Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 14:12   #1621
24Kasiula24
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

[QUOTE=Trele_Morele;408414 00]Czy to beagel? Uwielbiam te psiaki , moj Tata ma znajde . Bardzo madre psisko , nie to co moja popierdòłka !

Tak Beagle Fakt, mądra ale straszny łobuz ;D
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:14   #1622
aaby
Zakorzenienie

anulka Na pewno wszystko będzie dobrze

ARBUZ!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:19   #1623
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

trele to wy w londynie cały dom wynajmujecie?

ja właśnie sobie zrobiłam spa do pizzy zużyłam połowę kostki drożdży i zawsze ta druga połowa mi się marnuje i wyczarowałam maseczkę na włosy, zobaczymy jaki da rezultat

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:19   #1624
ola_k11
Zadomowienie

pisałyście o arbuzie i mnie teraz ssie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja jadłam pączki urodzinowe i tartę z truskawkami
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:20   #1625
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
pisałyście o arbuzie i mnie teraz ssie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja jadłam pączki urodzinowe i tartę z truskawkami
tarta z truskawkami mniam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:20   #1626
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam

Gratuluję wszystkich udanych wizyt a za nadchodzące trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
nie było mnie tu kilka dni a tu juz tyle nie nadrobie tego napewno, ale bede probować. W poniedziałek bylam na usg 4d.

Mimo zagrozenia ciazy moj maluszek jak najbardziej rozwija sie dobrze. serduszko bije prawidłowo, kręgosłup symetryczny.

mam wielki problem, raczej pod wzgledem psychologicznym ... problemy nie daje już powoli sobie z wszystkim radę, dlatego tak rzadko tu przesiaduje.
Mam nadzieje, że za niedlugo wyjde na prostą. Jedyna myśl ktora mi daje odwagę do życia, to moj synek (bo rozpozonano płeć).
Trzymajcie się mocno
Gratuluję synusia i życze, żeby dalej się wszystko pieknie rozwijało a problemy poszły w niepamięć

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
Witajcie fajnie że o mnie pytacie ja leże odpoczywam już spać nie mogę krew mi pobrali bo wyniki na cukier będą robić mi przez cały dzień . Jak narazie tylko plamie nie to co wczoraj a nie dostałam od nich żadnych leków dodatkowych tylko moje te co mam przez ginekologa przepisane . Może później coś się jeszcze dowiem . Nie mam nakazu lezenia więc mogę sobie pochodzić bo już plecy od lezenia bola . Trzymam za was kciuki i za wizyty . U mnie wyszło na 63% chłopak . Coś dużo chłopców ja też bym chciała he he . Pozdrawiam .
Wszystkiego dobrego Kochana

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
dobra wrzucam zdjęcia kołyski i kilku ciuszków
wszystko śliczne!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A tu pare naszych ubranek I worek do spania reszta po za domem , wrzuce kiedy indziejZałącznik 5251463Załącznik 5251464Załącznik 5251466Załącznik 5251467Załącznik 5251468

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale słodkie luziowe

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam bo jakoś tak wyszło że odcięłam się od wirtualnego świata na jakiś czas dobrze wiedzieć że i u Was wszystko ok i dzieciaczki rosną
u nas 15tc, 2 tygodnie temu na usg genetycznym dowiedzieliśmy się że w brzuszku kryje się chłopczyk kolejna wizyta w poniedziałek i mam nadzieje, że dr potwierdzi bo juz zdązyłam obkupić się w małe "męskie" ciuszki
kolejny chłopaczek

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam mojego wesołego pupila
słodziak

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
hej, dawno sie nie odzywałam, nie dlatego, że zapomniałam, ale mam problemy z ciążą i niewiadomo jeszcze jak to się skończy. Lekarz kazał mi brać pod uwagę każdą możliwość.
Kochana myśl pozytywnie Trzymam kciuki za Was
Stary 2013-05-16, 14:30   #1627
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
trele to wy w londynie cały dom wynajmujecie?

