|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
i wysyłam troche energii bo mam za dużo |
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki
![]() My po wizycie. Mała bez zmian nisko ale jak na ten czas to nawet dobrze. Waży już 2800g. Skurczy nie ma. Doktorka kazała spakować sobie torbę do szpitala bo nie znamy dnia ani godziny No i teraz wizyty już co tydzień do terminu. Mała aż się wyprostowała i nogi mi władowała w żebra jak mnie badała i mówi tu jest główka. Ja mówię, że chyba poczuła że ją dotyka.Mama jak jej powiedziałam ze gin kazała robić pranie ( nic nie mówiła ale mamie tak powiedziałam zeby spokój mieć ) i spakować torbę to oczywiscie podsumowała "ona chyba głupia jest". Już nie mam sił do tej kobiety...Nosz kur...to już jest 9 miesiąc. Była w 3 aptekach i nigdzie nie mieli wiesiołka trgo z gala tylko ten oeparol
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
chociaż według tego filmiku jest wszystko tak jak należy:
http://www.mamazone.pl/tv/film,5467,...zenoszona.aspx BTW byłam u tej lekarki na pierwszej wizycie w ciąży.. ale jakoś mi nie podpasowała.. Pierwsze pytanie jakie mi zadała jak przyszłam zestresowana potwierdzić ciąże to czy ciąża była planowana.. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- jest jakiś bum na wiesiołka.. w mojej aptece nie było, w aptece obok nie było.. w hurtowni zeby zamówić też nie mieli.. w trzeciej aptece kupiłam ostatnie opakowanie.. |
|
|
|
#1774 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a Julek uroczyCytat:
Cytat:
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojechala dzisiaj do szpitala, bo ja rodzina meczyla...i pojechala tak kontrolnie zrobic ktg. w trakcie badania wyszlo rozwarcie 5cm wlasnie dzwonila, ze lezala troche na porodowce, ale nic sie nie dzialo, nasluchala sie tylko rodzacych. w koncu przeniesli ja na patologie, ma duzo chodzic i tyle no ale zrobili wszystkie badania ktg, usg, fotel. no i namawia mnie zebym tez konczyla pakowac walizke i przyjechala, bo juz nie ma wolnych miejsc |
|
|
|
|
#1776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, bo udzielałam sie tylko w 1 części wątku...Chciałam napisać, że 11 maja 2013, w dniu terminu z OM urodzilam sn Jasia, 3290 g, 56 cm. Dwa dni wczesniej byłam u gin, która powiedziała, że narazie nie zanosi sie abym miała rodzić, czym nie ukrywam mnie podłamała. W piatek wieczorem postanowilismy z mężem zadziałać ;P aby coś przyspieszyc, ale kiepsko sie czułam, brzuch mnie pobolewał, jakbym jakąś niestrawność miała, więc nici z przyspiesznia. W sobote wstałam po 8 i zaczął mnie brzuch bolec co jakiś czas, ale myslalam ze to przepowiadacze, potem zaczely sie bole z krzyza opasajace jakby brzuch, co 4-5-7 minut, ale nadal nie byłam pewna czy to to bo ani wody, ani czop, no nic.... Więc pojechaliśmy z mężem na bazarek po jakies warzywa, do sklepu itd... co jakis czas mialam skurcz, ale między nimi sobie chodziłam. Koło południa wróciliśmy do domu, powiedziałam mężowi żeby obiad ugotował a ja sie wykape, bo chyba jednak do szpitala pojedziemy to sobie KTG zrobie, skurcze by wtedy co 3-4 min i już bardziej bolesne. O 14.30 bylismy na IP powiedzialam ze mam skurcze i chiałabym KTG, a oni ze jak w terminie to na porodówkę. Męża nie wpuścili bo okazało się ze trzeba bylo na jakas durna listę się w pisac, o czym nie wiedziałam. o 14.45 położna - złoty człowiek położyła mnie pod ktg, i zbadała jak sytuacja wyglada, okazało się że mam rozwarcie na 8 cm! Byłam w szoku, ona powiedziała ze zaraz bedziemy rodzic i nie ma czasu na papiery, wypełnimy po, teraz musi przygotowac wszystko dla dziecka. Jak leżałam skurcze były okropne, myślałam ze nie wytrzymam, czeste, ale krótkie były ok., 30 sek w tym 15 kulminacji ze tak to nazwę , po 15 poczułam parcie na kupę, myślałam że ja rzeczywiście zrobie bo lewatywy nie miałam…. Strasznie mnie to krępowałao, ale połozna powiedziała żebym się nie przejmowała jak coś poleci Zbadała rozwarcie, 10 cm! Chlusnęły wody, ja krzyknęłam tylko, ojej, jakie ciepłe a salowa która była martwiła się że mam zalane skarpetki ;DW miedzyczasie zlecieli się wszyscy i zaczęło się parcie… Okropne to dla mnie było, ból niesamowity. Połozna mówiła z lekarzem że skurcze krótkie niestety, a ja głupia cieszyłam się ze takie krótkie bo mogłam odpocząć pomiędzy. Połozna powiedziała że dziecko jest już bardzo zmeczone i muszę urodzic na najbliższym skurczu i to mi dodało sił. Czułam pieczenie i rozrywanie, nawet nie wiem kiedy mnie nacieli i o 15.31 wyskoczyła moja mała kochana kuleczka Jak położyli mi Go na brzuchu był taki cieplutki J Porem zwazyli zmierzyli i dali do cyca Pięknie ssał J I zaczęło się…łyżeczkowanie, okropne, znieczulenie i szycie już znośne. Popekała mi pochwa, szyjka na szczescie nie. Dużo krwi straciłam, po oczywiście miałam dużo siły i do wc się wybrałam wieczorem, gdzie prawie zemdlałam, dopiero nastepnego dnia w południe jakoś wstałam. Teraz już w domu, mały jest przekichany a tatuś w Nim zakochany Pozdrawiam wszystkie mamusie
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja to już nie wiem jak te skurcze mają wyglądać czy to cały brzuch mnie będzie ściskal czy tylko szyjka bo mam taki własnie ucisk na szyjkę ale brzuch normalny to to jest skurczy czy nie??????
pomóżcie
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!! |
|
|
|
|
#1780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tym goleniem, masz rację, chociaż ja po dzisiejszych wygibasach boję się, że nie dam rady się ogarnąć jak już się zacznie akcja... Ag_nes- GRATULACJE!!! ------ My już po wizycie. Tak więc Młody nisko jak był tak i jest, szyjka miękka, ale chyba bez rozwarcia, bo nic nie mówił, a ja zapomniałam zapytać. Zaciskać nogi mam jeszcze przez tydzień, a później co będzie, to będzie. Za tydzień mam też przestać brać No-spę i magnez. Mieliśmy USG. Młody fikał tak mocno, że gin nie był w stanie nawet wyłapać dobrego dźwięku bicia serduszka (popalić dał mi już w poczekalni, zaczął wywijać nogami i rączkami do tego stopnia, że nie mogłam siedzieć, musiałam wstać ). W każdym razie Młody został w miarę możliwości pomierzony i wyszło, że na dzień dzisiejszy waży 3169g (+- 463g), czyli chyba sporo Wg pomiarów wychodzi, że Młody jest starszy 10 dni niż jest faktycznie i tp zmienił się niby na 2.06 Ale kto by tam w to wierzył Wymiary się w miarę "dogoniły"- główka wychodzi na 37t2d, a brzuszek 37t6d. Generalnie po USG stwierdził, że wszystko jest ok. Kolejna wizyta 23.05 (Jenny, proszę, dopisz) Aaaa- chłopczyk potwierdzony po raz drugi Jedyne co mnie zastanawia, to AFI. Wy podawałyście jeden wynik, a ja mam na wydruku kilka: AFI Q1- 15,93 AFI Q2- 24,19 AFI Q3- 33,59 AFI Q4- 29,77 AFI- 103,50 O co kaman
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami czuje ucisk na szyjkę, ale to chyba mały głową mi uciska.. Potem to puszcza.. Czasami brzuch mi się spina.. I ja to odczuwam tak, że jak dotknę brzucha to czasami jest tylko w niektórych miejscach twardy, czuć takie ciałko i to nie jest spięty brzuch.. A czasami jak dotykam to cały brzuch jest takie twardy jakby tam był wszędzie dzieciaczek.. nie ma miękkich miejsc. I to jest chyba skurcz.. Tylko przepowiadacz bo nie boli.. |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na szybko melduję się po wizycie.
