Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 13:13   #2581
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

AAAA muszę się pochwalić, właśnie dostałam maila od promotora, że akceptuje moją pracę mgr!! Jupiii a już się bałam, że będzie dużo poprawek
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 13:15   #2582
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość

Co u Was dziś na obiad? U mnie młoda kapustka
Ja ugotowałam pyszny sos do spaghetti, z tym że jestem na SB i sobie odkładam do miseczki, dolewam gorącej wody i mam zupkę
A wczoraj wracam o 19 do domu, zaglądam do gara a tam wybełtany makaron z sosem. Pytam TŻ co to, a on: a to tak żeby nie mieszać na talerzu
I w ten sposób TŻ ma spaghetti na 3 dni a ja zęby w ścianę

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 13:16   #2583
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
AAAA muszę się pochwalić, właśnie dostałam maila od promotora, że akceptuje moją pracę mgr!! Jupiii a już się bałam, że będzie dużo poprawek

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 13:16   #2584
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

pokażesz

biały Ipad ale jego cena...
Pokaze, jak bede skonczone i wydrukowane

Mamy bialy sama moglam wybrac, mimo, ze to na spolke z TZ. MOja czesc dostalam na gwiazdke
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 13:18   #2585
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
serię ZIAJA PRO dostanę w którejś z drogerii?

Tylko allegro/sklepy ZIAJA/sklepy z kosmetykami Ziai.
Ale bardzo polecam, bo ta seria ma fajne produkty. Peeling mocny/bardzo mocny jest świetny

Docik - on mówi, że nie robiłby problemu gdybyście tak siedzieli z Twoimi rodzicami. No nie robiłby, bo dla niego to normalnie i on kompletnie nie rozumie w czym jest problem.

Dziwi mnie to, że 2 lata jesteście ze sobą, czyli nie 20, że wszystko Wam jedno kto z wami siedzi. Tylko to powinien być jeszcze ten czas 'nienasycenia' się sobą nawzajem, długich rozmów, przytulania, spędzania czasu SAMYM.
Jezuuuu, przecież on tę matkę ma 6 dni w tygodniu. Ciebie JEDEN. Naprawdę nie może się od niej odkleić?

Ja kiedyś zwróciłam TŻtowi uwagę na to, że czasem mega dłuuuuugo siedzimy u jego rodziców albo siostry, kiedy wie, że np. idę na 6tą do pracy, albo po prostu mam weekend i chcę pobyć z nim, a nie od np. 14 do 20 siedzieć z jego rodziną. I teraz już zwraca uwagę na to, czy jestem już znudzona, czy nie. Mamy umówione znaki i wie, kiedy chcę już iść do domu.
Najlepsze jest to, że w odwrotnej sytuacji to nie działa Czy chcę siedzieć u mamy godzinę, czy 10 godzin, to on się nigdy nie odezwie, że ma dość Dlatego po prostu muszę go obserwować, jak widzę, że już chciałby jechać, to się zbieramy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 13:21   #2586
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Moje nazwisko jest krótkie i, wydawałoby się, łatwe do wymówienia, ale to, co Anglicy z nim wyprawiają, w głowie się nie mieści
No ale Twoje rzeczywiście trudniejsze, z tego co kojarzę.

My nasze Save The Date robimy za 2 tygodnie i je niedługo roześlemy.
Na zaproszenia zostawiamy sobie więcej czasu

A to motyw na pierwszą stronę zaproszenia. Do tego dojdą jeszcze nasze inicjały i data.
Piekne!!!!