ja właśnie sobie zrobiłam spa do pizzy zużyłam połowę kostki drożdży i zawsze ta druga połowa mi się marnuje i wyczarowałam maseczkę na włosy, zobaczymy jaki da rezultat
Tak , cały moze nie dom ale domek . A wszystko tylko dlatego ze nie dosc ze czynsz jest niski to jeszcze mieszkamy w tak zwanej strefie free ( transport publiczny z tad do lotniska jest za darmo) I oboje zyskujemy po 150funtow miesiecznie na dojazdach do pracy. Moglabym mieszkac w wiekszych domu , ale duzo drozszym plus te dojazdy I raczej musialabym komus obcemu podnajac jeden pokoj zeby w miare z kosztami wyjsc . Wiec chyba nie ma sensu ?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Tarta tez tak macie ze jak pomyslicie o czyms pysznym to zaraz slinotok? Ja czasem nie nadażam śliny połykać

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:34   #1628
ktosiula
Wtajemniczenie

Byłam dzisiaj u internisty i dostałam skierowanie do kardiologa. Zrobiła mi EKG i faktycznie tętno ok. 100, ale ciśnienie w sumie niezłe. Poza tym z tych szlaczków to ja i tak nic nie rozumiałam :P I tak będę musiała iść prywatnie bo na NFZ są terminy na listopad Mam też skierowania na TSH także zobaczymy co będzie. Dodatkowo zrobię FT3 i FT4, żeby wiedzieć co i jak.

Ryba kurde ale Cię zrobili, udało się wyjść wcześniej z pracy?

Cytat:
Ale cuda! Nazbierałaś już tego sporo. Kołyska śliczna i za boskie pieniądze! Ale ja się nie zdecyduję, bo moja znajoma przez 3 miesiące musiała całą noc kołyskę wprawiać w ruch :P wolę nie ryzykować.

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Byłam we wtorek na wizycie. Serduszko ślicznie bije i fasolka ładnie rośnie. Kolejna za 3 tyg. Lekarz bardzo się cieszył i chyba z 5 razy powtórzył że cieszy się że wtedy się pomylił co do ciąży pozamacicznej. Polecił mi witaminy Omega Med optima, bierze któraś? Bo drogie to to, ale ma nie potęgować mdłości, które mam masakryczne, a najgorzej jest wieczorami jak wracam do domu z popołudniowej zmiany.
Pozdrawiam cieplutko
Gratuluję A witamin nie znam, więc nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
A mocno Ci poleciała morfo, bo pamiętam, ze wczesniej nie dostałaś leków? .
Trochę gorsze były niż poprzednio ale nie jakoś bardzo. Tylko stwierdziła, że będzie coraz gorzej, więc lepiej zapobiegać. Ale biorę tylko co drugi dzień.

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam bo jakoś tak wyszło że odcięłam się od wirtualnego świata na jakiś czas dobrze wiedzieć że i u Was wszystko ok i dzieciaczki rosną
u nas 15tc, 2 tygodnie temu na usg genetycznym dowiedzieliśmy się że w brzuszku kryje się chłopczyk kolejna wizyta w poniedziałek i mam nadzieje, że dr potwierdzi bo juz zdązyłam obkupić się w małe "męskie" ciuszki
Synek! Gratuluję Jednak chłopcy nas opanowują Myślę, że już tak zostanie do końca i chłopców będzie więcej.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość

Myślę że we wrześniu zaczniemy kompletować łóżeczka, wanienki itp. I jedyną rzecz którą kupię na ostatnią chwile, pewnie już na wylocie będzie wózek- właściwie to może go nawet zamówić TŻt jak już jest Dzidziuś urodzi, albo nawet jak wrócimy do domu, bo termin mam na grudzień, więc w pierwszym tygodniu czy dwóch na spacer na pewno jeszcze nie pójdziemy tylko będziemy werandować, a jednak nowy wózek to i gwarancja, a ta najlepiej żeby była jak najdłuższa. Jak kupi się wózek dużo wcześniej, to te kilka miesięcy nieużywania gwarancja bez sensu leci, a wózek stoi... Także wszystko wcześniej- TAK, wózek- NIE
Dobrze gadasz z tym wózkiem, nie pomyślałam o tym... Najlepiej zrobić przegląd rynku, wybrać i czekać na 9 miesiąc :P

