|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
![]() Ja jestem zauroczona w Zumbie KLIK KLIK KLIK KLIK To kilka jakich znalazłam, tego 3 jeszcze nie tańczyłam ![]() Ale te pozostałe fajne, zwłaszcza pierwsze ![]() Na youtube możesz sobie jeszcze poszukać
|
|
#2372 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() No to swoją drogą
Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2013-05-16 o 15:52 |
|
|
|
|
#2373 |
|
Konto usunięte
|
Przeliczyłam odżywki
11 odżywek do spłukiwania i 3 b/s Ale mam za to tylko 1 maskę do włosów
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2375 |
|
Konto usunięte
|
1) Rozczesała mi loki na wilgotno grzebieniem, ale to nie był "szczerbatek", a taki klasyczny z mega cienkimi zabkami.
2) Rozczesywała włosy zaczynając od góry - w efekcie na końcówkach zrobila mi kołtuny. Poszarpała mi te kołtuny + spowodowała ból skalpu. 3) Użyła degażówki, ale zauważylam to dopiero kiedy skończyła i położyła ją na blacie przede mną. Kiedy wcześniej jej używała nie zauważyłam, że to TO - kocham moją ślepotę. 4) Nawaliła mi na włosy tonę nabłyszczacza, potem na grzywkę płyn prostujący, a włosy zebrała w kulkę i WTARŁA w nie krem do loków Joanny. Przez to wcieranie moje włosy zgiły się w spuszony kołtun a babka sięgnęła po dyfuzor jednak... 5) Nie umiała go używać. Wpychała w dyfuzor włosy na siłę, aż zaczęła śmierdzieć suszarka, już pominę jak ona go używała i jak go trzymała, bo tego nie da się opisać, niech wystarczy fakt, że poparzyła mi skalp. 6) Dyfuzora używała tak umiejętnie, że w pewnym momencie jej spadł Oto z czym wróciłam od fryzjera do domu. Grzywka jest milczeniem. Mocno schrzanionym milczeniem
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-16 o 15:56 |
|
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Co to za cudo?
![]() Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40843408]1) Rozczesała mi loki na wilgotno grzebieniem, ale to nie był "szczerbatek", a taki klasyczny z mega cienkimi zabkami. 2) Rozczesywała włosy zaczynając od góry - w efekcie na końcówkach zrobila mi kołtuny. Poszarpała mi te kołtuny + spowodowała ból skalpu. 3) Użyła degażówki, ale zauważylam to dopiero kiedy skończyła i położyła ją na blacie przede mną. Kiedy wcześniej jej używała nie zauważyłam, że to TO - kocham moją ślepotę. 4) Nawaliła mi na włosy tonę nabłyszczacza, potem na grzywkę płyn prostujący, a włosy zebrała w kulkę i WTARŁA w nie krem do loków Joanny. Przez to wcieranie moje włosy zgiły się w spuszony kołtun a babka sięgnęła po dyfuzor jednak... 5) Nie umiała go używać. Wpychała w dyfuzor włosy na siłę, aż zaczęła śmierdzieć suszarka, już pominę jak ona go używała i jak go trzymała, bo tego nie da się opisać, niech wystarczy fakt, że poparzyła mi skalp. 6) Dyfuzora używała tak umiejętnie, że w pewnym momencie jej spadł Oto z czym wróciłam od fryzjera do domu. Grzywka jest milczeniem. Mocno schrzanionym milczeniem [/QUOTE]Melduj natychmiast kto to - imię, adres zakładu, wygląd, wszystko! Żebym przypadkiem do niej nie trafiła, bo zabiję.