Co do tesciow, bardzo sie lubimy, ale nie spedzamy ze soba duzo czasu. Treaz sie odwiedzamy moze raz na miesiac. A jak mieszkalam jeszcze w Holandii i czasami przyjezdzalam do TZta do domu (on jednak czesciej do mnie) to czasami ogladalismy cos wszytscy raze, czasem nie.

cale szczescie oni sa dosc normalni

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś zwróciłam TŻtowi uwagę na to, że czasem mega dłuuuuugo siedzimy u jego rodziców albo siostry, kiedy wie, że np. idę na 6tą do pracy, albo po prostu mam weekend i chcę pobyć z nim, a nie od np. 14 do 20 siedzieć z jego rodziną. I teraz już zwraca uwagę na to, czy jestem już znudzona, czy nie. Mamy umówione znaki i wie, kiedy chcę już iść do domu.
Najlepsze jest to, że w odwrotnej sytuacji to nie działa Czy chcę siedzieć u mamy godzinę, czy 10 godzin, to on się nigdy nie odezwie, że ma dość Dlatego po prostu muszę go obserwować, jak widzę, że już chciałby jechać, to się zbieramy
U mnie jest podobanie, choc ilosc godzin nigdy nie jest jakas duza. On sam nawet sie wyrywa jak juz za dlugo siedziemy bo chce jechac do domu i pobyc sam ze mna
Stary 2013-05-16, 13:23   #2587
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Pokaze, jak bede skonczone i wydrukowane

Mamy bialy sama moglam wybrac, mimo, ze to na spolke z TZ. MOja czesc dostalam na gwiazdke
fajnie, że macie na współe ja moge dostałam od TŻta ale czasami sobie pożycza ode mnie tzn na chwilę obecną to pożyczanie polega na tym, że bierze ipada na swoje biurko, ale za to ja czasami posiedzę sobie na jego macbooku w ogóle lubimy produkty Apple TŻ się w pracy nie przyznaje bo by go wyśmiali apple generalnie mają u nas taką opinię lansiarskich, ale średnio mnie to interesuje, ale skoro tak to lubimy się polansować

zbieram się na "spacer", a po drodze pójdę oddać sukienke do Reserved tą którą się tak ostatnio podniecałam, ale jednak doszłam do wniosku, że i tak za bardzo nie będe miała gdzie w niej wyjść, poza tym potrzebuje delikatnych poprawek krawieckich, a 99zł piechotą nie chodzi
dziś TŻ późno wraca bo dopiero koło 20, więc zanudziłabym się w domu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-05-16 o 13:47
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 13:58   #2588
docik10
Zakorzenienie

Dzięki wam bardzo za wysłuchanie, zrozumienie i sorki za spamowanie Poczekam teraz na odpowiedź tż. Na pewno nie będzie sytuacji, że ja to zaakceptuje, bo nie ma takiej możliwości. Za długo to akceptowałam, jeśli nic się nie zmieni to postawię sprawę na ostrzu noża. Będzie musiał wybierać.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:07   #2589
aneczka25057
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!

Paris Kolejna 16-tka jak miło!

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Umów się już dzisiaj
to jest myśl

Cytat:

Mnie się ostatnio śniło, że w dniu ślubu zjawiłam się u fryzjerki o umówionej godzinie wraz z mamą, przyszłą teściową i druhną tylko po to, żeby się dowiedzieć, że nie zostałyśmy wpisane na listę
no to też "fajnie"