Cytat:
hej, dawno sie nie odzywałam, nie dlatego, że zapomniałam, ale mam problemy z ciążą i niewiadomo jeszcze jak to się skończy. Lekarz kazał mi brać pod uwagę każdą możliwość.
Trzymam kciuki! Oby była akcja serducha....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:53   #1629
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny ma ktoś z was Termomixa ?
o cos takiego http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠.vorwerk.pl/pl/strona-glowna/ ?

planuje go zakupić bo może okazac się bardzo przydatny, niby na internecie ma same pozytywy
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:54   #1630
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Ja pamietam ze moja mama dla brata miala taka drewniana kołyske , bujała sie na maksa. No I potem faktycznie byl problem bo trza było ciagle młodego bujać - inaczej był ryk. Mama zamontowala do kołyski smycz dla psa taka rozciagana , I bujała małego nawet z kuchni

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:12   #1631
malinka123108
Wtajemniczenie

witam kochaneja dzis mialam usgwsio ok 12tydz3 d dokladnie jak i z moich obliczen,dr mowila ze wszystko ok serduszzko bilo 180/m maluszek sie wiercil t.p 23.11 z @ 26,wiec chyba ok;]

paulinko teraz 2trymestr poczujesz sie jak nowonarodzona tak jak ja!
Stary 2013-05-16, 15:14   #1632
Espere
Raczkowanie

Uff... przewertowałam wszystkie strony! Nieźle wyprodukowałyście przez te kilka dni. My już u siebie w domku.

Po pierwsze - Ilona - nie wiem czy to jeszcze czytasz ale życzę Ci wszystkiego dobrego! Domyślam się co czujesz, bo przechodziłam to samo. Trzymaj się dzielnie, skieruj myśli na przyjemne tematy (może jakieś przydadzą się jakieś fajne wakacje? co?) a po 3 miesiącach - rozpoczniecie starania o kolejne dwie kreseczki Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Dziękuje za wszystkie życzenia! Ślub i wesele udały sie super, teraz odpoczywamy sobie na Mazurach

Ilona strasznie mi przykro...

Mnie do końca pierwsze trymestru został jeszcze ponad miesiąc

Czy mamy na wątku jakieś dziewczyny z Warszawy?? Jeśli tak, to gdzie robilyscie usg genetyczne? Mam dylemat, a powoli czas sie zapisywać.
Ostatnią ciążę prowadziłam w Warszawie. Chodziłam do Multimedu i lekarka do której chodziłam polecała mi kilku lekarzy: Robert Batkowiak, Dariusz Borowski, Piotr Węgrzyn.
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:37   #1633
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam kochaneja dzis mialam usgwsio ok 12tydz3 d dokladnie jak i z moich obliczen,dr mowila ze wszystko ok serduszzko bilo 180/m maluszek sie wiercil t.p 23.11 z @ 26,wiec chyba ok;]

super, że wszystko ok

Ja się czuję ciągle tak samo czyli dobrze
Stary 2013-05-16, 15:46   #1634
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Cytat:
właśnie się zastanawiałam nad takim workiem, może niech się mamy wypowiedzą czy to przydatne?
Ja używałam przy córci i jest mega przydatny.Tym bardziej,że nasze dzieci urodzą się jesienią i zimą,więc jak najbardziej się przyda

Cytat:
A tu pare naszych ubranek I worek do spania reszta po za domem , wrzuce kiedy indziejZałącznik 5251463Załącznik 5251464Załącznik 5251466Załącznik 5251467Załącznik 5251468

Piękne Widzę,że h&m rządzi Na jaki rozmiar wzięłaś te kompleciki 3 w 1 żyrafa+dżdżownica?Dla dziewczynek to jakieś takie bardziej kolorowe te ubranka 3 pak bodziaków z długim prześliczne.Gdzie kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecam Wam prowadzenie czegoś w rodzaju "dziennika ciąży" Ja przy pierwszy dziecku kupiłam sobie zwykły gruby zeszyt i tam wpisywałam wszystko odnośnie ciąży - począwszy od tego jak się dowiedziałam (nawet zdjęcie testu wkleiłam ), potem relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia z USG, moje wymiary robione co miesiąc, zdjęcia brzucha, moje odczucia, itd. Polecam - super pamiątka, a przy drugim dziecku można sobie porównywać
Polecam również! Mam mega wzruszający dziennik z ciązy córeczki i teraz prowadzę kolejny dla drugiego Dzidziusia.

Cytat:
Super kołyska Ciuszki tez fajowe,zwłaszcza te ogrodniczki

Ja mam inny rodzaj,ale chyba raz używałam jej jak kołyski,czyli bujałam córkę.Ma blokadę i karuzelę.Służyła głownie jako łózeczko.

http://allegro.pl/kolyska-coneco-sim...243859386.html

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

paulinaizabela zazdroszczę dobrego samopoczucia.Ja nadal fatalnie się czuje
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:51   #1635
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka bądź dobrej myśli Na pewno będzie wszystko w porządku, jeszcze się z czasem okaże że dzidzia nadrobi swoje zaległości Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma ktoś z was Termomixa ?
o cos takiego http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠.vorwerk.pl/pl/strona-glowna/ ?

planuje go zakupić bo może okazac się bardzo przydatny, niby na internecie ma same pozytywy
Ja nie mam, ale moja koleżanka tez ostatnio mi o nim opowiadala, ze choruje na niego. Jej kolezanka to ma i jest zachwycona, np. placki ziemniaczane razem ze smażeniem zrobiła w 10min a samo przygotowanie masy trwało 2 min Ponoc rewelacja, wrzucasz co chcesz i po minucie masz gotowe

Cytat:

Gratuluję udanej wizyty!!

A ja pochłonęłam miskę czereśni i mam dość, czuje się jak w 9mies ciąży
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:03   #1636
anulka2205
Wtajemniczenie

Ktosiula dzieki za odpowiedź

Cytat:
Tak , cały moze nie dom ale domek . A wszystko tylko dlatego ze nie dosc ze czynsz jest niski to jeszcze mieszkamy w tak zwanej strefie free ( transport publiczny z tad do lotniska jest za darmo) I oboje zyskujemy po 150funtow miesiecznie na dojazdach do pracy. Moglabym mieszkac w wiekszych domu , ale duzo drozszym plus te dojazdy I raczej musialabym komus obcemu podnajac jeden pokoj zeby w miare z kosztami wyjsc . Wiec chyba nie ma sensu ?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Tarta tez tak macie ze jak pomyslicie o czyms pysznym to zaraz slinotok? Ja czasem nie nadażam śliny połykać

No mam, ale naśmieszniejsze jest to, że jak już to kupię/zrobię to dwa kęsy i odechciewa mi się, ale to tak, że już nie dam rady tego jeść

Cytat:
Ja pamietam ze moja mama dla brata miala taka drewniana kołyske , bujała sie na maksa. No I potem faktycznie byl problem bo trza było ciagle młodego bujać - inaczej był ryk. Mama zamontowala do kołyski smycz dla psa taka rozciagana , I bujała małego nawet z kuchni

Cytat:

super

o termomixie też słyszałam, że fajna sprawa, ale ponoć i droga ta impreza

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:11   #1637
Angie_gg
Raczkowanie

Drogie mamuśki, i ja witam w gronie listopadówek jestem w 14 tygodniu ciąży (w niedzielę zacznie się 15). Chciałabym zapytać, czy któraś z Was miała lub ma krwiaka nad ujściem wewnętrznym macicy? Ja niestety mam i przez miesiąc byłam w szpitalu. Nadal biorę leki: no-spa, cyclonamina, duphaston. Niby nie ma zagrożenia, ale i tak boję się. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:16   #1638
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ja mam inny rodzaj,ale chyba raz używałam jej jak kołyski,czyli bujałam córkę.Ma blokadę i karuzelę.Służyła głownie jako łózeczko.

http://allegro.pl/kolyska-coneco-sim...243859386.html

paulinaizabela zazdroszczę dobrego samopoczucia.Ja nadal fatalnie się czuje
śliczna

to oby szybko Ci przeszło to złe samopoczucie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Drogie mamuśki, i ja witam w gronie listopadówek jestem w 14 tygodniu ciąży (w niedzielę zacznie się 15). Chciałabym zapytać, czy któraś z Was miała lub ma krwiaka nad ujściem wewnętrznym macicy? Ja niestety mam i przez miesiąc byłam w szpitalu. Nadal biorę leki: no-spa, cyclonamina, duphaston. Niby nie ma zagrożenia, ale i tak boję się. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Witaj i Gratulacje
O to jesteśmy na podobnym etapie na kiedy masz tp?

Ktoś tu chyba miał podobny problem....
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
Stary 2013-05-16, 16:17   #1639
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasias_84 Pokaż wiadomość
no ja niestety mam tak, ze jak mi sie jakiś wózek podobna to kosztuje ponad 2 tys a nie wydam 2 tysi na wózek wiec mam zamiar kupic taki jaki mi sie podaba ale uzywany...

Mam tak samo, mój upatrzony 2500 zł Ale chociaż 3w1 - gondola, super spacerówka i fotelik. Niestety kolekcja 2013 i używanego nie znajdę ... Ale planujemy 2 dzieci, więc będę go jeszcze chciała wykorzystać i chyba się jakoś zamortyzuje
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:18   #1640
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Nie wiem nic na ten temat, ale jesli lekarze mówią, że nie ma zagrożenia, to tego się trzymaj. Nasze podejście jest bardzo ważne

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:19   #1641
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
śliczna

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Witaj i Gratulacje
O to jesteśmy na podobnym etapie na kiedy masz tp?

Ktoś tu chyba miał podobny problem....
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

Termin mam na 14 listopada
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:23   #1642
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Termin mam na 14 listopada
A ja na 18
Stary 2013-05-16, 16:25   #1643
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:33   #1644
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
mam nadzieję ze tym razem nam sie uda pod koniec miesiąca idę do lekarza

Kochana moja dzidzia też na początku była maluteńka i o 2 tyg cofnięta wględem OM, ale teraz pięknie podgoniła i jest idealna.

: kciuki: żeby było wszystko ok!
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:39   #1645
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Mam tak samo, mój upatrzony 2500 zł Ale chociaż 3w1 - gondola, super spacerówka i fotelik. Niestety kolekcja 2013 i używanego nie znajdę ... Ale planujemy 2 dzieci, więc będę go jeszcze chciała wykorzystać i chyba się jakoś zamortyzuje
Ja mam spacerówkę,bo gondoli po córce sie pozbyłam.Wadliwy model miałam,a ponoć to dobre wózki Miałam taki,bo chodziło mi o lekki stelaż,bo mieszkam na 3 pietrze.

http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1278

Ja się w ogóle zastanawiam czy uzyje wózek,bo jesienią i zimą raczej mało będe spacerować.Zimą po zaspach to sie nie widzę.Chociaż z drugiej strony to ja wychodziłam z Lilą codziennie,niezaleznie od pogody.Wiosną,a latem na pewno dzieci będa już w spacerówkach.Mam chustę,której będę używać przy lepszej pogodzie.

Miałam w zamiarze kupić używaną gondolę,ale nie wiem czy nie pozycze po prostu od siostry.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
śliczna

Fajna i funkcjonalna ta kołyska.Na dole miałam pieluchy,zasypkę,chustecz ki itd.Wszystko w jednym miejscu.Bardzo ją lubiłam i się cieszę,że znów jej będę używać.

Mam nadzieję,że szybko mi pzrejdzie,bo ten brak sił i energii strasznie mnie męczy.Ja lubię byc aktywna,robic różne rzeczy,do tego mam wulkan energii w postaci mojej dwulatki w domu i pracę- w zasadzie 2.

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-05-16 o 16:41
Stary 2013-05-16, 16:44   #1646
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
hej Ja miałam krwiaczka w okolicach 7/8 tygodnia ale na szczęście wchłonął się po kilku dniach i nie było po nim śladu Leżałam w domu przez 6-7 dni, chodziłam tylko do toalety i się umyć.
Skoro lekarze mówią ,że nie ma zagrożenia to się już nie bój, najgorsze chyba za Tobą

Co dziewczyny sądzicie o takich otulaczkach+ pieluchach wielorazowych?
http://pieluszkarnia.pl/product-pol-...-ONE-SIZE.html

Chyba wychodzi ekonomiczniej niż jednorazówki, prawda??
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:51   #1647
Margot156
Raczkowanie

Witam was wszystkie wspaniałe przyszłe mamuśki

Dołączę do Was do wątku - termin mam na 1.12.2013

Poza burzliwym początkiem - mega bóle brzucha, w wyniku których karetka zabrała mnie do szpitala (wyszłam po 5 godzinach i podstawowych badaniach)- wszystko odbywa się sprawnie, spokojnie i bezboleśnie. Zero mdłości, zero wymiotów czy omdleń. Za to szybki przyrost brzuszkowy - może dlatego że teraz wszystko co słodkie to mój najlepszy przyjaciel

Następną wizytę mam 20.05 o 18.40 - czyli już całkiem niedługo.

Muszę Wam powiedzieć że strasznie płodne tutaj jesteście. Postanowiłam że napiszę dopiero jak przebrnę przez wszystkie strony... czytam Was od poniedziałku
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:52   #1648
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Co dziewczyny sądzicie o takich otulaczkach+ pieluchach wielorazowych?
http://pieluszkarnia.pl/product-pol-...-ONE-SIZE.html

Chyba wychodzi ekonomiczniej niż jednorazówki, prawda??
aksbarg ja używałam takich,ale tańszych.Na początku bardzo nam słuzyły,ale teraz nie zakładam córce,bo szybko je przesikuje.Moze te droższe są lepsze Ja miałam takiego rodzaju.
http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...182198812.html

Mam ich sporo,więc myślę,ze przy drugim będę ich uzywać przez jakiś czas.Szkoda mi po prostu wydatku.Dokupie tylko nowe wkłady.

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-05-16, 16:54   #1649
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie wspaniałe przyszłe mamuśki

Dołączę do Was do wątku - termin mam na 1.12.2013

Poza burzliwym początkiem - mega bóle brzucha, w wyniku których karetka zabrała mnie do szpitala (wyszłam po 5 godzinach i podstawowych badaniach)- wszystko odbywa się sprawnie, spokojnie i bezboleśnie. Zero mdłości, zero wymiotów czy omdleń. Za to szybki przyrost brzuszkowy - może dlatego że teraz wszystko co słodkie to mój najlepszy przyjaciel

Następną wizytę mam 20.05 o 18.40 - czyli już całkiem niedługo.

Muszę Wam powiedzieć że strasznie płodne tutaj jesteście. Postanowiłam że napiszę dopiero jak przebrnę przez wszystkie strony... czytam Was od poniedziałku
Witaj i Gratulacje
Ale miałaś czytania
Stary 2013-05-16, 17:17   #1650
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

witam ja po usg, wg którego jestem dokładnie w 10 tyg i 6 dniu ciązy dzidzia mierzy 4,34 cm. tp wg usg to 6 grudzień serduszko bije 172 razy na min załączam zdjęcieZdjęcie-0249.jpgZdjęcie-0252.jpg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości