|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jenny literki super
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy na ktg
Pierwszy zapis kiepsko wyszedł bo po skurczu małemu puls spadł ze dwa razy. Ginowi to sie nie podpbalo. Przyłożył mnie na bok i kolejne pól godziny czekaliśmy na zapis. Ostatecznie wyszło ok, ale gin powiedział żebym jutro tez zrobiła ktg i dał mi tel do położonej która wykonuje ktg, bo on jutro w szpitalu nie będzie miał dlanie czasu. Pozniej zbadał mnie jeszcze na fotelu (nie byłam przygotowana i sie nie ogłosiliśmy ) wsadzil mi rękę chyba po lokiec, głębiej jak zawsze i tam penetrowal ![]() Zasmucil nas strasznie bo powiedział ze nic sie nie szykuje do porodu. Teraz juz nie m czasu żeby opisać Wam reakcje mojego Tz i rozmowę z ginem Także ciąg dalszy nastąpi
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja brałam 20 cm
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekam na dalszą relację
|
|
#1747 | |||||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam jeszcze kilka rozdziałów książki Zawitkowskiego do skończenia, ale mam jakiegoś lenia...Cytat:
![]() Cytat:
Mój strasznie przejmuję się ciążą i porodem... ciągle zastanawia się czy chce być przy porodzie... ostatnio stwierdził, że chciałby żeby ktoś z nim był w szpitalu, bo on sam oszaleje ![]() Cytat:
Ja coś czuję, że mogę potrzebować, bo ostatnio mam problemy z wypróżnianiem. Właśnie tego chciałabym uniknąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za linka, ale niestety kompletnie nie umiem czytać książek na laptopie... poszukam jakiejś używanej na allegro
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
wiec wielkie dzieki za podzielenie sie tym patentem. Dzis pojde spac jak radzila vil ok 2?, a mezu o23 da mleczko z butli a ja wstabe dopiero na karmienie o 2. Cieszy mnie ta perspektywa, bo jutro znow mam zabiegany dzien Cytat:
serdeczne gratulacje Agnes!!!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Też mam 20 cm ![]() A może to tylko takie pierwsze wrażenie, na ścianie pewnie będą inaczej wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Chyba znowu wkradł Ci się chochlik
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Biedny Tż musi tyle czekać na synka ![]() Ja jestem bardzo ciekawa co mi powie jutro gin
|
|
#1751 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i oby jutro ktg było "książkowe" ![]() I jaki z tego morał mamy: gólcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny
|
|
|
#1752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie te smakowe są, a to jest shit. Original czasem dostanę w realu, albo w almie, a tak to pusto; ani carrefour, ani tesco. Lewatywa jest spoko jak dla mnie. Nic strasznego. Tylko, że właśnie ona nie gwarantuje Ci uniknięcia niespodzianki przy porodzie.
|
||
|
|
|
#1753 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
2. Zagwarantować może nie, ale pewnie zmniejsza prawdopodobieństwo
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny, bo tak mi przyszło do głowy. Coś jest na rzeczy z tym wiesiołkiem, bo zawsze mnie badania na fotelu bolały, tzn na początku były niekomfortowe, a ostatnie bolało i później miałam plamienia. Dzisiaj nic, tylko lekki dyskomfort, a gmerała dokładnie. To chyba ten wiesiołek tam działa
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
My od dzisiaj w domu No więc 11 cały dzień miałam skurcze, nie mogłam dodzwonić się do gina, więc ze skurczami co 4 minuty pojechałam z mężem na zakupy, potem gin oddzwonił, żeby przyjechać za godzinę na to ktg. Wróciliśmy do domu, poszłam z małym do piaskownicy, zamiotłam taras, żeby szybciej się rozkręcało, a bolało już tak nawet mocno. Potem w szpitalu na żadnym ktg nie wychodziły mi skurcze, a już miałam co 3 minuty i zaczynałam się skręcać...bardzo bolało, a rozwarcia zero....no i potrzymali mnie do bezpiecznej godziny, żebym miała pusty żołądek i zabrali na salę operacyjną. Byłam zdziwiona, że tym razem będzie znieczulenie od pasa w dół, bo ostatnio miałam ogólne. Wrażenie bardzo dziwne i trochę przerażające, ale gdy usłyszałam płacz Julka to serce zadrżało ze wzruszenia Potem 2 h był luzik, a potem znieczulenie puściło i było cierpienie, no ale już teraz nie jest źle ![]() Julek jest bardzo drobniutki, ma drobniutką buziunię, ale udało mi się zrobić pół uśmiechnięte zdjęcie. Póki co mały prawie cały czas śpi. Prawie nie płacze, co pewnie niedługo się zmieni Starszy synek bez szaleństw, jakoś bardzo zainteresowany nie jest, ale troszkę zaczepia ![]() Gratuluję wszystkim mamusiom maluszków. Niestety nie nadrobię tylu stron, ale pobieżnie przejrzałam i wszystkie maluszki przepiękne
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
synuś śliczny |
|
|
|
|
#1760 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie ponownie, juz po wizytacji.