Docik współczuję, sytuacja jest naprawdę nieciekawa. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że Tż nie widzi problemu i nawet nie próbuję przeciwstawić się matce. A ona bardzo to wykorzystuje. Moim zdaniem jeśli Tż teraz tego nie zmieni i nie "odetnie pępowiny", to po ślubie tym bardziej tego nie zrobi, a zwłaszcza że macie mieszkać z teściami.
Ja co prawda też nie raz jak jadę w tygodniu do Tż to spędzam trochę czasu sama z Jego siostrą albo mamą ale to dlatego, że Tż ma inne obowiązki i nienormowany czas pracy, ale nie przeszkadza mi to zupełnie. Chociaż my spotykamy się dość często, bo po kilka razy w tygodniu ale jakbyśmy spotykali się tylko w weekendy to nie wyobrażam sobie żebyśmy cały czas spędzali z jego rodziną. Czasem sami w sobotnie wieczory organizujemy takie "posiadówki" przy drinku z rodzicami i rodzeństwem Tż ale jest to wspólna inicjatywa i nikt mnie nie przymusza do tego, ani nie narzuca swojej obecności. Jak np. my idziemy do pokoju Tż, a jego siostra jest w swoim i choćby się nie wiem jak nudziła to nie przyjdzie do nas niezaproszona, szanując przy tym naszą prywatność. Tak samo każdy inny domownik i odwrotnie. My też nikomu "w paradę" nie wchodzimy.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:08   #2590
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
U nas jest odwrotnie każdy z gości dojeżdża we własnym zakresie, a jeżeli ktoś będzie nocował, to my za to płacimy. W moim regionie nie wynajmuje się autobusów dla gości.....
U nas jest 6km z Kościoła na salę także nie powinno być problemu. Jak będziemy rozwozić zaproszenia to będziemy pytać czy jest chęć na powrót z sali do domów i wtedy będziemy rozwozić.
Goście z mojej rodziny będą mieć noclegi, za które płacimy my.
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja noclegów dla gościu nie rezerwuje, myślę, że sobie poradzą najwyzej sie ulokują po rodzinie.
Jedak musze załatwic jakis transport, busa albo mini busy, bo z kosciola na sale mam okolo 50 km
O losie, 50km???
Nie myśleliście, aby poszukać Kościoła gdzieś bliżej sali?
Ja jechałam na wesele z Kościoła 20km i uważam, że to było daleko...
Cytat:
Myślałam nad tym, ale myślę, że wstrzymam się do przyszłego roku.
W przyszłym roku to TŻ będzie ze mną już po ślubie na swoich urodzinach ćwierćwiecza
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
U mnie na panieńskim będzie ok. 20 - 25 najbliższych mi dziewczyn, więc będę musiała wynająć domek... nie chcę w klubie, chcę zwyczajne szaleństwa tylko z moimi dziewczynami u Tż tak samo dużo osób będzie, więc wynajmiemy domek na 2-3 doby, ja w piątek, on w sobote aż do niedzieli w nd możemy wspólnego grilla zrobić... Już się nie mogę doczekać
Świetny pomysł!
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Nie wiem co mam robić mam z teściami mieszkać ale jest tak, że to tż jest mężem swojej mamy a nie teść. Wszędzie on z nią jeździ i siedzi bo teść nie ma czasu.
Z moimi rodzicami rzadko siedzimy bo oni wiedzą, że chcemy ten czas spędzić ze sobą. Moja mam mówi, że po ślubie to tż jest moją najważniejszą rodziną a potem są rodzice. Przepraszam za stwierdzenie ale już rzygam jego mamą za dużo jej w naszym związku.
W którąś sob. tż chciał jechać do mojej siostry a teściowa miała jechać na parapetówkę a teść miał gdzieś jakąś popijawę i tż mówi do niej że jej nie zawiezie, ma zadzwonić do drugiego syna. Powiedziała, że nie będzie dzwonić, że liczyła że tż zmieni zdanie i ją zawiezie słyszałam jak mówiła do swojej szwagierki a ja byłam przy tym. Poprosiła kuzyna tż żeby ją zawiózł i przywiózł dodając cyt. "moi mnie znowu zawiedli" Może i jestem wredna ale ona ma męża tż powinien być w razie wypadku.
Cytat:
To się ciągnie już od prawie 2 lat. Tż jest świetnym facetem, nie mam mu nic do zarzucenia, gdyby nie ten fakt, rodzice a dokładnie mama. Nasze kłótnie zawsze o to samo, że nie ma czasu dla mnie bo czas kiedy siedzimy z jego mamą nie uważam jako czas poświęcony mnie a dużo nie wymagam, jeden dzień w tygodniu. Chyba masz rację warto postawić wszystko na jedną kartę bo potem będę płakać do poduszki, że głupia byłam, że się na to godziłam. Kumpela mi tłumaczyła "wiesz to są jego rodzice i nie powinnaś mieć pretensji" Więc już byłam całkiem skołowana.
W takiej sytuacji nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami...
A jak pojawi się Wam dziecko? Będzie wtrącania co nie miara...

