Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 14:20   #1681
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
OD VVGH:
Juruś jest przesłodki.waży 3600 i 53cm. 10/10pkt. śpi teraz i tak brewkami czasem rusza przez sen.poródbył bolesny ale od razu zapomniałam o bólu
super wiesci.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:28   #1682
axella
Zakorzenienie

GG do axella

VVGH rodziła sn, nereczce jutro zrobią usg, mace wszystkie pozdrowionka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:29   #1683
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
axella- urodziłayśmy tego samego dnia - i ja mam podobnie z mlekiem.
Tzn wczoraj ściągn ęłam 40ml z obu piersi a dziś 20ml - mam wrażenie, ze mi pokarm zanika ale co robić
Ja tez za duzo nie sciagne, ale z cyckow sie leje jak z kranu. Mi siento wydaje wina laktatora, bo mala jak ssie to na stowe wyciaga wiecej niz te 20ml z jednej piersi. Moze piersi reaguja na laktator z czasem? Veronic po paru tygodniach odciaga calkiem niezle ilosci. Wierze, ze z nami tez tak bedzie
Can napisz nam wiecej co u Was

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:32   #1684
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrów ją również, i powiedz że trzymamy kciuki za nerkę Jurka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:35   #1685
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Mamusie maluszków/bądz starszych dzieci:

A jak tak dziecko płacze, a ręce fktycznie wysiadają, to nie można np. we wózku powozić/bujać?? Czy nie wskazane??

Kobietki zaciążone

Ma któraś na brzuchu jakiś obszar, co jest strasznie tkliwy?? Nie wiem, czy mam tak napiętą skórę czy co, ale taki okrąg 5cm na około mnie tak strasznie boli jak chodzę. Skóra mnie boli Nie wiem czy mała tak naciąga??

Której kawki??
ja nie mamuśka, ale młodszego brata tak właśnie w wózku bujałam nogą, jak nie mógł zasnąć sam z siebie, a ja w tym czasie np. robiłam lekcje
co do skóry - w okolicach pępka mam bardzo rozciągniętą i może trochę bardziej tkliwą, ale ogólnie nie jest źle...
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A mam jeszcze wstydliwy problem...

Czy Wam też te wszystkie baletki tansze, nieskórzane tak strasznie śmierdzą?? Ja pochodzę miesiąc a potem to już nie da się tego zakładać bo wali na kilometr.. I nie wiele pomagają takie wkładki zapachowe, wsypywanie sody, pranie tego.. Nie jestem też jakiś brudas i ciągle myje nogi, w zasadzie to przed założeniem i zaraz po (to to szczególnie).. tylko mi się dosyc mocno pocą:/
hehe, widzę, że mamy obie dość potliwe stopy ja właśnie te baletki jedyne, co sobie kupiłam, to takie mam szmaciano-skóro-udawane, ale w powykrawane jakieś wzorki, żeby oddychała stopa. a i tak moim stopom średnio fajnie w nich było. butów ze skóry udawanej, jakiegoś plastiku itp nie kupię za żadne skarby smród jest po paru dniach.
nawet w tych skórzanych może się smrodek zrobić, szczególnie, jak się tam pakuję z tymi sztucznymi rajstopami. to już wolę czasem te "jednorazówki" rajstopy założyć, co się drą niemiłosiernie, ale one takie bardziej oddychające są...
ech, moje stopy to jak dobry, długo-dojrzewający włoski ser

aaaaaa, jeszcze chciałam dodać: kąpiel była boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! jestem teraz szczęśliwsza kocham wanny!