No i wg pani gin wszystko juz przygotowane (szyjka), lecz synuś jeszcze nie ma głowy w miednicy, wiec ustaliłyśmy plan działania (ktg teraz co dwa dni) oraz wizyta 23.5 (Jenny wpisz please) no i trzeba czekać ![]() Umówiłąm sie więc na trzecią akupunkturę w środę 22. maja i zobaczymy. Szczerze to spodziewałam się po moich bólach nocnych, że mi powie "to już lada dzień", a tu taki zonk Wojciech ponadto tak się kręcił, dooopsko swoje akurat na usg wypinał, pochował nózki, ze nie mogła go zmierzyć i nie wiadomo ile to dziecię waży. A mamusia by chciałą koniecznie takie rzeczy wiedzieć. Poza tym ma ostatnio tak, że jak mnie kopnie, to mi kręgosłup płonie
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh ten Julek i jego zalotne spojrzenie! |
|
|
|
|
#1762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko jest nie do zdarcia
![]() nie śpi pół nocy, potem od 8 rano, po tym jak w południe zasnął i po pół h się obudził to padł dopiero o 14.30 jak go wzięłam na spacer, bo już miałam dość i umówiłam się z koleżanką, na spacerku ładnie spał, teraz wróciliśmy i zaś się zaczyna zabawa ![]() Cytat:
teraz np. mam poduszkę na kolanach i Młody sobie leży a ja mogę podczytać Was troszkę głaskając go ![]() Cytat:
![]() z elektrycznych medela swing jest podobno niezła. |
||
|
|
|
#1763 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() klas ki:---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() klas ki:---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Kuzynka dzwoni codziennie z nadzieją w głosieCytat:
Wielkie gratulacje
|
||||||
|
|
|
#1764 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za opis
|
||
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
mam chwilkę więc wpadłam do Was szybko, może teraz zdążę więcej napisać
![]() widzę, że słownik znowu mi zaszfankował i po raz kolejny nabijacie się ze mnie ojj.. przecież wiadomo, że chodziło mi o ogolenie się Cytat:
a co do zdania- gólcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godzinny- uczynię je chyba moim motto tak jak już pisałam pojechaliśmy na to ktg, gin na początku nie mógł z nami siedzieć bo był zajęty, więc podpięła mnie pielęgniarka (ułożyła mnie na plecach) po 30minutach przyszedł gin i stwierdził, że ten zapis jest kiepski, nie podoba mu się ale może to być spowodowane tym, że leżę na plecach.. więc przeturlał mnie na boczek, mały nieźle dokazywał i co jakiś czas puls zanikał.. Gin mu pogroził, że jak będą takie numery to nas w szpitalu zostawi ![]() później już ktg ładnie się rysowało. Jakieś skurcze chyba nawet miałam ![]() w między czasie oczywiście mój Tż dyskutował z ginem, o samochodach (ich ulubiony temat) no i o tym żeby przyśpieszyć wyjście małego.. cytuję fragment rozmowy: Tż-słyszałem, że dobry sex pomaga.. ja się już tak staram i co.. i nic gin- hahah, no widzisz, może się kiepsko starasz Tż- /przemilczał i zapierdzielił tylko groźną minę/ gin- nie no żartuję, to nie jest takie proste.. Tż- ojjj tam nie jest proste.. jakbyś podłączył kroplówkę z oxycośtam to by urodziła gin- hahaha.. mówisz? no to może spróbujemy. nie noo ja wiem, że Ty już byś chciał ale to troszkę bardziej skomplikowane niż się wydaje. ale dobra, zaraz zrobimy badanie na fotelu i zobaczymy co tam się dzieje tym ostatnim zdaniem: "zobaczymy na fotelu" gin uspokoił (na krótko) mojego Tż, a mnie zakłopotał (bo przecież miało być tylko ktg i nie goliłam miejsc ciężko dostępnych od tygodnia )Gin zbadał mnie na fotelu i mówi.. nie no szyjka zagięła się do tyłu, ale dalej jest nic tu nie zrobimy.. nieprzekształcajmy ciąży prawidłowo przebiegającej w patologiczną. I mówi do Tż, "nawet jakbym podłączył kroplówkę z tą Twoją oxycośtam, to i tak mogłoby sie zakończyć cesarką.. nie ma co ryzykować.. ale nie załamuj się, to się może zmienić błyskawicznie.. nawet na dniach"Po tej rozmowie kazał nam iść jutro jeszcze na ktg, ze względu na te dzisiejsze szopki i z niezadowolonym Tż wyszliśmy idziemy przez chwilkę w ciszy.. aż tu za moment mu złość przeszła i wróciła nadzieja i mówi "dziś też się pokochamy" |
|
|
|
|
#1766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyteCytat:
Cytat:
moj mlody ma teraz faze czuwania, odpukac dzisij nie ma jakis mega skurczy i wzdec wiec jest ok nie cierpi , wazne ze poki co nocki przesypia... ![]() w poniedzialek bedziemy miec kropelki , mam nadzieje ze pomoga ... ![]() moja rana juz tez zagojona prawie, widac w jednym miejscu ze reka zadrzala doktorowi ale mam nadzieje ze sie zablizni i nie bedzie az tak widac... aa bylismy we wtorek u lekarza i Michas przybral tylko 278 g. przez 12 dni , zjada malo ale daje mu co 2 h teraz zeby nadrobil on zje 60 i po 2 h juz szuka wiec mu daje a co hehe bo starszy to wciagal tyle ile dostal a ten zasypia albo sie prezy i juz nie zje ... za tydzien we wtorek kolejne wazenie mam nadzieje ze ze 200 g chociaz przybedzie
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely ten Twój TŻ
my lecimy na spacer z mężulem a później zrobimy sobie małego grilla na ogródku
|
|
|
|
#1768 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a oc o chodzi z tym,że "szyjka zagieła się do tyłu"???? bo mi na oststniej wizytcie ginka też coś wspomniała ze szyjka do tyłu ale ja niezdażyłam nawet zapytać o co chodzi bo mnie zagadała o czym innym ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() ja czekam na tż i może do maca go 3 dzień z rzedu wyciągne bo tak ostatnio mam ochote m.in na frytki że tż sie śmieje ze mi się chyba miesiace ciąży pomyliły bo na samą końcówke mam zachciewajki a wcześniej ich niemiałam
|
|||
|
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale swoją drogą dziwne, ze Cię położna na plecach położyła..Mi kazała i 1 i 2 położna na lewym boku.. Zresztą, ostatnio jak się kładę na plecach to zaczynam się dusić.. Nawet w jakiś bezdech raz wpadłam i sama byłam w szoku.. nie moglam złapać powietrza.. -------- Kurcze jak już mówiłam, ze tylko spokój mnie może uratować.. Ale jak tu nie popadać w panikę jak co raz ktoś dzwoni, dziwi sie ze jeszcze nie urodziłam pyta się czy na pewno jestem pod opieką lekarza, czy to nei za długo już od terminu.. Sami znawcy przenoszonej ciąży.. TZ też powoli coraz bardziej się denerwuje bo to głównie jego atakuja i to tacy "obcy" ludzie - a to koledzy z jednej pracy, a to profesor z drugiej.. Już przychodzi i co raz gada do brzucha zeby wyłaził, że koniec tego dobrego i najwyższy już czas.. I na prawdę zaczynam się stresować czy jakoś nie powinnam być pod większą kontrolą?? Sama nie wiem.. W sumie to miałam w poniedziałek KTG i badanie, we wtorek KTG i badanie.. No i teraz mam jutro.. Czyli 3 dni różnicy.. Nikt mi wód nie sprawdzal czy nie są zielone - ale moze by po KTG mieli jakies podejrzenia?? ani USG nie miałam.. Nie wiem czy czegoś nie powinni jeszcze kontrolowac.. Juz zaczynam trochę glupieć.. |
||
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
vvhg i Agnes gratulacje dla Was mamuśki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Nie mam za bardzo czasu się udzielać ani nic pisać. Zaglądam tylko czy któraś urodziła Mam masę roboty, załatwiam wszystkie sprawy z uczelnia, pisze 4 prace zaliczeniowe i uczę się na 3 egzaminy żeby tylko zdążyć do końca maja albo i wcześniej. Kończę jeszcze pracę licencjacką, śpię po 5 godzin i jestem już wykończona ale musze jakoś dać radę i tak dobrze że mi poszli na uczelni na rękę i mogę to wszystko zaliczyć wcześniej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

) wsadzil mi rękę chyba po lokiec, głębiej jak zawsze i tam penetrowal 
powiedziałam jej to i temat został zmieniony 

ale wcześniej wstąpię sobie na lody, i po zapas piwka bo się mi Bavaria skończyła
Jedynie te smakowe są, a to jest shit. 

Za to o ręcznym avencie same super opinie. Kurcze, nie chciałam ręcznego laktatora, ale co chwilę natykam się na opinie, że świetnie odciąga mleko i nawet te niektóre elektryczne mu nie dorównują. 
lekarka aż się zdziwiła, że na dzisiaj termin. Szyjka zamknięta, skrócona, ale jeszcze nie do końca, zgładzona, ale też nie do końca 

klask i:
przez 12 dni , zjada malo ale daje mu co 2 h teraz zeby nadrobil on zje 60 i po 2 h juz szuka wiec mu daje a co hehe bo starszy to wciagal tyle ile dostal a ten zasypia albo sie prezy i juz nie zje ... za tydzien we wtorek kolejne wazenie mam nadzieje ze ze 200 g chociaz przybedzie