W 34 tc w końcu wymiary pasują nam idealnie tzn. każdy na 34 tc, bez zwyczajowego tygodniowego opóźnienia. Kijanka waży 2269 +/- 331 gram ![]() Główka ustawiona w dół, klejnoty jak zwykle wielkie ![]() Szyjka ma nadal 3 cm, brak rozwarcia i podobno przedwczesny poród mi nie grozi, więc się cieszę. Nadrobię nieco później, bo za chwilę dalej muszę lecieć
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
pytalam gina o skurcze, one maja byc odczuwalne na gorze brzucha - macica ma sie spinac, brzuch ma byc twardy caly na gorze. jesli jest tylko w jednym miejscu to dziecko sie wypycha. klucia w szyjce tez mialam i mowil, ze to normalne, ze dziecko moze ja podrazniac albo pecherz i organizm tak reaguje.
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm w ogóle ta 5 liczba to suma tych 4.. Może to powinno się na 4 podzielić i jesteś w normie
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-16 o 19:45 |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje MAMUSIU i dla Jasia rowniez dzielnie sie spisaliscie. skurcze 8cm i po ryneczku sobie spacerowac fiu fiu pochwal sie jakas fotka maluszka.dziekujemy za opis porodu, "nie bylo chyba az tak zle"
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przeciez to nie moze być skurcz taki długi, matko ale jestem ciemna nawet nie wiem jak rozpoznać ten skurcz |
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Klauda juz pewnie urodziła, Kinga jutro da radę, jeszcze tylko wyjaśni się sprawa co z dziodzio i bedę sama swiecić na górze listy
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
http://imageshack.us/photo/my-images...305161070.jpg/
dzisiaj już przyszykowałam lóżeczko żeby Kubuś sie pospieszył i jeszcze mu ciuszek kupiłam zobaczymy czy sie zdecyduje na wyjście http://imageshack.us/photo/my-images...305161063.jpg/ |
|
|
|
#1790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za Jasia i za opis. Pięknie dałaś radę |
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1792 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------------------------- My już po gofrach i lodach, tak mi słodko teraz bleee... Kupiłam tą mini lewatywę, ale wody termalnej nie mieli
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę małegoMi powiedziała, że szyjka trzyma. A bierzesz ten wiesiołek??
|
|
#1794 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Już jutro wizyta... nie mogę się doczekać Liczę, że gin powie, że Antoś na dniach wyjdzie
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-16 o 19:59 |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprezac sie dziewczyny, bo niebawem kolejny wysyp terminowych maluszkow!
|
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1798 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
#1799 |
|
Rozeznanie
|
lonely twój mąż jest super
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely ten Twój Tż bardziej niecierpliwy , jak mamuśki tutaj
Justyna G Twoja mama daje popalić szprotka to spory synuś gosiulka powodzenia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

ale musze jakoś dać radę i tak dobrze że mi poszli na uczelni na rękę i mogę to wszystko zaliczyć wcześniej
i wysyłam troche energii bo mam za dużo 
Ślub 27. X. 2012
Jedynie te smakowe są, a to jest shit.
Original czasem dostanę w realu, albo w almie, a tak to pusto; ani carrefour, ani tesco.
Starszy synek bez szaleństw, jakoś bardzo zainteresowany nie jest, ale troszkę zaczepia 

)
nic tu nie zrobimy.. nieprzekształcajmy ciąży prawidłowo przebiegającej w patologiczną. I mówi do Tż, "nawet jakbym podłączył kroplówkę z tą Twoją oxycośtam, to i tak mogłoby sie zakończyć cesarką.. nie ma co ryzykować.. ale nie załamuj się, to się może zmienić błyskawicznie.. nawet na dniach"
wlasnie dzwonila, ze lezala troche na porodowce, ale nic sie nie dzialo, nasluchala sie tylko rodzacych. w koncu przeniesli ja na patologie, ma duzo chodzic i tyle

a przeciez to nie moze być skurcz taki długi, matko ale jestem ciemna nawet nie wiem jak rozpoznać ten skurcz
Liczę, że gin powie, że Antoś na dniach wyjdzie