|
|
|
#2377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40843408]1) Rozczesała mi loki na wilgotno grzebieniem, ale to nie był "szczerbatek", a taki klasyczny z mega cienkimi zabkami. 2) Rozczesywała włosy zaczynając od góry - w efekcie na końcówkach zrobila mi kołtuny. Poszarpała mi te kołtuny + spowodowała ból skalpu. 3) Użyła degażówki, ale zauważylam to dopiero kiedy skończyła i położyła ją na blacie przede mną. Kiedy wcześniej jej używała nie zauważyłam, że to TO - kocham moją ślepotę. 4) Nawaliła mi na włosy tonę nabłyszczacza, potem na grzywkę płyn prostujący, a włosy zebrała w kulkę i WTARŁA w nie krem do loków Joanny. Przez to wcieranie moje włosy zgiły się w spuszony kołtun a babka sięgnęła po dyfuzor jednak... 5) Nie umiała go używać. Wpychała w dyfuzor włosy na siłę, aż zaczęła śmierdzieć suszarka, już pominę jak ona go używała i jak go trzymała, bo tego nie da się opisać, niech wystarczy fakt, że poparzyła mi skalp. 6) Dyfuzora używała tak umiejętnie, że w pewnym momencie jej spadł Oto z czym wróciłam od fryzjera do domu. Grzywka jest milczeniem. Mocno schrzanionym milczeniem [/QUOTE]Specjalisty kurcze. Ja ostatnio byłam u fryzjera w marcu zeszłego roku. Obcięła mnie tak jak chciałam, na boba. Czytając takie posty cieszę się, że nie wiedziałam wtedy na co patrzeć jak siedziałam na fotelu. Od tego czasu zapuszczam, a końcówki podcinam sama.
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40843408]1) Rozczesała mi loki na wilgotno grzebieniem, ale to nie był "szczerbatek", a taki klasyczny z mega cienkimi zabkami. 2) Rozczesywała włosy zaczynając od góry - w efekcie na końcówkach zrobila mi kołtuny. Poszarpała mi te kołtuny + spowodowała ból skalpu. 3) Użyła degażówki, ale zauważylam to dopiero kiedy skończyła i położyła ją na blacie przede mną. Kiedy wcześniej jej używała nie zauważyłam, że to TO - kocham moją ślepotę. 4) Nawaliła mi na włosy tonę nabłyszczacza, potem na grzywkę płyn prostujący, a włosy zebrała w kulkę i WTARŁA w nie krem do loków Joanny. Przez to wcieranie moje włosy zgiły się w spuszony kołtun a babka sięgnęła po dyfuzor jednak... 5) Nie umiała go używać. Wpychała w dyfuzor włosy na siłę, aż zaczęła śmierdzieć suszarka, już pominę jak ona go używała i jak go trzymała, bo tego nie da się opisać, niech wystarczy fakt, że poparzyła mi skalp. 6) Dyfuzora używała tak umiejętnie, że w pewnym momencie jej spadł Oto z czym wróciłam od fryzjera do domu. Grzywka jest milczeniem. Mocno schrzanionym milczeniem [/QUOTE]Chyba bym Ale cięcie chyba nienajgorsze, byleby te degażówki nie spowodowały zmasowanego ataku rozdwojonych końcówek!
|
|
#2379 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wpadłam na pomysł włosomaniaczego kursu dla fryzjerek.
Seria wykładów prowadzonych przez nas na temat obcinania, czesania, stylizacji, pielęgnacji, farbowania i ogólnego nierobienia kuku włosom. A na koniec test praktyczny i certyfikat włosomaniaczek do powieszenia w zakładzie. ![]() W ramach biletu wstępu linijka gratis. Żeby wiedziały, ile to 2cm.
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od razu do zakładek dodaje ![]() o właśnie
|
|
#2382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jak się sprawuje, domywa?
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40843599]Cięcie jest spoko, z "głównej" długości poszedł tylko centymetr (jedyny powód dla którego chodzę do tej babki - ma linijkę w oczach i cięcie zawsze jest takie jakie chcę. Tylko cała reszta leży), a co do degażówki to modlę się, żebym nie padła ofiarą zmasowanego ataku rozdwojonych końcówek. Aczkolwiek myślę, że olejowanie, zabezpieczanie i ogólne dbanie o włosy uchroni je przed tym
![]() Cytat:
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40843408]1) Rozczesała mi loki na wilgotno grzebieniem, ale to nie był "szczerbatek", a taki klasyczny z mega cienkimi zabkami.
2) Rozczesywała włosy zaczynając od góry - w efekcie na końcówkach zrobila mi kołtuny. Poszarpała mi te kołtuny + spowodowała ból skalpu. 3) Użyła degażówki, ale zauważylam to dopiero kiedy skończyła i położyła ją na blacie przede mną. Kiedy wcześniej jej używała nie zauważyłam, że to TO - kocham moją ślepotę. 4) Nawaliła mi na włosy tonę nabłyszczacza, potem na grzywkę płyn prostujący, a włosy zebrała w kulkę i WTARŁA w nie krem do loków Joanny. Przez to wcieranie moje włosy zgiły się w spuszony kołtun a babka sięgnęła po dyfuzor jednak... 5) Nie umiała go używać. Wpychała w dyfuzor włosy na siłę, aż zaczęła śmierdzieć suszarka, już pominę jak ona go używała i jak go trzymała, bo tego nie da się opisać, niech wystarczy fakt, że poparzyła mi skalp. 6) Dyfuzora używała tak umiejętnie, że w pewnym momencie jej spadł Oto z czym wróciłam od fryzjera do domu. Grzywka jest milczeniem. Mocno schrzanionym milczeniem [/QUOTE]No to nieźle, już wiesz, gdzie nie chodzić. Ale jak na wszystko nie wyglądają źle, na pewno lepiej niż te na silę prostowane Ja dzisiaj tak jak przypuszczałam mam GHD, super objętość i w ogóle jest cacy
|
|
|
|
#2385 |
|
Konto usunięte
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40843408]1) Rozczesała mi loki na wilgotno grzebieniem, ale to nie był "szczerbatek", a taki klasyczny z mega cienkimi zabkami.
2) Rozczesywała włosy zaczynając od góry - w efekcie na końcówkach zrobila mi kołtuny. Poszarpała mi te kołtuny + spowodowała ból skalpu. 3) Użyła degażówki, ale zauważylam to dopiero kiedy skończyła i położyła ją na blacie przede mną. Kiedy wcześniej jej używała nie zauważyłam, że to TO - kocham moją ślepotę. 4) Nawaliła mi na włosy tonę nabłyszczacza, potem na grzywkę płyn prostujący, a włosy zebrała w kulkę i WTARŁA w nie krem do loków Joanny. Przez to wcieranie moje włosy zgiły się w spuszony kołtun a babka sięgnęła po dyfuzor jednak... 5) Nie umiała go używać. Wpychała w dyfuzor włosy na siłę, aż zaczęła śmierdzieć suszarka, już pominę jak ona go używała i jak go trzymała, bo tego nie da się opisać, niech wystarczy fakt, że poparzyła mi skalp. 6) Dyfuzora używała tak umiejętnie, że w pewnym momencie jej spadł Oto z czym wróciłam od fryzjera do domu. Grzywka jest milczeniem. Mocno schrzanionym milczeniem [/QUOTE]Ja jestem po fryzjerskiej. Ej!!! Ale zawsze na praktykach w salonie byłam czarną owcą. Moja była szefowa kiedyś położyła mi na mój ciemny blond prawie czarną farbę. A na tą nałożoną farbę postanowiła mi robić blond refleksy. Nawaliła rozjaśniacza do miseczki i wody 6%. Farba była położona na 3% wodzie, więc logiczne, że włosy się nie rozjaśniły. Ale była mega zdziwiona i nie wiedziała o co chodzi |
|
|
|
#2386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo po prostu można zapisać do zakładek. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
halb u mnie wszystko domywa
z tego co znalazałam to to jest jakaś pokrewna sls, ale delikatniejsza, no a przy oleju na 1 i 4 miejscu, to raczej rypaczem nie jest ![]() użyłam drugi raz dopiero, a włosy jeszcze nie odgniecione, więc nie wiem co wyjszło tym razem
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2013-05-16 o 16:16 |
|
|
|
#2388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Schnę ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40843408]1) Rozczesała mi loki na wilgotno grzebieniem, ale to nie był "szczerbatek", a taki klasyczny z mega cienkimi zabkami. 2) Rozczesywała włosy zaczynając od góry - w efekcie na końcówkach zrobila mi kołtuny. Poszarpała mi te kołtuny + spowodowała ból skalpu. 3) Użyła degażówki, ale zauważylam to dopiero kiedy skończyła i położyła ją na blacie przede mną. Kiedy wcześniej jej używała nie zauważyłam, że to TO - kocham moją ślepotę. 4) Nawaliła mi na włosy tonę nabłyszczacza, potem na grzywkę płyn prostujący, a włosy zebrała w kulkę i WTARŁA w nie krem do loków Joanny. Przez to wcieranie moje włosy zgiły się w spuszony kołtun a babka sięgnęła po dyfuzor jednak... 5) Nie umiała go używać. Wpychała w dyfuzor włosy na siłę, aż zaczęła śmierdzieć suszarka, już pominę jak ona go używała i jak go trzymała, bo tego nie da się opisać, niech wystarczy fakt, że poparzyła mi skalp. 6) Dyfuzora używała tak umiejętnie, że w pewnym momencie jej spadł Oto z czym wróciłam od fryzjera do domu. Grzywka jest milczeniem. Mocno schrzanionym milczeniem [/QUOTE]Jasny gwint Swoją drogą jeszcze wypadałoby napisać instruktaż jak rozmawiać z fryzjerką... Następnym razem zaznacz czego sobie nie życzysz No cóż, nie wykazała się tzn z przodu (zdjęcie z zasłoniętą twarzą) wyglądasz uroczo Ale ten tył... To nawet ja miałam lepsze początki z dyfuzorem niż ta kobita ale jak je ogarniesz sama to będzie na pewno lepiej ![]() Cytat:
|
|
#2389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
odgniotłam i puchu nie ma, całkiem fajnie
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
halb Good idea
![]() Viekki Nie wygladaja zle, fryzjerka sie przynajmniej starala wystylizowac loki a nie lapala odrazu za prostownice a to juz duzy plus ![]() Wloski wygladaja tak...lżej ? ![]() Jeszcze 2 h pracy...
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz poszłam do szkoły i taki fajny dzień Pani z fizy nie pytala, pan z matmy zrobił kartkówkę, na której wszystko dobrze napisałam(swoją drogą nie wiem jakim cudem, bo wymyślałam jakieś sposoby dziwne, bo mnie na lekcjach nie było, ale wyniki dobre mam;D), na sprawdzianie z historii udało mi się ładnie pościągać, więc 3 powinno być![]() Cytat:
Wy tak piszecie, że się uśmiechniecie do TŻtów, żeby coś Wam kupili, a ja czekam na wyprzedaże, coby uśmiechnąć się do brata, żeby mi coś na lato kupił ![]() Lubię zakupy z moim D. nie dość, że kupuje prawie wszystko, co mu wybiorę, to jeszcze pomaga mi przy wyborze i zawsze za ok. połowę mi płaci ![]() A na teraz to potrzebuję nowych spodni., bo wszystkie zrobiły mi się za luźne
|
||
|
|
|
#2393 | ||
|
Konto usunięte
|
Ej!!!
Bez urazy, wiadomo, że generalizuję ![]() Cytat:
Pogrubione - haha, dzięki ^^ No, tył jest epicki w całej swej miotłowatości. Aż miałam ochotę jej powiedzieć, że moje włosy wolą plunking i ugniatanie, a w kremie na loki to masz babo alkohol denat., więc won z tym od mojego suszu buszu i sahary Cytat:
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-16 o 16:37 |
||
|
|
|
#2394 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Spaceroholiczka
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40844609]Olejek terrorysta!
Złośliwiec
|
|
|
|
#2397 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Spaceroholiczka
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40844698]Jeśli Cię to choć trochę pocieszy - kiedyś eksplodowała mi w ręce buteleczka lakieru. Co tam szkło w dłoni - lakier zalał moje ulubione spodnie
Co tam dłoń i spodnie, szkoda lakieru Ale poważnie, nie wiem jakim cudem opakowania mogą wybuchać; u Ciebie lakier, a u mnie to cholerstwo |
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże, co za chory świat!!!
Jak jeszcze raz usłyszę, że maturę ustną z języka jest łatwo zdać to od razu łeb rozwalę!! 1/3 osób z mojej szkoły została po prostu uwalona Reszcie (w tym mi) dali z łaski te 30% Przepraszam, ale tyle płaczu się dzisiaj naoglądałam i tyle stresu przeżyłam, że musiałam się wygadać..
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja właśnie z włoskim olejem i isaną kakaową na głowie. Potem to co zwykle. Jutro jadę do Bdg i może w końcu uda mi sie kupic baleriny w rozmiarze 35, bo te co mam obecnie nadaja sie do kosza, Zrobiłam ćwiczenia na boczki co Kreem robi. Codziennie będę je robić. Do tego dochodzą ćwiczenia na nogi XHIT i na posladki Mel B. Mam nadzieję, że za miesiąc efekt będę widziała. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.