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-05-16 o 14:36
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:40   #1686
metropolitan
Zadomowienie

hej. nie mam czasu napisanie za bardzo bo młody mi po nocach nie śpi a jeszcze przecież mam drugie
dzisiaj od 3 do rana praktycznie nie spał, a na dobre to usnął po południu, jestem padnieęta po prostu! budzi się co ok 2 i pół godziny na karmienie, czyli w miarę normalnie no tylko żeby spał. A tak to całe popołudnia przesypia a w nocy broi... no nic tylko czekać aż mu się rytm sam naprawi

no i ma chyba żółtaczkę jakąś opóźnioną także opalam go kiedy tylko mogę i od dzisiaj pasteryzuję swoje mleko i daje z butli... trochę roboty przy tym mam...
a tak poza tym to jest kochany! normalnie chce się go zjeść
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:41   #1687
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
O 7.15 jutro idę na porodówkę :-D ale szał :-D

Wow! To będziemy z niecierpliwością czekały na jakieś info

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

My po wizycie. Młodej się wcale nie spieszy lekarka aż się zdziwiła, że na dzisiaj termin. Szyjka zamknięta, skrócona, ale jeszcze nie do końca, zgładzona, ale też nie do końca
W sobotę lub niedzielę mam iść do szpitala na ktg i w poniedziałek do niej z wynikiem po następne L4.
Młoda podtuczona i waży już 3100 Mogłaby już wychodzić, ale ja coś czuję, że weekend mamy jeszcze wolny. Z jednej strony ten termin wydawał mi się za wczesny, a z drugiej jak się dziecię z tatusiem dogadało to co ja na to poradzę
W takim razie korzystaj z wolności póki możesz

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a do mnie małż zazwyczaj mówił "kruszynka", a jak byłam grubsza, to "kluseczka". no i raz mu wyszedł taki mutant: kluszynka - to jak jestem taka akurat pewnie zaczął kluskę mówić i widział złość w moim wzroku, to się opamiętał

dziewczyny!!!!!!!!!!!!! zaraz będzie szał ciał!!!! wprawdzie łazienka nieskończona i bałagan budowlany, ale nie mogę dłużej czekać - pójdę się kąpać! jak ja tęsknię za wanną, moczeniem się w moich olejach......... achhhhh małż wpadł na przerwie w pracy, zamontował mi "słuchawkę" w wannie i jakoś dam sobie teraz radę! już wyszorowałam co trzeba, muszę tylko uważać, żeby nie chlapać na boki nadrobię was i lecę się macerować!
Przyjemnej kąpieli!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A mam jeszcze wstydliwy problem...

Czy Wam też te wszystkie baletki tansze, nieskórzane tak strasznie śmierdzą?? Ja pochodzę miesiąc a potem to już nie da się tego zakładać bo wali na kilometr.. I nie wiele pomagają takie wkładki zapachowe, wsypywanie sody, pranie tego.. Nie jestem też jakiś brudas i ciągle myje nogi, w zasadzie to przed założeniem i zaraz po (to to szczególnie).. tylko mi się dosyc mocno pocą:/
Taaaa... Tak mi się nogi teraz pocą, że masakra. Non stop mam wilgotne stopy, myję i moczę kilka razy dziennie a i tak Mężu mówi, że walą

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
19 dni do TP

Mąż się strasznie napalił na to naturalne wywoływanie porodu.... Myśli, że jeden raz i już dziecko wyskoczy

Dziś rano podsłuchałam jego rozmowę z kotem:
Wiesz Franiu już niedługo będziesz miał braciszka. Jutro po lekarzu tatuś bzyknie mamusię i w sobotę urodzi się mały bobasek z odstającymi uszkami i kręconymi włosami

-----

Padam na ryjek! Takie wyprawy już nie dla mnie!
A jak pomyślę, że muszę jeszcze iść się ogolić, to mi się w ogóle tej wizyty odechciewa

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:43   #1688
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
ja sie nie poddaje,opijam sie mlecznymi rzeczami ( bosko ze mala nie reaguje na moje kefirki,jogurciki...) herbatkami laktacyjnymi i nic a nic wiecej. po 2h snu jestem zalana al jak przychodzi co do czego to po 10ml na cycka

ciagle tak samo jest nie mam pojecia dlaczego, co robie zle, czy taka moja uroda?

walcze,dostawiam ale co zrobic..

najgorzej jk mlode spi,jade laktatorem ona wstanie i pusto i kolko sie zamyka..

nie chce sie poddac ale chybabede musiala
Moze zainwestuj w muszle laktacyjne. Przy dwoch karminiach dzis zebralam 30 ml tego co akurat lecialo z drugiej piersi. Dociagne drugie tyle laktatorem i mala bedzie miala pelny posilek

Cytat:
Jeszcze jedno małe pytanko: kupujecie/kupiłyście jakieś książki o dzieciach? Coś słyszałam o Języku Niemowląt i Pierwszy rok życia dziecka... co polecacie ?
Mam obie tylko nie mam kiedy do nich zajrzec. Dziewczyny, czytajcie poki mozeccie!

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:44   #1689
nuna2
Zakorzenienie

cloche to ,, w razie w " W takim razie będę bujać wózkiem Chociaż z tego co zaobserwowałam, to teraz to sobie mogę mówić, a wyjdzie co innego i nie można się przy niczym upierać
Dasz radę jeszcze w wannie?? Dla mnie wyjść to masakra...
Stary 2013-05-16, 14:45   #1690
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Poza tym Ty już miałaś być na porodówce. Myślisz, że w godzinę się uwiniesz? Masz tylko 10,5h żeby małżowi zmienić życie!
no ba

nasze życie już się zmieniło przyszedł dziś nowy odkurzacz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Jakoś zamilkła, może liczy skurcze.
liczyłybyście je ze mną
Cytat:
OD VVGH:
Juruś jest przesłodki.waży 3600 i 53cm. 10/10pkt. śpi teraz i tak brewkami czasem rusza przez sen.poródbył bolesny ale od razu zapomniałam o bólu

klask i:

Cytat:

Karolina dzięki za polecenie odkurzacza, zapowiada się świetnie i już kocham turboszczotkę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:54   #1691
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no ba

nasze życie już się zmieniło przyszedł dziś nowy odkurzacz

liczyłybyście je ze mną

Karolina dzięki za polecenie odkurzacza, zapowiada się świetnie i już kocham turboszczotkę
Stary 2013-05-16, 14:56   #1692
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
19 dni do TP

Mąż się strasznie napalił na to naturalne wywoływanie porodu.... Myśli, że jeden raz i już dziecko wyskoczy

Dziś rano podsłuchałam jego rozmowę z kotem:
Wiesz Franiu już niedługo będziesz miał braciszka. Jutro po lekarzu tatuś bzyknie mamusię i w sobotę urodzi się mały bobasek z odstającymi uszkami i kręconymi włosami
ja też 19

twój mąż widzę wyidealizował świat
a mój jakoś taki spokojny. cieszy się, ale grzecznie czeka, no i jest wdzięczny za każdy dzień, żeby co nieco pokończyć w domu i przygotować.
a gadałam z mamą dzisiaj i tak wyglądał fragment o małżu:
- a jak tam przyszły tatuś? pewnie już cały zestresowany?
- nie, spokojny. i zmotywowany do prac wykończeniowych w domu
- ach, to pewnie udaje przed tobą, żeby ciebie dodatkowo nie stresować. mężczyźni też przeżywają...
akurat to chyba jakieś jej ciche życzenie. mój tata ma totalnie olewacki stosunek do wszystkiego, a mama z kolei to panikara straszna i jej ulubionym zajęciem jest zamartwianie się powiedziałam jej to i temat został zmieniony
Stary 2013-05-16, 14:58   #1693
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
O 7.15 jutro idę na porodówkę :-D ale szał :-D

Kochana doczekałaś się Już jutro będziesz tulić swojego kwiatuszka

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
to kciuki żeby akcja sie wkońcu rozpoczeła

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
na szczesie (od pukać...) do mnie nikt już niewydzwania czy urdziłam już czy nie......opierniczyłam raz a porzadnie kogo trzeba i tel się skończyły
A u mnie codziennie gorąca linia A jak ktoś nie może się dodzwonić to obdzwania wszystkich dookoła czy ja przypadkiem nie rodzę Cyrk na kółkach

Cytat:
Ty też dzisiaj? Tak ja ja, teoretycznie.
U mnie objawów brak, jakichkolwiek ...
Według gina wszystkie objawy to ja miałam już 3 tygodnie temu teraz nic Może weźmie nas z zaskoczenia

Cytat:
Na dodatek obudziłam się mokra... na twarzy odeszły mi wody ślinowe
padłam

Cytat:

ech, moje stopy to jak dobry, długo-dojrzewający włoski ser
No teraz to się popłakałam

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:58   #1694
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Moze zainwestuj w muszle laktacyjne. Przy dwoch karminiach dzis zebralam 30 ml tego co akurat lecialo z drugiej piersi. Dociagne drugie tyle laktatorem i mala bedzie miala pelny posilek
też uważasz , że muszle to świetna inwestycja?
można zebrać bardzo dużo mleczka dzięki nim

aaa i ja na początku odciągałam laktatorem po 1 ml przez pół godziny
(ale to było między 1 a 3 dniem w szpitalu :P), potem odciągałam bardzo dużo, teraz już mniej, bo mój ssaczek dużo ze mnie wysysa
-=-
MAM APEL DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN ,KTÓRE NADAL ZASTANAWIAJĄ SIĘ NAD KUPNEM CHUSTY !!

--- chusta to nasze wybawienie !
dzięki niej mogę cokolwiek zrobić w domu , a Mały śpi jak aniołek i ma potrzebę bliskości zaspokojoną

nie wyobrażam sobie życia bez niej
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:00   #1695
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
MYSIA ją czasem się łapie na tym że się zastanawiam co i kiedy z takim maluchem można itd bo moja ma już 6 lat więc pamięć szwankuje hihi ale nie w tym rzecz. Czasem jak za mocno myślę czy coś można czy nie to przypomina mi się fakt że przecież w życiu są różne sytuację, matki czasem w ciężkim stanie po poródach i dziećmi zajmują się babcię lub inne osoby od samego początku, czasem trzeba już na początku z dzieckiem jakąś długą podróż odbyć, Ash też pisała że się stresuje tym czy tamtym jak coś posłucha od koleżanki ale nie dajcie się zwariował dziewczyny, jak boba jest zdrowy to wszystko z nim można, to się tylko tak nam wydaje zd coś może zaszkodzić czy niedobrze zd tak czy tak ale kiedyś bylo zupełnie inaczej, inne warunki, aut nawet tyle nie bylo i ludzie z maluchem się przemieszczali itd i tak przykłady by mnożyć.
też tak myślę

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Jeszcze jedno małe pytanko: kupujecie/kupiłyście jakieś książki o dzieciach? Coś słyszałam o Języku Niemowląt i Pierwszy rok życia dziecka... co polecacie ?
ja mam 'pierwszy rok z życia dziecka' i bardzo mi sie podoba

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
OD VVGH:

klask i:
klask i:
Stary 2013-05-16, 15:01   #1696
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie nie poddaje,opijam sie mlecznymi rzeczami ( bosko ze mala nie reaguje na moje kefirki,jogurciki...) herbatkami laktacyjnymi i nic a nic wiecej. po 2h snu jestem zalana al jak przychodzi co do czego to po 10ml na cycka
aaa widzisz, i tu jest pies pogrzebany! we śnie się relaksujesz, jesteś spokojniejsza, nie masz presji. łatwo mówić, ale chyba jedyna rada to wrzucić na luz
Stary 2013-05-16, 15:01   #1697
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
cloche to ,, w razie w " W takim razie będę bujać wózkiem Chociaż z tego co zaobserwowałam, to teraz to sobie mogę mówić, a wyjdzie co innego i nie można się przy niczym upierać
Dasz radę jeszcze w wannie?? Dla mnie wyjść to masakra...
gorzej jak sie dzieciaczek przyzwyczai do bujania i inaczej nie bedzie chcial zasnac pamietam jak znajoma opowiadala, ze dziecko zasypialo im tylko w samochodzie. wystarczylo wlaczyc silnik no i kiedy juz mieli wielki kryzys, a malemu wlaczal sie "wyjec" to brali go do auta i jezdzili po okolicy, bo dziury tez musialy byc
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:03   #1698
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Któraś kupowała w aptece tą mini lewatywę ? Ma to jakąś ładniejszą nazwę czy po prostu powiedzieć, że chce lewatywę
ja kupowałam nazywa się ENEMA

(no ale jej nie wykorzystałam)
Stary 2013-05-16, 15:03   #1699
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

ciagle tak samo jest nie mam pojecia dlaczego, co robie zle, czy taka moja uroda?

walcze,dostawiam ale co zrobic..

najgorzej jk mlode spi,jade laktatorem ona wstanie i pusto i kolko sie zamyka..

nie chce sie poddac ale chybabede musiala
Walcz
ja też jeszcze walczę.
Daje sobie jeszcze tydzień - jak nic się nie zmieni to się poddam...
Laktator mam dobry - ten sam co z młodą. Ale wtedy nie miałam problemu z pokarmem -leciało ze mnie ciurkiem szkoda mi małego ale co zrobić...

Cytat:
Jak ja mam ochotę na loda świderka amerykańskiego
Powiedziałam w zeszły weekend mężowi, że bym takiego chciała i może podjedziemy gdzieś gdzie mają, na co on, że są w plejadzie, ale on nie lubi takich to nie pojedziemy, ale możemy jechać do McDonalda, bo tamte lepsze. Oczywiście zamiast powiedzieć, że to ja jestem w ciąży i ja mam zachcianki i sie uprzeć to ja się poryczałam, nie powiedziałam nic, a lodzik chodzi za mną od tygodnia
A wy jeszcze dzisiaj mi przypomniałyście o lodach, gofrach i innych mniamuśnych pychotkach.
Wy tu o takich pysznościach rozmawiacie a ja nic nie mogę jeść.
Jestem na ścisłej diecie przez alergię małego
Ale dziękiu temu mam już -13kg od porodu
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja tez za duzo nie sciagne, ale z cyckow sie leje jak z kranu. Mi siento wydaje wina laktatora, bo mala jak ssie to na stowe wyciaga wiecej niz te 20ml z jednej piersi. Moze piersi reaguja na laktator z czasem? Veronic po paru tygodniach odciaga calkiem niezle ilosci. Wierze, ze z nami tez tak bedzie
Can napisz nam wiecej co u Was

Trzymam za nas kciuki... Oby się udało bo naprawdę chciałabym pokarmić go to pół roku

Napiszę w wolnej chwili bo teraz w końcu idę coś zjeść
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:03   #1700
JennyAniolek
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam do domu, na dworze piękne słonko i cieplutko , ale muszę sobie chwilę poleżeć i odpocząć

Po ktg: tętno ok, Młody dzisiaj bardziej ruchliwy niż ostatnio, skurczy brak...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:03   #1701
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja kupowałam nazywa się ENEMA

(no ale jej nie wykorzystałam)
Ja też nie potrzebowalam a kupiłam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:05   #1702
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
gorzej jak sie dzieciaczek przyzwyczai do bujania i inaczej nie bedzie chcial zasnac pamietam jak znajoma opowiadala, ze dziecko zasypialo im tylko w samochodzie. wystarczylo wlaczyc silnik no i kiedy juz mieli wielki kryzys, a malemu wlaczal sie "wyjec" to brali go do auta i jezdzili po okolicy, bo dziury tez musialy byc
też mi koleżanka o takiej sytuacji opowiadała

to ja już wolę włożyć Małego do chusty niż wozić samochodem

dzieci potrzebują bujania, przytulania itp... nie da się tego uniknąć, to ich naturalna potrzeba
Stary 2013-05-16, 15:07   #1703
Mysia mysz
Zakorzenienie

hehe co do bujania w wózku to mój np. się nie buja więc nie pobujam ale huśtawkę mam za to, ciekawe czy się sprawdzi

byłam na ciuchach i kupiłam młodemu kocyk do sesji i kotka pluszowego (tak słodko paczył ) chciałam też kupić wiklinowy koszyk do sesji, ale gościa z wikliną nie było dziś

znalazłam firmę z tłami z Krakowa i można odebrać osobiście a jakie ładne
http://allegro.pl/indywidualne-tlo-t...225193645.html

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-05-16 o 15:08
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:07   #1704
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja też nie potrzebowalam a kupiłam
ja miałam "awarię" na sali porodowej podczas parcia no cóż.... życie
Stary 2013-05-16, 15:08   #1705
whatIthink
Raczkowanie

Dziewczyny!

właśnie odkryłam źródło mojego swędzenia rąk i łuszczenia się skóry między palcami... podejrzewałam cholestazę... a to płyn uniwersalny z chlorem* jako wybielaczem.

Wkurzyłam się, że kupiłam taki środek, że nie spojrzałam, ale myślałam, że taki płyn powinien być bezpieczny, a nie "działać drażniąco w kontakcie ze skórą"! grr... a ja nie lubię gumowych rękawiczek, bo pocą mi się w nich ręcę.
i tak sobie wybielam skórę gdzieś od 2 miesięcy.
Jestem wściekła i mam nadzieję, że moje dziecię nic a nic nie ucierpiało

* cif universal w sprayu - nie polecam, niby taka dobra marka a takie syfy w składzie

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:09   #1706
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja mam ochotę na loda świderka amerykańskiego
Powiedziałam w zeszły weekend mężowi, że bym takiego chciała i może podjedziemy gdzieś gdzie mają, na co on, że są w plejadzie, ale on nie lubi takich to nie pojedziemy, ale możemy jechać do McDonalda, bo tamte lepsze. Oczywiście zamiast powiedzieć, że to ja jestem w ciąży i ja mam zachcianki i sie uprzeć to ja się poryczałam, nie powiedziałam nic, a lodzik chodzi za mną od tygodnia
A wy jeszcze dzisiaj mi przypomniałyście o lodach, gofrach i innych mniamuśnych pychotkach.
ech, co za niekumaty mąż
no a teraz to ty mi o lodach przypomniałaś... a tak się składa, że mam te lidlowe "magnumy" z migdałami w zamrażarce ale deser musi poczekać, bo jeszcze obiadek w żołądku: łosoś, mizeria ze świeżym koperkiem i gotowane ziemniaki strasznie dobrze wchodzą mi ziemniaki z mizerią w tej ciąży... tylko że do niedawna ogórkami wszelkiej maści rzygałam, więc krótka z tego była przyjemność
Stary 2013-05-16, 15:11   #1707
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ech, co za niekumaty mąż
no a teraz to ty mi o lodach przypomniałaś... a tak się składa, że mam te lidlowe "magnumy" z migdałami w zamrażarce ale deser musi poczekać, bo jeszcze obiadek w żołądku: łosoś, mizeria ze świeżym koperkiem i gotowane ziemniaki strasznie dobrze wchodzą mi ziemniaki z mizerią w tej ciąży... tylko że do niedawna ogórkami wszelkiej maści rzygałam, więc krótka z tego była przyjemność
o jeżu... już wiem co jutro na obiad! młode ziemniaczki, jajko i mizeria
bo dziś musimy dojeść ogórkową

Stary 2013-05-16, 15:12   #1708
JennyAniolek
Zakorzenienie

Mamy kolejną księżniczkę !!!

Właśnie widzę, że 15 min temu dostałam smsa od Ag_nes

"Nina urodziła się dzisiaj, 2900g 51 cm i drze się najgłośniej na oddziale Pozdrawiam"

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:13   #1709
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
OD VVGH:
dali sobie radę, super! a z nerką pewnie dopiero się okaże, może nic nie było, tylko woleli dmuchać na zimne... sprawdzą na spokojne
Stary 2013-05-16, 15:14   #1710
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Agnes gratulujemy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości