|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja tez mam chyba jakis do rwania , kilka do plombowania szkoda gadac .. Dbam o zeby jak moge swoimi sposobami bo do dentysty chodze naprawde z koniecznosci jak cos boli ! Niestety w genach chyba mam bardzo lipne zeby. I tak jestem w szoku ze tym razem sama dobrowolnie chociaz sie umowiłam na wizyte ;O
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Mam zdjęcie ale z wcześniejszej wizyty, teraz nie umiał uchwycić dobrego momentu. Męża już będe musiała następnym razem na wizytę zabrać bo sie już biedaczek doczekać nie umie.
|
|
|
|
#1533 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Co tak mało naprodukowałyście od rana?Do roboty ![]() Cytat:
płeć męska rządzi.To życzę szybkiego wyjścia na prostą!!!Ach te problemy kto ich nie ma A na problemy bardzo dobrze robi wizażJesteś z Tarnowa lub okolic? Ostatnio pytałaś gdzie chcę rodzić,Ty jak dobrze pamiętam stawiasz na Roztokę??? Cytat:
![]() Cytat:
Cóż za niespodziankiKurcze chciałabym podnieść statystykę naszego wątku i mieć dziewczynkę.Czuję że tak będzie ale ![]() ![]() Rybko Niech tego Twojego szefa normalnie ![]() Wybacz że zapytam wprost,ale depilowałaś się ostatnio ![]() Bo takie guzki czasem występują po depilacji,to zapalenie mieszka włosowego.Kłucia tez czasem mam,przytulanek nie stosuję bo nie mam z kim Cytat:
![]() Cytat:
Luesita Dobrze masz z bratową ![]() Cytat:
za serduszkoChyba dawno się nie odzywałaś? |
||||||
|
|
|
#1534 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po za tym pełno bodziaków, pajacyków, spodenek i kilka tych rampersów, dosłownie mnóstwo czapeczek, skarpeciątek już mi się dziecięce ciuszki nie mieszczą w szafce , dokupić jedynie co będę musiała jakieś rękawiczki i szaliczek na zimę bo te kombinezony to stópki mają zakryte ale rączki nie![]() Cytat:
Cytat:
ponawiam pytanie czy ma któraś z dziewczyn do polecenia na youtubie jakieś ćwiczenia dla ciężarnej na piłce? w ogóle ćwiczy któraś z Was?
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
TRELE NIE MARTW SIĘ!!!!
ja jutro zaczynam 19tc !
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-16 o 11:10 |
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję wizyty ![]() Moja mama mnie wczoraj namówiła, żebym się wybrała do greenpointa żeby sobie zobaczyć na koszule i bluzki bo są takie luźniejsze na brzuchu niektóre Kupiłam dziś 4 takie, które wykorzystam później ewentualnie też po ciąży. Jeszcze nie wiem czy wszystkie zostaną u mnie, ale zakupy zawsze poprawiają humor ![]() A tak w ogóle to witam się w 10 tygodniu
|
||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kupowania wczesniej czy pozniej .. Dla mnie to zabobony!! Ja kupuje wszystko co trzeba , co w danym momencie jest w promocji I moge pozniej duzo stracic .. Nie rozumiem myslenia ze moze sie cos stac , nie powinnysmy dopuszczac takiej mysli do siebie , po za tym na przykladzie mam majowych juz wiemy ze dziecko mozna stracic I w 37 tyg prawda ??? Ja w poprzedniej ciazy nie dalam namowic sie nawet na skarpetki I dziecko straciłam .. Teraz kupuje od samego poczatku I nie dopuszczam do siebie mysli ze cos moglo by byc nie tak .. Uff skonczyłam !!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez chciałabym sobie kupic taki specjalny dziennik...musze poszukać ![]() Cytat:
ja jeszcze czekam bo to 11 tydz, ale mysle,ze od lipca już zaczne na kocyk się wszyscy nagadali, łącznie z moim M.
