale nie używanych z metkami i wieszakami sklepowymi
![]() zrobiłam selekcje, największe są do 12 miesiąca życia. zajęły mi 65% miejsca w szafkach ![]() fotki poniżej ![]() mnie najbardziej urzekły zestawy z sukienkami i biedronka ![]() a zestaw na święta bożego narodzenia? ![]() a ten futrzak to pluszowa torebka
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
![]() stoję w kuchni myję sałatę i czuje coś ładnie pachnie, myślę sobie, ale ktoś będzie miał dobry obiad ..... a to moja zupa |
|
|
|
#2347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() ja dzis wizytuje po 16, mam nadzieje ze bedzie dobrze pewnie kolejna wizyta wypadnie na 6 czerwca.Oby mały pokazałl co ma miedzy nogami, kurcze jakos tak czuje sie niepewnie z ta plcią, tzn w marcu dostałam potwierdzenie od 2 lekarzy, ale no od poczatku nie moglam uwierzyc ze chlopiec, caly czas mam w podswiadomosci ze moze to jednak dziewczynka? tak czy siak bede mega szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Cytat:
nie ma to jak pracujacy mozg kobiet w ciazy :P
|
||
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
surka czekaj i obserwuj jak to się rozwinie.
mi się zdaje, że to jeszcze nie TO. położna nam mówiła, że będziemy wiedzieć, że to się zaczyna, bo to jest BÓL, jakiego nigdy nie czułyśmy. największy. nie jakiś tam skurcz czy ból. z tego co widzę, piszesz do nas, jesteś wstanie, to znaczy że nie jest to ten ból. spokojnie. czekaj i zobacz czy to minie czy będzie się nasilać ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- aleś mnie rozwaliła! |
|
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moze i ja bym zupe np. jarzynowa ugotowala? ![]() na razie mysle czy by nie zasnac... |
|||
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka
za siostreOliath jak to dobrze, ze to nie super jaks powazna sprawa i wiadomo co i jak teso za maluszka, zobaczysz wszystko bedzie dobrze enlevee nie martw sie, i daj znac jak po dzisiejszej wizycje za tygodnie dziewczynkiA co do skurczy, nie pisalam Wam. W 22 tygodniu jak sie dowiedzialam o skracajacej szyjce i czekalam na dzien kiedy mialam sie stawic do szpitala, to kilka dni wczesniej dostalam potwornych skurczy. Bol byl niesamowity, brzuch twardnial a potem ten bol schodzil z gory brzucha ku dolowi. Myslalam, ze juz koniec, ze sie zaczelo i nic sie nie da zrobic. Skurcz pojawial sie co 4 minuty i bylo ich w sumie 5. Jak nadchodzil pot mnie oblewal, sciskalam dlon tz niesamowicie. Juz mielismy sie zbierac na IP ale cale szczescie przeszlo. I wtedy sobie pomyslalam, ze jak ma tak wygladac porod to cos koszmarnego. |
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40837742]hej ! podczytuje z telefonu
Oli ciesze sie ze masz diagnoze i leki powinny pomoc ja Wam napisze z pełną odpowiedzialnoscia ze zebralabym Wasze wszystkie chorubska i niedogodnosci ciazowe do worka i zaaplikowalabym sobie gdybym tylko wiedziala ze to pomoze mojemu synkowi byc zdrowym... wczoraj bylam na usg u mojego gina, potwierdzil ubytek w serduszku.. i dodatkowo zdiagnozowal najprawdopodobniej wade nerek !!!! :-( do porodu na bank osiwieje!!! albo zejde na zawal!! kur..a tyle bym dala za spokoj w tym czasie.. boje sie isc na kolejne usg zeby cos nowego nie wyszlo... jestem tak rozdygotana wewnetrznie!!! i jak tu zachowac spokoj i optymizm... w dodatku w sobore mamy wesele siostry.. a ja bym sie schowala do nory i wyszla w lipcu na porod :-([/QUOTE] jestes madra kobietą i wiesz doskonale, że wczesne wykrycie wady jakiejkolwiek daje ogromne możliwości leczenia i WYleczenia!! wiec sie nie stresuj tylko dziękuj Bogu, że masz takich dokładnych lekarzy wokół siebie no i masz nas!! |
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
ona8686 jak Wy tak piszecie to zaczynam sie bac... wczesniej jakos nie myslalam o bolu, wiedzialam ze bedzie bolec, ale ze jakos to bedzie, a teraz mnie straszycie :P
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Perse moje dziecie tez dzis czkawke zalicza i moje zmulenie mu sie udziela
|
|
|
|
#2354 | |||
|
Zakorzenienie
|
niedługo będziemy relacje z porodów pisać![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40840051]Za to zaliczamy już dzisiaj drugą czkawkę (wyjątkowo długie dzisiaj), no i czuję już, jak Młode pracuje. To jest leń... A zaraz dobra mamusia znowu go uśpi, bo trzeba wreszcie wstać z piżamy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ale Ci dobrze, jeszcze w piżamce Cytat:
Cytat:
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodka biedroneczka, a różowy p,asczyk uroczyCytat:
|
||
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40840051]Za to zaliczamy już dzisiaj drugą czkawkę (wyjątkowo długie dzisiaj), no i czuję już, jak Młode pracuje. To jest leń... A zaraz dobra mamusia znowu go uśpi, bo trzeba wreszcie wstać z piżamy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] moj jak sie leni i zadne szturchanie nie pomaga, to czkawka daje o sobie znac po pewnym czasie ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
A ja ciaze wyobrazalam sobie tak, ze brzus rosnie, dziecie sie rusza, wody odchodza jest bol i maly juz na swiecie o zadnych wczesniejszych urokach, szyjek, skurczow nie myslalam.