My z rodzicami TŻ rzadko spędzamy wspólnie czas, czasem jakaś kolacja... Albo w przelocie gadamy i to raczej my z TŻ zabiegamy o ich towarzystwo, np proponujemy wspólnego oglądanie filmu niż na odwrót
Cytat:
Myślałam, że jego rodzice chcą mnie poznać i dlatego, przesiadujemy z nimi, tż nie miał telewizora a jak chciał zobaczyć jakiś film to dlatego zostawaliśmy w salonie.
My z TŻ w ogóle nie oglądamy telewizji...
Filmy tylko na kompie, więc nie trzeba siedzieć z przyszłymi teściami na jednej kanapie w jednym pokoju...
Stary 2013-05-16, 14:27   #2591
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
fajnie, że macie na współe ja moge dostałam od TŻta ale czasami sobie pożycza ode mnie tzn na chwilę obecną to pożyczanie polega na tym, że bierze ipada na swoje biurko, ale za to ja czasami posiedzę sobie na jego macbooku w ogóle lubimy produkty Apple TŻ się w pracy nie przyznaje bo by go wyśmiali apple generalnie mają u nas taką opinię lansiarskich, ale średnio mnie to interesuje, ale skoro tak to lubimy się polansować
Hmm lansiarskich? Ja mysle ze sa po prostu cool, ale zeby byl wstyd...hmm dziwne.

W takim razie ja jestem strasznie lansiarska i hipsterska bo mam jeszcze Iphona i Ipoda
Ide sie polansowac...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 14:33   #2592
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
My mamy iPada 3, nasz wspolny, ale ja nie place za niego Generalnie super jest, uwielbiam go rano przed pracą bez włączania laptopa robię sobie update na plotkach itd Zabieram go do kuchni do gotowania, wszędzie się zmieści, łatwo go postawić
Mój P. jest bardzo zajawiony na ich produktach, ma już drugiego Maca, iPhone no i iPada..Ugryzione jabłko to świętość

Cytat:
Gratuluje!

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Co u Was dziś na obiad? U mnie młoda kapustka
Ja dziś będę robić naleśniki ze szpinakiem i fetą

Cytat:
Moje nazwisko jest krótkie i, wydawałoby się, łatwe do wymówienia, ale to, co Anglicy z nim wyprawiają, w głowie się nie mieści
No ale Twoje rzeczywiście trudniejsze, z tego co kojarzę.

My nasze Save The Date robimy za 2 tygodnie i je niedługo roześlemy.
Na zaproszenia zostawiamy sobie więcej czasu

Co do spędzania czasu z teściowymi, to ja swoją lubię i ze względu na to, że razem mieszkamy, spędzamy razem sporo czasu. Teściowa lubi mi się żalić i przynosić najnowsze plotki Nie mam nic przeciw.

A to motyw na pierwszą stronę zaproszenia. Do tego dojdą jeszcze nasze inicjały i data.
Bardzo ładne sama projektowałaś i robiłaś? Mogę wiedzieć w jaki sposób?
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:36   #2593
wenedka
Zakorzenienie

Może chodzi o to, że sporo osób kupuje Apple, bo... jest Apple, czyli dla lansu. Np. bratowa Tż- po kij jej iPhone? Ano, bo to iPhone5.

Tak sam kupowanie macbooków dla samego ich kupienia jest bez sensu trochę. Kupując swoją Tośkę, w sklepie były też macbooki- ceny od 4000-5000zł. Mogłabym sobie macbooka kupić jedynie dla lansu właśnie, bo Tośka w zupełności mi wystarczy. I jest prawie 2 razy tańsza. Dla mnie to trochę zdzierstwo. Chyba że rzeczywiście kompute z takimi parametrami jest potrzebny komuś.

No ale tylko moje skromne zdanie, z powodu którego zarzekłam się, że nigdy nie kupię nic produkcji Apple

helcia, to mój brat malował Wydaje mi się, żeto akwarela, ale ręki nie dam sobie uciąć...
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:02   #2594
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Dzięki wam bardzo za wysłuchanie, zrozumienie i sorki za spamowanie Poczekam teraz na odpowiedź tż. Na pewno nie będzie sytuacji, że ja to zaakceptuje, bo nie ma takiej możliwości. Za długo to akceptowałam, jeśli nic się nie zmieni to postawię sprawę na ostrzu noża. Będzie musiał wybierać.
Kochana, współczuję sytuacji... i nie możesz tego akceptować. Bo jak nie mówi moja mama -jeśli cos nie zmieni się przed ślubem to po albo wcale bądź po ciężkich bojąc, bo wita rzeczywistość. Nie wie czy faktycznie tak jest wiele zależy od ludzi, ale skoro on teraz tego nie zmienia? Ciężko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:06   #2595
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Może chodzi o to, że sporo osób kupuje Apple, bo... jest Apple, czyli dla lansu. Np. bratowa Tż- po kij jej iPhone? Ano, bo to iPhone5.

