|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 10,81% |
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
1 | 2,70% |
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
0 | 0% |
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
6 | 16,22% |
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
3 | 8,11% |
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
2 | 5,41% |
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
17 | 45,95% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40837742]hej ! podczytuje z telefonu Oli ciesze sie ze masz diagnoze i leki powinny pomoc ![]() ja Wam napisze z pełną odpowiedzialnoscia ze zebralabym Wasze wszystkie chorubska i niedogodnosci ciazowe do worka i zaaplikowalabym sobie gdybym tylko wiedziala ze to pomoze mojemu synkowi byc zdrowym... wczoraj bylam na usg u mojego gina, potwierdzil ubytek w serduszku.. i dodatkowo zdiagnozowal najprawdopodobniej wade nerek !!!! :-( do porodu na bank osiwieje!!! albo zejde na zawal!! kur..a tyle bym dala za spokoj w tym czasie.. boje sie isc na kolejne usg zeby cos nowego nie wyszlo... jestem tak rozdygotana wewnetrznie!!! i jak tu zachowac spokoj i optymizm... w dodatku w sobore mamy wesele siostry.. a ja bym sie schowala do nory i wyszla w lipcu na porod :-([/QUOTE] ojejku współczuje kochana, oby lekarze zaraz po narodzinach Leosia zadziali i pomogli szybko dojść mu do zdrowia wstałam rano z wielkim bólem szyi, myślałam, że mnie przewiało ale pomacałam się i wyszła mi gulka na węzłach chłonnych. Pewnie przez ten mój kaszel i przeziębienie, poczekam jeszcze kilka dni i jak nie zejdzie to pójdę do lekarza. Wczoraj na ulicy zaczepiłam mnie obca babka i mówi do mnie "co synek będzie nie" a ja do nie " a co widać?" a ona " że pewnie, od razu rozpoznałam po brzuszku"
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40837742]hej ! podczytuje z telefonu Oli ciesze sie ze masz diagnoze i leki powinny pomoc ![]() ja Wam napisze z pełną odpowiedzialnoscia ze zebralabym Wasze wszystkie chorubska i niedogodnosci ciazowe do worka i zaaplikowalabym sobie gdybym tylko wiedziala ze to pomoze mojemu synkowi byc zdrowym... wczoraj bylam na usg u mojego gina, potwierdzil ubytek w serduszku.. i dodatkowo zdiagnozowal najprawdopodobniej wade nerek !!!! :-( do porodu na bank osiwieje!!! albo zejde na zawal!! kur..a tyle bym dala za spokoj w tym czasie.. boje sie isc na kolejne usg zeby cos nowego nie wyszlo... jestem tak rozdygotana wewnetrznie!!! i jak tu zachowac spokoj i optymizm... w dodatku w sobore mamy wesele siostry.. a ja bym sie schowala do nory i wyszla w lipcu na porod :-([/QUOTE] Teso przytulam!!! Oby wady nie było!!! Trzymaj się dzielnie dla synków! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | ||
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40837742]hej ! podczytuje z telefonu
Oli ciesze sie ze masz diagnoze i leki powinny pomoc ![]() ja Wam napisze z pełną odpowiedzialnoscia ze zebralabym Wasze wszystkie chorubska i niedogodnosci ciazowe do worka i zaaplikowalabym sobie gdybym tylko wiedziala ze to pomoze mojemu synkowi byc zdrowym... wczoraj bylam na usg u mojego gina, potwierdzil ubytek w serduszku.. i dodatkowo zdiagnozowal najprawdopodobniej wade nerek !!!! :-( do porodu na bank osiwieje!!! albo zejde na zawal!! kur..a tyle bym dala za spokoj w tym czasie.. boje sie isc na kolejne usg zeby cos nowego nie wyszlo... jestem tak rozdygotana wewnetrznie!!! i jak tu zachowac spokoj i optymizm... w dodatku w sobore mamy wesele siostry.. a ja bym sie schowala do nory i wyszla w lipcu na porod :-([/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Teso
![]() Enlevee trzymam kciuki za wizytę ![]() Ja tak z doskoku trochę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | ||
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40837742]
ja Wam napisze z pełną odpowiedzialnoscia ze zebralabym Wasze wszystkie chorubska i niedogodnosci ciazowe do worka i zaaplikowalabym sobie gdybym tylko wiedziala ze to pomoze mojemu synkowi byc zdrowym... wczoraj bylam na usg u mojego gina, potwierdzil ubytek w serduszku.. i dodatkowo zdiagnozowal najprawdopodobniej wade nerek !!!! :-( [/QUOTE] Oj wiem, kochana, wiem ![]() Musisz to przetrwac, teraz jest najgorszy czas, bo nie mozesz za bardzo nic zrobic, a dzialanie przynosi zawsze ulge. Jak juz synus bedzie przy Tobie, bedzie paradoksalnie lzej i latwiej znalezc sily na to, co trzeba bedzie zniesc - operacja, rehabilitacja, leki, cokolwiek. A kazdy jego postep, kazdy krok w kierunku wyzdrowienia bedzie - bezcenny. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
trzeba brać się za robienie obiadu ...
dziś planuję barszcz biały, a na drugie makaron z sosem i sałata |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Super rzeczy dla ciężąrnych będą w lidlu
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=4 0615 Dlaczego u mnie w mieścinie nie ma LILDA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40837742]hej ! podczytuje z telefonu Oli ciesze sie ze masz diagnoze i leki powinny pomoc ![]() ja Wam napisze z pełną odpowiedzialnoscia ze zebralabym Wasze wszystkie chorubska i niedogodnosci ciazowe do worka i zaaplikowalabym sobie gdybym tylko wiedziala ze to pomoze mojemu synkowi byc zdrowym... wczoraj bylam na usg u mojego gina, potwierdzil ubytek w serduszku.. i dodatkowo zdiagnozowal najprawdopodobniej wade nerek !!!! :-( do porodu na bank osiwieje!!! albo zejde na zawal!! kur..a tyle bym dala za spokoj w tym czasie.. boje sie isc na kolejne usg zeby cos nowego nie wyszlo... jestem tak rozdygotana wewnetrznie!!! i jak tu zachowac spokoj i optymizm... w dodatku w sobore mamy wesele siostry.. a ja bym sie schowala do nory i wyszla w lipcu na porod :-([/QUOTE] Ci lekarza czasami tak rzucają bez przemyślenia... Kuzynce mojego TŻ powiedzieli, że ich półroczna córeczka może mieć białaczkę, bo za dużo ma białych krwinek... Ona dużo chorowała wcześniej i okazało się, że po antybiotykach. A co się nadenerwowali to ich... Wierzę, że nie będzie tak źle ![]() Cytat:
![]() My już na działeczce, biorę się do pracy ![]()
![]() |
#2320 |
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Mojego Syna po uzyskaniu przez niego samodzielności finansowej obarczę kosztem farby do włosów dla oswiałej ze stresu matki.
Od rana niemrawy jak nie wiem. Od 10 próbowałam liczyć i nic, pojedyncze jakieś kopniaki, które ciężko zebrać. Ale teraz w 15 minut doliczyłam się 10 mocnych ruchów.... Czemu ciąża trwa tak długo.... Ja już chcę moje Słoneczko przy sobie, całe i zdrowe... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40837742] wczoraj bylam na usg u mojego gina, potwierdzil ubytek w serduszku.. i dodatkowo zdiagnozowal najprawdopodobniej wade nerek !!!! :-( do porodu na bank osiwieje!!! albo zejde na zawal!! kur..a tyle bym dala za spokoj w tym czasie.. boje sie isc na kolejne usg zeby cos nowego nie wyszlo... jestem tak rozdygotana wewnetrznie!!! i jak tu zachowac spokoj i optymizm... w dodatku w sobore mamy wesele siostry.. a ja bym sie schowala do nory i wyszla w lipcu na porod :-([/QUOTE] Kurcze, ostatnio stwierdzili, ze jednak czysto jest w serduszku.. pewnie i tak okaże się jak Mały się urodzi. 3mam kciuki i sciskam mocno. Wierzę że wszysko będzie dobrze!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
zrobilam sobie salon piękności - pomalowałam paznokcie
![]() teraz niczego nie tykam, żeby się nie popsuły :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Czy chwilowy ból podbrzusza z promieniowaniem na krzyż to skurcz????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Elaine, oj jak ja kocham prowadzić auto!
No w sobotę o 9 wchodzi hydraulik do chałupy... tak więc w przyszłym tygodniu będę prać wyprawkę jak dobrze wszystko pójdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40839254]Mojego Syna po uzyskaniu przez niego samodzielności finansowej obarczę kosztem farby do włosów dla oswiałej ze stresu matki. Od rana niemrawy jak nie wiem. Od 10 próbowałam liczyć i nic, pojedyncze jakieś kopniaki, które ciężko zebrać. Ale teraz w 15 minut doliczyłam się 10 mocnych ruchów.... Czemu ciąża trwa tak długo.... Ja już chcę moje Słoneczko przy sobie, całe i zdrowe... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dobrze, że w końcu wziął się Twój mały do roboty ![]() Cytat:
![]() ale pięknie dzisiaj na dworze ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- A i przedemną jeszcze 2,5 miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
możliwe
a co pojawia się więcej? miarowo? jak długo trwał ten skurcz? ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
bez moich ciążowych dżinsów to ja nie wiem jak bym sobie poradziła. najlepsze co może być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() znowu wstałam o 10.00 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Obyś dała radę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40835201]Hej! No to u mnie identycznie. O rzeczach do Małego wcale nie mówię (tylko, że u mnie z trochę innych powodów), tylko daję rachunki, żeby spisał ceny (bo wszystko ostatnio spisujemy z powodu tych problemów z $ wiecznych). Ostatecznie mamy mało tematów do rozmowy :/ .[/QUOTE] Ja też ograniczam opowieści o zakupach dla małego, TŻ powiedział mi, że wie, że to co kupuję na pewno jest potrzebne, a on w praniu zastosuje ![]() ![]() A wczoraj powalił mnie na kolana - kupiłam 6-pak chusteczek Pampers sensitive, a on mówi do mnie, że przełoży te pampersy ze stołu bo lapka chce postawić ![]() A tak apropos - 6 paczek chusteczek Pampers Sensitive za 25 z groszem to tanio czy normalnie? kupowałam w Realu Oliath Ty to masz przejścia, dobrze że szybko zajęłaś się sprawą i wszystko pod kontrolą ![]() Teso wiem, że mimo wszystko będziesz się martwić, ale słyszałam mnóstwo historii o wykrytych w ciąży wadach u dzieci, po których nie było śladu po narodzinach maluszka. A nawet jeśli, w dobie dzisiejszej medycyny leczenie przebiega szybko i efektywnie. U mnie też pod nadzorem są nerki małego ze względu na to, że w rodzinie są dzieci z problemami tego typu, dlatego drżę przed USG w 33 tyg... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
może być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Raczkowanie
|
Witam się z Wami
![]() Oliath cieszę się że już lepiej! Byłam wczoraj w Lidlu i oglądałam gazetkę- chyba się skuszę na majty. Macie jakieś doświadczenia ze stanikami do karmienia? na co warto zwracać uwagę itd.? |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
surka
na szkole rodzenia mowili cos takiego: że poród zaczyna się tak : (niekoniecznie towarzyszy temu odejście wód płodowych): skurcz co 20-30 min. - trwa 20-30 sek. skurcz co 15 min. ----- trwa 30-35 sek. skurcz co 10 min. ----- trwa 35-40 sek. skurz co 5 min. ------- trwa 40-45 sek. skurcz co 3 min. ------- trwa 45-50 sek. skurcz co 1/2 min. ----- trwa 60-90 sek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
Ptaszki nad oknem w sypialni zrobiły sobie gniazdo i pięknie mi właśnie śpiewają.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() źle napisałam, chodziło mi, że już się nie opłaca kupować ubrań ciążowych bo mało zostało, a nie że wcale. Ja się przebujam już w tym co mam, z tym że nie narzekam jakoś bardzo na brak ubrań, zobaczymy jak to bedzie pod koniec jak brzuch będzie jeszcze większy
![]() |
#2335 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40837742]hej ! podczytuje z telefonu Oli ciesze sie ze masz diagnoze i leki powinny pomoc ![]() ja Wam napisze z pełną odpowiedzialnoscia ze zebralabym Wasze wszystkie chorubska i niedogodnosci ciazowe do worka i zaaplikowalabym sobie gdybym tylko wiedziala ze to pomoze mojemu synkowi byc zdrowym... wczoraj bylam na usg u mojego gina, potwierdzil ubytek w serduszku.. i dodatkowo zdiagnozowal najprawdopodobniej wade nerek !!!! :-( do porodu na bank osiwieje!!! albo zejde na zawal!! kur..a tyle bym dala za spokoj w tym czasie.. boje sie isc na kolejne usg zeby cos nowego nie wyszlo... jestem tak rozdygotana wewnetrznie!!! i jak tu zachowac spokoj i optymizm... w dodatku w sobore mamy wesele siostry.. a ja bym sie schowala do nory i wyszla w lipcu na porod :-([/QUOTE] ![]() A tak wogole witamy sie z Franiem w 31 tygodniu ![]()
Synek ![]() Nie opuszcze az do smierci Aparatka ![]() gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-05-16 o 11:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Za tec i wyniki glukozy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
surka jak długo trwał sam skurcz ból??
bo to jusi być miarowo i narastać i BOLEĆ jak cholera |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaa dzisiaj zaczynam 34 t.c ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
jakos dzis brak mi nastroju, ale moze uda mi sie jakos Was nadrobic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.