|
||
|
|
|
#2357 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Ale skurcze porodowe a twardnienia brzucha to dwie różne sprawy.
Twardnienia z reguły przebiegają bez bólu. A skurcze porodowe po 1 bolą jak okres, potem jak mega okres, a potem jak 100000 najgorszych okresów w życiu na raz + to takie uczucie, jakby się chciało dwójeczkę x 100000. Ale dzięki temu rozwiera się szyjka i potem można przeć i w momencie, gdzie już dziecko jest na świecie, to mija jak ręką odjął, przysięgam. Więc skurcze porodowe bolą i się nasilają, nie sądzę, żeby któraś z nas teraz takie czuła, a jak boli, to IP niestety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40840445]Ale skurcze porodowe a twardnienia brzucha to dwie różne sprawy.
Twardnienia z reguły przebiegają bez bólu. A skurcze porodowe po 1 bolą jak okres, potem jak mega okres, a potem jak 100000 najgorszych okresów w życiu na raz + to takie uczucie, jakby się chciało dwójeczkę x 100000. Ale dzięki temu rozwiera się szyjka i potem można przeć i w momencie, gdzie już dziecko jest na świecie, to mija jak ręką odjął, przysięgam. Więc skurcze porodowe bolą i się nasilają, nie sądzę, żeby któraś z nas teraz takie czuła, a jak boli, to IP niestety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ze bola jak na okres to wiem i to przeszlam, i takie zwykle twardnienie brzucha mam teraz, tamto jednak to nie bylo to co jest teraz, bol byl niesamowity. ale juz nie mam ochoty o tym myslec, ciesze sie z kazdego przebytego dnia, tygodnia i aby dotrwac jak najdalej. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-16 o 13:21 |
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40840445]Ale skurcze porodowe a twardnienia brzucha to dwie różne sprawy.
Twardnienia z reguły przebiegają bez bólu. A skurcze porodowe po 1 bolą jak okres, potem jak mega okres, a potem jak 100000 najgorszych okresów w życiu na raz + to takie uczucie, jakby się chciało dwójeczkę x 100000. Ale dzięki temu rozwiera się szyjka i potem można przeć i w momencie, gdzie już dziecko jest na świecie, to mija jak ręką odjął, przysięgam. Więc skurcze porodowe bolą i się nasilają, nie sądzę, żeby któraś z nas teraz takie czuła, a jak boli, to IP niestety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no dlatego napisałam że skurcze porodowe to BOLĄ a twardnienie to normalne przygotowanie się macicy do porodu |
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
witam witam
Dziewczyny czy wy też nie możecie spać na o 1 wstje do WC później o 4 i od 4 juz spać nie mogę dziś nie spałam do 6 później jakoś chyba zasnęłam ale takie czuwanie miałam co chwilę budziłam sięnie dawno wróciłam od koleżanki byłam na kawie i nie zdąrzyłam nadrobić jeszcze was a zaraz obiad muszę robić ![]() Słyszłyście wczoraj o biednym dziecku co miało 4 promile we krwi-co za matka
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ROCKY machamy Ci z Witem ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
surka mam nadzieję, że ten ból już się nie pojawi iwona gratuluję 34 tc ![]() ona Najgorsze sa moim zdaniem te bole, gdy rozwiera się szyjka....masakra. Parte bolą już znacznie mniej, przynajmniej jak dla mnie. |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
o ludzie ale straszycie z tymi skurczami
ciekawa jestem jaka położna dziś będzie w SR prowadzić ćwiczenia, mam nadzieję, że nie sadystka co we wtorek |
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć dzisiaj wstałam po północy, a potem dopiero o 7Moja córa się odwróciła chyba główką w dół, bo zaczynam nareszcie czuć ruchy koło żeber
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-05-16 o 13:32 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam to samo. Wczesniej mialam podejscie, ze dam rade bo wszyscy daja... a teraz mysle omg jak ja dam rade?!
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam do gina, trzymajcie kciuki za malego i szyjke
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
To zmieniamy temat...
I chwale sie, przed chwila kurier dostarczyl mi lozeczko |
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

, to tylko do leciuchnej parasolki skladanej jedna reka.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za siostre

Choć dzisiaj wstałam po północy, a potem dopiero o 7