Tak sam kupowanie macbooków dla samego ich kupienia jest bez sensu trochę. Kupując swoją Tośkę, w sklepie były też macbooki- ceny od 4000-5000zł. Mogłabym sobie macbooka kupić jedynie dla lansu właśnie, bo Tośka w zupełności mi wystarczy. I jest prawie 2 razy tańsza. Dla mnie to trochę zdzierstwo. Chyba że rzeczywiście kompute z takimi parametrami jest potrzebny komuś.

No ale tylko moje skromne zdanie, z powodu którego zarzekłam się, że nigdy nie kupię nic produkcji Apple

helcia, to mój brat malował Wydaje mi się, żeto akwarela, ale ręki nie dam sobie uciąć...
Mi potrzebny jest komputer do pracy o duzych osiagach. Kupujac swoj komputer stacjonarny oczywiscie bralam pod uwage Maca, ale mac o takich samych parametrach co moj PC kosztowal by 3 razy tyle co wydalam na swoj. Wiec po porstu odpuscilam.
Co nie znaczy, ze Iphone czy Ipad nie sa mi przydatne. Sa i to bardzo, uzywam ich praktycznie caly czas.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 15:10   #2596
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi potrzebny jest komputer do pracy o duzych osiagach. Kupujac swoj komputer stacjonarny oczywiscie bralam pod uwage Maca, ale mac o takich samych parametrach co moj PC kosztowal by 3 razy tyle co wydalam na swoj. Wiec po porstu odpuscilam.
Co nie znaczy, ze Iphone czy Ipad nie sa mi przydatne. Sa i to bardzo, uzywam ich praktycznie caly czas.
Przy fotografii itp. naprawdę rozumiem. Ale znam osoby, które kupują macbooki ze względu na markę, a potem ew. piszą eseje na uczelnie. Dla mnie to troche strata pieniedzy w takim przypadku.
Wiadomo- nie moje pieniądze, ale ja sama ta bym nie zrobiła.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:19   #2597
Dotka90
Zakorzenienie

No ja np. kompa używam tylko do przeglądania neta i pisania prac na uczelnię Ew. oglądam filmy itp.
Więc kupiłam coś prostego, o dobrych parametrach ale nie za 5000, bo po co?
TŻ ma dobrego HPka, ale on obrabia zdjęcia itd. więc jemu jest lepszy komp potrzebny.
Stary 2013-05-16, 15:34   #2598
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki Zdolna bestia
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:45   #2599
positive rebel
Rozeznanie

Hej dziewczyny Dawno mnie tu nie było, zaraz zabieram się za zaległości w postach Ale chciałam wam się pochwalić, że przygotowania do cywila już prawie zakończone: termin i godz. ustalone, restauracja zamówiona, obrączki też Po rajdach po różnych sklepach jubilerskich, od Apartu po Schuberta zdecydowaliśmy się na obrączki od Łazura - model K21 dla mnie (3 mm) i K22 dla TŻta (4 mm). Moja będzie miała jeszcze brylancik na środku. A dzięki temu, że mieliśmy dwie obrączki - jedną od moich rodziców, a drugą od babci TŻta, to za nasze zapłaciliśmy jedynie 700 zł
Teraz czeka mnie jeszcze wybór bukietu i sukienki W sumie bukiet to chciałabym mieć skromniutki z samej gipsówki, ale większość kwiaciarzy kręci głową, że takich nie robią... Tylko jedna kwiaciarka powiedziała, że może mi taki zrobić, średnica ok. 15 cm za cenę 75 zł
Ta gipsówka jest taka droga, czy jaka cholera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-zlote-obraczki-slubne-lazur-nowosci-kolekcja-klasyczna-ii-wzor-k21-mega-light.jpg (29,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Babys Breath Bouquet.jpg (23,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babys-breath-bouquet.jpg (64,7 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2013-05-16 o 15:48
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 15:59   #2600
tajik girl
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
widzę, że temat zszedł na spędzenie czasu z teściami. Niestety ja też mam z tym problem, tż za bardzo jednak ich słucha (tzn najpierw się ze mną zgadza, a potem pod ich wpływem zmienia zdanie, często nawet mnie nie informując ). Jedyne co nas ratuje to to, że zamierzamy mieszkać za granicą, bo żadne tłumaczenia nie pomagają.