|
|||
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
wybaczcie, że się nie oddzywam ale mam trochę zajęć a jak mam wolne to staram się jak najwięcej odpoczywać mdłości już prawie przechodzą tzn mam tak na zmiane, dzisiaj czuje się świetnie ale za to wczoraj było ciężko i cały dzień było mi niedobrze jutro dopiero będę mogla zarejestrować się prywtanie na usg genetyczne no i zostanie mi 3 tyg czekania ehhhh chyba się nie doczekam tyle czasu ![]() ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka |
|
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o lipnych zębach wiem coś, ja myję min 2x dziennie elmexem + nitka + płyn a i tak zawszę mi się coś przyplączę a mój tż ANI RAZU nie miał robionego ani jednego9 zęba, wszystkie ma zdrowe i chodzi tylko raz na jakiś czas do dentysty na kontrolę (też myje 2x dziennie) Gdzie jest sprawiedliwość ja się pytam? ale powiem Ci że odkąd używam elektrycznej szczoteczki jest lepiej
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) i próbuję jakiś ćwiczeń na piłce..Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
A tu pare naszych ubranek I worek do spania
reszta po za domem , wrzuce kiedy indziejImageUploadedByWizaz Forum1368695879.535102.jpgImageUploadedByWizaz Forum1368695891.080667.jpgImageUploadedByWizaz Forum1368695903.206455.jpgImageUploadedByWizaz Forum1368695913.852395.jpgImageUploadedByWizaz Forum1368695924.924387.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1545 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Niby zabobony zabobonami, ale moja mama w nie wierzy, bo jej się dziecko w pępowinę zaplątało jak przez sznurki przechodzila i teraz nie da sie jej przegadać
Co do zabobonów to moja mama mi wczoraj powiedziała, że jak ktoś mnie teraz będzie prosił na chrzestną to mam kategorycznie odmówić bo.... Albo dziecku chrzczonemu albo mojemu stanie się krzywda i umrze jeszcze za maleńkiego.... Kupowanie rzeczy od 5 tygodnia to akurat dla mnie głupota, no ale już po 12 albo w okolicy to jak najbardziej czemu nie... to są dość duże koszty jak na jednorazowy wydatek, nie każdy coś dostanie... ja np. jak będzie dziewuszka to dostanę sporo rzeczy, ale od chłopca to raczej nie bardzo więc w razie czego mam "podwójny" wydatek... i kupowanie wszystkiego na ostatnią chwilę też jest głupotą. Ja mam te rzeczy pochowane, nie oglądam codziennie ale wiem ze mam i kilka rzeczy mi odpadnie nemosek - może masz racje z depilacją... muszę sprawdzić.. ja nie ćwiczę, choć chciałam ale nie czuje się na siłach poki co miałam może 16 dni naprawdę ekstra a tak....
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj 14 tydzień,ale leci.... Ja myślałam o takim ale nie wiem czy jest sens wydawania kasy.Musze się wybrać do księgarni i na własne oczy pooglądać jak to wygląda.http://www.brioko.pl/dzienniczki/dzi...zek-ciazy.html A co do zębów to powiem Wam że ja się już nie boję.Dawniej miałam straszną traumę, min przez dzieciństwo.Ale ją pokonałam.Teraz robię wszystko bez znieczulenia, chodzę regularnie do dentysty bo mniej boli mała dziurka no i kasa zostaje w portfelu. Bardzo dbam o zęby,a i tak ostatnio wyskoczył mi ubytek.Miałam spokój jakieś 2 lata i pojawił się podstępnie. |
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
doskonale Cię rozumiem, nie przejmuj się, ja ustawiłam swoją mamę i babcię co do jakichkolwiek zabobonów.
|
|
|
|
#1549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jutro 13 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1551 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tym razem jakoś dałam się skusić i bach :/Cytat:
I mówię Wam dziewczyny- jak ja urodziłam, to każda da radę Cytat:
a wiadomo, takiego głosu się nie ignoruje ![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40836020]Cześć dziewczyny, ja jestem od wczoraj u moich rodziców. Ustaliliśmy z mężem, że tak będzie najlepiej bo mąż pracuje do 16, potem robi w domu remont, teściowie to rolnicy i są wiecznie zajęci, nie ma kto mi pomóc a ja ciągle biegam za moją 3latką, do tego obowiązki względem psiaka, sprzątanie, gotowanie, a mam leżeć. U mamy nic nie muszę robić więc posiedzimy tu kilka dni. Wczorajszy dzień przeleżałam i faktycznie czułam się lepiej- kręgosłup nie bolał, brzuch nie pobolewał. Dzisiaj jednak tak mnie boli od przebudzenia głowa, że chyba fiknę. Masakra... nie wiem może ciśnienie mam niskie. Obudziłam się o 6 i już byłam wyspana, a teraz ledwo żyję a córcia ciągnie mnie na rowerek. Wczoraj poinformowałam 2 babcię o dziecku- raczej babcia wiedziała, ale była dyskretna i nic nie pytała ;p Powiedziała tylko, że najgorsze to chodzenie z dużym brzuchem ;p Ale do tego jeszcze trochę. Imieninowaliśmy z babciami Zosiami, wszyscy wokół mnie biegają, nic nie dają zrobić, nawet krzesła przesunąć ![]() Mam nadzieję, że odzyskam siły po kilku dniach odpoczynku. Mąż nawet wykazał zrozumienie, zwykle się wkurza jak jadę do rodziców, a co mówić o nocowaniu ;p[/QUOTE] Odpocznij tam porządnie Cytat:
Cytat:
a jeszcze za tego burackiego smsa "pracuj, pracuj" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Reszty udanych wizyt równiez gratuluję, jakoś nie wszystko się pocytowało. Za kolejne kciuki trzymam. |
|||||||||
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#1553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zagadzam sie z Tobą i podpisuje sie pod tym ja jestem w pierwszej ciazy a wokół mnie 3 bliskie mi dziewczyny które równieaz są w ciazy cały zcas im sie cos dzieje a ja jestem zdrowa jak kon i wiem, ze tak bedzie kupuje juz kocyki reczniki spiochy i ogladam wózki bo wiem ze wszytsko bedzie ok....
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się spodobała twoja Trele Wymiękam jakie cuda |
|
|
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim skromnym zdaniem te worki to rewelacja. Zależy jeszcze od dziecka, ale moje nigdy! nie spało i nie śpi dalej pod kołdrą dłużej niż 5 min, także jak bywało chłodniej cudna sprawa
|
|
|
|
#1556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo do lutego pracowałam jeszcze jako koordynator rejestracji w prywatnej przychodni i tam nas było na rejestracji około 10 osób i często się zdarzało że komuś coś wypadło/chory itp i wtedy telefony czy nie przyjdziesz za mnie.... wiadomo jak miałam tam wolny jeden dzień czy coś czasem zostać na drugą zmianę za kogoś to się zdarzało ale jak miałam np wolnych 4-5 dni pod rząd to nie ma bata a teraz tak że tak powiem samowolka ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1557 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam bo jakoś tak wyszło że odcięłam się od wirtualnego świata na jakiś czas
dobrze wiedzieć że i u Was wszystko ok i dzieciaczki rosną ![]() u nas 15tc, 2 tygodnie temu na usg genetycznym dowiedzieliśmy się że w brzuszku kryje się chłopczyk kolejna wizyta w poniedziałek i mam nadzieje, że dr potwierdzi bo juz zdązyłam obkupić się w małe "męskie" ciuszki
|
|
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
super gratulacje chłopczyka
|
|
#1559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Jak tutaj dzisiaj zdjęciowo
Codziennie tak poproszę :PCo do zabobonów- ja mam w szafie wielki wór chłopięcych i dziewczęcych ubranek z lumpeksu magazynowałam je od jakichś 2 lat odkąd myśleliśmy pomału o dzieciątku. I tym sposobem 80% ubranek 0-3 mam z głowy. Jak będą letnie wyprzedaże i będe znać płeć to będę kupować już takie na 3-6 mcy żeby już na przyszły rok na wakacje były. Poza tym w maju 2014 mamy dwa wesela w tym mojego brata, więc będe też promocyjnie polować na coś eleganckiego ![]() Myślę że we wrześniu zaczniemy kompletować łóżeczka, wanienki itp. I jedyną rzecz którą kupię na ostatnią chwile, pewnie już na wylocie będzie wózek- właściwie to może go nawet zamówić TŻt jak już jest Dzidziuś urodzi, albo nawet jak wrócimy do domu, bo termin mam na grudzień, więc w pierwszym tygodniu czy dwóch na spacer na pewno jeszcze nie pójdziemy tylko będziemy werandować, a jednak nowy wózek to i gwarancja, a ta najlepiej żeby była jak najdłuższa. Jak kupi się wózek dużo wcześniej, to te kilka miesięcy nieużywania gwarancja bez sensu leci, a wózek stoi... Także wszystko wcześniej- TAK, wózek- NIE ![]() TRELE w sprawie tego śpiworka czytałam że dużo dziewczyn narzeka na nie, że dzieciom marzną rączki w nich i wbrew pozorom ograniczają ruchy, bo jak jest dzidziusiowi za ciepło to się nie rozkopie.. Ale ja się nie znam, nie mam doświadczenia, kupimy miękki rożek i kocyki i tym będziemy opatulać. Na początek pościeli nie będę kupować w ogóle, tylko materac, otulacz i klin pod materacyk no i podusia. Kołderkę i pościel kupię jak już Kropek będzie większy i będzie to miało sens.
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-05-16 o 11:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

KCIUKI DLA ANI 

nie nadrobie tego napewno, ale bede probować. W poniedziałek bylam na usg 4d.
... problemy nie daje już powoli sobie z wszystkim radę, dlatego tak rzadko tu przesiaduje.
płeć męska rządzi.
A na problemy bardzo dobrze robi wizaż
hehe ide zrobić kilka fotek ciuszków i Wam wrzucę
Cóż za niespodzianki

, dokupić jedynie co będę musiała jakieś rękawiczki i szaliczek na zimę bo te kombinezony to stópki mają zakryte ale rączki nie
Ślub 25.08.2012 

doskonale Cię rozumiem, nie przejmuj się, ja ustawiłam swoją mamę i babcię co do jakichkolwiek zabobonów.