Poza tym byłam dzisiaj z mamą pierwszy raz mierzyć suknie. Do tej pory chciałam grecką, a tu się okazuje, że najlepiej wyglądam w księżniczkach
Teraz czuję się trochę zagubiona, muszę pochodzić po innych salonach, żeby w ogóle wybrać jakiego fasonu szukam
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:59   #2601
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Dawno mnie tu nie było, zaraz zabieram się za zaległości w postach Ale chciałam wam się pochwalić, że przygotowania do cywila już prawie zakończone: termin i godz. ustalone, restauracja zamówiona, obrączki też Po rajdach po różnych sklepach jubilerskich, od Apartu po Schuberta zdecydowaliśmy się na obrączki od Łazura - model K21 dla mnie (3 mm) i K22 dla TŻta (4 mm). Moja będzie miała jeszcze brylancik na środku. A dzięki temu, że mieliśmy dwie obrączki - jedną od moich rodziców, a drugą od babci TŻta, to za nasze zapłaciliśmy jedynie 700 zł
Teraz czeka mnie jeszcze wybór bukietu i sukienki W sumie bukiet to chciałabym mieć skromniutki z samej gipsówki, ale większość kwiaciarzy kręci głową, że takich nie robią... Tylko jedna kwiaciarka powiedziała, że może mi taki zrobić, średnica ok. 15 cm za cenę 75 zł
gratuluje tylu zalatwionych spraw
nie strasz z ta gipsówką! ja chciałam kościół nią obficie ubrać
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:03   #2602
tajik girl
Raczkowanie

Cytat:
My też planujemy cywilny teraz, i nie mam pomysłu na bukiet. Masz jeszcze inne propozycje?

Cywilny robimy malutki, tylko dla najbliższej rodziny. Mam już buty i mierzyłam sukienkę, chyba się zdecyduję Jutro jedziemy zapisać się do usc, bo poprzednio nas pogonili za brak aktu urodzenia tż (a wcześniej jak pytaliśmy, to mówili, że jest w systemie komputerowym i nie trzeba przynosić )
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:21   #2603
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
My też planujemy cywilny teraz, i nie mam pomysłu na bukiet. Masz jeszcze inne propozycje?

Cywilny robimy malutki, tylko dla najbliższej rodziny. Mam już buty i mierzyłam sukienkę, chyba się zdecyduję Jutro jedziemy zapisać się do usc, bo poprzednio nas pogonili za brak aktu urodzenia tż (a wcześniej jak pytaliśmy, to mówili, że jest w systemie komputerowym i nie trzeba przynosić )
Hej Jak fajnie że ty też do cywila Z tym bukietem to myślę, że w ogóle od d... strony zaczynam. Nie mam jeszcze sukienki, a wiadomo że bukiet musi choć trochę pasować. Na razie mierzyłam dwie sukienki w Factory we Wro. Jedna miała świetny krój, ale ecru to nie mój kolor. Druga śmietankowa miała przepiękny odcień, ale była z baskinką, a w takich kieckach wyglądam dziwacznie. Więc najpierw muszę znaleźć sukienkę, a później bukiet wybierać, a nie na odwrót A jeżeli nie gipsówka to myślałam o małym bukiecie z piwonii albo frezji...
Kurcze, a nie wyśmiejecie mnie jak wam pokażę zdjęcie sukienki, nad którą się zastanawiam??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Small-Pink-Peony-Bouquet-300x407.jpg (15,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg White_Freesia_Bouquet.jpg (73,3 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-05-16, 16:23   #2604
Dotka90
Zakorzenienie

Dawaj kiecuszkę!
Stary 2013-05-16, 16:44   #2605
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też lubię mamę tż chociaż (była teściową wręcz kochałam, kobieta ciepła, spokojna) ale ileż można po prostu już mi się przejadła. Rozmawiałam z bratową tż powiedziała, że była tż też narzekała, że siedzi z teściową ale ona nie miała odwagi się odezwać. Ja nie zamierzam milczeć cały tydzień ma dla nich więc niech niedzielę kiedy ja jestem mi poświęci. Za długo się to ciągnie i chociaż będę ryczeć cały miesiąc to jestem w stanie jeśli nie da się nic zmienić, odejść. Ja już byłam w jednym małżeństwie, gdzie łudziłam się, że po ślubie będzie super.

Tż tego nie rozumie on tłumaczy mi, że teraz jest czas dla rodziców, rodziny a po ślubie będziemy sami.
Z tego co napisałam nie było nic ubarwione. Naprawdę zależy mi na opinii innych bo może ja jestem przewrażliwiona na punkcie teściowej i nie rozumie, że on ma obowiązku zawieść, przywieść mamusie gdzie potrzebuje.
przeczytałam ten cały post i szczerze bardzo ci współczuję... ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.. musisz jakoś mu to wytłumaczyć, postawić sprawę jasno, bo przecież chyba też nie wierzysz w to, że po ślubie magicznie wszystko się zmieni..
a to pogrubione - to wytłumaczenie jest mega dziwne... przecież ślub nie jest żadną granicą, dniem, kiedy nagle odsuwasz się od rodziców i oddajesz się małżonkowi. ta zmiana jest długa i zaczyna się już przed ślubem..

a jak siedzicie z tą teściówką to rozmawiacie na jakieś tematy, czy tylko patrzycie w tv?

próbowałaś tżta przekupić seksem? w sensie zachęcić go do zamknięcia się w pokoju na kilka godzin?

Cytat:
To się ciągnie już od prawie 2 lat. Tż jest świetnym facetem, nie mam mu nic do zarzucenia, gdyby nie ten fakt, rodzice a dokładnie mama. Nasze kłótnie zawsze o to samo, że nie ma czasu dla mnie bo czas kiedy siedzimy z jego mamą nie uważam jako czas poświęcony mnie a dużo nie wymagam, jeden dzień w tygodniu. Chyba masz rację warto postawić wszystko na jedną kartę bo potem będę płakać do poduszki, że głupia byłam, że się na to godziłam. Kumpela mi tłumaczyła "wiesz to są jego rodzice i nie powinnaś mieć pretensji" Więc już byłam całkiem skołowana.
z jednej strony to rozumiem, bo przez jakiś czas tż miał do mnie pretensje, że dużo czasu spędzam z mamą. ale my jesteśmy po prostu bardzo zżyte, jak przyjaciółki. tylko z taką różnicą, że ja nie każę tżtowi plotkować z nami ;P i my się widzimy codziennie, a poza wakacjami w okresie moich studiów mieszkamy razem.
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
docik ty już doskonale to wiesz jak wyglądają związki "po ślubie się zmieni". I tłumaczenie że będzie inaczej - guzik prawda. Sama widzisz że jego mama nie toleruje i nie przyjmuje że może być inaczej - że nie będziecie z nią siedzieć. I po ślubie w magiczny sposób też nie zacznie tego tolerować. Powinnaś być nieustępliwa w tym względzie. Przecież wy nawet nie jesteście razem sami przy takich wizytach. To kiedy pogadać, kiedy się poprzytulać, budować bliskość, codzienność wspólną? Ja to chyba bym nawet nie wybierała się do tż jakbym wiedziała że czeka mnie cały dzień siedzenia z jego mamą i zero czasu tylko dla nas... Tak tak twój tż nie ma dla ciebie czasu. Ma czas dla rodziców i ty mu w tym towarzyszysz albo i nie (w tygodniu)
dokładnie!

także Docik, kochana, trzymam za Ciebie kciuki, bo nie możesz sobie pozwolić na takie traktowanie...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:56   #2606
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluję!

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 16:58   #2607
KasiaK_080290
Zadomowienie

od 3 dni mam straszny bieg, ale jak najbardziej wszystko co się u Was dzieje ogarniam za pół godziny jedziemy do rodzinnej miejscowości na weekend, ja mam jutro wolne na uczelni TŻ w pracy
w sobotę spotkanie rodziców na obiedzie u moich
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 17:10   #2608
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dawaj kiecuszkę!
Proszę Wiecie gdzie znajdę podobną, ale w kolorze białym/ śmietankowym?? Bo ta ecru jest ładna, ale kolor jednak nie dla mnie...

PS. Wybaczcie trampki i skarpetki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sukienka.jpg (96,3 KB, 62 załadowań)
Stary 2013-05-16, 17:16   #2609
Loczek_brown
Zakorzenienie

za 15 miesięcy o tej porze będę już żoną

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 17:20   #2610
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Hmm lansiarskich? Ja mysle ze sa po prostu cool, ale zeby byl wstyd...hmm dziwne.

W takim razie ja jestem strasznie lansiarska i hipsterska bo mam jeszcze Iphona i Ipoda
Ide sie polansowac...
tzn ja tak nie twierdzę, ale już dużo takich opinii słyszałam np u TŻta w pracy oni chyba nawet wiedzą, że ma Maca, ale nie, że jest aż takim wielkim fanem Apple i zaczęło się od mojego iPada, później był Mac, klawiatura, myszka, iPhone w zeszłym roku kupował jeszcze wielki monitor, ale z Dell o tych samych parametrach był tysiak tańszy, więc wziął z Della, choć na Apple miał chrapkę ale ja Go rozumiem, w końcu On na tym pracuje, więc niech ma dobry sprzęt mi do odwiedzania plotkarskich stron poczty, tvn playera i wizażu spokojnie starsza mój 5letni laptop i iPad

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
My mamy iPada 3, nasz wspolny, ale ja nie place za niego Generalnie super jest, uwielbiam go rano przed pracą bez włączania laptopa robię sobie update na plotkach itd Zabieram go do kuchni do gotowania, wszędzie się zmieści, łatwo go postawić
Mój P. jest bardzo zajawiony na ich produktach, ma już drugiego Maca, iPhone no i iPada..Ugryzione jabłko to świętość

Gratuluje!

Ja dziś będę robić naleśniki ze szpinakiem i fetą

Bardzo ładne sama projektowałaś i robiłaś? Mogę wiedzieć w jaki sposób?
zgadzam się a ja dzięki TŻtowi też polubiła te wszystkie gadżety

Cytat:

Mojemu TŻtowi właśnie sa potrzebne takie paraetry, a mnie się te laptopy po prostu wizualnie podobają

Cytat:
Hej Jak fajnie że ty też do cywila Z tym bukietem to myślę, że w ogóle od d... strony zaczynam. Nie mam jeszcze sukienki, a wiadomo że bukiet musi choć trochę pasować. Na razie mierzyłam dwie sukienki w Factory we Wro. Jedna miała świetny krój, ale ecru to nie mój kolor. Druga śmietankowa miała przepiękny odcień, ale była z baskinką, a w takich kieckach wyglądam dziwacznie. Więc najpierw muszę znaleźć sukienkę, a później bukiet wybierać, a nie na odwrót A jeżeli nie gipsówka to myślałam o małym bukiecie z piwonii albo frezji...
Kurcze, a nie wyśmiejecie mnie jak wam pokażę zdjęcie sukienki, nad którą się zastanawiam??
pokazuj kieckę

zgrzeszyłam, kupiłam sobie tłustego i kalorycznego oscypka i wszamałam w 2 sekundy

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Proszę Wiecie gdzie znajdę podobną, ale w kolorze białym/ śmietankowym?? Bo ta ecru jest ładna, ale kolor jednak nie dla mnie...

PS. Wybaczcie trampki i skarpetki
czemu nie ten kolor? ślicznie wyglądasz

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości